thoralf

Direktlänk till inlägg 30 januari 2013

GRÖN LASER OCH FACKET

Av Thoralf Alfsson - 30 januari 2013 17:39

Idag har ett betänkande i Justitieutskottet behandlats i riksdagen. En ny tidsbegränsad vapenamnesti har beslutats av riksdagen. Inget konstigt med det men i betänkandet fanns också några reservationer.


Den mest intressanta var motionen från Kent Ekeroth om att vapenklassa laserpekare.


De som följt med i lokal media i Kalmar vet att det förekommit flera fall där någon riktad en grön laser mot busschaufförer i kollektivtrafiken. En busschaufför fick problem med synen efter attacken. Detta är väldigt allvarliga tillbud och de som använder dessa laserpekare vet uppenbarligen inte vilken skada de kan orsaka.


I motionen vill man vapenklassa laserpekare, vilket skulle försvåra införsel, försäljning och innehav av dessa farliga laserpekare.


Tyvärr har övriga partier i riksdagen väldigt svårt att stödja ett förslag från SD oavsett vad det gäller. Något som jag finner väldigt beklagligt. Idag hade dock två Miljöpartister modet att rösta på vår motion. Ulf Holm och Peter Rådberg, jag tror knappast att det rörde sig om feltryckningar. All heder till dessa båda Miljöpartister som röstade för SD:s motion.


Idag skriver ledarredaktionen på Barometern om Maria Ciminis stämning av Transportarbetarförbundet och den juridiska processen. Tyvärr så tror jag att skribenten har rätt i sin analys av utgången av processen. Läs artikel.


Frågan är om det inte är dags att börja driva en kampanj mot de svenskfientliga fackförbunden i Sverige. Fackförbund som inte står för allas lika värde, utan köper in Expo för att baktala ett demokratiskt parti i Sveriges riksdag och misskreditera partiets medlemmar å det grövsta. Dessutom gör man det för medlemmarnas surt inbetalade månatliga och höga medlemsavgifter.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mattias

30 januari 2013 18:37

Ja säger stadgarna skiljedom så är det de stadgar Maria Cimini accepterat när hon gick med. Så ingen skugga över TR, HV eller HD. Visste inte det stod i stadgarna men då är det solklart bortkastad tid att gå till tingsrätten. Vi har avtalsfrihet i Sverige.

Men det öppnar klart en massa frågor om fackets position på arbetsmarknaden.

Fråga:
Har SD funderat på dra igång ett fackförbund? Eller samarbete med något fack som inte gillar dessa "STASI" fasoner?

 
Ingen bild

Heja SD

30 januari 2013 18:46

V på glid mot SD:s åsikter? Så här säger sjöstedt om arbetskraftsinvandringen: " – Väldigt många av de som kommer är i yrkesgruppen restaurangbiträden och städare, där det finns många arbetslösa även i Sverige. Det är uppenbart att det enda skälen att ta hit dem är för att utnyttja dem, säger han."
Allt detta har SD sagt tidigare- Många gånger. Men då var media inte intresserade

 
Ingen bild

Antirasist Javisst

30 januari 2013 18:52


————————————————————-————————————————————-—————————-
Nobelpris till ny iransk uppfinning: fingergiljotin?!
————————————————————-————————————————————-—————————-

Muslimer blir som bekant diskriminerade hela tiden av alla och i alla möjliga sammanhang, även av Kungl. Vetenskapsakademien!
Hur skulle man annars kunna förklara det faktum att ingen muslimsk vetenskapsman har fått Nobelpriset?
För att råda bot på detta vill vi härmed föreslå (dvs vi kräver) att nobelpris nästa gång tilldelas denna fantastiska iranska uppfinning;
en fingergiljotin.

http://avpixlat.info/newsdesk/ny-iransk-uppfinning-giljotin-for-fingeramputering

 
Ingen bild

SM811

30 januari 2013 19:13

En annan glad nyhet. Moderat går över till SD
http://avpixlat.info/2013/01/30/moderat-gar-over-till-sd/

 
Ingen bild

Tobias

30 januari 2013 19:24

Mycket glad över att SD tar upp frågan gällande denna typ av laserpekare. Jag har själv varit duktigt förbannad över att det har varit lagligt att inneha sådana. Vad är tillämpningen för dessa, förutom möjligheten att tillfoga andra permanenta skador? Undrar hur empatilös, störd och vidrig man behöver vara för att bli upphetsad över tanken att förstöra en vilt främmande och oskyldig människas syn... I min värld skulle sådant handlande resultera i en rättspsykriatisk undersökning alternativt en grop i skogen.

 
Ingen bild

Hulda

30 januari 2013 19:53

Kämpa vidare mot de Laserpekare som kan vålla skador på människors syn och äventyra flyg och fordons säkerhet.
Vad gäller Cimini och Transport, så fick jag ett förslag just nu.
Se till att de som sparkas ut pga. SD-engagemang, får en viss ersättning från SD vid arbetslöshet och stöd där Facket borde ha hjälpt till.
Eller kanske helt enkelt en A-kassa för förtroendevalda SD-politiker..
Fackets uteslutningar är helt klart ett mycket fult sätt att förhindra medlemmar att engagera sig i SD i kommunal och landstingspolitiken.

Tydligen finns det två kloka Miljöpartister, iaf. idag...

 
Ingen bild

Kalle II

30 januari 2013 20:36

Jag har en grön laserpekare och jag använder den bland annat för att lära ungarna astronomi och kunna peka ut olika stjärnbilder.
Så ja det finns ett användningsområde. Och nej jag skulle aldrig tänka tanken på att rikta den mot någon. Och det skulle jag inte göra med något av de andra vapen som jag förfogar över och förvarar inlåsta i samma vapenskåp som min grönlaser.

 
Ingen bild

Morningstar

30 januari 2013 21:21

Kalle II, bara för att du har en laserpekare som lärare så innebär det inte att kreti och pleti sskall ha rätt att äga sådana föremål. Dom problem som dessa pekare ställer till med talar för motsatsen. Måste det inträffa en allvarlig flygolycka med hundratals döda innan något sker? Eller tycker du det är en mänsklig rättighet att äga laserpekare?

 
Cavatus

Cavatus

30 januari 2013 22:01

Se dessa "rara" gossar som är så lyckliga. Vad de har gjort? De har gjort en familj olycklig och betett sig som svin (ursäkta alla grisar). Det vänder sig i magen när jag ser deras skadeglädje över sitt illdåd. Lokaltidningen nämner givetvis inget om förövarnas bakgrund utan låter då indirekt påskina att det är gammelsvenskar som har betett sig så här svinaktigt:

http://petterssonsblogg.se/2013/01/30/tuffa-grabbar/

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

OH

30 januari 2013 22:13

Om nu Thoralf menar vad han skriver om att "journalistiskt" kolla fackförbund som motarbetar demokratirörelsen anser jag första objektet borde vara gamla damen Ramberg och hennes förening. Hennes förening synes nära på fördubblat antalet medlemmar i takt med att vi fått alla dessa invandrare. Ramberg tycks ge uttryck för sitt hat mot Sverigedemokraterna så ofta tillfälle gives.

 
Ingen bild

Hulda

30 januari 2013 22:15

Gudrun Scyman fegar ur totalt...

Efter Uppdrag Granskning ikväll framstår Gudrun Schyman i (om möjligt) sämre dager än förut. Att inte svara reportern och stå upp för kvinnords rättigheter inom Islam, var ett ordentligt bottennapp för Fi.
Schyman som annars är rejält mediak-t och tom. bränner pengar för att få uppmärksamhet och arrogant sticker upp näsan, fegade nu totalt.
Den tjejen som skickades fram istället för Schyman till reportern, var livrädd för frågorna.
Detta ska vi alltid komma ihåg och alltid påminna alla feminister om...

 
Ingen bild

Detta är bara början.

30 januari 2013 22:18

Moderat går över till SD

LANDSKRONA Lars Ekvall, förtroendevald för Moderaterna i mångkultursdrabbade Landskrona, begärde idag utträde ur partiet för att gå med i Sverigedemokraterna.

Ekvall är ledamot i kommunrevisionen och sitter i styrelserna för bland annat Samordningsförbundet Landskrona – Svalöv, Folkets hus i Härslöv och Folkets hus i Glumslöv. Han är även nämndeman vid domstolen.
– Efter att ha läst vad SD står för och sett på nära håll hur SD i Landskrona arbetar på ett ansvarsfullt sätt så bestämde jag mig att följa mitt hjärta och hjärna, skriver han i ett pressmeddelande.

I samband med bytet lämnar Ekvall sin plats i kommunrevisionen och tar istället plats som gruppledare för SD i densamma.

Det moderata kommunalrådet Cecilia Lindell säger till Helsingborgs dagblad att “man ska tillhöra det parti där man känner att man har sin politiska hemvist”.
– Lars Ekvall är välkommen in i SD och hans erfarenheter är ett välkommet tillskott i vårt parti, säger SD:s ordförande Stefan Olsson.

 
Ingen bild

Väifärden är på dekis

30 januari 2013 23:02

Uddevalla kommun varslar 70Uddevalla kommun varslar 70 anställda inom socialtjänsten om uppsägning. Skälet till uppsägningarna är arbetsbrist och en utsatt ekonomisk situation på socialtjänsten, uppger kommunen i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsen klubbade igenom sparkravet på onsdagen och runt 100–150 personer kommer att beröras, skriver Bohusläningen på nätet. Övriga tjänster kommer att sparas in genom riktade pensionsavgångar, omplaceringar och utbildningar.
TT

 
Ingen bild

Tobbe S

31 januari 2013 00:21

Grön laser ger, möjligtvis skodor på ögonen men bara på mycket nära håll. De gröna laserpekningar som ex piloter och chaufförer träffas av på lång håll är ofarligt... men obehagligt. En forskare på KTK skrev en bedattarikel om de olika laserpekarna och han utdömde alarmisskriverierna i preseen.. Hittar inte artikeln just nu... men återkommer. Misstänker att samma alarmism gäller för de här ljusstrålarna som för allt annat eb del av oss finner nytt. Men en slutsats: grönlaser, på fickpekarnivån, ger mycket låg effekt, lågt energiinnehåll och bränner inte sönder någonting. Se där... ännu en grej framalarmad av mediafolk som fic IVG i FyB. Energiförlusten per längdenhet man strålar på är logaritmisk och bär mot noll med stor hastighet. Enrgiinnehållet i batterierna till grönlaserpekarna ger, i sdtort sätt, ingen energi med effekskapande effekt. Alfons artikel påminner om sedvanligt alarm och rudimentär fysik på gymnasiet.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 januari 2013 02:48

Det hemska med den gröna lasern är faktiskt de som köper den i syfte att skada någon och faktiskt försöker skada poliser, busschaufförer, piloter mm.

 
Ingen bild

Rännstenmedia rasar utför

31 januari 2013 03:52

Ras för dagspressen

Svenska Dagbladet minskar sin vardagsräckvidd med drygt 4 procent till 435 000 läsare.
Det största procentuella tappet står dock City Landskrona för som backar med 33 procent. Tidningen når nu 18 000 läsare.

Därefter kommer Aftonbladets Sportbladet som tappar drygt 21 procent av läsarna. Räckvidden hamnar på 558 000 läsare.

Kolla in fler räckvidder i dokumentet Orvesto:
http://www.dagensmedia.se/multimedia/dokument/article3628079.ece/BINARY/Orvesto+Konsument+2012_3+dagspress.pdf

 
Ingen bild

Slarviga sopsorterare ska datorregistreras

31 januari 2013 04:14

Storebror ser vad du gör med dina sopor. Storebror skriver in på datorn om du ställt kärlet på fel håll, i fel riktning eller om du överfyllt det. Storebror vägrar hämta dina sopor om du upprepar dina misstag...

Den som läst den brittiske författaren George Orwells framtidsfarhågor i romanen 1984, som kom ut 1949, vet vad som avses med Storebror.
Romanen befarade ett samhälle där alla var övervakade in i minsta detalj av en totalitär stat, som inte tålde minsta avsteg från reglerna.

Associationer i den riktningen upplevde villaägaren Arne Persson i Stockamöllan när han läste miljöinformationen som regionala avfallsbolaget Merab skickat ut till hushållen inför den stora omläggningen på fredag.
http://www.skanskan.se/article/20130130/ESLOV/701299870/1005/-/slarviga-sopsorterare-ska-datorregistreras

 
Ingen bild

Tom

31 januari 2013 05:57

Dessutom skapar grön laser problem för både polis och flygtrafik när vad jag tror är främst kids är ute och skjuter på allt som rör sig. Klart som f*n den lasern ska totalförbjudas i Sverige! Skamligt av 7-klövern!...igen!

 
Ingen bild

Nytt SD-rekord Novus 9,4% tredje störst

31 januari 2013 06:13

Sverigedemokraterna tredje största parti
I TV4/Novus väljarbarometer för januari är nu Sverigedemokraterna tredje största parti samtidigt minskar avståndet mellan blocken.
Nu har Sverigedemokraterna passerat Miljöpartiet och är för första gången det tredje största partiet i Novus mätningar. Partiet får stöd av 9,4 procent av väljarkåren vilket är en marginell uppgång på 0,4 procentenheter jämfört med december månads mätning. Sedan mätningen i maj 2012 har partiet mer än fördubblat sitt stöd hos väljarna. Från 4,6 procent i maj har de ökat med 4,8 procentenheter. Det är framför allt män över 30 som har tillkommit i störst utsträckning. Bland LO-medlemar är Sverigedemokraterna näst största parti. Andelen som kommer från de övriga oppositionspartierna har också ökat.
Socialdemokraterna går bakåt för femte mätningen i rad. Partiet får stöd av 31,4 procent av väljarkåren. Det är en minskning från mätningen i december med 0,7 procentenheter. Stödet i åldersgruppen 30-49 år har minskat rejält. Även stödet bland kvinnor har minskat. Socialdemokraterna tappar väljare till de övriga oppositionspartierna, främst till Sverigedemokraterna.
Moderaternas nedåtgående trend är bruten och partiet ökar för första gången sedan septembermätningen 2012. Partiet får nu stöd av 29,7 procent av väljarkåren. En ökning med 1,3 procentenheter jämfört med mätningen i december 2012, stödet för Moderaterna är nu nära valresultatet 2010. Moderaterna tar väljare främst från sina borgerliga samarbetspartier och stödet bland kvinnorna ökar. Partiet har också gått framåt i Stockholm.
Kristdemokraterna ökar för tredje mätningen i rad och närmar sig återigen fyraprocentspärren. Partiet får nu stöd av 3,8 procent av väljarna. En liten uppgång på 0,4 procentenheter jämfört med mätningen i december. Det är det högsta stödet sedan juni förra året och det är i de yngsta och äldsta åldersgrupperna stödet ökar.
Stödet för Centerpartiet minskar och partiet närmar sig fyraprocentspärren igen. Partiet får stöd av 4,1 procent av väljarkåren. En minskning med 1,0 procentenheter jämfört med decembermätningen. Det är främst kvinnor som lämnar partiet och stödet minskar också bland de yngre åldersgrupperna.
Folkpartiet minskar något och får nu stöd av 5,8 procent av väljarna. Det är en minskning med 0,3 procentenheter jämfört med mätningen i december.
Vänsterpartiet får stöd av 5,5 procent av väljarkåren vilket är en marginell minskning med 0,4 procentenheter från mätningen i december.
Stödet för Miljöpartiet ökar något och Partiet får stöd av 9,3 procent av väljarna. Det är en ökning med 0,3 procentenheter jämfört med mätningen i november.

http://novus.se/media/11476/novus_v_ljarbarometer_31_januari_2013.pdf

 
Ingen bild

Nytt SD-rekord Novus 9,4% tredje störst

31 januari 2013 06:14

Novus har för den här mätningen intervjuat 2000 personer per telefon under tiden 2 – 27 januari 2013. Andelen osäkra väljare är 15,1 procent.

 
Svensson

Svensson

31 januari 2013 06:46

Man får börja hänga ut fackförbund som ägnar sig åt det här,fackförbund som bryter mor demokratin.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Fredde

31 januari 2013 08:47

Jaha då får socialarbetarna smaka på fördelarna med den enorma invandringen (:

Konstigt att personalen inte går ut och demonstrerar? Nä just det man får ju inte kritisera invandringen och dess kostnad!

Kan förresten inte SD nå ut med vad en svensk ensamstående mamma med 3 ungar får i socialbidrag jämfört med en invandrad kvinna i samma situation? Eller vad en svensk pensionär får jämfört med en invandrad i samma situation? Tror att väldigt många Svensson där ute inte har en aning om skillnaden! Det vore ett mycket bra sätt att väcka svensken!!!

 
Ingen bild

Hulda

31 januari 2013 09:13

Nu svettas Socialdemokraterna säkert rejält över den senaste Novusundersökningen.
Expressen skriver: "Bland LO-medlemmar där de flesta av tradition har röstat på S, är Sverigedemokraterna näst största parti i mätningen."
Där kommer Ciminis problem med Transport i ett större perspektiv.
Sossarna/Facket är nu skräckslagna över SD,s stöd hos LO-medlemmarna.
I ljuset av det, är varje möjlighet att stoppa Fackmedlemmar från att ställa upp som fritidspolitiker för SD, vällovligt i "Rörelsens" ögon.
En lokal duktig kraft för SD som jobbar på ortens största arbetsplats, blir säkert en mardröm för Arbetarkommunen.
Så då gäller att göra allt man kan för att minska risken för detta skräckscenario. Uteslutning som hot.
Vi vet ju också att Facket och S är stora givare till Vänsterextrema EXPO och deras sammarbete kommer säkert att öka ännu mera efter denna väljarmätning....

 
Ingen bild

Vicke

31 januari 2013 09:33

Mattias

Att SD:s partiledning skulle ställa sig bakom tanken att bilda en egen eller oberoende fackförening. Det har jag svårt att tro med tanke på hur det gamla Arbetsmarknadspolitiska programmet från 2007 såg ut, skrivet av Per Björklund. Det programmet var föga arbetstagarvänligt. Det nya från 2011 är lite bättre.

Det skulle däremot vara ett önskvärt initiativ som förmodligen en majoritet av medlemmarna skulle ställa upp på, förutsatt att medlemmarna från början får bestämma vilka som skall sitta i dess styrelse(r). Den kunnigaste i SD på det fackliga området är nog Allan Jönsson i Bjuv. Han tog själv initiativet till att bilda en oberoende lokal fackförening för ca 9 år sedan. Men det var sedan förhandlingsrätten som allting stupade på.

Men med en stor medlemsorganisation som trycker på så blir det i längden svårare för arbetsgivarorganisationerna att kunna neka förhandlingsrätt.

 
Ingen bild

Medborgaren

31 januari 2013 09:34

När ska SD sätta ner foten?
Varför tillåts allehanda individer, nu senast Såssehövdingen Lövfen att kalla Sverigedemokraterna för rasister o främlingsfientliga!
Detta är ju rent förtal och borde beivras kraftfullt! En stämning vore på sin plats.
Så länge inget görs från högsta instans är ju alla sverigedemokrater fritt villebråd att bespotta och diskriminera!
Bara en liten reflektion från en gräsrot nu när SD är sveriges 3-e största parti!

 
Ingen bild

Thoralf A

31 januari 2013 09:40

Tobbe S

Ge mig en enda anledning till varför privatpersoner skall inneha laserpekare. Jag har svårt att se något nödvändigt användningsområde.

 
Ingen bild

Novus SD 9,4% "de är en maktfaktor i politiken"

31 januari 2013 09:43

Löfven tappar till SD
S ser ut att tappa väljare främst bland medelålders väljare, som i stället går till de övriga oppositionspartierna och till SD. Bland LO-medlemmar, där de flesta av tradition har röstat på S, är Sverigedemokraterna näst största parti i mätningen.

SD:s siffror oroar S-ledaren Stefan Löfven som tror att anledningen går att spåra till den höga arbetslösheten.
- Jag vet att de flesta som säger sig sympatisera med SD inte är rasister eller främlingsfientliga. Det bästa vi kan göra nu är att visa att arbetslösheten kan bekämpas på ett annorlunda sätt än att invandrarna ska åka ut ur landet. Det är inte lösningen för Sverige, säger han.

"Flera mätningar bekräftar"

- Man måste hela tiden titta på vad som händer i samhället kring det man mäter. Man kan också se långtgående tendenser, där det från start till slut kan vara en signifikant förändring även om varje mätning inte är statistiskt säkerställd från månad till månad. Ur Sverigedemokraternas perspektiv visar siffrorna att de är ett av de största partierna just nu, de är en maktfaktor i politiken, det har flera mätningar bekräftat även om varje uppgång har varit liten, säger Novus vd Torbjörn Sjöström.

Grafik:
http://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=f42b23f7-ea2d-42c4-be2e-75ddd6313bd4

 
Ingen bild

Kommunister frotterar sig med borgare, ur led är..

31 januari 2013 09:52

Ohly, Schlingmann och Corazza Bildt dansar Gangnam Style

https://www.youtube.com/watch?v=HXqwlQvTqps

 
Ingen bild

Tobbe S

31 januari 2013 10:16

@Thoralf
Ingen aning vad man ska med laserpekare till i vardagslivet. Måttsättning, uppmätningar, räkning/läsning och allehanda riktningshantering är väl vad tekniker, bygg och handel använder laser till. Själv har jag en ficklampa. Det räcker för mig. Jag ifrågasatte bara det sedvanliga alarmandet och det sedvanliga förbudsropandet. Känns inte bra att bo i en frigobox, där allt som kan missbrukas är förbjudet, allt som är roligt licensbelagt, farligheter/risker bortagna, orden och språket PK-anpassat och där all ny teknik betraktas som klimat-/miljöfarlig.

 
Ingen bild

Calle

31 januari 2013 10:18

@ Fredde
Instämmer! 3 barnsmamman finns ju siffror på från statskontoret,( publicerade i Falköpings Tidning ) men jämförelse mellan pensionärer har jag inte sett, men efterlyst.Finge pensionärerna se sanningen skulle SD få enormt mycket fler"äldre"röster.

 
Ingen bild

Nissolf

31 januari 2013 11:08

Ett par "konstverk" från Norge med tillhörande text. Tydligen en spark i rö.en till Aftonbladets senaste skriverier om grannlandet.
http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10113487

 
Ingen bild

Vicke

31 januari 2013 11:25

Calle

SD måste börja omgående med att trycka upp infotidningar till allmänheten. Idag är 1/3-del av befolkningen i princip ovetande om alla turer och fadäser som försiggår i det politiska livet. Där finns många röster att hämta. Vi vet ju alla att det tar lång tid för folk att ta till sig ett nytt budskap. Därför kan man inte vänta tills just innan valet.

 
Ingen bild

Dille

31 januari 2013 11:44

Hur ska PK-media mäkta ljuga sig ifrån detta:

C+fp+kd = 12,7 procent
v+ mp = 14,3 procent
SD = 14,0 procent
Enligt senaste opinionsundersökningen.
Detta innebär att Utan SD kan i frasmtiden ingen regera. Dessutom kommer de små utpressningspartierna att bli betydelselösa om inte m och s går samman.
Om det senare måste det ges besked i god tid före valet

 
Ingen bild

Hulda

31 januari 2013 11:47

Utan att veta så mycket om laserpekare, så bör det väl finnas olika effekter på dem.
Desvärre kan bra saker felanvändas och vålla skada. En kniv som är bra till mycket, kan i handen på fel människa bli ett mordvapen, tex...

 
Ingen bild

Magentan

31 januari 2013 12:35

Från Expressen idag:
Rubrik: "S FORTSÄTTER ATT TAPPA VÄLJARE"
Ingress: "Socialdemokraterna fortsätter att tappa väljare enligt den senaste mätningen från TV4/Novus som presenteras i dag. Samtidigt tar Sverigedemokraterna plats som riksdagens tredje största parti.
- Det gör mig mycket orolig att ett främlingsfientligt, rasistiskt parti gör det, säger Stefan Löfven."

Jag håller helt med signaturen "Medborgaren" ovan, som 09:34 skriver:
"När ska SD sätta ner foten? Varför tillåts allehanda individer, nu senast Såssehövdingen Lövfen att kalla Sverigedemokraterna för rasister o främlingsfientliga! Detta är ju rent förtal och borde beivras kraftfullt!
En stämning vore på sin plats. Så länge inget görs från högsta instans är ju alla sverigedemokrater fritt villebråd att bespotta och diskriminera!"
!!!

 
Som svensk skäms man

Som svensk skäms man

31 januari 2013 13:06

Cornucopia skriver idag att:

Som läsare uppmärksammat presenterades igår den statliga utredningen SOU 2013:9, som handlar om att alliansregimen ska lägga beslag på 73 miljarder SEK från Riksbanken, samt dumpa den svenska guldreserven snabbt på marknaden.

Jag skrev lite mer om detta i en artikel hos Liberty Silver som en del i deras kunskapscentral.

Utredningen hittar ni på regimens hemsida. Men uttalandena om att dumpa guldreserven och förstärka statskassan hittar ni tydligt i kapitel tio.

Tydligen ska inte Göran Persson vara ensam om att stjäla miljarder från svenska folkets gemensamma tillgångar för att stärka statsbudgeten. Passande nog tänker regimen Borg/Reinfeldt göra detta när det närmar sig valår...

http://cornucopia.cornubot.se/2013/01/riksbanken-ska-salja-guldreserven-samt.html

http://cornucopia.cornubot.se/2013/01/riksbanken-s

 
Ingen bild

Usama Bin Ladin var i Sverige!Var han svensk?

31 januari 2013 13:39

Terrordömd svensk döms till 12 års fängelse.

Östre landsret, hovrätten i Köpenhamn, har fastslagit att den 31-årige svenske medborgaren Munir Awad var med och planerade en våldsam terrorattack mot Jyllands-Postens och Politikens tidningshus i den danska huvudstaden i december 2010. I dag torsdag dömdes han till tolv års fängelse.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/terrordomd-svensk-doms-till-12-ars-fangelse

 
Ingen bild

SD-påverkar och är en maktfaktor

31 januari 2013 13:53

Present till 25-årsdagen!
25 ÅR Onsdagen den 6 februari är det på dagen 25 år sedan Sverigedemokraterna bildades. Vi vet att det är många som vill gratulera partiet på 25-årsdagen och tidigare år har det varit åtskilliga medlemmar och sympatisörer som skickat olika slags presenter och blommor. Denna gång vill på förhand göra klart att vi föredrar bidrag till partiets valfond framför andra gåvor om du önskar ge partiet en 25-årspresent.

Alla som skänker minst 250 kronor fram till och med den 14 februari – 10 kronor för varje år Sverigedemokraterna har funnits – kommer att få ett signerat tackkort av partiledare Jimmie Åkesson. Man får dock givetvis skänka såväl mer som mindre. Alla bidrag stora som små tas tacksamt emot och varje krona kommer att göra skillnad i valrörelserna 2014.

Bidrag skänks antingen genom att betala in pengar på BG: 5308-3218 eller genom att göra en säker överföring via betal-/kreditkort direkt på hemsidan.
https://sverigedemokraterna.se/2013/01/31/present-till-25-arsdagen/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 
Ingen bild

Hulda

31 januari 2013 13:57

Reinfeldt får stor och rättmätig kritik över uttalandet om Försvaret. Att kalla det för ett "särintresse" anser många är ett stort hån.
Så även jag som gjort värnplikt mm. och varit beredd att riskera livet för landet, alla medborgares säkerhet och frihet.
Den dagen Försvaret behövs i ett skarpt läge, är "särintresset" vårt enda hopp.
Nej, då verkar SD,s inställning till Försvaret betydligt förnuftigare. Vem chansar med hemförsäkringen och stöldskyddet?

Och: Givetvis är Munir Awad INTE svensk. I det att vara Svensk ingår definitivt inte att planera terrorbrott mot en Dansk tidning...

 
Ingen bild

Novus: Invandring viktigare för väljareSD påverkar

31 januari 2013 13:57

Invandrarfrågan har blivit en viktigare fråga för väljare, enligt en undersökning som Novus har gjort för TV 4. I motsvarande undersökning för ett år sedan låg frågan på elfte plats.

I januari i år hamnar frågan på sjätte plats, enligt en mätning som Novus gjort och där man kan ange flera frågor som "viktigast". 43 procent anser att det är den viktigaste frågan. Toppar listan gör sjukvård, skola och utbildning, som drygt 70 procent anser vara viktigast.

Flest anger Sverigedemokraterna som partiet med den bästa invandringspolitiken, 20 procent. Förra året tyckte 11 procent att partiet hade den bästa politiken på det området. Då ansåg 14 procent att S var bäst. Samma siffra får partiet i år. 39 procent kan inte svara på frågan.

Undersökningen är gjord den 10–16 januari. 1 000 intervjuer med personer i åldrarna 18–79 år i en slumpmässigt utvald webbpanel
Mer inom kort.
http://www.dn.se/nyheter/politik/novus-invandring-viktigast-for-valjare

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

31 januari 2013 14:43

Att övriga partier ofta vägrar att stödja SD´s motioner är inte bara "väldigt beklagligt". Jag anser att det är ett av flera metoder, som 7-klövern tillämpar för att manipulera vår demokrati! Särskilt förkastligt är det när något av de övriga Riksdagspartierna motionerar om samma sak som SD, när dom tidigare har röstat ned denna! Ett förräderi, som inte varit möjligt om media gjort sitt jobb, d.v.s det jobb som dom gärna säger sig göra i tid och otid!

http://www.status.st

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se