thoralf

Direktlänk till inlägg 28 januari 2013

CIMINI TILL HD

Av Thoralf Alfsson - 28 januari 2013 23:20

 


Jag har fått en del frågor sista tiden angående vad som händer med Maria Ciminis stämning av Transportarbetarförbundet. Ärendet är på väg upp i högsta domstolen. Läs artikel i Barometern.


Uppgiften om att insamlingen gav 100 000 kronor är felaktig. Min insamling gav ca 50000 kronor. Sedan har Maria Cimini även fått stöd från annat håll, bland annat från SD:s solidaritetsfond.


NU håller vi tummarna för att det skall går bra i HD.


Skatteutskottet har haft i intressant dag i Norrbotten med mycket bussåkande. Med besök vid Northlands gruva utanför Pajala. Som konsult hade jag gärna sett mer av anläggningen och processen men man kan ju inte få allt. Ikväll övernattar vi i Haparanda efter möte med lokala politiker och näringsfolk.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bertil

29 januari 2013 00:32

Kul att ni fick besöka gruvan, kanske slår igen snart med tanke på likvidetsproblemen. Läge för LKAB att ta över så vinsterna hamnar inom landet. =)

 
Ingen bild

kalle

29 januari 2013 00:56

transportarbetarförbundet har nog stora problem, snart har de inga medlemmar kvar alls.de vill vara politisk korrekta och vågar inte kritisera EU beslut.
fri rörlighet inom EU gör att utländska åkerier har gräddfil att trafikera i landet , medans svenska åkerier får ta alla extrakostnader och nya avgidter och regeler. verkligen sneddriven kunkurrens.
ny senast vägtullarna i Gtbg, utänsk registrade bilar skulle visst INTE behöva betala!

hoppas SD i lekeberg fråga eskil om dioxinsköttskandalen. där förgiftat tyskt kött dumades i sverige, medans andra EU länder sade stopp för import.

svenska bönder som födde upp grisar fick göra komkurs , när nästan gratis dioxinsjukt kött leverades ut på svenska marknaden.
eskil gör besök i lekeberg i morgon

http://na.se/nyheter/lekeberg/1.1955710-minister-kommer-pa-besok-i-fjugesta

 
Ingen bild

Rännstensmedia pixlar,förklaring modell snömos

29 januari 2013 01:07

Därför pixlar vi misstänkta

Många har undrat varför vi pixlat övervakningsbilderna där en misstänkt flyr från Coop Nacksta. Så här resonerar jag.

Polisen vädjar om tips i samband med kuppen mot Media Markt förra veckan. Innebär det då att vi på Dagbladet snällt ska lyda och publicera bilder på odömda – inte ens identifierade – personer?

Svaret är enligt min mening ganska enkelt.

Jag vet helt enkelt för lite om den person som fastnade på bild i övervakningskameran i Nacksta för att kunna publicera dennes ansikte. Jag vet inte varför personen gjorde det han gjorde och jag vet inte om han visste om vad som skulle ske i centrum och i Birsta strax efteråt. Jag vet egentligen ingenting mer än det jag ser på filmen.

Att då hänga ut en oidentifierad person innan eventuella misstankar mot honom prövats i domstol känns inte rätt, när allt jag vet är att han "bara" krockat en bil mot en butik, där såvitt jag vet inget stals, om ni förstår hur jag menar.

Visst vill jag att de inblandade i kuppen mot Media Markt ska gripas och dömas. Visst vill jag att polisen ska få in tips.

Men eftersom punkt sju i de pressetiska reglerna lyder "Överväg noga publicitet som kan kränka privatlivets helgd. Avstå från sådan publicitet om inte ett uppenbart allmänintresse kräver offentlig belysning", så valde vi att pixla ansiktet. Att veta vem som krockar en bil mot ett hus är inget som är så allmänintressant att det kräver offentlig belysning att veta vem personen är.

Varför publicerar vi bilderna alls då, kan man undra. Tja, det är dramatiska bilder som på ett naket sätt visar hur ett så pass uppmärksammat brott egentligen går till.
I det syftet blir bilderna inte sämre för att vi pixlat ansiktet.

Anders Ingvarsson
Chefredaktör och ansvarig utgivare, Dagbladet

 
Ingen bild

Kina exporterar handikappade barn

29 januari 2013 01:25

Kortare adoptionskö till barn med särskilda behov

Det saknas föräldrar till barn med särskilda behov.
– Det här är barn som är i behov av särskilda föräldrar, säger Lotta Bjurel, handläggare på Adoptionscentrum i Stockholm som var på plats i Falun på lördagen för att prata om adoptioner och barn med särskilda behov.

Ett 20-tal adoptivföräldrar och blivande adoptivföräldrar fanns på plats i Friluftsfrämjandets lokal för att ta till sig av informationen rörande barn med särskilda behov. Lotta Bjurel berättar att 65 procent av barnen med särskilda behov har någon form av medicinsk diagnos.

– Det behöver inte alltid vara så dramatiskt men som blivande förälder måste man tänka efter noga före om man kommer orka med operationer och sjukhusvistelser. Barnen kan ha alltifrån ögonsjukdomar, tarmsjukdomar, ryggmärgsbråck, gom-spalt, en missbildad hand eller lågt blodvärde och då är det viktigt att som förälder tänka ”vilket vårdbehov fungerar för oss?”. Ett barn med en och en halv arm lider inte av det, det har aldrig haft något annat men kan du som förälder vänja dig? Men jag vill ändå ta udden av det dramatiska för det är knoppen man ska kolla på, kroppen kan man fixa och vi har en fantastisk sjukvård här i Sverige.
Förra året förmedlade Adoptionscentrum adoptioner av 50 barn från Kina varav 46 av dessa var barn med särskilda behov.

– Kina har ett speciellt system. När man skickat in sin adoptionsansökan tar det drygt sex år om man vill ha ett barn utan särskilda behov. Men barn med särskilda behov får man oftast hämta hem inom ett år.
http://www.dalademokraten.se/Falun/Kortare-adoptionsko-till-barn-med-sarskilda-behov-1/

Sverige är fantastiskt

 
Ingen bild

Insamling för misshandelsoffer

29 januari 2013 04:45

Via ett upprop på Facebook har privatpersoner nu startat en insamling för brottsoffret Carl-Eric Cedvander, sjukpensionären som misshandlades svårt på Kortedala Torg i mars i fjol.

Benny Stignor, 69, bosatt i Olofstorp och före detta lärare i Gårdsten, drog igång initiativet tillsammans med vännen Bengt Söderlund i Alingsås.

Liksom för många andra, inte minst äldre personer, har Cedvanders öde engagerat.

I väntan på skadeståndet, som dröjer i och med överklagandet till Högsta Domstolen, har Carl-Eric tvingats låna pengar av anhöriga för att täcka bland annat sina vårdkostnader.
Benny Stignor bestämd sig i förra veckan för att försöka hjälpa till på allvar.
- Jag har läst i stort sett allt om misshandeln i GP. Jag såg att Carl-Eric Cedvander fortfarande väntar på sin ersättning för det brott han utsatts för. Jag tycker att han har lidit tillräckligt länge, både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Jag sa till min fru att jag måste göra nåt – och kom i kontakt med Bengt som hade samma idé.

Hur har det gått till rent praktiskt?

- Vi fick med oss Carl-Eric ner till Handelsbanken i Kortedala. Bankgirot är öppnat i hans namn och har är den ende som disponerar kontot. Sen var det en av mina seglarkompisar som byggde upp Facebooksidan. Pengarna är tänkta att användas för Carl-Erics fortsatta rehabilitering. Insamlingen pågår fram till 31 mars.
http://www.gp.se/dela/1.1256279-insamling-for-misshandelsoffer

 
Ingen bild

Odalbonde

29 januari 2013 06:35


George Orwell var klarsynt i sitt författarskap. Träffsäkert kan Transportarbetarförbundet sägas tillämpa följande Orwell skrev:

"Alla är jämlika, men några är mer jämlika än andra."

 
Svensson

Svensson

29 januari 2013 06:56

Jag håller mina tummar, så dom knakar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

H.M. Gotland

29 januari 2013 07:06

Vet någon på vilken facebook-länk insamlingen till Carl-Erik Cervander som blev misshandlad i Kortedala finns och vilket kontonummer den har?

 
Ingen bild

H.M. Gotland

29 januari 2013 07:25

Jag hittade facebooken (på Flashback aktuella brott) men den länken är för lång för att skriva av för ögonblicket men Bankirot är 144 - 0338 och bankgirot är Carl - Erik Cervanders eget - alltså går pengarna helt oavkortade och fullständigt till honom.

Han har varit tvungen att låna pengar av vänner för att få det att gå ihop efter misshandeln. Den här pensionären som kontaktat Cervander och presenterat sin ide om insamling sa att Cervander till en början var skeptisk till det hela och uppgiven. Vi "fotsoldater" hoppas jag skall kunna få honom att tänka om!

 
Ingen bild

OH

29 januari 2013 07:56

Cimini till HD, tyvärr är det troligtvis bortkastade pengar och tid förutom den uppmärksamhet ärendet kan få.Som aktiva inom demokratirörelsen tycker jag Thoralf och Cimini istället borde söka få stopp på korruptionen som tycks finnas inom rättsväsendet.Jag utesluter ej misstanken om att det finns uttalade Sverigedemokratihatare som har nära kontakter med rättsväsendet.

 
Ingen bild

s-e karlsson

29 januari 2013 08:31

Till OH , Ja men vi får iallafall ett kvitto på klyschan allas lika värde , ska bli intressant att få höra utslaget om detta !

 
Ingen bild

Hulda

29 januari 2013 08:50

OT...
Droppen urholkar stenen..
Det är en allvarlig fråga, Ciminis mfl. uteslutning ur Transport. Varför ska bara aktiva Sverigedemokrater uteslutas ur Transport? Ska man inte få vara förtroendevald för Sveriges nu tredje största politiska parti och medlem i en Fackförening??
Nej, Transport skräms av att fler och fler stödjer SD och inte PARTIET (S). Därav denna uteslutning.....
Stoppas rätten att utesluta pga. politiska åsikter och engagemang i Transport, kommer andra Fackföreningar att tänka minst två gånger innan de själva tar till samma fula metod...
(Det har förekommit några artiklar om en kvinna på Västkusten(?) som hotades av uteslutning ut Kommunal pga. engagemeng för Moderaterna. Vet någon mer?)

 
Ingen bild

Ludvig

29 januari 2013 09:05

Transportarbetarförbundet har gått in på en svår väg. Man blir utesluten om man är Sverigedemokrat. Ska dom vara konsekventa måste dom ju utesluta alla andra partitillhörigheter. Så nu väntar vi på att alla aktiva inom politiken blir uteslutna.

 
Ingen bild

Funtaren

29 januari 2013 09:06

Om ärendet är på väg upp i HD betyder det att hon förlorat i två instanser. Kan du berätta för oss hur dessa instanser resonerat?

 
Ingen bild

Magentan

29 januari 2013 09:33

På Avpixlats sajt finns i högra kolumnen en TWITTER-ruta. Denna visar löpande alla Twitter-inlägg som skickas in till diverse relevanta “Twitter-kanaler”. Där kan man hitta ett och annat guldkorn, som kan vara värt att fundera över av olika anledningar, och jag vill därför lägga in ett och annat i Thoralfs kommentarsfält (om ingen protesterar).
Här kommer det första:

"Dagens twitter"
'PatrikAngelholm': "Högerns omvandling från fosterländsk värdekonservatism till blekröd sosseliberalism är nästan lika fascinerande som vänsterns omvandling från kristendomsskyende arbetarpolitik till islamvurmande socialbidragspolitik."

 
Ingen bild

Stefan A.

29 januari 2013 09:35

Man kan ju undra hur transport får "allas lika värde" att gå ihop med uteslutningar, uppenbarligen är en sosse mera värd än en sverigedemokrat i deras ögon....

 
Ingen bild

Funtaren

29 januari 2013 09:35

Tack för tipset om insamlingen till Cedvander. Jag sätter in en slant.

 
Ingen bild

Magentan

29 januari 2013 10:16

"Expo-kvinna trakasserades av invandrare"

Fria Tider har en intressant artikel idag.

Läs om Expo-medarbetaren som fick smaka på mångkulturen.

http://www.friatider.se/expo-kvinna-trakasserades-av-invandrare

 
Ingen bild

Magentan

29 januari 2013 10:29

Två anställda på MIGRATIONSVERKET gripna, misstänkta för att ha SÅLT UPPEHÅLLSTILLSTÅND till ett tiotal personer som ska ha betalat 50.000 till 100.000 kr för att få stanna i Sverige.
Omfattningen är än så länge oklar.
Migrationsverkets lokaler i Malmö. Migrationsverkets lokaler i Malmö.
Enligt TT var en av de gripna fortfarande anställd på Migrationsverket. Den andre slutade 2008.

Från:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/anstallda-pa-migrationsverket-gripna-for-mutbrot

 
Ingen bild

Magentan

29 januari 2013 10:38

Oj, nu blev det fel i hastigheten när jag kopierade.
"Migrationsverkets lokaler i Malmö" skulle INTE vara med.
Och länken fungerade inte heller :(

Här kommer en ny länk:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/anstallda-pa-migrationsverket-gripna-for-mutbrott

 
Ingen bild

Hulda

29 januari 2013 10:55

Magentan...
Ja, EXPO-historien väcker en hel del skadeglädje. En dröm som många säkert önskat sig.
Desvärre drabbades fler än den grovt naiva EXPO-kvinnan i sin våta längtan efter mångkultur, hennes släktingar fick också en inblick i hur "trevligt" det är med främmande kulturer och traditioner...

Att MIGRATIONSVERKETS personal sitter mitt i pengahögen är nog inte ovanligt. Ett PUT i Sverige ger ju en livslång försörjning för många och härliga slantar att skicka hem, till hjälp för både släktingar och religös fanatism...

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

29 januari 2013 12:20

Enl. art. i Barometern: "Det handlar bl.a om värderingar om alla människors lika värde och rätt oavsett härkomst". (Har Ni hört den förut?!?)
Men....? Nåja, kanske inte riktigt alla.......
Ett tips till Maria Cimini: Ta med pojkvännen till rättssalen! Kanske kan övertyga t.o.m Transport att dom är helt ute och cyklar!? Att få Transport att skämmas är nog väl mycket begärt!?

http://www.status.st

 
Ingen bild

s-e karlsson

29 januari 2013 12:47

Efter att jag förra året hade en kontrovers med EXPO , så har jag nu ytterligt svårt att hålla tillbaka skadeglädjen !

 
Ingen bild

Hulda

29 januari 2013 13:03

s-e karlsson...
Var glad! Det sägs att den enda sanna glädjen är skadeglädjen :)
Men vi ska inte tro att EXPO,s ögon öppnas av detta drama. Det är nog lika svårt att öppna deras ögon, som att få en blind att se igen..

 
Ingen bild

Insamlingen till Carl-Eric Cedvander

29 januari 2013 14:05

Ni som har Facebook bör väl ha en direktlänk till sidan där insamlingen pågår.
Att se upprop bankgironummer osv direkt på Facebook känns säkrare om man vill skänka en slant.

 
Ingen bild

SD påverkar

29 januari 2013 14:11

@Funtaren
"Maria Cimini lämnade först in en stämning till Stockholms tingsrätt. När man inte tog upp saken där gick hon till Svea hovrätt, men inte heller där fick hon gehör vilket resulterade i att det nu ligger hos Högsta domstolen i väntan på avgörande."

Cimini har inte förlorat sin överklagan,hon har bara nekats att föra målet vidare i ovanstående instanser.
Vilket är illa bara det då det luktar rättsröta,hade det gällt andra än en Sverigedemokrat så hade hon säkert fått målet prövat i lägre instanser.

 
Ingen bild

Medborgaren

29 januari 2013 14:32

@SD påverkar
Jo, så långt har nog de flesta av oss fattat. Men det hade ju varit intressant för alla finansiärer att veta varför Cimini förlorat i TR o HR..............
Kanske du kan informera oss?
För övrigt är det skrämmande med all diskriminering av oss svenskar i sverige!

 
Ingen bild

SD påverkar

29 januari 2013 14:40

@Medborgaren
Dessa instanser har laglig rätt att vägra ta upp tvistemål,jag har inte läst deras motivation om varför dom nekar att driva frågan.
Jag kan bara konstatera att Sverigedemokrater är nutidens paria som ska promenera på"Via dolorosa"tills vi får upprättelse.
Vänligast
Mats B

 
Ingen bild

B-E Johansson

29 januari 2013 14:45

Märkte du också att det luktade pengar precis som Löfven gjorde? Eller hade de ställt ut en kollektbössa?

Dagbladets motivering att inte publicera bilder från övervakningskameror rakt av verkar vettig

 
Ingen bild

32an flirtar med SD-väljarna!Driver SD frågor.

29 januari 2013 14:45

Utegångsförbud för unga brottslingar

Unga i åldern 15–17 år som begår brott ska kunna dömas till utegångsförbud på helgkvällar och helgnätter, tycker statsminister Fredrik Reinfeldt.

Elektronisk fotboja ska användas för att kontrollera att den dömde inte lämnar bostaden.

Ska behandlas på partistämman

Så kallad helgavskiljning ska, enligt Reinfeldt, kunna kombineras med, eller ersätta, mindre ingripande påföljder som ungdomstjänst, böter och villkorlig dom. Förslaget ska behandlas på Moderaternas partistämma senare i år.

Reinfeldt vill också införa en 24-timmarsgaranti för icke straffmyndiga brottslingar under 15 år. Den innebär att socialtjänsten måste kontakta föräldrarna, eventuellt tillsammans med polisen, inom 24 timmar efter det att den unge gripits för ett brott och följa upp med ett samtal. Åtgärden ska i första hand riktas mot unga under 15 som begått ett brott för första gången.

– På så sätt visar man mycket snabbt att det blir en reaktion och att brottslighet får konsekvenser, sade Reinfeldt vid ett möte med riksdagsjournalisterna.
Bort med ungdomsrabatten

Reinfeldt föreslog också nyligen att ta bort den så kallade ungdomsrabatten på straff för personer mellan 18–21 år som begår brott. Även de förslagen ska behandlas på Moderaternas stämma.

http://www.aftonlognen.se/nyheter/article16147871.ab

 
Ingen bild

Lag och rätt

29 januari 2013 16:01

OH Hulda m fl.

Jag kan förstås ha fel. Men förmodligen är det bortkastade pengar för Cimini att driva målet till HD. HD:s domare är ju tillsatta av regeringen. Dessutom har de rätten att inte pröva ett ärende. Ett knep som domstolar ofta tar till för att slippa utreda i politiskt "prestigekänsliga" ärenden". Till denna grupp hör även ersättningsblåsta sjukpensionärer, neurosedynsskadade, fosterhemsvanvårdade m fl.

Det grundläggande felet med det svenska rättsväsendet är att de styrande inte själva kan dömas för att inte ha följt lagen, för det finns ingen lag som kan döma dem. Vi har varken en Konstitutionslag eller Lag om tjänstemannaansvar, något som många av de forna öststatsdiktaturerna numera har. Därmed är regering, riksdag, lagmän, tjänstemän i stat och kommun i praktiken friade från juridiskt ansvar i frågor som handlar om "tankemässig" tjänstemannautövning.

Vad som är lika upprörande är att SD:s förtroendevalda på riksdagsnivå varit så ointresserade av att driva dessa för landet så viktiga frågor. Det mångkulturella samhället kunde ju ta sin början just med anledning av att lagen om tjänstemannaansvar avskaffades 1974. Den pågående massinvandringen kan därför fortsätta så länge som dessa lagar inte finns, något som SD borde förstå och agera därefter. Och hur sannolikt är det att SD får 51% i valet 2018 för att kunna vända trenden den vägen?

SD har heller inte något Sjuk-Socialförsäkringspolitiskt program (SDU har ett sjukvårdspolitiskt program), trots att många medlemmar har uppmärksammat partistyrelsen om detta i många år. Följden ser vi nu hos de SD-riksdagsmän som ansvarar för dessa frågor, som inte har något genomarbetat program att gå efter. De har därför fått finna sig i att bli ägda av pålästa socialdemokrater och vänsterpartister när socialförsäkringsfrågor har debatterats i riksdagen.


 
Ingen bild

Pär Green

29 januari 2013 16:10

SD får beröm av många efter dagens debatt i dagens gröna våtas drömmari Riksdagen!
http://www.frihetsportalen.se/2013/01/marionetteater-pa-helgeandsholmen/
och

http://www.theclimatescam.se/2013/01/29/den-vettlosa-vetenskapen/

SD 2014

 
Ingen bild

Thoralf A

29 januari 2013 16:37

När det gäller Maria Cimini har jag förstått det som att i Transportarbetarförbundets stadgar finns ett skiljedomsförfarande vid tvister. Detta har inte skett när det gäller uteslutningen av Maria Cimini.

Det är detta som TR och HR hänvisar till när de inte prövat ärendet. Risken är stor att HD gör samma bedömning. Då återstår att gå till Europadomstolen. Huruvida ett skiljedomsförfarande kan startas nu enligt Transports stadgar vet jag inte.

 
Ingen bild

Tony

29 januari 2013 16:59

Fast om hon skulle förlora i HD, så finns väl
Europadomstolen att ta till?

 
Ingen bild

Hulda

29 januari 2013 17:13

För att på sikt kunna rekrytera kunnigt folk till förtroendeposter i främst kommuner och landsting, behövs det insatser på alla håll för att stoppa uteslutningar av SD-folk från Facket.
Detta kan vara ett taktiskt sätt av Facket att hota SD-sympatisörer och medlemmar att aktivt engagera sig politiskt.
Allt för att bekämpa SD...

 
Ingen bild

Hulda

29 januari 2013 17:24

Varning Varning
Nu har EXPO nästlat in sig på allvar i Tv4. Lena Sundström (känd SD-hatare av stora mått) ska bli ny programledare för Kalla Fakta (enl. länk på Axpixlat).
Nu har EXPO tillgång till en hel Tv-redaktion och stora möjligheter till avlyssning mm. av SD-politiker över hela landet.
Allt i en TV-kanal som når rakt in i Svenska folkets TV-soffor.
Nu kommer garanterat "avslöjanden" om SD minst i varannat program, givetvis med kommentarer från kamraterna på EXPO...

 
Ingen bild

VK2

29 januari 2013 17:30

Reinfeldt har i dag sagt, att försvaret är ett särintresse!!! Han har inte ens fattat, att det är statsministerns ansvar att vi ska kunna försvara landet. Dessutom en erbarmerlig floskeldiskussion om klimat i riksdagen där endast SD var påläst och realistiskt. Det finns många områden där SD kan vinna med sakskäl. T.ex från en gräsrot - ta bort vindkraftsubventionerna och lägg invandring på realistisk nivå och lägg de pengarna på vård, skola och försvar av svenskar.

 
Ingen bild

Solidus

29 januari 2013 17:40

Hej, efter flera tusen timmar inom en folkrörelse, Hemvärnet. Utan en krona i ersättning, varenda helg och veckomöten så är jag inte välkommen tillbaka till Hemvärnet då jag gjorde ett uppehåll pga arbete.

De behövde en "transportarbetare" dvs. båtchef med alla kvalifikationer vilket jag har efter genomförd riktig militärtjänst samt repmöten. Helnykterist och har inget i belastningsregistret så har jag nu fått svar.

"Hemvärnet har inget förtroende för dig" utan hälsningsfraser eller tack för alla timmar man lagt ned. Jag har nu från säker källa fått fram att jag som medlem i Sd inte är lämplig inom Hemvärnet.

I höst skall jag efter ett arbete visa hur politisk registrering slår. Den som älskar sitt land mest bör väl vara mest motiverad av att försvara det. Detta är min åsikt, jag skall gå ut helt öppet och peka ut namn jag skall alltså göra en "ÖB" tala om sanningen om försvaret.

 
Ingen bild

Sissi

29 januari 2013 17:49

Hej Thoralf!

Beskrivningar av resor som tidigare riksdagsmän gjort till Norrland finns ju på bibliotek. Den här visan som beskriver besöket 1890 är min absoluta favorit.

http://www.overtornea.se/Kultur__Fritid/Bibliotek2/Nordkalottbiblioteket/Bocker/Kategorier/Skonlitteratur-1800/Ericsson-Harald-Mauritz-8906e/

Frågan till dig är om det finns några likheter med den tidens och med dagens riksdagsbesök?

 
Ingen bild

Pär Green

29 januari 2013 17:50

Vem är nu denna hemska fiende som skall anfalla Sverige?
Någon klok, som vet?
Utöka samarbetet mellan Nordens länder på alla nivåer.

 
Ingen bild

Hulda

29 januari 2013 17:53

Solidus... Helt rätt! En Sverigedemokrat har rätt motivering för all verksamhet inom Försvarsmakten.

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

29 januari 2013 18:16

Kan bara instämma med föreg:
@Solidus, skall man skratta eller gråta, att en Sverigedemokrat inte skulle vara lämplig för Hemvärnet är så urbota dumt att det är svårt att ta på allvar! Det är lika smart som att "brandförsvaret" och Polisen prioriterar kvinnliga sökanden och sökande med utländsk bakgrund. Då undrar man åter vart "alla människors lika värde" tog vägen!? (Det är väl bäst att påpeka att med "kvinnliga sökanden till brandförsvaret" syftar jag på fysiken.)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Rune

29 januari 2013 18:34

I och med att Tingsrätt och Hovrätt och kanske HD vägrar att ta upp Ciminis mål så är ju vägen rak till Europadomstolen.
Detta deras vägran sparar tid för henne och har skapat en genväg.

 
Ingen bild

Funtaren

29 januari 2013 20:34

Solidus: för jävligt. Kör hårt! Men - tänk på att ha bevis för allt du påstår, annars kan det slå tillbaka på dig. Förtal och sådant du vet.

Lycka till!

 
Ingen bild

Centerns hål blir bara djupare.....

29 januari 2013 21:10

Vi står bakom idén om fri invandring

Fullständigt fri invandring till Sverige kan vara svårt om inte andra länder också byter inställning. Men Centerpartiets idéprogram ska inte bara vara en karta för politiker som är verksamma i Sverige, utan även för vårt aktiva arbete inom EU, skriver fyra centerpartister.

Idén om en fri invandring bygger i grund och botten på synen om alla människors lika rätt och värde, och om alla människors lika rätt till frihet från förtryck. För de människor som lever i krigshärjade områden eller som lever i förtryck är många gånger flykten det enda sättet att kunna leva i frihet.

Självklart finns det saker i programgruppens förslag som vi har synpunkter och funderingar över, något annat vore konstigt. Vad gäller synen på rörlighet och migration är vi däremot fullt trygga med programgruppens förslag. Centerpartiet är, och ska fortsätta vara, det parti som tydligast står upp mot främlingsfientlighet och för öppenhet och solidaritet.

KATARINA ERLINGSON (C)
regionråd Skåne
GUSTAV ANDERSSON (C)
landstingsråd Stockholms län
OLA JOHANSSON (C)
riksdagsledamot Halland
CATARINA DEREMAR (C)
kommunalråd Tierp
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-star-bakom-iden-om-fri-invandring_7869720.svd

 
Ingen bild

SD påverkar

29 januari 2013 21:41

Dags för översyn av asylsystemet
Vi måste säkerställa att vi ger uppehållstillstånd till de som har skyddsbehov och inga andra, skriver Folkpartiets oppositionsråd i Gävle, Per-Åke Fredriksson, som tidigare arbetat på Migrationsverket.

Vill vi vara ett land som ger skydd till människor som flyr för sina liv får vi räkna med att det under vissa perioder kan komma många asylsökande om det är mycket oro i omvärlden. Men med tanke på de begränsade resurser vi har måste vi säkerställa att vi ger uppehållstillstånd till de som har skyddsbehov och inga andra.

Precis på samma sätt som det diskuteras hur det kan säkerställas att det är de verkligt funktionsnedsatta som får assistansersättning när kostnaderna skenar iväg måste rikspolitikerna diskutera vilka beviskrav man ska ställa på de asylsökande för att få uppehållstillstånd. När ska man till exempel anses ha gjort sin identitet och hemvist sannolik? Det är en balansgång att inte ha alltför stränga beviskrav men samtidigt får inte heller ribban ligga alltför lågt eftersom det då blir enkelt att missbruka asylsystemet.

Att det förekommer fusk inom asylsystemet är inte konstigare än att det förekommer fusk med assistansersättning eller sjukförsäkringen. Skillnaden har bara varit att beviskrav i asylärenden inte har varit föremål för samma politiska genomlysning som beviskraven när det gäller andra system som avser att hjälpa människor med olika behov.

Om riksdag och regering vill att kommunerna ska vara beredda på att anstränga sig ännu mer under 2013 måste de göra denna genomlysning av beviskraven.

Visst kan man alltid kräva att staten ger mer ekonomiskt stöd till kommunerna, men hur man än vrider och vänder på frågan så är varje bostad som hamnar oss någon som inte har skyddsbehov en bostad mindre för den som har skyddsbehov.

Per-Åke Fredriksson
Oppositionsråd för Folkpartiet Liberalerna i Gävle
http://gd.se/ledare/debatt/1.5521191-dags-for-oversyn-av-asylsystemet

 
Ingen bild

aftonlognen.se näthatar på Twitter

29 januari 2013 21:50

anderslindberg SD:s nätmobb är dagens motsvarighet till de skinnskallar de höll sig med förr. #svpol about 1 minute ago · reply · retweet · favoriteanderslindberg profile

anderslindberg Att SD håller sig med en svans som försöker släcka ner tidningars hemsidor är faktiskt inte ok svd.se/nyheter/inrike… #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
anderslindberg Fyndigt av @larsalkner "Hur många Sverigedemokrater tål Sverige" SD-trollens attack på hans webbsida är talande varnamonyheter.se/hur-manga-sver… #svpol 8 minutes ago · reply · retweet · favorite

 
Ingen bild

OH

29 januari 2013 21:54

Om jag förstår Bildt rätt är Sverige berett till att utrota islamister och talibaner från Mali. Hur tänker han sedan?
Kommer dessa att söka asyl i Sverige?

 
Ingen bild

OH

29 januari 2013 22:21

Jag välkomnar fler uttalanden från ledande politiker inom Centern.Det visar att SD.s politik är den rätta.
Sosseledaren har ju anammat ett gammalt ordspråk som även centern borde pröva på, nämnligen" Tala är silver Tiga är guld. Detta sagt i all välmening.

 
Ingen bild

Jonas Nordh

29 januari 2013 22:44

Solidus

Jag är väldigt intresserad av att höra mer om det du skriver, hemvärnet.
Var kommer jag kunna läsa mer, i TA's kommentarsfält? vh

 
Ingen bild

Convict

30 januari 2013 10:20

Katastrof om hon inte får rätt. Om hon skulle få fel gentemot Transportförbundet så innebär detta att varenda förening eller företag kan skriva policydokument eller stadgar som klargör att man ser på alla människors lika värde och på så vis kan göra sig av med obekväma oliktänkare i t.ex SD. Man gör då även klart enligt dom att SD inte står för allas lika rätt och värde, vilket i sig jag ser som ytterst problematiskt.

Vad kommer sen? Förbud att gå in i butiker med liknande policys? En blåsippa inbränd i ytterdörren? Tatueringar med indentifikation som engagerad i SD? Med alla krönikörer som spyr ut hat och hets mot SD och dessa rabiata uteslutningar, så kan jag inte annat än hålla med om att man hör stöveltramp a'la 1930-talets Tyskland. Men det är inte SD som går i de stövlarna.

 
Ingen bild

Larry Fox

15 februari 2013 14:08

Välkommen till 24Hour Lån service

Har du försökt att få lån från banker utan framgång? Stort behov av pengar för att få ut av skulden? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande lån företag. 24-timmars Lån Service är en av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal kan behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du kan låna över en term 1-25 år och låna belopp från £ 2000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål.

Typer av lån vi erbjuder är:

personliga lån
Kortfristiga lån
Skuldkonsolidering lån
Online lån
snabba lån
Varje ändamål lån
lånevillkor
Dåliga krediter lån
billiga lån
Negativa kreditlån
bostadslån
Dålig kredit problem
lån

Med en låg ränta på 3% på alla delar av världen. Programmet är tillgängligt för sökande som är 18 år och äldre.

För mer information, vänligen kontakta via e-post: 24hourloanservice@gmail.com
Hälsningar
larry Fox

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se