thoralf

Direktlänk till inlägg 14 februari 2013

DÄRFÖR ÖKAR SD I OPINIONEN

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2013 14:35

 


Lyssna på mina partikamrater i riksdagen så får ni förklaringen till denna positiva utveckling och samtidigt orsaken till Miljöpartiets tillbakagång. Svenska folket har fått något nytt att lyssna till och man lyssnar inte bara!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Funtaren

14 februari 2013 15:14

Lillsnärtan avbryter hela tiden. Och idioten till ledare tillåter detta. Fy för den lede!

 
Ingen bild

SD påverkar

14 februari 2013 15:24

Haha,tack Thoralf alltid retar det någon!

 
Ingen bild

AWSvensson

14 februari 2013 15:26

Maria Ferm,debattsabotören , ordsprutaren , mytbäraren,ja det är inte lätt att hitta något positivt som denna dam vräker ur sig ,det enda positiva är att hon inte hymla med sin okunnighet.Både morgonens debatt i SVT och riksdagsdebatten var ur hennes synvinkel en katastrof, ja alliansen hörde också dit.

 
Ingen bild

Hacke

14 februari 2013 15:27

Det är som du säger Thoralf. Vi har äntligen fått något att lyssna till och en oppostion i riksdagen värd namnet på många, många år.
Jag tor det väcker det politiska intresset hos väldigt många av de som tidigare varit måttligt engagerade. Precis som det ska vara i en levande demokrati i motsats till den sövande demokratur som Reinfeldt trivdes så förträffligt med innan han tvingades ta fram tången och ta del av rösterna från folkdjupet.

Ändå finns det dom, som opinionssiffrorna till trots, fortfarande vidhåller att det nya folkrörelsepartiet inte har något inflytande eller gör skillnad?
Frågan är väl snarare om vi sett maken till liknande framgångssaga i svensk politik någonsin?
Men den berättelsen lär vi förstås aldrig få se i gammelmedia.

 
Lassekolja(\\\"fotsoldat\\\"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

Lassekolja(\\\"fotsoldat\\\"enl.fru Mazetti&ÅsaL.)

14 februari 2013 16:18

Det är riktigt roligt att se den högintelligente Kent Ekeroth förvandla sina motståndare till "naiva fågelholkar"! Helt underbart! Synd att dessa debatter inte når hela svenska folket.

Mattias Karlsson såg jag både i morse i Svt´s GommorronSverige och vid middagstid i Riksdagen. Att se Sverigedemokrater i debatter kan jämföras med ett lyckat samlag, ursäkta, men det var den bästa jämförelsen jag kunde hitta på i hastigheten!
Tänk vilka opinionssiffror SD hade fått om hela väljarkåren hade sett och hört SD-Riksdagsledamöterna i sitt "esse"! Då hade staplarna inte räckt till!?
Att vara Sverigedemokrat blir bara roligare och mer intressant ju närmare september 2014 vi kommer!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lärare

14 februari 2013 17:27

De är helt fantastiska! Håller med om att det synd att inte hela svenska folket får tillfälle att lyssna och se dessa briljanta politiker.

Det går att åtgärda. SD borde resa runt i landet och berätta för folket vad partiet står för. Finns det ngt annat smart sätt att få ut SD:s politik?
Kanske skicka ut ngt blad om SD.

En sak är klar, det finns många potentiella väljare runt om i landet!

 
Ingen bild

Kjell

14 februari 2013 17:43

Maria Ferm tar och får väldigt mycket utrymme i S(V)T och detta tillåts hela tiden, tur att Mattias började ta för sig litet nät programledaren gjorde sitt "oberoende" jobb. Bra Mattias.

 
Ingen bild

Tomtefar

14 februari 2013 17:51

Intressant! så om det går 10% arbetslösa svenska byggjobbare så har en import av lika många byggjobbare från utlandet ingen betydelse för dom som redan är arbetslösa på hemmaplan, ja det tål verkligen att tänkas på, så när badkaret är fyllt till brädden med vatten så blir det alltså ingen vattenskada om man spolar i precis lika mycket till.

 
Ingen bild

Tony

14 februari 2013 18:38

Kent Ekeroth sopar banan med motståndarna i debatten
om EU!

 
Ingen bild

AntiKomunist

14 februari 2013 19:38

Thoralf! Hade det funnits fler såna som dig av samma kaliber så hade det ökad ännu mer!

 
Ingen bild

fd moderat

14 februari 2013 19:47

Riktigt bra av Mattias Karlsson.

Ytterligare argument kan vara att vi redan har helt fri arbetskraftsinvandring från hela EU och EES. Det borde alltså aldrig vara några problem att hitta en tillräckligt kompetent person i Sverige eller Europa. Arbetskraftsinvandring för lågutbildade handlar enbart om lönedumpning.

Enklast vore att införa helt fri arbetskraftsinvandring till alla som kan bevisa att de har en årslön över 800 000 kr. Då får företagen sina specialister utan problem.

En städare som kommer till Sverige med sin familj kommer aldrig att kunna finansiera sin familjs välfärd och den svenska arbetslösa städarens A-kassa.

 
Ingen bild

Lotta

14 februari 2013 20:04

OT/ sitter och tittar på Rapport om att asylsökandes ersättningar inte höjts på 18 år, enligt Rädda Barnen. För det första tycker jag att om Rädda Barnen tycker att ersättnimgarna är för låga kan Rädda Barnen stå för eventuell ökning. Ett tips hade varit att inte gödsla så mycket pengar över Bengt Vetbästeberg. I samband med inslaget intervjuades Billström som säger nej till höjning av ersättningsnivåerna med orden "Den totala kostnadsbilden för det svensk asylsystemet. Tidskod: 19:47". Bra, det innebär alltså att man väl känner till kostnaden. Upp med dem på bordet då.

 
Ingen bild

Calle

14 februari 2013 20:48

Vaket Lotta,
Nu kan SD ledamöterna kräva att det redovisas, eftersom det tydligen finns. Eller blir det som med Stasi-dokumenten?

 
Ingen bild

Stefan A.

14 februari 2013 20:54

Nu är det snart vår igen, och en ny omgång ungdomar skall ut i arbetslöshet från gymnasieskolorna, vänta er ingen hjälp från sjuklöverpolitikerna, de ömmar och gråter bara för utomeuropeiska arbetslösa, er skiter dom i, men nästa år går det att rösta bort världsfrälsarna och rösta in ett parti som sätter sverige och svenskarna främst i sverige....

 
Ingen bild

A

14 februari 2013 20:56

Kent Ekeroth, en sann hjälte!

 
Ingen bild

Lotta

14 februari 2013 21:35

Tack för det Calle. Sitter nu och tittar på debatten om arbetskraftsinvandringen. Alla vet ju hur svårt det är att få ett jobb när man varit arbetslös ett tag. Ju längre tid man varit arbetslös desto svårare är det att få ett arbete. Som arbetskraftsinvandrare kan man få jobb utan att någon vet hur länge man varit arbetslös i hemlandet. Man kan i princip komma hit och få ett jobb utan att ha jobbat en enda dag i hemlandet. Hur rätttvist är det mot den svenske arbetslöse? Undrar sedan vilka det är som lever under vidriga förhållanden? Är det IT-experterna eller den okvalificerade arbetskraften? Vad beror det i så fall på att den ena gruppen behandlas så olika mot den andra?

 
Ingen bild

Lotta

14 februari 2013 22:01

Aldrig kunde man tro att man skulle se en intervju med en etnisk svensk som ett exotiskt inslag i massmedia men så långt har det gått i vårt land.

 
Ingen bild

Ingen hemma hos Ahonen

14 februari 2013 22:07

...---...

 
Ingen bild

Observant

14 februari 2013 22:13

Calle@

Minimalism och måttlighet har varit SD:s ledord i sin framtoning de senaste fem åren. Man vill arbeta minimalistiskt och kritisera måttligt. Dvs,inte gräva för djupt. Inte krossa motståndarna. För då riskerar man att få ta på sig statsmannarollen.

 
Ingen bild

OT

14 februari 2013 22:43

@Observant

Det är en svår balansgång, å ena sidan vill vi inte ha för många stolar tomma, å andra sidan spelar sjuklövern med öppet mål.

Så vad skall man göra när man spelar med galna sjuklövern? Det är ju inte utan att man frågar sig "Can I Play with Madness": http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

P.S Statsmanaskapet kommer SD växa in i, precis på samma sätt som den som ersätter dig på din arbetsplats.

 
Ingen bild

Näthataren Oisin Cantwell

14 februari 2013 22:51

”Står två överförfriskade lantisar och bräker iron-maiden-högt på gnällbältesdialekt nere på gatan. Om jag hade meskalin så skulle jag dricka det. Och om jag hade ett hagelgevär så skulle jag sedan prickskjuta på dem.”, skrev Oisín Cantwell

http://www.resume.se/nyheter/media/2011/07/29/om-jag-hade-meskalin-sa-sk/

 
Ingen bild

OT

14 februari 2013 23:10

Se siffrorna och inse att sjuklöverns fotsoldater och kommendörer förklaras snart av medborgarna som "Unforgiven": http://www.youtube.com/watch?v=TUHFfR8hWcA

Om det skall sluta i en försonings kommision är bara upp till dem.

 
Ingen bild

Är sociala problem vanligast i orter med få invan

14 februari 2013 23:40

Stefan Fölster vid det nybildade Reforminstitutet väckte nyligen stor uppmärksamhet med en undersökning som visar att sociala problem är vanligast i orter med få invandrare. Undersökningen kom som på beställning och fick journalister att gå igång på högsta växel. Men det saknas något i undersökningen. Fölster väljer att helt utelämna brottsligheten när han undersöker sociala problem i kommunerna.
Jag har därför ställt samman statistik gällande anmäld brottslighet i alla svenska kommuner. I sammanställningen har jag listat alla kommuner efter alla polisanmälda brott per 100 000 invånare under treårsperioden 2010-2012 och jämför det med procentandel av befolkningen med utländsk bakgrund i kommunen år 2011.
http://affes.wordpress.com/2013/02/12/ar-sociala-problem-vanligast-i-orter-med-fa-invandrare/

 
Ingen bild

Kalleman

14 februari 2013 23:41

Jag är också imponerad av SD:s representanter från debatterna i Riksdagen och TV-sofforna (de få gånger de får vara med). Men jag blir besviken när jag ser detta kompakta motstånd mot SD från 7-klövern när en så relevant fråga som arbetskraftsinvandring kommer på tal. Alla andra partier försöker misskreditera SD och ifrågasätter deras avsikter. Jag blir orolig för kommande valrörelse, det kommer att bli en svår uppgift att stå emot den massiva propaganda som kommer att framföras från 7-klövern och PK-media. Det sovande folket kommer säkert att få svårt att vakna eller kanske tycker att det är lugnast att somna om.

Det blir tufft att väcka Svensken och det gäller att inte falla in i fällan att bli mer mainstream.

 
Ingen bild

Odalbonde

15 februari 2013 03:38

Nu har jag sett och hört på Ferm och Karlsson. Och det är som natt och dag. Ferm och MP övertygar inte med sina hippie-drömmar, och inte heller hjälper luftslott de arbetslösa, vilka istället i stora skaror kommer att rösta på SD. Man får tacka Ferm för klargörandet.
Bra att deras stolligheter blir kända.

 
Ingen bild

B

15 februari 2013 05:00

EU= Zion. Vilket då gör Kents retorik lite dubbelmoralisk. Anti EU såklart

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 februari 2013 07:02

Enligt Affes siffror får man nog konstatera att befolkningsutbytet kommit ganska långt i dom 20 första kommunerna

 
Ingen bild

Stefan A.

15 februari 2013 07:45

Det är nog troligt att Fölster bara sökte uppmärksamhet och vet vad som ger rubriker i Sverige, blev t.o.m rubrik högst upp på förstasidan i den lilla lokaltidningen här,eliten i Sverige av i dag är som en lasagna, man vet inte vad som finns inuti,den Svenska elitlasagnan är genomröten.....

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

15 februari 2013 07:45

Kent Ekeroth var riktigt taggad och formligen "sopade kammaren" både genom sitt anförande och svar på replikerna. Konstigt att tre ledamöter överhuvudtaget vågade ta repliker på det anförandet!

Julia Kronlid höll även tre bra anföranden dessförinnan och Johnny Skalin har växt i kostymen jämfört med i början, eller så passar utrikespolitik honom bättre än ekonomi. Marcus Wiechel var det första gången jag såg i riksdagen och han var helt godkänd och Mattias Karlssons insats igår var också mycket bra!

Debatterna direktsänds ju i TV så det blir alltid några hundra eller tusen nya tittare för varje sändning som aldrig sett Sverigedemokraternas lysande framträdanden tidigare och förhoppningsvis blir intresserade av partiet när de förstår att den bild som givits i gammelmedierna inte stämmer med verkligheten!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Rättvis

15 februari 2013 08:59


sd = 13,1
Mycket glädjande att trenden håller i sig. Och bäst av allt är att SD nu matchar både alliansens on sossarnas stödpartier. Dessa småpartier har därför spelat ut sin roll.
Se själva

Mp + v = 14,4
3,7 + ,3,7 + 6 ,4 = 13,8
Nu har dessa småpartier ingen makt längre. Törs man gissa att de kommer att rädda sig kvar i riksdagen med en ny ansvarsfull invandringspolitik.

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2013 09:12

Jag har påtalat det förr, Journalister är inga
allvetare, jag har läst rubriker som "man Svetsade loss"
och som nu Oisin Cantwell "om jag haft hagelgevär skulle jag
prickskjuta på dem"?? Ett hagelgevär är väl just vad man
använder när man inte skall prickskjuta!

 
Ingen bild

Cavatus

15 februari 2013 11:29

Missa inte denna träffande text idag av en Håkansson på Snaphanen. Ett utdrag:

"Människor som aldrig möts av kritik förlorar så småningom omdömet. Det är väl känt från diktaturstater där frånvaron av en debatt leder till att ledaren fattar allt mer bisarra beslut, men samma sak kan hända i alla miljöer där en beslutsfattare väljer att omge sig med ja-sägare. I sammanhanget kan jag då nämna några av de citat som är väl kända och hårt kritiserade på webben men som ingen inom den etablerade makt och mediaeliten reagerat på; Birgitta Ohlsons ”Avskaffa Sverige”, Mona Sahlins påstående om att svenskar är avundsjuka på invandrare för att de till skillnad från oss svenskar har en kultur, Fredrik Reinfeldts ”Ursvenskt är endast barbariet”, eller varför inte Maud Olofssons påstående att det var invandrare och inte svenskar som byggde Sverige.
Journalistkårens uppslutning kring Katarina Mazetti efter hennes groteska krönika i ICA-kuriren visar med önskvärd tydlighet hur långt det har gått. I ett sådant debattklimat, där politiker och journalister kan vräka ur sig i stort sett vad som helst utan att omgivningen reagerar negativt upphör all självkritik och uttalandena blir följaktligen allt värre. Man drabbas av en slags fartblindhet samtidigt som man applåderar varandra, delar ut priser till varandra och lyfter bidrag från skattefinansierade, starkt politiserade organ som ungdomsstyrelsen och kulturrådet."

http://snaphanen.dk/2013/02/14/a-du-nya-skona-vardegrund-c/#comment-187833

Se även Affes statistiskblogg idag där han avslöjar att SVTs brottsstatistik är förskönad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se