thoralf

Direktlänk till inlägg 1 januari 2013

2012 ÅRS SÄMSTA JOURNALIST UTSEDD

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2013 16:32

Jag har nu avslutat omröstningen om Sveriges sämsta journalist.  Helt ohotad till årets utmärkelse var Aftonbladets Åsa Linderborg enligt mina läsare, nästan 1100 av mina läsare röstade. Med 38,7 procent av rösterna var Åsa Linderborg helt i en egen ”klass”.


Det gör säkert Åsa Linderborg lycklig! Men om hon själv förstod hur många som tycker mycket illa om hennes artiklar skulle hon inte vara speciellt road. Sakta skall syndaren vakna.


Jag hade tänkt skriva en egen resumé om Åsa Linderborg men idag kom Stefan Torssell med en krönika om Åsa Linderborg som är läsvärd. Läs krönikan.


Lars Vilks har också nyligen skrivit om den ”auktoriserade storkränkaren Åsa Linderborg”, vilket också är läsvärt. Läs blogginlägg.


Även Dick Erixson har skrivit om Åsa Linderborg. Läs blogginlägg.


Så här ser hela "loser-listan" ut.


1. Åsa Linderborg , Aftonbladet, 38,7 procent

2. David Baas, Expressen, 15, 3 procent

3. Oisin Cantwell, Aftonbladet, 13,1 procent

4. Anders Lindberg, Aftonbladet, 8,2 procent

5. Göran Greider, Dala Demokraten, 5,9 procent

6. Ida Nilsing, Nya Länstidningen Östersund, 5,4 procent

7. Peter Jonsson, Sundsvalls tidning, 4,1 procent

8. Gunnar Bergdahl, Helsingborgs Dagblad, 3,6 procent

9. Gert Gelotte, Göteborgsposten, 2,3 procent

10. Mona Masri, 1,9 procent

Nu väntar jag bara på reaktioner från vissa personer   


UPPDATERING!


Det tog inte lång tid för Ahonen att vakna.


"En journalist uppgift är att samla in oberoende källmaterial samt finna en lämplig nyhetsvinkel av allmänt intresse och sedan oberoende av yttre intressen författa en artikel utifrån sitt källmaterial. Det om något borde en riksdagspolitiker begripa och därmed stödja grävande journalister i deras arbete istället för att spy galla över dem."


Ahonen, var hittar vi dessa grävande journalister i Sverige? Jag känner bara till några få. T.ex Per Gudmundsson, men han får skriva det mesta på sin blogg, inte i SvD. Varför? Jo, det är inte politiskt korrekt! Han granskar bland annat islam vilket inte är ok. Hoppas du tittat på Axess och programmet om Muslimska brödraskapet. Det kanske även kunde öppna ögonen på dig.


Morten Messerschmidts nyårstal stämmer till stora delar in även för Sverige!


 
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

1 januari 2013 16:42

Även Stefan Torssell skriver om Åsa Lindeborg

http://avpixlat.info/2013/01/01/aftonbladets-kulturfiasko/#more-42809

 
Ingen bild

Hulda

1 januari 2013 16:51

Jag har också läst Stefan Torssells krönika på Avpixlat om Åsa Linderborg och hennes likar.
En total sågning jäms med fotknölarna av Aftonbladets kulturredaktion. Rekomenderas starkt!
Men dock skrivet på ett mycket bra sätt, utan kränkande grova omdömen och på det sätt vi ska försöka att bemöta våra motståndare.

Jag ser liksom Thoralf fram emot nästa artikel av den mycket värdiga vinnaren av utmärkelsen Sveriges sämsta journalist: Åsa Linderborg..!

 
Ingen bild

Observer

1 januari 2013 16:56

Aftonbladets kulturchef är ohotad förstapristagare som förra årets sämsta journalist.Hon tycks inte må bra eftersom det mesta tycks vara skit enligt hennes egna ord.Måhända en förklaring till de ytterligt dåliga alster som hon står bakom.I "skitbilden" som delas med ett antal kollegor ingår bl.a selektiv verklighetsuppfattning samt den inom inte minst inom mediavärlden förekommande mycket smittsamma faktaresistensen.Ett gigantiskt arbetsfält och utmaningar som heter duga ligger öppet för skickliga psykoterapeuter.

 
Ingen bild

Errbe

1 januari 2013 17:07

Som person ligger Bergdahl helt i klass med Linderborg. Han är bara begränsad av tidningens mindre upplaga. För båda gäller att deras godhet demonstreras genom att förtala och håna andra.

 
Ingen bild

Hulda

1 januari 2013 17:18

Errbe..
Jo, det finns många som är väl kvalificerade till denna utmärkelse. Men nu får Åsa Linderborg välförtjänt njuta av denna utmärkelse och förhoppningsvis återkommer denna välbehövliga omröstning inför nästa årsskifte.
Då kan säkert din kandidat ha goda förutsättningar att vinna.
Men återigen, raden av de nominerade och välkvalificerade är lång..

 
Ingen bild

Hacke

1 januari 2013 18:15

Stort "grattis" till Åsa. Hennes "bedrift" är än större om man betänker att hon inte ens är journalist. Att trots detta slå sig in på en ohotad förstaplats hos västvärldens sämsta journaliskår är remarkabelt. Sådana meriter kan som vi vet leda väldigt långt i 1984-land.

 
Ingen bild

SM811

1 januari 2013 18:23

AB och Expressen kammar hem nästan allt på 4st personer.75,3%
Inte förvånande? SD 2014

 
Ingen bild

Observer

1 januari 2013 19:22

Nu är det bekymrade miner och rynkade pannor på de tidningsredaktioner som följer Thoralf Alfssons blogg.Flera av de nominerade har läst sign. Hackes inlägg och uttrycket "1984-land".Chefen för Expressens "Likvideringskommando" är bekymrad.Kommandot hänger inte folk i träd,nej man hänger ut och avslöjar åsiktsavvikare offentligt tillsammans med deras familjer bl.a och krossar avvikarna på så sätt.De använder hemliga koder nu tydligen,konstaterar chefredaktören.Har du sett eller hört talas om denna kod David Baas?Svaret blir nekande och trots att flera i "likvideringskommandot" gång på gång läser koden 1984-land kan man inte ge något svar på vad koden kan stå för.Kontakter med andra i kommandot ger heller inga förklaringar.Det har gått nästan en halv timme nu sedan man läste koden första gången.Vi är troligen på gång att avslöja en konspiration av gigantiska mått, förklarar ansvarige utgivaren.Det här kan bli 2013 års scoop utropar han nästan som i extas och får höga instämmanden av Baas & Co.Baas har under tiden f.ö varit i kontakt med Åsa Lindeborg och också hon har läst Hackes inlägg.Nu är det ny skit på gång säger hon,den här sifferkombinationen är totalt ny för mig.Vad f-n är detta för signaler dessa skitar sänder ut?Jag känner mig hotad faktiskt.Under samtalets gång går diskussionens vågor höga på Expressens redaktion.Hur ska man lägga upp avslöjandet om den konspiration man tycker sig se?Ingen i likvideringskommandot lägger märke till en av de äldre anställda som sitter lite avsides men som hör den högljudda diskussionen.Han ler lite inåtvänt när han minns litteraturdiskussionen i gymnasiet 1978 för adjunkt Hermansson runt boken av George Orwell.Lite högre klass på de inläggen ,än de jag hör nu,tänker han ,samtidigt som han bestämt sig för att inte lägga sig i konspirationsteorierna.Samtidigt noterar han att det nu finns 18 förklaringar i den intensiva diskussionen om vad koden 1984-land står för.

 
Ingen bild

pelle

1 januari 2013 20:30

Märkligt att Gunnar Bergdahl på Helsingborgs Dagblad inte kom högre
upp på listan över Sveriges sämsta journalister. Man får leta efter
en mer självgod och beskäftig kulturmarxist, och han är definitivt
lika stollig som Åsa Linderborg. En annan stolle på Helsingborgs
Dagblad, som inte ens blev nominerad är Patrik Lindberg, grabben som
snöade in på Kinapuffar, och fortfarande sitter fast i puffsystemet.

 
Ingen bild

igor

1 januari 2013 20:48

Borde inte Anders Blank på Barometern ha ett tröstpris som sämsta lokala (Kalmar) förmåga? Han om någon borde gjort sig förtjänt av det.

 
Ingen bild

Convict

1 januari 2013 22:52

Jag tycker det är tråkigt att det bara är en sida av myntet som kritiseras. Jag har aldrig hört Linderborg beklaga sig över de hot som Lars Vilks fått utstå, eller Jimmie Åkesson för den delen.

Hot och liknande är ALDRIG ok oavsett vem det drabbar. Ska man vara seriös som journalist, bör man belysa hela problematiken istället för att försöka få det att verka som att allt är SD's fel. Det är inte konstigt att förtroendet för journalister är rekordlågt.

 
Ingen bild

jonas

1 januari 2013 23:16

Bra skrivet

 
Ingen bild

Åsa Linderborg sågas jäms med fotknölarna

2 januari 2013 01:57

@Hulda du tog orden ur min mun.

Det Åsa Linderborg gör är att hon brister i respekt för andra människor. Det brukar hatande människor göra. Och de hon föraktar är de som skriver i kommentatorsfälten på Avpixlat.

Jag tycker kommentarerna är bra. De är ett koncentrat av tankar som utvecklar vår stelnade demokrati. Åsa Linderborg är lika dålig som journaliststudenterna på Södertörns högskola att förstå sin nutid. Dessutom saknar hon hyfs och vett.

I sin förbittring är hon som besatt på jakt efter kloaker och lyfter på varje brunnslock hon snubblar över. Även färskt dagvatten efter senaste regnet får henne att sniffa till. Hon letar inte efter analyser. Det är ointressant för henne. Istället letar hon timme efter timme efter en formulering, kortare än twitter och förtätad i sin uttrycksform likt ett krax. Där sticker hon in sin näsa, misstolkar, och sniffar av välbehag.

Med näsgångar finstämda som elektronmikroskop försöker hon få korn på något som inte är synligt för ett blottat öga. Det hon får doft på kallar hon för skit.
Det hon ondgör sig över är att Sveriges befolkning kan uttrycka sin åsikt.

Åsa Linderborg är en karikatyr. Hon har själv valt att framställa sig som en sådan. Trots att Åsa känns uttjatad kan det vara bra att sätta in henne i ett sammanhang.

Aftonbladet har Sveriges svagaste ledarsida och en kulturchef som jagar snaskigheter med så intellektuellt ohederliga metoder att man suckar. Hela Aftonbladet har blivit ett skämt.
Sveriges journalister, nuvarande som kommande, verkar sakna såväl metoder som kapacitet för att kunna analysera vår samtid.
Stefan Torssell
http://avpixlat.info/2013/01/01/aftonbladets-kulturfiasko/#disqus_thread

 
Ingen bild

Tips från AP läsare

2 januari 2013 02:34

Per1976

Nyårslöfte: Aldrig mer läsa Aftonbladet!

Hur gör du?
1. Öppna filen hosts som ligger i mappen C:\Windows\System32\drivers\etc (använd programmet Notepad/Anteckningar)
2. Lägg till raden: 127.0.0.1 www.aftonbladet.se Varje gång du nu försöker besöka Aftonbladet möts du av en "Sidan kan inte visas"

 
Ingen bild

Rännstensmedias gräddfil!

2 januari 2013 02:39

Arbetslösa journalister och kulturarbetare behöver inte söka jobb för att få bibehålla A-kassa.

Kulturarbetare och journalister är två grupperingar som särbehandlas och behandlas med silkesvantar. Skattepengar regnar över dem utan krav på annat än att rätta sig i PK-ledet.
http://www.friatider.se/kontroll-av-arbetslosa-journalister-brister

 
Ingen bild

vem som helst

2 januari 2013 06:27

Till Per1976:

en bättre ide är att göra så att försök att surfa till aftonbladet.se istället leder till friatider.se, avpixlat.info eller nationell.nu.

Det enda du behöver göra är att öppna kommandotolken och skriva ping <namn på server t.ex friatide.se>. Det kommer då att stå pinging xxx.xx.xx.xxx xxx...xxx är IP numret till den websajt du pingar.

Använd detta nummer istället för 127.0.0.1 i inlägget ovan. Som en bonus gör så med alla offentliga datorer du kan hitta. Tänk dock på att sådana websajter med jämna och ojämna mellanrum byter IP adress.

Bojkotta Aftonbladet, Expressen m fl nu! Gör er plikt och värna om den etnisksvenska befolkningen!

http://www.youtube.com/watch?v=QAebOPGpp0k

 
Ingen bild

Lars

2 januari 2013 12:57

Toppen!
Fler sådana omröstningar behövs!
Kul
Tack!

 
Ingen bild

Stefan A.

2 januari 2013 13:51

Återstår att se om Åsa kan försvara sin "fina" titel i år,tror inte det blir några problem, även om konkurrenter som Baas och Lindberg säkert svingar sig upp mot nya höjder i dyngestacken, beroende förstås också på om tjänsterna som förste smutskastare finns kvar på resp. blaska, man kan ju alltid hoppas att AF blir nästa anhalt för de här figurerna.....

 
Ingen bild

Nalle

3 januari 2013 08:57

Ahonens kommentar är helt surrealistisk. Hur har han mage att sitta och uttala sig högtravande om grävande journalistik? Syftar han möjligen på förmågan att gräva ned politiskt känsliga frågor på platser där de är skyddade från allmänhetens insyn?

 
Ingen bild

Carl Sjöberg

3 januari 2013 15:12

Det snillet Ahonen menar med grävande journalistik, är PK-media i färd med att gräva sin egen grav.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards