thoralf

Direktlänk till inlägg 27 februari 2013

UTE I VERKLIGHETEN

Av Thoralf Alfsson - 27 februari 2013 23:12

Först vill jag tacka för alla kommentarer, mejl och telefonsamtal angående debattartikeln om vindkraft. Väldigt roligt med så mycket uppskattning.


Sitter just nu på ett hotell i Visby. Denna vecka är plenifri i riksdagen så jag har passat på att besöka en av mina kunder i mitt tidigare jobb under två dagar. Har gjort ett litet programmeringsjobb i ett styrsystem i deras anläggning. Även roligt att vara ute i verkligheten och träffa sina gamla kunder och bo på samma hotell som förr.


Ikväll känner jag mig dock helt ”urblåst” i skallen för att kunna skriva ett blogginlägg.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tobbe S

27 februari 2013 23:29

Du är ta mej fasen unik... Hur orkar du? En riksdagspolitiker som håller kontakt med sitt gamla yrkesliv och som inte glömmer bort var han kommer ifrån och vilkas förtroende han fått.
Applåder!!

 
Ingen bild

Calle

27 februari 2013 23:44

@ Tobbe S
Tycker dock att Ahonen är snäppet unikare än Thoralf. Han är ständigt så i huvudet som Thoralf känner sig ikväll, och likväl skriver han ständigt blogginlägg. Det kallar jag en riktigt uniik kille.

 
Ingen bild

Göran

27 februari 2013 23:54

Skönt att höra att Du har mänskliga drag. Men var lugn Du, det dyker snart upp nya ideer och vinklingar om något.

Det är säkert värre för sjuklövern som är fullständigt såväl substans som visionslösa till skilnad från SD som ju har en vision för Sverige.

Lyssnar på "Karlavagnen" som debatterar sjukvården i kväll. Eftersom landets folkmängd ökar så tycker man nog att vårdplatserna också bör öka. Så icke. Nej patienter får härbärgeras lite var som helst, eller skickas hem med fortgående vårdbehov. Lite som om en bonde köper så mycket boskap så att det inte finns pengar till stängsel.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 februari 2013 23:55

Calle : Finnen spelar inte i samma division som Alfsson.....

 
Ingen bild

Magnus S

28 februari 2013 00:24

Om Thoralf lirar på topp i Allsvenskan så agerar Ahonen senapspåstrykare vid sedan länge nedlagda Byxelkroks AIFs hemmamatcher. Ungefär så skulle jag vilja se skillnaden om vi använder sporttermer.

 
Ingen bild

OT

28 februari 2013 00:27

När man börjat tro att Centerpartiet lärt sig av sina misstag av att släppa ut "fylle ideer från nåt partaj" i offentligheten så har de gjort det igen!!!

"Vill se asylboenden hemma hos familjer...": http://www.expressen.se/nyheter/vill-se-asylboenden-hemma-hos-familjer/

Vad skall man säga annat än "Can I play with madness" för det verkar ju roligt? http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

P.S Jag tror inte nån av oss skulle prestera bättre om vi vore fulla än Centerpartiet just nu! För de ligger på topp.

 
Ingen bild

OT

28 februari 2013 00:49

Danskarna ger sossarna rejäl huvudvärk!!! http://avpixlat.info/2013/02/27/dansk-folkeparti-storre-an-socialdemokraterna/

Danskarn ligger före oss!!! Hur länge skall vi svenskar tollerera det?

D.A.D - "Laugh And A Half": http://www.youtube.com/watch?v=j_t0lHHH5FU

På med skärbrännaren och blås på!!!

 
Ingen bild

Medborgaren

28 februari 2013 06:14

Då var det sjärnkockarnas tur att åka på den skattefinansierade räkmackan!
Visst är det härligt med lyxig mat, men är det lika härligt att nu skattebetalarna ska betala halva lönekostnaden för de kockar som åker hem till folk o lagar mat i deras kök?
Varför gäller inte denna förmån alla branscher? Det är ju fantastiskt att sälja en tjänst och staten betalar halva lönekostnaden åt konsumenten, det är inte alla branscher förunnat minsann.
Hur vore det att sänka momsen istället så att alla branscher får samma villkor och inte enbart vissa utvalda får åka på räkmackan?
Det borde väl finnas någon ekonom i riksdagshuset som kan räkna ut hur fel det är att med våra skattemedel hålla bla sjärnkockarna under armarna..............

Detsamma gäller ju ROT-avdraget, ingen som kunde räkna ut att hantverkarnas fakturor saltas rejält, just för att det "ändå blir billigare efter ROT" för konsumenten!
Dessutom debiterar hantverkaren extra för merarbetet att fylla i blanketter för bidraget!
Vore det inte mycket enklare att även här sänka momsen för ALLA företag så blir det även då billigare för konsumenten, dessutom ingen diskriminering av de branscher som inte idag gynnas av ROT-gräddfilen, och vi slipper allt krångel o mygel som förekommer!

 
Ingen bild

SD 10,2% Novus tredje störst

28 februari 2013 07:05

Om det var val idag skulle mandaten fördela sig enligt följande: Moderaterna 110, Folkpartiet 20, Centerpartiet 0, Kristdemokraterna 0, Socialdemokraterna 121, Vänsterpartiet 25, Miljöpartiet 34, Sverigedemokraterna 39. Alliansen får 130 mandat och de Rödgröna 180 mandat. Sverigedemokraterna skulle med dessa förändringar förlora sin vågmästarposition i riksdagen.
Novus har för den här mätningen intervjuat 2000 personer per telefon under tiden 28 januari – 24 februari 2013. Andelen osäkra väljare är 16,8 procent.
http://www.novus.se/media/11700/novus_v_ljarbarometer_28_februari_2013.pdf

 
Ingen bild

SD 10,2% Novus tredje störst

28 februari 2013 07:40

Grafik
http://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=ec680a17-8b94-464f-824b-b8634f80189a

 
Ingen bild

SD 10,2% Novus tredje störst

28 februari 2013 07:43

Om det vore val i dag skulle Sverigedemokraterna få 10,2 procent av väljarstödet. Bara Socialdemokraterna och Moderaterna är större i Novus senaste mätning.

- Jag tror också att Moderaternas något misslyckade försök att spela invandringskritiska genom att låta Billström göra spetsiga uttalanden om invandringspolitiken har gynnat oss. Visst kokar det ordentligt i de moderata leden, det märker vi varje dag på mejl och samtal från besvikna före detta moderater, säger Jimmie Åkesson.

Enligt TV4/Novus väljarbarometer går partiet framåt med 0,8 procentenheter. Även om förändringen är för liten för att vara statistiskt säkerställd är trenden tydlig. Sedan oktober 2012 har SD stadigt ökat med 3,7 procentenheter i Novus mätningar.
Ökar bland kvinnor

- Särskilt markant är ökningen bland kvinnor. SD brukar ligga på 4,3 procent bland kvinnliga väljare men nu ligger de på 7,6 procent, säger Torbjörn Sjöström, Novus vd.

 
Ingen bild

Hulda

28 februari 2013 07:50

Det svider säkert i ögonen hos Tv4 (och övriga mediasverige) när nu Novus publicerar stigande stöd för SD.
Av de 16,8% som är osäkra finns säkert också många som inte inför en främmande telefonör, vill avslöja sina politiska åsikter.
"Järnrörs"-filmen och nu "Näthatsdebatten" hjälper inte för att minska SD,s stöd hos svenskarna.
Det roligaste med näthatet är att två har avslöjats. De återfinns bla. på Avpixlat och speciellt en lär tysta de flesta SD-kritiker.
Bilden på, och namnet på den skyldige stämmer väldigt dåligt in på PK-samhällets bild av en näthatare....

Framtiden talar för SD!

 
Ingen bild

Medborgaren

28 februari 2013 07:55

Alliansen vaknar nu upp med baksmälla efter korvgrillningen i Maramö!
Det uppger iallafall skjutjärnsreportern på Ex-pressen, man undrar ju lite försynt vad fn dom har för ingredienser i maramökörven som ger baksmälla, det kan väl inte vara hästkött iallafall.............
Stort grattis till Alfsson o övriga duktiga SD-människor till framgången även i senaste Novusmätningen!

 
Ingen bild

SD påverkar

28 februari 2013 08:05

@Hulda
Det måste var detta du menade:

En av de värsta näthatarna, vars hat och hot mot bland annat Blondinbella och flera andra kvinnor lästes upp i Uppdrag Granskning nyligen, greps av polisen redan i oktober förra året, och till skillnad från vad Åsa Linderborg och Jan Guillou har skrikit sig hesa om angående hudfärg och politisk hemvist för alla näthatare i veckor nu så visar det sig snöpligt nog vara en mörkhyad socialdemokrat vid namn Marcus Arnesson (se bild).
http://avpixlat.info/2013/02/21/hotbreven-i-uppdrag-granskning-kom-fran-invandrad-socialdemokrat-vilket-kandes-till-innan-programmet/#more-47044

 
Svensson

Svensson

28 februari 2013 08:17

Du är en klippa Thoralf, du är en hjälte för oss som stödjer SD. Vi i SD älskar Sverige, och det kritiserar Reinfeldt oss för.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

28 februari 2013 08:19

SD påverkar...
Jag får rätta mig. Backar om namnet på en av de två skyldiga. Det klingar svenskt, tyvärr...
Men de passar otroligt dåligt in på den bild media vill ljuga i svensken om näthatare. Tokvänstern har aldrig fostrat några trevliga och väluppfostrade människor...

 
Ingen bild

Rune

28 februari 2013 08:21

Svarade nyss på en massa frågor från "You Gov" om partisympatier.
Frågor hur jag skulle rösta nu och hur jag röstat förut och vilken partiledare som jag har störst förtroende för.
Dessutom frågor vilket alternativt parti jag kan tänka mig i stället för mitt huvusakliga svar. Resultatet bör ju komma inom några dagar.

 
Ingen bild

Funtaren

28 februari 2013 08:41

Hördu, ta och vila lite grann också!

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 februari 2013 09:03

Hellre en Sverigededmokrat som har en "vissen" dag på hotell i Visby, än "vissna" 7 klöver ledarmöter i Riksdagen hela året.

Och nu när du är på Gotland, lyser 40 % av lamporna med Vindkraft just nu, i Sveriges mest utbyggda vindkraftområde, med mycket lite andel tung industri.

http://www.vindstat.nu/stat/index.htm

 
Ingen bild

Stefan A.

28 februari 2013 09:10

Man får väl se och höra i kväll i svt och tv4, vid en av de förra mätningarna var det absolut viktigaste att framhäva att MP var det tredje största partiet(det var ju ett tag sedan man var det), nu jämför man antagligen bara blocken, eller också är det tystnaden som gäller, ingen sak är för liten för att försöka dölja SD,s framgångar, att man bara orkar i Europas vedervärdigaste media....

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 februari 2013 09:17

Konstigt, varken Aftonbladet eller Public Service har någon information om senaste Novus undersökningen med SD upp 0,8 %

Bara Expressen eller TV4, men det har säkert inget nyhetsvärde!

 
Ingen bild

Stig-Arne

28 februari 2013 09:39

di.se toppar just nu sin hemsida med följande nyhet:

"Kvinnorna lyfter SD"

...och konstaterar att SD även får en rekordnotering i TV4/Novus februarimätning.

http://www.di.se/#!/artiklar/2013/2/28/kvinnorna-lyfter-sd/

Solen skiner och det finns hopp! Låt oss aldrig vika ner oss!

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 februari 2013 10:17

Angående dom brända biblioteksböckerna i i Backe, var det en fråga om det även var Koranen som brändes?

Jag tror frågeställare kan känna sig helt lugn på den punkten.

Troligen inte, mera troligt gamla biblar i så fall

http://www.exponerat.info/lasarna-i-backe-rasar-mot-bokbranningen/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 februari 2013 11:13

OT : I dagens Östran finns en artikel om hur bidragssnattare får samhällskunskapsutbildning , vilket ändå får ses som ett plus.

Fast dom kommer från Iran, är det krig där fortfarande AW Svensson
Flyktingar måste väl vara fel benämning i Östran ?

Undrar när vi får läsa om den första etniska norrmannen som ensamkommande barn i Sverige är inget omöjligt i den branschen

 
Ingen bild

Eric

28 februari 2013 11:37

"Ikväll känner jag mig dock helt ”urblåst” i skallen "
Men Thoralf då, nu har du äntligen blivit En Riktig Politiker! *LOL*

 
Ingen bild

Pelle

28 februari 2013 12:23

Bränn inte ut dig Thoralf. Du behöver inte skriva något varje dag. En gång per vecka räcker.

 
Ingen bild

Observant

28 februari 2013 12:26

10.2% = Alldeles för dåligt. SD borde egentligen kunna ligga konstant runt 15% idag om man arbeter med partiets fulla potential.
10,2% är egentligen bara aningen över det resultat som SD kunde uppnått redan 2010, enligt många interna bedömare. Med tanke på de ekonomiska resurser som tillfördes partiet vid valet 2006, så var en 95-procentig ökning till 5,7% 2010 rent usel i sammanhanget. Särskilt då när SD mellan 1998-2003 nästan "fyrdubblade" sitt valresultat utan några som helst pengar, men just tack vare ett självuppoffrande arbete från gräsrötterna.

Så vad ska man dra för slutsats av detta? Jo, att pengar inte automatiskt kompenserar bortfallet av ett aktivt gräsrotsarbete på fältet! Så SD. Var är alla flygbladen och infotidningarna? Fram med dem nu, omedelbart!

När det gäller SD 2014-supportrarna på Avpixlat så skriker de mål varje gång som ett opinionsinstitut visar en blygsam ökning för SD. Vad dessa däremot glömmer är att SD:s motståndare lirar i div 3 och inte i allsvenskan. Då har man rätt att få se målorgier utspela sig varje gång. För inte menar de väl att ett allsvenskt lag ska nöja sig med oavgjort eller uddamålsvinst mot så svaga motståndare?

Och om SD börjar att arbeta på bredden igen som ett lag och slutar med att skjuta långa bollar på.....(ja, ni vet Bengt)..så lär målorgierna snart infinna sig som ett brev på posten.

 
Ingen bild

Odalbonde

28 februari 2013 12:46

Jag sätter gärna upp affischer och delar ut flygblad. Tänd vårdkasar och rid i natt!

 
Ingen bild

Lennart l

28 februari 2013 12:47

Thoralf, är det gamla programmerings-buggar du rättar till :O ?
Måste kännas bra att ha ett yrke att falla tillbaka på och därmed också en större frihet att ta ut svängarna på din blogg.

 
Ingen bild

UncleBob

28 februari 2013 13:21

Här i Skåne har vi ett mycket bra ord för "avundsjuk" i den kroniska bemärkelsen. Ett slags mental fixering på någon som lyckats så mycket bättre och överglänser den avundsjuke i såväl verbal som intellektuell kapacitet.
Det ordet är "Förtröden" Om man sätter in det i en mening kan man dra till med "Ahonen är hemskt förtröden på Thoralfs folkliga mandat"

Ahonen ifrågasatte nyss Thoralfs riksdagslön. Jaha? Vem bryr sig om vad Ahonen tycker? Att motivera sin förtrödenhet med att "Thoralf tjänar mer" och "skriver skit" är bara så dumt och patetiskt. Man tycker synd om karlen.

Ett talande exempel är följande citat: "När det gäller riksdagsmän och deras löner så sitter inte alla och bloggar skit dagarna i ända".
Givetvis så bloggar inte Thoralf på arbetstid. Det påstår bara den som är sjukligt FÖRTRÖDEN.

 
Ingen bild

SM811

28 februari 2013 14:20

Ta igen dig Thoralf och samla kraft. Njut av det fina resultatet i Novus mätningen.

 
Ingen bild

Skeggan

28 februari 2013 15:13

Gött att kunna hämta ut riksdagslön och dra in pengar på programmering och kundbesök på samma gång!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 februari 2013 15:48

Skeggan : Har du finskt påbrå ?

 
Ingen bild

Skeggan

28 februari 2013 16:00

Gubben o Gumman: Näe, inte vad jag vet. Hurså?

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

28 februari 2013 16:35

@Observant! Jag kan ha fel men Du övertygade inte mig att Du själv som idealist står beredd att aktivera Dig i SD´s tjänst utan att Du förväntar Dig mer av andra än Dig själv!?
Snart är våren på gång och då kanske nya flygblad och kanske någon ny SD-presentationstidning för utdelning på bygden dyker upp!? Då aktiverar vi oss till 100%! Målsättningen måste vara att inte en enda väljare skall vara okunnig om vad SD egentligen står för, till skillnad från vad våra motståndare har försökt och t.o.m valdagen 2014 förmodligen försöker att lura i väljarkåren. Glöm inte att det faktiskt handlar om våra barn och barnbarns framtid!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 februari 2013 16:53

Skeggan : undrade bara för det var någon bondjävel åt Nybrohållet som hade problem med Alfssons inkomst

 
Ingen bild

Göran

28 februari 2013 18:43

Är det någon som har koll på hur engelska spelbolag förhåller sig till SDs väljarodds inför valet 2014 ? (litar nämligen mer på spelbolagen i London än på svenska opinionsinstitut).

 
Ingen bild

s-e karlsson

28 februari 2013 19:02

Utanför ämnet : SD:s förslag om maskeringsförbud mot Burka &heltäckande slöjor röstades ned av Timrå kommunfullmäktige därmed kör man över de döva och hörselskadade som behöver se hela ansiktet när man "samtalar" via TSS = Tecken som stöd ! Allt i första hand för mångkulturen !

 
Ingen bild

Observant

28 februari 2013 19:17

@Lassekolja

Jag har faktiskt delat ut åtskilliga tusen infotidningar och flygblad åt SD i mina dagar. Och jag är beredd att återigen börja dela ut tidningar, förutsatt att materialet håller hög kvalitet. Tidningsutdelning är också ett utmärkt sätt för nyblivna medlemmar att lära sig att tala, argumentera och debattera för partiets politik. För det händer ju inte så sällan att man stöter på folk som har frågor när man håller på med detta.

Infotidningar bör delas ut ungefär en gång per kvartal.Den bör vara utformad som en mix med partiinformation, faktaspäckade artiklar som beskriver etablissemangets dolda agenda, opublicerade vetenskapsartiklar, debattartiklar, kulturartiklar etc. Kort och gott. Folk skall få vetskap. Och när folket väl inser hur förda bakom ljuset de blivit. Ridå!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se