thoralf

Alla inlägg under maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2013 14:26

Martin Nilsson och B-G Svedjenäs har polisanmälts av Kalmar kommun för ofredande efter sexistiskt påhopp på Inger Hilmansson i en podcast. Anmälan gjordes på inrådan från Säpo. I podcasten  har man enligt Barometern en raljerande diskussion med att Hilmansson nog är ”sugen” och egentligen ”vill ha ett ordentligt knull”.


Jag har lyssnat på några av dessa podcastprogram och kan bara säga att dessa båda herrar haft en raljerande och nedvärderande ton tidigare. Det är mycket skitprat som de lyckats med och som de dessutom lägger ut på nätet. Det är inte första gången Inger Hilmansson förtalas men jag och Sverigedemokraterna har också fått ta emot skit från främst Martin Nilsson. Något som jag uppmärksammade för några veckor sedan i ett kort blogginlägg. Lyssna gärna på deras raljerande och nedvärderande samtal om speciellt Martin Nilsson(s) motståndare.


För att ni skall förstå lite mer av vem Martin Nilsson är skall ni även läsa följande två blogginlägg och blogginlägg.


Kallskänkens Martin Nilsson fungerar även som speaker på Guldfågeln arena på Kalmar FF matcher. Frågan som måste ställas är om Kalmar FF kan ha en polisanmäld speaker med ovanstående uttalanden. Martin Nilsson som redigerar podcasten hade inte ens förstånd att redigera bort det. Jag gissar att det är Martin Nilssons ”hat” mot folkpartiet och speciellt Inger Hilmansson som förblindar omdömet. Bara Inger Hilmansson uttalar sig i en politisk fråga brukar Martin Nilsson spy galla i sociala medier.


Läs artikel i Barometern, artikel i Östran


På torsdag är det årets match på Guldfågeln arena! Kommer KFF-ledningen låta sexistiska Martin Nilsson vara speaker eller får han ta en välbehövlig vila eller en timeout som Mona Sahlin?


Det är upp till bevis för KFF-ledningen på torsdag! Eller är värdegrunden som manifesteras på Guldfågeln arena med "rött kort" bara hyckleri?


Kalmar kommun är dessutom storkund på Kallskänken, Martin Nilssons företag! Kommer Kalmar kommun fortsätta att göra stora inköp från Kallskänken. Eller är värdegrunden bara ett hyckleri även på Kalmar kommun? Kommer man fortsätta att handla hos socialdemokraten Martin Nilsson och Kallskänken?


Några av kommentarerna från Östran.


 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2013 23:19

 

Magnus Edvinsson vid Högeström                                      Foto Thoralf Alfsson


Idag har jag gjort ett studiebesök i de djupa småländska skogarna. För någon vecka sedan blev jag inbjuden att besöka några privatägda vattenkraftstationer som ligger vid Alsterån. Det handlar alltså om mindre vattenkraftsanläggningar men samtidigt anläggningar som smälter in i naturen på ett minst sat naturligt sätt i dessa skogar. De små dammarna skapar fina naturmiljöer med rikt fågelliv.


Jag besökte först Högeström tillsammans med ägaren Magnus Edvinsson. En anläggning som kunde leverera en effekt på 225kw. Stationen var renoverad/moderniserad 2012 med ny turbin, generator och automatisering. Vilket gett en rejäl effekthöjning!


 

Ny utrustnig vid Högeström                                         
         Foto Thoralf Alfsson


Sedan besökte vi även en äldre anläggning, Knivingaryds kraftverk.


I Alsterån ligger inte mindre än 21 kraftstationer som mer eller mindre alla är omoderna och borde vara föremål för uppgraderingar. Vilket skulle ge mycket ny förnyelsebar elenergi


Personligen anser jag att dessa investeringar skulle subventioneras av staten till skillnad mot vindkraften. Idag är vattenkraften istället motarbetad av staten genom en väldigt hög fastighetsavgift som gör lönsamheten för reinvesteringar mycket tveksam.


När det gäller vattenkraften pratar vi om väldigt långsiktiga investeringar till skillnad mot vindkraften där 20 år nämns som livslängd. Jag är övertygad om att vi pratar det dubbla eller kanske tredubbla livslängden när det gäller reinvesteringar i vattenkraft. Många av dessa äldre vattenkraftverk har turbiner från 30-, 40- och 50-talet.


Om man jämför kostnaden för ett enda vindkratverk till havs vid Kårehamn skulle man kunna uppgradera ca 16st vattenkraftstationer istället för samma kostnad. Dessutom skulle man få en mer tillförlitlig energikälla än ett vindkraftverk som stannar vid för lite vind. Extrema torrsommrar är inte lika vanliga som vindstilla.


Enligt en uppgift på nätet skulle man kunna skapa lika mycket elkraft genom att uppgradera dessa småskaliga vattenkraftverk i Sverige och starta upp de nedlagda som all vindkraft producerar idag. Eller med siffror 7TWh. En investering som knappast påverkar vår miljö eller vårt landskap, till skillnad mot vindkraften som verkligen innebär ingrepp i vår natur.


Tack Magnus för inbjudan och besöket. Glömde säga att elskåpet du byggt såg riktigt snyggt ut!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2013 08:34

”Kom ihåg vad Churchill sa när militären skällde på honom mitt under brinnande världskrig. Han borde skära ner kulturbudgeten till förmån för försvaret, tyckte generalerna.

-Vad har vi då som är värt att försvara, undrade Churchill?”


 

 

 

Är det därför vi har ett så nedbantat försvar i vårt land? 7-klövern anser att vi inte har något att försvara. Ryssen kan till och med flyga in mellan Öland och Gotland med stridsflyg utan att vi har något flygvapen som ens finns startberedda!


Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2013 23:05

Nyheterna24 visade igår hur seriösa man är i sin journalistik. Det handlar istället om ”krypskytte” mot Sverigedemokraterna och deras företrädare. Dessutom skäms man inte för att använda minst sagt tvivelaktiga metoder.


Journalisten Viktor Adolfsson på Nyheter24 gjorde igår en medveten ful sak i sin artikel när han la in en kommentar från Henrik Gustafsson som alla som läste artikeln upplevde syftade på mitt blogginlägg. En fullt medveten sak av ”krypskytten” Viktor Adolfsson.


Detta har väckt en hel del reaktioner internt under gårdagen och idag. Efter protester från SD korrigerade Nyheterna24 artikel med ytterligare text. Ändrad text markerad.


Kommentaren från Henrik Gustafsson var alltså aldrig riktad mot mig och mitt blogginlägg.


Mina läsare kanske därmed också förstår varför jag vägrar svara på frågor från Nyheter24 och Expo.


 

Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2013 13:38

 


I samband med att jag skrev om den halalslakt som pågår vid KLS Ugglarps slakteri i Kalmar kontaktade jag VD Johan Andersson och undrade om han hade någon förklaring till varför man använde sig av den muslimska symbolen ”halvmånen” i sin logga och om det hade något samband med att man även ägnade sig åt halalslakt vid företaget. Jag har fått ett kort svar från Johan Andersson.


”KLS Ugglarps logotyp har sitt ursprung i den livsnödvändiga solen och med sina mjuka former ger den positiva associationer. Det är anledningen till solen, färgerna och typsnittet i logotypen.”

 

Jag har aldrig sett att man avbildar solen på detta sätt i något sammanhang. Utan ser det som en mycket krystad förklaring. Om nu någon muslim skulle känna sig kränkt av detta svar får de vända sig till KLS Ugglarp.


Tack vare blogginlägget blev jag även kontaktad av anställda på företaget som berättade att det där med att läsa bönen vid slakten inte var så viktigt, utan det räckte med att den som höll i kniven ”tänkte” på bönen. Jag kan förstå att det är ganska tröttande att rabbla denna bön om Allah flera tusen gånger i veckan. Men samtidigt visar det även på ett stort hyckleri när det gäller halalslakt.


Jag fick även informationen om att halalslaktat kött betingar ett högre pris på marknaden än vanligt slaktat kött. Enligt uppgift kan priset för KLS Ugglarps vara 3-4 ggr högre i grossistledet än vanligt lammkött. I mina öron låter det väldigt mycket! Men är det så då förstår jag att det finns ekonomiska incitament för att ägna sig åt halalslakt. Undrar om uppfödarna av lamm även får ta del att detta ekonomiskt och om de är medvetna om att deras djur halalslaktas.


Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2013 18:27

Kvällens Uppdrag granskning har redan rönt uppmärksamhet i media då det handlar om integrations och flyktingdebatten och att den blir mer och mer polariserad. Inte minst av just av journalisterna.


Stefan Gunnarsson säger i den trailern som SVT kört de senaste dagarna att han liknar det vid att det finns krytpskyttar som skjuter en salva så fort något sagt något ofördelaktigt eller något som inte är politiskt korrekt.


Idag har jag än en gång drabbats av detta. Ett typexempel på dessa krypskyttar som omtalas i Uppdrag granskning.Det är inte politiskt korrekt att skriva som jag gjorde i mitt förra inlägg om burka i Borlänge.


”Vad jag vet är det inte förbjudet eller ett brott att tilltala någon och ha synpunkter på någons kläder. Klär man sig i burka i Sverige så är det inte lustigt att det finns människor som reagerar men de flesta tänker nog bara utan att verbalt tala om vad man anser.”


Enligt krypskyttarna på Nyheter24 är detta inte politiskt korrekt utan man gör det till en förstanyhet.

Läs artikel


En burka symboliserar för mig en religiös fundamentalism som gränsar till extremism. Den som bär burka vill med största sannolikhet även leva under sharialagar med alla dess ociviliserade lagar.


Kvällspressen gör sig skyldig till betydligt värre ”påhopp” dagligen på sina skvallersidor men det är uppenbarligen helt politiskt korrekt enligt Nyheter24 så länge man inte riktar påhoppet mot någon med invandrarbakgrund.


I Kalmar har vi Henrik Rydström som syr in sina KFF-kortbyxor till ”knattestorlek”, något som det skrivits om i media och raljerats om bland sportjournalister men då har aldrig någon reagerat på Nyheter24.


Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2013 21:17

 


Media har idag slagit upp ett burkabråk i Borlänge stort. Frågan är vem som talar sanning? SD-politikerns version eller burkakvinnans version. Båda har gjort en anmälan om misshandel.


Jag har själv blivit utsatt för våld av en invandrarkvinna från Irak för ca 15 år sedan i en livsmedelsbutik. Hennes son försökte stjäla mitt pantkvitto i pantautomaten men han misslyckades med sitt planerade stöldförsök. Jag blev då överfallen av mamman, vilket innebar stor uppståndelse i butiken.


Nu finns det en övervakningsfilm till händelsen i Borlänge så det hela kommer utan tvekan redas ut. En sak kan vi dock vara helt säkra på! Om SD-politikerns version är den sanna kommer nyhetsvärdet tvärdö. Det kommer bli helt tyst i media! Ingen kommer ifrågasätta att kvinnan isåfall ljög.


De uppgifter som hitills kommit fram styrker SD-politikerns version då kvinnan slår mannen med väska på övervakningsfilmen enligt polisen.


Vad jag vet är det inte förbjudet eller ett brott att tilltala någon och ha synpunkter på någons kläder. Klär man sig i burka i Sverige så är det inte lustigt att det finns människor som reagerar men de flesta tänker nog bara utan att verbalt tala om vad man anser. Att någon döljer sitt ansikte på offentliga platser genom klädseln är inget som uppskattas i västvärlden.


Jag tror definitivt att personal i butikerna inte gillar dessa klädesplagg! Av mer än en anledning.


SD-politikerns version

Burkakvinnans version

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2013 10:09

Läste Dagens Industri på väg upp till Stockholm på morgonen. Det fanns en intervju med avgående vice riksbankschefen Lars E O Svensson. När jag läste ett av hans svar kom jag osökt att tänka på klimatalarmister och FN:s klimatpanel.


”Dina kritiker kallar dig modelltaliban….

- Är det något som man ska undvika är det att okritiskt använda modeller. Om karta och verklighet inte stämmer överens är det verkligheten som gäller. Jag är ofta den som internt i banken har varnat för alltför stort modellberoende.”

 

Lars E O Svensson


Uppdatering


Idag kom två "pålitliga" opinionsmätningar, Sentio och YouGove


 


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se