thoralf

Alla inlägg den 6 mars 2013

Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2013 21:04

Om några veckor kommer regeringens proposition om ”Vård för papperslösa”. Det är nog något av det mest ologiska som regeringe åstadkommit om man vill värna om att medborgarna skall vara laglydiga och respektera vårt rättssystem. Propositionen belönar istället människor som inte följer våra lagar och respekterar myndigheters beslut. Inte helt oväntat är Miljöpartiet det drivande partiet bakom denna proposition trots att partiet inte ingår i regeringen. Något som med eftertryck visar på Fredrik Reinfeldts svaga ställning och brist på hänsyn till vårt rättssystem.


Denna lagändringar avser regeringen och gissningsvis hela 7-klövern införa redan den 1 juli 2013. Alltså redan om 4 månader, med andra ord det är bråttom när det handlar om invandringen.


Vad innebär då denna nya lag.

 

Alla personer som befinner sig utan tillstånd i Sverige, med andra ord illegalt kommer att få dessa rättigheter. I praktiken innebär det att de får samma rättigheter som asylsökande har idag.


  • Gratis hälsokontroll.
  • Barn upp till 18 år helt kostnadsfri och full sjukvård.
  • Vuxna får för 50 kronor ”sjukvård som inte kan vänta” (upp till läkare att bedöma)
  • Tandvård för 50 kronor inom folktandvården eller privata som har avtal med landstingen (tandläkaren avgör vad som är ”akut”)
  • Receptläkemedel 50 kronor
  • Gratis sjukhusvård, vilket innebär ingen dygnsavgift.
  • Sjukhusresa max 40 kronor
  • Inget krav på identifiering vid besök i sjukvården eller tandvården

Sjukvården innefattar även preventivmedelsrådgivning, mödravård, förlossning, abort och givetvis rätt till tolk.


Belöningen till dessa personer som begår ett lagbrott genom att befinna sig i Sverige är total eller kan snarare liknas vid en jackpott. Begå ett lagbrott och få välfärd i betalning. Sjukvård och tandvård som man bara kan drömma om i många länder i tredje världen.


Denna lag kommer utan tvekan skapa incitament för att komma till Sverige och jobba svart. Grundtryggheten bjuder svenska samhället på. Ta helst med dig barnen till Sverige också de får ju helt fri sjukvård och tandvård, dessutom har de rätt till skolutbildning som alla boende i Sverige.


Denna lag kommer även locka EU/EES-medborgare till Sverige för att kunna utnyttja de nya möjligheterna. Kommer vi få se ”sjukvårdsbussar” eller ”tandvårdsbussar” till Sverige från de forna öststaterna?


Lagen kommer givetvis även skapa incitament för vissa privata vårdenheter som har avtal med landstinget att fuska med antalet som behandlats. Ingen kan i efterhand kontrollera dessa uppgifter då ingen identitet på vårdtagaren finns. Vilken marknad för bluffakturor! Är det någon som hört talas om fusket med assistansersättning?


Vi vanliga svenskar som arbetar och betalar skatt får betala dessa kostnader via vår skattsedel. Detsamma gäller givetvis landets pensionärer. För den laglydige skattebetalaren gäller helt andra regler förutom att vi i genomsnitt betalar ca 25000 kronor/årligen i landstingsskatt. Vi skall även betala alla avgifter inom sjukvården och läkemedel. Att gå till tandläkaren brukar kosta minst 1000 kronor bara man är inne och vänder.


Om några månader kommer 7-klövern rösta igenom detta lagförslag i riksdagen. Enda partiet som kommer rösta NEJ är Sverigedemokraterna.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards