thoralf

Direktlänk till inlägg 27 januari 2013

STUDIEBESÖK I NORRBOTTEN

Av Thoralf Alfsson - 27 januari 2013 23:08

Jag befinner mig just nu i Norrbotten med Skatteutskottet. Ikväll har vi varit på middag hos landshövding Sven-Erik Österberg i Luleå. Imorgon skall vi besöka gruvnäringen i Pajala och sedan vidare till Haparanda för att få lite information om gränshandel.


Nu hindrar dock inte avståndet från att man nås av diverse information från hemstaden.


Centerpartister i Kalmar manar till uppror mot sitt eget oppositionsråd Anders Andersson som förhandlar med socialdemokraterna. Ilskan inom alliansen är minst sagt stor och centerpartister vill avsätta eller kuppa bort Anders Andersson från ledningen av partiet i Kalmar enligt uppgifter till bloggen. Det ser ut att bli en rejäl maktkamp inom centerpartiet. Partiet kanske har behov av en föryngring, lite Larmtorgscentern i Kalmar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bertil

27 januari 2013 23:17

Passa på att fråga varför det finns en Bottniabana och en Haparandabana men ingen Norrbottniabana som binder de samman. Pengarna gick visst till annat för projektet lades på is, alternativt flyttades till en annan budgetperiod långt fram i tiden.

 
Ingen bild

Ensamkommande pyromaner gör busstreck

27 januari 2013 23:21

Återigen har det brunnit i en lägenhet i HVB-hemmen för ensamkommande flyktingbarn i Filipstad.

Även den här gången började branden, som tros vara anlagd, bakom en soffa. Fastigheten fick utrymmas, men ingen människa kom till skada. Det tredje gången på mindre än ett år som det brunnit i HVB-hemmen i Filipstad. Men räddningstjänsten får åka ut oftare än så.

-Vi är där minst några gånger i månaden, berättar Heinz Speychal räddningsledare i Filipstad.
Det är automatlarm som löser ut, ibland oavsikligt på grund av matlagning,
men oftast för att det är någon typ av skadegörelse eller busstreck.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/brand-i-hvb-hem

 
Ingen bild

Tre av fyra sviker Centern

27 januari 2013 23:41

Sympatierna för Centern i Kalmar län har minskat med två tredjedelar sedan valet 2010. I riksdagsvalet fick partiet 8,9 procent i länet och Anders Åkesson fick plats som riksdagsledamot. I SCB:s senaste undersökning säger bara 3 procent i Kalmar län att C är bästa partiet.

Och ännu värre blir det i ett lite längre perspektiv. I valet 2006 fick partiet 11,05 procent av rösterna. De nya siffrorna innebär att nästan tre av fyra sympatisörer i länet har övergett partiet de senaste sex åren.
Starkt centerfäste

Kalmar län har alltid varit ett starkt centerfäste. Partiet har styrt flera kommuner. Men nu är centerpolitikerna borta från makten i Nybro, i Västervik sparkade Moderaterna ut Centern och tog in Socialdemo­kraterna som samarbetspartner, partiet utmanas starkt i Torsås och i Borgholm är frågan snarast om S och M ska plocka bort centern från kommunalrådsstolen före eller efter nästa val. I Högsby styr partiet tack vare att man fick rösterna från Sverigedemokraterna.
Stor felmarginal

Det är bara i Mönsterås som partiet är helt ohotat. Roland Åkesson rår inget annat parti på. Statistiska centralbyråns undersökning av partisympatierna i valkretsarna (länen) kom i går. Det statistiska materialet är litet, bara 119 per­soner har svarat i länet. Felmarginalen är stor. Men undersökningen säger ändå en del om utvecklingen.
De små partierna i Kalmar län är nästan utplånade.
http://www.ostrasmaland.se/NYHETER/Kalmar/Tre-av-fyra-sviker-Centern

 
Ingen bild

SD påverkar

28 januari 2013 01:59

Erik Almqvist fortfarande i riksdagen.
Och där kan med gott samvete sitta kvar så att vi slipper den politiska vilden från Härjedalen.
Dra det hela i långbänk ingen bryr sig längre om incidenten som inträffade för 2,5år sedan.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 januari 2013 03:50

Sitt fint Andersson, rulla runt, skall, vacker tass :=)(=:

 
Ingen bild

Tony

28 januari 2013 05:56

Inte visste jag att Aftonlögnens Jan Helin var Humorist?
För när han påstår att "Aftonbladet gör läsarna Smartare"
måste ju karlen ha en komisk ådra! Att en tidning som till
100 % består av en salig blandning av lögner och kändisskvaller
gör folk smartare,är väl lika sanningsenligt som att påstå att
Hänt i veckan skrivs av enbart Nobellpriskndidater.

 
Ingen bild

Hulda

28 januari 2013 06:09

Ensamkommande pyromaner...
Små barn ska inte leka med tändstickor...

 
Ingen bild

OH

28 januari 2013 06:43

Nu har det hänt! Kommunalrådet i Borgholm har fått ta emot mängder av hot sedan hon menade att det var dags att införa visumtvång.
Kommunalrådet kan tacka bl.a Mazetti, övriga näthatande socialistjournalister, advokatfackets sekreterare samt dessa politiker som möjliggjort detta.

 
Svensson

Svensson

28 januari 2013 06:55

Centern snart ett minne.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

s-e karlsson

28 januari 2013 07:00

Ser med spänning fram emot Högsta Domstolens dom i fallet Maria Cimini ! Där kommer vi att få svart på vitt om hur det är med alla människors lika värde ! Spännande !

 
Ingen bild

Odalbonde

28 januari 2013 08:13


Alla gamla C-väljare måste ta sig en allvarlig funderare på vad
deras nya parti står för. De bör titta sig i spegeln och fråga: Står jag bakom nya Centern?

Är månggifte, ingen skolplikt, fri invandring och annat strunt viktigt för mig?

Eller vill jag ha sunt bondförnuft?

Välkomna till SD. Rösta rätt 2014.

 
Ingen bild

AWSvensson

28 januari 2013 09:02

Var inte bolaget som skull bryta i Pajala i ekonomiska svårigheter,annars går det politiska livet in i något som skulle kunna beskrivas som gårdagens lördagsdans,när festen var slut så slogs man åt alla håll.

 
Ingen bild

Stefan A.

28 januari 2013 09:33

Det är nog bra,delar av norrbotten klarar sig nog för tillfället pga. Kinas glupande aptit på metaller, ni kan ju ta vägen över norrland inland på vägen hem och alla tusentals döende småorter, en effekt av årtionden av sossepolitik,som i bästa fall fylls av sommarstockholmare, och i sämsta fall tror att man löser med att placera några hundra somalier där, finns lika lite med jobb för dessa som för bofasta.

 
Ingen bild

Hulda

28 januari 2013 10:19

Lars Lindström skriver på Expressens hemsida och förfäras över ordet "imbicill".
Men när ska han förfäras över att Sverigedemokrater kallas rasister, eller ännu värre: Nazister?
Eller att de hotas och misshandlas?
Kanske tom. att deras torgmöten störs av vänsterextremister?
Det fanns också en vedervärdig löpsedel förra valdagen, som (om jag inte minns fel) kom från den tidning han jobbar åt.
Vårdat språk och uppförande- ja, men med respekt från båda sidor...

 
Ingen bild

Stig-Arne

28 januari 2013 10:28

Det mest otroliga med Centerpartiet är alla fraktioner och konflikter mellan dessa som finns trots att partiet numera nästan endast består av Stureplans-Centern. Kommer konflikterna att fortsätta när det bara finns en medlem (Federley) kvar?

P.S
Riksdagsmannen Staffan Danielsson är en hederknyffel av den gamla stammen. Om partiet förde hans politik skulle jag kunna tänka mig att rösta på det.

 
Ingen bild

Stefan A.

28 januari 2013 11:04

Ja Hulda nu är det tydligen inte lika roligt längre som när de i samförstånd och i flock gav sig på alla som uttryckte något lite kritik av invandringspolitiken, nu när man får massivt motstånd på nätet börjar man bli "kinkig" och skriker efter åklagare,datainspektionen och lagar, men de startade "kriget" och bör ha fått vad man velat, så varför är man inte nöjda?

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 januari 2013 11:32

Bo Frank skjuter sig själv i foten med AK4

Glömde tydligen att det är en Moderatledd regering som är ytterst ansvarig.

---------------
Datum 2013-01-25
Sverige kan försvaras en vecka.

Och ÖB sjukskriver sig. Kan vi ha en ÖB som i fredstid sjukskriver sig för att han försatt sig och regeringen i en knipa? Hur kan en sådan ÖB fungera i krig!? Utse genast en ny ÖB så kanske vi kan försvara oss åtminstone 10 dagar!

Bo Frank
Växjö 20130125

 
Ingen bild

Mer näthat från rännstensmedia.

28 januari 2013 14:16

Hur många Sverigedemokrater tål Sverige?

Hur länge ska denna massökning av Sverigedemokrater få pågå? Det är dags att vi vanliga människor säger ifrån! Ska verkligen våra skattepengar läggas på Sverigedemokrater när tiderna är så svåra?

När jag var ung var problemet hanterbart. De få Sverigedemokrater som fanns på 1990-talet var lätta att identifiera i sina bomberjackor och rakade huvuden. De kostnader som de medförde i form av polisingripanden och skadegörelse var inte större än att vi normala svenskar kunde dela på dem solidariskt via skattsedeln.
Övriga främlingsfientliga var på den tiden assimilerade med våra sju riksdagspartier. De hade förstått att man måste anpassa sig till majoritetskulturen och att majoriteten av svenskarna inte är rasister. De hade vett att vara tacksamma för att vi lät dem leva här i vårt vackra land.

Men på senare år har Sverigedemokraterna tillåtits växa i okontrollerad takt. De tycks inte längre vara nöjda med att få bo i vårt vackra land utan kräver allt mer rättigheter och att få ha sin egen kultur. Det skapar problem, eftersom deras primitiva och hatiska kultur rimmar illa med vår västerländska civilisation. Snart tar de över med sina egna lagar och då får vi väl inte äta kebab, gå på yoga eller lyssna på samba i vårt eget land! Det borde vara de som får anpassa sig efter vårt internationellt influerade majoritetssamhälle och inte tvärtom!
Läs hela här:
http://www.varnamonyheter.se/hur-manga-sverigedemokrater-tal-sverige

 
Ingen bild

Ex-pressen gråter ut!Blev kallad imbecill.

28 januari 2013 14:29

Lars Lindström:Här förolämpas jag av SD-profilen.

Nu kommer vi till Richard Jomshof, riksdagsmannen som är Sverigedemokraternas rättspolitiske talesman. Han ersatte Kent Ekeroth.
Rättspolitisk talesman betyder att Richard Jomshof är partiets kandidat som justitieminister, sitter i justitieutskottet och bör ha lite koll på juridiken.
Jag är säker på att om det i den här kolumnen påstods att Richard Jomshof är medelsvårt psykiskt utvecklingsstörd - vilket jag naturligtvis aldrig hävdat - skulle han bli upprörd och eventuellt polisanmäla mig för förtal.

Men nu är det tvärtom. Riksdagsmannen och SD:s rättspolitiske talesman Richard Jomshof har offentligt kallat MIG medelsvårt psykiskt utvecklingsstörd. Visserligen använde han det ålderdomliga uttrycket imbecill, som var trendigt ungefär samtidigt som rashygien och skallmätningar. Men han lägger till att jag är "urbota korkad" och "har IQ som en skadeskjuten fiskmås", så det finns ingen tvekan om vad han menar.

När jag fick kännedom om att en riksdagsman grovt förolämpat mig offentligt blev jag konfunderad. Det var över ett halvår sedan han publicerade de mycket förklenande uttrycken, men de ligger kvar på hans blogg med mitt namn och min bild och allt.

Efter att ha rådfrågat en juridisk expert som förklarar att det är fråga om förtal tar jag en promenad i kylan och funderar. Jag överväger noga om jag ska skriva om hans utbrott.

Eftersom det handlar om en av oss medborgare välavlönad riksdagsman som nedlåter sig till denna typ av kränkningar tycker jag det är viktigt att redovisa detta för väljarna.

Någon polisanmälan gör jag inte. Men det vore trevligt om partiledare Jimmie "Nolltoleransen" Åkesson ryckte sin "justitieminister" i luggen, och förmanade honom att plocka bort inlägget.

Kanske är det att hoppas på för mycket. Förtal är vardag för SD-politiker: några som har fällts för förtal de senaste åren är riksdagsledamöterna Thoralf Alfsson, Markus Wiechel (flera gånger) och Carina Herrstedt (flera gånger).

Enligt en kartläggning som Svenska Dagbladet gjorde i veckan använder sig Sverigedemokraterna i riksdagen av det mest formella språket av alla partier. De anstränger sig för att visa att de är med i gemenskapen, använder komplexa meningar och långa ord.

Ute på bloggarna härjar SD:s riksdagsmän vilt och kränker politiska motståndare och kallar journalister "imbecilla".
Jag huttrar lite. Mot den här kylan hjälper inte ens långkalsonger.
http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/lindstrom-har-forolampas-jag-av-sd-profilen/

SD påverkar

 
Ingen bild

Fotsoldat

28 januari 2013 15:08

Katarina Mazetti ser "nöjd och belåten" ut efter Gambia-resan!

http://avpixlat.info/2013/01/27/kronikan-i-ica-kuriren-du-aldrig-far-lasa/

 
Ingen bild

Ludvig

28 januari 2013 15:19

Maud har ju förstört Centerpartiet precis och efterträdaren fortsätter i samma stil.

 
Ingen bild

Man spyr snart

28 januari 2013 15:39

Aftonbladets näthatare, i detta fall LÖGNAREN SVEDIN, använder sig av samma symbolik som den i Nürnberg hängde Julius Streicher.
I sin tidning, Der Stürmer, målade Streicher ständigt upp bilder av unga flickor som våldtogs av judar. Allt för att hetsa mot denna grupp.
I Svedins lögnaktiga artikelär det en liten flicka som förnedras av Thoralf. Allt för att hetsa mot SD och Thoralf.

 
Ingen bild

Hulda

28 januari 2013 17:16

Daniel Pool skämmer ut sig.
Passerade idag Skaraborg och avlyssnade lokalradion. Ett reportage om Kent Ekeroth och hans invigning av nya SD-lokaler i Falköping. Givetvis med en kommenter av Daniel Pool om Ekeroth. Bla:
-I Sverigedemokraterna är uppfattningen generellt att man känner sympati för Kent Ekeroth för att han har blivit utsatt för ett drev, snarare än att har betett sig och varit med när partimedlemmar betett sig som svin.
Jag både lyssnade på Pools ord och har nu läst detta citat på Lokalradions hemsida. Finns även för avlyssning.

Är det passande att en "journalist" kallar riksdagsledamöter för SVIN? Är det inte ett vidrigt uttalande?
Daniel Pool,s ordval är en stor skam!

 
Ingen bild

UncleBob

28 januari 2013 20:01

@Hulda:
I detta klipp kan man se sanningen om drevet mot Kent Ekeroth.
David Baas hävdade bestämt att Ekeroth hade "knuffat en kvinna så hon dunsar in i bilen". Tittar man noga på klippet, utan PK-glasögon, ser man att David Baas ljuger. Han måste ha grava synfel:
http://youtu.be/0SNdfVyhHW8
Sprid klippet och krossa PK-medias lögner!
Föga förvånande använder Daniel Poohl lögnen som tillhygge mot Ekeroth eftersom det är en av Sverigedemokraternas vassaste retoriker.

 
Ingen bild

Medborgaren

28 januari 2013 20:07

OT/
Nu är det hög tid att kräva kraftigt minskad kommunalskatt!
Som medborgare tvingas vi betala allt högre avgifter för i stort sett all kommunal service, något som vi redan betalat en gång via skattsedeln!
Dessutom har ju privatiseringsivern misslyckats totalt då allt blivit dyrare o sämre, vem tycker att vård o skolor blivit lika mycket bättre som dyrt?
Tanken med kommunalskatt var ju att kommunens servicetjänster skulle samordnas och finansieras med skattemedel, trots extremt höjda kommunalskatter är servicen usel och kräver som sagt att man betalar extra avgifter för i stort sett allt!
Trots 7-klöverns ständiga mantra om att mer invandring behövs för att klara efterfrågan på arbetskraft o därmed kommunala skatteintäkter, går utvecklingen åt precis fel håll........
Är inte sänkta kommunalskatter med 50% något som vore rimligt i kommande valrörelse?

 
Ingen bild

Karin, SD Orsa

28 januari 2013 22:56

Ja, ta bara det här med sophämtningen. Du får knappt kasta något i soptunnan, utan det mesta ska fraktas egenhändigt till stationer i tätorten eller sopstationen, så vad betalar vi för egentligen? Tänk på pensionärerna som inte har bil. Ska de dra med kassar på (de nästan obefintliga) bussarna och släpa till överfulla containrar?

 
Ingen bild

s-e karlsson

29 januari 2013 15:20

Bra, Karin SD Orsa , något som ivarje fall jag inte tänkt på , men du har rätt !

 
Ingen bild

Friedman

3 februari 2013 03:12

Bättre att dumpa de miljarder ton med vitvaror och gamla elektonikvaror i Nigeria. Det måste väl SD gilla va?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se