thoralf

Alla inlägg under december 2012

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2012 23:42

Först skall jag informera alla mina läsare att jag har inget att informera om när det gäller skorstenshuven. Ingen har hört av sig och den sitter fortfarande kvar på skorstenen. För den som inte förstår, läs detta blogginlägg.


Migrationsverket gödslar med våra skattemedel!


Riksrevisionen  har vid flera tillfällen granskat Migrationsverket. Vid varje tillfälle är kritiken kraftig vilket i sig borde leda till att ansvarig minister reagerade på de missförhållanden som råder. Men Tobias Billström gör ingenting! Och därmed fortsätter Migrationsverket gödsla med våra skattepengar på ett helt sanslöst sätt.


 


När man läser Riksrevisionens rapporter så borde egentligen statsministern reagerat och sparkat sin migrationsminister men givetvis händer inget av detta. Givetvis håller man varandra om ryggen inom regeringen.


Det mest beklämmande är dock att media inte granskar alla dessa missförhållanden. Expressen och Aftonbladet har gjort stor affär av att Erik Almqvist inte varit närvarande i riksdagen under den senaste månaden men ändå kvitterat ut sin riksdagslön på ca 59000 kronor. När det gäller missförhållandena på Migrationsverket handlar det om 100 miljoner kronor eller kanske miljardbelopp som missbrukas eller betalas i överpriser i olika avtal med privata företag. Men det vill inte media granska. Det är inte politiskt korrekt.


 


De rödgröna politikerna skriker sig blå i ansiktet över vinster i vården eller i friskolor till privata företag. Man vill till och med förbjuda aktiebolag att bedriva den typen av verksamhet. Men när det gäller flyktingindustrin är det tyst som i graven. Inte ett knyst från Jonas Sjöstedt eller andra vänsterpolitiker. Hyckleriet är totalt!


I talarstolen pratar rödgröna politiker med darr på rösten om att varje skattekrona skall in i verksamheten och inte hamna i några privata företags vinstkonton. Vilka falska och skenheliga politiker.


På Öland finns företaget Lundegård Fritidsutveckling AB som driver Lundegårds camping. Under de senaste åren har campingen fungerat som flyktingförläggning under höst, vinter och vår. Campingens ägare vill inte gärna berätta hur mycket man tjänar på verksamheten men i Barometern kan man läsa att man fakturerade Migrationsverket ca 13 miljoner kronor under förra året. Ägaren hävdar dock att man har stora utgiftsposter då man har 30 grader varmt i stugorna. Varför? Läs artikel i Barometern.


Men nu är det ju så att företaget är ett aktiebolag och då är deras bokslut en offentlig handling som man kan granska.


Innan företaget började med flyktingmottagning hade man en omsättning på ca 11,3 miljoner kronor för 2009 och ett resultat efter finansnetto på ca 3,7 miljoner kronor. Ett i mina ögon väldigt bra resultat med en vinstmarginal på drygt 30 procent.


När man sedan jämför med 2011 så häpnar man över de siffror som finns att tillgå. Precis som Barometern och företaget uppger har omsättningen ökat med de ca 13 miljoner kronor vilket anges i artikeln och omsättningen ligger nu på 24 4 miljoner kronor. Det häpnadsväckande är nu resultat efter finansnetto som ökat till hela 12,3 miljoner kronor, Vilket ger en vinstmarginal på över 50 procent.

Av detta kan man utläsa att Migrationsverket betalar ca 13 miljoner kronor för en verksamhet som troligen bara kostar 4-5 miljoner kronor. En vinstmarginal på upp emot 70 procent på denna del av verksamheten. Helt sanslöst! Var är du Jonas Sjöstedt? Var är media och granskar?


 


Bara på anläggningen i Lundegård försvinner ca 8-9 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar ner i privata fickor utan att någon reagerar. Ingen vänsterpartist, ingen miljöpartist men inte heller någon socialdemokrat.


Det är nog fina gossar från Migrationsverket som förhandlar fram avtalen.


 


Dessa pengar kunde Borgholms kommun behövt för att kunna behålla skolan i Runsten som nu läggs ner på grund av kommunens dåliga ekonomi. Men detta säger inga politiker något om. Läs artikel i Barometern


Hyckleriet inom de så kallade etablerade partierna har inga som helst gränser och vanligt folk litar på dessa politiker eller förstår inte vad som pågår bakom ryggen på dem.

Av Thoralf Alfsson - 14 december 2012 09:20

Under de senaste veckorna har jag besökt andra SD-föreningar och dess medlemmar. Jag har noterat att väldigt många undrar om den turbulens som varit i riksdagsgruppen med anledning av Expressens avslöjande och händelsen med Lars Isovaara. Väldigt många medlemmar uttrycker sitt stöd för Erik Almqvist.


Kent Ekeroth är ju tillbaka i riksdagen och deltar i riksdagsarbetet och voteringarna. Lars Isovaara valde att lämna sin riksdagsplats. Frågetecknet kvarstår när det gäller Erik Almqvist.


Först vill jag säga att jag har ingen information om vad som pågår mellan Erik och partiledningen. Jag har inte en aning om vad som pågår bakom stängda dörrar.


Den fråga jag ställer mig själv är om ett fyllebråk under 2010 eller ca 3 månader innan valet i september har så stor betydelse att det överväger allt det utsökta arbete som Erik Almqvist utfört sedan oktober 2010 i riksdagen, utskottarbetet, debatter och interpellationer.


O.B.S Missa inte omröstningen!

Nu undrar jag vad mina läsare på bloggen anser. Skall Erik lämna riksdagen eller sitta kvar? Gå in och rösta i högermarginalen på bloggen.


uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3ddb%26id%3d4311026%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: SD, svenskarna och svenskheten','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">



Luciadagen blev en riktig PR-framgång för Sverigedemokraterna. Dagen började med att Mattias Karlsson intervjuades i P1. På sitt lugna och metodiska sätt argumenterade Mattias helt utsökt även om det var ”mitt i natten” för Mattias ;-)


<br" alt="" />uality':'high','flashvars':'playlist=http%3a%2f%2fsverigesradio.se%2fapi%2fradio%2fradio.aspx%3ftype%3ddb%26id%3d4311105%26codingformat%3d.m4a%26metafile%3dasx%26preview%3ddb%26isembedplayer%3dtrue&flashSmal=true','pluginurl':'http://get.adobe.com/se/flashplayer/','src':'http://sverigesradio.se/api/flash/player_embed.swf?8'},'name':'flash','object_html':'Lyssna: Samtal med Mattias Karlsson','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgc
olor':null}">


Därefter följde SVT upp med sitt Luciafirande som har retat upp enormt många människor på grund av rapparen som förstörde hela Luciafirandet. Sättet rapparen kom in på måste SVT hämtat från Kalle Anka på julafton.




I Aktuellt fick sedan Richard Jomshof debattera Kortedalamisshandeln med Johan Linander från Centerpartiet. Vilket Richard gjorde med den äran! Även han med sitt lugn men ändå kraftfullt! I mina ögon blev centerpartisten och vice ordföranden i justitieutskottet krossad av Richard. Hur många nya röster plockade Richard hem till SD? Se videoklipp här


Luciadagen blev med andra ord, trots rapparen i luciafirandet en helt fantastisk dag opinionsmässigt för Sverigedemokraterna!

Av Thoralf Alfsson - 13 december 2012 20:41

SVT sjunker bara djupare och djupare ner i det mångkulturella förfallet. Jag tror det var många som satte frukosten i halsen idag. Grattis SVT till att ni förstörde en fin svensk tradition!


Sedan undrar journalister, ledarskribenter och krönikörer varför Sverigedemokraterna växer. Jag undrar hur många som idag beslutade sig för att rösta SD i valet 2014? Jag tror det var många!



UPPDATERING


En ny version på nätet



Imorgon skall jag köra igång en ny omröstning på bloggen. Vissa kommer säkert inte gilla frågan och omröstningen! Men jag anser att frågan bör ställas till mina läsare.



Av Thoralf Alfsson - 12 december 2012 21:59

Det stinker om Telia Sonera! Jag sålde alla min aktier i företaget för ca 2 veckor sedan. Om uppgifterna i UG är korrekta är det en stor skandal och jag förutsätter att det vidtas kraftiga åtgärder.


Idag hade vi sista utskottsmötet innan jul i Skatteutskottet. Då passade vi på att köra över Alliansen i en fråga om personalliggare för byggbranschen. Regeringen har i en prop. föreslagit att personalliggare även skall införas för tvätteribranschen men utredaren hade även föreslagit byggbranschen också men det ville inte regeringen. Nu kör SD tillsammans med de rödgröna över Alliansen och föreslår att riksdagen beslutar om ett tillkännagivande för regeringen att man även skall införa personalliggare för byggbranschen under 2013. Betänkande kommer debatteras och voteras i kammaren den 23 januari. Om nu inte Alliansen lämnar walk over, vilket man brukar göra för att slippa förlora en omröstning i riksdagen


 


Svenska folket skyr euron som pesten! I varje fall kan man inte tolka den undersökning som presenterats idag på något annat sätt. Hela 82 procent vill inte att euron införs i Sverige. Även andelen som stöder EU-medlemskapet minskar från 47 procent till 44 procent. Läs artikel


I dessa dagar är det skönt att veta att det bara finns ett enda EU-kritiskt parti kvar i riksdagen. Sedan både Miljöpartiet och Vänsterpartiet ändrat inställning om EU-medlemsskapet.

