thoralf

Direktlänk till inlägg 9 april 2013

FOTOTEST MED FÖRVÅNANDE RESULTAT

Av Thoralf Alfsson - 9 april 2013 22:59

Idag blir det ett annorlunda blogginlägg. De som har följt min blogg ett tag vet att jag fotograferar en del och att många av bilderna på bloggen är mina egna. Inte minst när det gäller politiker.


Jag vet att flera av mina läsare är intresserade av fotografering eller åtminstone varit.


2004 köpte jag en digital compaktkamera av märket Olympus C-750. En kamera jag trivts väldigt bra med men för drygt ett år sedan köpte jag en systemkamera av märket Nikon D3100 med två objektiv, då jag ville höja kvaliteten lite. Efter en tid med Nikonkameran upplevde jag att den inte gav mig den bildkvaliteten jag förväntade mig. Då började jag testa den i förhållande till min gamla compaktkamera. Döm om min förvåning blev stor när min egen upplevelse var att den gamla compaktkameran gav ett bättre resultat.


Nyligen besökte jag en fotohandlare för att där få min kamera testad. Vi gjorde ett stort antal tester med olika objektiv och kamerahus men kunde konstatera att det inte var något defekt på min utrustning. Vi testade då även vilken kvalitetsförbättring de blev med Nikons D5100 och D7000 men skillnaden var marginell. Vilket gjorde mig mycket fundersam.


Handlaren påpekade att det fanns vissa fördelar med en compaktkamera som kanske gjorde att jag upplevde dessa bilder bättre. Därför plockade han fram en ny compaktkamera från Nikon (Coolpix P510). En kamera med 42 ggr optisk zoom och ett pris på drygt 3000 kronor.


Resultatet var frapperande! Utan tvekan gav denna kamera bättre resultat än alla tidigare prövade systemkameror. Vilket var mycket märkligt och jag åkte hem ganska konfunderad.


Efter ytterligare lite informationssökande på nätet hittade jag även en compaktkamera från Canon (PowerShot SX50) med en optisk zoom på hela 50ggr, vilket motsvarar ca 1200mm tele. Efter att jag även sett detta klipp på YouTube bestämde jag mig för att köpa denna kamera som kostade 3790 kronor hos MediaMarkt.



Efter mitt köp har jag nu gjort några egna tester och är mycket nöjd eller rättare sagt otroligt nöjd.

Först en bild tagen med min gamla Olympus C-750 som har 10ggr optisk zoom. Bilden är tagen på ca 8m avstånd.


 


Sedan har jag tagit en bild med systemkameran Nikon D3100 med 300mm tele. Mina klagomål på kameran har varit att den rätta skärpan saknas i bilderna, vilket även går att se på detta exempel.


 


Här kommer ett foto taget med min nya Canonkamera med ca 50ggr zoom. Skärpan är knivskarp och färgåtergivningen är perfekt.


 


Det som är ännu mer imponerande är att jag sedan användt även den digitala zoomen och denna bild motsvarar 100 ggr zoom. Skärpan är fortfarande perfekt.


 


Sedan blir det nästan magiskt när jag använder full digital zoom vilket motsvarar 200ggr. Resultatet är helt otroligt bra enligt min uppfattning. Kom ihåg att bilden är tagen på ca 8m avstånd.


  

Detta är en kamera som är helt perfekt att ha med sig ute i naturen om man vill fotografera t.ex fåglar. Det skall bli väldigt intressant att få använda kameran under våren på Öland och mina promenader i det öländska landskapet.


Den blir också bra att ta avslöjande bilder i andra sammanhang på långa avstånd. Porträttfoto på 20m avstånd!

 
 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

9 april 2013 23:31

Märkligt att systemkamerorna inte ger bättre resultat. Något som kan ställa till det är olika mjukvaruinställningar i kameran för t.ex brusreducering (risk för suddighet istället för skärpa) etc. Men det där har du nog koll på redan.

 
Ingen bild

Pär Green

9 april 2013 23:36

Hej Thoralf och tack för denna information!
Hur många politiker delar med sig av det dagliga?
Fick du något svar ifrån Lars Johnsson?

Häls

Pär Green

 
Ingen bild

Thoralf A

9 april 2013 23:47

Hej Pär

Nej, jag fick aldrig något svar men min egen "upptäckt" var väldigt trevlig. Inte minst med tanke på att jag var beredd att satsa ganska mycket pengar på en bra systemkamera och nu kom jag undan med endast ca 4000 kronor.

 
Ingen bild

Kalle

10 april 2013 00:32

Bra bilder Thoralf. Att ta skarpa bilder beror mycket på vilken bländare kameran använder sig av. Numer är allt automatiserat ner eller mindre.

Stor bländaröppning (5,6 -2 ) ger oskarpt skärpedjup (stor öppning i kamerans Iris) men med kort slutartid så du slipper rörelseoskärpa.

Liten bländaröppning (liten irisöppning) 12-16 ibland 22 ger ett stort skärpedjup men för att få in samma mängd ljus i kameran så behövs det en längre slutartid. Kan bli skakningsoskära. 1/60 dels sekund på fri hand går för det mesta bra om man håller andan och är stadig på handen hehehe.

På de gamla "antika" kamerorna fick man själv välja vilken kombination man ville ha.

På del av de de modernare digitala systemkamerorna så finns det en möjlighet at ställa in bländaren manuellt så väljer kameran slutartid. Man kan också ställa in en snabb slutartid så väljer kameran en lämplig bländare.

Man kan utnyttja skärpedjupet vid till exempel porträttfotografering. Lägg skärpan på motivets ögön så ser det skarpt ut. Bakgrund och förgrund blir suddig.

Undvik kamerablixt. Blixten fräter ut motivet. Fota helst utan blixt så långt det går. Ljuset skulpterar motivet på ett tilltalande sätt.

Lycka till med alla kameror och alla fina bilder. Foton är kul att titta på i efterhand och återupplivar fina minnen.

Själv har jag en liten digital kompaktkamera.

Det går även att "förstora" bilder i datan när du "frankallar" den. Har för mig att det blir ungefär samma effekt som med digital zoom.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 april 2013 00:43

Kalle

Jag var verksam i en fotoklubb på 70,80-talet och blev klubbmästare i svart/vit något år så jag har en viss erfarenhet. Min far hade Leicakamrer som jag fick använda ibland.
Har fortfarande dessa Leicakamrer kvar som ett minne från en svunnen tid. Enligt en fotohandlare skall dessa objektiv fortfarande passa till några modeller av Leicas digitalkamrer.

 
Ingen bild

Bengt Johansson

10 april 2013 04:04

De här skillnaderna till kompaktkamerornas fördel kan ju tyckas vara paradoxala och mystiska, men det kan finnas en logisk förklaring: hur "trimmade" bildsensorn och eventuellt andra bildrelaterade komponenter är i kamerorna.

Under några år på 1990-talet och 2000-talet följde jag de fortlöpande testerna i facktidskriften Ljud & Bild av digitalkamerorna. Och där framkom ofta en hel del skillnader i bilderna från de olika kamerorna. Men i de flesta fallen var de här differenserna inte relaterade till själva kvaliten i kamerornas teknik, utan till hur de var förinställda från fabriken.

Särkskilt vissa kompaktkameror var "trimmade"till att vara ganska högt uppskärpta redan från början, medan de dyrare systemkamerorna ofta gav ett skenbart oskarpare intryck. Men den sistnämnda gruppen tålde däremot betydligt mer skärpning via Photoshop eller andra bildbehandlingsprogram än bilderna från de billigare kamerorna utan att bli brusiga.

Ju mer uppskärpta kamerornas bildinställningar är från början, desto mindre skärpning tål de alltså vid bildbehandlingen i datorn. Men en hyfsat van amamtörfotograf ska som regel kunna få ett bättre slutresultat med bilderna från en dyrare systemkamera än en betydligt billigare digitalkamera av kompakttyp. Så är i alla fall min samlade "bild" av de återkommande testerna av digitala kameror i Ljud & Bild.

 
Ingen bild

Göran

10 april 2013 04:58

Hej Thoralf

Har ofta tänkt på dina bilder, som håller hög klass. Har en fotoidé som kanske kan passa. Om tid och tillfälle ges, givet ditt pressade schema, så skulle det vara kul/intressant med bilder från Stockholm, som hur du uppfattar/tolkar "min" stad som "utsocknes". Du kan väl fundera på saken eller?

Grattis till att du hittat en kamera som passar just dina behov.

 
Svensson

Svensson

10 april 2013 07:00

Fina foton Thoralf,du är en klippa, säger det igen :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leif

10 april 2013 07:46

Hej Thoralf
Bara ett påpekande.
Använd aldrig ( upprepar, ALDRIG ) digital zoom. Vad du gör då, är att du ( i skogen ), beskär bilden innan du ens har tagit den. Digital zoom är just det. Den beskär bilden och visar dej enbart den bit den behåller. Beskära bilden gör du hemma ( i lugn och ro ). Du har kvar originalet och ibland kan man hitta annat skoj i den delen som man, i första skedet bara tyckte var onödig.
Använd med fördel gratisprogram ( dom är mycket bra ) för att beskära och editera bilder. Länkar till ett här nedanför som jag rekommenderar ( bättre än flera mycket dyra program ).

http://download.cnet.com/PhotoScape/3000-2192_4-10703122.html?tag=pop

 
Ingen bild

Hacke

10 april 2013 08:46

Intressant info Thoralf då jag själv står i valet och kvalet att gå från just kompakt till system.
Men också "min" fotohandlare håller dagens kompaktkameror mycket högt och förordar faktiskt vissa av dessa - inte minst den du fastnade för - vid jämförelser med många av systemkameror i de lägre prisregionerna. Hävdar precis som du att man får "mer kamera" för mindre pengar.

 
Ingen bild

lee

10 april 2013 08:54

Den bästa kameran har man alltid med sig.Som jag själv har en Samsung galaxy S3 mobil med kamera..Den tar helt okej bilder för att använda på facebook..Bra ljus och en bild på nära håll och den är helt okej ..Problemet blir när det blir mörkt .Som tex i en kyrka där man får problem även en bild över en stad under natten gör att Mobilen inte når enda fram.Skulle man sen förstora bilden så är det kört ...Har en Nikon d5000 oh där kan du ställa skärpa och hur mycket färg du vill ha i bilden .ofta så är kamerorna snålt ställda ..Jag får ofta överexponera för att få den bild jag önskar..Men som sagt den kameran du har köpt är nog bästa kameran för dig för du har alltid den med dig...

 
Ingen bild

lennart l

10 april 2013 09:32

Thoralf,
tar du bilderna på fri hand eller behöver du stativ vid full zoom?

 
Ingen bild

Bertil

10 april 2013 09:38

Kul med fotografi, lite av terapi och ger fin avkoppling både när man är ute och fotar samt när kam kommit hem och går igenom dagens skörd.

Var visserligen den dyrare D7000 jag läste om men flera har upplevt den som oskarp ifrån fabrik d.v.s bilderna är oskarpa jämfört med vad man uppgraderar ifrån.

Har för mig att de hade något fokuseringsproblem typ bakfokus men något sådant ska inte slippa igenom kvalitetskontrollen på en för oss konsumenter relativt dyr kamera. Kanske är fler modeller drabbade?

Vill man själv testa kan man ställa upp t.ex batterier på en diagonal rad med några centimeter mellan varje batteri. Sedan fokuserar man på det i mitten och kontrollerar sedan att bildens fokus verkligen hamnade där och inte på något batteri längre bak eller framför. Finns även linjerade skalor att ladda ned och skriva ut som fungerar på samma sätt.

 
Ingen bild

AWSvensson

10 april 2013 09:57

Ditt resultat kan jag förmedla till frun som köpte en sådan Canon kamera för någon månad sen ,även hon spontantagare av foton.

 
Ingen bild

Arne

10 april 2013 11:00

Hej Thoralf!

Systemkameror har alltid en "Tristare" bild sas "Right of the box"!
Bliden är obehandlad från sensorn, därför ser den tråkigare ut. Detta är helt som det skall vara!

Kompaktkamerors bilder ser fränare ut, från fabriken har kameratillverkarna "skruvat upp" FÄRG, KONTRAST, SKÄRPA för att Svensson-kunderna inte skall klaga.

Bilderna du får ur en systemkamera ÄR avsevärt bättre, har betydligt större dynamiskt omfång, och kan göras skarpare och vackrare! ...Men det är upp till resp fotograf att justera.
Det hela är enkelt botanisera t.e.x lite på dpreview.com om typiska inställningar i Nikon och testa så skall du få se!
Där finns naturfotografer som skapat egna kurvor som du kan ladda in i din Nikon -Så får du lika fina bilder, tekniskt sett. Sök tex på "KITGARD" där.
Ett ex

 
Ingen bild

Arne

10 april 2013 11:10

Fotolänk till ovan http://www.dpreview.com/forums/post/21704278

Dessutom, om du fotar i RAW-Format så har du ett digitalt negativ som ex låter dig att, exvis om du på en safari tog en misslyckad bild, den blev för mörk på det där vackra lejonet som du fick enda chansen i livet att fånga på bild, att när du kommer hem kunna ändra exponeringen och kamerainställningarna I EFTERHAND helt rädda upp! Och u t a n kvalitetsförluster! -Det du!
Det kan du aldrig med en vanlig jpg-bild från en typisk kompaktkamera.
Och tänk att kunna plocka fram dina digitala negativ när du är 80år och kan sitta med d å t i d e n s fotomjukvara och pyssla med dina kort -utan nån kvalitetsförlust!

-Satsa på en systemkamera är mitt heta tips. Har själv fotat naturfoto i 25år.
Dessutom, foto är något man ALLTID bara blir bättre på! Och aldrig för gammal för. Tips, Fota gärna från annorlunda vinklar ex sätt dig på huk och ta lite bilder i bland skall du få se.

Mycket Nöje!

 
Ingen bild

Arne

10 april 2013 11:17

Lite ytterligare ex

http://www.pbase.com/kitgard/nikon_d70_kit&page=3

 
Ingen bild

Thoralf A

10 april 2013 11:20

Tack för alla kommentarer.

Nu är det så att jag anser att man inte skall behöva sitta och jobba med varje bild i efterhand för att nå den skärpa man önskar.

Bilderna i blogginlägget är alla tagna på fri hand.

När det gäller Nikon har jag fått flera kommentarer från insatta och fotohandlare att de haft problem med bakfokus. Jag känner också ett antal personer som bytt från Nikon till Canon och blivit nöjda efter bytet.

När det gäller format så klarar den både jpeg och raw

 
Lassekolja

Lassekolja

10 april 2013 11:37

Jag borde egentligen tiga i denna "fotografiska församling" men tidigare i livet fotograferade jag ofta och "hellre än väl".
Jag fick tidigt min första egna kamera i 8-årsåldern av tyska vänner under ett besök i Tyskland i början av 50-talet, en "Agfa-Klick-2". I början plåtade jag det mesta men gjorde uppehåll till 13-årsåldern, då jag började gå på "hippa", alltså började umgås med tjejer. Under hela tonårsperioden var jag så gott som ensam med kamera bland mina kompisar, då med "Kodak-Instamatic". Detta gjorde att jag idag har flera kartonger med gamla kort från många roliga fester, som ägde rum under alla ungdomsåren, vilket brukar vara "poppis" att plocka fram när vi pensionärer(!) träffas idag!
Fotografererar sällan nu för tiden, kan bero på att jag fortfarande använder kamera med "vanlig" film. Har oftast med mig min gamla kamera på bl.a SD-möten men glömmer lika ofta att ta något kort!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Ronny

10 april 2013 13:01

Jag har också kört med Nikon i många år, men är besviken på den senaste, en D80, då den har mycket dålig fokusering, och det mesta bara blir suddiga och dåliga kort. Hade aldrig dessa problem innan, endast nu med Nikons digitala kameror. Så ett byte är nära förestående. Tack för tips..............:)

 
Ingen bild

Lärare

10 april 2013 13:03

Vilken skicklig fotograf du är.
Man blir glad av dina bilder, lika som av dina inlägg.

Du kanske kan ta ett foto av Jimmie Åkesson om du ser honom och lägga upp här:) så vi inte glömmer hur han ser ut.
Inte illa menat, bara så där ändå!



 
Ingen bild

Inge

10 april 2013 15:30

@ Lärare

Tror att anledningen till att Åkesson inte syns i massmedia är en ny överenskommelse (fortsättning på det s.k lilla Saltsjöbadsavtalet) inom massmedia, att Sd skall synas så lite som det bara går med hänsyn till valet 2014.

Största möjliga tystnad är således det som nu troligtvis gäller inom hela massmedia. Undantag givetvis om man kan åstadkomma något negativt!

 
Ingen bild

Hacke

10 april 2013 16:22

@Inge
Helt klart så. Svensk media reagerar och agerar som en enda sammanhängande organism i de flesta frågor och framförallt när det gäller sd.
Helt sjukt hur oförblommerat man ägnar stor del i mer eller mindre varje nummer av den egna fackförbundstidningen åt hur man bör/ska respektive inte bör/ska behandla ett demokratiskt invalt parti i den svenska riksdagen. Det kallas visst fri och oberoende media i samma kretsar.

 
Ingen bild

Ludvig

10 april 2013 16:56

Mycket intressant! Alltid fina bilder du visar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 april 2013 17:31

Intressant diskussion och mycket fackkunskap i inläggen!

Men nu till något annat och intressant:
I Studio Ett (SR) gick nu EXPO,s Alex Bengtsson hårt ut och kritiserade Omar Mustafa. En antisemit och Islamist som sossarna med varm hand välkomnat in i partistyrelsen.
Det är inte varje dag som man kan stå bakom kritik som kommer från EXPO.
Denna Omar är säkert tänkt som en röstvärvare inför valet nästa år. Sossarna tänker ägna sig åt "röstfiske i grumliga vatten", eller mera exakt, i kvinnofientliga, Israelhatande, terroristälskande och demokratihatande "vatten".
Sossetoppen borde skämmas, mangrant!

 
Ingen bild

Lärare

10 april 2013 18:19

Inge

Så är det säkert. Tycker det måste påtalas på ngt sätt. Hur det nu ska gå till? Nu kommer säkert FI med Gudrun i spetsen vara Medias stora intresse framöver, förutom Fridolin då förståss.

Jag väntar på den nya tidningen och webb-tv, undrar när det kommer, skulle ske i vår.

Tror att SD kommer stort framöver, de måste "brassa på"!

 
Ingen bild

Maja Dacke

10 april 2013 18:22

Här vill jag instämma i hyllningskören som prisar mästerfotografen (med mera) Thoralf. Särskilt har jag njutit av dina bilder från Öland och kustlandskapet och ...

Utan att överdriva vill jag också berömma dig för den du är - så mångkunnig - och att du hinner med så mycket av varierande slag. Jag tar tacksamt emot alla nya upplysningar som du skänker oss här. Det är jag säkert inte ensam om.

OT. Jag blev idag uppringd av en ung man från Radiotjänst, som undrade om jag var jag och bodde där jag bor. Och naturligtvis ville han veta om jag hade teve.

- Måste man titta på teve? Jag vill inte det, absolut inte. Jag har dator och internet och läser vad andra tycker och det räcker. Jag tittar aldrig på de inslag man kan se på internet, jag läser om dem. Så ... nej och usch, jag vill absolut inte se ...

Då avbröt mig den unge mannen som troligen hade fler att ringa:

- Du behöver inte förklara dig, jag förstår ...

Jag hoppas att han verkligen förstod vad jag ville säga och att han hittar ett bättre jobb.

 
Ingen bild

Nalli

10 april 2013 19:11

Jag tycker bäst om den sista bilden för den påminner om 7-klövern.
Längst upp börja den spricka och nedåt börja det krackelera.(nedåt bör vara C och KD)

 
Ingen bild

Observant

11 april 2013 00:10

<Inge och Hacke>

Men om det är som ni tror att media nu försöker tysta Åkesson, trots dennes alla politiska eftergifter de senaste åren. Då måste ni väl ändå medge att den urvattning av partiprogrammmet som Åkesson genomdrivit för att stå på god fot med etablissemanget har slagit fel och får inte de massmediala fördelar som var tänkt och lär nog aldrig få det heller. För inte anser väl ni att valet av den liberala vägen var ett självändamål oavsett utfallet?

 
Ingen bild

Leon

11 april 2013 06:47

Thoralf min erfarenhet av kameror motsvarar till stora delar din. Min lilla Canon S95;a (som "bor" i "ryggan") ger generellt bilder som ser skarpare och "bättre" ut än de som kommer från "proffsbesten" Nikon D3s. Kan ju, som någon redan påpekat, bero på att tillverkarna av "kompakterna" trimmar de tämligen små sensorerna. Blev själv mäkta besviken "bildkvaliteten" när jag gick över till "digitalsystemare" från mina tidigare "kemiska" dito. Men har numer lärt mig att betrakta RAW-filerna från "digitalerna" som en elektronisk motsvarighet till "forna" tiders negativ. Och därmed kräver en hel del "efterarbete" (elektronisk motsvarighet till "mörkrumsblaskande") för att komma helt till sin rätt. Då kan man "dra upp" bilderna till "affisch"-storlek utan märkbara kvalitetsförluster.

Nu händer det ibland att mitt "museiföremål" 50-talaren Rolleiflex T kommer till heders. Digitala kameror kan dra "nåt gammalt" över sig i jämförelse med 6x6-negativen från denna gamla "klassiker".

För övrigt instämmer jag i den högst befogade kritiken mot att S "tagit in" Omar Mustafa i partistyrelsen. En person med minst sagt "grumliga" åsikter, i detta fall antisemitism, hör inte hemma på den politiska "scenen". Inte i något av de demokratiska partierna förövrigt.

 
Ingen bild

RobertSt2

12 april 2013 20:59

Thoralf! Jag läste med stort intresse din kameratest. Själv har jag hittils kört på en Nikon D70 (gammal nu, jag vet!). Men den här SX650 HS har ju nästan allt! OK, vidvinkeln saknar den kanske, men definitivt INTE telet! Så jag köpte just en! OBS: den kan max ta 32GB i minneskort, men det lär räcka! (Köpte 2 st för säkerhets skull). Bättre upplösning an min D70 och en jäkla bra zoom uppåt.
Nu får D70:ian bara vidvinkelobjektivet på sig (11 mm).
Men jag kanju alltid öppna trunken på bilen och ta fram min Hasselblas SWC...
Tack för tipset!

 
Ingen bild

Håkan

26 april 2013 17:48

En tidigare kommentator har redan nämnt bländaröppning och dess påverkan på skärpedjupet. Vad som är lika viktigt är potential till kort skärpedjup. En liten sensor har alltid - allt annat lika - ett mycket större skärpedjup. Det är därför som bilder från tex. mobiltelefoner blir så platta och trist, mer eller mindre allt är i fokus.

Med en systemkamera med dess stora sensor så blir korrekt fokusering mycket viktigare. På korta avstånd, telefotolins och stor bländare (ex. 200mm, f2.8 och 3 meters avstånd) så är skärpedjupet bara några cm. En kompaktkamera kan med samma inställningar ha ett skärpedjup på flera meter.

 
Ingen bild

Thomas

21 augusti 2016 19:59

Suverän tråd även om den har ett par år på nacken. Det blir nu en SX60.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards