thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2013

K-G BERGSTRÖMS SVAMMEL

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2013 23:59

 


SD sätter nytt rekord i Demoskop/Expressens januarimätning med 9,2 procent och är därmed tredje största parti med god marginal då Miljöpartiet endast får 7,3 procent i denna mätning. Tidigare har Demoskop varit av de opinionsinstitut som alltid haft väldigt låga siffror.


K-G Bergström skriver i en artikel om möjligheterna för att SD skall kunna fortsätta att växa. I normala fall brukar inte K-G Bergström lyssna på någon från SD men i dagens artikel har han snappat upp något från pressekreterare Linus Bylund om att SD skulle ha nått sitt tak eller vara väldigt nära sin potential i opinionen. Givetvis tar K-G Bergström till sig detta och försöker leda detta i bevis och menar att SD är ett enfrågeparti. Det är ganska komiskt att läsa hur han sväljer ”betet” med hull och hår. Han önskar så gärna att så skall vara fallet att han som gammal i ”gården” inte ser skogen för alla träd.  


Att media ser Sverigedemokraterna som ett enfrågeparti innebär inte att partiet är ett enfrågeparti. Det borde K-G Bergström med sin erfarenhet och kunskap insett för länge sedan. Möjligen är det ett försök att fördröja nästa trappsteg i opinionen för SD! K-G Bergström kan inte vara omedveten om att ”hela spelplanen” lämnats vidöppen för SD. Dessutom har utvecklingen i Europa gynnat SD men även utvecklingen i arabvärlden påverkar opinionen i Sverige. Jag är dessutom helt övertygad om att den kommer få än mer inverkan fram till valet 2014. Detta borde K-G Bergström ha med i sina värderingar innan han börjar svamla önskedrömmar ett enfrågeparti.


Att SD har stort stöd och förtroende för sin invandringspolitik råder det ingen tvekan om men det finns fler områden.


Kriminalpolitik


Men det finns fler områden som SD kan öka sitt förtroende kapital hos Sveriges befolkning. Otryggheten i samhället när det gäller att bli utsatt för brott ökar sakta men säkert. Tyvärr.

På detta område har SD drivit en konsekvent politik i riksdagen och krävt hårdare tag och strängare straff. Vår poliskampanj (maj-aug. 2012) väckte en hel del uppmärksamhet och sammanföll faktiskt med när våra opinionssiffror började röra sig uppåt. Jag upplever att väldigt många av våra sympatisörer värderar vår kriminalpolitik väldigt högt. Något som K-G Bergström fullständigt glömt bort.


Försvarspolitik


Vår försvarspolitik är ett annat område som vi skiljer ut oss rejält ifrån sjuklövern. Vi är det enda parti som vill utöka försvarsanslagen och börja återuppbygga vårt försvar. Vårt försvar idag är på en pinsamt låg nivå och det är något som många människor börjat inse. Uttalandet från ÖB om att vi bara kan försvara en del av landet under max en vecka har nog fått en och annan att reagera. Att sedan den moderata försvarsministern anser det fullt tillräckligt har dessutom förvånat många. K-G Bergström har uppenbarligen inte koll på Sverigedemokraternas försvarspolitik! Men det är nog något som Sveriges väljare kommer få upp ögonen för fram till valet.


EU-politik


Men det största och i mina ögon viktigaste området handlar om EU! Även om vissa ekonomer börjat ropa faran över för euro-krisen har den med all tydlighet visat på allvarliga problem, inte minst demokratiproblemen inom unionen. Förtroendet för EU minskar och den kommer antagligen fortsätta att minska ju mer EU dikterar villkoren, även för Sverige. Ett exempel är snuset. En bagatellfråga kan somliga tycka men jag tror snusfrågan kan få många väljare att leta efter ett EU-kritiskt parti. Idag finns det bara ett parti i riksdagen som är EU-kritiskt, Sverigedemokraterna. Frågan om Sveriges ökade EU-avgift med ca 10 miljarder kan bli väldigt jobbig för sjuklövern under 2013.

K-G Bergström förstår uppenbarligen inte vilken sprängkraft det finns i EU-frågan. Att det dessutom ständigt poppar upp nya tokiga förslag från EU gör inte situationen bättre.


Om man sedan lägger till vår skolpolitik, våra förslag på skatteområdet med ett femte jobbskatteavdrag som skall samordnas med ett avskaffande av den så kallade pensionärsskatten och förbättrade garantipensioner för de så kallade fattigpensionärerna.


Jag kan inte på något sätt se Sverigedemokraterna som ett enfrågeparti. Däremot är vi ensamma att driva just de inriktningarna på dessa politikområden och det kommer gynna oss i framtiden. Inte minst till valen 2014. Möjligen kan vi kallas för ensamfrågepolitik!


Invandringspolitik, kriminalpolitik, försvarspolitik, EU-politik och skolpolitik är väldigt viktiga för ett lands överlevnad.


För varje dag som går så kommer fler och fler människor till insikt om att SD är så mycket mer än bara invandringspolitik. Därmed ökar vår potential av väljare också för varje.

 
ANNONS
 
Ingen bild

OT

13 januari 2013 00:52

Vi har bara sett början än. SD har potential på 51% minst.

 
Ingen bild

OT

13 januari 2013 01:41

Vi behövs både högt och lågt, några tomma stolar skall inte finnas mer efter 2014!

"Politik handlar om att presentera en samhällssyn där några kärnvärderingar blir tydliga och där en agenda presenteras som stärker värderingarna i samhället."

"Jag vill påstå att de som vill få folk att stödja det egna partiet inte bara måste ha skarpa värderingar utan också finna vägar att inkludera, i och för sig inte helt kompatibla åsikter, men där det ändå finns beröringspunkter som är större dem sinsemellan än en gemenskap med" sjuklöverns NAIVA politik: http://www.varldenidag.se/kommentar/2013/01/07/Ledarskap-i-stallet-for-asiktsmaskiner/

Då jag faktiskt är inkluderande så vill jag bara påpeka att tidningsdöden kan undvikas! "Ty sanningen skall göra eder fria" men varför kasta "pärlor till svin" när ni ändå alltid sjunger maktens sång - "the sound of silence": http://www.youtube.com/watch?v=BvsX03LOMhI

 
Ingen bild

Årets skitjournalister 2012 utsedda

13 januari 2013 02:17

Varje år så har TV olika galor där folk kan vinna priser av olika slag. En alternativ gala hölls nyligen i Stockholm där man delade ut pris till Sveriges värsta journalister. Omröstningen hölls på Thoralf Alfssons blogg där läsarna kom fram till resultatet. Här presenteras vinnarna ”The Loosers”, som fick varsin mycket fin plakett.

Eftersom ingen av vinnarna var närvarande vid utdelningen så har plaketterna placeras på deras arbetsplatser. Det är nog bara en tidsfråga innan plaketterna upptäcks. En är placerad på Expressen och två på Aftonbladets redaktion. Om vinnarna trots letande inte hittar sina plaketter så kan de höra av sig till bloggen så ska vi berätta var på redaktionen de finns. Bilder från själva ceremonin kommer att publiceras senare, under tiden kan ni få se hur plaketterna ser ut. Jodå de finns på riktigt.
Se här:
http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/01/10/arets-skitjournalister-2012-utsedda/

 
Ingen bild

Essendon

13 januari 2013 02:42

K-G Bergström är efter sin pensionering på SVT, skribent på Expressen.
mellan 1973 och 1975 var han ledamot av Kalix kommunfullmäktige för moderaterna och 1975 var han ombud på moderaternas partistämma.
Inte utan att bakgrunden och åsikterna lyser igenom!

http://sv.wikipedia.org/wiki/K.-G._Bergstr%C3%B6m

 
Ingen bild

OT

13 januari 2013 02:49

Apropå när man måste gå över ån efter vatten... Jag tror jag blir religiös!!!

"Asle Toje: Oppgjør med Oslo-konsensus": http://snaphanen.dk/2013/01/12/asle-toje-oppgjor-med-oslo-konsensus/

P.S Kan inte nog tacka www.snaphanen.dk

 
Ingen bild

Vår framtid SDU

13 januari 2013 03:06

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/290183_480086408682984_994875464_o.jpg

 
Ingen bild

Funtaren

13 januari 2013 05:34

I den utsträckning media ser sig tvingade att rapportera om tendenserna i Storbritannien mot utträde ur EU tror jag detta kommer att påverka oss positivt också. Fast man kan ju då inte utgå från att de kommer att vilja informera folket om detta. Vi har ju trots allt inte media som ser som sin uppgift att redovisa verkligheten utan att frisera den.

 
Ingen bild

Några på Getingen

13 januari 2013 07:32

Undrar om KG Bergström ser fram lika mycket mot intervjuerna med Jimmie Åkesson på valnatten 2014 som vi :=)(=:

 
Ingen bild

Lantjunkaren

13 januari 2013 07:34

Jag har tagit del av KG Bergströms krönika och analys.KG är knappast okunnig om hur saker och ting förhåler sig.

Men han kan och vill inget säga om detta därför att gamla lojaliteter,och jobet på Expressen för hans del kan spela in.

Om ingen berättat det för er så har KG Bergström ett förflutet inom poltiken.

Under 1970 talet satt han i Kalix komunfullmäktige och förde där moderaternas talan.

 
Svensson

Svensson

13 januari 2013 07:52

Moderaterna har en agenda med sin politik, invandring och invandring, och sen än mer invandring.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

biran

13 januari 2013 08:53

Thoralf törs jag gissa på att du befinner dig på Kap Verde?

 
Ingen bild

SM811

13 januari 2013 09:21

Jag förutsätter att K-G Bergström har läst SD:s partiprogram vilket blir konsekvensen av vad han säger är lögn. K-G, du står fortfarande i PK träsket och trampar och tydligen vill du inte därifrån heller.

 
Ingen bild

Fiona1177

13 januari 2013 09:39

Thoralf.... jag saknar äldreomsorgen i din uppräkning? Den ena skandalen efter den andra uppdagas, en liten notis i tidningen om maskar i liggsår och sen är det tyst igen. Varför slåss ingen för dem? För att de är förbrukade och ändå snart skall dö? Jag önskar att SD med kraft lyfter fram den frågan. Mer och bättre utbildad personal med vettiga löner till att börja med?

 
Ingen bild

s-e karlsson

13 januari 2013 09:48

Sedan ska det faen i mej inte anställas några analfabeter med knapphändig svenska inom vården ! Jag vill inte bli vårdad av någon som jag måste ha tolk för att kunna förstå ! Se till att det är bra löner så att svenska ungdomar lockas till vården istället för att dom ska behöva jobba i Norge !

 
Arvid

Arvid

13 januari 2013 09:53

Katarina Mazetti får sina fiskar varma i Julia Ceasars som vanligt mästerliga söndagskrönika.
I kommentarsfältet ytterligare påvisar signaturen Andvare (23:55 + 02:19) med till övertygelse gränsande trovärdighet vilken sjaskig, beräknande och falsk person fru Mazetti är.
http://snaphanen.dk/2013/01/12/sondagskronika-nathatets-offer/#more-142047

http://undefined

 
Ingen bild

Thoralf och SD påverkar

13 januari 2013 10:35

Läs Sveriges sämsta journalist här nedan

Högerextremister är såna som bankar på Katarina Mazettis dörrar och fönster på nätterna, för att hon skrivit en krönika i ICA-Kuriren om svenskhet.
Hur går det till när en skribent plötsligt får mejlen full av hat och hemmet attackerat?

I Mazettis fall började det med att Thoralf Alfsson bloggade. Thoralf Alfsson sitter i riksdagen för Sverigedemokraterna. När han bloggar klickar hela systemet i gång. Fotsoldaterna ger sig ut, på nätet och ända hem till folk.

Under nyårshelgen hade Alfsson omröstningen ”2012 års sämsta journalist”. Jag sopade hem första platsen med 38,7 procent av rösterna. Tvåa kom Expressens David Baas med 15,3 procent. Trea Oisín Cantwell, Aftonbladet. Fyra Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet. ­Göran Greider, knep femte plats.

Kvällspressen tog storslam.

Jag siktar på att vinna 2013 också, även om konkurrensen kommer vara stenhård. Jag hoppas det i alla fall.

Året har bara börjat, men jag ser redan nu en ohygglig utmanare i Lisa Bjurwald. Om några ­dagar kommer hennes bok Skrivbordskrigarna, som handlar om hur högerextremismen formerar sig på ­nätet. Boken anbefalles, som det heter på norska. Med den stridsskriften är det mycket ­möjligt att hon sopar hem hela vasakärven.
ÅSA LINDERBORG
http://www.aftonlognen.se/kultur/article16061877.ab

 
Ingen bild

Intressanta migrationsextremism kopplingar

13 januari 2013 10:49

Migrationsverkets insynsråd
Migrationsverket har ett insynsråd med uppgift att följa verksamheten och dess utveckling och därutöver vara stöd till generaldirektören.
Insynsrådet utses av regeringen.
Rådets möten leds av generaldirektören.

Ledamöterna är

Per Hall, president i Hovrätten för Västra Sverige
Kerstin Brunnberg, journalist och ordförande i Statens kulturråd
Maria Ferm, riksdagsledamot
Fredrick Federly, riksdagsledamot
Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot
Lars Gustafsson, riksdagsledamot
Monika Werenfels Röttorp, konsult

http://www.migrationsverket.se/info/1126.html

 
Ingen bild

Intressanta migrationsextremism kopplingar

13 januari 2013 11:17

Per Hall, president i Hovrätten för Västra Sverige
Kerstin Brunnberg, journalist och ordförande i Statens kulturråd
Maria Ferm, riksdagsledamot (MP)
Fredrick Federly, riksdagsledamot (C)
Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot (S)
Lars Gustafsson, riksdagsledamot (KD)
Monika Werenfels Röttorp, konsult (FP):
http://www.dn.se/debatt/tvinga-kommunerna-att-ta-emot-flyktingar
http://expomakt.wordpress.com/kerstin-brunnberg/
http://petterssonsblogg.se/tag/insynsrad/

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 januari 2013 11:26

En sak är klar. Året 2013 kommer att bli ett tufft år i Sveriges historia.

I dagens Godmorgon Världen ingick reklam för Lisa Bjurwald och hennes senaste bok "Skrivbordskrigarna". Den handlar om dig och mig och alla vi "näthatare". Som vanligt gör Statliga Televisionen ett bra jobb för att lyfta fram dessa människor som "jagar" det som kallas rasister.

Nu om "Mästerkatten" något ni kommer att få höra många gånger kommande veckor. Enligt SVT och Bjurvald en riktig berättelse som avslöjar Sveridemokraternas innersta känslor och agerande. För egen del verkar den vara ett projekt av EXPO.

Ursprunget till "Mästerkatten" är ett inlägg på Flasback, och om du är minsta intressserad av politiskt rävspel rekkomenderas att läsa hela historien i original och skaffa en egen uppfattning. Är det en äkta SD medlem eller en mullvad från EXPO

Läs samtliga inlägg och tänk på att den uppdateras ständigt med nya

https://www.flashback.org/t2045619

 
Ingen bild

Hur förhåller sig SD till assistansförsäkringen?

13 januari 2013 11:30

Thoralf, hur ser SD på den skenande kostnaden för assistansförsäkringen och vad vill SD göra åt det?

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/varningslamporna-blinkar-kring-assistansersattningen/

"Inom fem år spås statens kostnader spränga 30-miljardersvallen"

"Personlig assistans utgör dessutom bara en del av den samlade omsorgen om funktionshindrade. Ser man till den totala budgeten uppgår den till 66 miljarder kronor om året. Det är ungefär en och en halv gånger försvarsbudgeten eller mer än tre gånger så mycket som utgifterna för polisväsendet."

"Inget annat europeiskt land är i närheten av de svenska ambitionerna på detta område. Medan Sverige lägger 2,3 procent av BNP på omsorgen om funktionshindrade ligger snittet inom EU på 0,5 procent. Inte ens våra nordiska grannländer förmår matcha den svenska nivån.
"Sverige har blivit ett avskräckande exempel internationellt", konstaterar en expert på området som vill förbli anonym."

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 11:32

s-e karlsson...
Håller fullständigt med dig. Vårdpersonal måste självklart kunna prata och läsa Svenska ordentligt. Redan idag förekommer felmedicineringar. Blir det bättre om invandrarkvinnor ska dela ut medicin? Hur går det med nyanserna i språket, alla Svenska dialekter, och ögonkontakten om undersköterskan har bhurka?

OCH har en kvinna från Somalia samma empati med en svensk gammal sjuk människa som Svenska sköterskor?
En otrogen sjuk "hund", knappast rätt syn på en gammal människa som byggt det samhälle vi har idag.
Nej, vården är ett viktigt område för SD. Många oroliga anhöriga tänker dygnet runt på sina gamla.........

 
Ingen bild

Magentan

13 januari 2013 11:36

INVANDRINGEN ÄR DEN ABSOLUT MEST AKTUELLA OCH VIKTIGA FRÅGAN FÖR SVERIGE!

I olika enkäter anser en majoritet av väljarna att SD har den bästa invandringspolitiken, dock samtidigt med tillägget att "det finns andra frågor som är viktigare än invandringen".

Dessa kortsynta väljare inser alltså inte att samtliga av deras "viktigare politiska frågor" är DIREKT BEROENDE AV OCH KOPPLADE TILL "INVANDRINGSFRÅGAN", t.ex ekonomin, arbetslösheten, vården, skolan, kriminaliteten.

Detta betyder INTE att "SD skyller allt på invandrarna", som alla SD-hatare konstant ljuger, manipulerar och svamlar om. Det betyder att felet finns i den fullständigt okontrollerade och vettlösa INVANDRINGSPOLITIK som 7-klöverns politiker har bedrivit de senaste decennierna och som regeringen Reinfeldt (med benägen hjälp från MP) oavbrutet expanderar och nu låter urarta till total kaos.

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 11:39

Inatt har en ung tjej blivit utsatt för en gruppvåldtäkt (tom. utomhus...) i Sundbyberg. Oerhört tragiskt och tjejen mår psykiskt dåligt.
Hoppas verkligen att polisen lyckas ta fast dessa förövare.
Jag ANAR att varken hon eller hennes närmaste missar tillfället att rösta på SD i september nästa år..

 
Ingen bild

Da Capo

13 januari 2013 11:45

En syster i anden till *Åsa Linderbor* - kämnner ni henne? - alla ni näthatare och rasister som har snott åt er kommentarsfälten? **Lisa Bjurvall** - de hatfulla lögnernas drottning och tillika översteprästinna - blir påpassligt och oemotsagd av objektiva public-service-SRP1 utsänd på söndagsförmiddagen.
Lyssna till rännstens-sanningarna !
Nu saknar vi mara fröken Lodenius.
============================================
Nätets mörka sidor (Söndag 13 januari 2013 kl 10:50
(Godmorgon, världen!)
Hur blir man en näthatare?
Varför har kommentatorsfälten kapats av rasisterna?
Journalisten Lisa Bjurwald har skrivit en ny bok om "Skrivbordskrigarna".
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=5404976

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 11:56

Magentan...
Självklart påverkar invandringen hela samhället. Oerhörda kostnader för Migrationsverket, kommuner, rättsväsende, sjukvården och skolan mm.
Lidande för brottsoffer och deras anhöriga när gruppvåldtäkter, stöldligor, åldringsrånare, guldsmedsrånare , bilbränder, utpressarligor, skottlossning mot bussar mm. mm. ständigt finns att läsa om i våra tidningar.
Allt, verkligen allt blir lidande av att regeringen inte tar sitt ansvar med invandringspolitiken!

Appropå Lisa Bjurwalds senaste alster: Vi ska alla vara stolta "Skrivbordskrigare".
MEN vi ska inte sänka oss till våra motståndares låga nivå och hota eller trakassera våra meningsmotståndare i deras hemmiljö.
Vi har sanningen och verkligheten på vår sida. Då blir resan till nästa års valvaka lätt!
(Vad är väl en sk-tkrönika i ICA-kuriren, mot en valvaka där Jimmie Åkesson blir nattens segrare..!)

 
Ingen bild

Observer

13 januari 2013 12:00

Bergström skriver mot bättre vetande.Han har naturligtvis läst SD:s partiprogram och det omfattar fler än en fråga,så dålig i matematik och så dålig innantilläsare är inte den gode K-G.Nej han har naturligtvis sett hur hans kollega Ulf Nilsson blev behandlad efter sin medverkan i Dispatch International av ,dels sin egen redaktionsledning(Expressen),dels av det överallt närvarande åsiktscensurerande mediala nätverk som finns i vårt land.Nilssons krönika var mkt välbalanserad och välskriven,men den föll ändå i onåd för den fanns i "fel" publikation.Ulf N.tvingades göra avbön och var tvungen att ljuga också.Därmed devalverade han sin journalistiska hederlighet Skulle Bergström skriva att SD fortsatt kommer att öka för att partiet driver flera tunga frågor ,så kommer han med säkerhet att läxas upp på samma sätt och det vill han naturligtvis inte.Genom att inte ge en korrekt bild av verkligheten undviker han detta och så ser vi att även Bergström bredvilligt devalverar sin journalistiska hederlighet.

 
Ingen bild

Cavatus

13 januari 2013 12:01

Missa inte Julia Caesars krönika idag som tar upp Mazetti och hennes krumbukter. Det visar sig att någon förslagen kommentatör kommit på Mazetti med att skriva hatkommenterar till sin egen krönika på ICA-kuriren!

http://snaphanen.dk/2013/01/12/sondagskronika-nathatets-offer/

Krönikan är lysande och genomskådar Mazettis och Linderborgs tillvägagångssätt när det blir angripna för att uttrycka sig nedlåtande om svenskar: de tar själva på sig den kvinnliga offerkoftan. Så oerhört praktiskt!

En kommentatör på AP uppmanade mig att fråga dig, Thoralf, om du kunde ta reda på IP-numret till den här kommentaren på din blogg från "Kim":

“Kim, Onsdag 9 jan 11:08

Hahaha, verkligen begåvningsreserven det här. Bojkotta på ni, muppar, som om någon på ICA skulle bry sig. Själv tycker jag att det låter jätteskönt att i fortsättningen veta att det är några färre rasistsvin i affären när jag handlar”

Mazettis IP-nr i det mejl från den hotmail-adress hon adresserade mig (ett svar som omnämns i Julia Caesars krönika idag) är: 157.55.2.101

Kan du kolla upp detta, Thoralf?

 
Ingen bild

Magentan

13 januari 2013 12:10

Smart Cavatus!
:)))

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 12:24

Ja, efter att ha ögnat igenom både Julia Ceasars krönika och inlägget av Åsa Linderborg där hon känner sig stolt över den titel hon fick här, syns en tydlig skillnad på intellekt.
Julia Ceasar sågar sina motståndare jäms med fotknölarna med skarpa ord.
Sanningen räcker väldigt långt när man har med Linderborg och Mazetti att göra....
(Hur kan Aftonbladet anställa en kulturansvarig som bytte ut märket i studentmössa mot Hammaren och Skäran? En symbol som mördat tom. fler än Nazismens Hakkors.??)

 
Ingen bild

Lärare

13 januari 2013 12:38

Instämmer: Smart Cavactus!

Denne K G Bergström satt i morgonsoffan och analyserade de olika partiledarnas til i Almedalen. När han kom till Åkessons tal sa han; "det var väntat, inget nytt".
Jenny Strömstedt "drämde" till med den oerhört begåvade kommentaren: "men vad hade han för skjorta på sig"? Det var tydligen det enda hon fick ut av talet. De verkade inte förstå hur de gjorde bort sig kapitalt.

Vi väntar med spänning på utvecklingen av bemötandet av det enda vettiga alternativet i svensk politik, nämligen: SVERIGEDEMOKRATERNA!

Jag gissar på ca 25% i valet. Det har lossnat nu. Folk har börjat inse vad som sker i landet.

 
Stefan K

Stefan K

13 januari 2013 12:56

K-G Bergström är ett levande bevis på att arbete högre upp i åldrarna knappast är något positivt för utvecklingen.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

SD påverkar

13 januari 2013 12:59

Alice Teodorescu:Är vänsterns hat mindre hatiskt?

I sin nya bok "Skrivbordskrigarna" granskar författaren och journalisten Lisa Bjurwald de högerextrema rörelsernas härjningar och positionsförflyttningar på nätet. Bjurwald beskriver en parallell verklighet sprängfylld av sexistiska glåpord, ärekränkningar och hot om våld. Det är en verklighet som många av oss som skriver opinionsjournalistik känner igen oss i. Därför är det beklagligt, om än föga förvånande, att Bjurwald fokuserar på det högerextrema hatet – som om det vänsterextrema hatet hörde till en annan mer perifer verklighet.

För en tid sedan skrev Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en uppmärksammad text om den vardag som är hennes verklighet sedan Aftonbladet startat sin granskning av de högerextrema sajterna på nätet. En verklighet med ständiga trakasserier, hot och hat riktat inte bara mot henne utan också mot hennes familj. Vardag, var dag.
Vi var många liberala och konservativa skribenter och opinionsbildare som utan att blinka tog Linderborg i försvar. Inte för hennes åsikters skull, utan för hennes rätt att ha och torgföra dem. För ett ögonblick stod vi alla enade under samma paroll, höger som vänster, i en manifestation mot hat. Det väsentliga var att en journalist var hotad, inte utav vem.

Hur ofta sker motsatsen? Hur ofta visar vänstern sin avsky och sin empati när borgerliga opinionsbildare utsätts för exakt samma saker, fast från vänsterhåll?
Inte sällan i samband med att jag medverkat i någon TV-debatt eller skrivit en text på tema integration eller jämställdhet har det hänt att jag mottagit hatiska mejl och telefonsamtal. Ibland har jag fått regelrätta dödshot. Jag har kallats för husneger av rasister med utländskt påbrå som hävdat att jag "spelar svensk". På vänstersajter har jag läst hur vedervärdig jag är och hur min bakgrund ska elda upp klasshatet så att sådana som jag inte ska få finnas mer.

Det jag beskriver är på intet vis unikt. Ändå ser jag ingen manifestation mot det vänsterextrema hatet från vänstersympatiserande skribenter och opinionsbildare. Som om hatet och hoten vore mindre avskyvärda för att jag är borgerlig och den som hotar min antagonist. Som om det vore skillnad på hat och hat beroende på vem som hatar och vem som blir hatad.

Bjurwald frågar sig hur demokratin ska skyddas när de som utgör dess hot bara använder sig av de rättigheter som följer av styrelseskicket i sig. Det är en högst väsentlig fråga. En annan minst lika viktig fråga är hur problemet ska lösas om vi inte vågar erkänna hela dess komplexitet och sluta stirra oss blinda på vem som gör istället på vad som görs.

Förra året uppmärksammades poeten Johan Jönssons diktuppläsning på Dramaten. I en av Jönssons dikter beskrivs en stenläggares vilja att ge utlopp för sitt klasshat genom att smitta barnfamiljen han arbetar hos med herpes. Publiken på Dramaten skrattade. Hade de skrattat om rollerna varit ombytta?

Alice Teodorescu
http://www.skanskan.se/article/20130112/OPINION/701129965/-/ar-vansterns-hat-mindre-hatiskt

 
Ingen bild

Thoralf och SD påverkar

13 januari 2013 13:10

Hämtat på Twitter:
Anders Lindberg på:
http://www.aftonlognen.se/

anderslindberg Jag är tydligen fjärde mest hatade journalisten när diverse hatsajter fick rösta om saken. Åsa Linderborg vann.

http://www.aftonlognen.se/kultur/article16061877.ab

 
Ingen bild

pelle

13 januari 2013 13:11

Du kan vara ganska lugn, Thorvald!
Vad Expressen skriver, eller vad K.G Bergström tycker, innebär
knappast något för hur läsarna uppfattar sin verklighet. Och hade
Expressen haft sina läsare med sig, så hade alla kommentarstrådar
varit öppna, eller hur? Det samma gäller Aftonbladet, DN, Sydsvens-
kan och alla andra tidningar som bara har kommunikation åt ett håll.

 
Ingen bild

s-e karlsson

13 januari 2013 13:26

Tack Hulda ! Mvh.

 
Ingen bild

Skånepåg

13 januari 2013 13:33

@ Cavatus

Antar att Hotmail har en hel radda med IP-adresser och sedan finns ju proxy-servrar att gömma sig bakom, så det är svårt att dra några slutsatser om man inte får en ren "lyckoträff".

En sak är i alla fall säker, landets "batikhäxor" blir alltmer desperata när de nu ser hur vi "näthatare" mer och mer bemöter och vederlägger deras osanna eller vinklade artiklar.

 
Lassekolja

Lassekolja

13 januari 2013 14:19

Själv blev jag något förvånad när jag noterade att den i vanliga fall så kloke Linus Bylund tro att "SD snart nått sin väljarstödspotential". Med tanke på hur Sverige och svensk politik ser ut idag är jag näst intill övertygad om att vi(SD) inte nått halvvägs ännu.
Det första K.-G Bergström gjorde när han "blev fri" var att schikanera allt, som har med Sverigedemokraterna att göra. Därmed förlorade åtminstone jag förtroendet för honom. Det negativa är att folk i allmänhet förmodligen fortfarande har stort förtroende för K.-G B., så när han uttalar sig negativt om SD tror dessvärre alltför många att "det är så det ser ut". Just därför borde SD satsa mer på att bemöta just honom!

Betr. försvarspolitiken; en aspekt som kommer fram alldeles för dåligt är att SD vill återinföra allmän värnplikt. Det är viktigt, eftersom värnplikten alstrar fosterlandskänslor och dessutom är allmänt fostrande = håller "frustrerade"/sysslolösa ungdomar från gatan ½ - 1 år, mycket nyttigt!!!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

13 januari 2013 14:38

@Lärare
Här kommer en annan "Jenny Strömstedt-are":
Skansens "djuransvarige"(?) var gäst i TV4´s "Morronsoffa". Djurens rasbiologi diskuterades.
Den mycket kunnige Johan Wahlström: "Mångfald skall bestå av flera olika äkta arter!"
Jenny Strömstedt´s replik lät inte vänta på sig: "Det låter obehagligt!" (ridå!)
Snacka om "lyckad" hjärntvätt!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 14:46

Lassekolja...
Visst är det bra med allmän värnplikt, MEN:
Frågan är bara hur riksdagen skulle behandla den känsliga frågan med Svenska unga män/Svenska medborgare till värnplikt.
Det är knappast förståndigt att utbilda samtliga arbetslösa "Svenska" ungdomar i Södertälje eller Malmö att hantera automatvapen, automatpistoler, kulsprutor, handgranater, dynamit, försåtminering, inbrytningar i hus mm. mm.....

 
Ingen bild

Skånepåg

13 januari 2013 14:54

@ Hulda

För att göra en metafor så gäller det nu, trots för min egen del jobbiga hälsoproblem, att vi har bonnagas (bottengas) med högerfoten så mycket som möjligt fram till valet 2014 för att hålla drivmomentet uppe på motorn och samtidigt reglera hastigheten med den vänstra på bromspedalen. Kommer att gå åt en hel del bromsbelägg (bl.a. åtskillig tid framför datorn till att hålla koll på och bemöta allt som bemötas kan på Internet) men det måste varje sann Sverigedemokrat anse mödan värd.

P.S För den som inte förstår ”snacket”, så rör det sig om SAAB 2-taktare (även kallad djungeltrumman) och hur man utnyttjade motorns förmåga till max i rallysammanhang. Både jag och Hulda har en viss erfarenhet av detta, därav kommentarens utformning.

 
Ingen bild

Skånepåg

13 januari 2013 15:12

@ Hulda

Har även här en avlägsen släkting som är officer i Nationella skyddsstyrkan/Hemvärnet. Man har nu i hans pluton några ”främmade fåglar långt hemmaifrån”, som först har gått någon kort frivillig utbildning i armén och sedan efter detta kan ansöka och antas till Hemvärnet. Så det som du beskriver är delvis redan ”på gång”. Men att det finns en ambivalent inställning till dessa personer inom plutonen, tycker jag mig ha förstått av hans resonemang. En sak är han säker på efter ett antal längre övningar, att de utan tvekan har ”skarp” erfarenhet av det ”militära” sedan tidigare. Så man kan ju undra?

 
Lassekolja

Lassekolja

13 januari 2013 15:32

@Hulda, Du har nog rätt! Jag får väl skylla min inställning på att jag gjorde "lumpen" på 60-talet när Sverige var Sverige och befolkningen var svensk och följaktligen ville Sverige väl, till skillnad från idag!

För övrigt: Heter Du Hulda? Min farmor hette Hulda (men hon gick bort redan 1952).

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 januari 2013 15:43

Sitter och lyssnar på Folk & Försvar i Sälen. Och nu kom jag på varför 7- klövern nästa totalt radetat ut försvaret till att klara en vecka-1 timme.

Samtliga anser troligen att Sverige inte längre är något att försvara, så om någon skulle vilja ha oss, kom och ta oss.

Och just nu talar Cesilia Malmström, känner rysning längst ryggraden

http://www.folkochforsvar.se/index.php/rikskonferensen_spelare/items/rikskonferens-2013-soen-1230-1445.html

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 15:53

Lassekolja...
Vad jag och alla andra som kommenterar här, heter, är egentligen ointressant. Mitt namn och hemort får bli i det fördolda.
Vem vill ha AFA och andra galningar rännande runt husknuten med sprayburkar och yxor?
Nej, det viktigaste är att vi kommenterar varhelst vi kommer åt. Att vi väcker tankegångar hos de vi träffar i vår vardag, så att de inser det "mångklturella" samhällets totala haveri.
Att de inte går på de lögner som tex. Katarina Mazetti och Äsa Linderborg producerar.
Så kämpa på, "Lassekolja"! MVH "Hulda"...

 
Ingen bild

Lärare

13 januari 2013 16:19

Lassekolja!
Ja, hon har ju en viss anknytning till Expressen, hennes krönika och hennes svärfar, så hon måste väl vara PK-trogen.

TV4 har blivit rena rama SD-hataren, så vänstervridet och så svenskfientligt. Men så minskar tittarna också har jag läst. BRA!

Jag undrar när en SD:are får sitta i soffan och kommentera och diskutera olika politiska utspel som görs av olika partier, nu är det Fridolin, Sjöstedt m fl som får uttala sig.
Inte ens om det är ett SD-förslag får ngn från partiet vara med, då fylls i stället studion av alla tänkbara PK-tyckare som sågar förslaget i enighet och till stor glädje för programledarna. PK-FEST!

Hur ska media bete sig när SD får 20 - 25%? Ska bli spännande att se.

Bra att partiet startar egna mediakanaler. Det behövs. Sen får vi, "fotfolket" hjälpa till, så att politiken når ut i hela landet och i varje stuga.

Nu ger vi JÄRNET!:)

 
Lassekolja

Lassekolja

13 januari 2013 17:48

Lärare@, Ja, jag lär få vänta (förgäves?) på den "tredje politiska kraften" tillåts deltaga i allehanda nyhetspaneler m.m.!?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tony

13 januari 2013 18:02

Vem köper en bok av en sådan som Lisa Bjurwald?
Alla vet ju att hon är bortom all räddning

 
Ingen bild

Undrande

13 januari 2013 18:16

Bara för att man upprepar ett mantra tillräckligt många gånger blir det inte sant. Bara för att man är emot fri invandring är man inte rasist el högerextrem, man bara förstår att nu går det inte längre. Den förda politiken är åt helvete, SR:s rapportering är filtrerad för att passa vissa syften. Nu är det nog och de flesta jag pratar med håller med. SD-anhängarna bara ökar. Håller helt med om att allmän värnplikt skall återinföras, men se upp med de utlandsfödda, i många fall har de dubbla lojaliteter.

 
Ingen bild

Magentan

13 januari 2013 18:18

"Hulda" skrev: "Vem vill ha AFA och andra galningar rännande runt husknuten med sprayburkar och yxor?"

Exakt! Med tanke på SD:s många hotfulla fiender ska alla vi anonyma SD:are därför vara oerhört tacksamma att det finns människor som Thoralf och alla andra rakryggade, ärliga SD:are i riksdagen och ute i kommunerna, som utan anonymitetsskydd kämpar mot den inskränkta men självgoda och uppblåsta PK-elitens ambitioner att förstöra Sverige.

 
Ingen bild

Hulda

13 januari 2013 18:19

Tony...
Nej, att läsa Lisa Bjurwalds bok, vem vill det? Och det andra alternativet att använda bokens blad till är bara dyrt och dumt.

Det är både billigare, mer användarvänligt och praktiskt med en 6-pack, 10 cm breda rullar i närmaste affär. Dock inte om det står ICA på dörren...

 
Ingen bild

Tony

13 januari 2013 19:04

Att läsa Julia Caesars krönikor är en lisa för själen,
påläst, kunnig ordrik, man önskar verkligen att hennes
krönikor hade nått ut till varje individ i hela Sverige!

 
Ingen bild

Tallbarr

13 januari 2013 19:18

Nu är det många som inte gillar Markku Ahonen.

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/01/12/1238/

 
Ingen bild

Claes

13 januari 2013 19:19

I landet runt ikväll i P1 anklagades sverigedemokrater för att ha demonstrerat i samband med att bosnier kom till Sverige för länge sedan. Verkar inte riktigt .

 
Ingen bild

Totto

13 januari 2013 19:44

Av partierna i riksdagen så är SD minst av alla ett enfrågeparti!

Alla andra partier är stenhårda kulturmarxistpartier uppblandat med en handfull fullkomligt oviktiga samhällspolitiska saker.

 
Ingen bild

Hacke

13 januari 2013 19:56

@ Claes
Jag såg också eländet. Landet runt har som de flesta program hos statstelevisionen utvecklats till ett forum för presentation av okritiskt invandrarvurm.
Nu hade man via kompisarna på Expressen lyckats hitta en som åtminstone för tillfället inte utgör någon synbar belastning ur invällarskaran och som därmed tillsammans med Zlatan och pizzan ska hjärntvättas in till förbannele i våra medvetanden som bevis på hur berikande den okontrollerade invandringen är.
Dessa "praktexemplar" åker runt som vandringstroféer på redaktioner landet runt för att visas upp och försöka inbilla folk om tillståndet i 1984-landet.

 
Ingen bild

Anders Lindberg gråter ut

13 januari 2013 20:09

Rasister hotar pressfriheten

Den 10 december uppmanade Sveriges största rasistiska hemsida, Avpixlat, sina läsare att provocera och sedan filma kritiska journalister i fall de skulle träffa dem på stan eller krogen. Men de gick längre än så.

"För den händelse ni skulle finna det långtråkigt att vänta på att slumpmässigt snubbla över ett passande tillfälle är det ju förstås aldrig fel att vara sin egen lyckas smed. Bostadsadresser för de flesta politiker, journalister och andra PK-personligheter finns bara några kostnadsfria musklick bort på tjänster som..."
http://www.aftonlognen.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article16063383.ab

 
Ingen bild

Lärare

13 januari 2013 20:52

Apropå Landet Runts "nya policy".

Går inte att jämföra de som kom från det forna Jugoslavien på 90-talet med de som kommer idag från bl a Somalia och Afghanistan.

För det första hade inte massinvandringen kulminerat med analfabeter ifrån länder utanför Europa.

De som kom från det forna Jugoslavien hade skolutbildning som liknade svenska elevers. De flesta kunde bra engelska, de lärde sig svenska språket snabbt OCH deras familjeliv, seder och uppträdanden skiljde sig knappt ifrån de svenska.

De blev svenskar snabbt och skötte sig exemplariskt i skolan.

Det var inga större problem då med ökad brottslighet, gruppvåldtäkter som vi nästan dagligen hör.
ALLTSÅ, försök inte jämföra 90-talets invandrare med dagens.

Reportaget föll pladask till marken. Kuppen lyckades inte!

 
Lassekolja

Lassekolja

14 januari 2013 16:03

Om inte jag minns fel var det just i början av 90-talet, som det vi kallar massinvandring tog riktig fart m.h.a eller bättre p.g.a Bengt Westerbergs urspårning, vilken bl.a ledde till att drygt 20.000jugoslaver fick PUT på "ett bräde". Orsaken var att Invandrarverket inte hann med. Har för mig att enbart under 1992 fick 90.000 jugoslaver stanna. Iom detta började välfärden att rämna. Detta har bara fortsatt i allt snabbare takt!
(De bl.a jugoslaver, som kom på 60-&70-talen var välkomna, "kom på fredag, började arbeta på måndag", utan större kulturella problem för Sverige, till stor skillnad från dagens "illitterata påfyllning av arbetslöshet och bostadsbrist, vilket leder till "utanförskap" och därigenom till ökad kriminalitet!

http://www.status.st

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se