thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juni 2013

SVENSKA FLAGGANS DAG DEN 6 JUNI

Av Thoralf Alfsson - 2 juni 2013 13:13

Snart är det vår nationaldag, 6 juni. Tidigare kallades dagen för svenska flaggans dag och firades i Stockholm på Stadion med kungsfamiljen på plats.


Det gavs ut ett frimärke varje år till den 6 juni. Jag betvivlar starkt att denna tradition finns kvar. Detsamma gäller många andra traditioner.


 


Nu gäller helt nya traditioner på nationaldagen. Jag försöker alltid hitta någon plats att besöka där dessa nya traditioner inte fått något genomslag.


Att inträdet i EU har haft sin betydelse kan man nog utan tvekan påstå. Såg en tröja med detta finurliga budskap i går på Mönsterås blues festival och fixade motsvarande bild när jag kom hem.


 


För en tid sedan passerade jag förbi det nya köpcentrat Hansa City i Kalmar. Jag noterade det stora antalet flaggstänger på området och jag beräknade det till ca 100 flaggstänger eller kanske lite fler på hela området ut mot Guldfågeln arena.


Det enda företaget som hade en svensk flagga var IKEA och det kan vi nog tacka Ingvar Kamprad för!


 


Hur många kommer flagga med den svenska flaggan den 6 juni?


Frågan är om Kalmar kommun och något företag vid Hansa City kommer hissa den svenska flaggan den 6 juni?


Här kommer ett antal bilder från området. Vilka av dessa företag kommer hissa svenska flaggor istället för sina egna den 6 juni?


 

 

 

 

 


Får väl åka förbi den 6 juni och dokumentera vilka företag som hissat svenska flaggan!


 
 
Ingen bild

mullis

2 juni 2013 13:41

naturligtvis flaggar man den 6 juni, hela byn där jag bor flaggar, vissa skulle väl kalla oss rasister men det tar vi så gärna

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 juni 2013 13:50

"Din fana högt, din bragderika bära."

Tycks inte bara ha försvunnit ur nationalsången utan även i folkmedvetandet. Tycks härstamma från att Skinheadsen på 80-talet hade Sverigeflaggor på sina bomberjackor. Så då blev svenska flaggan rasistisk?

Vi får helt enkelt vara glada att inte T-shirts blev klassade som rasistiska, för det brukade dom också ha.

 
Ingen bild

Essendon

2 juni 2013 14:22

Bra inlägg här av bloggpappan!
Om alla köpcenter hissar den Svenska flaggan på nationaldagen och sk..er i den politiska korrektheten så är mycket vunnet!

 
Ingen bild

SM811

2 juni 2013 14:51

Hoppas att jag får se fler bilar med svenska flaggor. Fanns att köpa som man hakade fast på sidorutorna.

 
Svensson

Svensson

2 juni 2013 14:52

Fredrik Reinfeldt måste vara den mest osvenska statsminister vi har haft.Kritiken mot honom och alliansen kommer komma,efter att dom har förlorat valet och man börjar granska vad dom har gjort under dessa åtta år.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lärare

2 juni 2013 14:58

Klart vi ska fira Nationaldagen.

Har tänkt på en "grej" för att ge svenska ungdomar en extra liten slant.
De borde köpa in ett ex antal fasadflaggor, gå runt och erbjuda svenskarna att få dem uppsatta. Bland villakvarter och annan lämplig bebyggelse. Så fint det skulle bli, tror många skulle tacka ja.

Hoppas Jimmie är lika "taggad och offensiv" som han var i debatten sist. Så vill vi se honom. Ge på dom bara.

Annie Lööf tjänade lika mkt (nästan), det skriver ingen om.

 
Ingen bild

Lärare

2 juni 2013 15:01

I nästa partiledardebatt menar jag, den kommer om ngn vecka.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juni 2013 15:11

Tyvärr är det endast politiskt korrekt att vifta med en Svensk flagga i idrottssammanhang. Troligen vågar inte många affärsidkare att hissa Flaggan på Nationaldagen.
Det mångkulturella Sverige har fått alldeles för stor makt och påverkan.

 
Ingen bild

Kalle

2 juni 2013 15:13

Vi får vara glada så länge vi svenskar får hissa vår korsflagga i detta alltmer muslimska land. Det blir nog snart protester mot det kristna gula korset i vår fana.

Sjuklövern fattar noll om islamiseringen av sverige. I sverige har vi snart mest muslimer per capita i hela västvärlden.

Tänk på det när vår fana hissas och halas på nationaldagen!!!

Myndiheterna vill bjuda på allahanda danser och uppträdanden på nationaldagen. Det gemensamma med det som myndigheterna bjuder på är att det skall vara utländsk av något slag.

Svenska företelser och traditioner är förbjudna på den SVENSKA nationaldagen!!!

 
Ingen bild

Fiona1177

2 juni 2013 15:24

Naturligtvis kommer flaggan upp på Svenska Flaggans Dag! Nationaldagsfirandet blir som vanligt på midsommarafton.

 
Ingen bild

Kalle

2 juni 2013 15:36

ÖPPT BREV TILL ULRIKA BY [DN-journalist]

Av S R Larsson på Snaphanen:
""Du är uppenbarligen stolt över att vara en svensk journalist. Enligt din egen utsaga ingår i din gärning att undvika att skriva sanningen när sanningen inte stämmer överens med den svenska regeringens invandringspolitik."" Skriver S Larsson på Snaphanen.

Läs mer på:

http://snaphanen.dk/2013/06/02/oppet-brev-til-ulrika-by/

 
Ingen bild

Leon

2 juni 2013 15:43

Gjorde just idag den reflektionen att det är påfallande få flaggstänger, förutom då såna som "pryds" av "reklambudsakap" som de ovan, där det flaggas med svenska flaggan. Oftast är det möjligen någon smal vimpel som som pryder de privata flaggstänger man ser. Som jag uppfattar det tycks vi svenskar i gemen ha ett ganska komplicerat förhållande till "nationalsymbolen". Jag har faktiskt hört människor som på fullt allvar tror att det är "förbjudet" att hissa flaggan andra dagar än de officiellt påbjudna "allmänna flaggdagarna". Vilket det givetvis inte alls är.

Har man som jag vuxit upp under "Palmeismens" tidevarv då stolthet över den svenska identiteten sågs som något suspekt. Och nationalsången sågs som något närmast löjeväckande som skrålades fram av en halvberusad idrottspublik. För mig är det viktigt att nationalsymbolerna får en inkluderande betydelse som något alla innevånare i landet kan samlas runt.

På torsdag kommer min svenska fasadflagga att hänga stolt på min balkong. Inte som en symbol för den exkluderande nationalismen som skiljer på människor utifrån etniskt och kulturellt ursprung. Utan som en symbol för den inkluderande medmänsklighet som det här landet står för.

(Förövrigt kommer den svenska flaggan att hänga sida vid sida med min Jämtländska flagga)

 
Ingen bild

Flaggan

2 juni 2013 16:04

Privatpersoner får ha flaggan hissade 24/7.

 
Lassekolja

Lassekolja

2 juni 2013 16:56

Tyvärr har min flaggstång blåst ner i en storm (bor 50m från havet) men tidigare skötte jag naturligtvis flaggningen, vid vissa helger ex.-vis Midsommar t.o.m med flaggspel.
Skrev en gång en insändare till GP och vår "ortstidning"(Norra Halland). GP refuserade den (som vanligt) men den kom in i NH. Det var före datorernas intåg så jag skrev den på maskin och har ingen kopia. Jag minns att jag kritiserade "cerenmonien för nya medborgare" och jag avslutade den ungefär så här: "Vår vackra svenska flagga är värd en egen dag, den 6:e juni, så det vore trevligt om "Mångkulturens dag" firades ett annat datum".

http://www.status.st

 
Thomas

Thomas

2 juni 2013 17:15

Det skulle vara intressant att veta om alla kommuner i Sverige flaggar. Det borde ju vara självklart men jag är inte säker på att de gör det.

http://www.realisten.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juni 2013 19:43

I medias ständigt pågående kamp mot SD, är det nu dags att granska och smutskasta Jimmie Åkesson och Björn Söder för deras löner och arvoden.
Vore det inte bättre att dessa "journalister" istället granskade den galopperande kostnaden för invandringen?
Men, där träder ju både "lilla Saltsjöbadsavtalet" och den politiska korrektheten in och stoppar alla tankar på en granskning...

 
Ingen bild

Stefan A.

2 juni 2013 19:47

haha...precis hulda mk1...men då är det tvärtyst....ska genast tips den lilla svt-fj....

 
Ingen bild

Lotta

2 juni 2013 20:40

Är det gammalmedias nya giv att försöka göra SD-anhängare så avundsjuka på våra SD-politikers arvoden och löner att vi överger partiet? Låt mig bara säga att jag unnar dem varenda krona de får. De till skillnad mot landförstörarna i 7-klövern gör skäl för sina löner och arvoden. Hoppas fler håller med.

 
Ingen bild

Leon

2 juni 2013 20:45

@Thomas Inte för att jag säkert vet hur det är på andra håll men utanför kommunhusen i Uppsala (min henkommun) och Enköping (där jag arbetat tidigare) flaggas med svenska flaggor. I min tidigare hemkommun Åre flaggas det, förutom med svenska flaggan, även med Sapmiflaggan (d v s samernas flagga).

För övrigt är de flesta myndigheter här i landet ganska duktiga på att, utöver flaggor med "myndghetsloggan", även har svenska flaggan hissad. Ett litet undantag utgör dock poliskontoret i Enköping vars flaggstänger sedan länge är tomma. Motivet till detta lär vara frekventa stölder av såväl den svenska flaggan som den med "polisloggan".

 
Ingen bild

Gute

2 juni 2013 20:48

Här i Visby hissas det flest svenska fanor per capita än någon annan stans i Sverige på nationaldagen, och ståtligast är de på tornen på ringmuren.

 
Ingen bild

Leon

2 juni 2013 21:02

@ Gute Jag har upplevt just Gotland, som jag ganska frekvent besöker i arbtet som något av ett "osvenskt" undantag när det gäller flaggor. I många avseenden är detta landskap närmast "danskt" i sitt förhållande till flaggan. man ser ofta hissade flaggor vid gårdarna. Många gånger ersätts i och för sig den svenska flaggan med den "gutniska" röd-vita. Men "flaggfrekvensen" är nog ändå högst i Sverige på denna ö.

Sen måste jag nog vara lite "tråkig" och påpeka att det som hissas i en flaggstång är en flagga. En fana är beteckningen på den mer portabla varianten som bärs runt i olika sammanhang...e x v politiska manifetationer.

 
Ingen bild

gunnar

2 juni 2013 22:48

Själv kommer jag än en gång Fira Nationaldagen i Tallinn med mina Estniska vänner!
dom vet hur man firar sin självständighet och skrattar riktigt ordentligt åt mig att Sverige är på väg att försvinna som land om vi inte stoppar den sinneslösa Invandringspolitiken

 
Ingen bild

Skånepåg

2 juni 2013 22:49

@ Lotta

Håller fullständigt med dig. Hur många år jobbade flera av partiets nu ledande politiker med att "jobba fram" partiet och tjänade knappt någonting alls utan fick leva på existensminimum.

 
Ingen bild

Bertil

2 juni 2013 23:02

Angående stormen i vattenglaset vad gäller lönerna så skrevs det att Åkesson och Lööf hade nästan samma lön.

Text-TV skriver att Lööf har 10 prisbasbelopp ifrån Center d.v.s 445.000kr men det står att detta är utöver statsrådslönen. Nu nämner inte Text-TV vad den är på men Björklund har 118.000kr i månaden i statsrådslön. Om Lööf kvitterar ut samma blir det alltså 1,86 miljoner om året.

Lööf har således inte 1.000kr mer i lön än Åkesson utan 700.000kr

 
Ingen bild

OT

3 juni 2013 00:15

Varje SD-riksdagsledamot är värd sin vikt i guld, då de dagligen utsätts för Reinfeldts svettiga ansikte och den svenska dårskapens elit, de dårar som släptes lösa i en folkpartiskt reform för 25-år sedan styr nu Sverige.

Ja, Jävlaranamma - Sverige är ett avlångt land: http://www.youtube.com/watch?v=biyUoEXmZTE

 
Ingen bild

Jonatan

3 juni 2013 22:02

Här i Gbg har vi haft hela stan draperad med regnbågsflaggor liksom alla spårvagnar och bussar med mera. En kvinna i 50-årsåldern som satt bakom mig på spårvagnen när vi passerade Gustav Adolfs torg sa till en bredvidsittande man: "vad är det där för flagga, dö?" Han mumlade. Kvinnan sa: "Det kanske är EU-flaggan. Tror du det?"

 
Ingen bild

anneli

5 juni 2013 20:31

Så man är inte rasit hoppas jag. Hur blir det med du gammla och det fria,till skolavslutningen?p

 
Ingen bild

Bertil

6 juni 2013 19:13

Under min färd hem såg jag ett enda företag som flaggade och det var Biltema, annars var stormarknades hav av flaggstänger antingen oflaggade eller med företagsflaggor hissade. Svenska flaggans dag, pyttsan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards