thoralf

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

KOMMUNKAO(S) MED LÖFVEN

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2013 14:04

Socialdemokraternas förslag om ett bötessystem för kommuner som tar emot få eller inga flyktingar är en katastrof för det kommunala självbestämmandet. Stefan Löfven som presenterade förslaget idag har nu helt och hållet ställt in sig i pk-ledet med bestraffningar av vissa kommuner. Kommuner som har sett den enorma kostnadsbörda man drabbas av efter att man tecknat avtal med Migrationsverket, inte minst när det gäller försörjningsstöd kommer nu att bestraffas av socialdemokraterna. Vinnare kommer de socialdemokratiska skräckexempelkommunerna som Malmö, Södertälje, Göteborg, Katrineholm och Borlänge vara. Men deras problem kommer inte förbättras utan snarare förvärras av att de med stor sannolik kommer få ta emot ännu fler invandrare.


En som jublar är säkert Tobias Billström som nu inte behöver komma med ett eget förslag som skulle tvinga kommunerna att skriva avtal med Migrationsverket.


Jag gissar att mindre kommuner kommer rasa mot detta förslag, om de nu vågar öppna munnen i detta tabubelagda ämne. Troligtvis kommer de flesta kommuner tiga och finna sig i dessa straffavgifter.

För SD kommer det sannolikt innebära nya väljare från S.


Jimmie Åkesson kommenterar socialdemokraternas utspel väldigt bra i ett pressmeddelande.


”Att besvara kommunernas vädjan om att de inte klarar av den kraftiga invandringen med att hota med böter är en mycket märklig utgångspunkt. När det saknas arbetstillfällen, bostäder och resurser är det enda rimliga att minska invandringen till Sverige. Detta förslag kan dessutom skapa incitament till en ansvarslös invandringspolitik även på kommunal nivå. Det är samtidigt beklagligt att Socialdemokraterna nu stänger dörren för ett snabbt avskaffande av EBO-lagen som bidrar till att förvärra segregationsproblemen i det svenska samhället.

– Vill Stefan Lövfen hjälpa fler flyktingar borde han istället instämma i vårt förslag om kraftigt ökat finansiellt stöd till flyktinghjälp i flyktingarnas närområden.”


Badkaret Sverige har svämmat över under lång tid. De enda som vill vrida av kranen är Sverigedemokraterna.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Harry

22 februari 2013 14:13

SL förslag bryter både mot Kommunallagen och Regeringsformen. Det jag funderar över är vilka rådgivare SL har haft. De måste ha gått i Görans Perssons flumskola eftersom de inte har lärt sig något. Tex kolla lagar och förordningar!

 
Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja("fotsoldat"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

22 februari 2013 14:40

Bra att Löfvén är öppen med sina avsikter, då behöver ingen multikulti-skeptisk sosse tveka vilket parti, som kan utgöra ett alternativ.
Sossarnas förslag är märkligt så till vida att de kommuner, som väljer bort denna berikande tillgång, som MENA-analfabeter utgör i andra sammanhang, skall straffas ytterligare med att betala "solidaritetsbonus" till de kommuner, som tar sig förmånen att dessutom berika sig med mer invandring.
Skämt åsido, Löfvén kallar att ta emot fler flyktingar än vad en kommun mäktar med att "ta ansvar". I min värld är att ta ansvar att tvärtom vägra att ta emot ännu fler s.k flyktingar!
Hur kan det komma sig att 7av8 Riksdagspartier anser att det är just Sveriges ansvar att olika muslimska grupper har ihjäl varandra+kristna i mellanöstern?
Vi bör iaf tacka S för ännu fler röster till SD!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Dumle

22 februari 2013 15:04

Jag blir förvirrad! Hela tiden hör vi hur sjuklöverns företrädare envist hävdar att massinvandringen berikar Sverige och är positivt på alla sätt. Nu skall tydligen kommuner som inte vill ha denna "positiva" berikning bestraffas. Enligt tidigare retorik borde de ju istället kompenseras då de missar massinvandringens alla positiva följder.
Hur skall de ha det?????

 
Ingen bild

Hulda

22 februari 2013 15:10

Detta förslag har Lövén glömt den dagen valrörelsen startar på allvar misstänker jag, han lär väl göra en "pudel" som är så populärt. Ett annat , mycket allvarligare problem, är den islamistiska rörelse/parti som nu på allvar visar sitt fula tryne :

http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/om-oss

Det här är något vi omgående måste diskutera öppet. Har ni läst boken " Anfall mot Sverige" ? kom ut på 80-talet, otäck bok som lätt kan appliceras utifrån det som händer i dagens Sverige, skillnaden var att det var Ryssland som infiltrerade och tog över Sverige. Mycket läsvärd bok !

 
Ingen bild

Anders Engdahl

22 februari 2013 15:16

Nu får det vara slutröstat på sossarna. Jag kommer omgående att begära utträde ur partiet.

 
Ingen bild

Geeezen

22 februari 2013 15:42

Helt otroligt! Detta är ett tydligt tecken på att samtliga politiker förutom SD inte har kontakt med verkligheten eller folket. Tror de verkligen att de får några bonusröster för detta förslaget, ärligt talat?!

 
Ingen bild

Tony

22 februari 2013 15:48

Ja dom som trodde att vansinnet skulle avta med en
sosse regering, kan nu lugnt ställa in sig på att idiotin
kommer att fortsätta med oförminskad styrka, det som möjligen
skulle få sossarna på andra tankar är om dom råkar ut för en
rejäl käftsmäll i valet 2014, och hamnar i nivå med SD s
valresultat, då får dom svårt att slingra sig undan, ifall man
inte funderar på att slå sig ihop med moderaterna!

 
Ingen bild

Medborgaren

22 februari 2013 15:58

SD måste få minst 50% i nästa val, annars är nog katastrofen ett faktum för landet Sverige!

Såssar o Måddar verkar slåss om vem som kan prestera de mest idiotiska förslag, allt för att rasera det vi o våra förfäder slitit hårt för att bygga upp men som nu raseras i hög hastighet!

Den som kan uppfinna en tidsmaskin som vrider klockan 25 år tillbaka ska belönas rikligt! Jo redan då fanns både pizza o kebab även i Sverige...........

 
Lassekolja(\\\"fotsoldat\\\"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja(\\\"fotsoldat\\\"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

22 februari 2013 16:15

Jag tvekade länge innan jag lade upp detta. Den som klickar på länken bör sitta ner och inte vara ensam ikväll.
Den nya adeln i Fredrik Reinfeldts Sverige:

http://www.barenakedislam.com/2013/02/16/sweden-four-tunisian-muslim-savages-behead-a-cat-and-brag-about-it-on-facebook-and-twitter/#comment-155455

....och dessa invandrare får vi inte ens tycka illa om. Då är vi avskyvärda rasister enligt etablissemanget.
Om Du har tittat, försök glöm detta till valdagen 2014!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lärare

22 februari 2013 16:18

Man finner knappt ord för all dårskap som 7-klövern hittar på. Allt för att försöka stoppa SD:s framfart. Men det går inte. Ingen skulle som SD våga vara rakryggad och ärlig och tala om för svenska folket hur man ska komma tillrätta med problemen.
Nämligen:
"Att stänga kranen"!

Alla "klumpiga och idoga" försök att tala elever tillrätta, möts för det mesta av ett enda stort skratt, de vet mer om samhället än 7-klövern. De rör sig bland ungdomar som är ute i svängen och får se en hel del.

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

22 februari 2013 17:00

Sjuklöverns bisarra självskadebeteende visar bara att den fullständigt tappat kontrollen över invandringspolitiken.

 
Ingen bild

kalle

22 februari 2013 17:39

börjar tro att partistöd till alliansen kommer från Saudiarabien, men att sossarna är ännu mera extrema i invandringspolitiker gör att man tror det är de globala bankerna som lobbar för att skapa totalkaoz i sverige så alla naturtillgångar enkelt kan skövlas.
helt garanterat att det kommer brytas uran i sverige med svåra förlder för landet och svenskarna blir sjuka

 
Ingen bild

Medborgaren

22 februari 2013 18:21

Fler glädjande nyheter från västerbotten!
I veckan kunde vi beskåda att SD, innan röstningen stängdes ner av ansvarige utgivaren, erhöll inte mindre än 49% när folk fick säga hur man vill rösta!
Idag kablar slaskmedia ut att samtliga sk tidningar i västerbotten tappar stort i upplaga, oerhört glädjande nyheter såhär inför helgen!

 
Ingen bild

Hacke

22 februari 2013 18:25

Har under svaga stunder trott att Löfven med sin tidigare förankring i verkligheten på verkstadsgolvet skulle få den gamla sosseskutan på någon grads kursändring från senare tiders upprepade haverier. Men nu är jag definitivt botad från den villfarelsen.
Bra i alla fall att han i god tid före valet bekänner färg åtminstone på detta område även om hans taktik hittills tycks ha gått ut på att mörka så länge som möjligt.
Ska bli intressant att se nästa opinionsundersökning efter hans utträde ur garderoben som fullblodsmultikulti.
Tack för fortsatt röstflöde till Sveriges enda oppositionsparti.

 
Ingen bild

s-e karlsson

22 februari 2013 19:03

JO-anmälningen var bra !

 
Ingen bild

Tony

22 februari 2013 19:23

Där är en modig kvinna som brukar skriva på Avpixlat,nämligen
Hera Lamppu Maduro, själv invandrad, boende på det ökända Seved
i Malmö. Eftersom hon förstått att det inte står rätt till i området, så har hon börjat att skriva på Avpixlat, men även
uttalat Sympatier för SD s politik. Men detta gillas inte av
det invandrargäng som tror sig ha bestämmanderätt över Seved,
och hon har vid flera tillfällen blivit hotad och trackad av dessa missanpassade individer, som sagt henne att om hon inte
slutar att skriva på den bloggen, så kan både det ena och andra hända, med andra ord förtäckta dödshot. Hon har dock inte brytt sig om vad idioterna hotat med, utan fortsätter att skriva under sitt eget namn. Frågan är, bryr sig polisen om att dessa gäng
tror sig bestämma över en statsdel, och försöker att bestämma vilka som får lov att vistas i denna statsdel, eller är det först
när något otäckt inträffat som dom kan få ändan ur vagnen, eller är det så att inte heller dom vågar att visa sig här?

 
Ingen bild

Odalbonde

22 februari 2013 19:58

Tala med vänner och bekanta och alla andra. Vansinnet måste få ett slut. Kejsaren är naken och vi måste nå en kraftig brytpunkt innan 2014.

 
Svensson

Svensson

22 februari 2013 20:22

Kommunerna ska toppstyras av politikerna i riksdagen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

23 februari 2013 06:59

Som en högt uppsatt sossepolitiker i en Smålandskommun sa: Sverigedemokraterna är dom enda som säger sanningen.

 
Ingen bild

Stefan

23 februari 2013 09:12

I min lilla kommun vill kommunalrådet (S) ta emot 1.500 flyktingar av solidaritetsskäl. Vart han ska få plats med dom är oklart då det inte finns tillräckligt med lägenheter. Allvarligare är det att socialkostnaden som redan är enorm kommer att stiga ytterligare om två år när statsbidragen upphör, men nu tror jag läste någonstans om att det ska utökas till sex år!

Skyffla problemen på framtiden och låta barnen betala för dem verkar vara det enda (S) plus övriga sju-klövern är bra på.

 
Ingen bild

Stefan

24 februari 2013 04:25

EBO-lagen är till lycka för oss som bor i en kommun med få invandrare. Ja vill gärna se att det fortsätter så och att bra kommuner inte tvingas härbärgera och försörja tilldelade "kvoter"
Jag bor bland svenskar och nordbor och trivs utmärkt med det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se