thoralf

Alla inlägg under april 2013

Av Thoralf Alfsson - 18 april 2013 23:39

Idag har jag haft en fulltecknad dag i riksdagen med möten och votering. Sedan blev det raka vägen hem till Kalmar med flyg och vidare till Guldfågeln arena och KFF –Elfsborg. Henrik Rydström var petad från startelvan! Många var uppenbarligen nöjda med detta. Slutreslutat 1-1, det var ändå ett steg i rätt riktning. Nu skall bara McDonald också petas från startelvan!


Jag har med andra ord inte riktigt haft koll på alla kommentarer på bloggen. Ser nu att det varit inne ett antal personer med högerextrema åsikter och rent konspiratoriska idéer. Med andra ord knäppgökar! Personer som bara har ett syfte med sina kommentarer, nämligen att skada mitt parti och mina partivänner. Kommentarer av den typen kommer jag i fortsättningen konsekvent radera.


Den som har uppfattningen att SvP är ett alternativ till SD anser jag inte ha alla hästar hemma. Mer behöver inte sägas i denna fråga.


Jag har även fått ett stort antal mejl idag med anledning av mitt blogginlägg angående uteslutningar. Jag har inte hunnit läsa alla mejl och kommentarer, än mindre svara på dessa. En sak kan jag ändå konstatera och det är att det finns få kritiska röster till mitt blogginlägg. De flesta tycks också förstå att andemeningen i mitt blogginlägg inte är kritik mot partiledningen utan en uppmaning att vi skall vara mer aktiva själva, vilket nolltoleransen kan motverka. Att vi som parti skall hålla i taktpinnen och bestämma riktningen och kraften.


Den debatt som just nu råder i det som börjat kallas för ”Omargate” kan bara gynna oss. Idag gick socialdemokraten Nalin Pekgul ut i DN-debatt anklagade Omar Mustafa för att vara islamist.


”Islamiska förbundet är en islamistisk organisation med starka kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten. De strävar efter att införa sharialagar från 600-talet i muslimska länder och att den ska tillämpas på europeiska muslimer. Det skulle innebära att den kvinna i Sverige som vill kalla sig muslim samtidigt avsäger sig rätten att bestämma vem hon ska gifta sig med eller att kunna få vårdnaden om barnen efter en skilsmässa.

Islamiska förbundet är alltså snarare att betrakta som en politisk organisation än som ett trossamfund.”

Nalin Pekgul i DN-debatt


Det råder minst sagt ett internt krig inom socialdemokraterna och detta kommer spilla över på moderaterna och Waberi inom en inte alltför avlägsen framtid. Det kommer socialdemokraterna se till. Fredrik Reinfeldt våndas nog inför detta. Nalin Pekgul säger ju mer eller mindre rakt ut att det sitter en islamist i riksdagen för moderaterna. Och vem kan veta det bättre än Nalin Pekgul som är muslim och fortfarande bor i Tensta.


Notera också den totala tystnaden från Stefan Löfven. Enligt min uppfattning visar han nu prov på sin svaghet som partiledare när han låter ett antal s-kvinnor löpa gatlopp i media.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 april 2013 22:43

Under den senaste tiden har många medlemmar hört av sig till mig angående uteslutningar inom partiet. Alla är bekymrade över detta! En del är bekymrade över att våra företrädare uppträder på ett vårdslöst sätt i debatten och då framförallt på nätet. Men de allra flesta är bekymrade över hur dessa ärenden hanteras av ansvariga inom partiet.


Den nolltolerans som införts i partiet var befogad för att alla skulle förstå allvaret i hur man som förtroendevald agerar offentligt, vilket även innebär på nätet och i synnerhet på facebook och twitter.

När jag gjorde FN-tjänst i Sinai 1978 var diciplinen stenhård de första veckorna och de som t.ex söp sig fulla på mässen skickades omedelbart hem till Sverige. Detta gjordes för att statuera exempel, därmed visste alla vad som gällde och alla tog ett personligt ansvar även om diciplinen senare blev mer tillåtande.


Detsamma borde gälla när det gäller vår nolltolerans annars är risken stor att det blir EXPO eller andra sajter som ”hatar” SD som styr hur nolltoleransen tolkas. Det har ju höjts röster på dessa sajter att jag borde uteslutas från partiet på grund av min raka kritik av islam, inte minst på bloggen IRM. Det är vi som parti som bestämmer vad nolltolerans innebär i praktiken, ingen annan.


Jag anser att uteslutningar skall vara absolut den sista åtgärden och bara användas i undantagsfall. Att en medlem länkat till ”fel” sida på nätet och råkat gilla ”fel” grupp på facebook kan inte vara tillräckligt underlag för en uteslutning. Det kan säkert hända att man länkar till en artikel på nätet som man tycker är bra utan att man tänker på vem som författat den eller att man inte har någon kunskap och kännedom om webbplatsen. Detsamma gäller att ”gilla” något på facebook. Det bästa och säkraste är givetvis att endast ”gilla” det som man känner till.


En aktuell jämförelse är ju Omar Mustafa och socialdemokraterna. Någon uteslutning av Omar Mustafa har aldrig varit aktuell trots att han företräder Islamiska förbundet som är Muslimska brödraskapets förlängda arm i Sverige.


En person som har varit en eldsjäl förSD och partiet och varit en klippa på den lokala nivån med stort engagemang och sedan gör några misstag i ”stridens hetta” på nätet skall inte kunna bli föremål för en uteslutning. I synnerhet om dessa misstag inte upprepas och personen är medveten om sina misstag. Det är mänskligt att göra misstag och det gör vi alla. Det har vi sett exempel på bland annat twitter.


Med tanke på att vi driver tabubelagda politiska frågor kommer vi alltid i pk-medias ögon göra övertramp men det är inte pk-journalister som avgör detta utan vi och vårt parti.


Men sedan finns det också personer som helt enkelt inte är lämpliga att företräda vårt parti. Personer som inte själva begriper och inser var gränserna går. Dessa personer är helt enkelt inte lämpliga som företrädare för partiet men det innebär inte att de måste uteslutas från partiet. De kanske brinner för vårt parti och kan göra väldigt mycket nytta för partiet i andra roller som t.ex vid utdelningar av flygblad och informationsmaterial.


Idag har det tyvärr infunnit sig en olustig känsla av osäkerhet över vad man får skriva eller göra utan att riskera att bli föremål för ett ärende hos medlemsutskottet om EXPO eller IRM slår på ”stora trumman”. Många klagar på att företrädare för partiet är osynliga i debatten och frågan som måste ställas är givetvis om det är osäkerheten över vad nolltoleransen innebär som får medlemmar att hellre avstå från att synas i debatten än att istället skriva de artiklar som utmanar etablissemanget i de tabubelagda frågorna.


I de kontakter jag har med medlemmar och sympatisörer förstår jag att många anser att det är EXPO och IRM som har tolkningsrätten över nolltoleransen. Idag har vi kunnat läsa ett blogginlägg på IRM med rubriken ”Rasist nummer tio utslängd tack vare IRM:s granskning”. Blogginlägget gör väldigt många partimedlemmar irriterade!


De är hög tid att partiet tar tillbaka taktpinnen från EXPO och IRM. Det är dags att partiet bemöter EXPO och IRM!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 april 2013 09:51

Ibland undrar jag vem som blir först i vår riksdagsgrupp att tröttna på floskler från 7-klöverns ledamöter när det gäller speciellt invandrings och migrationspolitik och reagerar med ett verbalt utfall likt det Godfrey Bloom står för i EU-parlamentet när klimatpolitik och utsläppsrätter debatterades. Connie Hedegaard EU:s klimatansvariga får ta emot detta verbala utfall.


  


Av Thoralf Alfsson - 16 april 2013 14:11

 


Ibland blir man förvånad när man läser en artikel och än mer förvånad blir man när man läser något som överensstämmer med mina egna uppfattningar. Att jag sedan läser det i en svensk tidning är än mer förvånande men nu uppfattas säkert Världen idag som en extremisttidning inom vissa kretsar i etablissemanget. På ledarsidan ges Nasrin Sjögren utrymme att kommentera socialdemokraternas affär med Omar Mustafa.


Men även Anna-Lena Lodenius ges faktiskt utrymme i Aftonbladet att ge sin syn på islam och att partier i 7-klövern i sin pk-iver sätter upp "islamister" på sina valsedlar. Läs artikel.


Nasrin Sjögren är dock betydligt vassare och tar upp två viktiga saker, nämligen socialdemokraternas smutsiga byk och svenskarnas okunnighet om islam. Eller vad sägs om följande stycke om socialdemokraterna.