Efter drygt två år i riksdagen har inte mitt motstånd mot EU minskat. Det har ökar än mer , inte minst på grund av att jag ser alla ärenden och direktiv som passerar förbi. Idag har vi haft en längre information av statssekreterare Hans Lindberg i Skatteutskottet om frågor som berör Skatteutskottet. Ibland blir jag bara så trött på allt jag får lyssna till och jag anser att vi skulle ha det bättre utan EU på detta område.


Ju mer och mer jag lyssnar i riksdagen får jag intrycket av att EU är på väg in i en riktig kris.

Toppmötena avlöser varandra just nu. Är det inte Anders Borg så är det Fredrik Reinfeldt som är på något möte. De har sannolikt en hel stab med sig på dessa möten. Sverige har i flera frågor nu gått på tvärs med EU de senaste dagarna. Bankunionen, finansskatten FTT, och snuset förstås.


”Man gömmer sig bakom krisen för att förverkliga ett federalt Europa, sade Marie Granlund som inte hellre trodde att förslagen kommer att lösa krisen.”


Det tråkiga är att media aldrig frågor vår ledamot i EU-nämnden om vår ståndpunkt efter EU-nämndens möten. Inte förvånande…. Eller egentligen mycket förvånande då vi är det enda EU-kritiska partiet. Istället pratar media alltid med Ja-sägarna till EU. Märkliga journalister men det ingår väl i dagens journalistutbildningen.


Erik Almqvist säger idag till Aftonbladet att han har mycket kvar att ge. Något som många medlemmar hoppas på. Jag har varit på flera medlemsmöten i Småland de senaste veckorna och många uttrycker stöd för Erik Almqvist och hoppas att han skall komma tillbaka till riksdagen. Läs artikel

 

Av Thoralf Alfsson - 12 december 2012 10:16

Fick idag en ganska märklig julhälsning med posten i riksdagen. Inte minst med tanke på den pk-debatt som rasat om pepparkaksgubbar i luciatåget.


 


Vem står då bakom denna sura och stympade pepparkaksgubbe? Är detta ett rasistiskt utskick enligt PK-normer?


 


  

Av Thoralf Alfsson - 11 december 2012 21:21

Min motion angående att ”ensamkommande barn” skall kunna dela rum med någon annan under tiden deras asylärende prövas av Migrationsverket kom upp idag i riksdagen. Som förväntat var det endast Sverigedemokraterna som röstade för motionen. Läs motion Sf338


Idag har jag och många andra uppmärksammat något på flera ledarsidor. Jag har sett att flera tidningar citerat statsminister Fredrik Reinfeldt. Och det är inte i positiva ordalag. Många ledarsidor har idag skrivit om Brottförebyggande rådets rapport om hot mot förtroendevalda politiker. I Rapporten utpekas Sverigedemokrater som den främsta riskgruppen och att ca 50 procent av Sverigedemokraternas förtroendevalda upplevt hot eller något som det uppfattat som hot under förra året. Något som faktiskt uppmärksammas på ledarsidorna. Att man dessutom citerar statsminister Fredrik Reinfeldts bedrövliga uttalande på ledarsidorna kan bara betecknas som ett trendbrott.


”Trakasserierna betraktas ibland överslätande, i synnerhet när de drabbar politiker som uppfattas som kontroversiella. Exempelvis sade statsminister Fredrik Reinfeldt till TT angående valrörelsens olika attentat mot SD att ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.” Det är en typ av uttalande om våld mot oppositionen som man normalt bara påträffar i auktoritära stater, och som en demokratisk statsminister ska hålla sig för god för även i en brinnande valrörelse.”

SvD


Men även Barometern har samma citat i en ledarartikel. Kors i taket.


Sture Åström planerar att anmäla Agenda för deras enkelspårighet när det  gäller klimathysterin och att inga "klimatskeptiker" får komma till tals i programmet. I princip kunde han anmäla hela SVT men det går väl inte antar jag. Läs hans anmälan. Du har även en möjlighet att ansluta dig till anmälan.


Apropå dagens Hubinette. Soran Ismail är han rolig eller bara inkvoterad?


Som jag skrev för några dagar sedan har vi ett julkort på gång i Kalmar län. Det har tagit lite längre tid på tryckeriet än vad det var tänkt men vi kommer skicka ut ett antal till varje medlem i Kalmar län. Men eftersom många andra hjälpt till med pengar till vår Gota Media kampanj under våren och sedan vår insamling till Maria Cimini och hennes kamp mot Transportarbetarförbundet så är ni välkomna med ett mail till thoralf.alfsson@telia.com så skickar vi ut julkort så länge dom räcker.

Glöm inte skriva ner namn och adress i mejlet, så skickar vi så fort de kommer från tryckeriet.


Så här så årets julkort ut.


 

Av Thoralf Alfsson - 10 december 2012 23:40

Ewa Björling hotar EU med fullskaligt krig enligt media angående EU:s planer angående snuset. För några dagar sedan var det minister Maria Larsson som besökte EU-kommissionären Tonio Borg och försökte övertala om snuset alla fördelar. Läs artikel i DN


EU bedriver ett fult krig i denna fråga. När man känner till reglerna för vin och skatter så förstår man hur EU fungerar och vilka länder som skall gynnas. Min negativa inställning till EU har mångdubblats sedan jag kom in i riksdagen och med egna ögon får uppleva alla problem som alla EU-direktiv ställer till med.


Om nu Ewa Björling menar allvar med fullt krig bör hon omgående be Fredrik Reinfeldt och Anders Borg att tala förstånd med Barosso.


Känner jag dessa ministrar rätt så handlar det bara om lite vapenskrammel som ganska snart tystnar och så får Sverige ge vika ännu en gång. EU plockar av varje nation sina traditioner sakta men säkert. Ewa Björling har snart tystnat, var så säkra på det.


Jag är övertygad om att det fula kriget vinner över det fullskaliga kriget.


Täppas var åter tillbaka i Ring P1 idag. Ju fortare SR plockar bort honom desto bättre för lyssnare och licensbetalarna. Han inledde med järnrör, järnrör. Vet inte om det var någon sort av ny hälsningsfras från hans sida.

Senare i programmet gjorde han sig skyldig till ett osmakligt angrepp på rullstolsburne fd. riksdagsman Lars Isovara från Skellefteå. Hur kan man från SR:s ledning tillåta dessa helt oprovocerade påhopp från Täppas.


Barometern tar idag upp min osannolika historia med skorstenshuven. Tänk att detta intresserar Barometern så mycket att det får plats i den tryckta upplagan. Jag skulle bli betydligt gladare om man någon gång uppmärksammade mina motioner eller vår budget i riksdagen. Eller varför inte arbetet i Skatteutskottet och de debatter som följer med Skatteutskottet. Att jag och delar av Skatteutskottet var i Australien på studiebesök borde ha varit betydligt mer intressant för Barometern än en skorstenshuv. Men vi har väl olika prioriteringar.



Av Thoralf Alfsson - 9 december 2012 23:25

Idag har jag besökt SD i Jönköping vid deras träff och julbord. Pratat lite om hur jag upplevt att komma in i riksdagen och vårt arbete. Och givetvis allt annat runt omkring riksdagen, som hur vi bemöts av andra partiers ledamöter. Hur detta har förändrats sedan 2010, åtminstone hos en majoritet av riksdagsledamöterna.


Alltid trevligt att träffa medlemmar från olika orter. Jag hade gärna stannat kvar och pratat med medlemmarna men man hade lite bråttom hem.


Det blev en dagstur på nästan 450 kilometer på vintervägar. Småland är stort när man skall åka tvärs igenom landskapet.


Lyssnat en hel del på radion i bilen. Det har pratats en del om EU och att man vill starta ett nytt utskott i Bryssel som skall behandla Euron men Storbritannien skall inte få vara med i utskottet för att man är så uttalat emot euron. Sverige skall dock få vara med i utskottet! Bryssel börjar mer och mer likna en sandlåda. Idag finns EU27, EU17 (Euron), snart finns EU11 (fördjupat samarbete) och snart EU26 (Storbritannien utanför) och snart spricker hela EU av interna konflikter där det mesta har sin grund i den gemensamma valutan.


Nu väntar jag bara på att hitta ett klipp på nätet där Nigel Farage kommenterar det odemokratiska i detta förslag.


Svensk media nämner i stort sett aldrig Nigel Farage men han förekommer flitigt i andra länder nu har även fått stort utrymme i The New York Times. Läs artikel


Imorgon får EU Nobels fredspris. Helt sanslöst!





Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards