thoralf

Direktlänk till inlägg 29 december 2012

JOHANPERSSON(S) LÖGNER OM MEDIEHUSET

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2012 11:02

 

Parkeringsplats?   Alla träd på bilden skall bort!                                   Foto Thoralf Alfsson


”Samtidigt, och det är grundläggande, kommer varken jag eller någon annan att acceptera att Kvarnhomens unika karaktär inte bevaras. Hela det planarbete som nu pågår handlar om hur man ska förena en utveckling med det faktum att i princip hela centrum är ett riksintresse. Kvarnholmen tillsammans med slottet är våra pärlor, naturligtvis ska den miljön värnas.


Jag kan dock inte se att exempelvis en asfalterad pakeringsplats är något som absolut inte får röras eller miljön i vår gästhamn.”

Johan Persson blogg, oktober 2009


”Det område som diskuteras, det är den parkeringsplats som idag finns vid Larmgatan”


”Vi pratar om en byggnad som i så fall skulle hamna på parkeringsplatsen som ligger där vid Larmgatan.”

Johan Persson, interpellationsdebatt 26 oktober 2009


”Området har aldrig varit bebyggt, idag är det en parkeringsplats. Under mark finns flera underjordiska rum, som skyddsrum och kasematter.”


”Den planerade byggnaden är på 1 100 kvadratmeter, den nuvarande parkeringen är på 1 700.”


”– Det är en väldig potential att skapa en ny parkmiljö där det idag är en parkeringsplats, menade Mattias Adolfson.”

Östran 8 februari 2012


”Ungefär 1700 kvadratmeter parkeringsyta omvandlar vi till 900 kvadratmeter byggnad och 800 kvadratmeter ny park. Vi tillför alltså området dubbelt så mycket park i jämförelse med hur det ser ut just nu.”

Magnus Adolfsson, kommunfullmäktige 27 februari 2012.


Gång på gång har det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson och den socialdemokratiska ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden Mattias Adolfsson sagt att det bara rör sig om en parkeringsplats som skall bebyggas.  Antingen klarar de inte av att tolka en ritning eller så ”rödljuger” de alla rakt i ansiktet. Oavsett vilket är det mycket illa.


Gota Media AB har den 20 december 2012 lämnat in en ansökan om bygglov för mediehuset. Enligt denna ansökan skall 17st gamla träd avverkas. Endast ett av dessa finns på parkeringen enligt bifogad ritning.


Det stämmer väldigt illa med Johan Persson och Mattias Adolfssons löften om att det bara är en parkeringsplats som skall bebyggas! En lögn är en lögn oavsett om den kommer från ett kommunalråd eller någon annan.


Wikipedia om lögn.

”En lögn är en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann.”


 

 
 
Ingen bild

Lotta

29 december 2012 11:57

Aha, det är de 17 träden som är de "mindre justeringar" sim projektledare Rolf Möller talar om i Östrans artikel i dagens tidning. Tydligen har man också ansökt om rivningstillstånd för ett skyddsrum byggt på 1940-talet. Vart ligger det i området?

 
Ingen bild

Hulda

29 december 2012 12:23

Alla pampar vill bygga något bestående "monument" som minne av dem till eftervärlden.
Stora pampar bygger stora objekt. Broar, vägar, städer eller annat.
Småpampar följer i samma spår och ovanstående är ett tydligt exempel.
De anser säkert själva att de inte ljuger, utan att de möjligen "har en annan verklighetsuppfattning"...

Till något helt annat: Tidningen Axess har nu igen en "Partikompass".
Ett antal intressanta frågor och man får fundera över mycket olika ämnen.
Bidragit har: Stig-Björn Ljunggren Debattör mm.
Christer Isaksson journalist
Tommy Möller Statsvetare
Ida Lindstrand har gjort programmet

Men ett parti fattas!!!! Deras viktigaste samhällsfrågor saknas också. Borde inte politiska debattörer, statsvetare och journalister veta detta? Partiet har nu varit i riksdagen i mer än två år...
Det är sådant som ger SD nya väljare och sympatisörer...

 
Ingen bild

fd kollega

29 december 2012 13:45

Bra kämpat och bra beskrivet med både ritning, foto och bloggkommentarer.
Många förstår nu att ni inom SD står utanför den korrumperade makteliten! Tyvärr har vi inte i alla kommuner så kompetenta politiker som du utan många gånger sådana som inte håller måttet eller klaffen.

 
Ingen bild

Thoralf

29 december 2012 14:27

Lotta

Skulle gärna läsa artikeln i Östran. Jag är bortrest

 
Ingen bild

Lotta

29 december 2012 15:27

@Thoralf

Kommer i mejlen om en stund. Under tiden kan den som är intresserad av utgrävningen av Gustavus Primus läsa om den här:

http://www.arkeologiuv.se/cms/showdocument/documents/extern_webbplats/arkeologiuv/publikationer_uv/rapporter/uv_ost/uv_ost_2010/ro2010_11.pdf

Bland annat står att muren finns bevarad endast en halv meter under jord. Undersökningen bestod endast av 266 kvadratmeter av de 7000 kvadratmeter Gota Media vill utnyttja.

 
Svensson

Svensson

29 december 2012 15:51

Vi måste kräva att Johan Persson (S) avgår, det är våran skyldighet som medborgare att kräva det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Cavatus

Cavatus

29 december 2012 18:07

Varför ska ett mediehus byggas när mediernas tid snart är ute? Är det en sista insats för att försöka blåsa liv i dessa utdöende kolosser som tidningarna utgör?

Missa inte Julia Caesars julkrönika häromdagen. Det är en ruggig sannsaga:

http://snaphanen.dk/2012/12/27/evangelium-i-en-ond-tid/

http://www.korta.nu/jc

 
Ingen bild

Skånepåg

29 december 2012 18:27

@ Cavatus

Tack för tipset. Hennes krönika säger allt som behöver sägas i koncentrerad form och, tyvärr som du skriver, en ruggig sannsaga.

 
Ingen bild

Stundtahl

29 december 2012 22:13

OT
Tidningen Expressen braskar idag:
"Åkessons succéår blev ett katastrofår"

-Att slasktabloiden rubriserar denna självkritik var överraskande!:)

 
Ingen bild

Medborgaren

29 december 2012 22:38

Stundtahl, inte ens rubriken kan Ex-pressen lyckas med, givetvis ska det vara tvärtom! Dravlet som orrestackaren skrev i artikeln ska vi inte bara tala om.
Åkessons katastrofår blev ett succeår!

 
Ingen bild

Centerpartiet levererar igen.RIP

29 december 2012 22:53

Ny rysk lag får oss att vilja öppna gränserna

Rysslands kommande beslut där ”homopropaganda” förbjuds aktualiserar frågan om att öppna gränserna. Vi bör stå upp för alla människors lika värde och rätt att leva sina liv där de vill. Det skriver centerpartisterna Tobias Alfredsson och Johan Kling.

Centerpartiets ideprogramsgrupp har dragit slutsatsen att Centerpartiet bör vara för en värld utan gränser. Bakgrunden aktualiseras tydligt i detta aktuella ämne, vill vi värna alla människors lika rätt och värde? Öppna gränser gör att de människor som inte tillåts leva sina liv öppet får chansen till det. Vi måste sträva efter en värld där frihet och rörlighet även sträcker sig även utanför EU:s trygga gräns. En värld där alla demokratiska länder har en skyldighet att inte stänga gränserna för dem som behöver och vill skapa sig ett bättre liv. Vägen dit är naturligtvis lång, och starka mörka krafter motverkar detta.

Det är viktigt att stå upp för vad vi ser som en självklar värdering: Att alla människor är lika mycket värda och har rätt till frihet att leva sina liv som de önskar och där de vill.
TOBIAS ALFREDSSON (C)
ordförande Centerpartiets Nationella HBT-nätverk

JOHAN KLING (C)
generalsekreterare Centerstudenter

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ny-rysk-lag-far-oss-att-vilja-oppna-granserna_7785256.svd

 
Ingen bild

Hulda

29 december 2012 23:02

Fredrick Federley/Ursula har efter lång tystnad skrivit ett inlägg på Newsmill. Givetvis handlar det om den felaktiga förändring som hotar Centern.
För min del kunde Federley/Ursula ha fortsatt i sin tystnad och avhållit sig från ovan nämnd artikel..
Håller med ovanstående kommentar. Centern - RIP.

 
Ingen bild

Elisabet

29 december 2012 23:06

HULDA:

Länken till testet är inaktuell: Axess har ingen länk till valkompassen.

Det är ett gammalt test från 2007 som ligger kvar på en server, bara. Kul dock att jämföra dagspolitiken med de gamla frågor som då var aktuella.

 
Ingen bild

Klimatbluffen.

30 december 2012 00:34

Genom en sensationell läcka framgår att FN-organet IPCC har sammanställt data som omintetgör flera av de teorier som är grunden för hela klimatpolitikens existens. Dagens Eko, som efterlyser mer klimatdebatt, tiger om nyheten.
http://www.friatider.se/ipcc-kommer-ut-som-klimatfornekare#.UN98qFWXCCg.twitter

 
Ingen bild

Tintin

30 december 2012 01:24

Osmaklig hets mot Behrang Miri, häcklas med epitetet "TinTinTurken"

Batikhäxan Berit von Gyllencreüzer af Björkesund och Helgö Al-Abdulhassis skriver på sin blogg:

Här sitter jag ensam på kvällen, på arbetsplatsen, Socialkontoret Limhamn. Utonför kontorsfönstret regnar det. Likaså i mitt hjärta.

Vad är det för land vi lever i?

Jag tänker naturligtvis på den osmakliga klappjakten på kulturpersonligheten Behrang Miri som idag får löpa gatlopp i svensk media. För vad? Behrang ville få bukt med barnlitteraturens rasistträsk.

För mig är det självklart att böcker som inte är förenliga med feminismen, genusperspektivet och mångkulturen måste bort från alla landets bibliotek med omedelbar verkan. Tryck- och yttrandefrihet i all ära men detta är Sverige och inget barn ska behöva indoktrineras med diverse gamla våldssagor. Bättre är det då att barnen får ta del av vettig litteratur baserad på fakta och sunda värderingar. Mina tankar går förslagsvis till Koranen som är tämligen okänd för de flesta bland de allra minsta. Barn kan ha stor behållning av att få följa karaktären Aishas äventyr.
Bort med Tintin, Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. Tintin vet vi alla är ohyggligt rasistisk.

Pippi skulle kunna accepteras som en feminist- och genusförebild, dock är det problematiskt att ingen i boken/filmen bär hijab eller niqab. Kanske kan Stina Wirsén rita en afro-Pippi med hijab som tar upp kvinnors lika rätt att få bli omskurna som spädbarn (precis som pojkarna!)
Emil i Lönneberga är så ohyggligt nationalistisk (nazistisk) att det nästan är överflödigt med en kommentar. Varför berättas det till exempel inte om köttsoppan (slurken som fanns i skålen som fastnade på Emils huvud) var halal? Vidare undrar jag naturligtvis varför inte lilla Ida har hijab i filmerna? Det enda som gör att Emil är relevant är faktiskt Krösa Maja som i de flesta scenerna har hijab. Kanske var Astrid Lindgren inte så rasistisk som man kan tro?

Ja ja, nu när man bor i Malmö (Behrang Miris hemstad) så hoppas jag naturligtvis på att få "springa på" denne talangfulle rapare. Jag och Annette Cromwell låter gärna Behrang Miri fördjupa sig i oss. Vi bjuder på ett eller två glas gott bag-in-box rödvin här på Socialkontoret Limhamn.

----------------------
Källa:
http://batikhaxanberit.blogspot.se/2012/09/osmaklig-hets-mot-behrang-miri-kallas.html

 
Ingen bild

En presenil Centerparti-varmpanna till!

30 december 2012 02:14

Sverige behöver befolkas
Jag hör mig själv på julkalasen prata om ”det viktigaste positionsskiftet i svensk politik” och jag hör mina vänners ironiska kommentar: ”Så du, Staffan, har blivit centerpartist på äldre dar, haha...?”

Och jag röstar. I nästa riksdagsval ska jag – om Centerpartiet tar det lovande steget mot att bli Sveriges första liberala parti på flera generationer – rösta på det.

Totalt fri invandring är en enkel, central förutsättning för mänsklig frihet. Att stödja den är ett korrekt moraliskt ställningstagande. Det är inte rätt att jävlas med människor som vill ta sig över en gräns. De behöver inte vara förföljda och därigenom asylfall. De bara vill.

Det är för det andra en pragmatisk ställning. Det är, som förslagsställarna i Centern säger, nödvändigt att öppna gränserna till följd av bristen på arbetskraft och flykten från glesbygden. ”Vissa delar av Sverige håller på att dö ut. Och det finns ett väldigt stort behov av arbetskraft i vissa typer av jobb som svenskar inte vill ta.”
Bravo! Sverige behöver befolkas.

Staffan Heimerson

http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article15995735.ab

 
Ingen bild

Stefan A.

30 december 2012 08:19

Demens har gått om hjärtinfarkt som dödsorsak,och när man läser Heimersons artikel i slasken förstår man att det är sant.

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 december 2012 08:36

Smålandspostens i vanliga fall klarsynta ledarförfattare Marika Formgren, skriver i en ledare en artikel, troligen bara för att få ut sin julbonus från tidningen.

Tyvärr har hon blivit felinformerad, demokrati ökar inte med en selekterad priviligerad grupp av journalister som sitter och skriver på befallning av tidningsägarna ( kapitalet).

Demokrati är när "alla" medborgare som vill får skriva vad dom vill, och får direkt "feedback på sina inlägg som i detta forum, och andra.

Så här skriver Marika Formgren denna gång.

"Pressens kris kan bli demokratins
LEDARE i går 00:30 | Uppdaterad i går 09:30

Om dagstidningarna gör sig irrelevanta för läsarna ska inte skattebetalarna tvingas till räddningsaktion. Men demokratin behöver granskande och grävande journalister."

Hela artikeln, där hon även har ett och annat rätt. Observera att rubriken troligen är satt av en "rubriksättare" som inte alltid stämmer med artikeln, på samma sätt som när Jimmie Åkesson påstod att Muslimer var en fara när han sade Islam.

http://www.smp.se/ledare/pressens-kris-kan-bli-demokratins(3584787).gm

 
Ingen bild

Morningstar

30 december 2012 08:57

Här i Landskrona har i år historisk mark för alltid vandaliserats för alltid, utan någon medial uppmärksamhet. Utan debatt eller att lokalpolitikerna låtit invånarna ta ställning. Precis som i fallet med dom ökända trådbussarna för några år sedan har man bara tutat och kört över. Platsen kallas för gamla kyrkans grund och går tillbaka till dom svensk-danska krigens tid. Om man låtit arkeologer gräva först vet jag inte men jag gissar att inte eftersom det ser ut som om dom gått fram med bulldozers. Det var en FB-vän som uppmärksammade mig på detta. Enligt honom såg arbetarna besvärade ut när han började ställa frågor, så någonting står inte rätt till. Han fick reda på att dom stenar som kommer ställas "tillbaka" inte är originalen, utan kopior. Så sannolikt är en hel del av vår gemensamma dansk-svenska historia för alltid borta, tack vare politiskt korrekta kommunal-politiker. Tyvärr har vi ingen av Thoralfs dignitet att föra kampen här nere och nu är det ändå försent. Men åtminstone borde dom lokala politikerna ställas till ansvar och även åtalas i efterhand tycker jag.

 
Ingen bild

SM811

30 december 2012 10:00

Stödet för SD stärktes trots skandalerna. (se bild 7)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5393931
M 29,8% (backar?)
FP 5,9% (0,4)
C 4,1% (0)
KD 3,6 (0,3)
S 32,3 (backar mest)
V 5,6% (0,2)
MP 9,1% (0,2)
SD 8,9% (0,5) Är det parti som ökat mest. :)

 
Ingen bild

Hulda

30 december 2012 10:50

Efter den senaste tidens stora uppgång av SD,s väljarstöd, kommer nog media akta sig för att publicera flera "järnrörsfilmer"...

Men även utan denna mediaexponering av SD hade säkert väljarstödet ökat.
Den verklighet som vi alla ser i spåren av massinvandringen gör att SD,s väljarstöd ökar och ökar...

 
Ingen bild

Ludvig

30 december 2012 10:57

Jag är inte det minsta förvånad över att SD går framåt.

 
Ingen bild

Lotta

30 december 2012 11:07

@Morningstar

Håller fullständigt med dig i att de ansvariga borde ställas till svars för detta och liknande brott mot vår historia. 1677 stod slaget i Landskrona mellan danskar och svenskar. Är det lämningar efter det som nu för alltid är borta? Man kan fråga sig vem som gett dessa sk politiker mandat att skövla hela svenska folkets gemensamma historia? Att anmäla skövlingen i efterhand är väl knappast lönt? Jag kan även tycka att det är konstigt att inga arkeologer reagerat på detta? Vi skall värna och bevara landet åt våra barn och barnbarn brukar det så fint heta, det gäller tydligen inte landets historia.

 
Ingen bild

AWSvensson

30 december 2012 11:08

MP: Regeringen krattar manegen för SD

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M)
och vice statsminister Jan Björklund
(FP) sprider felaktiga påståenden om
invandrare, anser Miljöpartiets
språkrör Gustav Fridolin och Åsa
Romson enligt Dagens Nyheter.

Reinfeldt och Björklund bidrar därmed
till att förstärka bilden som Sverige-
demokraterna målar upp, hävdar de.

-Genom att skylla arbetslöshet och
sjunkande skolresultat på invandring,
helt utan stöd i statistiken, så
krattar man manegen för partier som
vill sätta människa mot människa,
säger Fridolin.

 
Ingen bild

Fd kollega

30 december 2012 12:21

Centern är Sveriges rikaste parti och den gamla stammen kommer inte ge sig (kasta skattkistan) till Stureplancentern utan kamp. Av samma anledning kommer inte S delas i vänste- eller högerfalang då ingen vill förlora bidraget från LO.
Angående järnrör, helrör och SD-skandaler så förlorar de inte nu på skandalerna eftersom inget annat parti ar upp deras frågor och vi som ser landet söndra inte har något alternativ. Skulle KD eller FP på allvar ta kampen mot SD och bryta Alliansens helighet och stå för det de eg tycker om den kristna värderingen och invandringen så skulle SD förlora. Nu kommer det inte ske eftersom Alliansen tycks vara viktigare än väljarna...

 
Ingen bild

Skrota religionsfrihetslagen

30 december 2012 13:11

Ännu ett skäl till varför man måste avskaffa den förlegade paragrafen om sk religionsfrihet och istället klassa religion som sinnessjukdom;

Läs denna bisarra historia om det sanslösa sammelsurium som försiggår på det genomkorrupta Migrationsverket; asylbedrägerier, maktmissbruk, skenkonvertingar, religionsbråk, YOU NAME IT:

http://avpixlat.info/2012/12/30/latsaskonvertit-fick-avslag-av-muslimsk-handlaggare-pa-migrationsverket/#more-42661

 
Ingen bild

Magentan

30 december 2012 13:25

"Genom att skylla arbetslöshet och
sjunkande skolresultat på invandring,
helt utan stöd i statistiken, så
krattar man manegen för partier som
vill sätta människa mot människa,
säger Fridolin."

Eftersom det numera är förbjudet i Sverige att registrera etnicitet i olika sammanhang (som ett led i PK-mörkandet), så är det ju därmed också omöjligt att få fram någon sådan statistik.

Bekvämt för Fridolin och resten av MP.

http://avpixlat.info/2012/12/27/olagligt-for-polisen-att-registrera-etnicitet-och-religion/

 
Ingen bild

Magentan

30 december 2012 13:32

Fd kollega skrev:
"Skulle KD eller FP på allvar ta kampen mot SD och bryta Alliansens helighet och stå för det de eg tycker om den kristna värderingen och invandringen så skulle SD förlora."

Eftersom FP förordar helt fri invandring så har jag svårt att se hur SD skulle förlora på att FP för ut vad de "egentligen tycker".

 
Ingen bild

Hulda

30 december 2012 14:00

SD,s väljarstöd kommer aldrig att backa förrän Svenskarna ser VERKLIGA åtgärder mot massinvandringen och dess baksidor. Även sabotagen mot Lucia, skolavslutningar och Julfirande påverkar kraftigt.
Förtroendet mot Alliansen och de "Rödgröna" i invandringsfrågan är på bottennivå, utom hos de enögda och enfaldiga.
Så en fortsatt framgång för SD är att vänta nästa år.

Låt mig som amatör gissa: Idag 8,9%. Samma mätning om ett år 14%.

Stämmer min gissning då, eller är det då en större siffra, då kommer saker att hända....!

 
Ingen bild

Nyhetspojken

30 december 2012 15:27

För er som missat!
[IMG]http://i47.tinypic.com/2meekbd.jpg[/IMG]

 
Ingen bild

Skånepåg

30 december 2012 17:29

Suveränt. Äntligen någon som får tid att ta tag i den aktiva "mediabiten".

"När han nu lämnar riksdagen och partiet ska han fortsätta jobba för SD. Enligt Björn Söder ska Almqvist nu arbeta med ett medieprojekt som SD ska dra igång.
Bolaget Samtid och framtid, som helägs av SD och som till hösten 2013 ska dra i gång egen medieverksamhet med egen webb-tv och webb-tidning, ska samarbeta med ett bolag som ägs av Almqvist.
– Vi kommer att anlita hans bolag som konsult, säger Söder."

http://www.expressen.se/nyheter/bjorn-soder-har-ar-almqvist-nya-jobb/

 
Ingen bild

Tony

30 december 2012 17:52

Ett sådant katastrof år till, så når väl J.Åkesson och SD
20 % vid nästa årsskifte. Undrar samtidigt hur mycket
EX pressens upplaga kommer att sjunka under samma tid?

 
Ingen bild

En Salomonisk lösning.

30 december 2012 21:39

Almqvist lämnar – börjar jobba med media

SD-toppen Erik Almqvist lämnar riksdagen och Sverigedemokraterna.

– Det gagnar varken Erik eller partiet att han fortsätter, säger partisekreterare Björn Söder.

I stället ska Almqvist ägna sig åt att dra i gång en medieverksamhet på uppdrag av Sverigedemokraterna.

I dag meddelade Sverigedemokraterna att Erik Almqvist lämnar riksdagen efter järnrörsskandalen.
Gagnar ingen att fortsätta

Björn Söder är partisekreterare hos Sverigedemokraterna.

– Efter en hel del diskussioner har vi tillsammans landat i en ståndpunkt om att det gagnar varken Erik eller partiet att han fortsätter i riksdagen. Han har väl precis som vi insett att det blir svårt för honom att fokusera på politik efter det som har hänt. Jag tycker att det är ett ansvarsfullt beslut som Erik har fattat, säger Björn Söder till TT.

Enligt honom har partiet manat Erik Almqvist att överväga sin framtid i riksdagen. Till slut blev situationen ohållbar.

– Ja, och det har ju också Erik insett, säger Björn Söder till TT.
”Ska dra i gång infrastrukturen”

Då Erik Almqvist inte har suttit i riksdagen i tre år har han ingen rätt till ersättning när han nu lämnar.

Bolaget Samtid och framtid ägs av Sverigedemokraterna. Till hösten ska de dra i gång i gång en egen medieverksamhet med webb-tv och webb-tidning. Bolaget kommer samarbeta med ett bolag som ägs av Almqvist och anlita det som konsult, skriver TT.

Enligt Björn Söder ska Almqvist "dra igång infrastrukturen" kring projektet.

– Han kommer inte att bli ansvarig utgivare eller redaktör, utan syssla med infrastrukturen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 december 2012 21:40

Skånepåg : Den förre mediekungen fick väl sparken undrar om han hämnades på något sätt ?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 december 2012 21:41

Gubben o Gummman har nu sålt sina cyklar för nu har vildsvinnen i Kalmar jagaten kärring på cykel

Källa Barometern

 
Ingen bild

Nissolf

30 december 2012 22:13

G&G, Djurängen och Skällby är väl rätt så nära Getingen, akta er för jägare Bom-bom som tydligen redan är ute och smyger i mörkret. Undrar förresten vad grisen hittar på imorgon kväll när det börjar vina och smälla runt öronen på den?
Sålde ni cyklarna med eller utan lyse?

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Kvinna-jagad-av-vildsvin

 
Ingen bild

Morningstar

30 december 2012 22:48

Lotta, jag vet verkligen inte. Arkeologerna har väl också infiltrerats av kulturmarxister som folkmusikföreningarna. Så det är väl politiks korrekthet som trumfar allt annat där också eller så är dom bara gummiryggar. Men han Jimmy som upptäckte det bor egentligen i Hbg men var besök hos sin gamla mamma i La och passade på att gå omkring i gamla hemstan och fotografera. Historien bakom är att kyrkan revs så att inte svenskarna skulle kunna skjuta på slottet från kyrkans torn eller tak. Senare på 1700-talet byggdes Sofia Albertina som ersättning för gamla kyrkan och sedan dess har bara grunden funnits kvar. I somras ville politikerna ha bort ett av våra koloniområden för att bygga lyxbostäder. En folkstorm fick tydligen dem att ändra sig. Jag har själv anknytning till detta område eftersom mina morföräldrar hade kolonilott där, så jag hade säkert gråtit en skvätt om dom hade rivit området. Vill dom bygga ut med nytt kan dom gott göra det i dom västra utkanterna av stan. För där ligger tågstationen sedan drygt tio år tillbaka och på andra sidan finns bara åkermark och landsbygd. Mark som jag hört redan ägs av kommunen enligt ryktet. Vi behöver fler bostäder men varför inte bygga upp en stadsdel där istället? Där förstör dom inget. Men det skall inte vara för adeln utan för vanligt folk. Under senaste decenniet har dom byggt monumentet Nyplan. Ett område för eliten själva liggandes nere i hamnen. Området har förfulats något helt otroligt. Dom blev tvungna att ta mark från Citadellbadet som nu blivit mindre och har fått en ny ful nybrutal entré. Nu senast har dom byggt en mindre marina åt dom rika därnere. Byggplaner som ännu inte blivit förverkligade är dom att bygga för dom rika på andra sidan hamnen där färjorna gick ifrån förr och ute i Borstahusen där campingen nu ligger. Den nya campingen är tänkt att ligga mer avsides och bli mindre. Kommer ju knappast att gynna turismen hit. Dessutom gnager en känsla av att dom tänker berika Borstahusen med flyktingar. Då kommer ju snabbt husen att falla i värde och det blir white flight. Området förslummas och blir ännu en no go-zon för svenskar. Vi hade verkligen behövt någon av Thoralfs kaliber här nere.

 
Ingen bild

Kvinnan på ”järnsrörsfilmen” en känd AFA-terrorist

30 december 2012 23:23

Fick en smärre shock när jag såg inledningen till SVT:s Årskrönika.
Kvinnan i Expressens ”järnrörsfilm” föreföll bekant på något sätt.

Vänstra bilden visar (den okända?) kvinnan som tjafsade med Erik Almqvist och Kent Ekeroth på Kungsgatan i Stockholm sommaren 2010, och som försökte ta Kent Ekeroth:s mobiltelefon för att inte bli filmad.

Den högra (äldre) bilden (källa) visar AFA-terroristen Rebecka Roos som tidigare deltagit i bl.a överfallet på SD:s Martin Kinnunen och hans sambo efter ett biobesök i Stockholm ( Källa).

Rebecka Roos och hennes AFA-anhang har för vana att ge sig på, och provocera, meningsmotståndare och sedan filma dem när de försvarar sig eller motreagerar.

Filmerna brukar sedan läggas ut på nätet för att misskreditera meningsmotståndare -efter att det egna ”förspelet” klippts bort.

Om det var Rebecka Roos som de överförfriskade Sverigedemokraterna tjafsade med så var det tur att Polisen dök upp i tid, innan resten av AFA-terroristerna hunnit kraftsamla och formera sig.
http://varjager.wordpress.com/2012/12/29/kvinnan-pa-jarnsrorsfilmen-en-kand-afa-terrorist/

 
Ingen bild

När Federley städade ut luder ur sin garderob

30 december 2012 23:53

http://runelanestrand.wordpress.com/2011/09/22/nar-federley-stadade-ut-luder-ur-sin-garderob/

 
Ingen bild

Sentio, förlängd decembermätning: SD 11,7%

31 december 2012 00:14

Och tredje störst:

SD 11,7% s 32,6 m 28,1 mp 8,3 fp 5,0 v 5,7 c 3,4 kd 4,1 öv 1,2
http://status.st/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 december 2012 05:23

Nissolf : Gubben o Gummans katt Findus är ganska stor efter att ha ramlat i trolldrycken som liten dessutom var han mera svettig än vanligt när han kom hem härromdagen

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 december 2012 07:28

Vill du se ett riktigt otrevligt program ?
Titta då på Axess tv om muslimska brödrarskapet
Programmet bör delas ut som cd i till alla svenska hushåll

 
Ingen bild

Nissolf

31 december 2012 12:14

Dagens rykte säger att en pansrad gris kutar omkring på Ängö, pansarklänningen liknar misstänkt en skorstenshuv.
Vad blir det nästa, ett blogginlägg om rökt fläsk?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards