thoralf

Alla inlägg under april 2013

Av Thoralf Alfsson - 25 april 2013 14:47

Idag är jag minst sagt irriterad på Barometern men det kommer jag återkomma till i ett senare blogginlägg när jag inte är i affekt, utan har gått ner i varv.


Idag har jag deltagit vid en officiell utfrågning i 1:e kammarsalen om en fossiloberoende fordonsflotta. Näringsutskottet hade även bjudit in Skatteutskottet att deltaga.


Som jag har skrivit i tidigare blogginlägg betraktar jag mig som klimatlogiker och lägger därmed mer vikt vid de fakta som finns tillgängliga än t.ex de klimatmodeller som många eller alla klimatalarmister utgår ifrån. Jag ser målet om en fossiloberoende fordonsflotta redan år 2030 som ganska orealistiskt om inte något väldigt oväntat inträffar inom energiforskningen, vilket också framkom i flera anföranden. De flesta var oroliga för att EU inte driver frågan i rätt riktning men det kanske finns en orsak till detta. Som alla vet har vi i Sverige journalister som till övervägande del sympatiserar med MP och V och det avspeglar sig givetvis inte bara i media utan även inom lobbygrupper.


Koldioxiddebatten liknat till viss del invandringsdebatten där man hävdar att vi måste ha en hög invandring för att klara jobben i framtiden trots att vi har en hög arbetslöshet idag.


Detsamma gäller elenergin. Vi måste ha ett överskott av elproduktion för att klara en fossilfri fordonsflotta i framtiden, därför måste vi subventionera den för att få ett ännu större överskott. Ett överskott som vi inte vet om det ens behövs i framtiden.


Ni som följer min blogg vet att jag vid flera tillfällen tagit upp subventionerna till vindkraften och att jag skrivit debattartiklar i ämnet, som även publicerats. Senast jag gjorde detta i riksdagen var den 20 mars i ett anförande där jag bland annat citerade ur en debattartikel skriven av ledamöter från Kungliga akademiens energiutskott. Se nedanstående klipp.


 


Idag fick jag även en möjlighet att ta upp detta i direktsänd TV2 och ställa en fråga till energiminister Anna-Karin Hatt om hon och regeringen inte anser att det vore befogat att minska subventionerna på vindkraft då elproduktionen är mer eller mindre fossil och koldioxid fri idag. Och istället satsa mer på att minska fossilberoendet inom transportsektorn.


Men som vanligt fick jag inget godtagbart svar från Anna-Karin Hatt. Hon valde att bara prata om hur viktig vindkraften är för framtiden och att vi måste bredda vår energiproduktion med intermittent elproduktion. Trots att vi under 2012 hade ett elöverskott på 19TWh. För att förstå hur stort överskottet var kan det nämnas att vindkraften totalt producerade ca 7 TWh under 2012. Se min fråga och Anna-Karin Hatts svar i följande klipp.



För den som vill se hela utfrågningen med anföranden kan gå in på följande länk.


Av Thoralf Alfsson - 24 april 2013 22:05

Omargate fortsätter i media och det är givetvis media som driver på. Nu har man uppenbarligen ett nytt mål. Veronica Palm skall lämna sina uppdrag! Media har även riktat in sig på Therese Lindberg som nästa offer om man skall tolka TV4 nyheterna. Idag har fokus flyttats från orsaken till hela affären, nämligen islamister i socialdemokraternas partistyrelse. Nu jagas istället de som tog besluten. Ny skalper skall plockas av media. En ganska skrämmande utveckling.


Lika skrämmande är att inga ledande socialdemokrater backar upp det utpekade personerna. Enligt min uppfattning är det media med sina mångkulturella journalisterna som gör det omöjligt för Stefam Löfven att ge sitt stöd till de utsatta. Driver media detta fram till nästa vecka och att sedan ingen ledande socialdemokrat ställer upp för Palm och Lindberg så kommer de media vinna.


Uppenbarligen är Palm och kanske Lindberg redan utsedda som ”offer” för det mångkulturella samhället för att blidka de muslimska väljarnas "rättvisa".


Ingen inom socialdemokraterna tycks våga säga sanningen och därmed dra på sig det ”muslimska civilsamhällets” ilska. Det är minst sagt pin(s)amt.


Det varit en het dag i riksdagsdebatten för några av våra ledamöter.


Mattias Karlsson hade en het debatt med socialdemokraten Patrick Björk. Vilket du kan se i slutet av detta klipp från debatten.


David Lång har även debatterat migration och asyl. Jag vill bara rikta en varning för risken av "hjärnblödning" om ni väljar att lyssna på Kristina Höj Larsen (V) eller Maria Ferm (MP)


Av Thoralf Alfsson - 23 april 2013 17:32

 


Igår lyssnade jag på debatten mellan Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag: En debatt där Ullenhag tydligen bestämt sig för att överrösta Jimmie i ljudvolym då han tog i mer än brukligt vilket tyder på att han kände sig underlägsen redan från början efter att Jimmie räknat upp Erik Ullenhags floskler.


Jimmie försökte flera gånger få Ullenhag att vidga blicken även till att svenskar blir utsatta för rasism av invandrare, utan framgång. Jag kom osökt ihåg artiklarna från tidningen Dagen om hur en kyrka i Tensta utsatts för skadegörelse och inbrott flera gånger under de senaste veckorna.


Frågan som måste ställas är om ”källarmoskéer” i Tensta även utsätts för skadegörelse och inbrott eller om det bara drabbar kyrkor. Är det så att bara svenska kyrkan utsätts för dessa dåd så har vi ännu ett exempel på rasism?

 

”Sedan i februari har vi haft fem inbrott varav tre har skett bara under de senaste två veckorna. Situationen här i Tensta har blivit värre på kort tid. Det beror säkert på flera olika saker, bland annat har hyrorna på vissa lägenheter höjts, dessutom har vissa rapgrupper förmedlat ett budskap om att det är okej att förstöra, berättar Maria Langefors.”

 

”För några dagar sedan stoppade ett bostadsbolag planerna på att bygga nya bostäder i Tensta efter att bostadsbolagets förvaltningskontor eldhärjats. Samma natt brändes även en miljöstation och en bil ned samtidigt som däck sattes i brand. Maria Langefors låter bekymrad och säger att risken är stor att skadegörelsen – och inbrotten i kyrkan – fortsätter.”

 

Läs hela artikeln i Dagen

 

Får dessa illdåd mot en svensk kyrka någon uppmärksamhet i svensk media. Givetvis är svaret NEJ. Det är inte politiskt korrekt att skriva om att en kyrka blivit utsatt för inbrott och skadegörelse i ett invandrartätt bostadsområde. Hade det däremot varit en moské som varit utsatt för motsvarande hade pk-journalisterna gått i spinn och hatartiklar och rasismartiklar hade funnits i varenda tidning ner till den allra minsta lokaltidningen.


Nu är det största möjliga tystnad som gäller.


Nu gäller detta inte bara i Sverige utan även när kyrkor vandaliseras eller bränns ner i Egypten, Nigeria, Indonesien o.s.v Svensk media har möjligen ett kort TT-meddelande men inte mer. Detsamma gäller när Hamas avfyrar raketer mot Israel. Men när Israel svarar med en flygattack då kan vi läsa om detta i media och inte minst både se och höra i SVT.

  

En googlesökning är minst sagt avslöjande. Förutom den kristna tidningen Dagen finns inga artiklar i media om Tenstavandaliseringen utan endast ett antal bloggar och den ”hemska” sajten Avpixlat som skrivit om detta.


 


Idag fick Täppas ett samtal till Ring P1 som han fick problem med. Lyssna på samtalet på följande länk.


http://petterssonsblogg.se/2013/04/23/karin-laser-lusen-av-tappas/

Av Thoralf Alfsson - 23 april 2013 15:23

"Det är slående. Det har inte hänt något speciellt som kan förklara den stora ökningen, säger Anders Hellström, forskare vid Malmö högskola som specialiserat sig på nationalistiska och populistiska partier."


Nej, förutom att regeringen och de rödgröna fortsätter sin huvudlösa politik på invandringsområdet. Och gud nåde den som kritiserar uppgörelsen med Miljöpartiet om vård av papperslösa eller de som vågar hylla polisen för sin insats i REVA-projektet. Eller varför inte Omar Mustafa som mer och mer iklär sig offerrollen med hjälp av media, precis som Henrik Rydström som bara blivit ersatt av en arbetskraftsinvandrare från Brasilien!


Nej, det har inte hänt något speciellt. Hur verklighetsfrånvända är forskare vid Malmö högskola?


Läs artikeln i Metro.


Mångkulturen står uppenbarligen inte högt i kurs i Skåne. Eller är det Jens Leandersson (SD) som gör ett bra jobb i region Skåne som får siffrorna att lyfta för SD?


 


Till alla som klagar på att SD inte syns i debatten kommer här Jimmie Åkessons debatt med Erik Ullenhag ifrån Lund igår.


Av Thoralf Alfsson - 22 april 2013 12:24

 

Henrik Rydström         Foto Thoralf Alfsson


Snart tror jag även att många anhängare av Henrik Rydström även tröttnar på den egocentriske kosmopoliten. Rydström har varit bänkad från startelvan i de senaste två matcherna och ersatts av en ung brasse vid namn Ismael. Enligt min mening har Ismael gjort det utmärkt trots sin unga ålder (18 år).


Rydström har dock svårt att smälta bänkningen och har på sin blogg uttryckt sig på ett sätt som kan tolkas på lite olika sätt. Efter matchen mot Elfsborg fanns bitterheten.


”Om en ung spelare gör ett misstag har man mer överseende med det. Han är ju så ung, han lär sig nog, det blir säkert bättre.Om Henrik Rydström, 37, gör ett misstag är han för dålig. Punkt.


Om jag slår en längre passning som fastnar i motståndarnas backlinje suckar publiken tungt. Om Ismael gör detsamma blir det ett ”oh” från publiken, det var ju nära.

Jag kan garantera att lokaltidningarna talar om ”framtidens lag” i morgon.”


Rydström hade trots allt den självinsikten. Det som många andra såg, nämligen att Ismael är ett lyft för Kalmar FF och tillhör framtidens lag. Läs hela blogginlägget.


I det efterföljande blogginlägget tar han riktigt på sig tycka synd om rollen.


”I radion jämförde jag känslan med följande bild (på ett ungefär); du har i 18 års tid arbetat på en arbetsplats och du har haft ansvar, varit betydelsefull och ingått i den innersta kretsen, du har alltid fått sitta med vid styrelsebordet och tagit beslut. Så kommer du till jobbet en dag och får plötsligt veta att en annan kille på jobbet har tagit din plats vid styrelsebordet. Du får inte ens längre kliva in i styrelserummet. Du får bara titta på utifrån. Och chefen, som tidigare lyssnade till din röst, dina råd (ibland var det till och med så att det var dina råd som blev arbetsplatsens direktiv) fokuserar nu på helt andra personer.”


Håll med om att det är riktigt synd om Henrik Rydström ;-) när till och med Nanne Bergström mobbar Rydström.


Men priset tar nog ändå Rydström när han kommenterar gårdagens bortavinst med 2-1 mot Halmstad där Ismael gjorde ett av målen.  På bloggen skriver Rydström följande.


”När jag tar på mig matchtröjan ser jag hur bollen spelas snett bakåt till Ismael, som får till en halvträff, men bollen studsar perfekt in i mål och det är kvitterat.”


De som följer KFF vet att Henrik Rydström är den absolut sämsta skytten i KFF! Att då kalla Ismaels skott för en halvträff är minst sagt idiotiskt eller visar det bara på vilken egotrippad person Rydström är. Skäms Rydström!


Som inte detta vore nog uttrycker han sig dessutom förklenande om Ismael i en intervju för Fotbollskanalen där han menar att Ismael behöver en ”pappa” vid sin sida på planen.


”Så här säger 37-årige Rydström om den hälften så gamle brasilianaren Ismael som tagit hans plats i startelvan i de två senaste matcherna:
-Han är lite sorglös i sitt spel, men jag tyckte väl att det såg bra ut. Sen kanske han behöver en trygg pappa bredvid sig lite oftare!”


Läs hela artikeln på Fotbollskanalen, där kan du även se Ismaels ”halvträff”.


Ismael behöver knappast någon trygg "pappa" vid sin sida och definitivt inte Henrik Rydström! Det finns faktiskt fler än Henrik Rydström i Kalmar FF men det har han nog inte förstått.


Frågan är om Rydström ens förtjänar att sitta på bänken mot Åtvidaberg på lördag eller om han inte borde sitta i skamvrån istället.



PS

Markku Ahonen slutar som bloggare och krönikör på Östran. Undrar om ansvariga tröttnat på hans ständiga angrepp på mig och Svereigedemokraterna. Eller om det är läsarna som har skickat dessa signaler till tidningen. Jag har svårt att tro att Ahonen frivilligt lämnar denna plattform som gett honom denna förmån att nå ut till många läsare. Personligen tror jag att man tröttnat på Ahonen!

Av Thoralf Alfsson - 21 april 2013 23:46

Just nu lägger vi en del tid på utdelning av material i vårt distrikt. Huvudsyftet med detta är att värva nya medlemmar till partiet som förhoppningsvis också vill jobba aktivt för partiet. Valet 2014 är faktiskt inte så långt bort som man kan tro. Det gäller att få in nya medlemmar och lära känna dem lite innan man kan sätta upp dessa på några valsedlar, därför brådskar detta.


Bli medlem även du om du inte redan är medlem i vårt parti.


I fredags fick jag dock ett av våra värvningsvykort i retur. Tänkte först att det var någon som var sur över att ha fått det i sin brevlåda. Men i kuvertet låg även en 500 kronorssedel.   


Det motsvarar tryckkostnaden för ca 4000 värvningsvykort. Jag vill härmed tacka den anonyma bidragsgivaren.


 


Såg Agenda ikväll och kan bara konstatera att Socialdemokraterna har stora problem. Veronica Palm vägrade svara på frågan om man kan vara ordförande i Islamiska förbundet samtidigt som man sitter i socialdemokraternas partistyrelse. Skönt att inte behöva ha några sådana bekymmer i vårt parti. Ännu en gång påtalades det att moderaterna har en islamist i riksdagen. När startar drevet mot Waberi!



Igår testade jag min nya kamera lite genom att ta några kort på Ölandsmånen. Resultatet blev över förväntan. Eller vad säger ni?


 


Max zoom


 

Av Thoralf Alfsson - 20 april 2013 19:16

 


Lars Bern har skrivit en mycket bra artikel som jag hittade via The Climate Scam. Jag är övertygad om att det ligger väldigt mycket i Lars Berns tankar. Att denna artikel skulle publiceras på DN-debatt är nog en omöjlighet. Uppfattningar av det här slaget är inte politiskt korrekta och journalisterna som sympatiserar med MP och V hindrar alla andra uppfattningar än det ”politiskt korrekta”. På exakt samma sätt som Richard Jomshof tar upp i gårdagens debatt i riksdagen om REVA.


Här kommer ett kort stycke ur artikeln och en länk till hela artikeln.


”Den vanliga föreställningen bland politiker, forskningsbyråkrater och media om att det råder konsensus i den vetenskapliga världen är fel. Däremot har politiskt styrda starka intressen under något årtionde lyckats hindra forskare med en avvikande uppfattning att komma tilltals.

En siffra som har cirkulerat friskt i den alarmistiska propagandan är den om att 97% av alla klimatforskare skulle vara överens om den alarmerande bilden. Upprinnelsen är en ganska trivial enkät på nätet till 10.257 forskare inom geovetenskaper där bara 3.146 st svarade. Bland dem valde man att särredovisa 77 som ansågs vara klimatforskare. Bland dessa svarade 75 att man trodde att mänskligheten bidrog till klimatförändringar. Vad jag kunnat förstå var frågan så formulerad att alla jag känner som är skeptiska till klimatlarmen även hade svarat ja på den här enkäten. Det uppseendeväckande var att två svarade nej inte att 97% sa ja som frågan var ställd. Det råder säkert konsensus om att dagens samhälle har en inverkan på klimatet, men vi har ingen aning om hur mycket och åt vilket håll. Vi kan bara gissa.


Klimatpolitiken som underblåses av egenintressen inom överstatliga byråkratier som FN och EU har främst slagit rot i västvärlden och innebär ett fullständigt vansinnigt slöseri med ekonomiska resurser, ett slöseri som är en starkt bidragande orsak till västvärldens djupa ekonomiska kris.”


Läs hela artikeln här


 


Ett antal kristdemokrater gick i veckan ute och krävde att subventionerna för vindkraft avskaffas. Vid riksdagens debatt i onsdags om bland annat vindkraft var det dock andra toner från kristdemokraterna och Mats Odell. Inte ett ord om minskade subventioner.


Det är dock väldigt intressant att politiker från Alliansen kritiserar subventionerna för vindkraft enligt samma grunder som jag tidigare beskrivit på bloggen.

Läs hela artikeln.

Av Thoralf Alfsson - 19 april 2013 18:42

Lyssna på en lysande Richard Jomshofs i denna debatt! Speciellt de som hela tiden klagar på SD.



Nu anser jag att ni sedan skall fråga media varför ingen tar upp Richard Jomshofs anförande i debatten.


Lyssna på hela debatten här men ta något lugnande i förebyggande syfte!

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards