thoralf

Direktlänk till inlägg 27 maj 2013

SKAMVRÅN FÖR 7-KLÖVERN I BORGHOLM

Av Thoralf Alfsson - 27 maj 2013 22:12

Idag visade 7-klövern i Borgholm sitt förakt för demokratin när Per lublin med hjälp av polis slängdes ut från kommunfullmäktige. Anledningen var att han ville filma kf-mötet något som inte fick ske enligt ordförande och presidium i kf.


Det är ren skandal att man inte tillåter att man filmar mötet då det finns ett tidigare beslut att sända kf-möten på nätet men man slutade med det då det blev för dyrt (100000 kronor/år).


7-klövern i Borgholm med centerpartisten Lisbeth Lennartsson skämmer ut sig fullständigt. Vad är kf-ledamöterna rädda för? Att folk skall få reda på vad som pågår i kommunfullmäktige?


Läs artiklar i Barometern, Östran, Ölandsbladet

 
 
Ingen bild

S.Småland

27 maj 2013 23:06

Finns bara ett ord : Snuskigt odemokratiskt !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 maj 2013 23:10

Kostnaden var en undanflykt

 
Ingen bild

SM811

27 maj 2013 23:13

Sju(k)klövern vill vara kvar i sin verklighetsfrånvända bubbla.
Är de rädda att allmänheten skall få reda på vilka värderingar de har?

 
Ingen bild

Kalleman

27 maj 2013 23:41

Det är som vanligt i vårt demokraturland, har du inte rätt åsikt så får du inte framföra den. Du får heller inte visa hur de sk rätta/politiskt korrekta åsikterna framförs för det kan möjligtvis påverka Svenska folket, dvs vi! George Orwell, så rätt du hade, tyvärr 30 år för sent, 1984 har hunnit bli 2013!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 maj 2013 23:44

Jag föreslår att han spelar in mötena istället. En bandspelare syns inte.

 
Cavatus

Cavatus

28 maj 2013 00:58

Nu är det dags att i god tid dra igång flybladskampanjen igen inför nästa års val. Idag lade jag upp två nya flygblad för er att ladda ned, båda krönikor om Husbyupploppen. Smid medan järnet är varmt och dela ut dessa. de är vikblad som man skriver ut på båda sidor. Gå till min länk o läs mer och ladda ned.

Thoralf! Var kan jag hitta materialet med infon i flygbladsform om vård för illegala? Det skulle göra sig utmärkt i flygbladskampanjen.

http://Www.aktualia.wordpress.com/flygblad

 
Ingen bild

k

28 maj 2013 03:50

om man söker på webben så hittar man länkar från kommunfullmäktigemöten, bla från kumla.

tydligen går det att ha webbtv om viljan finns.
http://www.kumlanytt.se/fullmaktige/
nåt som sd ungdom kanske kunde starta, webbtv alltså

 
Svensson

Svensson

28 maj 2013 07:03

Vi ska inte ha hemliga kommunfullmäktigmöten,allt ska redovisas öppet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

S.Småland

28 maj 2013 07:52

Kf i Högsby har varje möte utsänt i radio Högsby ! Där är inga hemligheter !

 
Ingen bild

Fia

28 maj 2013 07:53

Jasså mötena får vara hemliga!? Det va det jävligaste. Fan vad förbannad man blir. Vad är detta för värld Sverige är på väg in i? Vad ska vi ta oss till? Känner starkt att detta kan braka åt skogen om det inte öppnas flera ögon på människor ute i Sverige. Många som är besvikens på M röstar ju på S eller dom andra..och det gör ju saken inte bättre för det är ju samma skrot och korn hela högen. Tyvärr har ju SD fått stämpeln rasister och det gör att folk drar sig längre för att mer naturligt välja dom. Glädjande är att det börjat lossna. Fler och fler inser att SD faktiskt talar för dom flesta i stugorna. Du känner igen dig själv i det dom säger och känner. Det är skönt och glädjer mig att det äntligen finns ett parti för mig. Tack för att ni finns. Ni är så duktiga.

 
Ingen bild

UncleBob

28 maj 2013 08:01

I Landskrona har websändningar från kommunalfullmäktiges möten sänts under två-tre år. Det sänds en gång i månaden och är ett mycket smidigt och miljövänligt sätt att engagera väljarna i den politiska processen. Därefter läggs det upp i ett webarkiv där man lätt kan söka efter en specifik fråga. Tänk vad bra att kunna följa debatten utan att belasta miljön med onödiga resor till dessa möten? Det är väl till syvende och sist det det handlar om?

I Landskrona är SD starka och välkomnar givetvis websändningar.
I Borgholm blygs man från sjuklöverns sida och vill spara in på denna kostnad, futtiga 100.000/år Den påstådda Sparsamheten visade sig inte vara anledningen utan ett försök att kringskära demokratin. Fy skäms!
Per Lublin framstår som vinnaren av priset för sunt förnuft.
Den samlade sjuklövern framstår som trilskande småglin.
I EN DEMOKRATI UTGÅR MAKTEN FRÅN FOLKET!

 
Ingen bild

Harry

28 maj 2013 09:11

Kolla vad som står i Kommunallagen!

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 maj 2013 09:28

I Växjö sänder Kommunfullmiktige både radi och på webben i Stadsnätet

Även arkiv för tidigare sändningar finns
http://www.vaxjo.se/Kommun--politik/Organisation-och-politik/Kommunfullmaktige/

 
Ingen bild

Håkan

28 maj 2013 09:55

@Harry
Hela föreställningen verkar förhandsredigerad av 7 förrädarna.
Dom har med stor sannolikhet "snackat ihop sej".
Tror inte annars, att Jan Erici (M) skulle ha koll på och kunna hänvisa till kommunallagen femte kapitlet 39 paragrafen för att utvisa Per Lublin från sammanträdet.
Frågan är väl vad den säger om befogenheter för polisman, men det är säkert, även det, genomgånget av juridiska på kommunen, på uppdrag av kommunpolitikerna. Troligen rubricerat som, störande av ordning. Något som kan vara hur luddigt ( upplevt ) som helst.
Troligen vattentätt men politiskt, moraliskt helt förkastligt.

Vad gjorde SVT i lokalen, är en annan frågeställning. Dom springer väl, mej veterligen, inte på kommunfullmäktigemöten utan att ha en bra story på g.
Får det här någon uppmärksamhet utanför alternativmedia?
Troligen inte och om det fick det, skulle "det sovande folket" bry sej?
Troligen inte.
Och om det fick någon uppmärksamhet är det troligen hur lätt som helst för kommunpolitikerna och media att kleta lite skit på Per Lublin, om jag har förstått hemvisten för hans Ölandsparti, men jag är inte insatt i partifrågan så jag kan mycket väl ha fel.
Något som man oftast, men tydligen inte alla, lär sej med ålder, är,
svinhugg går igen.
Så man kan undra vad 7 förrädarna tror sej vinna på det här?

 
Ingen bild

Niklas R

28 maj 2013 10:34

Låter väldigt konstigt. KFmöten är offentliga så det är inte konstigare än att de skulle ha ett torgmöte och folk filmade händelsen med kameror.
En besökare har all rätt att filma eller ta upp ljudinspelning vid ett offentligt möte så länge det inte stör mötet.

Och de flesta av oss medborgare skulle säga att "störa mötet" innebär att man för oljud eller springer runt ledamöterna eller på liknande sätt avbryter ledamöterna när de pratar och håller anförande.
Det innebär dock inte att ledamöterna känner "obehag" av att bli filmade. Är de så "prinsessa på ärten"- finkänsliga så skall de nog inte vara politiker. Då borde de nog söka sig någon annan sysselsättning.

 
Ingen bild

OH

28 maj 2013 10:53

Det sägs att moderaterna i Borgholm funnit en bättre lämpad lokal för nödigt antal fullmäktigeledamöter. Visar det rött på dörren utföres avträdet i laga ordning. När det avges en odör ur ventilationen har fullmäktiga avslutat mötet och grönt ljus visas.
Moderaten Karl Wilhelm Eriksson beklagar sig över sina partivänner. Delar han moderaternas syn på flyktingmottagningen i kommunen?

 
Ingen bild

Jan

28 maj 2013 12:15

Aj aj, nu ska politikerna schavottera mot väljarna och det funkar inte riktigt för bondpolitikerna. "Hjälp hjälp kalla in polisen"!
Skicka ut politikerna på alvaret för fårskötsel, det funkar nog, får som får.

 
Ingen bild

Kalle

28 maj 2013 12:51

Dessa ljusskygga politiker som inte tål att belysas av privatpersoner trots all offentliget betalar Du, just du med dina skattepengar. Vill du att just dina skattepengar skall gå till sådana odemokratiska politiker???

Vid svaret nej. Rösta på SverigeDemokraterna i valet 2014!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 21:55

Imorgon faller den regeringskonstellation som jag hoppats skulle bli en verklighet. Det konservativa blocket i svensk politik bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. En regering som sannolikt gjort ett bra jobb för vårt l...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 13 nov 09:15


    Hur ser det ut i din kommun?   Jag har tagit fram statistiken från en hel rad myndigheter som avslöjar verkligheten i Kalmar kommun, som jag har presenterat i flera blogginlägg de senaste veckorna. Jag har även gjort min egen analys om ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se