”Det första är att S har stora interna problem med att identifiera och hålla rent från judehat och rasism i de egna leden. Trots skarp internationell kritik mot partiet i flera års tid, fortsätter de att svamla på ett undfallande och relativiserande vis. Som om det någonsin funnes ursäkter eller förmildrande omständigheter för att önska livet ur människor baserat på var de kommer ifrån. Det är tydligt att socialdemokratin fortfarande dras med den mörka människosyn som de har i sin historia, med rasbiologiska institut, tvångssteriliseringar och öppen beundran för nazismen under 1930- och 1940-talet. Något som även går igen i deras politiska iver att ta livet av ofödda människor, både i Sverige och resten av världen.”

 

Efter att hon avfyrat denna kanonad mot socialdemokraterna ger hon sig på det sovande folket, svenskarna!


”Det andra som ställs i öppen dager är hur okunniga svenskar i allmänhet är om vad islam lär. Med sin utgångspunkt i Koranen och hadither (Mohammeds liv och lära) sprider aktade muslimska teologer ett sådant hat mot icke-muslimer i allmänhet och judar i synnerhet, att det skulle rendera i en aldrig sinande ström av fällande domar för hets mot folkgrupp om någon svensk hade sagt detsamma i Sverige. Hitlers bok "Mein Kampf" är en storsäljare som återfinns på många muslimska länders boktopplistor. HBTQ-människor, apostater och kristna förtrycks, fängslas och mördas regelmässigt runtom i den muslimska världen. I Kairodeklarationen slår cirka 60 muslimska länder fast att de avvisar alla mänskliga rättigheter som står i konflikt med Sharia, den muslimska lagen. Det gäller områden som yttrandefrihet, religionsfrihet och kvinnors rättigheter.”

 

”Detta är det officiella islam som återfinns i den stora världen. Det är hög tid för Sverige att vakna till den verkligheten. För det är samma islam som har etablerats och utbreder sig här som där. Det vet vi som har flytt från islams förtryck. Låt inte våra erfarenheter bli era!”


Kan det sägas klarare och bättre än vad Nasrin Sjögren uttrycker det. Synd att inte fler läser Världen idag! Att texten skulle publiceras i någon av kvällstidningarna är en fullständig omöjlighet. I flera avseenden är texten betydligt skarpare än den debattartikel som Jimmie Åkesson skrev och som publicerades i Aftonbladet och väckte sådan uppståndelse bland pk-journalister. Hur många av dessa reagerar på artikeln av Nasrin Sjögren?


Jag hoppas att alla i Sverige skulle läsa artikeln och verkligen förstå innebörden och konsekvenserna i texten Läs hela artikeln.


Sedan vill jag inte undanhålla er dagens interpellationsdebatt om "Kvoteringsivern inom brandkåren" där Kent Ekeroth säger flera sanningar till försvarsministern.Polisen utför under i Hultsfred!


 

Av Thoralf Alfsson - 15 april 2013 21:52

 


Fosterlandsförnekarna skriver numera även skolböcker.


Det är givetvis bättre att vara invandrare och ha en släkting som suttit i fängelsen än att bara vara en vanlig svensk. Jag blir bara så trött när jag läser detta.


 


Idag är jag trött! Trött på både det ena och det andra. Jag kollade golfen inatt. Därför är jag också trött. Trött på datorer som krånglar. Trött på allt som måste göras! Idag saknar jag helt enkelt all energi!


SMHI piggar dock upp mig med en nyhet. Ännu ett vädertecken går klimatalarmisterna emot. SMHI skriver att man slagit ett nytt rekord med 396 stormfria dygn.


"Den 12 mars 2012 blåste storm WNW 26 m/s vid Bjuröklubb. Sedan dess har det inte varit någon storm i svenska kustfarvatten. Det innebär att när vi passerat den 12 april kommit upp i 396 stormfria dygn. Det är nytt rekord!"


I artikeln finns det dock inte ett ord om klimatförändringarna vilket alltid brukar vara fallet när det varit lite blåst och några hustak lättat i vinden.


Oväntat möte med en råbock.


    
Av Thoralf Alfsson - 14 april 2013 23:20

Trevlig dag med medlemmar och sympatisörer i Kalmar trots problem med att det var en dubbelbokning av lokalen som ställde till det lite för oss. Tack alla som kom! Det känns väldigt bra inför valåret. Om jag jämför situationen med hur det såg ut 2009 så är det en enorm skillnad i antal medlemmar och sympatisörer.


Nu stundar en säsong med mycket utåtriktade aktiviteter, framförallt deltagande på marknader och andra evenemang vilket förhoppningsvis ger oss många nya medlemmar och sympatisörer. Planeringen är i full gång och med många nya medlemmar så blir det bara roligare.Av Thoralf Alfsson - 14 april 2013 10:57

För några veckor sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken Opinionsanalys. Där jag bland annat redovisade siffror från ett opinionsinstitut var sd:s nya väljare kommer ifrån. Enligt den undersökning kom ca 90000 från socialdemokraterna.


När socialdemokraterna insåg att deras ”flört” med muslimska grupper genom att ta in Omar Mustafa i partistyrelsen inte togs emot positivt av media insåg man vad detta skulle kunna få för följder. Nya socialdemokratiska väljare till Sverigedemokraterna. Ingen kan få mig att tro annat än att Sverigedemokraternas pjäs på spelplanen betydde väldigt mycket för socialdemokraternas beslut att plocka bort Omar Mustafa.


SD påverkar!


Att försöka värva röster i grumliga muslimska vatten blev ett bottenapp.


Nu riskerar istället socialdemokraterna att både förlora väljare till SD och förlora mängder av muslimska väljare. Ett riktigt självmål av socialdemokraterna .


Jag är övertygad om att alla andra partier i 7-klövern kommer ligga väldigt lågt när det gäller att värva muslimer till förtroendeposter.


Kommer media nu vända blickarna mot Waberi och Kaplan?


Risken är dock stor att detta leder till att vi får ett muslimskt parti på riksnivå. Något som jag trots allt skulle se som något positivt. Partierna i 7-klövern skulle alla troligen förlora röster, dock inte SD. Dessutom skulle muslimerna bekänna färg och många svenskar skulle säkert vakna upp ur sin sömn och se faran med ett sådant parti.


Se vad Cherin Awad skriver på FB angående hat-debatten och notera att Maria Wetterstrand är där och värvar röster till Miljöpartiet.


 

Av Thoralf Alfsson - 13 april 2013 20:54

”Det går inte att vara förtroendevald i Socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart.”


Stefan Löfven i Dagens Nyheter.


Detta uttalande från socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven kan bara innebära en sak och det är att Omar Mustafa för lämna partistyrelsen. Han ändrar ju inte sina värderingar för att han lämnar ordförandeposten i Islamiska förbundet. Så det alternativet finns inte efter Löfvens uttalande.


Kommer Omar Mustafa lämna ordförandeposten på islamiska förbundet? Där kan han lätt ersättas av någon annan. En plats i socialdemokraternas partistyrelse är däremot väldigt viktigt för de muslimska grupperna som vill införa särrättigheter för muslimer i Sverige. T.ex sharialagar och omskärelse (könsstympning)


Men Stefan Löfvens uttalande är större än så! I praktiken innebär det att det inte är möjligt för rätttrogna muslimer att representera socialdemokraterna. Oavsett om det är i partistyrelsen eller om det är i stadsdelsnämnden i Rosengård! Nu kan media starta drevet och leta upp nya möjliga socialdemokrater som gillar islamister.


Det borde också innebära att LO-facken nu måste börja avsätta alla rättrogna muslimer som innehar en förtroende post inom facket. Transportarbetarförbundet borde vara först ute!


"Islam är inte en religion, inte heller är det en kult. Det är ett fullständigt, totalt, 100 %-igt system för livet.  Islam har religiösa, legala, politiska, ekonomiska, sociala och militära komponenter. Den religiösa komponenten är ett kamouflage för alla de andra komponenterna. Islamiseringen börjar när det finns tillräckligt många muslimer i ett land som kan agitera för sina religiösa privilegier. När politiskt korrekta, toleranta och kulturellt diversifierade samhällen går med på muslimernas krav på sina religiösa privilegier slinker också några av de andra komponenterna med.”


UPPDATERING


Omar Mustafa lämnar alla uppdrag inom socialdemokraterna enligt TT.


Avslöjad ;-)


 


Vad Twittrar Cherin Awad när Omar Mustafa nu fått lämna sina uppdrag?Nu är frågan vad som skiljer Abderizak Waberi ifrån Omar Mustafa. Eller är det skillnad på hur Löfven och Reinfeldt ser på islam.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se