thoralf

Direktlänk till inlägg 26 juni 2013

UTSTUDERAT FUSK PÅ MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 26 juni 2013 10:57

 


Barometern fortsätter med att vägra skriva om Invandrarservice i Kalmar. Sydsvenskan skriver dock idag om de misstänkte brott som begåtts vid Migrationsverket i Malmö. Där uppehållstillstånd sålts för miljonbelopp av de anställda. Priset för ett uppehållstillstånd skall ha varit mellan 100000 – 150000 kronor enligt Sydsvenskan.


En mellanchef skall ha tvingats lämna Migrationsverket sedan han beviljat uppehållstillstånd till mamman för en anställd på Migrationverket, något han även fått betala 24000 kronor i dagsböter för. Enligt Sydsvenskan innehar nu mannen en hög befattning på en annan myndighet i Skåne. Ett utdrag från brottsregistret kanske även skulle ske innan  höga chefer anställs på myndigheter.


Sveriges Radio uppger dessutom att personal på Migrationsverket i Malmö har haft tillgång till en handkassa där man kunnat hämta ut 500 kronorssedlar utan någon internkontroll. Nu kommer antagligen utredningen även omfatta bedrägerier och trolöshet mot huvudman.


Det som Skånskan skriver med hänvisning till Sydsvenskan är dock mer än hårresande!


”Nu riktas misstankar mot en av enheterna för återvändande, som sägs sakna intern kontroll.
Bland annat kunde anställda få löneförhöjning tre gånger under ett kvartal. Personalen har också haft möjlighet att lägga beslag på pengar som betalats ut som bidrag för att en person frivilligt ska återvända till sitt hemland, skriver Sydsvenskan.”


Utan att vara för konspiratorisk så verkar detta likna väldigt mycket av det som pågått på Invandrarservice i Kalmar. Frågan är om det är ett allmänt arbetssätt inom denna typ av verksamhet? Som uppenbarligen varit fullständigt fri från internkontroll. Anledning till detta kan troligen spåras till att det inte är politiskt korrekt att kritisera denna typ av verksamhet och därmed har ansvariga chefer kunnat utveckla egna rutiner och regler på arbetsplatsen. Rutiner och regler som uppenbarligen mest gynnat dem själva med ”löneförmåner” utöver det vanliga.


Frågan är också hur nära kontakterna varit mellan Invandrarservice i Kalmar och Migrationsverket i Malmö?

Jag känner mig väldigt nöjd med att i förra veckan gjort en anmälan mot Kalmar kommun och Invandrarservice. Jag gissar att åklagaren kommer hitta ett och annat även på Invandrarservice om man bara gräver lite.


Att Barometern inte visat något journalistiskt intresse för min anmälan säger en hel del om tidningens journalistik men kanske framförallt något om vad det är för journalister som jobbar på tidningen.


PS

Borgholms marknad verkar regna bort, tyvärr!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cavatus

26 juni 2013 11:32

Detta som du rapporterar, samt granskningsnämndens sammansättning, är så hårresande att man kippar efter andan. Med bävan undrar man hur det ser ut på andra håll i samhällsapparaten.

Det finns nog mycket att dölja där så inte undra på att SD, som är de enda som törs ifrågasätta saker och ting, hudflängs överallt. De har mycket att dölja för oss okunniga medborgare, som ska finansiera deras kalas.

 
Ingen bild

Hacke

26 juni 2013 11:45

Man undrar onekligen hur stort mörkertalet är på dessa statliga och dessutom i detta fall heliga kolosser som Migrationsverket. Invandringsindustrin ska naturligtvis också vara bäst i klassen på att anställa mångkulturellt med de "jävsförhållanden" som här är oundvikliga. Snacka om att sätta bocken som trädgårdsmästare.
Om något borde väl detta vara en godbit för Uppdrag Granskning-redaktionen att börja rota i. Den enda redaktion inom gammelmedia vi får förlita oss till när det gäller grävande journalistik i Sverige av idag. De fria ideella sajterna gör vad dom kan med små medel och inte minst politiker av Thoralfs kaliber som jobbar dubbelt i landets tjänst - politiker och journalist och dessutom bättre sådan än de flesta andra s k journalister i det som torde vara västvärldens sämsta kår och medielandskap.

 
Lassekolja

Lassekolja

26 juni 2013 12:01

Det pågår en debatt i RingP1 om journalistik och journalister m.a.a att journalister tycker en massa om ditten och datten. Arga inringare känner fullt berättigad irritation över "journalister", som tycker för mycket istället för att rapportera fakta och överlämna tyckandet åt "folket"/väljarna. Det är ju så det är tänkt att vår representativa demokrati skall fungera! För övrigt ser jag med spänning fram emot Almedalsveckan och SD´s dag den 1 juli!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Anders A

26 juni 2013 12:01

Natten till måndag 24 juni sköt palestinsk-arabiska terrorister sex (6) raketer mot civila mål i södra Israel: skolor, bostadshus, affärer, sjukhus och gator.

I SVT-text rapporterades - inte ett enda ord.

För inte så länge kunde man å andra sidan få mycket detaljerade SVT-reportage om till exempel att ”Varje dag fängslas palestinska barn av israeliska soldater” eller ”FN: Palestinier allt fattigare”.

Så journalistyrket alltjämt finns, det alltjämt finansieras (i SVTs fall) av offentliga medel – det är bara selekteringsprocessen som styr vilka reportage som ska komma fram.

Selektering. Ett ord som klingar oerhört negativt i varje tänkande människas öra.

Fast inte hos SVT.

Som finansieras ur den offentliga kassan. I Sverige.

Det vill säga – av dig och mig.

Välkomna till det nya Sverige. Nazism som statsapparat är borta. Kommunism som statsapparat har krympt allt mer genom åren med den fria informationens och den digitala världens allt starkare intåg i världen. Men censur som propagandaverktyg i händerna på en statsfinansierad apparat lever kvar i gammal god nazistisk och kommunistisk anda.

 
Ingen bild

biran

26 juni 2013 12:05

När sådant här göms så förstår jag hur det är och blir med STASI-listorna om inte SD får mer makt.

 
Ingen bild

Magentan

26 juni 2013 12:11

SOCIALDEMOKRATEN, f.d riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (som tjänat 223 miljoner på bl.a boenden för ensamkommande flyktingbarn) dömdes idag till dagsböter (135.000) för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll!


Socialdemokraten Jan Emanuel Johanssons slitna ungdomshem för ensamkommande flyktingbarn har kritiserats hårt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 juni 2013 12:16

Anders A...
Eftersom de flesta journalister stödjer MP eller V, mörkar de givetvis attacker mot Israel. Och så länge som USA stödjer Israel, är det extra lockande att vinkla och mörka alla händelser, så att Israel framstår som "boven i dramat".
Att Egypten har en runt 10 km gräns mot Gaza, som de håller stängd, det nämns väldigt sällan...

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 juni 2013 12:23

Det är nog en fruktansvärd pengarullning inom Migrationsverket. Men locket är säkert rejält tillslutet för att inte ge främst SD "vatten på sin kvarn".
Vad är några hundra miljoner på villovägar, mot att SD ökar väljarstödet till 15 - 25 procent.
Man mår illa...

 
Ingen bild

Observer

26 juni 2013 12:47

Säkert har det på Invandrarservice i Kalmar funnits en välutvecklad alldeles egen utanordningskultur fri från dokumentation parad med återkommande bidragsutbetalningar som stridit mot gällande reglemente.Tjänstefelen har att döma av kommunens revisionsrapport stått som spön i backen, uppenbarligen med ansvarig chefs goda minne.Påföljder efter rapporten för ansvarige/a på Invandrarservice är som bekant inga alls och bidrar naturligtvis till att ytterligare frågor måste ställas och utredas.Därför är SD:s polisanmälan det enda möjliga medelt för att få svar på frågorna.Någon kommunal vilja att ta itu med dem verkar inte finnas och det ger naturligtvis upphov till ytterligare frågor som måste besvaras med trovärdighet inför stadens medborgare och väljare.

 
Ingen bild

Fredde

26 juni 2013 12:49

Kommer bli SÅ intressant att se detta på Rapport ikväll. Kan tänka mig att Herr Knutsson kräver att alla kort läggs på bordet och alla PUT beslut rivs upp.

Oj nu dagdrömde jag visst :(

 
Ingen bild

Micael Foghagen SD-Kalmar

26 juni 2013 14:10

Skriver lite info innan Thoralf ( som står här bredvid mig ) hinner uppdatera bloggen - kraftigt försenade är vi nu på plats i Borgholm, vädret är inte det bästa men det är uppehåll i alla fall...

 
Stefan K

Stefan K

26 juni 2013 14:16

Nu kräver jag att Uppdrag Granskning kontaktas och rör om lite i grytan.
http://www.svt.se/ug/20110811153138/tipsa_uppdrag_granskning

Vad tycker ni då om detta?
http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.6017547-tandvardskon-bara-vaxer
Vad är det som sker i Sverige? Har rädslan över att förknippas med främlingsfientlighet nått sådana proportioner att ingen törs säga ifrån?
Det här är en av de punkter ni i SD måste gå ut med i valrörelsen.
Låt svenska folket få veta hur nedprioriterade de blivit i Reinfeldts Sverige.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Arvid

26 juni 2013 17:13

"... det var för väl att Granskningsnämnden för radio och tv slog fast att det är helt korrekt att i radio och tv kalla det främlingsfientliga partiet SD för främlingsfientligt."

Jan Guillou, som idag inte ointressant i AB skriver om hur Orwells övervakningsideer nu manifesteras efterhand i USA, avslöjar samtidigt (se ovan) sin i grunden svenskfientliga och stupida hållning genom att avslutningsvis ta den skamlösa Granskningsnämnden i försvar.

Tack Thoralf för att du såg till att ledamöterna i denna nämnd får stå där med byxor och kjolar vid fotknölarna.

I Nya Sverige är det POLITISKT KORREKT att aldrig känna skam.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article16969255.ab

 
Ingen bild

Lotta

26 juni 2013 17:19

Allt detta myglande är jag övertygad om beror på rädslan över att bli kallad rasist och främlingsfientlig. Dessa båda missbrukade ord ligger som ett våtvarmt omslag över landet och har så gjort länge. Man vågar inte ifrågasätta något när det gäller invandrare eftersom risken då är överhängande att man blir stämplad med ovan nämnda epitet. Självklart är det orsaken till att alla assistansmyglare kunnat ljuga sig till alla dessa 100-tals miljoner. Eftersom ingen vågar ifrågasätta något gällande ekonomi/invandrare borde det vara riskfritt för även andra mindre nogräknade individer att sno åt sig pengar för egen vinning. Man tog helt enkelt för givet att ingen skulle våga ifrågasätta eller gräva i ärendet, återigen för rädslan att framstå som rasist osv

 
Ingen bild

Berit

26 juni 2013 17:59

Det är verkligen dags att ställa alla ansvariga till svars från regering,riksdag,skola,rättsväsendet,massmedia,kommuner,landsting och myndigheter,överallt sitter svekets administratörer och "nyttjar idioter" och administrerar svenskarnas undergång.
Den som ifrågasätter invandringens ekonomin stämplas som främlingsfientlig eller rasist.
Att vuxna människor har ett sådant betéende är helt främmande för en normalt tänkande människa.

 
Svensson

Svensson

26 juni 2013 19:04

Inte bara att invandringen är dyr till Sverige,dom anställda på migrationsverket stjäl pengar.Hoppas vi får reda på hur mycket det här har kostat Sverige.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lingon

26 juni 2013 19:54

Alltså, jag förstår inte detta, vilka är "invandrarservice" egentligen?

Och Migrationsverket! Jag arbetar inom det offentliga och precis allt jag gör loggas, skulle jag råka slå in "fel" personnummer i något av de system jag arbetar i så sitter jag löst direkt. Det kan till och med bli avsked på stående fot. På väg hem från arbetet idag var jag var tvungen att "undvika" en bekant som hängde på dörren, enbart för att undvika att ens misstanke om jäv eller liknande kan uppstå. Med den örnkoll som man har inom de statliga förvaltningar och myndigheter jag har arbetat inom, har jag väldigt svårt att tro att detta skulle vara speciellt svårt att utreda.
Jag kan svära på att journaler, loggar och handlingar finns, eller åtminstone fanns. Iallafall ifall dom är en statlig förvaltning eller myndighet.

Men dom kanske tror att dom kan göra som Kungen, komma glidandes ur en buske, vända blad, gå vidare och glida in busken och försvinna igen?

 
Ingen bild

Hasse

26 juni 2013 20:16

Migrationsverket tar nu hjälp av tre andra myndigheter och en advokatbyrå för att utreda skandalen. Det återstår om detta tunga kavalleri har till uppgift att utreda eller mörklägga.

http://www.sydsvenskan.se/skane/hjalp-utifran-mot-korruption/

 
Ingen bild

Micke

26 juni 2013 20:36

Det fuskas tyvärr mer och mer i Sverige. Bra att någon börjar att rota i denna soppa. Vore bra om även någon granskade Brandos som verkar ha "skydd" av mäktiga krafter inom svenska medier. Men en norsk tidning har börjat gräva så smått. Karl-Johan Pantzar borde skämmas! Läs mer på
http://brandosnejtack.bloggplatsen.se/

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

26 juni 2013 23:02

Synd om Borgholms marknad "regnar bort", men det kan regna rätt rejält där vid denna tiden, minns att ett oväder med åska kom just efter jag sprungit Victorialoppet för ett antal år sedan!

I Karlskrona var det perfekt marknadsväder på Lövmarknaden och riktigt bra tryck med många som ville ha information, särskilt på eftermiddagen!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Björnskinn

27 juni 2013 03:08

Att Barometern inte visat något journalistiskt intresse för min anmälan säger en hel del om

vad som är sanningen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se