thoralf

Direktlänk till inlägg 25 juni 2013

INGET NYHETSVÄRDE FÖR BAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 25 juni 2013 10:38

Barometern har en märklig prioritering när det gäller nyheter. Anmälan av Kalmar kommun och Invandrarservice "platsar" uppenbarligen inte i tidningen. Däremot finns idag både foto och text om ett fartyg som ankrat upp några dagar i Kalmarsund. Vilket nyhetsvärde!


Eller är det så att Barometern bojkottar allt som har med Sverigedemokraterna att göra om man bedömer att det kan gynna Sverigedemokraterna?


Barometern är ju en borgerlig tidning men frågan är varför man så ofta skyddar den rödgröna majoriteten i Kalmar.


Östran gör ett betydligt bättre jobb/granskning, trots en minimal budget. 

 
 
Ingen bild

OH

25 juni 2013 11:18

Häromdagen skrev Magnus Hagevi, docent i statskunskap i barometern att Sverigedemokraterna borde tala om vilka dom kommer att stödja i valet.Jag anser det vore bättre de andra partierna , om dom värnar om Sverige borde säga att dom kommer stödja SD i nästa val.Reinfelt och Moderaterna kan vi räkna bort, han har redan sagt att han och M kommer att rösta på S,vpk eller mpk.
Docent i statsvetenskap vid de mindre universiteten är numera en urvattnad titel.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 juni 2013 11:24

OH

Läste artikeln och svaret på frågan vem som är Sverigedemokraternas statsministerkandidat. Självklart är det Jimmie Åkesson! Att en docent i satsvetenskap inte begriper det, är minst sagt märkligt.

 
Ingen bild

Maja Dacke

25 juni 2013 11:42

Du har så rätt, Thoralf. Detta tjafs om SDs kandidat när de borde begripa att det självklart är Åkesson. Jag lyfte på ögonbrynen och tog mig för pannan när jag läste tjafset.

Men ett annat år borde ditt namn komma upp ... Har du tänkt på det? För, tillåt mig ingå i beundrarskaran, jag lilla grå i den grå massan därute!

 
Ingen bild

Farbror Sven

25 juni 2013 11:52

"Barren" borde också tagit upp Maria Ferms idiotförslag att illegala flyktingar ska få rätt att bli nämndemän i Sveriges domstolar ! Jag undrar om hon inte har blandat dom röda och gröna pillrena ! Inte bara hon utan hela hennes parti .

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 juni 2013 12:01

I Barometern står idag att läsa att den nya kommunala verksamheten "Dadda Berga" kommit igång

 
Lassekolja

Lassekolja

25 juni 2013 12:16

Får vi någonsin uppleva dagen, då media gör sitt jobb, d.v.s granskar "makten" och förmedlar sanningsenliga, opolitiserade och korrekta nyheter och överlämnar åt läsare, lyssnare och tittare att dra dom politiska slutsatserna? Varför är media så motvilliga till att ge vår representativa demokrati en chans att fungera optimalt?
Om ovanst. varit verklighet hade ju Avpixlat m.fl., av PK-folket kritiserade siter, inte behövts, varit överfödiga! Alltså är den växande tidningskrisen till del självförvållad.
En tidningsredaktion, som av politiska skäl, plockar bort möjligheten att kommentera en ledare och/eller debattsida har iaf jag svårt att tycka synd om. Jag blir tvärtom t.o.m lite skadeglad när ev. kris når en dylik redaktion!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Sven Dacke

Sven Dacke

25 juni 2013 13:03

Med risk att bli tjatig rekommenderas att lyssna på dagens Ring P1 på webben eller i repris.

Där behandlas blad annat dessa så kallade journalister som "tycker så mycket" istället för att rapportera objektivt om verkligheten

http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=ring+p1

 
Ingen bild

Ludvig

25 juni 2013 13:37

Barometern läser jag inte.

 
Ingen bild

Hacke

25 juni 2013 14:21

Att media av idag är mer maktens megafoner än granskande tredje statsmakt i upplysningens och informationens tjänst till allmänheten går upp för fler och fler.
Propagandaapparaten snurrar för högvarv och alltmer åt det kommmenterande och uppfostrande hållet istället för objektiv och saklig rapportering. Sedan sd:s befriande intåg på den politiska arenan har också nyhetsvärderingen fått sig en rejäl makeover där den selektiva tystnaden blivit ett alltmer frekventerat vapen. Bättre fly än illa fäkta tycks vara parollen för ett alltmer pressat etablissemang där nu också två domar på kort tid hjälper till i medias paradoxala kamp MOT yttrandefriheten.
Det börjar dra riktigt kalla vindar för oliktänkande och det fria ordet i dagens Sverige.
I mina ögon är gammelmedia det största hotet mot demokratin i vårt land.

 
Ingen bild

Nalli

25 juni 2013 14:37

I Barometern är det endast lågtryck, lika med moln och regn.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 juni 2013 15:07

Hacke...
Ja, media har gått från att granska makten till att bli det politiskt korrektas megafon. Ett lydigt redskap som cencurerar, tittar bort och vinklar så det passar...

Tror någon att media skulle ens rapportera om en SÄPO-spion skulle avslöjas i SD-toppen? Knappast. Däremot kommer de själva att snoka så näsan blöder för att hitta minsta lilla, som de sedan kan blåsa upp. Allt för att sk-ta ner SD inför valet...

 
Ingen bild

Miljöpartist vill slicka anus och suga SD- kuk

25 juni 2013 15:37

NYA MILJÖPARTIET Inom Miljöpartiet tilltar nu frustrationen över att man i de flesta opinionsmätningar är rejält förbisprungna av Sverigedemokraterna som Sveriges tredje största parti. Ett av de nya greppen för att försöka hämta igen tappet tycks vara att vässa tonläget rejält, något som med all önskvärd tydlighet framgår av ovanstående utspel på Twitter från Miljöpartiets gruppledare i Sundbyberg, Per Persson.

Att nischa sig som politiskt parti blir allt viktigare om man vill nå ut i debatten och dra till sig väljare. Miljöpartiet har tidigare, som namnet antyder, haft miljön som sin profilfråga. Den har man sedan en tid tillbaka dock övergivit till förmån för att profilera sig som Sveriges mest invandringsextremistiska parti, möjligen i konkurrens med Centerpartiet. Kanske är det också Centerpartiet och deras “Fuck facket”-kampanj man har sneglat på när man nu väljer att också utmärka sig som partiet med flest grova könsord i retoriken.

Att döma av Centerpartiets opinionssiffror förefaller det inte vara ett så framgångsrikt koncept att kopiera, men kanske kan Miljöpartiet lyckas bättre. Den som har frågor eller synpunkter kring gruppledare Per Perssons tillämpning av partiets nya giv kontaktar lämpligen Miljöpartiet Sundbyberg eller Miljöpartiet centralt.
http://avpixlat.info/wp-content/uploads/2013/06/Per-Persson-MP-twittrar-grova-k%C3%B6nsord.jpg
http://avpixlat.info/2013/06/25/miljopartiets-nya-giv-grova-konsord-och-krankningar/#disqus_thread

 
Ingen bild

Magentan

25 juni 2013 18:47

(Nedanstående text har jag idag lagt in som en kommentar i Avpixlat, men jag tycker den passar ganska bra här under Thoralfs inlägg också.)

Med en artikel rubricerad "Jimme Åkesson var min förebild som ung" demonstrerar skribenten Patrik Lundberg i Aftonbladet 18 juni den falska PK-journalistiken med exakt rätta stuket på de där subtila lögnerna som är så typiska för dagens svenska journalister. Den övergripande taktiken är ju numera att ge läsarna några diffusa halvsanna meningar för att överföra en egentillverkad falsk bild av verkligheten. Följande rader i slutet av Lundbergs artikel är riktiga praktexempel på detta:
(Citat) "I stället för att jobba med prefix tror jag på att skildra verkligheten.
Som att berätta att Erik Almqvist kallade en komiker för ”babbe” och beväpnade sig med järnrör.
Som att en av partiets riksdags­ledamöter på Facebook beskrev mörkhyade afrikaner i en video som ”satans jävla aphelveten”.
Som att Jimmie Åkesson i denna tidning har skrivit att han ser islam som ”vårt största utländska hot ­sedan andra världskriget”.

Samtliga tre ovanstående meningar är kortfattade förvanskningar av verkligheten, men jag nöjer mig med att kommentera den sista falska meningen, den som utgår från Åkessons berömda artikel i Aftonbladet (sept. 2009).
Lundberg har citerat en HALV mening från denna artikel och själv fyllt i resten med egna ord. Hela meningen lyder nämligen korrekt citerad:
"Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget."
Ordet "detta" i Åkessons mening syftar (som sig bör) på det närmast föregående stycket i artikeln, och i detta stycke nämns ordet "islam" INTE ALLS! Trots detta har Lundberg godtyckligt och självsvåldigt lagt in ordet "islam" i sin mening för att meningen ska se ut som ett komplett påstående av Åkesson.

Detta av Lundberg tillverkade påstående är alltså FALSKT! Om man nu ska gradera falskhet så kan man tillägga att Lundbergs påstående är nästan lika ohederligt falskt som den egentillverkade skandalrubriken Aftonbladet själva satte ovanför Åkessons artikel istället för den rubrik Åkesson hade skrivit.

Åkessons egna rubrik var: "SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR FARORNA MED ISLAM".
Aftonbladets egenproducerade fusk-rubrik i tidningen blev: "Muslimerna är vårt största utländska hot".

Hederlig journalistik? NEJ!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16978414.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 
Ingen bild

Micke

25 juni 2013 19:01

Oskarshamnsnyheterna hade i nätbilagan skrivit om den tjej som blev nedslagen av tre invandrarkillar och ställt sig över henne och sagt att det var deras land nu och inte hennes, och att polisen sagt att det var ett klart hatbrott...detta inlägg försvann blixtsnabbt. Hur långt borta var våldtäckten där igentligen!! hade dom mörkat det också isåfall fy..f för media!

 
Ingen bild

Magentan

25 juni 2013 20:35

@ Dacke

Tack för intressant info och länkar under både detta och föregående Thoralf-inlägg.

 
Svensson

Svensson

25 juni 2013 20:45

Presstödet tycks vara viktigare än att göra en bra tidning.Allt går inte att lösa med bidrag alliansen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Morningstar

25 juni 2013 21:26

Barometern borde ta lärdom av Eva Hamilton och skicka ut en räkning till samtliga Kalmarbor. Eftersom tidningen blivit utlagda i affärerna så kan ju alla kalmarbor potentiellt läsa tidningen och är därmed skyldiga att betala för den.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 juni 2013 21:32

@ Micke

Här har man missat vad "sommarpraktikanten" gjort för "misstag".

Saxat från dagens Östran:

"Två utländska män i 30-års ålder samarbetade i brottet.

http://www.ostrasmaland.se/NYHETER/Oeland/Pengar-stulna-fraan-jordgubbsstaand "

 
Lassekolja

Lassekolja

25 juni 2013 21:50

@Magentan, "intet nytt under solen".....
När media förvanskar allt, som har med SD att göra, beror det alltid på brister i argumentationen. Vad göra då? Dra till med en lögn eller halvsanning, så är saken klar och SD får skämmas igen....?
Jag tror inte det funkar längre, därför kommer SD att öka under överskådlig framtid! Mycket välförtjänt!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hm

25 juni 2013 21:53

@Micke
Nej, det finns kvar. Om nu länken fungerar. Synnerligen märkligt att detta publiceras, det strider ju mot allt PK står för.
http://www.nyheterna.net/NYHETER/Oskarshamn/Kvinna-utsattes-foer-hatbrott

 
Ingen bild

Stundtahl

25 juni 2013 21:54


Den förödelse som gammelmedia nu genomlider visar ofantlig brist på omdöme.
-Ondskans tillhåll har av sina läsare vidare avslöjats som dumhet och förljugenhet.... så frågan kvarstår när bilan faller?

Barometerns Gunilla Sax slängde in handduken....vilken ansvarig utgivare kommer härnäst?

 
Ingen bild

Glada nyheter

25 juni 2013 22:34

Sex får gå från Skånskan
Sex anställda på Skånska Dagbladet sägs upp. Det blev klart då tidningsledningen presenterade sitt sparpaket, skriver tidningen Journalisten

Det är nu klart att sex anställda sägs upp på Skånskan. Det är inte fråga om något uppsägningspaket utan ledningen har valt att säga upp enligt lagen om anställningsskydd, LAS.

– Tyvärr blir det så. Det är tråkigt att anställda måste sluta. Vi har försökt att få ledningen att avvakta. Men vi har inte fått något gehör för våra synpunkter, säger Lisa Winqvist, journalistklubbens ordförande på Skånskan till tidningen Journalisten.

Det fanns på förslag att flytta över personal till den TV-satsning som var planerad att dras igång under året. Men den har blivit försenad.

Totalt har ledningen för Skånska Dagbladet meddelat att elva tjänster ska bort från Norra Skåne och Skånskan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards