thoralf

Direktlänk till inlägg 16 juni 2013

DÅLIG VINDKRAFTS TAJMING

Av Thoralf Alfsson - 16 juni 2013 09:45

 

Istad på Öland                                   Foto Thoralf Alfsson                   

     

Den 11 juni  skickade Eolus Vind ut ett pressmeddelande att Kalmar kommun köpt ett vindkraftverk av företaget för ca 29 miljoner kronor.


Kalmar kommun som så många andra kommuner och landsting köper vindkraftverk för att komma undan energiskatten på 29,3 öre/kwh.


Den här lagstiftningen som undantar vindkraftverk från energiskatt om ägaren inte yrkesmässigt levererar elkraft har jag vid flera tillfällen kritiserat på bloggen och i diverse debattartiklar.


Jag varnade också Kalmar kommun för att denna lagstiftning var ohållbar i ett längre perspektiv under debatten i kommunfullmäktige. Och att vindkraftsatsningen är ett vågspel med kommuninvånarnas skattemedel.


 

Befriad från energiskatt.           Foto Thoralf Alfsson



Den 14 juni presenterades en utredning angående nettodebitering och skatteskyldighet för energiskatt på el. Gissa vad utredaren föreslår? Att lagstiftningen ändras så att i stort sett all vindkraftsel skall beskattas med energiskatt. Lagändringen föreslås träda i kraft redan den 1 januari 2014.


Snacka om dålig tajming för Kalmar kommun!


Helt plötsligt försvinner 5 200 000 kwh * 29,3 öre/kwh = 1 523 600 kronor av den tänkta vinsten upp i rök för Kalmar kommun.


Jag är inte överraskad över detta förslag men Kalmar kommun kommer sannolikt fundera över om det var en riktig satsning att använda närmare 30 miljoner av skattebetalarnas pengar till ett vindkraftverk.


I Danmark har man också kommit till insikt om att subventionerna för vindkraften är alldeles för stora vilket leder till att projekt startas som egentligen inte borde realiseras.

Venstre tillsammans Dansk Folkeparti kommer att ta bort alla subventioner för all landbaserad vindkraft om de vinner nästa val enligt denna artikel.



Fartyget Discovery är åter tillbaka i Kårehamn efter reperationer i Polen. Enligt uppgift från ansvariga för Blekinge offshore kostar fartyget mellan 2-3 miljoner kronor varje dygn. Besättning består av ca 130 personer. Att fartygets 6 "fötter" skadats av den hårda kalkstensbotten vid Kårehamn var en kostsam överraskning för EON.


 

Fartyget Discovery utanför Kårehamn.                             Foto Thoralf Alfsson


Nu tvingas man lägga ut stenkross vid alla fundamenten så att inte fötterna skadas ännu en gång. Enligt uppgift placerar man nu ut mellan 30000-40000 ton stenkross på botten för att Discoverys "fötter" skall kunna användas igen.


Undrar hur många miljoner kronor extra detta kostar EON! Vem kommer få betala det i slutändan?

 
 
Ingen bild

Carl Sjöberg

16 juni 2013 11:58

Vindkraften är samhällsekonomiskt vansinne, som innebär en enorm kapital- och miljöförstöring. Den är så olönsam, att man nu börjat hindra allmänheten från att få tillgång till aktuell driftstatistik. På sajten vindstat.nu kunde hittills vem som helst se aktuell driftstatus på huvuddelen av svenska vindkraftverk. Numera är sajten endast tillgänglig för ägare av vindkraftverk!

 
Lassekolja

Lassekolja

16 juni 2013 12:14

Jag vill egentligen inte framstå som nå´n Besserwisser men jag upprepar: Sätt igång prospektera och bygg framtidens högteknologiska kärnkraftsreaktorer. Tekniken går framåt trots kraftigt politiskt motstånd. Snart kan vi återanvända det vi idag kallar kärnavfall så att vi utvinner hundrafalt mer energi än idag!
Jag har aldrig förstått varför kärnkraftsbranschen "själva" skall stå för ev. konsekvenser vid ett mycket ev. reaktorhaveri. Vad blir den praktiska skillnaden om dessa ev. kostnader läggs på skattsedeln eller på elräkningen? I det senare fallet kommer ju elpriserna behöva höjas kraftigt vare sig en olycka sker eller ej. Thoralf eller någon annan, förklara gärna för mig skillnaden. Tänk på att ett ännu högre elpris försämrar ännu mer framför allt vår tunga industris konkurrenskraft!
För bl.a snabbast möjliga kärnkraftsutbyggnad, SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skånepåg

16 juni 2013 13:00

@ Carl Sjöberg

Upptäckte detta tidigare i dag och tänkte antagligen som du, att besvärande fakta som avslöjar vansinnet skall undanhållas allmänheten.

 
Ingen bild

Arne

16 juni 2013 15:12

Frågan man bör ställa:

-Någonstans finns alltid en peppar-korns-ögd pyssling D.v.s någon A K T Ö R i kulisserna som blir rik på detta!

 
Ingen bild

Hjärtfelet

16 juni 2013 16:23

Region Skåne satsar hundratals miljoner på vindkraftverk och vätgasdrivna bilar. Men huvuduppgiften, att sköta sjukvården, där räcker inte pengarna. Det är dags att få in SD för att stoppa idioterna.

 
Ingen bild

Rune

16 juni 2013 18:59

Måste tipsa om en ny icke politisk korrekt tidning som heter Nya Tider. http://www.nyatider.nu
Innehåller bl.a en intervju med Maria Cimini.

 
Ingen bild

Sven

16 juni 2013 20:32

Örebro kommun satsar 270 mkr i nio verk. Med 2 mkr i årlig förlust i 15 år blir förlusten 270 mkr.
2 mkr i förlust enl elbranshföreträdare per år, 15 år får man bidrag, sen blir förlusten väl än större per år. Hur stoppa vansinnet?

 
Ingen bild

! ! !

16 juni 2013 22:47


Multikulti-Bisarreri

Muslimsk handsfree

En lustifik syn ur dagens multikulti-Sverige

Slöjan som mobilhållare

Vem har sagt att den muslimska slöjan är funktionslös och omodern?

http://avpixlat.info/2013/06/16/muslimsk-handsfree/#more-61873

 
Ingen bild

OH

16 juni 2013 22:54

Först vill jag säga att jag har inget emot vare sig kärnkraft eller vindkraft men varför skall skattebetalarna stå för kostnader orsakade av kärnkraften. Om vi nu har nya reaktorer som kan köra på det gamla avfallet varför byggs det då bergrum för miljarder där avfallet skall förvaras i tusentals år.Som sagt jag är absolut ingen expert, men Lassekolja kanske vill reda ut det för mig.Tack på förhand.

 
Ingen bild

Magnus SD

17 juni 2013 02:15

Off topics;

Fem hjältar delade idag ut flygblad i spöregn och åska i Oskarshamn..

 
Ingen bild

Politikerpar döms för bedrägeri

17 juni 2013 03:08

Börje och Ingrid Svensson har dömts för bedrägeri.

Som politiskt aktiva i M respektive KD begärde de ersättning för löner de aldrig haft.

De tvingas därmed betala stora skadestånd och dagsböter för sina brott.
Brotten rullades upp sedan Räddningstjänsten Dalamitt började ifrågasätta Ingrid Svenssons, tidigare Näsman, uppgivna inkomstförluster under våren 2011. Man tillfrågade Skatteverket som meddelade att det företag hon arbetade i, och som ägs av hennes make Börje Svensson, inte redovisat några arbetsgivaravgifter för perioden.
Något som i sin tur ledde till att en revisionsfirma började granska parets inkomster och fick såväl Falu kommun som Räddningstjänsten Dalamitt och Sveriges domstolar att polisanmäla dem för bedrägeri.

De tilltalade har alltså som politiskt aktiva ansökt om ersättning för förlorad arbetsinkomst i samband med uppdrag de haft, trots att företaget under de senaste åren i princip inte redovisat några löneutbetalningar alls.
Till sitt försvar ansåg paret att de haft innestående lön i företaget de inte kunnat ta ut eftersom man prioriterat andra fordringar och fasta utgifter i väntan på att omsättningen skulle öka. Men att de senare valde att avskriva sina lönekrav.

Falu tingsrätt skriver dock att någon lönefordran inte tagits med i bokföringen och att resonemanget framstår som en efterhandskonstruktion.
Börje Svensson fälls därmed för grovt bedrägeri och straffet blir villkorlig dom. Han ska dessutom betala 160 dagsböter á 50 kronor, totalt 8 000 kronor. Skadestånden uppgår till 270 841 kronor som krävs av Falu kommun och 164 544 kronor till Sveriges domstolar.
Ingrid Svensson döms till villkorlig dom för bedrägeri med 70 dagsböter á 70 kronor. Totalt 4 900 kronor och ska betala 114 344 kronor till Falu kommun i skadestånd och 28 375 kronor till Räddningstjänsten Dalamitt.
mattias.karlsson@dt.se

 
Ingen bild

Senaste United Minds SD 10,7%

17 juni 2013 06:37

http://www.aftonlognen.se/nyheter/article16972440.ab

 
Ingen bild

Senaste United Minds SD 10,7%

17 juni 2013 06:38

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/16972521/825/normal/372fb6c4db700/united_minds.jpg

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juni 2013 06:57

S 32,0
M 25,8
SD 10,7
MP 8,9
V 7,2
FP 6,3
KD 3,8
C 3,7
En intressant mätning! SD är återigen Sveriges tredje politiska parti. Denna gång ar staplarna rätt i Aftonbladet, dock fattas SD,s stapel när blocken jämfördes.
Centern är i stort sett utplånat, om man ser på deras storlek sedan rekordvalet 1976. KD hänger också på gärdesgården. SD får många väljare, motoverade av bla. Husby-intifadan.
Det blir säkert många rynkade pannor i sju partier och bland landets journalister...

 
Svensson

Svensson

17 juni 2013 06:58

Vi blir blåsta på vindkraften.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

17 juni 2013 07:50

Och tredje statsmakten (egentligen första, då de tyvärr fortfarande kan hissa eller sänka efter behag och fungerar som en enda organism) försöker desperat hänga upp MP på än den ena än den andre för att uppnå en majoritet utan SD, skit samma vilken politik de för, huvudsaken man uppnår en majoritet, man glömmer bort att skulle MP gå till höger så försvinner MP,s alla vänsterväljare och de är bra om de ens klarar 4 % spärren,
det finns bara två alternativ SD eller sjuklövern, och vill man ha en förändring finns bara ett...SD....

 
Ingen bild

Magentan

17 juni 2013 09:22

@ Hulda MK1
Tack för info om senaste mätningen, och din lilla analys av läget.

I stort håller jag med dig, dock inte när det gäller följande:
"SD får många väljare, motiverade av bla. Husby-intifadan."

Några extra väljare pga Husby-intifadan och övriga kravaller runt Sthlms-området samma vecka har SD inte fått. Snarare har det blivit en marginell nedgång för SD i de senaste mätningarna, förmodligen pga att PK-medierna mycket effektivt lyckades dölja att kravallerna hade något som helst samband med massinvandringen och invandrarungdomar över huvud taget. Folket vet fortfarande INGENTING om detta! (Se vidare i min kommentar 12:49 under Thoralfs inlägg "Lära av andras misstag" från 9 juni.)

 
Sven Dacke

Sven Dacke

17 juni 2013 10:13

Var det någon som lyssnade på dagens Ring P1 där den Moderata riksdag
smanen och Islamisten Waberi kommeterades av en lyssnare.

Det blir intressant hur dom klipper koprtupplagan som ännu inte finns för lyssning, men kommer troligen senare under dagen.

Jag kommer att lyssan och gör det även du så får vi höra hur mycket dom klippt bort

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=112

 
Sven Dacke

Sven Dacke

17 juni 2013 11:06

Lyssna på Ring P1

Avsnittet om Waberi kommer 20 minuter in i programmet

För övrigt tycker jag att funktionerna på Thoprals blogg är kass, men innehållet utmärkt.
Thoralf, går det inte att få funktionerna med länkar att fungera normalt?

http://goo.gl/jt1Rq

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juni 2013 11:19

Megentan...
Ja, jag är ju inget proffs på analyser, så perfekta blir de aldrig.
Men på sikt kommer Husby-intifadan att påverka väljarna, tror jag.
Nu pratas också nu om "svenskarna" som mördar i Syrien. Också en väckarklocka för äkta Svenskar.
Det är bra att SD nu är tredje största parti, men bakom dessa siffror ligger enorma problem, kostnader och framför allt, många brottsoffer.
Nästa års EU- och riksdagsval blir väldigt intressanta!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juni 2013 11:22

Sven Dacke...
Ja, reprisen blir intressant. Fattar absolut inte hur Reinfeldt kan ha med Waberi i riksdagsgruppen och FRAMFÖR ALLT, på en plats där han får tillgång till info om Rikets säkerhet...
Men han drar säkert till sig röster, även om de väljarnas åsikter inte passar hemma här...

 
Lassekolja

Lassekolja

17 juni 2013 11:57

Glada nyheter, ordningen återställd: SD 10,7% hos United Minds och tredje största parti och därmed >MP!
Dåliga(?) nyheter: Att SD inte växer snabbare trots "Husby", förhoppningsvis kommer tillväxten på sikt!? Dagens ämne betr. s.k flyktingar, som reser tillbaka för att "slåss mot demokratin"(enl. dom själva i P1-morgon). Uppenbarligen falska "asylskäl"!Dom borde självklart inte tillåtas återvända, vare sig med eller utan både fysiska och/eller psykiska skador! Jag vill absolut inte att våra skattepengar skall försörja "levande(?) psykbomber" i form av "martyrer" tillbaka från att "bekämpat demokratin"! Dom tillför absolut ingenting till Sverige! Hoppas och tror att Du instämmer Hulda mk1!?!

@OH, jag är ingen kärnkraftsexpert men att stänga Barsebäck var rena vansinnet, både kort- och långsiktigt, kan verkligen kallas kapitalförstöring! Medverkade i högsta grad till höga elpriser! Betr. nya reaktorer saknar jag detaljkunskap om exakt hur långt forskningen på området har kommit men det är på gång att man kan pressa ur hundrafalt så mycket energi än hittills ur "kärnavfallet". Varför/Om man fortfarande lägger stora resurser på "avfallskapslar i bergrum" övergår även mitt förstånd!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juni 2013 12:12

Lassekolja...
Självklart håller jag med dig om dessa "svenskar". De blir vandrande bomber om de överlever striderna i Syrien.
Hjärntvättade med hat mot de som inte uppskattar deras liv, religion och värderingar.
För varje Imam, böneutrop och varje Moske, ökar tillflödet av stridande till Syrien och vidare problem.
Under tiden förtalas SD av naiva politiker och journalister.
Snacka om att skjuta budbäraren...

 
Lassekolja

Lassekolja

17 juni 2013 17:43

Lyssnade nyss på Studio1 i p1. Där ställde (den kvinnliga) programledaren frågan: "Hur kan det komma sig att svenska ungdomar åker ner till krigets Syrien?". Min första tanke var att den frågan hade hon inte behövt ställa om hon inte förvrängt verkligheten. Det är naturligtvis inga svenska ungdomar, som är så galna att dom åker till Syrien eller tror hon verkligen att Kalle Svensson och Bengt Johansson åker dit ner? Ja, man blir ju aldrig riktigt klok på vad som rör sig i PK-folkets hjärnor(?).
Jag vågar påstå att jag kommer inte att sörja ihjäl mig över dom som inte kommer hem igen. Låter kanske cyniskt men varje enkelbiljett till Syrien är en högvinst för det svenska sammhället(ursäkta men jag kunde inte låta bli!).

http://www.status.st

 
Ingen bild

Minne

18 juni 2013 19:20

Ja de e fan ente utlenningarna som betala för det. De er ett som er säkert!
De e vi ölänningar som får betala för de.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards