thoralf

Direktlänk till inlägg 21 januari 2013

FOLKSTORM ELLER HATKAMPANJ

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2013 11:15

Ibland undrar man hur pass inkrökta journalister är? Något större tänkande är i varje fall vissa inte begåvade utav. Självinsikt och självkritik tycks vara helt främmande begrepp för denna yrkeskår.


Igår var det Agenda i SVT som visade prov på sin enkelspårighet då man inte upplyste om att hot och hat kommer från mer än ett håll på nätet. Det är riktigt obehagligt att de hur vänstervridet Agenda är!


Idag kommer Aftonbladets Anders Lindberg med krav om att avtvinga Jimmie Åkesson löften om att stoppa något. Uppriktigt sagt begriper jag inte riktigt vad Anders Lindberg menar. Frågan är om att är medveten om det själv eller om det bara är ett sätt att få in Jimmie Åkessons namn i artikeln.


”Hur kan Sverigedemokraterna ­komma undan? Varför får inte Jimmie Åkesson fler frågor om det? Varför ­avkrävs han aldrig några löften om att på riktigt sätta stopp för det?

Utvecklingen är helt oacceptabel. Vårt demokratiska samhälle, vår ­öppenhet och vår frihet måste värnas mot de som med våld eller hot om våld vill tvinga sin vilja och sina åsikter på andra.”

 

När opinionen i en fråga drivs av Aftonbladet eller SVT kallas det hela för ”folkstorm” och eventuella hatmejl eller hotmejl bara understryker den allmänna opinionen och tas av media som en intäkt för att man gör rätt och att man agerar i ”samhällets tjänst”.


När däremot en fråga lyfts eller drivs av t.ex mig som jag gjort i mina blogginlägg om Mazettis krönika eller Ungdomsstyrelsens beslut om att neka SDU bidrag är det en helt annan sak. Krönikan och Ungdomsstyrelsens beslut var väldigt politiskt korrekta.


När sedan dessa utlöser en folkopinion är det inte en ”folkstorm” utan en ”hatkampanj”. Hela etablissemanget rycker ut och till och med justitieministern får medverka i Agenda för att understryka allvaret.


Hur många kommer ihåg fallet Louise i Vetlanda 2007?


Aftonbladet hängde verkligen på Uppdrag granskning och det blev en verklig ”folkstorm”.

 

 


   


Aftonbladets artiklar  Artikel1  Artikel2


Blev det någon debatt om näthatet och alla hatmejl eller hotmejl i Aftonbladet. Gav Aftonbladet Janne Josefsson och Uppdrag Granskning skulden för över 500 hat- och hotmejl? Nej, givetvis inte!


Det handlar endast om vem som är budbäraren? Tillhör budbäraren de ”goda” eller de ”onda”?

Att svensk media är så enkelspårig eller att alla befinner sig i samma fåra är minst sagt obehagligt och bådar inte gott inför framtiden.


Demokratin är under attack av de "goda" i samhället!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cavatus

21 januari 2013 11:43

Om ni orkar höra detta malande svenskhat i 111 minuter, så varsågod! Man storknar och undrar: när vi en orm vid vår barm? Vem avlönar alla dessa professionella svensk- och Sverigehatare? Varför envisas de med att bo här om vi och vårt land är så hemskt? Kan det möjligen vara en bekväm och kravfri födkrok?

http://www.ur.se/Produkter/174334-UR-Samtiden-Varning-for-ras-Debatt-Varfor-behover-vi-tala-om-ras

 
Ingen bild

Hacke

21 januari 2013 11:57

Hat- och förföljelsejournalistiken i gammelmedia är ett hot mot det öppna samtalet, yttrandefriheten och i slutändan demokratin.
Deras desperata och maktfullkomliga agerande kring det uppenbara faktumet att man håller på att förlora sin monopolställning på vad som får tyckas och sägas blir förhoppningsvis också deras slutliga fall.
I längden är det ohållbart att lappa och laga på den sista Sovjetstaten i moderna tidevarv.

 
Ingen bild

Nils Dacke

21 januari 2013 11:57

Mycket bra skrivet. Det är liksom pricken på I:et. När vänstern får mothugg är det inte roligt längre då måste man ta till censurvapnet. Annars kan vi ju inte styra folket i den riktning vi vill. Dom tillhör ju dom goda om de får säga det själva.

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

21 januari 2013 11:59

Även jag reagerade just på Agendas ensidighet. Jag satt och väntade på att Åsa L. och Lisa B. skulle tillfrågas vad dom hade skrivit, som väckte dessa "hat"-reaktioner. Konstigt att inte även fru Mazetti fick beklaga sig i Agenda men hon kanske var fullt upptagen med en ny "krönika" (läs:svenskhatartikel) för någon annan tidskrift än ICA-kuriren, kanske för EXPO?

Thoralf, bra jämförelse mellan "folkstorm" och "hatkampanj"!

Man kan jämföra med romer, som aldrig tillfrågas om grunden för alla "fördomar".

http://www.status.st

 
Ingen bild

Cavatus

21 januari 2013 12:07

Här kan ni läsa en betraktelse av en f d antirasist om hur hon uppfattade och uppfattades av dessa förmenta antirasister (hon har en utomeuropeisk förälder som förlänar henne ett icke-svenskt utseende). Hon anser att anti-rasisterna är de värsta rasisterna hon mött. De är så oerhört fixerade och exkluderande i all sitt välmenande:

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/01/nyanserat-fran-en-antirasist.html

 
fia

fia

21 januari 2013 12:21

fifiochblomsterfrona.bloggplatsen.se kolla min blogg , du lär inte ångra dig , kommer snart bli sveriges största bloggare

http://fifiochblomsterfrona.bloggplats.se

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 12:34

Det som gäller är SD ökning framgent Anders Lindberg tillhör gårdagens Sverige.

Alfssons sista mening är som vanligt en torped i solarplexis i en redan orolig mage

Det som är intressant 2013 är hur mycket SD ökar vad imperfekt- journalistiken tycker på bla Aftonbladet är totalt ointressant
Det vet du Lindberg sista striden är inledd, snart dags att ta ned flaggan ,och ställa sej i a-kassekön, nätet och köpbojkotten drar åt tumskruvarna obevekligt.

Du skall få ett tips gräv lite i kommunisternas ständiga klippkort på SVT 68 , väx upp bli en man Anders

Folkrörelsen Sverigedemokraterna är här för att stanna växa och
renovera.
Givetsvis skall alla hot anmälas dvs riktiga hot dessutom bör förtal ang kommenderar ut det ena eller andra polisanmälas.
Bra objekt att anmäla

Aftonbladet bör snarast lägga ut "alla" hot på nätet
Ta först bort alla som lider av Thorett med åtföljande bruk av könsord mm dom räknas inte.
Så får Sverige läsa dessa och se antalet.
Upp till bevis Lindberg och Aftonbladet


Gubben o Gumman skriver som Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfssson SD eller Inte rasist men .... har svårt att åka rulltrappa ibland

 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

21 januari 2013 12:38

Ja, det är den nya kampanjen från media - att vi små regimkritiker skulle vara styrda och koordinerade från SD-toppen. Alla normala människor förstod när Thoralf ironiserade över sina "fotsoldater", men i media används det nu som ett tecken på "näthat". Jag bemöter krönikan i fråga här:
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/01/sd-har-ansvar-for-hatsvansen.html

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
fia

fia

21 januari 2013 12:58

http://fifiochblomsterfrona.bloggplatsen.se/ kolla min blogg , du lär inte ångra dig , kommer snart bli sveriges största bloggare

http://fifiochblomsterfrona.bloggplats.se

 
Ingen bild

charlotten

21 januari 2013 13:13

Exakt. Folkopinion blir folkstorm när det går vänstermedias håll, men blir hatkampanj när det går emot dem. Detta är en stor demokratibrist. Om detta skulle en samhällsdebatt behövas.

 
Ingen bild

Hulda

21 januari 2013 13:13

Informationsmonopolet skakar i sina grundvalar...
Ja, det verkar bara få finnas en enda sanning i Sverige. Den ska endast få förmedlas av journalister och godkända författare.
För Marxister som Äsa Linderborg mfl. är det säkert en oerhörd plåga att "vanliga människor" kan få tillgång till annan nyhetsförmedling än den godkända och tom. själva ha möjlighet att starta en blogg.
Media är säkert på gränsen till panik för varje gång SD,s väljarstöd når nya höjder. Det skulle vara oerhört spännande att vara en fluga på väggen, när kulturredaktionen på Aftonlögnen har morgonmöte...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 13:18

Hulda : Dom kanske pratar mycket om vilka vaccinationer man behöver ?

 
Ingen bild

Rune

21 januari 2013 13:18

"Ibland undrar man hur pass inkrökta journalister är? Något större tänkande är i varje fall vissa inte begåvade utav. Självinsikt och självkritik tycks vara helt främmande begrepp för denna yrkeskår."
------------------------------
Dessa är ju som nutidens journalister indoktrinerade i journalisthögskolan. Denna högskola bör stängas om det skall ske en sanering i medierna.
Beviset för att det förhåller sig så är ju att femtio och sextiotalets journalister höll en högre kvalitet och dessa hade inte gått i någon journalisthögskola, för någon sådan fanns inte då.
Villhem Moberg t.ex började sin bana som journalist utan att gå någon journalisthögskola och som alla vet så höll hans alster mycket hög kvalitet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 13:26

Rune : Specialstudera den journalist som vid presskonfensen ang Folkpartiets nya stjärna.
Han såg grymt förvånad ut när inte politikern tyckte läx/rut avdraget var en stor fråga.

Han tänkte högt "Är inte det viktigt" , nä det är inte viktigt om man inte tillhör dom som sitter på bokafeer.

En typisk foliehatt, sedan fick Twittervänstern spatt på samma fråga

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 januari 2013 13:29

"som ställde en fråga ang rut"
Efter stjärna AW Svnsson skall du infoga dyslexikompletteringen

 
Ingen bild

Hasse

21 januari 2013 13:45

Några tryckfel: "Frågan är om att är" borde vara "frågan om han är" ?
Kanske också "se" hur vänstervridna....
Logiskt tänkande är tyvärr inte journalisters starka sida.

 
Ingen bild

SD 2014 för yttrandefrihet!

21 januari 2013 14:05

Det den vänsterextrema media bedriver är vår tids McCarthyism här i Sverige där oliktänkande ska stigmatiseras,
där "högerextremister"ska jagas och uteslutas från det offentliga rummet,detta på grund av vänsterns dominans och paranoida vanföreställningar.
Denna utveckling är oerhört obehaglig då vi lever i en modern så kallad "demokrati.

Ni som inte redan gjort det:
Säg upp TV-licensen nu med omedelbar verkan.
Avanmälan - vilka regler gäller?

Om du inte längre har en tv-mottagare i ditt hushåll eller på ditt företag (gäller inte om mottagaren tillfälligt är inlämnad till reparatör) kan du avsluta tv-innehavet.

På Mina sidor kan du avanmäla:
När du flyttar till ett hushåll som redan betalar radio- och tv-avgift.
När tv-innehavaren avlidit.

Vill du säga upp tv-innehavet av andra orsaker måste du ringa, faxa eller skriva till oss. Vi behöver ditt kund- eller personnummer, namn samt gärna orsak till avanmälan. Att sluta betala fakturorna räcker inte. Det är ingen uppsägningstid för radio- och tv-avgiften.
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-svar/Avanmalan---vilka-regler-galler/

Se på TV utan TV-avgift - Lagrum ger andrum - en "enmansutredning":
http://www.fajaf.com/lokalt/tvlicens.html

 
Ingen bild

Nalli

21 januari 2013 14:21

Jag hade en gång en dröm
att drömmen var sann
att presstödet försvann.

 
Ingen bild

h

21 januari 2013 14:41

Nu var intervjuen med Lisa Bjurwald klar i P4 Extra.
Lisa öser självklart galla över "högerextremism", "främlingsfientlighet" och "rasism".
Men rasism mot vem och från vem?

Vill hon bekämpa den rasism som Malmös judar utsätts från Muslimer?
Vill hon bekämpa det hat som Svenska flickor får lida av i skolan?
"Svennehora" och andra tillmälen, är det en variant av rasism som Lisa Bjurwald vill bekämpa?
Är det rasism när svenska unga kvinnor utsätts för gruppvåldtäkter?
När äldre rånas för att de "bara" är svenskar..
Men om nu de "högerextrema" är farliga och inte alls de vänsterextrema, varför har då Jimmie Åkesson säkerligen livvakter ibland..?

 
Ingen bild

Hulda

21 januari 2013 14:43

Det blev bara ett h till namn ovan. Man kan inte lyckas jämt...

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

21 januari 2013 14:47

h@
Din avslutande fråga är verkligen berättigad!
Jag kan tänka mig Lisa Bjurwald svara ungefär så här:
"Ääh.....tänkte inte på de´...."

http://www.status.st

 
Ingen bild

Vicke

21 januari 2013 14:57

Tror att Aftonbladet vill känna Åkesson lite på pulsen för att se hur pass långt hans syn på nolltolerans inom rörelsen går. Och det är förstås Thoralfs blogg och skribenter och kommentatörer på Avpixlat som man vill åt i första hand. Åkesson har ju själv från början varit en av de mest tongivande för nätbaserad aktivism i partiet. Därför har jag svårt att tro att han skulle se anonyma kommentatörer på pro-sd-bloggar som något negativt för partiets framväxt. Vad däremot en styrelsebeordrad nedsläckning av bloggar och/eller kommentarsfält skulle få för konsekvenser för partiet behöver jag nog knappast kommentera.

 
Ingen bild

Johan Thilander

21 januari 2013 15:01

Skillnaden är väl att det på ditt kommentarsfält hängs ut människor med namn och adress, samt uppmaningar att antingen förfölja eller trakassera dem. Bara en tanke.

 
Svensson

Svensson

21 januari 2013 15:05

Vänta till på onsdag,då kommer uppdrag granskning visa hur man utnyttjar afrikaner som billig arbetskraft, då kommer regeringen och svensk massmedia hatas.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Thoralf A

21 januari 2013 15:10

Johan Thilander

De namn och kontaktuppgifter som förekommit på min blogg i kommentarsfält är kopierade från t.ex Ungdomsstyrelsens hemsida. Uppgifterna är med andra ord redan lättillgängliga på nätet.

Sedan får du gärna vissa exempel på "förfölja och trakassera"

 
Ingen bild

SD 2014 för yttrandefrihet!

21 januari 2013 15:17

@http Vicke
Förstår inte ditt resonemang!
Menar du att vi frivilliga gräsrötter som reagerar som en person ska blandas ihop med Åkesson!

Må vara att vi i SD gillar yttrandefrihet,men när ni anklagar oss vanliga människor så har ert syfte fallit till marken och ingen har lust att kommentera ert skitsnack.

 
Ingen bild

Fotsoldat Sjöberg

21 januari 2013 15:19

I nazisternas Wehrmacht och Waffen-SS betydde förkortningen PK "Propagandakompanie". Ett ord som på något sätt ser ut som en tanke...

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

21 januari 2013 16:06

Det är nog inte långt borta att gammelmedierna helt stänger sina kommentarsfält och jag hoppas så sker. Min kompis i Bryssel har tidigare berättat hur de gjorde så i Belgien, vilket fick till följd att besökarna och därmed reklamintäkterna minskade så drastiskt att tidningarna var tvungna att öppna för kommentarer igen!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Hulda

21 januari 2013 16:23

Karlskronabloggen...
Ja, inom ett år är säkert allt stängt. Möjligheten att kommentera "känsliga ämnen" är nästan helt borta nu i media.
Vi såg också noteringarna i Ping P1 före Julhelgen.

Inför valet nästa år kommer säkerligen ALLA möjligheter att kritisera invandringen och dess enorma kostnader och problem att vara totalt stängda i vanlig media.
Egentligen borde alla SD-riksdagsmän ha varsin blogg, så att fler får tillfälle att ta del av fakta som inte kommer fram i vanlig media.
Då kan också fler fritt utnyttja den nu så beskurna yttrandefriheten.

Lyssna noga på Lisa Bjurwald och Åsa Linderborg. STASI stiger upp ur askan....

 
Ingen bild

robban

21 januari 2013 16:28

folkstorm i dagens sverige är ju 15 pers på twitter som spottar ut one-liners till förbannelse om något som stör deras världsbild. men det är ju inte så konstigt när en debatt är 20 personer i en studio, som tycker samma sak, ska diskutera någoting. mao totalt meningslöst och slöseri med tid.

 
Ingen bild

Peter K

21 januari 2013 16:38

Två tummar upp för dig Thoralf. Du får min röst i nästa val.

 
Ingen bild

Rolle

21 januari 2013 16:47

Måste säga att din blogg är lysande,jag följer den med glädje trots att
jag bor på västkusten.Ett ljus i det kompakta mediamörkret.

 
Ingen bild

Medborgaren

21 januari 2013 16:51

Storm i vattenglaset...............
När murvlarna får kritik för sina skruvade skriverier av en handfull insiktfulla helt vanliga människor med ett mer nyanserat o klartänkt förnuft, ja då är det hatkampanj!
Bara för slaskmurvlarna att vänja sig vid nya tider där fler än murvlarna själva kan uttrycka sina åsikter!
Tror ni att vi hinner rädda landet från fullständig katastrof som 7-klöverpolitiker o värstingmurvlarna orsakat oss svenska skattebetalare?
Alfsson o grabbarna ger oss iallafall ett visst hopp............

 
Ingen bild

Hulda

21 januari 2013 16:52

Nu pågår något i Eritrea som kan vara ett kuppförsök. Den nuvarande regimen har något som säkert är en våt dröm för Lisa Bjurwald och Åsa Linderborg.
Ett Informatinisterium. Statlig kontroll över all media. Nyheter som spelas in och sänds senare. Total koll....

 
Ingen bild

Lärare

21 januari 2013 17:05

Ser fram mot när Jimmie Åkesson släpper sin bok, då kommer han att sitta i varenda TV-soffa och få fritt berätta om sin bok.

Sedan kommer naturligtvis Lotta Bromée bjuda in honom som gäst. Precis som hon gjorde med Lisa Bjurwald idag. Det blir trevliga stunder för oss Sverigeälskare.

Lisa B glömde tydligen nämna att Jimmie Åkesson mordhotats av en någorlunda känd person, borde väl gå att få tag på denne person och döma honom för olaga hot. Dessutom finns det säkert fler som hotat sd-politiker. Inget hörs om det! Märkligt!

 
Ingen bild

Lingon

21 januari 2013 18:17

Jag fattar inte hur du hinner med allt, kopplar du aldrig av?

 
Ingen bild

Tony

21 januari 2013 18:39

Journalister försöker gärna att briljera med sina
kunskaper, men ibland är det lite si och så med den
saken, vid flera tillfällen har jag läst ord som
"man svetsade loss" när man i själva verket menar
skära loss. Att svetsa betyder att man sammanfogar,
men det har man kanske inte fått lära sig på kommuni....
förlåt journalist högskolan

 
Ingen bild

s-e karlsson

21 januari 2013 18:51

Tänkte just skriva ngt om Eritrea men Hulda hann före , när det prasslar i nån buske där nere så medför det genast att 10000-15000 ska fly i första hand till Sverige för det vet dom därnere att här behöver dom inte göra ett dugg dom blir välomhändertagna av oss blåögda svenskar !

 
Ingen bild

Rune

21 januari 2013 18:57

Tony:
Jag har också lagt märke till det. En annan sak som journalisterna har fått om bakfoten är "Torvbrytning".
Jag som har arbetat på en torvmosse för många år sedan vet ju att man varken borrar eller spränger loss torven.
Man antingen gräver upp stycktorv, för hand eller med maskin eller också fräser upp den med en slags harv.
Ordet torvbrytning skorrar väldigt illa i mina öron.

 
Ingen bild

Tony

21 januari 2013 18:58

Hulda...
Dom kommer säkert att göra vad dom kan för att
försöka stänga ner nätet, och hur dom lyckas ja
det får framtiden utvisa, men information som kommer
från grannländer kommer Stasifolket aldrig att komma åt,
så isolerade kommer vi ändå inte att bli. Sen kommer säkert
andra informationskanaler att växa fram. För varje sådan
åtgärd som växer fram om att tysta folks självklara rätt
att göra sin röst hörd, så kommer landet att framstå i ännu
värre dager än vad vi gör idag, dom gapar visserligen högt
idag, men det är bara för att PK folket känner att dom är på
väg att mista greppet!

 
Ingen bild

Johan Thilander

21 januari 2013 19:46

Thoralf: (sent svar, men här är det)
1) Må vara att de är lättillgänliga - i vilket syfte har de skrivits ut här? Vilket är ändamålet med att skylta ut adresser till människor? Om du säger "för att klaga på beslut vi inte håller med om" - det finns en allmän epostadress till US, så det behövs inga privatadresser till enskilda individer. Det är väldigt passivt aggresivt.

2) Du använder själv uttrycket "Fotsoldater" på dina läsare - om du inte förstår att de som läser här är exakt den typ som hotar meningsmotståndare så saknar du verkligen den självinsikt som du utlyser hos journalister.

 
Ingen bild

Hacke

21 januari 2013 20:43

@ Johan Thilander
"...om du inte förstår att de som läser här är exakt den typ som hotar meningsmotståndare så saknar du verkligen den självinsikt som du utlyser hos journalister."

Om inte din trovärdighet var obebefintlig redan innan så är den det definitivt genom grova påhopp och generaliseringar som dessa.
Du borde be om ursäkt både till Thoralf och oss här inne som uppskattar utbytet med en av Sveriges nyttigaste och populäraste politiker. Men det har jag förstås inga som helst förhoppningar om att du har vett nog att göra det.
Men i anständighetens namn bör du hålla dig borta från seriösa bloggar. Det finns säkert de där dina fasoner går hem bättre. Vi håller oss med stolthet för goda för lögnaktigheter och tongångar som dina.

 
Ingen bild

UncleBob

21 januari 2013 21:00

Johan Thilander: Just nu går ett program på kanal 5 om folk med tvångssyndrom. De har svåra ångestsymtom om de inte har full kontroll på sin omgivning. Jag anser att du uppfyller dessa kriterier på "fobier" och tror du skulle må bra av att inte vara en rabiat åsiktspolis hela tiden. Ärligt talat så måste du vara riktigt obegåvad som inte uppfattar ironin i Thoralfs användande av begreppet "fotsoldater". Spänn av om var lite människa helt enkelt.
SD 2014!

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 januari 2013 21:41

Har kan dom som får hot över nätet reda på vem som skickat hoten.

Sitter Expoo, Säpo. Plisen och kollar alla IP nummer och kopplar samman med personnummer så dom har identiten.

Tänk om det är så djävligt att det sitter några och fejkar dessa näthot. Ungefär som frihetskämparna i Syrien, som bland annat innehåller agenter från väst, betalade av oss.

Ush så hatisk jag känner mig nu!

 
Ingen bild

Stig-Arne

21 januari 2013 22:06

Till: Johan Thilander

"2) Du använder själv uttrycket "Fotsoldater" på dina läsare - om du inte förstår att de som läser här är exakt den typ som hotar meningsmotståndare så saknar du verkligen den självinsikt som du utlyser hos journalister."

Din språkbehandling får mig att undra huruvida du är en sån där av kultureliten bespottad outbildad och arbetslös landsbygdsbo.

 
fia

fia

21 januari 2013 22:11

blivit kränk , har gjort en lapp video , gå gärna in på bloggen och kolla videon .. "/

http://fifiochblomsterfrona.bloggplats.se

 
Ingen bild

Pär Green

21 januari 2013 23:43

fia

Behöver du hjälp?

 
Ingen bild

Rännstensmedia

22 januari 2013 00:35

Efter tre år som präst går Helle Klein till Dagens Arbete där hon blir chefredaktör och vd

Helle Klein har tidigare bland annat varit politisk chefredaktör på Aftonbladet och krönikör på Kyrkans Tidning, en tjänst som hon sparkades ifrån i början av 2012.

Hon prästvigdes i Stockholm 2008 och har varit verksam som präst i både Nacka och Sofia församlingar i Stockholm.
Nu ersätter hon dock Hans Larsson som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd på Dagens Arbete, skriver tidningen.
– Präst är man på livstid och jag hoppas kunna vara lite fritidspräst även framöver. Men jag älskar tidningar och lockas av redaktionslivet, så det här var ett oemotståndligt erbjudande. Kyrkan får vänta, säger Helle Klein till Dagens Arbete.

Helle Klein blir även vd för Dagens Arbetes dotterbolag Da-media. Hon tillträder sin nya tjänst 1 maj.
http://www.dagensmedia.se/dm_jobb/article3621487.ece

 
Ingen bild

Ovanlig granskning.

22 januari 2013 00:40

Eskilstuna har de senaste månaderna drabbats av ett stort antal politiska brott. Dessa har främst riktats mot Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberala partiet, LP. Partiernas lokaler har utsatts för skadegörelse och det har även förekommit misshandel, skadegörelse, hot och trakasserier.

Efter en misshandel av medlemmar i Liberala partiet i januari skickade Antifascistisk Aktion, AFA, enligt tidningen Folket, följande brev som egentligen inte behöver några kommentarer:
”Som du antagligen vet så misshandlades två medlemmar i ditt parti efter torsdagens distriktsmöte.

Detta var endast en liten försmak av vad som kommer att hända om ni gör några fler försök att etablera er här i Eskilstuna. Vi kommer aldrig att acceptera liberal politik eller andra angrepp på arbetarklassen, och detta kommer inte att passera obemärkt förbi. Vi ger er nu en chans att lägga ner all politisk verksamhet. Om ni inte gör detta kanske just du blir nästa person att bli fysiskt påmind om konsekvenserna av att bedriva en arbetarfientlig politik.”

Jag har tidigare skrivit om attentat riktade mot SD:are i Gnesta, möjligen rör det sig om samma gäng. Tydligen har även Revolutionära Fronten sagt sig ligga bakom misshandeln. Om det nu inte rör sig om samma personer som kallar sig olika saker. AFA har inte hörts av på ett tag som organisation, däremot förekommer ju bokstavskombinationen som ett slagord (för närvarande finns bara en engelskspråkig sida för ett europeiskt nätverk). Revolutionära fronten har fortfarande kvar en hemsida, det mesta kring organisationen sker i västra Sverige, men vissa aktiviteter förekommer även på andra håll.

Läs mer: Folket , Folket2, Folket3, Folket4, Expressen är på gång med ett dokument kring detta de närmaste dagarna. För mer information kring hur de mest militanta antirasisterna tänker och fungerar rekommenderas en ”Aktivitetsguide för antifascister” som ligger ute på nätet. Min bok ”Gatans parlament” har några år på nacken men kan fungera som historik och genomgång av idéer och tankar i den här rörelsen, finns fortfarande som Print on demant. Mer om attackerna mot KLP och SD på Frihetssmedjan och om en klotternattack mot lokal moderatpolitiker i Eskilstunakuriren.
http://al-lodenius.com/2012/01/17/militanta-antirasister-harjar-i-eskilstuna/

 
Gates of Vienna

Gates of Vienna

22 januari 2013 01:14

Gates of Vienna has moved. Our new location is:

http://gatesofvienna.net

Previous content is in the process of migrating to the new site. Most is already in place. In the meantime, if everyone could change their links to us on their sites, as well as their bookmarks, that will help the search engines find the new URL and give us back some of our ranking.

We will shortly have the archives and the comments, but the new template hasn’t really been established — just the bare minimum to get us up and running. The rest of the process will take a while.

The old site at blogspot will not redirect to the new site, because Google has locked the blog. We have filed a request for a review of our status, but there’s no telling whether that will work — Google has not communicated with us except for the initial notice, which was:
---------
Hello,
Google has received a Terms of Service complaint regarding malicious code on your blog. After conducting our review, and in accordance with Google’s Terms of Service, we have removed the content at issue.

The Google Team

http://gatesofvienna.net

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

22 januari 2013 02:07

Ja, Men denna KRÖSAMAJA-JOURNALISM blir ett minne blott nu när Europa får sina rättmätliga nationalistiska partier i majoritet -Den saken är säker.
...S k u l l e vi inte få in dessa partier i majoritet närmaste 10 åren lär Europa INTE ha sett sin mörkaste period ännu!
..........Och jag h o p p a s vid gud att rödvinspatrasket intr dår fortsätta att som nu driva på utvecklingen mot folks resning mot DETTA FULLKOMLIGA VANSINNE det innebär med mörkningar, vitpixling, försköning, förljugenhet som folk ändå SER och HATAR!

Det är NI Rödvins-Gåslever-Champagne-Stureplans-Vänstern som iklädda diktatoriska överförmyndare för oss alla andra i Tv i Radio och press som SKAPAR hatet, som DRIVER PÅ i expressfart mot Europas mörkaste period, Med er självpåtagna demokratur-anda.
Jag säger, SLUTA, Sluta medans tid är.
Snart reser sig folken, och ni är huvudregissör.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

22 januari 2013 02:26


KATTLA-DRAKENS SISTA YLANDE.

...Det är vad vi hör! ...Det är vad vi ser. Från de etablerade journalisterna.

De v e t att deras tid är ute.
Inte en jävel av dagens uppväxande ungdomar kommwr att vilja läsa en sk dagstidning!
DE KOMMER TYCKA DEN ÄR LIKA OMODERN SOM EN FILADELFIA-PAMFLETT FRÅN 1800-TALET.
....Men
TV DÅ? .....Knappast!
ALLA SOM TROR ATT DEN UPPVÄXANDE I-PHONE GENERATIONEN KOMMER ACCEPTERA ATT V Ä N T A PÅ ATT ETT PROGRAM AV KASS KVALITET SKALL BÖRJA, räcker upp en hand nu!
...Och det här v e t ALLA!!!

 
Ingen bild

Arvid

22 januari 2013 03:05

HIV-virus på två ben - är det någon som vågar klicka?

http://youtu.be/dwnSRx-l8wE

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 januari 2013 06:25

Hur kan dom som får hot över nätet reda på vem som verkligen skickat hoten.
Sitter Expo, Säpo. Polisen och kollar alla IP nummer och kopplar samman med personnummer så dom har identitet.
Tänk om det är så djävligt att det sitter några och fejkar dessa näthot som sedan skyller på någon annan
Taktiken har använts förr och kallas desinformation.

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 januari 2013 08:07

Vi behöver en kraftig invandring på grund av en åldrande befolkning har vi fått lära oss av SVT och andra media.

Hurra. Människor från Afrika åldras inte, ett fantastiskt rön inom genvetenskapen. Kanske rasbiologiska institutet ligger bakom detta.


SVT Chefen Eva Hamilton kommer med förslag.
Slå ihop SVT och UR och satsa på utbildning av Svenskarna, så att aööa tänker rätt.
( PS: Iden provades och sparades när DDR lades ner och plockas nu fram igen, som ett exempel på återvinning )

 
Ingen bild

Hulda

22 januari 2013 08:24

Sven Dacke...
Helt rätt! Invandrare blir aldrig gamla, behöver aldrig åldringsvård, behöver aldrig sjukhusvård, lär sig svenska på ett år, begår aldrig brott, belastar aldrig miljön på något sätt osv. osv.
Detta är iaf. den bild av de "nyanlända" som Informationsministeriet försöker att få oss att tro på...

 
Ingen bild

AWSvensson

22 januari 2013 08:56

Dagens övertramp av SVT ,en fråga ställd till Maria Arnholm, skulle du kunna tänka dig att sitta i samma soffa som Jimmie Åkesson, de kunde lika gärna frågat ,skulle du tänka dig att hoppa i säng med en färgad. En bakomliggande tanke där man ifrågasätter om detta är möjligt lyser i neonskrift vilket avslöjar frågeställarens syn.

 
Ingen bild

SM811

22 januari 2013 12:29

Katarina Mazetti är i farten igen.
"Vad vore Ku Klux Klan utan kåpor?"
http://allehanda.se/opinion/ledarelib/1.5505108-vad-vore-ku-klux-klan-utan-kapor-

 
Ingen bild

Lantjunkarn

22 januari 2013 14:34

Vi måste försöka vara nyanserade.Journalistförbundet har drygt 17.000 medlemmar och det är ett mindre antal som man kan ha frågetecken i kanten till.

Dessa förstör ryktet och anseendet för dem som är seriösa .Dom flesta journalister är ganska ok.

Problemet är att dom som inte kan betraktas som seriösa sittter på ledande positioner i programledningar och på redaktioner av olika slag.

Deras privata partipolitiska vänsterpreferenser får allt som oftast göra avtryck i val av nyheter och presentationen av dessa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se