thoralf

Direktlänk till inlägg 11 juni 2013

DEMOKRATIRESPEKT

Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2013 14:54

 


Man slutar aldrig att förvånas över vår statsminister och hans syn på demokrati.


För bara några år sedan, nämligen 2010 ändrades grundlagen så att en omröstning av val av statsminister alltid skall ske i riksdagen. Nu accepterar uppenbarligen inte statsminister Fredrik Reinfeldt denna ändring av grundlagen då han vill sluta avtal med Löfven om att göra upp i förväg. Ett sätt att sätta vår demokrati ur spel. Något som en statsminister borde passa sig väldigt noga för men uppenbarligen inte Fredrik Reinfeldt.


Tydligen är det hans ”hat” mot Sverigedemokraterna som föranleder dessa utspel. I Expressen säger han följande.


”Detta hade jag att ta ställning till också inför valet 2010, och då sa jag till svenska folket att även om Sverigedemokraterna kommer in så vill vi politiskt isolera dem från inflytande. Det är ett vägval som jag inte känner till att någon annan har gjort i Europa”

 

Nej, just det ingen annan har gjort det i Europa. Kan det möjligen vara så att de respekterar väljarna i större utsträckning än vad statsministern och 7-klövern gör i Sverige.


Borde inte istället statsminister Reinfeldt fundera över varför Sverigedemokraterna får ett allt större stöd i opinionsmätningarna. I valet 2010 röstade ca 340 000 väljare på SD i riksdagsvalet. I valet 2014 kan sannolikt 700 000 väljare rösta på SD enligt YouGoves senaste mätning som ger SD 11,5 procent.


Jag finner det ytterst märkligt att Fredrik Reinfeldt inte fäster något avseende till detta utan istället kallar dessa väljare för högerextremister!


Att KG Bergström på Expressen finner detta som ett välkommet svar från statsministern gör mig beklämd. KG Bergström borde givetvis försvara demokratin och respekten för ett valresultat.


Om detta scenario nu skulle inträffa innebär det endast att Sverigedemokraterna inte kan påverka valet av statsminister. Något som vi inte helt säkert hade gjort även om vi haft möjligheten. Att välja mellan pest eller kolera är som sagt inget eftersträvansvärt.


Det viktiga är dock att vi blir vågmästare i alla sakfrågor där blocken står emot varandra under en hel mandatperiod!

 
 
Ingen bild

Håkan

11 juni 2013 15:22

Bortsett från det du helt korrekt skriver, Thoralf, sätter Reinfeldt, Alliansen i en låst situation i förhandlingar med "miljö"partiet, oavsett vad valresultatet blir genom att visa upp att han ( Reinfeldt ) har svarte petter, redan ett år innan valet.

Strategiskt vansinne. Nu är det visserligen ingen större skillnad mellan partierna i 7-partiet, men kan det vara så att, Reinfeldt egentligen är en förklädd "miljö"mupp?

 
Ingen bild

Lärare

11 juni 2013 15:35

Man slutar aldrig förvåna sig över denne man, som till råga på allt är Sveriges statsminister.

Han sätter demokratin ur spel gång på gång. Hoppas alla svenskar läser artikeln, själv köpte jag för första gången på länge papperstidningen. Det blev en hel del kommentarer vid kassan kan jag tala om.
En bland många kommentarer: "År det på detta sätt han Reinfeldt bedriver politik, ja då har han inte många hemma".

Han bedriver politik efter SD:s framgångar. Ja, det är bara att tacka och ta emot. Måtte svenskarna vakna nu och se vad vi har för vekling till statsminister.
S och M är ju nästan samma parti nu för tiden och mer lika lär det bli ju närmare valet vi kommer.

När SD får ut all sin info som vi ligger och trycker på, ja då ökar vi rejält.

Vi får åter tacka de verklighetsfrånvända politikerna den s k 7-klövern, med Reinfeldt i spetsen.

 
Ingen bild

Hacke

11 juni 2013 15:47

I denna intervju bekräftar Reinfeldt att det primära för honom i statsministerrollen är att motarbeta ett enda parti. När folket nu håller på att vända denna hans dödgrävarpolitik ryggen vill han smitta ner övriga med sitt fanatiska hat mot det sverigevänliga partiet och därmed en stor och växande del av svenska folket.
Frågan är om vi någonsin haft en sämre ledare i vårt land. Jag trodde i min enfald att när Alliansen tog över skulle Sverige bli ett bättre land att leva och verka i på många områden.
För vem kunde då ana att denna Allians skulle ledas av en, som vi nu med facit i hand på goda grunder har anledning att frukta, gravt störd människa.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juni 2013 16:19

SD påverkar, oroar och SKRÄMMER... Reinfeldt har det besvärligt :-)

 
Ingen bild

Fredde

11 juni 2013 16:26

Miljöpartisten från Vingåker är i farten igen!

http://kkuriren.se/nyheter/vingaker/1.1807871

 
Ingen bild

Lena Rosén

11 juni 2013 16:53

Min första kommentar nr jag läste papperstidningen var hur man kan negligera demokratiska regler. Herr Reinfeldt måste väl inse vad han sysslar med, eller?

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

11 juni 2013 17:11


JAG ÄR HEMSKT LEDSEN ATT BEHÖVA SÄGA DET HÄR:

Tittar man så ser man att SD ligger på ynka 11% ......TROTS UPPLOPPEN!!!
Vi har en stadsminister som helt öppet är odemokratisk .......Ja, ingen reagerar.

SD Borde ha ett 40-60% igt stöd efter upploppen.
Det här gör att jag undrar hur illa ställt det är med folks intellekt, JA, faktiskt!
-Det är tråkigt att viktiga samhällsskeenden HELT IGNORERAS av Vårt Svenska folk som hellre samlas kring melodifestivalen eller en fotbollsmatch i långt större skaror -Då inser man, Det är kört.

Men det är berömvärt av de som kämpar för demokrati och rätt, Det är det, men tyvärr är det rätt meningslöst i dagens Sverige.

 
Stefan K

Stefan K

11 juni 2013 17:13

Reinfeldt framstår allt mer som en ovärdig statsminister. Att på fullt allvar hävda att övriga europeiska regeringar går "högerextrema" partier till mötes för att de inte anammar Reinfeldts personliga intresse, är bara så patetiskt.

I lördags stod moderaterna på Torget i stan och delade ut broschyrer. Det var så härligt befriande att neka ta emot en broschyr med orden "De gamla moderaterna röstade jag på. De nya moderaterna hoppas jag försvinner från regeringsställningen för tid och evighet".

Till Reinfeldts förtret har ytterligare sju moderata väljare i min bekantskapskrets aviserat att de vänder partier ryggen. Vart rösterna 2014 går har de nog inte bestämt, men inte lär de bli till något av allianspartierna.

http://petterssonsblogg.se

 
Lassekolja

Lassekolja

11 juni 2013 17:16

Jag väntar fortfarande (efter ca 10 år) på den exakta anledningen till att Fredde Barbar är så hatisk till just SD. Han fjäskar med MP, säger aldrig ett ont ord om V, det verkar vara kaos i Barbarknoppen. Det senaste utfallet mot SD är att "SD ger sig på invandrarna", lika stolligt som att "SD vill kasta ut alla invandrare" & "SD vill stänga Sveriges gränser" och liknande fantasier. Inget av detta stämmer överens med verkligheten utan får ses som något som tas till när argumenten tryter.
Om svensk media hade fungerat som alldeles för många tror hade det inte varit möjligt att sprida alla lögner, fördomar och halvsanningar om SD, som sedan länge sker!
KÄMPA PÅ alla riktiga människor!!!
SD 2014!

http://www.status.st

 
Stefan K

Stefan K

11 juni 2013 17:19

Det var förövrigt intressant att "statsministern" nu gav tydliga svar på att hans "politik" går ut på att straffa SD.

Att det inte är SD som straffas hårdast, utan vanliga hederliga människor tror jag inte han bryr sig om.

Finns det verkligen någon statsminister och regering i Sveriges historia som så öppet och tydligt satt den egna befolkningen i andra hand och låtit dem ta smällen för de egna personliga intressena? Finns det någon annan regering i världen som sätter omvärlden och dess befolkning före det egna landet och dess befolkning?

Nej, så gammal moderat jag är. Den här regeringen måste röstas bort 2014 och för evigt förpassas till historieböckerna som det värsta som hänt landet i modern historia.
Jag lovar att på mitt sätt bistå till att moderaterna och deras vänner åker ur regeringsställningen med buller och bång. Jag lovar!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Skånepåg

11 juni 2013 17:20

@ Hacke och Len Rosén

I Storbritannien avsatte de egna partierna Tony Blair och Margret Thatcher. Inom "gammelmoderaterna" mullrar det nu ordentligt enligt bekanta som tidigare varit aktiva inom partiet. Hade det bara varit någon som vågat/velat hålla i skaftet och utmana honom, hade vi utan tvekan fått se en liknande utveckling i vårt land och Herr Reinfeldts sorti från statsministerposten.

Lena du skriver: "Herr Reinfeldt måste väl inse vad han sysslar med, eller?" Jag tror att det är så illa, att han inte fattar ett dyft av konsekvenserna av det han håller på med.

 
Ingen bild

Morningstar

11 juni 2013 17:20

Bor i Skåne och har igen möjlighet att åka upp till hufvudstaden nu i helgen. Men jag kan alltid hoppas det kommer riktigt många för att kräfva 32:an och hans regerings avgång.

 
Stefan K

Stefan K

11 juni 2013 17:32

Thoralf
Inom SD och SDU finns det väl en hel del representanter med utländsk bakgrund?
Varför inte släppa fram dem i debatter, tv-sändningar och i skolor? Det vore väl underbart att få se Reinfeldt och hans moderater sitta och förklara att "SD skyller allt på invandrarna" i en debatt med personer som har utländsk bakgrund.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Morningstar

11 juni 2013 17:33

Det nuvarande politiska systemet är totalt stendött och det är inte ens säkert om det är önskvärt att uppliva det gamla kadavret. Som alla säkert redan har förstått så är den traditionella blockpolitiken lika stendöd. Det lutade kanske åt det hållet redan på Perssons tid, kanske tidigare. Men 32:an lyckades verkligen cementera det. Det går till och med att peka ut exakt datum för detta, nämligen när 32:an gjorde upp med Mp. So where do we go from here?

Gör om systemet från grunden. Riksdagen kan bantas kraftigt. Röstningen måste bli hemlig som i Danmark. Kanske borde man plocka russinen ur kakan så att säga. Ta bra saker från andra länder och försöka jämka ihop dem. Som den schweiziska direktdemokratin till exempel. Tycker även vi behöver ett first amendment som i USA. Varför inte bara avskaffa partier helt och hållet och rösta på personer istället? Man slipper då att det utvecklas till toppstyrning som nu. Men politikerna måste också kunna ställas till svars för dåliga beslut till skillnad från nu. Många kommer nog skärpa till sig avsevärt i så fall. Vi kommer bli av med alla stollar som vi ser idag.

 
Ingen bild

Putte

11 juni 2013 17:35

Om jag inte minns fel så är väl även KG Bergström aktiv moderat eller möjligen folkpartist. Som anställd av Expressen visar ju även han att Expressen står för antidemokrati.

 
Ingen bild

Skånepåg

11 juni 2013 17:35

@ Stefan K

Delar helt din uppfattning och försöker påverka så många jag kan i min bekantskapskrets och i andra sammanhang då tillfälle ges. Brukar då ta lite enkla exempel på invandringspolitikens konsekvenser för att man skall kunna försöka förstå hur illa svenska folket blir behandlade av den nuvarande regeringen, och där utlänningar kan ha förmåner som är totalt absurda.

Folk tror jag berättar sagor när jag nämner retroaktivt barnbidrag, äldreförsörjningsstödets förmåner kontra vad svenska svenska pensionärer har, förtur för utlänningar till arbete och att staten då betalar stora delar av lönen o.s.v

 
Ingen bild

Ludvig

11 juni 2013 17:38

Reinfeldt har jag redan tappat allt förtroende för och tyvärr nu också Bergström.

 
Svensson

Svensson

11 juni 2013 18:07

Det märks att en svensk kille mobbade Fredrik Reinfeldt i skolan,det har satt djupa sår i Fredrik. Reinfeldt har svårt att hantera sina känslor. Han är även ett skilmässobarn och han fick växa upp med alkoholism i familjen.Fredrik Reinfeldt är en trasig människa, som borde söka vård.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

11 juni 2013 18:08

En människa som går omkring med en lapp i kavajfickan där det står 340000 kan omöjligen vara mentalt frisk. Att sedan tala om att han gör det torde göra diagnosen kristallklar.

 
Ingen bild

Rune

11 juni 2013 18:23

Reinfeldt vet mycket väl att Sverigedemokraterna inte är ett högerextremt parti. Som regeringschef har han alla möjligheter att informera sig.
Nej, det är något annat som ligger bakom hans skräck och rädsla.
Om SD får en verklig maktställning så är det mycket troligt att det kommer att grävas upp en hel del begravda hundar.
STASI-arkiven är kanske en sak? Hemliga avtal med arabländer kanske en annan sak? Och kanske rent av ren och skär korruption?

 
Ingen bild

Lärare

11 juni 2013 19:00

Precis, släpp fram de invandrare som är SD:are i debatterna.

När man hör 7-klövern tjata om att SD vill kasta ut alla invandrare och stänga gränserna är det de enda argument de har att komma med, de blåljuger så klart. De har ingen chans mot SD. Jo, dom har ett argument till faktiskt: "Ni skyller allt på invandrarna", det är heller inte sant, jag tror svenska folket har genomskådat deras lögner.
De klarar aldrig en debatt mot SD med sina två stående mantra.

I morgon är det partiledardebatt. Kom ihåg att tipsa vänner och bekanta att titta, man kan även se den i efterskott på nätet.

Sverigevänner, dela ut info till höger och vänster, nu ska SD:s politik ut i hela landet.

 
Ingen bild

Hakan

11 juni 2013 19:01

Det positiva: tydligen är PK-etablissemanget desperata nu. Det negativa: sker ingen omvälvande förändring i Sverige snart så ser jag ingen framtid i det här landet. Sverige har blivit det nya DDR. Men så vill svensken ha det...

 
Ingen bild

Jonsson

11 juni 2013 19:20

Hoppas många kommer på söndag.

Söndag den 16 juni tar vi tillbaka Sverige. Vi ses i Kungsträdgården kl 11.00 Alla Sverigevänner välkomna. Ta med en svensk flagga. Inga partisymboler eller liknande är tillåtna, endast vår gemensamma nationalsymbol, den svenska flaggan. Tipsa alla dina vänner och be dem komma.

http://folkrorelsen.org/pa-sondag-aterkraver-vi-vart-land/

http://www5.picturepush.com/photo/a/13240413/img/13240413.jpg

Nu har alla ”skrivbordskrigare” och andra chansen att faktiskt visa om de vill hjälpa till att ta tillbaka Sverige eller om de struntar i Sveriges framtid.

SLUT UPP! TIPSA ALLA NI KÄNNER!

 
Ingen bild

lena

11 juni 2013 19:54

jag är från Småland men jag tar tåget upp till Stockholm,detta tillfälle får inte missas.

 
Ingen bild

Magentan

11 juni 2013 20:00

Hulda mk1, skrev under Thoralfs föregående inlägg: "Tack vare främst nätet, är nyhets- och kunskaps-monopolet brutet."

Det stämmer, men fortfarande är det så djävulskt många svenskar som INGET VET och inte har förstått det makabra förhållandet i vårt land, och jag börjar faktiskt misströsta. Om ni gör experimentet att inte läsa på nätet under en vecka, utan endast hämta info från våra svenska PK-tidningar, PK-TV och PK-radio, så förstår ni vilken enorm och ensidig hjärntvätt som alla de minst 80 procent icke nätläsande svenska väljare utsätts för hela tiden, varje dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. Speciellt våra äldre pensionärer. Hur ska de kunna få upp ögonen för verkligheten?

Ta kravallerna som exempel. Alla PK-medier har nu mycket framgångsrikt övertygat svenska väljare att det inte finns några invandrartäta områden. För att ingen ska koppla ihop orden invandrare eller invandring med orden kravaller och bränder kallas invandrartäta områden numera istället för "UTSATTA" områden.

Medierna har också mycket framgångsrikt övertygat en stor majoritet av svenska folket att det enda som kan "släcka bränderna" i dessa s.k "UTSATTA" områden är ÄNNU FLER sociala projekt av olika slag, ÄNNU FLER socialarbetare, ÄNNU FLER och bättre lärare, ÄNNU FLER kuratorer, ÄNNU FLER skolpsykologer, ÄNNU FLER skolsköterskor, ÄNNU FLER fritidsledare och religiösa ledare (imamer?!), ÄNNU FLER och ÄNNU SNÄLLARE närpoliser, ÄNNU FLER fritidsgårdar ... osv. osv. osv. Kort uttryckt: ännu mer av allt som ska betalas med våra skattepengar.

Alla vi som bor i de icke invandrartäta (förlåt icke UTSATTA) områdena får självklart då också fortsätta räkna med ännu mer nedskärningar, ännu fler nedläggningar, ännu sämre åldringsvård, ännu sämre sjukvård, ännu sämre gator och vägar, ännu färre poliser, ännu färre lärare, ännu sämre och billigare undervisning, ännu sämre barnomsorg ...osv. Men ytterst få tycks förstå sambandet.

 
Ingen bild

m_b_u

11 juni 2013 20:34

Romson, Ullenhag och ytterligare ett antal galenpannor i riksdag och massmedia kan man tappa hakan till, när de gör sina uttalanden. Men dessa personer är nog mest bara väldigt vilsna och naiva. Sen finns det en hel drös med "offentliga" personer som sannolikt mest är rädda om sin position och därför uppträder som ja-sägare och ibland även slänger ur sig floskler de innerst inne inte tror på.
Men Reinfeldt i statsministerposition är en mycket farlig person. Farlig därför att han är satt att leda landet, men belastad med en alldeles uppenbar mental störning. Titta på hans ögon och kroppsspråk varje gång det ställs en fråga eller fälls ett påstående som går emot hans egna uppfattning. Reinfeldt skulle mer än något annat behöva avsättas och istället snabbt komma under läkarvård. Världshistorien är redan sedan tidigare fylld av mentalsjuka härskare och Sverige är definitivt inte i det skicket att bli regerat av en sådan.

 
Ingen bild

Rune

11 juni 2013 20:43

Jag har hittat en intressant blogg som drivs av en politiskt inkorrekt journalist som huvudsakligen handlar om Afrika och skillnaden mellan verkligheten och svenska medier i rapporteringen därifrån. http://www.ethnopress.se/
Massor av intressant läsning.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juni 2013 21:03

Magentan...
Ja, allt blir inte bra så länge som Gammelmedia ljuger Svenne Banan rakt i ansiktet. Men utan nätet hade aldrig (enligt mig) SD haft det väljarstöd som partiet har idag. Troligen hade inte SD ens varit i riksdagen.
Men droppen urholkar stenen...

 
Ingen bild

Johannes

11 juni 2013 21:17

Det är naturligtvis en skam för vårt historiskt sett så toleranta Sverige att ett parti som SD ska söla ner vår demokrati. De unkna värderingar som partiet företräder, som oförblommerat kommer till uttryck i avloppsdiken som Avpixlat, måste självklart bekämpas med kraft. Det låter alldeles utmärkt att Reinfeldt och Lövén är eniga om att marginalisera SD ytterligare. De har också majoriteten av väljarkåren bakom sig.

 
Ingen bild

Göran

11 juni 2013 21:42

Nu har trollen vaknat !

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juni 2013 22:11

Daniel Swedin skriver i Aftonbladet.
"Fler måste få plats på arbetsmarknaden." Det vanliga tramset om fler åtgärder. Mer och mer pengar ska satsas...
Men inte ett ord om att stoppa arbetskraftsinvandringen och kraftigt bromsa invandringen.
Tydligen lever inte han i samma värld som oss andra...

 
Ingen bild

Jonas Nordh

11 juni 2013 22:20

Historiskt sett så toleranta Sverige..Jo tjena!

Själv tror jag en drös "borgare" inte håller med Freddan och vill överlåta makten till Sossarna.

 
Ingen bild

Trollfar

11 juni 2013 22:50

Bry er inte om trollet. Låt det sakta tvina bort.

 
Ingen bild

Kalleman

11 juni 2013 23:04

Många pratar om demokrati, Sverige är inte längre en demokrati, vårt land är en demokratur likt DDR var en gång i tiden. Alla får rösta och ha en åsikt, bara åsikten och röstningen spelar de styrande (i vårt fall fall 7-klövern) i händerna. Detta senaste utfall av vår statsminister visar att all form av demokrati kan åsidosättas om våra sk folkvalda vill.

 
Ingen bild

Calle

12 juni 2013 00:26

Konstigt att dom som " värnar" det historiskt toleranta Sverige och anser sig sååå " goda ", inte talar om för svenskarna vad gott dom gör.Varför så tyst från all slags media, 7- klöver politiker och kultureliten om den nya lagen fr. 1/7 med nästan gratis vård till alla illegala som gömmer sig i Sverige? Vore väl ett ypperligt tillfälle att visa dom svenska väljarna vilket toleransnersölande parti SD är. SD, enda partiet som var emot denna lag.

 
Ingen bild

Zenoptimist

12 juni 2013 01:15

Vilka ensidiga kommentarer, hur kan folk bli så upprörda över en mans ord när det redan runt valet exkluderades SD från reklam, öppna debatter...
Å efter valet , på teve Vänsterpartiet mfl öppet klargjorde att de tänkte frysa ut SD.
Vilket såklart sätter fyr på att kunna prata om bristande demokrati som förmån för SD.
Att de överhuvudtaget kan finnas en Vettig anledning till Varför man är så emot SD, verkar dock ha gått de flesta förbi. SD må ha en del poänger ibland, men jag hoppas verkligen att de aldrig får hel majoritet och att resterande partier ist skärper till sig å slutar vara ett "pest eller kolera"-alternativ som så många verkar se dem som.

 
Ingen bild

Magnus S

12 juni 2013 02:25

Jag undrar vilka är dessa i Värmlandsgruppen; http://folkrorelsen.org/pa-sondag-aterkraver-vi-vart-land/

Jag besöker alla bloggar och har inte stött på detta förrän ikväll. Hade gärna ställt upp men är uppbokat av flygbladsutdelning samma dag tyvärr.

Över tusen föranmälda deltagare och jag har missat infon?

 
Ingen bild

Magnus S

12 juni 2013 02:57

Detta kan kännas viktigare att deltaga i än en flygbladsutdelning som kan skjutas på framtiden. Dessutom har jag ett annat familjärt ärende till Huvudstaden jag åsidosatte pga flygbladsutdelningen.

Jag anser mig vara nationalist och inte socialkonservativ. Vad det nu betyder. Jag är SD så länge jag tillåts. Men alla nationella samlingar inom lagens mening är jag för.

 
Ingen bild

Morningstar

12 juni 2013 05:30

@Magnus S. Det är Victoria Wärmler före detta sverigedemokrat. Det var hon som arrangerade en demonstration i Grums förra sommaren mot vräkningen av skötsamma svenskar till för förmån för skäggebarn.

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 juni 2013 07:27

Vill bara påminna om Partiledardebatten i Riksdagen som börjar 09:00
http://www.riksdagen.se/sv/

Tyvärr blir den troligen "karbonkopia" av tidigare debatter med Åkeson som upprepar "oansvarig massinvandring" 48 gånger och Rainfelt som upprepar " och Jimmi Åkesson skyller allt på invandrarna" minst 20 gånger. Och resten tror jag att även ni har hört.

Föresten när kommer mediasatsningen från SD, valet närmar sig med rasande, nära nog "brinnade" fart som lärarna i invandrarskolor brukar säga.

 
Ingen bild

Stefan A.

12 juni 2013 08:26

Försäkringskassan vågar nu lite försiktigt ta itu med fusket av bidrag till personer "som lämnat landet", av rädsla för rassestämpeln har det närmast varit förbjudet område för myndigheterna, det handlar genom åren säkert om miljardbelopp som vi skattebetalare bestulits på, någon borde stå till svars, men det är ju lika förbjudet område för fulmedia och då händer ingenting, största vinstlotten gör de som dumpar storfamiljen i knäet på Svenska skattebetalare och sedan åker hem till hemlandet igen, och event. alternerar mellan jobb, villabygge i landet de "flytt" i från och den av Svenska skattebetalare försörjda storfamiljen i Sverige, Sverige är numera lika ruttet och korrupt som en moderat partiledare.

 
Ingen bild

Ellen

12 juni 2013 08:57

Demonstrationen går av stapel söndagen den 16 juni kl. 11.00 från
Kungsträdgården. Initiativtagare är som tidigare nämnts Viveka Wärmler.http://sockerbitar.se/
Tema för demonstrationen: Manifestation för regeringens avgång

 
Ingen bild

Åke M

12 juni 2013 09:22

...man kan ju undra snart om det finns en dold agenda bakom Reinfeldts agerande? Inget förvånar längre...i Västerviks kommun t.ex så har Moderater och Sossar gått samman och styr kommunen, men det kommer de att få "äta upp" valet 2014. Folk är besvikna och urförbannade, och flera ledamöter har lämnat politiken i resp partier.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2013 09:24

Stefan A...
Ännu ett skäl för att ha en 100%-ig passkontroll till/från Sverige. Säger man sig behöva söka skydd här i Sverige eller andra EU-länder och sedan efter något år ÅTERVÄNDER hem, då är något väldigt skumt...
Kan man då göra detta "under radarn" och fortsatt få div. bidrag, blir ju detta en guldgruva.


Lyssnar på Partiledardebatten. Damberg gnäller på Reinfeldt över att flera är arbetslösa nu än för en tid sedan.
Reinfeldt kommer givetvis ALDRIG ge förklaringen om att det kraftiga tillflödet av invandrare ökar på arbetslösheten...
Ingen av de andra sjuklöverledarna kommer att nämna detta självklara faktum.
Elefanten i rummet står intill dessa partiledare, men de väljer att titta bort. Endast Jimmie Åkesson ser den...

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2013 09:35

Jimmie Åkesson gick på omedelbar attack mot Reinfeldt. Bra!

Utan SD i riksdagen hade aldrig massinvandringens stora baksidor debatterats i riksdagen och nått Tv-tittarna och radiolyssnarna...

 
Ingen bild

Glada nyheter

12 juni 2013 09:36

Fortsatt tufft för dagspressen

Mest bekymmersamt är det för kvällstidningarna. Nedgången fortsätter för båda, en vanlig vardag når kvällstidningarna i dag 1,6 miljoner läsare mot nära tre miljoner för tio år sedan.Expressen är fortfarande större än Aftonbladet på söndagar, men glappet dem emellan minskar nu. På vardagar ökar det, från 62 000 till 86 000 läsare.

Lika tufft är det för Svenska Dagbladet. På vardagar tappar man nästan åtta procent.
http://www.resume.se/nyheter/dagspress/2013/06/11/fortsatt-tufft-for-dagspressen/

 
Ingen bild

Fiona1177

12 juni 2013 10:12

Jag vill inte påstå att mannen är sjuk för det har jag inget belägg för. Men någonting är fel, fruktansvärt fel. - För övrigt, svenska föräldrar flyttar sina barn från invandrartäta skolor av känd anledning. Det gillar inte regeringen så nu flyttar man i stället ut både DO och Utbildningsförvaltningen till "utsatta" områden i stället. För blandas skall man, till varje pris!

 
Ingen bild

J

14 juni 2013 17:50

Om dryga 90 % inte vill att SD ska ha inflytande så är det väldigt demokratiskt av de 7 riktiga partierna att se till att det också blir så?

 
Ingen bild

lisa

15 juni 2013 18:35

Reinfeldt är ju den enda vettiga politiker Sverige har !!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards