thoralf

Direktlänk till inlägg 5 maj 2013

PARTILEDARDEBATT, ALLA MOT EN

Av Thoralf Alfsson - 5 maj 2013 22:16

Nu måste jag lyssna till lite bra musik för att gå ner i varv efter partiledardebatten.


Jimmie blev varm i kläderna efter en lite tveksam inledning. Han hade gärna fått vara tuffare mot Fridolin och Sjöstedt.


Hedenmo avbröt Jimmie ganska många gånger och det gjorde mig väldigt irriterad.


Att debattera mot sju stycken partiledare, plus två programledare är givetvis ingen lätt uppgift för Jimmie Åkesson men idag klarade han det bra.

 
 
Ingen bild

Henrik

5 maj 2013 22:28

En intressant sak är att de stora tidningarna inte har någon omröstning på deras hemsidor vem som var bäst. Det fanns alltid tidigare men verkar numera bortaget pga merparten röstade på Jimmy Åkesson

 
Ingen bild

ditlla63

5 maj 2013 22:30

Kan tyvärr inte hålla med, tycke Jimmy var alldeles för passiv kunde varit mera på och tala om problemen för de andra ,som när C står och förespråkar mer arbetskraftsinvandring, till vilka arbeten ?

 
Ingen bild

Martin

5 maj 2013 22:47

Jag såg inte hela men tyckte faktiskt JÅ gjorde ett bra intryck. Kreativt att ta upp MPs vansinniga partiprogram. Alltså, ärligt talat, mera sånt! Om vanligt folk bara visste vad vansinne står i deras partiers partiprogram så skulle de bli rejälrt omskakade. Lusläs. Och använd som ammo!

 
Stefan K

Stefan K

5 maj 2013 22:47

Varje gång vinster i välfärden och omtanken om våra gemensamma skattepengar debatteras har SD ett öppet mål, oavsett vem som för debatten.

Varför inte sonika fråga Jonas Sjöstedt om han accepterar de mångmiljonvinster som riskkapitalister, entreprenörer, företag och privatpersoner gör på sina asylboenden? Även dessa vinster görs med hjälp av skattepengar.

Varför inte också fråga de partier som i debatt efter debatt står och säger att vi ska vårda vår ekonomi och använda våra skatter till sånt de är avsedda för, om miljarderna som satsas på dessa asylboenden tillhör de områden som prioriteras före vård, skola och omsorg?

Ett tips Thoralf och jag hoppas ni i SD nappar på det, oavsett vem av er det är.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 maj 2013 22:48

Jimmie,s taktik idag var säkert ordentligt genomtänkt av fler än honom själv. Tro inte annat.

 
Ingen bild

Dold Agenda

5 maj 2013 22:49


Ingen notis om den stora elefanten i rummet (MUHAMMED)!


Floskler Plattityder Bombasmer & Svulstigheter
Ur kvällens partiledardebatt på Agenda:

Jan Björklund (Fp): ”Man kan inte släcka en brand med bensin”!

Gustaf Fridolin (Mp): ”Man kan inte fortsätta ordinera samma medicin som inte fungerar fem gånger, det behövs en ny medicin”!

Jonas Sjöstedt (V):
”Det handlar om klass”!
”Sverige är ett extremt land”!
”Arbetslösheten är katastrofalt hög”!

Annie Lööf ©:
”Vi behöver arbetskraftsinvandring; som duktiga (...?) inom hemtjänsten”!
”S politik är en bluffpolitik”!
”S & V står för en kvinnofientlig politik”!

Fredrik Reinfeldt (M): ”De (?) kan inte hantera språk”!

 
Ingen bild

Anders

5 maj 2013 22:58

Jag tycker att Åkesson gjorde en mycket blek insats. Han hade bra poänger om miljöpolitiken, men annars var det inte mycket.

Varför inte ta upp den extremt okvalificerade arbetskraftsinvandringen (städare, serveringspersonal osv) när det pratades om arbete. Varför inte mer nämna hur man subventionerar invandrares löner så att de i praktiken tar svenska ungdomars jobb? Precis på samma sätt som de går före i bostadsköer (t.o.m. får allt betalt) så att svenska ungdomar får bo kvar hos föräldrarna. Nu föreslås t.o.m att kommunerna skall tvingas till att införa gräddfiler för de ensamkommande männen...

Sedan har SD hamnat helt fel när det gäller vinster i välfärdssystemen. Just den frågan kan nog bli Vänsterpartiets räddning. Något måste göras ut vinstuttagen. Kolla på hur andra länder löst det, ex. i USA där en massa universitet och sjukhus bedrivs som stiftelser.

Sedan är jag minst sagt tveksam till Åkessons idé om att satsa på fiske på landsbygden.

Sammantaget var mitt intryck av Åkessons insats negativt.
Men det finns ju inget alternativ, så fortfarande planerar jag att ge honom min röst.

Jo, en sak till: Mycket positivt var dock att han inte började gaffla om inskränkningar i aborträtten, som han tyvärr börjat göra på sistone. Börjar han snacka mer om det kommer jag nog överge SD.

 
Ingen bild

Lärare

5 maj 2013 22:59

SUCK!
Vad är det med Åkesson nu för tiden? Är det ngn strategi han har med att vara så slätstruken och oengagerad?

Blev besviken, men hoppas inte så många såg debatten.
Björklund gick på som vanligt med de klassiska: 600 går till ... osv.
Men när han hävdade, att de som kom på 90-talet hade lyckats väldigt bra med studier och arbete, då borde Åkesson kontrat med att de går inte att jämföra de flyktingar från forna Jugoslavien med de som kommer idag från bl a Somalia och Afghanistan. De som kommer idag har låg eller ingen utbildning alls, alltså mkt stor skillnad. Vet inte Åkesson om det? Det har man ju pratat om i Media t o m.

Hade många elever från Jugoslavien, de var inga problem, lärde sig svenska blixtsnabbt och kunde integreras i den ordinarie utildningen, detta gällde gymnasiet och vuxenutbildningen, så jag vet att många var väl- och högutbildade.
Där borde Åkesson slagit till!
Nåja, nu är det som det är. Nu glömmer vi denna debatt.

 
Ingen bild

Fredrik R

5 maj 2013 23:05

Detta får vi nog utnämna till Jimmies sämsta partiledardebatt hittills. Det finns egentligen inget gott att säga. Programledarna kan inte lastas, eftersom de avbröt alla ungefär lika mycket. Debaclet var helt och hållet Jimmies eget. Riktigt, riktigt usel insats. Inte en enda ny väljare vunnen.

 
Ingen bild

Kalleman

5 maj 2013 23:11

Trist partiledardebatt, trist för SD att inte Åkesson fick mer tid men det han fick fram verkade vara väldigt återhållsamt. Har SD blivit rädda i debatten? Vissa öppna mål gav inga kommentarer över huvud taget och därför undrar jag Thoralf, vart är vi på väg?

 
Ingen bild

World Traveller

5 maj 2013 23:17

Hemma i Sverige igen och saag naestan hela debatten. Min forsta. Trots alla klagomaal pa Jimmie Akesson saa maste jag saeja att det var som att se en norlalbegaavad person (Jimmie) debattera mot 7 stycken efterblivna, patalogiska lognare. Jag tycker Jimmie var mycket bra.

 
Ingen bild

Just det!

5 maj 2013 23:20


Jan Björklund (Fp): ”Man kan inte släcka en brand med bensin”!
- Just det! Man kan inte lösa invandringens problem med fler invandrare.

Gustaf Fridolin (Mp): ”Man kan inte fortsätta ordinera samma medicin som inte fungerar fem gånger, det behövs en ny medicin”!
- Just det, det behövs verkligen en ny medicin; SD!

Jonas Sjöstedt (V): ”Sverige är ett extremt land”!
- Just det! med en extrem invandringspolitik.

Annie Lööf ©: ”Vi behöver arbetskraftsinvandring; som duktiga (...?) inom hemtjänsten”!
- Just det! duktiga vaddå?
”S & V står för en kvinnofientlig politik”!
- Just det!
”S-politik är en bluffpolitik”!
- Just det, precis!

Fredrik Reinfeldt (M): ”De (?) kan inte hantera språk”!
- Just det! De (onämnbara) kan inte ens hantera språk!

 
Ingen bild

Stefan A.

5 maj 2013 23:37

Hade tydligen haft effekt den våldsamma kritiken man fick från fulmedia efter förra debattens "hur mycket invandring tål Sverige" integrationen(ett uttryck som infördes förra valrörelsen isf. invandring) var snabbt överstökad, den här Jugoslavienmyten bör granskas närmare verkade handla om en viss åldersgrupp bland juggarna nu, misstänker att förtidspensioneringar har friserat siffrorna, Å fick iaf. in en poäng på Fridolin "ett våldsfritt försvar"? siktar mp på nobels fredspris tro?

 
Ingen bild

Stig M

5 maj 2013 23:55


Jimmie Åkesson vann kvällens partiledardebatt med knockout mot sju motståndare plus det jäviga domarteamet,

Med bl a sitt
stoiska lugn
saklighet
välgenomtänkta idéer och lösningar
öppenhet och vilja till samarbete med alla för landets bästa
och ett vårdat språk fritt från floskler, flum och elakheter.

Heja!

 
Ingen bild

NGH

6 maj 2013 00:30

Medicinfloskel: Fridolin m.fl har använt samma medicin de senaste tjugo åren och enda lösningen de kan tänka sig är att öka dosen, synd att överdosen närmar sig... och kommer drabba oss, trots alla goda avsikter från de ansvariga.

Hade sjuklöver och media jobbat inom sjukvården hade deras sjukhus anmält lex-maria för länge sen.

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2013 01:02

Jag orkade definitivt inte lyssna på 2 timmars live-tjafsande från 7-klövern, så när debatten skulle vara slut enligt klockan plockade jag fram debatten på SVT-play och hoppade fram stegvis på bandet för att endast lyssna på de ställen Jimmie hade ordet.

Ni som gnäller över att Jimmie Åkesson sa för lite, jag förstår inte hur ni har tänkt att Jimmie Åkesson skulle kunna säga mer än det han sa. I partiledardebatter måste man få ordet först, innan man kan säga något, och han fick inte mer tid helt enkelt. Eller menar ni att han skulle stå och vråla rakt ut i luften som ligisterna i de s.k "motdemonstrationerna" gör när SD har torgmöten?

Man kan inte göra något mer än teckna med handen att man vill ha ordet för motreplik, och det gjorde Jimmie Åkesson flera gånger, t.ex när Annie Löv kom med den vanliga gamla lögnen om att SD skyller allt på "invandrarna", men då var det dags för debattledarna att hoppa till nästa fråga. Inte heller får man prata så länge man själv vill i en partiledardebatt (om man inte heter Gustav Fridolin förstås).

Den här typen av debatt är helt värdelös. 8 st debattörer är 6 för många. Det blir för lite sagt från var och en när man ska hoppa runt bland så många deltagare, och de olika debattämnena hinner endast beröras mycket ytligt med ett par meningar från var och en.

Åkesson har alltså i praktiken 7 mycket fientligt sinnade partiledare plus 2 debattledare emot sig. Jämför hans sits med de övriga partiledarnas. Reinfeldt, Björklund, Lööf och Hägglund har 3 och en halv partiledare emot sig (MP är ju till häften ihop med Alliansen), varav endast V-ledaren är någorlunda "fientligt sinnad". Löven har visserligen 5 emot sig, men ingen är speciellt fientlig. Fridolin har endast Åkesson emot sig, övriga fjäskar snarare med Fridolin och MP (inklusive debattledarna).

Jag tycker Åkesson i stort sett gjorde så bra ifrån sig som han hade möjligheter till.

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2013 01:07


Här kan ni rösta om vem som skötte sig bäst i debatten:

http://www.corren.se/nyheter/default.aspx

 
Ingen bild

Bertil

6 maj 2013 01:16

Orkade inte se hela, blir bara så äcklad när de inte kan svara på varandras frågor utan bara skyller ifrån sig.

Var det inte någon fråga om varför man stängde en skola i något problemområde i Malmö och alliansen svor sig fria för att det var i en kommun som styrdes av sossarna?

Håller inte Frank på att stänga en nyrenoverad skola i sin blåa kommun?

 
Ingen bild

Arne

6 maj 2013 01:26


--->Det ryktas om att de som försökte rösta på Jimmy fick att automat-svar: "Du har redan röstat en gång" -Fast de inte hade det! -När dessa istället provade klicka på annan partiledare så fungerade plödsligt röstningen!!

.......Detta måste granskas!
Om det är så, är det ju uppenbart ett tjänstefel av media, som då b e v i s l i g e n aktivt är med och driver politik i stället för sitt egentliga uppdrag.

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2013 01:31


Här är en länk med en rolig film om Jimmie som jag hittade på Avpixlat:

http://www.youtube.com/watch?v=TPoV2SaQ68w

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2013 01:51


Signaturen Zackillac har räknat ut nedanstående talartider i sekunder för varje partiledare och meddelat dessa i en kommentar på Avpixlat:

S 805 sek
FP 793 sek
MP 748 sek
M 690 sek
V 635 sek
C 547 sek
KD 545 sek
SD 517 sek

 
Ingen bild

Emma

6 maj 2013 04:04

Arne, jag skulle rösta på Jimmy men det hände ingenting. Jag kunde se resultatet men inte rösta. Jag ville dock inte rösta på någon annan så det har jag inte provat.

 
Ingen bild

Ludvig

6 maj 2013 06:11

Jimmie skötte sig bra som vanligt, den blekaste var som vanligt vår statsminister.

 
Ingen bild

Micke

6 maj 2013 06:25

JÅ gjorde det bra, håller med Magentan!!

 
Ingen bild

Micke

6 maj 2013 06:29

Var inne på corren nu, Åkesson har fått 57% av rösterna:)

 
Ingen bild

biran

6 maj 2013 06:32

Björklunds välintegrerade invandrare från det forna Jogoslavien. Maffia och organiserad brottslighet, kosovoalbaner som totalhavererat bla Landskrona och mängder av zigenare från Serbien. Björklund borde nog vara lite mer försiktig med sina floskler.

 
Svensson

Svensson

6 maj 2013 07:00

Det roliga var att det var den ensamma som vann.En tog sitt ansvar, när han ifrågasatte hur man offrar flera hundratals miljarder,på en invandringspolitik,som har skapat massarbetslöshet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Roberth Ström

6 maj 2013 07:55

Åkesson gjorde bort sig på Lööfs fråga om integrationen dessvärre. Han var blek och hade sällan bra svar.

 
Ingen bild

Tony

6 maj 2013 08:07

Jag testade att rösta på Corren och trots att jag inte ens varit inne på sidan på flera veckor så hade jag tydligen redan röstat.. men provade att rösta på Centern och då helt plötsligt hade jag inte röstat...skumt..

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 maj 2013 08:24

Tony...
Gjorde samma nu. SD hade jag "tydligen röstat på förut". Troligen finns en "logisk spärr", eftersom Jimmie Åkesson hade 59%!
Däremot gick det alldeles utmärkt att öka på Hägglunds betyg...

 
Ingen bild

Hacke

6 maj 2013 09:08

Med tanke på hur man numer i alla sammanhang obstruerar Jimmy från hans hjärtefrågor och alltmer nischar in honom mot jämställdhet och miljö och dessutom helt slopat invandring till förmån för integration klarar han sig som vanligt utmärkt.
Lyssnade på P1 Morgon och deras som vanligt närmast hundraprocentigt kvinnliga besättning. Förutom de för dagen helt dominerande ämnena apatiska barn och nynazism diskuterade också tre kvinnor gårdagens debatt och satte betyg.
Naturligtvis höjdes de två ledarna för statsradions egna partier Fridolin och Sjöstedt till skyarna medan Jimmy bara nämndes pliktskyldigast i slutet av inslaget.
Detta ska alltså föreställa allas vår fria och oberoende public service-radio. I ett land som hävdar att man är en fri demokrati borde det rimligen finnas alternativ till denna hjärntvätt. Var finns valfriheten i nyhetsförmedlingen inom radio/tv i vårt land?
En renodlad diktatur kunde inte skött detta bättre än "fria och oberoende" SR/SVT.

 
Stefan K

Stefan K

6 maj 2013 09:11

Visst blir man trött på folkpartisternas väl beprövade floskler om de 600 000.
Det lustiga är att den siffran bestått i snart tre år, trots att arbetsmarknaden svängt som en gångbro i stark blåst.

Att gå till jobbet innebär dock inte att man har en heltidstjänst, utan att detta jobb kan bestå av några timmar per dag, några timmar i veckan eller någon enstaka dag i veckan.

Vågar man sig sedan på att dissekera siffran 600 000 är jag fullständigt övertygad om att de allra flesta av dessa personer kom hit innan 90-talet. Bland de som kommit senare är nog inte siffrorna lika muntra.

Att jämföra med nyanlända från forna Jugoslavien och deras tid i Sverige är inte riktigt rättvist mot sanningen.
2006 skrev Johannes Lindwall boken "Från full sysselsättning till massarbetslöshet" där han beskriver hur Sverige gick från en arbetslöshet på 1,7% till 8,2% på bara tre år, alltså under de år som dessa 150 000 ex-Jugoslaver anlände till Sverige i stora skaror.
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173891908

Sedan kan vi alla vara överens om en sak. Björklunds 600 000 kan lika gärna vara 800 000, 1 miljon eller t.o.m fler.
Det hjälper inte när 420 000 människor inte har ett arbete att gå till. Glöm då inte alla de välutbildade ungdomar och äldre yrkeserfarna män och kvinnor som lämnat Sverige för högre löner, lägre skatter och bättre villkor i våra grannländer.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

joffe

6 maj 2013 09:11

I all välmening Jimmie. Ta en regelrätt lektion i debatteknik av Nigel Farage.

TUFFA till dig och visa morrtänderna. Du har överläge och folket bakom dig hela vägen........

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2013 09:12

Omröstningen i Corren verkar borttagen? Jag hittar den inte på http://www.corren.se/nyheter/default.aspx

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2013 10:21


Stefan A skriver: "Jugoslavienmyten bör granskas närmare".

Det där nya mantrat som 7-klövern nu har börjat tjafsa om ("... så sa man om jugoslaverna också när dom kom hit under Balkankriget, men se så bra det blev" ) kan man lätt smula sönder genom att referera till boken "Svensk Maffia" (2008) av Lasse Wierup och Matti Larsson. Boken har ett separat kapitel om jugoslaverna med titeln "Jugoslaverna - Kriminella klaner". Kapitlet börjar:

(Citat) "Den som vill veta hur den organiserade brottsligheten i Sverige styrs kan inte undgå att fördjupa sig i nätverken av kriminella från före detta Jugoslavien. Under tre decennier har de haft en dominerande ställning när det gäller smuggling av narkotika och tobak, vapenhandel, illegalt spel, utpressningar och beställningsmord. ..."

Lite längre fram i samma kapitel kan man läsa:
(Citat) "De kriminella jugoslaviska klanernas styrka och farlighet kan även förklaras med en stor tillgång till skjutvapen och personer med vapenvana. ..."

Men detta har förstås det verklighetsfrämmande gänget i 7-klöver-klubben ingen som helst aaaaning om - ser inget, hör inget, VET INGET!

 
Ingen bild

OH

6 maj 2013 11:09

Skånepåg.
Omröstningen fanns där kl, 11.09

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 maj 2013 12:02

Skånepåg/OH...
Resultatet hittade jag i min besökshistorik. Jimmie Åkesson hade 58%!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

6 maj 2013 12:45

Finns en skärmdump från innan Corren stängde undersökningen på:

http://karlskronabloggen.se/2013/05/06/vem-vann-partiledardebatten/


http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2013 13:19

@ OH

Antingen hade de av misstag lagt in den tillfälligt, eller så låg sidan kvar i din dator sedan ditt förra besök (beroende på dina intällningar i browsern).

Både jag och min kone gick igenom den angivna adressen/URL av Magentan, så noggrant som det bara går, utan att hitta omröstningen. Resultatet blev väl för magstarkt för journalisterna så redaktionsburken med Losec åkte väl fram illa kvickt och omröstningen åkte bort, som det antagligen är brukligt så fort det finns indikationer på att Sd visar "på vind i seglen".

 
Ingen bild

Jenny K

6 maj 2013 14:22

De bästa debatterna gör Jimmie när han inte kan bli avbruten. Almedalen och riksdagens partiledardebatt passar Jimmie. Där kan han breda ut sig utan att bli avbruten.
Förr fick debattörerna ett visst antal minuter var att debattera. En klocka räknade ner så att alla fick lika mycket tid. Varför har det tagits bort?
JÅ måste lära sig att ta tillbaka ordet när de andra ideligen avbryter. Han måste säga att nu har jag ordet och du får vänta på din tur. Kan jag få prata till punkt osv. Det är irreterande att han släpper så lätt.
Sd har allt att vinna på att tuffa till sig och strunta i både media och expo. Tillsammans med dessa vinns inget val. Folket är så trötta och förbannade på ljugmedia så det är bara att köra på.
Jag har också funderat på om inte sd´s uppgång i samband med expressendrevet beror på just erik Almqvists ord "sluta j*vlas med svenskarna". Själv tyckte jag det var skönt att höra att för en gångs skull stod någon på svenskarnas sida.

 
Tanja B

Tanja B

6 maj 2013 21:54

Notera här vad Reinfeldt svarar min 35:55-36:17 här i andra delen http://www.svtplay.se/video/1191990/5-5-21-15 (dvs ca 7 min innan hela debatten är avslutad). Om klimatpolitik.

Fråga: Men är det viktigare att göra de här insatserna då utomlands än i Sverige och Europa?

Reinfeldt: Nja, det hänger ihop tycker jag därför att det
som man ofta får betala fem kronor för i Sverige att åstadkomma i
klimatreduktion det kan man göra med fem öre i fattiga delar av världen.
Och det är för mig en gåta – att rödgröna partier inte vill använda
resurserna på det sättet, därför att vi har inte oändligt med resurser,
vi måste rädda klimatet på ett resurseffektivt sätt.


Se ni den uppenbara humorn här? När SD säger att man
kan hjälpa hundratals fler flyktingar på plats i närområdet för en viss
summa som bara kan komma en enda flykting till del i Sverige – då
börjar Reinfeldt rabbla floskler och tappar helt förmågan att tänka. Men när det gäller klimatet – ja då kan man plötsligt resonera om kostnadseffektivitet. Ha ha ha tillåt mig att gapskratta åt den logiska förmågan hos den som är statsminister i Sverige! :-)

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Ingen bild

Maria Lindström

6 maj 2013 22:51

Jimmie Åkesson måste sätta på sig storkängorna och sparka uppåt lite. Han måste visa mer av vad som finns bakom honom. Det går bara inte att bara harkla sig lite ock tycka att si är så - så på med kängorna som tar rejäla tag och berätta om hur pensionärer far illa pga av att 7klöverns fina arbetslinje gör sitt...

Vår kära ledare måste verkligen sätta fram fötterna lite mer...

Annars när det gäller denna så kallade "wow" 2 timmars debatt verkar vara - "Pin the rasist-tail on the so called donkey"

 
Ingen bild

Linkan

7 maj 2013 00:15

Helt okej debatt ifrån JÅ överlag, Dock kunde han gått betydligt hårdare och vassare med "vård för papperslösa" under bästa sändningstid så folket får upp ögonen. Samt tycker jag som en här ovan skrivit. Vinster i välfärden? Tyvärr är det nog så att V kommer plocka lite röster där, då befolkningen överlag är kritiska till detta. Även abortfrågan borde SD försöka tona ner alt sopa under mattan, Många vänninor i mi krets

 
Ingen bild

Linkan

7 maj 2013 00:18

Helt okej debatt ifrån JÅ överlag, Dock kunde han gått betydligt hårdare och vassare med "vård för papperslösa" under bästa sändningstid så folket får upp ögonen. Samt tycker jag som en här ovan skrivit. Vinster i välfärden? Tyvärr är det nog så att V kommer plocka lite röster där, då befolkningen överlag är kritiska till detta. Även abortfrågan borde SD försöka tona ner alt sopa under mattan. Många vänninor i mitt umgänge är i valet och kvalet att läggarsin röst på SD, Just abortfrågan är en väldigt stor fråga för kvinnor -"har inte jag rätt att bestämma över min egna kropp" är en frekvent kommentar och tyvärr kan SD tappa många kvinnliga röster här.
Mvh Linus " Linkan " Morell

 
Ingen bild

Inge

7 maj 2013 11:15

@ Linkan

Skulle vara intressant att få reda på vad det är i abortfrågan hos dina väninnor som är problemet. Är det sänkningen från 18 till 12 vckor (som i de flesta andra västliga länder) om det inte föreligger medicinska skäl. Har förstått då jag läst på vissa andra bloggar och i olika artiklar, att man medvetet försöker vinkla till det så, att Sd helt vill förbjuda abort för att smutskasta Sd även inom detta område.

 
Ingen bild

Linkqn

7 maj 2013 15:28

@Inge

Det är frågan överhuvudtaget som väcker starka känslor, och vinklingarna som gjorts de du själv skriver om. Att det på något sätt skulle avskaffa den helt och hållet är jargongen som sprids i allmänheten. Då vore det bättre om SD förespråkar denna politik göra som alla andra partier. Glömma att nämna det och göra det bakom ryggen på folk så allmänheten blir ovetande ungefär som de gjorde med våran grundlag.

Vill SD satsa och få in fler kvinnor i partiet borde denna frågan som är ytterst känslig och lätt att vinkla för motståndarna läggas på is tillsvidare. Bättre att ta varje stund att berätta om "vård för papperslösa" Det är frågan många reagerar och blir förbannade över! Här kan SD plocka många röster så även kvinnor (som enl statistik är sjukskrivna i en högre grad än män) Pengar är i dagens samhälle vad det egrntligen handlar om.

Satt och diskuterade härom kvällen med ett par inflyttade studenter, Förstq gången hon röstade var det på V. Enda anledningen till det, jag skulle börja studera och ville se vilka som höjde studiebidraget jag är inte intresserad utav politik alls men tänkte att det här gäller mig. (Dock efter vi stiftat bekantskap är hon nu SD förespråkare bland sina studentkollegor)

Folk är rent generellt inte intresserade utav politik överhuvudtaget utan bryr sig om den egna plånboken.

Mvh Linus "Linkan" Morell

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards