thoralf

Alla inlägg under januari 2013

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2013 11:35

Idag fick jag ett mejl från en av mina trogna läsare tips om en krönika i en tidning. Ju mer jag läste av krönikan desto mer upprörd blev jag av de lögner och insinuationer som förekom i texten. Nu överväger jag inte bara en bojkott mot tidningen utan även en bojkott av företaget som står bakom tidningen.


Tidningen och företaget har visat på ett förnedrande synsätt av Sverige och ett rent SD-hat.

Krönikan är en ren smutskastning av Sverigedemokraterna och det svenska.


Bara rubriken anger tonen på krönikan. Svårt att finna en riktig ”svensk”.” Bara att sätta en svensk inom citattecken gör mig bestört. Menar skribenten att svensk är ett påhittat begrepp?


Här kommer ett antal exempel ur krönikan.


”Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”


Jag såg dokumentären om ABBA igår. Undrar om krönikören hade skrivit samma sak om hon även sett dokumentären. Men är man ute efter att bara förminska och förnedra alla svenskar så finns inga gränser.


”Bort med jazz och blues som har afrikanska rötter, och bort med pop och rock också då förstås. Bort med den klassiska musiken, det mesta kommer från Centraleuropa. Vad blir kvar? Thore Skogman och Göingeflickorna?”


Själv lyssnar jag på mycket blues och gillar även gospeltoner. Är medlem i Kalmars bluesförening Crossroad och går på alla spelningar som de arrangerar. Dessa rader visar bara på de enorma fördomar som denna kvinnliga krönikör besitter.


”En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär. De finns, men få har sett en. Kanske borde någon grävande journalist snoka lite i Sverigedemokraternas stamtavlor, de har ju själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen.”


Här framkommer även lite lögner från krönikören som borde läsa på lite mera. Sverigedemokraterna har aldrig begärt någon etnisk rensning av riksdagen. Däremot har jag skrivit en motion om att endast personer med enbart svenskt medborgarskap skall vara valbara till Sveriges riksdag. Något som inte utesluter en enda person på grund av etniskt ursprung.


När det gäller min egen stamtavla så skall ingen journalist behöva snoka efter den. Jag lägger upp lite av den längst ner i detta blogginlägg.


”Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70.”


Krönikören visar här prov på något som nästan kan upplevas som rent rasistiska tankegångar.

Jag tycker jag känner igen dessa symtom! Inom vilka kulturer är kusingifte mest förekommande. Här borde nog krönikören ”snoka” lite grann. Det kanske då även skulle gå upp ett ”liljeholmens” även för henne.


”Borde vi förresten se misstänksamt på folk från Skåne, Halland och Blekinge som bara varit ”svenska” i sådär 300 år? Inte hälften så svenska som folk från Finland, som var svenska i 800 år! ”


Ja, vad skall man säga? Ena stunden går det knappast att finna några svenskar, i nästa stycke finns det folk som varit svenskar i 300 år eller i 800 år.


Men det allra värsta kommer sist.


”Svenska ”landskapsdräkter” skapades av romantiska kulturpersoner för drygt hundra år sen. De satte ihop lite plagg som var vanliga i vissa trakter och kallade dem typ Blekingedräkten. Jimmie Åkesson borde inte ha gula knäbyxor, han borde bära bomberjacka, kängor och tatueringar, den klassiska Sverigedräkten för det folkslag som bildade basen i hans parti.”


Den här krönikören lider av en allvarlig SD-fobi som har utvecklats till ett rent SD-hat. Det kan vi inte göra så mycket åt. Möjligen har hon stora identitetsproblem på grund av sitt efternamn Mazetti. Hon känner sig uppenbarligen inte som en svensk trots att hon och hennes italienska rötter kom till Sverige på 1800-talet. Om hon uppfattat sig själv som svensk hade hon inte skrivit så förnedrande om Sverige och vår kultur.


Att Katarina Mazetti får sin krönika publicerad av ICA-kuriren är bedrövligt men inte förvånande. Nu sällar sig således även storföretaget ICA till dem som är svenskfientliga. Jag blir minst sagt spyfärdig av Katarina Mazettis krönika.


Frågan är om jag vill handla på ICA igen?  Jag skall fråga min ICA-handlare vad han tycker om krönikan i ICA-kuriren.


Eftersom jag ägnat mig åt släktforskning kan jag informera Katarina Mazetti att jag är något så ”ovanligt” som en riktig svensk! Dessutom med en för mig rolig detalj i min stamtavla   


 


 

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2013 23:18

 


I dagarna har media uppmärksammat en rapport från Expo om intolerans i Sverige och Finland. Man kallar det till och med organiserad intolerans. Sverigedemokraterna, Sannfinnländarna och kontrajihad rörelsen har fått egna stycken i rapporten. Nazisterna har även fått ett eget stycke. Det var ju skönt att Expo inte klumpade ihop oss och mig med nazisterna. Jag omnämns med namn i rapporten, inte på grund av min blogg utan för jag lyssnat på Gert Wilders föredrag. Det behövs inte mycket för att Expo skall peka ut någon med namn.


Undrar vem som har finansierat denna rapport. Sannolikt är det de svenska skattebetalarna.

Men om nu Expo tillsammans med den finska organisationen Hana-holmen skriver en rapport undrar jag hur man definierade ”organiserad intolerans”.


Varför finns det inte ett kapitel om muslimska judehat i t.ex Malmö? Det kallar jag organiserad intolerans!


Är det något som jag kallar intolerans så är det den förföljelse som pågår i Malmö. En religiös intolerans av stora mått. En intolerans som har väckt uppmärksamhet över hela världen men det har uppenbarligen inte nått förbi skygglapparna på Expo:s medarbetare. Ändå öses det pengar över Expo från statsmakten och myndigheter.


Varför finns det inget om islams intolerans mot andra religioner och dess utövare? Nej, detta är tabu!


Allt Expo företar tar sig klingar allt mer illa för varje år när man hela tiden undviker att granska det största problemet och mest accelererande problemet i Sverige. Islam!


Problemet är mer utbrett än bara i Malmö.


 

Demonstration mot Israel i Kalmar 2009.   Foto Thoralf Alfsson


Jag säger som Magnus Uggla "Jag mår illa ...."


SD-hatarna glömmer alla andra problem i samhället. Alla andra grupper!


Bloggens läsare kanske även skall rösta fram 2012 års SD-hatare? Förslag! Jan Helin eller Daniel Poohl eller Täppas Fogelberg eller Lena Sundström eller ……..

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2013 00:42

 


Har återigen sett en norsk dokumentär om muslimska brödraskapet. Jag gissar att denna film aldrig kommer visas av SVT. Däremot anser jag att alla skulle se dokumentären.


Ingen kan motsätta sig det som sägs av ledarna för muslimska brödraskapet. Speciellt i den tredje delen kommer sanningar som borde få alla politiska ledare att dra efter andan. Men tyvärr så blundar de!

Kom ihåg att filmen är ifrån 2010. Efter att den gjordes har nu muslimska brödraskapet makten i Egypten och flera andra länder där den arabiska våren dragit fram. Syrien är nästa land som står i tur. Med stor sannolikhet är det muslimska brödraskapet och dess allierade som förser rebellerna i Syrien med vapen och pengar.


Filmen är i tre delar. För den som nu är naiv och tror att detta inte kommer ske i Sverige, bör titta på det fjärde videoklippet från Malmö. Då förstår ni säkert att muslimska brödraskapet redan finns i Ilmar Reepalus Malmö.


Del 1.



Del 2.



Del 3.



Muslimsk demonstration Malmö 2012.

Notera att alla kvinnor och män går skilda från männen. Kvinnor och barn först och sedan kommer männen. Missa heller inte det stora antalet barnvagnar i demonstrationståget.



UPPDATERING!



Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2013 16:32

Jag har nu avslutat omröstningen om Sveriges sämsta journalist.  Helt ohotad till årets utmärkelse var Aftonbladets Åsa Linderborg enligt mina läsare, nästan 1100 av mina läsare röstade. Med 38,7 procent av rösterna var Åsa Linderborg helt i en egen ”klass”.


Det gör säkert Åsa Linderborg lycklig! Men om hon själv förstod hur många som tycker mycket illa om hennes artiklar skulle hon inte vara speciellt road. Sakta skall syndaren vakna.


Jag hade tänkt skriva en egen resumé om Åsa Linderborg men idag kom Stefan Torssell med en krönika om Åsa Linderborg som är läsvärd. Läs krönikan.


Lars Vilks har också nyligen skrivit om den ”auktoriserade storkränkaren Åsa Linderborg”, vilket också är läsvärt. Läs blogginlägg.


Även Dick Erixson har skrivit om Åsa Linderborg. Läs blogginlägg.


Så här ser hela "loser-listan" ut.


1. Åsa Linderborg , Aftonbladet, 38,7 procent

2. David Baas, Expressen, 15, 3 procent

3. Oisin Cantwell, Aftonbladet, 13,1 procent

4. Anders Lindberg, Aftonbladet, 8,2 procent

5. Göran Greider, Dala Demokraten, 5,9 procent

6. Ida Nilsing, Nya Länstidningen Östersund, 5,4 procent

7. Peter Jonsson, Sundsvalls tidning, 4,1 procent

8. Gunnar Bergdahl, Helsingborgs Dagblad, 3,6 procent

9. Gert Gelotte, Göteborgsposten, 2,3 procent

10. Mona Masri, 1,9 procent

Nu väntar jag bara på reaktioner från vissa personer   


UPPDATERING!


Det tog inte lång tid för Ahonen att vakna.


"En journalist uppgift är att samla in oberoende källmaterial samt finna en lämplig nyhetsvinkel av allmänt intresse och sedan oberoende av yttre intressen författa en artikel utifrån sitt källmaterial. Det om något borde en riksdagspolitiker begripa och därmed stödja grävande journalister i deras arbete istället för att spy galla över dem."


Ahonen, var hittar vi dessa grävande journalister i Sverige? Jag känner bara till några få. T.ex Per Gudmundsson, men han får skriva det mesta på sin blogg, inte i SvD. Varför? Jo, det är inte politiskt korrekt! Han granskar bland annat islam vilket inte är ok. Hoppas du tittat på Axess och programmet om Muslimska brödraskapet. Det kanske även kunde öppna ögonen på dig.


Morten Messerschmidts nyårstal stämmer till stora delar in även för Sverige!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards