thoralf

Direktlänk till inlägg 15 juni 2013

FILM OM HEDERSVÅLD ÄR RASISTISK

Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2013 21:18


Ny informationsfilm om hedersvåld från Rikspolisestyrelsen och Länsstyrelsen i Östergötland.


"Det här handlar inte om etnicitet eller religion"
Juno Blom, utvecklingssamordnare på Länsstyrelsen i Östergötland.


Årets understatement av Juno Blom!


Givetvis blir det reaktioner på denna film från det politiskt korrekta etablissemanget.


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/det-far-ett-rasistiskt-bakslag

 
ANNONS
 
Ingen bild

Qvinna

15 juni 2013 23:07

7. 500 unga kvinnor i Sverige lever under dödshot. Ca 85.000 kvinnor i Sverige lever under hot och våld. Ska vi bara titta på skrämda av att vi utsatts för " har du en åsikt är du rasist. " Aldrig!
Det är som Sara Mohammad, ordförande i föreningen GAPF glöm aldrig Perla och Fadime som herdersvåldsmördades, så klokt säger - Det är omvänd rasism att blunda för att detta förekommer i ett demokratiskt land. Lagstadga ett förbud!

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 juni 2013 23:58

Juno Blom är nog medlem i Feministiskt Initsiativ. Lika blind och lika politiskt korrekt naiv.
Ett tragiskt människoöde...

 
Lassekolja

Lassekolja

16 juni 2013 00:04

Juno Blom befinner sig i samma division som professor Stefan Jonsson på Linköpings Universitet. Han tycker inte heller att filmen bör visas, eftersom den kan "hjälpa Sverigedemokraterna och späda på rasismen". En forskare som politiserar sin forskning kan inte stå särskilt högt i kurs bland forskarkollegerna. Hoppas länken från avpixlat funkar:

http://avpixlat.info/2013/06/13/forskare-vill-stoppa-film-mot-hedersvald-battra-att-halla-tyst-an-att-gynna-rasister/#more-61473

Som Sverigedemokrat upphör man aldrig att förvånas. Mycket märkligt att inte SD växer betydligt snabbare!
Hur många fler unga invandrartjejer, som vill leva svenskt skall behöva dö innan svensken börjar tänka självständigt? Att den hycklande 7:an i Riksdagen skall börja tänka rationellt är väl att hoppas på för mycket!?
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magnus SD

16 juni 2013 02:14

I morgon är vi endast fem personer som delar ut sanningen till folket i den sista kommunen Oskarshamn. Vi har samlats och delat i varje kommun i Kalmar län. Vi har tidigare varit tio till tolv vid varje samling. Vilket inget annat parti kan mäkta med.

Det skall regna imorgon. Det saknar relevans.

Jag är inte ute efter beröm även om det värmer. Jag vill uppmana folk att göra det lilla. Det är en stor statsapparat vi har emot oss men folket är starkare om de vaknar.

 
Ingen bild

Senaste Sifo SD 7,6%

16 juni 2013 04:46

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sifo_8269384.svd

 
Svensson

Svensson

16 juni 2013 07:46

Om sanningen är rasistisk,då måste alliansen göra något åt det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

16 juni 2013 07:55

Ja, men allt som belyser baksidor av invandringen och vissa kulturella importer är rasistiskt och ska helst gömmas och glömmas.

Om nu vänstern vill tysta information som kan "spela främlingsfientliga krafter i händerna" så visar det att vänstern har fel i att inga problem finns i kölvattnet av en invandring från kulturer som skiljer sig från vår.
"Främlingsfientliga krafter" är bekant alla som inte delar vänsterns rosaskimrande naivitet om kulturer utanför vår västerländska värld.

Hedersvåld finns, hedersvåld är mest förekommande i vissa kulturer och hittills har vänstern, som alla säger sig vara feminister, varit märkligt tysta i frågan.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Stefan A.

16 juni 2013 08:39

Drar man "rassekortet" varje gång problem med invandrare inblandade lär man heller aldrig lösa några, det är man kanske heller inte intresserade av, den här professorn bör ägna sig åt någoting annat, tillför inget varken för Sverige eller för invandrade förtryckta kvinnor.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 juni 2013 09:02

Jag måste återigen ge uttryck för den vrede jag känner över detta förtryck och framför allt den enorma irritiation jag känner över Sveriges feminister.

De lyfter aldrig ens ett ögonbryn mot detta vidriga kvinnoförtryck.
Främst står Gudrun Schyman och babblar lite svävande om "patrikalt könsmaktsförtryck". En oerhört hal och falsk människa.

I feministernas Vänstervärld, får ingenting sägas eller skrivas, som kan gynna SD. De låter hellre detta förtryck fortgå...
SKÄMS ni alla feminister!

 
Ingen bild

mullis

16 juni 2013 09:26

ju mer dom trasslar in sig i lögner och halvsanningar ju svårare är det att ha en åsikt,
så fort PK säger något måste dom tänka efter så dom inte stöder SD,
det blir ohållbart i längden
att inte stöda SD går inte till slut

 
Lassekolja

Lassekolja

16 juni 2013 16:03

Instämmer med Hulda mk1, "finessen" med de såväl röda som blå feministernas, överseende med det, just för invandrartjejer livsfarliga s.k hedersvåldet, avslöjar vilka hycklerskor bl.a Gudrun S. och Maria Arnholm är. Att Maria Arnholm dessutom har mage att påstå att "Sverigedemokrater hatar kvinnor" visar att hon även är lika vilseledd och ynklig, som alla andra PK-politiker, som i brist på argument, utan att tveka tar till fördomen och lögnen. Jag är varken feminist eller "kvinnohatare", jag tvärtom skulle inte vilja leva utan kvinnor, speciellt SD-kvinnor är värda all beundran!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Mats

16 juni 2013 21:27

Jag försökte hjälpa en ung tjej som inte ville åka "hem" och träffa sina kusiner. Social och polis brydde sig inte. På socialen sa dom bara att det kunde vara trevligt för henne att träffa kusinerna. Men hon var rädd och socialen såg ändå inga orsaker att träffa henne. Nu är hon borta, gift med en äldre man hon aldrig hade träffat. Har 2 barn trots att hon bara är 17 år..... Mailar en annan tjej som jag känner när hon är på ett bibliotek i en för oss hemlig stad.

 
Ingen bild

Lotta

16 juni 2013 22:53

Måste bara få kommentera citatet.
"gestaltningen, som han menar spär på och bekräftar den stereotypa bild som finns av hedersrelaterat våld. Till exempel att det bara skulle vara män från Mellanöstern som utövar kvinnoförtryck. - Man måste ta hänsyn till det och inte förstärka den stereotypen. Det får ett rasistiskt bakslag, säger Stefan Jonsson till Östnytt. - Den är jättevanlig. Det här är den bilden som finns sedan Fadime. Den måste bekämpas för att den är felaktig, säger Stefan Jonsson."

Var någonstans påstås det att det endast är män från Mellanöstern som utövar kvinnoförtryck? Fattar inte dessa pk-marinerade do-gooders att det är en himmelsvidd skillnad mellan hedersrelaterat våld och västerländskt kvinnoförtryck? Hedersrelaterat våld sanktioneras ofta av familjen, ja till och med hela släkten. Man utövar våld för att återupprätta familjen och släktens heder som man anser blivit vanärad. I våra västerländer skulle kvinnoförtryckaren snarare svärta ner familjens eller släktens anseende och heder pga sitt beteende. Hedersrelaterat våld hör till kulturen i Mellanöstern, det gör den inte i västerländerna. Jag anser inte att våld mot någon skall accepteras men skilj på de båda företeelserna för våld mot annan är det enda de har gemensamt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se