thoralf

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

LANDSHÖVDINGEN JO-ANMÄLD

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2013 18:21

Ända sedan Kalmar län fick sin nya landshövding Stefan Carlsson har jag haft känslan av att det är en person med stort ”ego” och att han gärna kör över sina medarbetare. Hans sätt att sparka sin närmaste medarbetare och sedan anställa Malin Almqvist tyder på ett märkligt arbetssätt eller kanske på något som håller på att utvecklas till vänskapskorruption.


Nu är landshövding Stefan Carlsson JO-anmäld efter att ha kört över sina tjänstemän på länsstyrelsen. De sakkunniga har tidigare sagt nej till Björn Ulvaeus byggplaner på Slottsholmen i Västervik med följande motivering.


”Länsstyrelsen har inget att invända mot att det blir ny bebyggelse på Slottsholmen och stödjer kommunens ambitioner att stärka Slottsholmen som en offentlig plats, men anser att byggnadens storlek, form, färg och kraftigt avvikande karaktär kommer att förstöra stadens siluett. Samma synpunkt framfördes redan vid samrådsmötet i februari, och även om förslaget till utformning av byggnaden ändrats så kvarstår Länsstyrelsens bedömning att den trappliknande byggnaden blir alltför dominerande.

Västerviks stad är ett riksintresse för kulturmiljön”


 

 

Vill du läsa hela yttrandet hittar du det här.


Länsstyrelsen slutsats lyder enligt följande.


”Länsstyrelsen anser att planförslaget innebär en påtaglig skada på riksintresse för kulturmiljö, varför Länsstyrelsen kommer att ingripa enligt 12 kap 1 § plan- och bygglagen om kommunen väljer att anta detaljplanen enligt liggande förslag.”

 

Nu har landshövdingen kört över sina tjänstemän i frågan och rivit upp ovanstående beslut! Han som bestämmer har talat! Nu har en privatperson JO-anmält landshövdingen.


Läs och lyssna på landshövdingen.


Jag är övertygad om att landshövdingen även haft ett finger med i spelet om Gota Medias byggplaner i Kalmar som jag överklagat


 
ANNONS
 
Ingen bild

FRANSSON

22 februari 2013 18:31

I media har man de senaste veckorna odlat myten om ”näthataren” som en ung arg vit högerextremist och Sverigedemokrat.

Nu har det visat sig att en av de mest aktiva är socialdemokrat och svart, dessutom avslöjades han redan i oktober och det är troligt att media känt till detta men lagt på locket som vanligt eftersom verkligheten inte stämmer med den bild de vill förmedla.

Om denne svarte socialdemokrats näthat är det tyst i media, mycket tyst men har inte PK lärt sig att sanningen ändå kommer fram genom alternativmedia som Petterssons blogg och andra. Hur ska PK-etablissemanget kunna köra på om ”unga, arga, vita rasistiska högerextremister” när ett svart ansikte dyker upp i debatten.

Från GP: Hundratals hotbrev över hela landet

Hotbreven från Göteborg har skickats i stor omfattning till människor i hela landet. DNA-spår i brev och spaning ledde fram till gripandet.

- Det är ett idogt polisarbete som ligger bakom att vi kom fram till den här personen, säger Anders Sandholm, kommissarie vid grova brottsroteln i Göteborg.

Det var i förra veckan som den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren greps i Göteborg. Han är misstänkt för att ha skickat ett stort antal hotbrev till både kända och okända personer. Flera brev handlar om rena döds- och våldtäktshot. Han har också utgett sig för att vara det moderata kommunalrådet Jonas Ransgård som skickat breven, vilket gör brottet extra allvarligt.

När GP talade med honom i går sade han att han har erkänt allt för polisen. Något som även Sandholm bekräftar.

Näthataren är socialdemokraten Marcus Arnesson, från Göteborg.

Blondin-Bella berättar HÄR om den socialdemokratiske näthataren, han ville stycka henne och steka hennes bröst i smör.
HÄR skriver Smålandposten om när grabben fyllde 25 år.
HÄR twittrar Macke som han kallas.
Mackans blogg HÄR.
Facebookssidan finns HÄR.
DN skrev så HÄR i oktober.
I Nyheter24 skrev de så HÄR när han erkänt.
Bekymmersamt är att Uppdrag Granskning läste upp hatmejl från denne man i sitt program, och det skulle förvåna mig väldigt mycket om inte Josefsson & Co visste vem han var. Ett program som UC tar månader att göra och att de inte stött på Marcus Arnesson under sina efterforskning är inte troligt. Ändå valde de tystnaden.

…men ska inte vara skadeglad men Pettersson tycker detta är ett tillfälle att småle lite. Samtidigt är det tragiskt att veta vad som hänt om detta rört sig om en Sverigedemokrat. Helsidor i Expressen, Aftonbladet och de andra samtidigt som chefredaktörerna bedyrat att de behandlar alla människor lika.

 
Ingen bild

s-e karlsson

22 februari 2013 19:05

JO- anmälningen var bra !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 februari 2013 20:18

OT Gräsbrand ? Amorvägen 20.06 (Berga centrum

Källa: SOS larm

 
Svensson

Svensson

22 februari 2013 20:24

Landshövdingen tycks ha missförstått, han tycks tro att han fick helt fria tyglar, att styra Kalmar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

22 februari 2013 22:25

Den här lillgrabben Ullenhag borde ta sitt pick och pack och gå, hela regering är ansvarig för alla beslut som tas, och man har bestämt att takten på utvisningarna skall öka, men när det börjar bli skriverier om det här då passar han på att sticka kniven i ryggen på polisen och ta avstånd, det är för ynkligt från en minister.

 
Ingen bild

Nissolf

22 februari 2013 22:34

Inte gräsbrand i Berga G&G, men enligt Östran några frusna ungdomar som eldade lite skräp. Brandutryckning ledde det till, och då ökar BNP. Att BNP ökar tycker ju regeringen om.....

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Ungdomar-eldade-vid-vattentornet-i-Berga

 
Ingen bild

Allmänheten borde tipsa polisen om illegala

22 februari 2013 23:21

Att Sverige har stora problem med illegala invandrare är allmänt känt. I Grön Ungdoms föreställningsvärld är dessa personer flyktingar, men den bilden motbevisas enkelt av en snabb titt på regeringens statistik. En majoritet av alla asylsökande har inte asylskäl, utan har istället sökt sig till Sverige av helt andra anledningar. Flertalet som får avslag i första instans väljer att överklaga till Migrationsdomstolen, som i 90% av fallen fastställer Migrationsverkets beslut. Det visar sig sedan att endast 46 procent av de som fått ett utvisningsbeslut lämnar landet. Dessa personer kan då ha befunnit sig i Sverige i flera år för att få sin sak utredd samtidigt som de får mat, boende och bidrag, och när de väl fått avslag vägrar de rätta sig efter våra lagar och går under jorden istället. Är det något som ska belönas? Enligt Socialstyrelsen kan uppemot 50 000 utlänningar uppehålla sig illegalt i landet. Här måste det naturligtvis vara polisens uppgift att minska dessa volymer och därmed upprätthålla lag och ordning även på migrationsområdet – vem ska annars göra det?

När Grön Ungdom med sina gelikar sätter sig över myndighetsbeslut bara för att de inte passar den egna politiska agendan är det en tydlig signal att man inte längre respekterar rättssamhället. Om Rasmusson nu vill belöna illegala invandrare med amnesti och andra reformer står det henne fritt att söka svenska folkets demokratiska mandat för detta. Men istället väljer hon att uppmana allmänheten att störa rättsväsendets arbete, misstänkliggöra svenska poliser och belöna de som inte har i vårt land att göra. Det tar jag starkt avstånd från och jag kommer självklart att stå på andra sidan i en framtida debatt om de illegala invandrarna.

Nu hoppas jag att allmänheten sluter upp bakom polisen på alla tänkbara sätt. Visa dem lite uppskattning– det förtjänar vår poliskår!

Gustav Kasselstrand
http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/21/allm-nheten-borde-tipsa-polisen-om-illegala

 
Ingen bild

De tappade mest i år,grattis Markku Ahonen

23 februari 2013 00:16

Nya regler, ekonomiska bekymmer och problem att få läsarna att förstå vilken bra produkt man gör. Det är några orsaker till varför det gick så dåligt enligt ledningarna för de tidningar som tappat mest.

Östran/Nyheterna var de stora förlorarna i förra årets TS-mätning med tapp på 13,5 respektive 15,2 procent. Nu räknas tidningen som en. Upplagan har minskat med 1 100 ex jämfört med 2011. Vilket betyder ett tapp på 9,5 procent och att tidningen åter är den som minskar mest i svensk dagspress.

– Vi gör en jäkligt bra tidning. Det handlar bara om att få fler att upptäcka det, säger Östrans chefredaktör Gunilla Persson.

http://www.medievarlden.se/nyheter/2013/02/de-tappade-mest-i-ar

Bojkotta möget!

 
Ingen bild

s-e karlsson

23 februari 2013 03:31

Det är bara så här att så länge som en tidning inte är folkets röst dvs att man inte får skriva eller tycka vad man vill så är det inte en jäkligt bra tidning .

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 februari 2013 05:15

Nissolf : Utlarmat som terräng gräsbrand, nyhetsredaktionen går alltid på första uppgifter enligt god journalistisk sed......

 
Ingen bild

Ludvig

23 februari 2013 06:55

Det verkar befogat med en anmälan.

 
Ingen bild

Thoralf A

23 februari 2013 08:28

När det gäller Östran så måste jag dock tillstå att man vågar granska makten inom Kalmar kommun. Till skillnad från Barometern!

 
Ingen bild

Vänsterpatistisk sjukvårdspolitiker körde rattfull

23 februari 2013 09:37

Vänsterpartisten Annette Ternstedt har tunga förtroendeuppdrag i Västra Götalandsregionen. Hon är bland annat första vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Dalsland.
Hon är också ledamot i kommunfullmäktige i Bengtsfors.

Den 7 februari i år stoppades hon i Dalskog i Melleruds kommun.
Då hade hon 0,22 promille alkohol i blodet. Polisen tog samtidigt sex flaskor vin i beslag.
Nu har åklagaren beslutat att hon ska betala 30 dagsböter à 40 kronor, sammanlagt 12 000 kronor.
Strafföreläggandet har inte besvarats.
Andra gången

För drygt tre år sedan stoppades Annette Ternstedt av polisen i Mellerud. Hon körde för fort och hade inte bälte på sig.
När hon blåste i mätinstrumentet visade det sig att hon hade 0,35 promille.
Körkortet drogs in i tre månader.
Då sa hon i en intervju i Dalslänningen att hon anser att politiker bör vara goda föredömen.
Hon menade att hon begått en stor dumhet som det inte fanns något försvar för.

Hon sa också:
– Jag har inga problem med spriten. Men visst får man sig ändå en tankeställare efter det här.

NWT har på flera sätt försökt nå Annette Ternstedt för en kommentar, dock utan framgång.
http://www.nwt.se/dalsland/article1256001.ece

 
Ingen bild

Tony

23 februari 2013 10:29

I skolorna Toftbyn, Danholm, Sundborn har den
kommunistiske hatpredikanten Daniel Riaz varit på
besök och jämfört Sverigedemokraterna med A. Brevik
för tioåriga elever?? Vad har dessa rektorer och lärare
innanför pannbenen som låter sådant ske. Kan inte ens
tioåringar få slippa undan politisk propaganda tills dom
blir så gamla så att dom själva kan avgöra och se igenom
det falska PK trynets agenda!

 
Ingen bild

s-e karlsson

24 februari 2013 11:57

Gå in och läs på H.G.Strömers blogg , Högsby ! Han säger att vi har nytta av invandrare på sikt ,jag förstår inget anser han sej vara Gud eller hur vet han det ?

 
Ingen bild

Åke M

26 februari 2013 14:31

...Måste nog säga att som boende i Västerviks kommun så är det en jä...ful byggnad Björn Ulvaeus tänkt sig....Gärna nå´t nytt,för det behövs på den platsen, men inte en massa kontainrar staplade på varandra, för det passar inte alls in i omgivningarna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se