thoralf

Alla inlägg under maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 21:48

För den som är intresserad att höra lite skitprat om bland annat mig kan gå in på följande länk och lyssna på dessa ”kalmarkändisar” när de samtalar med Henrik Rydström.


Jag skulle kunna kommentera detta med ett par ”beska och avslöjande kommentarer” men jag avstår från detta, åtminstone för stunden.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2013 09:55

 

Första vindkraftverket lyfts på plats utanför Kårehamn.               Foto Thoralf Alfsson


Att Jimmie Åkesson tog upp den ologiska utbyggnaden av vindkraften i gårdagens partiledardebatt kommer sannolikt gå helt obemärkt förbi på alla ledarsidor och hos alla politiska kommentatorer. Att prata i dessa termer om vindkraften är tabu i Sverige. Men det är absolut nödvändigt att tala om detta resursslöseri med skattebetalarnas pengar och elkonsumenternas kostnader. Det handlar om kostnader för den lilla konsumenten, inte den elintensiva industrin som är undantagen elcertifikatsavgifter. Det är som vanligt den vanlige skattebetalaren och elkonsumenten som skall betala, inte de stora ”bovarna”!


Igår tog jag en åktur med min ”trehjuling” till Ölands ostkust för att se och ta någon bild på när de nya havsbaserade vindkraftverken utanför Kårehamn placeras ut av ett jättefartyg. Det var förövrigt en underbar eftermiddag för en åktur på Öland.


 

Piaggio MP3,  400cm3


Enligt EON skall denna havsbaserade vindkraftspark producera ca 180 GWh årligen. Vilket skall motsvara elförbrukningen för ca 28 000 hem eller halva Ölands befolkning.


     

Reklamskylt vid Kårehamn                     Foto Thoralf Alfsson


Det man inte säger något om i sina ”reklamkampanjer” är de subventioner som skattebetalarna och elkonsumenterna får stå för. Om man räknar med en elcertifikatsavgift till EON på 20 öre/kwh så kommer EON erhålla 36 miljoner kronor årligen om man producerar 180GWh. Under 20 års tid innebär det ca 720 miljoner kronor till EON.  Då skall man ha i åtanke att investeringen är på 1200 miljoner kronor enligt EON. Ca 60 procent av investeringen kommer alltså tillbaka i elcertifikatsersättning.


Varje hushåll av dessa öländska 28000 hushåll kommer att få betala ca 1285 kronor/år i subvention till EON om man använder EON:s sätt att marknadsföra sig eller närmare 26000 kronor under 20 års tid för att hålla EON:s vindkraftspark ekonomiskt under armarna.


Jag har idag kontaktat EON och frågat om det är möjligt att göra ett studiebesök vid projektet. Frågan är om jag som kritiker är välkommen att besöka arbetsplatsen vid Kårehamn?


UPPDATERING


EON var snabba! Besök är inbokat!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 maj 2013 22:16

Nu måste jag lyssna till lite bra musik för att gå ner i varv efter partiledardebatten.


Jimmie blev varm i kläderna efter en lite tveksam inledning. Han hade gärna fått vara tuffare mot Fridolin och Sjöstedt.


Hedenmo avbröt Jimmie ganska många gånger och det gjorde mig väldigt irriterad.


Att debattera mot sju stycken partiledare, plus två programledare är givetvis ingen lätt uppgift för Jimmie Åkesson men idag klarade han det bra.

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2013 17:41

Svensk media måste ha fått en fullständig chock över valresultatet i England. Ett helt okänt parti med en lika okänd partiledare får ca 25 procent av rösterna i valet.

För oss lite mer upplysta människor, till skillnad mot pk-journalisterna är UKIP och deras partiledare Nigel Farage väldigt känd! Och vi är många som följt hans framfart i Europaparlamentet med stor förtjusning där han staplat den ena sanningen efter den andra på varandra mitt framför näsan på Barroso och Van Rompuy


I Sverige har SVT, SR, DN, Expressen, Aftonbladet och SvD konsekvent utestängt alla reportage om Nigel Farage och hans parti UKIP. Därmed är säkert 98-99 procent av Sveriges befolkning fullständigt obekanta med Nigel Farage.


I Ryssland ser det helt annorlunda ut. TV-Kanalen Russian Today har intervjuat Nigel Farage vid ett flertal tillfällen. Så de ryska tittarna är säkert inte lika ”överraskade” över valresultatet som den svenska journalistkåren uppenbarligen är. Det samma gäller i USA där Nigel Farage förekommit ofta i vissa TV-kanaler. I Sverige och svensk media kan Nigel Farage snarare betecknas som ”osynlige mannen”. Eller är det så att svensk media har mörkat UKIP:s existens för den svenska allmänheten då UKIP har mycket gemensamt med Sverigedemokraterna.


 

Protest angående omröstning Lissabonfördraget.


Expressens ledarredaktion ”tvingas” idag ut på banan i en artikel men som vanligt försöker man klistra en rad negativa epitet på UKIP och även rasistkortet åker fram men även Sverigedemokraterna får vara med och ta skit.


I övrig svensk media har det varit väldigt tunt med rapporteringen kring valen i England. Sverige Radio har dock haft en vettig artikel och inslag.


Tänk om dessa pk-journalister istället kunde ägna sig åt lite seriös journalistik och utröna orsakerna till att UKIP, Sannfinländarna, Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna går framåt i opinionen i respektive länder. Hur vore det om man granskade EU och invandrinspolitiken lite djupare istället för att dessa båda frågor är tabu.


Imorgon är det partiledardebatt i Agenda. Personligen önskar jag mig en betydligt tuffare retorik från Jimmie Åkesson mot både Alliansen och de rödgröna och speciellt mot Miljöpartiet. Jag önskar mig lite Nigel Farage retorik där Jimmie mer eller mindre läxar upp Reinfeldt o Fridolin när det gäller vård av papperslösa och förslaget om att tvinga kommunerna att ta emot såkallade ensamkommande barn. Detsamma gäller EU där vi borde ta tag i taktpinnen och dödförklara euron och dess konsekvenser för Europa. Det är fler länder som knackar på dörren och vill ha stora lån.


Jag vill ha lite jävlar anama från Jimmie imorgon. Att han helt enkelt tar sig extra tid och bara kör på utan att tystas av programledarna eller någon annan partiledare. Det finns så många ämnen att trycka ner i halsen på Alliansen, inte minst hur vårt försvar sköts. När jag flög upp till Stockholm den 1 maj tog flyget en mer ostlig kurs upp till Stockholm, över Öland. Då kunde man se hur kort avståndet är mellan Öland och Gotland. I denna passage flyger ryssen omkring utan att Sveriges försvarsmakt reagerar! Helt sanslöst! På 30 sekunder skulle ryssen kunna angripa mål på Öland eller Gotland. Ansvaret vilar på statsministern och försvarsministern! De rödgröna skall bara knipa käft i denna fråga då de startade nedrustning av det svenska försvaret med stöd av Miljöpartiet.


Jimmie Åkesson borde angripa Miljöpartiet hårt på alla tänkbara punkter imorgon. Den skulle även innefatta klimatpolitiken och den vansinniga utbyggnaden av vindkraften.  En riktig ”Nigel Farage” överkörning skulle jag vilja se imorgon från Jimmie Åkesson. Jag är övertygad om att det skulle gå hem i stugorna!


Jag ber en bön imorgon för att Jimmie skall gå ut hårt i debatten!

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2013 17:23


Enligt uppgifter till bloggen och i media råder det delade meningar om investeringen i ett nytt mediehus i Kalmar. Igår presenterade Gota Media AB stora nedskärningar på tidningen Östran/Nyheterna där så mycket som halva personalstyrkan kan förlora sina jobb. Nu ifrågasätter allt fler inom företaget den stora satsningen på ett mediehus. Inte minst i Barometernstiftelsen höjdes kritiska röster vid senaste mötet i stiftelsen enligt Östran.


 


Tyvärr tror jag att det finns mycket prestige i denna fråga då det är endast vi Sverigedemokrater som varit fullständigt negativa till mediehuset på Kvarnholmen. Därmed kan prestigen vara betydligt större än om det varit t.ex Miljöpartiet som motsatt sig byggnaden.


Att Sverigedemokraterna skulle "segra" i denna segdragna fråga skulle nog inte uppskattas inom vissa kretsar (läs 7-klövern).


Det är lite märkligt att inte Barometern själva skriver om detta utan att det är konkurrenten Östran som är först ut med nyheten. Barometern mörkar uppenbarligen som vanligt. Trots att man sitter på alla uppgifter och fakta.


Med tanke på utvecklingen inom mediebranschen och alla nedskärningar och att Gota Medias ekonomi uppenbarligen gått nedåt de senaste åren är kanske behovet av ett nytt mediehus inte det viktigaste längre. Det kanske är viktigare att överleva som företag än att sitta i en modern glaskuvös på Kvarnholmen.


Läs ny artikel i Östran


Hade vi bara haft Barometern i Kalmar hade inget fått kännedom om detta! Det skall vi tacka Östran för!


Vi har även trädkramare i Kalmar!


 

Av Thoralf Alfsson - 2 maj 2013 23:35

Alliansen gör än en gång upp med Miljöpartiet angående invandringspolitiken. Denna gång är det de kommunala självstyret som är under attack. Alla landets 290 kommuner skall nu tvingas att ta emot såkallade ensamkommande barn. Här skall inte finnas några kommunala veton när Fredrik Reinfeldt och Maria Ferm styr landet. Fullständigt tokigt.


När skall svenska folket få säga sitt om denna penningrullning som pågår inom invandringsindustrin?


Så här enkelt är det att ändra lagen.


 


Moderaten Bo Frank kommenterar detta på följande sätt.


 


Nu borde väl var och en förstå på vilket ben Bo Frank står. Han luftar sitt munväder då och då men när det blir skarpt läge tystnar han och ställer in sig i ledet. Hans påstående om att Malmö tar emot 50 procent av Europas ensamkommande barn visar bara på hur okunnig han är eller hur dålig han är på matematik. Det kanske är en vandringssägen som går inom moderaterna.


Sverige måste förändra sina regler för ensamkommande barn! Norge klarade av att göra detta under 2009 med bland annat ålderskontroller, vilket medförde en radikal minskning av asylsökande ensamkommande barn. Sverige kan givetvis göra samma sak som i Norge. Men Reinfeldt gör istället tvärtom med hjälp av Miljöpartiet. Nu kommer det försvinna ännu mer pengar från t.ex åldringsvården till invandringsindustrin.


För den som glömt statistiken så kommer här en översikt över de nordiska länderna.


 


Men för att vissa hur fel Bo Frank har i sitt påstående kommer här ytterligare några europeiska länder. Samtidigt visar det också att Sverige är bäst i klassen, som vanligt. Frågan är om Fredrik Reinfeldt vill slå rekord varje år, något han gjort sedan 2006. Ett oslagbart rekord av moderaterna.


 


Av Thoralf Alfsson - 2 maj 2013 07:02

Efter att jag lyssnat på Katarina Mazetti i Borgholm kan jag konstatera att det är svårt att hitta något mer ostrukturerat första majtal. Jag har svårt att tro att socialdemokraterna är speciellt nöjda med Katarina Mazettis insats och det svammel hon presterade. Det lär inte ha varit bättre i Kalmar men där kallade hon mig inte för "glappkäftad".


Vi dokumenterade även talet i Kalmar och jag kommer lägga upp även det. I Kalmar ägnade hon hela 12 minuter åt Sverigedemokraterna, vilket i stort sett var en tredjedel av talartiden. Anders Blank skriver dock att Mazetti endast använde "bara en liten del av talet" till att prata om Sverigedemokraterna. 12 minuter av närmare 40 minuter anser jag vara en stor del av talet.


Notera hur Mazetti får en lapp framlämnad i slutet av klippet. Jag är helt övertygad om att hon på lappen blev upplyst om min närvaro ;-)

Notera även de uttråkade socialdemokraterna i bakgrunden.


Jag hade för ovanlighetens skull både keps och solglasögon. Barometern journalist Anders Blank kände inte ens igen mig på 1 meters avstånd, åtminstone hälsade han inte. Men jag gissar att Nasim Malik förstod vem det var som började filma när Mazetti började prata Sverigedemokraterna.


Anders Blank uppskattade antalet åskådare till 200 i Borgholm. Jag räknade det till mellan 90-100 personer. Det är så märkligt att när S har något då överskattas antalet besökare men när SD har något arrangemang så underskattas det alltid som t.ex Jimmies vårtal i Stockholm. Media skrev då några hundra medan SD räknade till mellan 600-800 personer. Visst är det märkligt.


UPPDATERING!


Här kommer även Mazettis "prestation" i Kalmar. Jag upplever det som hon håller en något lägre profil i Kalmar då hon är medveten om att det dokumenteras.


Notera att när hon skall lägga fram lite fakta blir det till och med fel när hon påstår av var 18 män och 2 kvinnor som kom in i riksdagen. Det sanna var 17 män och 3 kvinnor. Inte ens det hade "svammeltanten" koll på!
För den som vill köra "överkurs" finns övriga delar av Mazettis svammel i Kalmar på följande länk.

http://youtu.be/XzJqIVRM9AY?t=30s


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se