thoralf

Direktlänk till inlägg 25 januari 2013

FREDAGSKRÖNIKAN ”LJUNGBYHOLMSMAFFIAN”

Av Thoralf Alfsson - 25 januari 2013 22:58

Ikväll känner jag för att vara lite ironisk och kanske elak. Idag avslöjar Östran att Socialdemokraterna i Kalmar förhandlar med Centerpartiet om ett samarbete. Det fick mig att reflektera lite över det politiska spelet i Kalmar. Läs artikel i Östran.


Östran har under dagen försökt att få en kommentar från mig men jag har suttit i styrelsemöte och därmed missat både deras mejl och sms. Så här kommer min kommentar istället. Det är möjligt att det blir en uppdatering efter att jag läst lördagens artikel i Östran.


Starke Johan (Johan Persson) möblerar om sitt lag inom Kalmar kommun. Under 2012 gjorde han sig av med Miljöpartiet som majoritetspartner efter interna strider med Jonas Löhnn och senare Anna Thore. Något som gjort Miljöpartiet minst sagt sura på S.


Sedan kastade Starke Johan ut sin fru och inledde ett förhållande med moderaternas oppositionsråd Malin Pettersson eller om det nu var tvärt om, det vill säga ett nytt förhållande och sedan kasta ut mamman till sina barn. Denna kärleksaffär fick givetvis stora rubriker och många undrade hur länge den pågått och vilka politiska beslut som gjorts upp i sänghalmen det senaste året. Inte minst beslutet om kraftigt ökade arvoden för dem själva!


Inom Moderaterna blev det givetvis uppror och man krävde att Starke Johan skulle lämna sin post som kommunalråd. Kärleksparet kunde ju inte både vara kommunalråd och oppositionsråd. Starke Johan fick dock sin vilja igenom och Malin Pettersson fick lämna uppdraget som oppositionsråd och alla andra förtroendeuppdrag för moderaterna.


Starke Johan drog då i alla trådar och vips så var Malin Almqvist (sitt flicknamn) utvecklingsdirektör på länsstyrelsen för Kalmar län. En helt nyinrättad befattning på länsstyrelsen. Hennes ansökan bestod visst i bara ett par meningar men det räckte för att slå ut alla andra sökande, oavsett meriter. Så självständig var den nye landshövdingen Stefan Carlsson!


Nu inleder starke Johan med att ”attackera” det just nu "bedövade" Centerpartiet med en uppvaktning om samarbete. Visst är det genialiskt av starke Johan! När Centerpartiet är på väg att raderas ut som riksdagsparti erbjuder starke Johan samarbete i Kalmar kommun. Anders Andersson och Ingemar Einarsson kommer givetvis tacka ja till detta samarbete. Starke Johan och Ingemar Einarsson står nog närmre varandra än många tror, på det privata planet. Undrar om de jagar ihop? Anders Andersson kanske också varit med på jakt. Undrar om detta är något som diskuterats ute i skogen i Påryd på diverse jaktpass efter älg och vildsvin.


Med detta samarbete krossar han alliansen i Kalmar fullständigt. Först neutraliserar han alliansen oppositionsråd i ”sängen” och sedan splittrar han alliansen med att köpa sin gode vän och centerpartisten Ingemar Einarsson.


I stort sätt nästan alla i Johan Perssons inre krets kommer nu från Kalmars södra delar och har varit verksamma i Söder Möres kommundelsnämnd, ”Ljungbyholmsmaffian”


Kapitalistkommunisten Bertil Dahl från vänsterpartiet är nog bara nöjd att få sitta kvar på sin kommunalrådspost. Det andra kommunalrådet Anette Lingmerts (S) hämtades ju också från Ljungbyholm efter valet 2010.


Som säkert alla vet ligger i stort sätt alla Kalmars problemområden i norra delarna av Kalmar. Norrliden, Berga, Berga centrum, Funkabo, Oxhagen och Smedby.


Ljungbyholmsmaffian som numera styr Kalmar och som kanske kommer utökas med Centerpartiet har sina bopålar i de södra delarna av staden/kommunen. Stensö, Rinkabyholm, Boholmarna, Ljungbyholm, Dunö och Påryd.

Hur många tror att det nya paret starke Johan och Malin Almqvist kommer bosätta sig i några av de norra delarna i Kalmar? Nej, det lär bli Ljungbyholm, Boholmarna eller Dunö!


Uppenbarligen litar inte starke Johan på sin egen förmåga inför valet 2014 utan söker nu även stöd från Centerpartiet. S+V+C ?


Segregationen i Kalmar fortsätter med andra ord. Snart blir det nord mot syd!

 
 
Ingen bild

Göteborgare

25 januari 2013 23:10

Det verkar lite rörigt nere i Kalmar.
Jag hänger inte med riktigt.

 
Ingen bild

Östgöten

25 januari 2013 23:21

Visst är det rörigt, behövs någon med Ahonens intellekt för att reda ut det hela ;)

 
Ingen bild

Sverigevän

25 januari 2013 23:23


--------------------
Rösta Svenskt 2014!
--------------------

 
Ingen bild

Johan

25 januari 2013 23:26

@ Thoralf, du bör inte stillatigande acceptera Aftonbladets lögnaktiga förtal.

Aftonbladet skriver:

"På luciadagen i fjol var den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfsson arg. Han hade sett SVT:s ”Luciamorgon” och upprörts över att lucian ­inte var tillräckligt blond, inte tillräckligt ”svensk”.

Lucian – som fick Alfsson att rya om ”mångkulturellt förfall” – är en 14-årig tjej som heter Astrid. Ett barn.

Alfssons hetsande är inte unikt. "

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article16126408.ab

 
Ingen bild

Kalleman

25 januari 2013 23:29

Det är så det fungerar i en jakt på köttgrytorna, det finns så mycket att förlora men så mycket mer att vinna. Den egna försörjningen/att stå i centrum överskuggar allt annat, väljarna då? Dom skiter vi i!

Mörka och dölja, politikernas regelbok nr:1 på riks/landstings/kommunnivå.

Måtte du aldrig hamna där Thoralf!

 
Ingen bild

NEGER

26 januari 2013 00:02

Den rasistiska hetsen mot negrer förtsätter,
inte bara i Sverige, utan också i Tyskland.

Negrer elimineras från barnböcker.

http://avpixlat.info/newsdesk/neger-stryks-ur-tyska-pippibocker

Vad blir nästa steg?

 
Ingen bild

Det jäser i kommunerna,SD påverkar!

26 januari 2013 00:03

Från ena månaden till den andra kom 750 asylsökande till Borgholm. Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) anser att situationen är ohållbar och vill ha nya asylregler.

– Visst ska vi ta emot och skydda dem som flyr från krig, det är självklart. Men när en del utnyttjar Sveriges frikostiga asylsystem blir situationen ohållbar.
Lisbeth Lennartsson berättar om hur hon sett att flyktingpolitiken fungerar.
– Det kommer ett antal människor som utnyttjar systemet genom att dyka upp i Sverige och söka asyl. De vet att de inte kommer att få asyl och när de bott här en tid, och fått lite pengar, så åker de iväg innan utvisningsbeskedet kommer. Då kan de komma tillbaka nästa år och göra samma sak.
– Och så finns det de som blir lurade att tro att de kommer att kunna starta på nytt i Sverige. Det är oftast väldigt fattiga människor som gjort allt de kunnat för att komma hit. Och blir utvisade.

De här kategorierna asylsökande gör mottagningen av dem som verkligen behöver skydd mycket svårare. Lisbeth Lennartssons lösning är visumtvång.
– Sverige är i stort sett det enda landet i Europa som har så här frikostiga regler. Det håller inte i längden.
Hon känner sig ganska luttrad vid det här laget när det gäller asylfrågor.
– Vi lyftes fram av staten som ett gott exempel på hur vi snabbt och på ett bra sätt ordnade det för de asylsökande. Sedan slog staten, i form av Skolinspektionen, oss i huvudet. Det är självklart en jobbig situation och så här kan det inte se ut från år till år.
Hon ser ingen som helst möjlighet att Borgholms kommun ska hinna fixa till ordinarie skolgång för de barn som vistas på de förläggningar som finns i kommunen.

– Det måste till en liknande förordning som under Balkankriget på 1990-talet. Då räckte det att ordna tre­timmars skoldag. Sedan är det ju självklart att de som får uppehållstillstånd ska in i den vanliga skolan och där har vi redan börjat med integreringen.
I slutet av förra veckan var 150 av de 750 platserna tomma. Hur det blir i?morgon vet Lisbeth Lennartsson inte.
– Det är det som gör det så svårt att planera.
Det är inte bara skolfrågan som är svår i en sådan här situation.
– Barnen har rätt till fri tandvård och de vuxna till akut vård, så en extra tandläkare har anställts på folktandvården. Tider bokas, men så kommer ingen, för familjen kanske redan har åkt hem.
I?dag har ett 140-tal asylsökande, främst familjer från Syrien, fått tillfälligt uppehållstillstånd. Och det ställer till med nya organisatoriska problem.
– De ska kommunplaceras och introduceras. Men det finns inte tillräckligt med kommunplatser, så de blir kvar på förläggningarna där de egentligen inte ska bo. Och när det gäller integrationen i samhället blir det ju väldigt svårt för oss, eftersom vi inte vet om de stannar tre veckor eller tre månader eller för alltid.
Borgholm har ett avtal att ta emot 25 invandrare per år som fått uppehållstillstånd.
– Vi kan inte ta fler. Vi har inte bostäder helt enkelt.
– Det behövs mer solidaritet både i Europa och i Sverige. Fler länder måste ta ansvar, och fler kommuner i Sverige måste hjälpa till. Så är det bara.

http://www.barometern.se/nyheter/oland/%283619546%29.gm

 
Ingen bild

OT

26 januari 2013 00:26

Apropå "Hvad sker der, når SD opnår 15-20%?": www.snaphanen.dk

"Hear the wind sing a sad, old song
it knows i'm disapering soon
please don't cry or my heart will break
when we'r goon away.

Goodbye my Sweden goodbye
goodbye and au revoir
as long you other peoples remember us
we'll never be goone.": http://www.youtube.com/watch?v=UxuPYJwOycQ

 
Ingen bild

OT

26 januari 2013 00:29

Är det verkligen så att vi svenskar inte finns?

Om så är fallet varför gör det så ont att höra följande?

"Goodbye to you my trusted country We've known each other since I was born I climbed hills and trees Learned of love and ABC's
Skinned my heart and skinned my knees.
Goodbye my country it's hard to loose you
When all the bird's are singing in the sky
Now that the spring is in the air
burka girls are everywhere
Think of me when I won't be there.
I had joy, I had fun
I had seasons in the sun
But the hills that I climbed
Were just seasons out of time...": http://www.youtube.com/watch?v=6ixdPnLFVIo

Och om vi finns varför gör inte du något åt det?

 
Ingen bild

OT

26 januari 2013 00:48

Apropå att - "...Varje meddelande att motståndet skall uppges är falskt..."

"The sjuklöver parties says its good times
And the climate change will make Götaälv River going dry
The interest is up and the Stock Markets down
And you only get raped
If you are home with your own husband

I live back in the "woods", you see
A woman and the kids, and the neigbours and me
I got a vote and Thoralfs blogg
And a swedish man can survive
This countrys folk can survive..." - A Country Boy Can Survive: http://www.youtube.com/watch?v=8lVrajX1daU

 
Ingen bild

Magnus S

26 januari 2013 01:17

Vad gör jag för att påverka situationen i Sverige idag? Jag twittrar så fyndigt jag kan. Jag kommenterar flitigt tidningsartiklar (under annat alias än här) jag försöker påverka/upplysa min omgivning mest på jobbet (hemma har jag gett upp). Jag delar ut flygblad då min "ledare" ber mig. Ibland på eget initiativ. Jag har skivit åtskilliga insändare till lokala tidningar varav en del faktiskt kommit med under mitt riktiga namn. Jag inväntar med spänning den dagen då jag kan förhindra en grupp/våldtäkt eller ett rån eller en rå misshandel där jag absolut inte tänker lägga fingrarna imellan. Så ser min vardag ut..

 
Ingen bild

Magnus S

26 januari 2013 01:23

Samtidigt försöker jag varje dag upplysa/utveckla mig själv så jag kan argumentera på bästa sätt för mitt/Sveriges bästa när så skulle behövas. Vad gör ni andra?

 
Ingen bild

Kalle

26 januari 2013 01:58

wow, så här skall man skriva blogginlägg! fortsätt denna snabba kraftfulla retorik i riksdagsdebatterna. blir garanterat succe när de sänds i tv.

braaaaaaaaaa

 
Ingen bild

älskar det sköna

26 januari 2013 03:06



När får vi se islams första kvinnliga tennisstjärna?!

Det finns uppemot två miljarder muslimer och fler än femtio islamiska stater i världen.
Är det inte lite märkligt då att det inte finns en enda kvinnlig representant för denna enorma folkgrupp i någon av tennissportens toppturneringar?

———————————————————————————————————————
Fräsiga bilder från Australian Open

Du behöver inte vara en tennisfantast för att uppskatta bilderna,
särskilt inte om du bara är ute efter att flukta lite på avundsvärda atletiska kroppar.

http://magazine.foxnews.com/celebrity/women-turning-heads-at-australian-open

 
Ingen bild

Stefan A.

26 januari 2013 05:10

C tycks aldrig lära sig någonting, varje gång man samarbetar med S kommer man ut som förlorare, C-väljare gillar inte sossar det borde man veta vid det här laget.

 
Ingen bild

s-e karlsson

26 januari 2013 06:37

Kommunalrådet i Borgholm på Öland har tydligen upptäckt att hon målat in sej i ett hörn ,att sen skylla på att andra kommuner måste ta sitt ansvar och ta emot fler flyktingar är verkligen rappakalja ! Hon borde istället varna andra kommuner från att göra som Borgholm gjort !

 
Ingen bild

mullis

26 januari 2013 07:57

ny dag,
ny thoralf,
han gör mig aldrig besviken,
jo, men då för att vi uppåt landet inte har någon med hans blåslampa,
jag förstår inte hur du hinner med,
men Sveriges bästa bloggande politiker är du,
tack

 
Svensson

Svensson

26 januari 2013 08:29

Populistika politiker byter fruar ofta, enligt rykten ska även Fredrik Reinfeldt ha gjort det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

MakingBacon

26 januari 2013 08:44

Bra att du gräver i skiten

 
Ingen bild

Olli

26 januari 2013 08:49

Bra länk
https://www.flashback.org/p41469498

 
Ingen bild

Rune

26 januari 2013 08:55

"Den rasistiska hetsen mot negrer förtsätter,
inte bara i Sverige, utan också i Tyskland."
------------------
De politiskt korrekta tycks avsky negrer?
...............
Sedan undrar jag vad OT här ovanför menar med sina engelska ramsor? Är det för att imponera på oss svenska bönder?

 
Ingen bild

Jimmy

26 januari 2013 09:31

Rune// om nu OT ville imponera hade den ju kunnat göra en korrekt meningsuppbyggnad och kontrollerat stavningen.

Tramset inom kommuner/landsting är skrämmande, man kan tro att politiken är ett AMS-projekt

 
Ingen bild

Solidus

26 januari 2013 10:32

Tack Thoralf, tänk om varje stad/kommun hade en "Thoralf" så hade inte Kalmar varit unikt i korruption. Detta förekommer överallt.

Politisk korruption är tex när Malin fick ett nytt jobb på en nyinrättad plats före alla andra. De andra sökande vågar inte vara obstinata i det nya DDR med rädslan av att inte få jobb i framtiden.

Alla läsare, ni som bor i Borås eller ljungbyhed ni har likadana saker där. så för ert och landets bästa rösta in Sverigedeomkrater i kommun och Riksdag samt i alla andra val. Då vågar folk som Thoralfs kaliber ställa upp. Sätt igång och värva röster genom att be dem länka sig in här och på andra bra sidor.

Alla kan hjälpa till med valarbetet nu. Ni som har tid och kapacitet, ställ upp innan det är för sent.

 
Ingen bild

Rune

26 januari 2013 10:39

Jimmy// Jag har nog en viss potential att bli imponerad? Att kontrollera engelskan med sin medeltida stavning överskrider min förmåga.
Men i stället tycker jag att det är dumt att skriva på främmande språk oss svenskar emellan om man vill bli förstådd.
I början på artonhundratalet talade sociteten franska sinsemellan för att imponera på vanligt folk och dessutom hålla dem utanför.

 
Ingen bild

Mattias

26 januari 2013 11:01

Förjävla bra och intressant krönika Thoralf! Det är alltid roligt att bli uppdaterad om vad som sker i vår kommun från en med insikt däri. Sånt skulle aldrig komma fram i vanlig pk-media. Tack :)

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

26 januari 2013 11:41

Helt klart en av de bästa och mest "grävande" krönikor du skrivit Thoralf! Tänk om svenska "journalister" kunde arbeta på det sättet och prestera liknande lysande alster i sina "tidningar"!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Hulda

26 januari 2013 11:57

Som boende långt från Kalmar, känner jag inte någon av politikerna. Men lokalpolitiken brukar avspegla den på riksplanet.
För mygel, korruption och problemområden finns tyvärr i hela Sverige...
Desvärre finns Thoralf bara i Kalmar...

 
Ingen bild

Inget i huvudet på Ahonen

26 januari 2013 12:06

Rättshaveristen Ahonen sliter sitt hår som matadoren i tjuren Ferdinand helt förtvivlad av att han inte kan trigga igång det förhatliga "näthatet".
Låt stalkaren tyna bort och självdö det är lugnast så,och så firar vi med en stänkare när han blivit bortrationaliserad från blaskan.
En bra början är att bojkotta skiten,!(Östran)som förtydligande.

 
Ingen bild

Mångkulturen ochintegritet skändar kvinnorna!

26 januari 2013 12:37

Jenny Madestam
Låt oss tala om kameror på stan

För någon vecka sedan blev jag bestulen på min väska under en lunch i Kungshallen i Stockholm.
I min egen privat spaning efter mitt liv insåg jag vad övervakningskameror hade kunnat göra för mig och andra i city under lunchrusning.
Om Kungshallen haft tillstånd att sätta upp kameror skulle stölden för förmodligen aldrig ha hänt men om den likväl gjorde det, skulle det varit enklare att reda upp brottet.

Polisen hade kanske haft en person, ett signalement, att söka efter.

I nuet läggs ärendet bara ned. Min väska är en i mängden av alla som dagligen stjäls, obemärkt.

De poliser jag talat med framhåller alla vilka besparingar samhället kan göra genom att tillåta övervakningskameror. Antalet brott minskar, och därmed både personliga tragedier och kostnaden för handläggning och utredning av desamma.

Forskning visar att polisen har rätt. I en studie av nationalekonomen Mikael Priks framgår till exempel att införandet av övervakningskameror i Stockholms tunnelbana reducerade antalet brott med 20 procent, huvudsakligen var det ficktjuveri, rån och drogrelaterade incidenter som minskade.

Ett liberalt argument är att mer övervakning riskerar leda till ännu mer övervakning, till slut har vi en statlig kamera hemma i sovrummet. Detta baserar sig på en mycket negativ och sorglig syn på ett demokratiskt samhälle.
Att skydda individer i det offentliga rummet behöver inte betyda att storebror vill se dina skitiga underkläder.
Kränkt som individ, kan man bli på olika vis. Som brottsoffer erfar man en enorm kränkning.

Det är obegripligt att det är mer kränkande att eventuellt fastna på en, till vardags, obetydlig kamera framför att slippa utsättas för brott.
Kostnaden för samhället och individen talar för sig själv och gör det självklart att tillåta kameraövervakning på offentliga platser.
Den som har problem med detta, kanske har större problem än så.
www.ex pressen.se/ledare/jenny-madestam/lat-oss-tala-om-kameror-pa-stan/

 
Ingen bild

Hulda

26 januari 2013 12:59

Jo, gärna kameror. Men först ordentliga signalement på brottslingar som är efterlysta av polisen..

 
Ingen bild

Magentan

26 januari 2013 13:58

DET BEHÖVS MER SOLIDARITET I EUROPA OCH SVERIGE - FLER LÄNDER MÅSTE TA ANSVAR, OCH FLER KOMMUNER I SVERIGE MÅSTE HJÄLPA TILL - SÅ ÄR DET BARA!!!

Centerpartisten Lisbeth Lennartsson har plötsligt hamnat mitt i verklighetens vansinne när det gäller svensk flykting- och invandringspolitik. Där mitt i verklighetens vansinne fattar hon nu äntligen, genom den egna erfarenheten, ATT DEN NUVARANDE POLITIKEN FUNGERAR INTE, varken ekonomiskt eller praktiskt, eller över huvud taget.

OCH hur vill hon då lösa detta?
Jo, precis som övriga 7-klöverns politiker vill hon lösa detta GENOM ATT SPRIDA UT EXAKT SAMMA VANSINNE ÖVER HELA SVERIGE OCH HELA EUROPA!

Över 40 miljoner människor befinner sig för närvarande på flykt från krig i världen. Dessutom finns det över 1000 miljoner EXTREMT fattiga människor i världen.

Massförflyttningar runt jorden av miljarder människor fungerar ALDRIG!
DETTA MÅSTE LÖSAS PÅ PLATS OCH I NÄROMRÅDENA!

 
Ingen bild

Ilsken Svenne

26 januari 2013 14:40

I idiotsverige finns det inga gränser för elitens fräckhet och idioti.

Du som skrotat TVn och sagt upp din bekantskap med SVT och AB Radiotjänst skall nu avkrävas två tusenlappar om årer för att du har internetansluten dator och potentiellt kan se TV-Play.

Inget fel i att lägga ut hela TV-utbudet på Internet - men gör det då för helvete som en betaltjänst, förslagsvis 500:- i kvartalet genom att sälja ett betalningsbevis, t ex via ATG, som efter registrering via nätet ger tillgång till TV-Play, så att alla vi många, som blir allt fler och som avskyr den PK-tillvända, oftast direkt lögnaktiga SVT-skiten, slipper att legalt bli rånade på betalning för något som vi absolut inte vill ta del av.
Detta är en angelägenhet som SD måste engagera sig för.

 
Ingen bild

Skatan

26 januari 2013 14:50

Vanligen tävlar journalister och andra proffstyckare om att vara bäst i ämnet personlig integritet. Övervakningskameror är djävulens instrument. Men när en ledarskribent i Expressen - Jenny Madestam - blir bestulen på sin väska så vore det plötsligt bra om det hade funnits en kamera. En sanktionerad synpunkt på ledarplats av ansvarig utgivare. Jag undrar om hon också tycker att det vore bra om Expressen visade en opixlad bild på förövaren oavsett härkomst. Uppenbart är att fler journalister behöver berikas i allmänhetens verklighet.

 
Ingen bild

Dumle

26 januari 2013 15:10

Magnus S

Du under vad andra gör för att vända skeppet Svea på rätt kurs igen. Att värva röster till den sverigevänliga rörelsen är en sak som måste ske. Men de viktiga besluten tas sedan i Riksdag och på Kummunfullmäktige runt om i landet. Du och många andra bör alltså engagera er politiskt. Det är inte alltid säkert att SD är bästa valet. Att folk engagerar sig i de andra partierna och på så sätt påverkar dessa i rätt riktning kan vara nog så viktigt. Alla partier i 7-klövern skriker efter folk till mandat och ersättare till dessa. Jobba långsiktigt. Ge aldrig upp!

 
Ingen bild

World Traveller

26 januari 2013 15:14

Apropa overvakningskameror. Om man tar bort de kriminella fran gatorna saa behovs inga kameror. Svarare an saa ar det inte.

 
Ingen bild

Pär Green

26 januari 2013 15:47

Denna "fia"
som skickar in länk till blogg, har inget med Thoralf Alfsson:s ämne att göra!
Är förmodligen en "karl-Astrid" som enbart är ute efter att få "träffar" alternativt få reklamslantar!
Uppmanar därför att ingen tittar på "dennes" blogg!
Har jag fel, återkommer personen med ett relevant inlägg!

 
Ingen bild

Hulda

26 januari 2013 16:18

Pär Green...
Jag har tittat på denna "fia",s blogg. En gång och aldrig mer. Antingen en naiv fjortis som har grava problem med rättstavning, eller någon som leker fjortis.
Så jag instämmer fullt ut. Titta inte, ni blir bara besvikna...

 
Ingen bild

s-e karlsson

26 januari 2013 16:21

Magnus S jag har åtskilliga gånger läst dina förträffliga insändare i lokaltidningarna ,du är en kämpe ! Mvh Sven-Erik .

 
Ingen bild

Peter K

26 januari 2013 16:38

10 anställda för att pyssla om 12 "barn". Och ändå så undrar alla ledarskribenter varför SD får över 10% i opinionsundersökningarna.

Folket börjar sakta resa sig.

http://ostran.se/NYHETER/Moensteraas/127-personer-vill-jobba-med-asylsoekande-pojkar

 
Ingen bild

Lotta

26 januari 2013 16:39

@Skatan
Jenny Madeling är den som föreslog fadderskap där svenskar skall bli faddrar till invandrare. Helst hade hon sett att det var obligatoriskt, då kan hon ju med glädje åta sig ansvaret för den/de som stal hennes väska.

http://www.expressen.se/ledare/jenny-madestam/ledare-fadderfamiljer-kan-oka-integrationen/

 
Ingen bild

s-e karlsson

26 januari 2013 16:54

Peter K ,det finns fler kommentarer om detta på Oskarshamns Nyheterna under Mönsterås .

 
Ingen bild

Tony

26 januari 2013 16:56

Ensamkommande pojkar, det sägs ju att dom flytt från krig,
men Flickorna då, drabbas inte dom av detta krig och elände??
även om flickorna bara är värda hälften så mycket som pojkarna
i dom länderna så borde ju även dom fly. Eller är det så att
flickor där är modigare än sina hariga motsvarigheter?

 
Ingen bild

Skatan

26 januari 2013 17:58

Ännu en sak som retar mig i dag. JK lär ha sagt, att man kan dömas för hets mot folkgrupp. Svenskar är ingen folkgrupp. Jag kan alltså tvingas att utstå hur många oförskämdheter som helst av dem på andra sidan gatan som JK behagar kalla för folkgrupp. Men jag blir själv åtalad om jag går i svaromål. Snälla Thoralf, ta upp detta i riksdagen. Vi måste väl ha likhet inför lagen!!!!

 
Svensson

Svensson

26 januari 2013 19:47

Inte äns invandrarna gillar dessa pk-människor. Det är ju från såna människor dom har flytt ifrån.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Eric H

27 januari 2013 07:33

"Internt politiskt", mycket skickligt skött av "Starke Johan". Sossar är som vi ser här, experter på sånt här glidande samarbeten åt båda hållen - samtidigt!
Frågan är bara, kommer väljarna att minnas detta 2014? Tvivlar på det, nästan två år till valet och detta kommer nog att förblekna. Som sagt sossar är fenomenala på sånt här...

 
Ingen bild

Observant

27 januari 2013 15:42

Nu är det väl så att SD inte heller kan skryta om att ha den bästa renomén på det området som artikeln handlar om. T ex så fyrdubblade JÅ sitt arvode strax efter valet 2006, men knappast sin arbetsinsats i motsvarande grad. Det är väl också högst tveksamt om alla i den tjänstemannastab som SD tillsatte efter 2010 hade de bästa meriterna av de sökande för platserna? Jo, i de lugnaste vattnen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards