thoralf

Direktlänk till inlägg 2 januari 2013

SD-HATARNA

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2013 23:18

 


I dagarna har media uppmärksammat en rapport från Expo om intolerans i Sverige och Finland. Man kallar det till och med organiserad intolerans. Sverigedemokraterna, Sannfinnländarna och kontrajihad rörelsen har fått egna stycken i rapporten. Nazisterna har även fått ett eget stycke. Det var ju skönt att Expo inte klumpade ihop oss och mig med nazisterna. Jag omnämns med namn i rapporten, inte på grund av min blogg utan för jag lyssnat på Gert Wilders föredrag. Det behövs inte mycket för att Expo skall peka ut någon med namn.


Undrar vem som har finansierat denna rapport. Sannolikt är det de svenska skattebetalarna.

Men om nu Expo tillsammans med den finska organisationen Hana-holmen skriver en rapport undrar jag hur man definierade ”organiserad intolerans”.


Varför finns det inte ett kapitel om muslimska judehat i t.ex Malmö? Det kallar jag organiserad intolerans!


Är det något som jag kallar intolerans så är det den förföljelse som pågår i Malmö. En religiös intolerans av stora mått. En intolerans som har väckt uppmärksamhet över hela världen men det har uppenbarligen inte nått förbi skygglapparna på Expo:s medarbetare. Ändå öses det pengar över Expo från statsmakten och myndigheter.


Varför finns det inget om islams intolerans mot andra religioner och dess utövare? Nej, detta är tabu!


Allt Expo företar tar sig klingar allt mer illa för varje år när man hela tiden undviker att granska det största problemet och mest accelererande problemet i Sverige. Islam!


Problemet är mer utbrett än bara i Malmö.


 

Demonstration mot Israel i Kalmar 2009.   Foto Thoralf Alfsson


Jag säger som Magnus Uggla "Jag mår illa ...."


SD-hatarna glömmer alla andra problem i samhället. Alla andra grupper!


Bloggens läsare kanske även skall rösta fram 2012 års SD-hatare? Förslag! Jan Helin eller Daniel Poohl eller Täppas Fogelberg eller Lena Sundström eller ……..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Rännstensmedia.

3 januari 2013 00:20

Daniel Poohl Pot och hans Röda Khmerer på Expo är en given vinnare.
Priset som 2012 års megalomana misantrop kan vänsterextremisten Jan Helin aftonlognen.se få stoltsera med,då hen är i särklass som sådan.

 
Ingen bild

Ex-pressen

3 januari 2013 00:41

Expressen sprider desinformation om antisemitism i Sverige

I en ledare på onsdagen tar Expressen upp antisemitismen i Sverige. Eller rättare, man utger sig för att göra detta men försöker i stället gömma undan den verkliga antisemitismen och med hjälp av desinformation förmå svenskarna att rikta blicken åt fel håll.

Den klassiska högerextrema och nazistiska antisemitismen för sedan flera decennier en tynande tillvaro i Sverige. Det vet man på Expressens ledarredaktion, ändå försöker man bedrägligt framställa det som att det är denna vita etniskt svenska antisemitism som ligger bakom de trakasserier av judar som man nämner i texten. Man drar sig inte heller för att göra vandringssägen av en skröna om heilande nazister på en krog i Uppsala som Mathan Ravid nyligen fabulerade ihop i Dagens Nyheter men som han efteråt tvingats erkänna att han inte kan belägga.
Läs hela här:
http://avpixlat.info/2013/01/03/expressen-sprider-desinformation-om-antisemitism-i-sverige/#more-42953

 
Ingen bild

Eva-Marie

3 januari 2013 01:12

Hm så man hamnar i Expos skrift om man lyssnar på Geert Wilders, med bild och allt? Jag var också där och jag fotograferade dom som fotograferade och registrerade oss som var där för att lyssna.
Det har blivit så konstigt i Sverige så hotfullt och hatfullt. Det är något konstigt på gång och att man skall bli trakasserad på plats och i av staten betalda propagandaskrifter är skamligt och inte värdigt en demokrati. Att lyssna och att verka politiskt är enligt grundlag en rättighet. Vet inte regering och riksdag om det?

Stå på dig Alf, låt ingen stå på dig.

 
Ingen bild

w-son

3 januari 2013 02:07

Om man nu skall tala om just organiserad intolerans så borde väl Expo med sin kampgrupp AFA med sitt allt sjukare SD-hat få en helt egen rubrik.
Kanske de till och med skulle tillägnas ett helt eget nummer för att kunna gå riktigt på djupet med deras enorma hat till SD och allt svenskt för att därmed bena ut för att förstå vari detta hat bottnar.
Här kan man i så fall även inkludera ett helt gäng journalister och politiker som även de bär på ett icke särskilt klädsamt men desto mer illa dolt hat till allt svenskt generellt och SD i synnerhet..

 
Ingen bild

För Sverige i tiden

3 januari 2013 03:39

Vem finansierar Expo?

Muslimska Brödraskapet,
Al-Qaida,
Boko Haram
?

 
Ingen bild

OT

3 januari 2013 05:26

Multiculti, Up your ass... "Iron Maiden TROOPER": http://www.youtube.com/watch?v=ul_bymrBui8

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 januari 2013 06:35

Förslaget om röstning av 2012 års SD hatare var bra.

I själva verket borde det kallas SD-fobi.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fobi

 
Svensson

Svensson

3 januari 2013 07:01

Expo slåss för låga löner i Sverige, men det vågar dom inte säga rent ut.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

biran

3 januari 2013 08:52

Kan någon få fram listan på vilka företag som donerar pengar till Expo. Det vore härligt med en bojkott av dem. Känsliga för inkomstbortfall är nog dessa hycklare. Vi kan också utnämna årets anti svenska företag.

 
Ingen bild

AWSvensson

3 januari 2013 09:35

Politikers främsta uppgift är att fördela resurser. Om man som politiker vill använda en del av resurserna till svenska åldringar istället för självutnämnda bidragstagare från alla delar av världen så vore det fullt berättigat,tycker vi ja. Den mest organiserade intoleransen är den som bedrivs mot varje form av ifrågasättande av den förda asylhanteringen, någon tolerans för hur man som politiker vill fördela resurser finns inte då.

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2013 09:42

biran:
En organisation som donerar pengar till Expo är
Postkod lotteriet, ett annat är Allmänna Arvsfonden,
och det sistnämnda är j....gt stötande därför att
dom människor som överlämnat sina jordiska tillgångar
har gjort detta i förvissningen att dessa medel går till
vettiga ändamål, vilket är så fel det kan bli i detta fall.

 
Ingen bild

Bengt

3 januari 2013 09:51

Så här ser det ut i Tyskland: http://jihadimalmo.blogspot.se/2012/12/explosiv-tillvaxt-pa-salafistiska.html

Det finns god anledning att tro att samma sak kan hända i Sverige. Vi är på god väg...

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2013 09:58

I Morgon Tv är en av huvudrubrikerna att hundratals
barn i Sverige har mist sin moder på grund av att
fadern tagit livet av henne, ofta när barnen varit
närvarande. Och då visas naturligtvis bilder på
pursvenska barn för att få det till det är Svenska män
som begår dessa nesligheter, detta trots att verkligheten
är en annan.

 
Ingen bild

Magentan

3 januari 2013 10:11

Liksom Sven Dacke tycker jag att ordet "fobi" passar alldeles utmärkt i det här sammanhanget.

En fobi är en irrationell och ofta ångestfylld rädsla som, helt eller delvis, kan vara inlärd. Detta ologiska och förnuftsvidriga SD-hat kan inte vara något annat än en fobi. Hela det svenska PK- etablissemanget (tidningar, radio, TV, politiker, kultur- och nöjesetablissemanget osv) visar en mer eller mindre utvecklad form av SD-fobi och kämpar frenetiskt för att dela med sig och lära ut denna SD-fobi till svenska folket.

Som ett led i sin kamp använder PK-etablissemanget ofta ordet "islamofober" som stämpel på SD-are. Till skillnad från den irrationella och helt orimliga rädslan för det demokratiska riksdagspartiet SD, så är emellertid detta demokratiska partis kritik mot nuvarande okontrollerade massinvandring och snabbspridning av religionen islam i Sverige både rationell och i högsta grad befogad. Tvångsgiftermål, månggifte, hedersmord, halal-slakt, heltäckande klädsel, religiösa krav och konflikter osv är knappast exempel på några inbillade fenomen, utan högst reella och snabbt expanderande företeelser i Sverige numera.

 
Stefan K

Stefan K

3 januari 2013 10:22

Man ska komma ihåg att Expos existens hänger på SD. Tänk om medarbetarna på Expo tvingades ge sig ut och söka jobb på den riktiga arbetsmarknaden. Huh!
Kan ni se Daniel Poohl torka gamla människor i röven eller Expo-Bengtsson i blå overall på ett verkstadsgolv?

BRÅ:s senaste rapport om hatbrott visade att hatbrotten mellan olika minoriteter var större än mellan några andra grupper och t.o.m i media har judar själva vittnat om att det största hoten mot dem står muslimer från Mellanöstern för.
Att detta inte lyfts fram av Expo säger ganska mycket om deras agenda. Det politiska våldet som BRÅ också rapporterade om i höstas, verkar inte heller intressera.
Inga fall där invandrare och särskilt inte muslimer är inblandade verkar intressera Expo. Då är det väl bra att andra lyfter fram detta, för balansens skull alltså.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Stefan K

3 januari 2013 10:24

biran
Här har du några http://stiftelsen.expo.se/sponsorer.html men glöm inte skattebetalarna. Vi drar också vårt strå till den märkliga stacken.

 
Ingen bild

Observer

3 januari 2013 10:26

För ett antal år sedan år sedan fanns ministern Beatrice Ask(m) i den skara av bl.a politiker som presenterades som stödjare av Expo enligt tidningen själv.Det finns säkert någon läsare av denna blogg som har mer info i denna fråga.Finns hon fortfarande kvar i denna skara tro?Så ett litet klipp från en krönika på kalmartidningen Barometerns ledarsida av en professor i praktisk filosofi.
"Vi behöver inte älska provokatörer, men när fundamentalister av olika schatteringar hotar dem till livet för deras åsikters skull,så är det fundamentalisterna,inte provokatörerna,som är problemet.Detta var något som Täppas Fogelberg inte begrep när han på Sveriges televisions debattsida(5 oktober)skrev att man borde dra in Lars Vilks polisskydd och att Vilks får stå sitt kast för att ha retat upp militanta islamister".Vi kan bara konstatera att Täppas sitter i orubbat bo på Sveriges Radio och betalas via liscenspengar.Ett annat citat från krönikan för också tankarna kring en del aktörer inom medierna som gör den ena intellektuella kullerbyttan efter dena andra
och som är i gott sällskap med Täppas F.
"Intoleranta individer och grupper tenderar att förr eller senare bli uttalade fiender till demokratin som sådan".
I Egypten tog det som bekant inte många veckor innan det Muslimska Brödraskapet visade sig vara ett gott exempel på detta konstaterande.
Antisemitismen i Malmö är som bekant internationellt ökänd bl.a via tv-reportage.Vilka som står för övergreppen är väl känt och verifieras av den judiska församlingens representanter.Svenska medier
presenterar då ett förvandlingsnummer i den högre klassen när man skildrar vilka de som begår övergreppen är.Inte minst Expo deltar med liv och lust i detta med hjälp av bl.a offentliga medel.

 
Ingen bild

Hulda

3 januari 2013 10:40

Eftersom fobi helt felaktigt används för att klassa kritiker som sjuka, tex. Islam (Islamofobi), kan det självklart användas tillbaka.
SD-fobi: Tex. Lena Sundström och EXPO,s anställda, styrelse och sponsorer
fobi mot den Svensk kulturen: Listan kan göras väldigt låång..
Kristendomsfobi: Också där en låång lista..
osv. osv

Öga för öga, tand för tand, nu är det allvar.....


 
Ingen bild

Magentan

3 januari 2013 11:32

@ Tony
Tyvärr finns det också svenska män som misshandlar sina barns mödrar, ibland så svårt att dessa avlider. Ofta är alkoholmissbruk med i bilden (och var det ännu mer förr i tiden), men det finns också svenska män (och även kvinnor) som lider av sjuklig svartsjuka och dödar av det skälet. Dessa typer av dödsmisshandel har däremot absolut ingen acceptans i den svenske mannens omgivning eller över huvud taget hos normala svenskar.

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2013 15:15

@ Magentan.
Jo visst är det så tråkigt nog, men min poäng
var att så fort det gäller att visa fram allt
som är negativt i Samhället framställs det som
att det alltid är Svenskar som är förövare i
första hand.

 
Ingen bild

South

3 januari 2013 22:41

Intressant att hon nämner Italien som är ett hopkok av folkslag och språk. Inte ens nationalrätten pastan är italiensk.

 
Ingen bild

Ludvig

4 januari 2013 10:52

Tyvärr finns det väl några som tar Expos skriverier på allvar. Jag gör det inte, så intolerant som den är.

 
Ingen bild

Farbror grå

5 januari 2013 07:43

Sverige är ett fantastiskt land.I våra nordiska grannländer har vi gjort oss kända som ett land där demokratin och yttrandefriheten sitter löst.

Den "tredje statsmakten ", det vill säga PK-media berättar för oss vad som är lämpligt att tycka.

Det finns en statligt finansierad åsiktsbyrå vid namn EXPO vars främsta uppgift verkar vara att hålla koll på SD.

EXPO är en organisation som fått "klippkort" till SVT (den oberoende kanalen) och där helt oemotsagda kan få sitta och vräka ur sig sina fördomar om andra människor.

Problemet är nu inte SD utan vi väljare som står bakom partiet.
Vi skall på olika sätt förnedras och monsteriseras.

Media serverar det arbetande folket hårt vinklade,och i många stycken en helt eller delvis förljugen rapportering. Upplagorna dyker.Folk vill inte betala för sådant.

Tidningen Aftonbladet har nyligen sagt upp sitt avtal med företaget
Tidnnigstatistik AB (TS) Man kan undra varför?

 
Ingen bild

Lena Rosén

5 januari 2013 18:34

Att kommentera vad Expo skriver eller gör är ju så lågt så jag begriper inte varför någon ägnar sig att kommentera dessa vänster-flummare eller att kommentera Mazetti som är lika låg.

 
Ingen bild

VindarnaViskar

6 januari 2013 14:21

...Svenskarnas fiende nummer ett ? .......Carolina Kluft kanske.

 
Ingen bild

Evert Trans

6 januari 2013 18:58

INTE många Europeer på inte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se