thoralf

Alla inlägg under december 2012

Av Thoralf Alfsson - 22 december 2012 16:45

Ibland bara längtar man efter att få skriva ett blogginlägg. Idag har en person kontaktat mig angående Ring P1 och skickat över material som sträcker sig över en längre period.


I mina ögon är det mycket avslöjande för Ring P1. Nu måste jag i lugn och ro sammanställa det till ett blogginlägg.  Jag längtar till stunden jag kan klicka ”publicera”

Av Thoralf Alfsson - 21 december 2012 21:34

 


Idag har jag ägnat stora delar av dagen till julhandel, något som jag ofta fasar för och därför alltid gör i sista minuten. I år lyckades jag dock göra det några dagar före julafton. Jag kan väl säga att jag tycker shopping i julhandeln inte är det roligaste som finns, snarare tvärtom.


I år blev det dock en väldigt positiv upplevelse. Till och med så positiv att jag handlade mer och under längre tid än jag hade tänkt mig. Gick faktiskt i flera butiker som jag inte skulle handla något i. Mycket ovanligt för mig    Varför denna shopping sjuka?


Svaret är enkelt! Det har kommit fram så många och hälsat och tackat för mitt ”jobb” i politiken och för min blogg. Jag riktigt njöt av julhandeln, kände ingen stress utan bara blev varm inombords när folk kommer fram och frågar om det är Thoralf. Inte ett negativt ord, utan bara positiva ord och glädje över att vi växer som parti.


Funderar på om jag skall julhandla även imorgon, trots att jag handlat nästan allt ;-)


 


Nu är det dock inte allt som är positivt. Vi har alla läst om systembolagets vinterfest istället för julfest men det finns fler exempel.


Holiday deals kör en stor klädkedja med.


 


Tomteluva och tomtedräkt hade blivit pepparkakshatt hos en klädkedja. Man kan ju undra hur det står till? Eller slängde man alla pepparkaksgubbekläder efter pepparkaksgubbebråket i media i samband med Luciafirandet?


       



Det stora företaget ABB tycks hoppa över julen helt och hållet och önskar bara sina kunder Joyous holidays och Gott Nytt år. Undrar om alla företag har samma PR-konsult.


 


Undrar om dessa företagsledare som tagit dessa beslut även slutat köpa julklappar till sina fruar, barn och barnbarn. Tror knappast att så är fallet! Det handlar bara om politisk korrekthet.

Jag tycker verkligen synd om dessa fega veklingar som inte vågar stå upp för våra kristna värderingar och traditioner utan böjer sig för islam och islamisterna.


Mina läsare får gärna komma in med egna bilder på samma fenomen. Så lägger jag upp dem för allmän beskådan och förakt av de ynkryggar som har ansvaret för detta. De kan gärna få stå i skamvrån över jul.  Skicka till thoralf.alfsson@telia.com



UPPDATERING!

Tack för alla mejl och kommentarer. Här kommer en snygg julhälsning och en musikvideo från mina läsare.

 


Av Thoralf Alfsson - 20 december 2012 23:32

Många har reagerat på hur Täppas uttrycker sig i Ring P1. Nyligen fick han ta en ”time out” från programledarrollen efter att kritiken blev alldeles stor.


Nu är han tillbaka i etern igen och han tycks nu ta ut någon form av hämnd på Sverigedemokraterna för sin "time out". I gårdagens program anklagade han uppenbarligen 16 procent av befolkningen i Landskrona för att vara rasister. Ett minst sagt häpnadsväckande påstående i public service kanalen P1. Bara detta uttalande borde rendera Täppas en ny ”time out” på obestämd tid.


Vet för övrigt inte hur många gånger han har pratat järnrör sedan han kom tillbaka, men många gånger är det!


Jag är förvånad över att radioledningen i Sundsvall tillåter honom fortsätta i samma hjulspår program efter program.


Idag har en person varit i kontakt med mig angående Täppas och gårdagens program. Personen ifråga har varit ifrågasatt Täppas uttalande för ansvariga på Sundsvallsredaktionen och fått följande häpnadsväckande svar från Lotte Nord, producent Ring P1 Sundsvall.


Läs och förundras över hur Lotte Nord försvarar Täppas och anser att dessa 6 punkter ur Sverigedemokraternas principprogram är rasistiska! Har Lotte Nord alla hästar hemma?


 


Det får tala för sig själv skriver Lotte Nord. Jag tror snarare det säger mer om Lotte Nord än vad det säger om Sverigedemokraterna. Jag tror bara att det är Lotte Nord, Täppas och Åsa Linderborg med några andra ur pk-eliten som kan se det rasistiska i dessa rader.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att vilja satsa 1000 miljoner kronor på flyktinghjälp i närområdena!


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att ge ökat stöd till de kvinnor/tjejer som lever under religiöst eller hedersrelaterat förtryck i Sverige.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att skärpa kraven för svenskt medborgarskap.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att kräva att de människor som söker asyl och uppehållstillstånd i Sverige anpassar sig till det svenska samhället.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att säga nej till könssegregering.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att vilja hålla traditionella skolavslutningar i kyrkan.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att vi inte skall anpassa oss till främmande kulturer som inte följer FN:s konventioner.


På Ring P1-redaktionen i Sundsvall anser man tydligen att det är rasistiskt att anpassa invandringen till samma nivå som våra grannländer.


Är det detta som gäller på Sveriges Radios redaktioner över landet så blir jag mörkrädd. Jag har mejlat Ring P1 men ännu inte fått något svar från Lotte Nord. Då är det nog hög tid att det statsråd som har public service under sina vingar agerar illa kvickt. Oavsett om det kallas ministerstyre, då ansvariga på Sveriges Radio således inte klarar av att leda företaget. 


UPPDATERING!


Dagens nyheter avslöjar idag att Ring P1 och Sveriges Radio ägnat sig åt åsiktsregistrering av de personer som ringt in till programmet. Detta skall ha pågått under ca 7 års tid. Det betyder att detta startade runt 2005-2006 eller rättare sagt i god tid före valet 2006. Jag är helt övertygad om att dettai grund och botten handlar om att stänga ute SD-sympatisörer från programmet genom att redan plocka bort dem i slussen.


Jag förutsätter att datainspektionen omgående beslagtar databasen hos SR och stoppar denna registrering. Läs artikel i DN.


Sveriges Radios VD Cilla Benkö säger sig inte känna till denna åsiktsregistrering trots att hon själv varit programledare för Ring P1 så sent som för bara några månader sedan. Helt absurt. Läs artikel i DN

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2012 12:24

 

Kifah Qasem Mohammad


Jag har nu fått bekräftelse från flera källor att det rör sig om vänsterpartisten Kifah Qasem Mohammad som i Servicenämnden för Kalmar kommun som ansåg att muslimer skulle kvoteras in när man på serviceförvaltningen anställde ny personal. Det handlar alltså om att man skall anställa personer efter religion enligt Kifah Qasem Mohammad . Är det en uppfattning som vänsterpartiet också delar?


Nu försöker flera ledamöter i Servicenämnden tona ner det hela eller helt enkelt lägga locket på. En ursäkt som lyfts fram är att Kifah Qasem Mohammads svenska inte är så bra utan det var någon form av missförstånd på grund av språkproblem. Hans svenska skall inte vara den bästa enligt flera personer. Något som kanske kan bekräftas av att läsa kommentarer på nätet och Facebook som Kifah Qasem Mohammad skrivit. Ett litet smakprov skrivet på Facebook nyligen.


”Yarevan Sultan, Konstnär, född i Bagdad/Irak. Klarade högskolan och fick bachelor på psykologi från Bagdad universitet i 2003. Dock hon deltog på flera utställningar i bagdad, had hon flera delaktigheter i många städer i mällanösten Dammaskus, Istanbul, Bierut.”

 

Nu citerar jag inte detta för att vara hånfull utan bara för att visa verkligheten.


Kifah Qasem Mohammad är anställd hos Kalmar kommun på Kultur o Fritidsförvaltningen som kulturassistent.


I november var det väldigt turbulent på tidningen Östran sedan Bo Persson skrivit en krönika där han skrivit något om att den ariska rasen skall hållas ren från inblandning. Detta innebar att Bo Persson fick lämna tidningen Östran som krönikör. Läs artikel från SVT.


I hans ställe anställdes istället Kifah Qasem Mohammad. Ett minst sagt politiskt korrekt beslut av tidningsledningen på Östran. Läs artikel i Medievärlden.


Nu har alltså Östran istället en krönikör som anser att muslimer skall kvoteras in på kommunala arbetsplatser på grund av sin religion! Och det gäller säkert inte bara kommunala arbetsplatser. Den politiska korrektheten har nu nått ännu en framgång. Undrar om det var direktiv från ägarna i Gota Media AB att anställa Kifah Qasem Mohammad som krönikör?


Nyligen hade Kifah Qasem Mohammad en krönika publicerad i Östran. Frågan jag ställer mig är vem som redigerat den innan den gick i tryck.


Läs gärna krönikan "Lejonet och de tre tjurarna" och alla kommentarer som drar paralleller med hur vi svenskar förlorar vårt eget land.


Frågan är om det är Kifah Qasem Mohammad som är lejonet?

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2012 23:14

Om uppgifterna stämmer om Ilmar Reepalu och hans frus rattfylla förväntar jag mig ett enormt drev från massmedia. Att sätta sig i bilen med sin fru som man vet har druckit alkohol är betydligt värre än att plocka upp några järnrör till sitt försvar, som man dessutom inte använder.


 


Antalet somalier i landet får nu konsekvenser på ett annat sätt än jag har föreställt mig. Jag har ju i och för sig skrivit om drogmissbruket med khat bland somalier eller personer som kommer från samma region. Eller alla beslag som Tullverket gör, vilket resulterade i att ca 18ton khat beslagtogs under 2011. Att beslagen ökar i stort sett linjärt med antalet somalier som får uppehållstillstånd är också sannolikt.


Migrationsverket har sammanställt antalet somalier som kommit till alla landets kommuner under perioden 2009-2011. Totalt har 15612 somalier fått uppehållstillstånd under dessa 3 år enligt Migrationsverket. Här nedan följer en topplista.


 


Den noggranne ser sambandet mellan dessa kommuner och kommunalråd som varit ute och klagat på att det är kris i deras kommuner. Det gäller speciellt i de mindre kommunerna för där kan man inte gömma problem på samma sätt som man kan göra i Stockholm, Göteborg och Malmö. I listan finns Borlänge, Örebro, Växjö och Eskilstuna som har många somalier men också kommunalråd som vågat gå ut och kritisera invandringspolitiken eller i varje fall klagat över att statens ersättningar inte räcker till på långa vägar.


Här kommer länken så att du kan kolla din egen kommun.


I Stockholm har det stora missbruket lett till att man nu öppnat en mottagning för khatmissbrukare i Rinkeby-Kista. Ännu en onödig kostnad för Sveriges skattebetalare. En kostnad som skulle ha kunnat undvikas med en betydligt mer reglerad och restriktiv invandring. Nu är bara frågan när ovanstående kommuner även måste öppna liknande mottagningar. Det är inte frågan om utan när.


Visst är det fint med mångkultur!


 


Idag blev det kaos vid en votering i riksdagen där regeringen skulle falla men Alliansen ville inte följa kvittningsystemet och därmed blev det 169-169 i voteringen då de rödgröna hade 6 frånvarande och Alliansen 4 frånvarande. Läs artikel i DN.


Av Thoralf Alfsson - 18 december 2012 13:58

Just nu har det varit många galor där priser delats ut och under januari brukar det fortsätta med alla dessa tillställningar med prisutdelningar.


Därför funderar jag på om mina läsare vill lämna förslag på årets sämsta/lägsta artikel som skrivits om SD eller om partiets hjärtefrågor. Ni kan även ge förslag på årets sämsta journalist eller journalistinsats.


Jag kommer sedan sammanställa de inlämnade förslagen i en omröstning på bloggen efter julhelgen. Till nyårsafton kan vi kanske utse två vinnare i omröstningen. En för sämsta artikel och Sveriges sämsta journalist på SD-bevakning.


Jag gissar att vinnarna kanske kommer känna sig hedrade i sin enfald ;-)


Arbetsgivaren kanske till och med ser det som en merit inför kommande löneförhandling ;-)


Skicka ditt förslag till thoralf.alfsson@telia.com


UPPDATERING!


Som många skriver finns det många kandidater men vi kanske även skall utse bästa journalist också. Risken med detta är förstås att han/hon kan utsättas för ett pk-drev i händelse av en "vinst" vid en omröstning eller att han/hon känns sig tvungen att börja skriva mer pk för att inte bli anklagad för diverse sd-sympatier.


Förslag kan givetvis också lämnas i kommentarerna på bloggen.


Av Thoralf Alfsson - 17 december 2012 23:52

I förra veckan fanns följande punkt på dagordningen när en nämnd inom Kalmar kommun sammanträde.


17. Mångfald i serviceförvaltningen (etnisk bakgrund)


Andelen anställda med utländsk bakgrund skall motsvara befolkningen i kommunen. Kvotering och inte kompetens skall tydligen gälla om de rödgröna får bestämma.


Som om inte det var nog så föreslog även en ledamot att muslimer skulle kvoteras in i kommunen. Ledamoten föreslog alltså en kvotering grundad på religion!


Nu fick han inte gehör för sitt förslag men bara att man kommer med ett sånt förslag gör att man blir mörkrädd.


Jag återkommer med mer uppgifter om detta när jag fått även andra intressanta uppgifter verifierade om denna ledamot i nämnden.


I Oskarshamn har det varit en diskussion/debatt om huruvida man skall få bada i simhallen med kläderna på. Ja, ni kan ju gissa vilka det är som har detta krav.


Tydligen har det varit en infekterad debatt och nu har ansvariga på Oskarshamns kommun och Fritidskontoret skrivit ett öppet brev men det framgår inte till vem man skickat det.


Man ursäktar detta med en hel rad av anledningar men var och en vet att det handlar om religion och kultur. Inte brännskador, övervikt, funktionsnedsättningar, vanprydande ärr eller att man skall träna klädsim som man gjort i decennier.


I grund och botten handlar det endast om att muslimska kvinnor inte får visa sin kropp för andra män.

Dessa båda exempel visar på en skrämmande utveckling och att islamiseringen av Sverige fortsätter!


Läs det öppna brevet där man försöker dölja den stora anledningen i diverse ”floskler”.

Av Thoralf Alfsson - 16 december 2012 23:42

Jag tänkte återvända till Riksrevisionens granskning av Migrationsverket och de enorma kostnaderna. Det som slår alla rekord är fenomenet med ensamkommande barn. Under 2011 betalde Migrationsverket ut mer än 3 miljarder till kommunerna. Helt sanslöst!


 


 


När man läser Riksrevisionens kritik Migrationsverket är det mycket märkligt att det inte uppmärksammas i media. Men vi som är upplysta vet ju varför. Allmänheten skall hållas ovetande.

Bara verksamheten med ensamkommande barn kostar lika mycket som Tullverket och Kronofogdmyndigheten gör tillsammans.  


 

Ensamkommande "barn" i Mora enligt uppgifter på nätet.



I lördags publicerade Barometern vårt genmäle angående kravet på enbart svenskt medborgarskap för riksdagsledamöter.  Läs vårt genmäle.


Det moderata kommunalrådet i Växjö Bo Frank skriver ibland en del intressanta saker. Nyligen skrev han om ett besök på SKL och beskrev diverse möten som bekräftar den skrattretande bilden över hur fega alla Allianspolitiker är. Nu väntar vi bara på att han skall kommentera Centerpartiets enfaldiga utspel om fri invandring, vilket också kom. Här kommer några citat från Bo Franks blogg.


”Det som också händer på SKL är att det kommer fram folk från andra partier, sossar och t o m folkpartister, och viskar att jag skall stå på mig i flyktingfrågan. Du vet hur det är i våra partier, säger de, du har helt rätt. Bara stå på dig. Och det gör jag. På mitt sätt.”


”Och Annie Lööf på radion. Hon är bara så bra.”


”Märker också att Fokus håller på att skriva upp moderaternas talman i riksdagen som efterträdare till Fredrik Reinfeldt. Detta är garanterat inte av omsorg av vårt parti!”

 

”Sifo. Sd fram igen. Detta samtidigt som en arbetsgrupp i centerpartiet föreslår fri invandring. Är glad att det inte var m som kom med detta. Kanske hade trott att fp kanske skulle kunna komma med ett sådant förslag. Men inte c!  Det blir motigt för mina centervänner ute i länet att förklara detta. Men jag är säker på att detta kommer att stanna som ett förslag. Känner inte någon centerpartist som skulle ställa upp på denna idé.”

 

Men det allra roligaste för Kronoberg kommer här.


”Årets Kronobergare. Bra kandidater. Det som gläder mig mest och som överraskar är att Växjös Imam är med bland finalisterna. ”


Så nu vet ni kronobergare vad ni har att se fram emot! En imam som årets kronobergare! De andra kandidaterna kan lämna walk over direkt! De har inte en chans mot imamen när det politiskt korrekta Sverige får bestämma.


Idag kom Sifo med ännu en glädjande opinionsundersökning! Nytt rekord igen 10,0 procent. Jag gissar att man på Expressen sliter sitt hår på samma sätt som matadoren i Ferdinand. Då tänker jag förstås inte på Thomas Mattsson då han redan slitit bort det mesta redan.


Det intressanta med denna undersökning är att det är första gången vi får tvåsiffrigt av ett opinionsinstitut som bygger sina undersökningar bara på telefonintervjuer. Det borde innebära att vi är mogna för 13-15 procent i Sentio eller YG.


Enligt media är det framförallt hos äldre som vi går framåt. Jag har alltid trott att vi har en stor potential i denna grupp, när det inser vad Sverigedemokraternas innebär för dem. Den 21 november hade jag ett anförande i riksdagen gällande mitt utgiftsområde i Skatteutskottet. Jag valde dock att hålla fram våra satsningar på pensionärerna och då inte bara skattesänkningar utan även höjningar av garantipensionen. Allt för att visa vad SD vill göra för pensionärerna. Enligt riksdagen är det ca 200000 personer som tittar på sändningarna från riksdagen varje dag. Därför får man också lägga upp sina anförande med avseende på detta. Jag gillar inte att se mig själv men jag gör ett undantag och lägger upp detta anförande på bloggen.



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards