thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juni 2013

POLISANMÄLAN

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2013 19:30

 


Idag har jag gjort en polisanmälan av Kalmar kommun och Invandrarservice! Anledningen är givetvis hur bedrövligt Kalmar kommun hanterat den granskning som kommunens revisorer utförde under förra året. I rapporten riktar man mycket skarp kritik mot Invandrarservice och hur handläggning och dokumentation gått till. I sin bedömning skriver revisorerna följande.


”Genomgången av personakter visar på ett stort antal brister i handläggning och dokumentation. Vi bedömer därför att det förekommit genomgående brister i handläggningen av ekonomiskt bistånd inom invandrarservice. Handläggningen har inte levt upp till krav som ställs i lagar, författningar och kommunens riktlinjer.

Bristerna har haft negativ inverkan på den enskildes rättsäkerhet och i vissa fall orsakat kommunen ekonomisk skada.”


När dessa brister uppdagades flyttades utbetalningarna från Invandrarservice till socialförvaltningen. Resultatet av denna flytt blev enligt mediauppgifter att utbetalningarna minskade med ca 1 miljon kronor/månad. De lägre utbetalningarna fick till följd att socialförvaltning fick anlita ett vaktbolag då personer blev aggresiva när bidragen minskade i storlek.


Nu har det gått ett år sedan granskningsrapporten blev offentlig men konsekvenserna för de enskilda tjänstemännen som brutit mot lagar, författningar och kommunens riktlinjer har uteblivit. Kommunens egen utökade granskning rann ut i sanden och lades ner på grund av bristande dokumentation. Helt makalöst! Men samtidigt understryker det hur allvarliga bristerna varit på Invandrarservice. Efter detta halvhjärtade försök från kommunens sida har det varit locket på som gäller!


Åklagare har inte kunnat starta en granskning på grund av att det saknats en anmälan.


Jag har i ett blogginlägg uppmanat Kalmar kommun att göra en polisanmälan mot sig själva men utan respons.


Istället har det kommit flera anmärkningsvärda uttalanden från tjänstemän och det socialdemokratiska kommunalrådet Anette Lingmerth. Ansvarige på Invandrarservice Lars-Ove Angré, förklaring till bristerna i dokumentation är hög arbetsbelastning och att personalen prioriterat det enskilda mötet och tillgängligheten. Med andra ord man har skitit i dokumentation och de lagar som finns, inte minst bokföringskrav. Frågan som också måste ställas är om det då också funnits möjligheter att stoppa pengar i egen ficka.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Anette Lingmerth har haft en minst sagt arrogant inställning till att det begåtts fel och menat att inga brott begåtts. Hur kan hon veta det? Hon tycks mena att tjänstemän inom kommunen inte behöver följa lagar. Dessutom ansåg hon att en interpellation med samröre med invandringen till Kalmar var ”unken” när den ställdes. Ett minst sagt anmärkningsvärt uttalande från kommunalrådet.


Jag har tidigare gjort en JO-anmälan men den lades ner. Jan-Ingemar Lundström (M) har gjort en anmälan till Socialstyrelsen men de vidtog heller inga åtgärder.


Egentligen räcker det med att läsa en enda rad i revisorernas granskningsrapport för att göra en polisanmälan.


”Handläggningen har inte levt upp till krav som ställs i lagar, författningar och kommunens riktlinjer.”


Denna meningen och hur Kalmar kommun hanterat granskningrapporten är grunden för att göra en polisanmälan och därmed ge åklagare en möjlighet att granska om det begåtts något brottsligt.


Jag anser dock fortfarande att Kalmar kommun borde tagit detta steg själva när man inte själva klarade av att genomföra den utökade granskningen av Invandrarservice. Eller var det bara ett spel för gallerierna?


UPPDATERING!


Mycket bra artikel om min polisanmälan i Östran, skriven av Ulf Carlsson. Utan en massa epitet, med en saklig och objektiv ton.


Verkligen synd att Östran inte lägger upp den på nätet! Den hade genererat många läsare.


Länk till artikel i Östran

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fia

20 juni 2013 20:14

❤ Toppen!

 
Ingen bild

Essendon

20 juni 2013 20:23

Detta är säkert inget unikt för Kalmar utan det är nog ruttet här och var i landet, när sossar är inblandade!

 
Ingen bild

SM811

20 juni 2013 21:05

Bra Thoralf. De skall inte komma undan. Trevligt midsommarfirande önskar jag dig också.

 
Svensson

Svensson

20 juni 2013 21:10

Thoralf du är en hjälte i mina ögon.Glad midsommar :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 juni 2013 21:11

Bra Thoralf! Invandrarservice ser ut att behöva granskas rejält. Det är ju för 17 skattepengar som kommuninnevånarna jobbat hårt för att få fram.
En kommuns pengar ska främst gå till den egna befolkningens behov. Äldrevård, skolor och annat viktigt.
Främmande personers bilköp mm. ska definitivt inte finansieras av en Svensk kommun.

 
Ingen bild

Mats

20 juni 2013 21:14

Bra kämpat Thoralf!

Trevlig midsommar!

 
Ingen bild

jimmy

20 juni 2013 21:19

Bra Thoralf, jag hoppas att fler vågar rösta på SD annars flyr jag landet efter 2014, som jag ser det så är tyvärr scenariot så att Alliansen tappar makten till S & MP och då lägger jag ner mitt företag och drar till Schweiz, jag kämpar för skola & omsorg inom min kommun men ser hur alla pengar går till invandring & "migration"
Jag har själv utländska rötter men vi har ALDRIG tagit en enda krona i socialbidrag och jobbat hela våra liv, tragiskt att dessa ska komma hit och glida fram på en räkmacka

 
Ingen bild

Hacke

20 juni 2013 21:31

Mycket bra och resolut agerat Thoralf. Att övriga partier sitter still i båten visar bara på hur genomkorrupt det ser ut inom politiken, inte minst på kommunal nivå. Vågar knappt tänka på hur det såg ut innan sd gjorde sitt uppfriskande och demokratiskt välgörande intåg ute i våra församlingar.
Trevlig midsommar på dig Thoralf, du sanne kämpe i folkets tjänst.

 
Ingen bild

Andrs Engdahl

20 juni 2013 21:48

Thoralf, du är min hjälte. Nästa år kommer jag att rösta på SD. Jag har i hela mitt långa liv röstat på S, men nu får det vara slut med det. Ha en trevlig midsommar.

 
Ingen bild

OH

20 juni 2013 22:01

Det finns inget som hindrar en åklagare att själv starta en utredning om han anser det befogat. Resultatet av anmälan blir troligtvis det att efter ett litet spel för galleriet läggs utredningen ned i vad som kommer att meddelas brist på bevis. Rätta orsaken är att dom tillhör samma politiskt korrekta, korrupta gäng.
Trots det är det bra att anmälan görs, vilket visar att det fortfarande finns hederligt, rättskaffens folk.

 
Ingen bild

Observer

20 juni 2013 22:03

Efter att ha varit utomlands i flera veckor noterar jag att det äntligen finns en polisanmälan mot Invandrarservice i Kalmar. Plocka nu fram och offentliggör uppgiften(ej offentligt uttalad) att diffen mellan mätningen år 2011 för mars-april 2011 och samma period 2012 då sammma service inte längre fick förmedla bidrag är ca. 2 milj. kronor mindre ,dvs. ca. en miljon kronor mindre i månaden.Inte undra på att de nya handläggarna blev hotade till liv och lem då de följde bestämmelserna för utanordning av socialbidrag.Naturligtvis ska Invandrarservice granskas ríktigt ordentligt.Samtidigt ska självklart svar ges på vad det är som ska döljas ,eftersom enligt uppgifter ifrån Kalmar inga som helst t.ex påföljder för den minst sagt rundhänta hanteringen av skattebetalarnas pengar har drabbat några handläggare(outbildade?),andra tjänstemän(utbildade?)eller ansvarig chef inom Invandraservice.Är Alfsson en riktigt stor kommunal skandal på spåren?Grundtipset är ett stort ja.Att den moderat,Lundström i Kalmar, som satte igång frågeställningarna inte kan/vågar köra racet fullt ut är att beklaga.Kanske har han fått direktiv ifrån Reinfeldt & Co att ligga lågt samt ändra uppfattning.Samma sak skedde ju i Vellinge när det gällde hanteringen av s.k ensamkommande.

 
Ingen bild

Malin R.

20 juni 2013 22:23

Intressant är i Kalmar enligt tidningsuppgifter att ett kommunalråd,Anette Lingmerth(s),enligt säkra källor i det civila sjuksköterska,i kalmartidnigen Östran tar på sig rollen som juridisk expert om de stora utbetalningarna från Invandrarservice i Kalmar.Vilka andra juridiska bedömningar ligger inom hennes kompetensområde undrar jag som anställd i kommunen?

 
Ingen bild

Stundtahl

20 juni 2013 22:27


Hyvens att du ”stämde i bäcken” Thoralf !
-Den skrupelfritt vanställda kommunpolitiken skall vi gemensamt bekämpa.

Vid midsommarbordet är vi många som höjer ett glas och önskar dig en trevlig midsommar!

 
Ingen bild

Mats Persson

20 juni 2013 22:29

Mycket bra. Vi stöttar dig !

 
Ingen bild

påskallavik

20 juni 2013 23:13

Bra jobbat thoralf..som vanligt;) Men vad var det som hände i kristineberg och Påskallavik i veckan? I Kristineberg var det enligt Oskarshamnsnyheterna ett par invandrarkillar och polisen betraktar det som ett hatbrott..Men var det samma gäng som var igång i Påskallavik i torsdags? Vi är många här som undrar vad som hände..det blir ju så mycket ryckten här i vårt (lugna Påskallavik) Och ni som tycker att vi ska tycka som er....Vi blir bara fler:):) Och vi tänker på er framtid också..Vad tycker ni?

 
Ingen bild

Grundlagsskydd borta vid omodererade kommentarer

21 juni 2013 00:04

Hovrättsbeslut: Utebliven förhandsgranskning av läsarkommentarer = uteblivet grundlagsskydd för redaktionellt material

Konsekvensen av hovrättens beslut torde vara att även större mediewebbplatser där kommentarfälten är fria, inte kan betraktas som grundlagsskyddade enligt 1:9 YGL. Detta kan förstås vara förödande för massmedierna, men det bästa sättet att råda bot på situationen är rimligen att förhandsgranska samtliga kommentarer i samtliga grundlagsskyddade medier (eller ta bort möjligheten att kommentera). Då står det också klart vem som ansvarar för allt tillgängligt innehåll, och devisen om frihet under ansvar förblir inte en chimär.

http://juridikbloggen.wordpress.com/2013/06/20/grundlagsskydd-for-mediers-webbplatser-och-omodererade-kommentarer-gastinlagg-av-benjamin-o-j-boman/

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

21 juni 2013 00:36

Bravo!!!

.........Men jag är rädd att vi redan har nått BANANREPUBLIK stadiet i Sverige. Det lär väl snart visa sig.
Om detta inte går igenom som tänkt, Ja då får vi nog utgå ifrån att polisen är köpta, så att säga. Och DÅ är det ä n n u angelägnare att SD åtminstone blir Sveriges n ä s t största parti till 2014.
Annars är vi nog rätt illa ute är jag rädd.

 
Ingen bild

lhasa

21 juni 2013 01:28

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Invandrarservice-har-aldrig-betalat-ut-61-500

Tydligen påstår de nu då att några 61500 kronor aldrig har utbetalats. Då undrar man naturligtvis vart dokumentationen, även om den var pinsam och bristfällig kom ifrån.

 
Ingen bild

Björnskinn

21 juni 2013 05:22

"personer blev aggresiva när bidragen minskade i storlek."
"personer" översätter jag till "invandrare".

Invandrare blir aggressiva nära bidragen minskar i storlek.
Ro den i land.

 
Ingen bild

Lantjunkaren

21 juni 2013 06:40

Som många andra här önskar jag dig en glad och vilsam midsommarhelg.
Glöm aldrig att OP Andersson är en förnämlig snaps!

 
Ingen bild

Ludvig

21 juni 2013 07:08

Bra att detta ruttna kommer i dagen. Glad Midsommar!

 
Ingen bild

S.Småland

21 juni 2013 08:57

" Vi har ett uppdrag " skriver landshövdingen i dag i Barren/Ot och gömmer sej bakom att det är 26 organisationer som skrivit under, många av dessa 26 vågar nog inte annat än att skriva under . Uppdraget går i huvudsak ut på att länets kommuner ska tvingas att ta emot ännu fler bidragstagare !
Många av länets småkommuner går redan idag på knä ändå verkar det som att dom ska skrämmas till ytterligare utgifter via invandringen ,som kanske inte är så ekonomiskt försvarbar som de styrande vill påvisa !

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juni 2013 09:01

Tänkte ta och önska Thoralf och alla andra här, en tevlig Midsommarhelg! En helg då vi kan njuta av vårt land och naturen som nu är som vackrast.
Även om det blir sämre väder ikväll i delar av landet, så kan man även där njuta efter ett ev uppfriskande regn.
Så, ut i naturen, gläds åt vårt vackra land, gläds med barnen som dnasar runt alla midsommarstänger. Gläds med de som firar i båtar, i husvagnar, i sommarstugor och hemma i det egnas huset eller lägenheten.
Men...
Skicka en tanke på de som ligger på sjukhus, på ett äldreboende eller behöver mycket vård i hemmet. Ett besök eller ett enkelt telefonsamtal, lindrar mycket.
Skicka också en tanke till de som drabbats av olyckor eller stor sorg. Ett lyssnande öra under ett besök eller telefonsamtal kan hjälpa mer än vad man tror.

Så tillsammans, låt oss njuta av den vackraste tiden i vårt vackra land!
(Givetvis önskar jag ett litet regnmoln över Billström, Ullenhag, andra naiva politiker i sjuklövern, alla Sverigehatande journalister, fifflande personer på Invandrarservice och många andra. Låt dem få uppleva en bedrövlig Midsommar, när vi andra njuter för fullt!)

 
Ingen bild

Jeppe

21 juni 2013 09:30

Mycket bra jobbat Thoralf, Du är fantastisk, vi behöver mer av din klass på politiker som granskar förskingring av våra skattepengar.
Titta bara i Växjö, där växer kön för bidrag vid socialkontoret på Sandgärdsgatan varje dag. Bidragstagarna, ofta kvinnor, hänger på låset och en hel rad av fina bilar står på tomgång med rökande män bakom ratten. Detta händer i sk Europas grönaste stad.

 
Ingen bild

S.Småland

21 juni 2013 09:30

Ett PS till mitt inlägg 08:57, alla minns väl vad migrationverket körde med 2005 att de kommuner som inte skrev avtal om emottagande av flyktingar , skulle hängas ut i media ,jag tycker att "Vi har ett uppdrag " påminner om samma taktik ! Ändock en glad midsommar till alla som ser skogen bakom träden ! Mvh S.Småland .

 
Ingen bild

Magentan

21 juni 2013 09:38

Instämmer helt med Hulda mk1 den här gången. En riktigt fin Midsommarhelg önskar jag också till Thoralf och alla andra härliga och ärliga människor som brukar skriva här!

 
Ingen bild

Nils Dacke

21 juni 2013 09:56

Mycket bra Thoralf och Trevlig Midsommar. Det ar beklammande att se hur flata de ovriga politikerna ar nar direkt kriminella handhavanden har upptackts. Men det verkar som att vi inte ar lika infor lagen.

 
Ingen bild

Helene

21 juni 2013 10:14

Suveränt jobbat som vanligt Thoralf! Samtidigt vill jag passa på att önska dig och alla andra goa människor på denna blogg en riktigt fin Midsommar. Skål! :-)

 
Ingen bild

Mr D

21 juni 2013 10:34

Man måste också granska de utbetalande handläggarnas bankkonton. Så att inte utbetalningar "kommit tillbaka", fast till fel konto.

Sedan är det också allmänt vedertaget att felaktigt utbetalda bidrag återbetalas. Man läser ju varje år historier om familjer som ska betala tillbaka felaktigt utbetalda bostadsbidrag. För att inte tala om studiemedel. Varför skulle dessa bidrag vara undantagna?

 
Ingen bild

Tomas

21 juni 2013 11:21

Hej Thoralf.
Du gör det enda rätta.
Tack för en mycket bra blogg.
Ha en riktigt trevlig midsommar.

//Tomas.

 
Ingen bild

Solidus

21 juni 2013 11:48

Tack Thoralf!

Vilken kapacitet du har. Tack även för att du delar med dig detta på en blogg som bara den är ett bevis på att Sverigedemokraterna är det enda seriösa partiet då de inte överger dem som röstat fram bla Thoralf för att företräda våra åsikter.

Glad Midsommar!

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juni 2013 12:22

Att avgöra vem som verkar mest "unken", Du Thoralf eller Anette Lingmerth, var ett ovanligt lätt avgörande.
GLAD MIDSOMMAR Thoralf, det förtjänar Du verkligen!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

V

21 juni 2013 12:30

Ingen prenumerant som kan scanna in artikel och lägga upp någonstans?

 
Ingen bild

Thoralf A

21 juni 2013 12:56

V

Nu finns en länk till artikeln

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juni 2013 13:35

VARNING!! Gå inte in på SVT Debatt idag. Där har Kurdo Baksi och någon Zoran Alagic producerat en riktig sk-tartikel.
De befläckar medvetet vår Midsommar med invandringspropaganda.

Så håll er därifrån idag. Avstå tills helgen är över. Ni kommer att bli arga, förb--nade och bedrövade.
Fira istället en traditionsrik Svensk Midsommarafton. Fira med tradititionell mat och dryck, dans kanske, trevligt sällskap och till slut kanske Midsommarnatten kan bli en minnesvärd natt ;-)

Sdan tar vi gemensamt tag i all den dumhet som finns runt oss. Det finns mycket som behöver göras, hela vägen fram till den tredje söndagen i september nästa år!!

 
Ingen bild

Thoralf A

21 juni 2013 14:25

Kurdo Baksi får givetvis ha sina tankar runt midsommar. Den stora skandalen är att SVT släpper fram dem på midsommarafton. Det visar på den "sjuka" som finns inom SVT och public service. Eller rättare sagt inom större delen av journalistkåren! Det finns dock några undantag och dessa skall vi vara ytterst rädda om.

 
Ingen bild

J B Doe

21 juni 2013 15:10

Ikväll kl 20.00 sänds i SVT 1 Midsommar på Orust. Bland de medverkande finns allas vår Katarina Mazetti. Aldrig får man vara riktigt glad.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juni 2013 15:32

Instämmer "kraftfullt" med Hulda mk1´s båda inlägg. Vill gärna komplettera med Tsunami just där de namngivna förrädarna befinner sig!
@J B Doe, vem vet, Katarina brukar ju ha svårt att undvika att göra reklam för SD!?! För varje gång hon nämner SD ökar vi!

http://www.status.st

 
Ingen bild

s.Småland

21 juni 2013 17:45

"J B Doe " Tack för varningen !

 
Ingen bild

Niklas Larsson

22 juni 2013 00:03

Jättebra agerat. Det är precis detta jag vill att min röst skall gå till. Opposionernade & Ifrågasättande till de styrande i detta landet som jag menar missköter, manipulerar & myglar å det grövsta. Det är helt sjukt hur de håller på & jag har aldrig varit mer övertgad var min röst går i 2014 års val. Mvh Niklas/Linköping

 
Varg i Veum

Varg i Veum

22 juni 2013 09:33

Herrejisses, vad jag kan se så är den självutnämda robinhoodaren Lars-Ove Angré anställd fortfarande! Skattebetalare försörjer alltså honom fortfarande trots att han, i bästa fall, visat kriminell inkompetens. Hur har han lyckats få en sån befattning öht?

http://http:vargiveum.wordpress.com

 
Ingen bild

Företagare

22 juni 2013 10:04

Bra Thoralf A, du har mitt stora och fulla förtroende.
äntligen en politiker som tar ansvar.

 
Ingen bild

Lotta

22 juni 2013 11:31

Lite undrande är jag om den gode "doktorn" har någon del i detta? Jobbar/jobbade inte han på indvandrarservice?

 
Ingen bild

Thoralf A

22 juni 2013 11:35

Lotta

Att "doktorn" har en viss del i detta kan man säkert utgå ifrån även om han varit anställd av en annan enhet inom kommunen så sysslar han ju med att hjälpa nya invandrare i Kalmar. Då kan man ju tänka sig att han haft en möjlighet att påverka bidrag som betalats ut.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se