thoralf

Alla inlägg under maj 2013

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2013 08:54

Igår antogs ett beslut i riksdagen om krav på kassaregister även inom torg- och marknadshandeln. Ett betänkande som behandlats av Skatteutskottet. Det handlar om att det skall bli en rättvis handel och på lika villkor för alla som säljer varor oavsett om det sker i en fast butik eller på ett torg eller marknad.


Att det förekommit en del ”svarta affärer” inom torg o marknadshandel är nog de flesta medvetna om. Den intensiva mejltrafik vi varit utsatte för i Skatteutskottet har säkert delvis sin grund i detta faktum. Igår fick jag mejl som jag upplever som ett förtäckt hot!


 

Är det våld som marknadsknalle Ralph Andersson syftar på?


Jag upplever faktiskt att vissa av dessa personer vill skydda sin delvis ”svarta” verksamhet och därför går över gränsen i sina mejl eller kommentarer.


Att man t.ex hävdar att dagens kassaregister inte är godkända för en utemiljö är i mina ögon pinsamt.

Men jag får även andra mejl i frågan som detta. Denna person har uppmärksammat Ralph Anderssons argumentation och kommenterar det.


”Ralph Andersson

Torsdag 23 maj 20:12

Det finns inga kassaregister som är godkända enligt EUs regler att användas utomhus. Förutom detta så är där ingen leverantör som har kunnat ställa upp på den kravspecifikation som råder på Marknader med ständiga förflyttningar, regn, fukt, värme kyla, blåst, etc,


Jag har haft lägenhet i Scalea, Kalabrien, 2004-2011, och vistats där flera månader om året.


Alla som köper varor i butiker, på marknad eller torg (utomhus eller inomhus spelar ingen roll) måste kunna uppvisa kvitto på varorna man bär med sig, om Polizia Finanza gör en kontroll.

Jag som köpare är skyldig att begära kvitto på varorna jag köper (gäller hela Italien).

Min slutsats är att det finns kassaregister som tål både kyla och regn, ständiga förflyttningar, samt är godkända av EU!

Varför kan italienarna det? Det borde vara en självklarhet i Sverige också. Den ”knalle” som inte klarar det kan lika gärna lägga ner verksamheten!


Thoralf – du gör ett jättejobb!! Även dina kolleger i SD är värda all uppmuntran i jobbet att rädda Sverige! Håll ut!”


Tack för ditt mejl som visar att Sverige inte är något föregångsland i denna fråga.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 maj 2013 10:31

 Igår beslutade riksdagen att ge ”gratis” vård till papperslösa. En enig 7-klöver i riksdagen drev igenom detta beslut. Enda parti som röstade nej till betänkandet var Sverigedemokraterna. Björn Söder kallade det för skammens dag i riksdagen.


Idag har jag letat efter artiklar i media om detta beslut men i stort sett endast funnit en kort och ofullständig TT-artikel som publicerats i ett antal tidningar. Artikeln används till och med av de stora tidningarna som SvD. Läs TT-artikeln.


Som ni kan se i artikeln utelämnas t.ex uppgiften om att mediciner och sjukresor också ingår. Inga uppgifter om vilka avgifter de papperslösa kommer att få betala omnämns heller inte i artikeln. Allt för att hålla den stora massan ovetande om fakta.


På ledarsidorna i de stora tidningarna är det också helt tyst eller rättare sagt helt blankt.


Av detta kan man dra slutsatsen att media inser vilken sprängkraft det är i denna fråga om alla fakta når ut till de breda massorna i samhället och då framförallt till den stora gruppen av pensionärer. Media är fullt medvetna att om detta sker kommer Sverigedemokraterna gynnas väldigt starkt av flera grupper i samhället.


Som alla säkert kommer ihåg från Uppdrag granskning för någon vecka sedan får inte något i media gynna Sverigedemokraterna. Det är en oskriven lag inom media!


Detta får givetvis inte ske och därför är kommentarerna i media så få och kortfattade, dessutom saknar de faktauppgifter!


Därför är det av stor vikt att vi Sverigedemokrater arbetar hårt för att föra ut detta budskap under det kommande året, precis som Björns Söder uttryckte i sitt anförande under debatten. Jag hoppas att det material som partiet tagit fram kommer att spridas i landet.


På lokal nivå i Kalmar län kommer vi ta fram eget material som jämför kostnaden för vård av papperslösa i jämförelse med de patientavgifter som alla andra, inte minst pensionärer får betala inom Kalmar läns landsting.

Detta material kommer vi sprida under marknader och kampanjer i Kalmar län ända fram till valet den 14 september 2014.


Jag kommer även återge dessa fakta i ett kommande blogginlägg.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2013 18:47

Idag har det debatterats mycket i riksdagen Björn Söder och Per Ramhorn har debatterat vår för papperslösa. Richard Jomshof har debatterat en skärpt sexualbrottslagstiftning och jag har debatterat förbättrad konkurrens på lika villkor i kontantbranschen. För den som är intresserad så lägger jag upp hela debatten när det gäller vård av papperslösa men bara våra egna anförande i övriga debatter.


Mörkning?


Inte ett ord om dagens debatt och beslut om Vård till papperslösa i Aktuellt. Sedan finner jag det mycket märkligt att debatten inte kan visas på riksdagens webbsida. Kan knappast handla om många besökare utan det är något annat. Jag börjar faktiskt undra vad?


Lägger därför ett YouTube-klipp på Björn Söders anförande.http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001SoU20&doctype=bet


http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001JuU20&doctype=bet#pos=1111


http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001SkU32&doctype=bet#pos=646


Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2013 14:14

Här sägs nog många sanningar som inte gillas av det politiska etablissemanget!


Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2013 22:03


Mattias säger det som statsminister Reinfeldt borde sagt!


Eller använd följande länk


http://www.expressen.se/tv/nyheter/primetime/sd-om-handelserna-i-husby/


Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2013 22:53

 


Idag har återigen varit en fulltecknad dag med först arbete som kassör för vårt distrikt med bokföring och fakturabetalningar.


Sedan blev det studiebesök vid Kårehamn på Öland och EON:s havsbaserade vindkraftspark som är under uppbyggnad. Det fartyg som lyfter vindkraftverken på plats vilket jag hade en bild på tidigare har drabbats av ett fel och har fått gå till ett varv i Polen. Men vi fick ändå en åktur med fartyget Provider ut till fundamenten och det enda tornet som är på plats. Jag kan säga att det var en väldigt guppig resa ut till den aktuella platsen.


 


Lite intressant att träffa ordföranden för Ölands vind AB. Det var detta företags VD som jag hade en debatt med i Ölandsbladet om subventionerna för vindkraften under våren.


Kvällen har avslutats med ett styrelsemöte i vår kommunförening.


 

Foto Thoralf A

Fundamentet består av 1800 ton betong med en ballast av bland annat järnmalm på ca 4000 ton.


När det gäller Husby har jag knappt hunnit läsa något , ännu mindre se någon nyhetssändning men jag undrar varför inte Erik Ullenhag, Tobias Billström, Maria Ferm och vänsterpartiets Christina Höj Larsen inte åker till Husby och talar förstånd med de små barnen. Jag gissar att ingen av dem vågar sätta sin fot i Husby en kväll utan skydd av en stor polisstyrka. Är de rädda för att bli berikade av lite mångkultur?


Aftonbladets fejkade grafik är dessutom en rejäl skandal som aldrig kommer uppmärksammas i media. Vilka skitstövlar som ägnar sig åt sådan manipulation. Det är dessutom inte första gången!


Martin Nilsson får nu även lämna Radio Kalmar. Det blev en kostsam podcast för dessa herrar.

Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2013 16:40

Enligt Barometern sparkar KFF Martin Nilsson som speaker med omedelbar verkan.


"Vi vill tydligt markera vårt avståndstagande från den här typen av respektlösa uttalande även om det här inte sas i något sammanhang rörande Kalmar FF så spiller det ju över även på oss, säger Svante Samuelsson."


Ett nödvändigt beslut om KFF skall vara trovärdiga i sina värderingar. Nu är frågan om Sveriges Radio, Radio Kalmar kommer ta samma beslut. Det blir minst sagt oundvikligt efter att Kalmar FF tagit detta beslut. Annars riskerar Radio Kalmar att hamna i skamvrån


Kommentarsmöjligheten är som vanligt borttagen på Barometern.


Barometern, Östran


Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson håller en låg profil. Trots att Kalmar kommun är en part som gjort polisanmälan men Johan Persson är ju ”bästis” både med Martin Nilsson och BG Svedjenäs. Alla kanske kommer ihåg hur Johan Persson och Malin Pettersson skickade sitt öppna brev till just Svedjenäs för publicering på hans blogg när deras förhållande blev känt under sommaren 2012.


Nu är det dock största möjliga tystnad från Johan Persson både på hans blogg, facebook och twitter!


Ganska märkligt hur dessa herrar raljerar över händelsen i dagens podcast. Det anklagar till på köpet Östran för att de har kommentarsfältet öppet och tillåter hårda kommentarer. Tänk så märkligt det är när det själva blir utsatta för ett mediedrev. De klagar till och med på Östrans framsida! Pratbubbla!

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2013 23:49

Har lyssnat på lördagsintervjun där Monica Saarinen intervjuar Jimmie Åkesson om abortfrågan. Ja, i varje fall 16 minuter av 30 används till abortfrågan. När Monica Saarinen lägger upp ett litet hånskratt under intervjun när hon tragglat abortfrågan under ca 11-12 minuter inser jag att hon har en dold agenda som inte riktigt fungerar utan hon försöker få Jimmie ur balans med sitt hånskratt.


Det misslyckas dock! Resultatet blir istället att Monica Saarinen upplevs som helt misslyckad och obalanserad.


Lördagsintervjun får med andra ord inte godkännt. Inte ens ansvariga på SR kan väl tycka att intervjun var lyckad.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se