thoralf

Direktlänk till inlägg 13 december 2012

HJÄRNSLÄPP PÅ SVT

Av Thoralf Alfsson - 13 december 2012 20:41

SVT sjunker bara djupare och djupare ner i det mångkulturella förfallet. Jag tror det var många som satte frukosten i halsen idag. Grattis SVT till att ni förstörde en fin svensk tradition!


Sedan undrar journalister, ledarskribenter och krönikörer varför Sverigedemokraterna växer. Jag undrar hur många som idag beslutade sig för att rösta SD i valet 2014? Jag tror det var många!



UPPDATERING


En ny version på nätet



Imorgon skall jag köra igång en ny omröstning på bloggen. Vissa kommer säkert inte gilla frågan och omröstningen! Men jag anser att frågan bör ställas till mina läsare.



 
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 december 2012 21:01

Det förekommer ju ibland lite synpunkter på hur SD skall nå ut till dom stora pensionärsgrupperna :=)(=:

Det kan nog vara en och annan pensionär som tyckte att harmonin inte var till belåtenhet i årets sändning.
Till och med stormavdelningen på Karsudden skulle ha röstat ned detta, undrar hur det står till med drogpolicyn på SVT68 ?

Får inte SD 20% i valet så är det märkligt

 
Ingen bild

Kattis

13 december 2012 21:03

Jag blev riktigt ledsen,jag hör till de som älskar Lucia och övrig julmusik från djupet av mitt hjärta.
Jag sjunger själv i en kyrkokör.
Kände mig först helt uppgiven-finns det inget som vi får ha i fred längre finns det inget som är "heligt"?!
Sedan blev jag förbannad och stängde av.
Minns för några år sedan när Lucia sändes från en smedja någonstans i landet -hela firandet gick i folkton med otrolig glädje,skönhet och stämsång.

 
Ingen bild

Hacke

13 december 2012 21:06

SVT är i sin pk-iver uppenbarligen beredda att slänga in mångkulturellt i precis vilka sammanhang som helst, även där det är direkt opassande, eller som i detta fall rent frånstötande.
Finns ju inga som helst kopplingar i sammanhanget med detta desperata inkastande av gangsterrapande mitt i den skönsjungande barnaskaran av våra vackra och traditionella lucia- och julsånger.
Förhoppningsvis var detta var droppen för många som vacklat att nu ta det definitiva steget till att säga upp "bekantskapen" med och Radiotjänst för gott.

 
Ingen bild

Arvid Bengtsson

13 december 2012 21:08

Jag hoppas SD verkar för att SVT avvecklas. Varför ska vi betala för att utsättas för kommunist- och multikultipropaganda? Sälj ut, och låt olika TV-kanaler konkurrera på marknadsmässiga villkor.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

13 december 2012 21:14

Har inte sett eländet och orkar inte göra det heller... men några frågor: Är det en kristen muslim? Kan en muslim vara kristen? Är dom i en kyrka? Kan muslimer vara där? Är det en han eller hon eller en hen?

 
Ingen bild

Magnus S

13 december 2012 21:14

Har man lust kan man alltid (som jag precis gjort) skriva ett "(o)vänligt" mail till SVTs ansvarige för just detta Lucia/pk-spektakel;ragnhild.fjallhed@svt.se

 
Ingen bild

Komplett vansinne.

13 december 2012 21:16

Tur man inte betalar licensen.
Urk,nu värvar vi några fler SD röster!

 
Ingen bild

Medborgaren

13 december 2012 21:31

Ytterligare 100.000 nya väljare till SD! Inte nog med slaskpressen, nu har även SVT har blivit vallokomotiv för SD.
Men hur tänker dom? I Laxå fick barnen inte vara pepparkaksgubbar men Sveriges luciatåg är det helt plötsligt OK med pepparkaksgubbar o gummor!!!
Hur länge ska detta PK-vansinne få fortsätta innan det går överstyr helt?

 
Ingen bild

tallbarr

13 december 2012 21:35

De har alltid hjärnsläpp på TV. Alltid! Och det blir värre för varje år.

http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2012/12/13/oppet-brev-till-sveriges-telvision-med-anledning-av-lucia/

 
Ingen bild

Sverige är ett land i uppläsning.

13 december 2012 21:38

Lucia-turken ger mig dåliga vibbar.
http://avpixlat.info/2012/12/12/hovratten-faststaller-skandaldomar-for-kortedalamisshandeln/#disqus_thread

 
Ingen bild

Sverige går under,rösta SD för salvation.

13 december 2012 21:42

Christmas Jihad Bells
http://www.youtube.com/watch?v=8F8rBEYK5Ig&feature=related

 
Ingen bild

Hulda

13 december 2012 21:49

Klarade 10 sekunder, sedan blev det nästan till att knäfalla framför porslinstronen.....
Vad är det för någon "smartskalle" som har kläckt denna ide..?

 
Ingen bild

Arne

13 december 2012 21:51

SVT skall inte bedriva politik! -Men man gör det. Man är inte neutrala, det kan ALLA se.
SVT missköter sitt uppdrag.
SVT uppträder inte i Sveriges intresse när man aktivt slår sönder landets traditioner.

TÄNK om SVT hade funnits under andra värdskriget OCH HADE TAGIT NAZISTERNAS parti, D.v.s bedrivit politik eller om det hade varit 1917 och SVT funnits och tagit kommunismens parti?!!

.....Det här är ju fullständigt skrämmande.

Det skrivs ju redan om det här som pågår i Svenska media i omvärlden, Vår media gör ju landet till åtlöje!
Utlänningar jag känner säger att vi VISST SKALL VARA STOLTA ÖVER VÅRT LAND och hålla på traditioner vi har -De tycker allt det här, som ex att inte "få säga" negerboll är otroligt fånigt!!

Jag vill be SD att avveckla SVT och REGLERA journalisterna i framtiden.
DET FINNS EN ANLEDNING till att galna regimer genast slår en järnring kring statstelevisionen i händelse av oroligheter -Den används ofta som ett effektivt propagandaorgan.

 
Ingen bild

SM811

13 december 2012 21:55

Jag tänker på de gamla som hade gått upp för att se en stämningsfull Luciafirande och får höra detta. De gamla sångerna sitter djup i de gamla och att få höra detta måste kännas rent förnedrande. Vad de på SVT har för människosyn kan man undra?

 
Ingen bild

Pelle

13 december 2012 22:02

Sjukt, SVT har helt tappat omdömet. Någon som skulle kunna tänka sig detta vid ett muslimskt firande? Jag hoppas innerligt att svenska folket hinner vakna innan 2014.

 
Ingen bild

Säg upp TV-licensen nu!

13 december 2012 22:10

För SVT är den politiska bevakningen en huvuduppgift. Därför måste vi ha en fast och tydlig linje i det journalistiska arbetet och den publicistiska hållningen. Det är vår övertygelse att en demokratiskt grundad journalistik ska bygga på att alla relevanta ämnen och företeelser ska kunna beskrivas, granskas och debatteras i vårt samlade utbud.

En förutsättning är att det sker på ett sakligt och opartiskt sätt, vilket slås fast i vårt sändningstillstånd. Det finns faktiskt bara ett - men ett mycket viktigt - undantag:
vi ska vara partiska till förmån för det demokratiska statsskicket och alla människors lika värde.
http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Avanmalan/

 
Ingen bild

Gute

13 december 2012 22:36

Det är inte många som förstår varför en rappare ska vräka sig in och föra oväsen under ett stämningsfullt traditionellt framförande med Lucia.

SVT gör här ett riktigt klavertramp, det här retar upp mer än det sammanför, man är så uppe i sin iver att göra om svenska traditioner så man tappar förnuftet fullständigt.

Som tur är så förskonades jag från haveriet, men vad jag förstår så föll det inte i god jord överlag.

 
Ingen bild

MakingBacon

13 december 2012 22:43

Luciafirandet är för mig ett vackert ögonblick som känns ända in i själen. Men detta som SVT presenterade här kan de ta och stoppa upp någonstans där solen inte lyser.

Även om rappmusik och hårdrock kan vara medryckande så är det inte ACDCs musik man gifter sig till i kyrkan. Inte heller rapp på Lucia. Jag slängde ut TV:n för flera år sedan då den verkligen gör skäl för namnet dumburken. Ibland har jag funderat på att kanske skaffa en TV igen. Men varje gång så övertygas jag om att det bara blivit sämre TV-program. På frågan hur jag kan klarar mig utan TV är svaret, vad är det jag missar som jag inte kan vara utan?

 
Ingen bild

fund3rsam

13 december 2012 22:48

Fruktansvärt! Jag stängde av TV:n i ilska när jag såg rappen.
Men något gott kanske det kommer ut av det ändå. Det lär nog vara en hel del folk som tar beslutat att gå över till SD.

 
Stefan K

Stefan K

13 december 2012 22:54

Självklart ska ni som goda medborgare utnyttja er medborgerliga och demokratiska rättighet och kontakta SVT med era frågor och synpunkter. SVT är ett statligt organ, så ni är i er fulla rätt. Adressen har ni här ts@svt.se

Själv såg jag inte TV-sändningen, men den var det stora samtalsämnet på jobbet och på stan idag. Den mörkhyade Lucian var självklart ett politiskt korrekt val och jag har inte hört någon som opponerat sig mot detta. Däremot väckte rap-artisten både ilska och irritation då denne tydligen förstörde den stämning som ett Luciafirande ska medföra. Hur tänkte SVT och varför?
Var SVT:s tanke att förena, misslyckades de totalt. Jag tror snarare att deras anpassning till det mångkulturella Sverige splittrade och framkallade ett ännu större gap mellan olika kulturer.

Om nu svenska traditioner som firats i generationer måste stryka på foten för att anpassas till dagens Sverige, så ska i rättvisans namn alla göra det. kan vi nu förvänta oss att nästa års direktsändning från Eid al-fitr kommer att innehålla inslag från andra kulturer i Sverige?
Varför inte låta de blonda tjejerna i Timotej stå för musiken, kristna körsångare framföra sånger till Guds ära, judiska församlingar förenas med muslimska i en bönestund, Jonas Gardell och Mark Levengood läsa en dikt om hur det är att vara homosexuell i det mångkulturella Sverige?

Det är helt otänkbart att låta vår statliga television dissekera svenska traditioner utan att man gör detsamma med andra kulturers, helt otänkbart.

Vänstern försvarar givetvis dagens "traditionella" firande, men hur är det egentligen med andra partiers representanter? Ytligt så höjer de säkert en svag viskning om att SVT gjorde rätt, men skrapar man lite på ytan, lär både kristdemokrater och moderater visa upp en annan inställning när de är tillsammans med vänner och bekanta. Om detta är jag helt övertygad.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Sissi

13 december 2012 23:26

Något om Luciafirandet i Helsingfors domkyrka:

http://hbl.fi/nyheter/2012-12-13/arets-lucia-lyste-upp-vinterkvallen

 
Ingen bild

Ursus

14 december 2012 00:27

@Leonhard von Tensta,

Uh, va? "Muslim" är en som följer religionen islam. Det är alltså helt omöjligt att vara "kristen muslim". Visst, islam har störst spridning i Mellanöstern och dess folk, så jag förstår hur du tänker, men det blir ganska tokigt det du skriver.

 
Ingen bild

SD påverkar

14 december 2012 00:40

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperon Richard Jomshof som i kväll gästade Aktuellt tycker att straffet är alldeles för lågt.
RJ är kanon,så karambolaget för 2,5år sedan har även haft en hel del positiva följdverkningar.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/straff-i-kortedalamalet-uppror

 
Ingen bild

kalle

14 december 2012 01:03

säg upp tv licensen, ställ ut tv i förådet. skaffa snabbare internet , helst mobilt bredband och se streamad webbtv när du vill vart du vill. helt lagligt sätt att se tv licensfritt tv från hela världen och även svt play.se

 
Ingen bild

Nu får det vara nog!

14 december 2012 01:40

Kent Ekeroth: sluta stödja Avpixlat!
Annars tycker jag att Sverigedemokraterna ska göra sig av med Ekeroth som mer och mer börjar bli en belastning för partiet.
http://avpixlat.info/2012/12/13/svt-forodmjukade-luciatittarna-med-kolsvart-lucia-och-rap-pa-rinkebysvenska/#disqus_thread

 
Ingen bild

Stig

14 december 2012 01:48

Bubblor har man ju hört mycket talas om...: IT-bubblan som sprack, fastighetsbubblan som sprack... Nu har jag funnit att det även finns en PK-bubbla och den håller nu på att spricka! PK-maffian blåser upp den mer och mer och nu börjar den ta sig så absurda former att inte ens den mest aningslösa pk-svenne kan undgå att reagera. Detta kommer att fortsätta och valåret 2014 kommer svensk media, politiker och kulturetablissemang att te sig helt surrealistiskt. Det bara rullar på, ingen styr eller kontrollerar det hela så att PK-bubblan blåses upp tills den till slut spricker med en jäkla smäll, föhoppningsvis lagom till valet 2014.

 
Ingen bild

SD påverkar

14 december 2012 05:42

Sverigedemokraterna har de bästa idéerna i invandrarfrågor. Det anser svenskarna, enligt en ny undersökning som Kairos Futures samarbetspartner Forskningsgruppen för samhälls- och informationsstudier (FSI) genomfört bland svenskar inom olika åldersgrupper.
Bland de yngsta, 18-32-åringarna, anses SD också ha bäst idéer på området Lag och ordning.
http://www.folkbladet.nu/342753/svenskarna-sd-bast-pa-invandringspolitik

 
Ingen bild

Putte

14 december 2012 06:10

Ett önskemål till Thoralf,
Kan inte du se till att en anmälan görs till Europadomstolen för att få uträtt om tvångsanslutningen till SVT för alla som äger en TV verkligen har stöd i lagstiftningen om de mänskliga rättigheterna. Jag vet att man ka titta på andra kanaler i stället och att man kan strunta i licensen, men det anses ju som ett lagbrott i Sverige. Jag vill kunna väälja bort kommunispropagandacentralen SVT och slippa betala för något som jag inte vill ha.

 
Svensson

Svensson

14 december 2012 06:56

Osmakligt av SVT, dom borde skämmas.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

14 december 2012 07:21

Mycket dåligt av SVT. Och dålig fantasi.Det passade inte in alls i Luciafirandet.

 
Ingen bild

Tony

14 december 2012 08:22

Ja mångkulturen ska tryckas ner i halsen på¨Svensken,
men lade ni märke till en sak, hur lite kameramännen
fokuserade på Lucia, där kommer det nog att bli rättning'
i leden! Nu kan vi väl bara förvänta oss att midsommar
sänds från Rinkeby Torg, för att det är en tradition från
Sverige som brukar firas har ingen betydelse för helidioterna
i TV ledningen!

 
Ingen bild

mullis

14 december 2012 08:24

jag tittar inte på svt så jag slapp se ski*en,
jag litar inte på svt, inte gjort på många år,
inte deras text-tv heller,
det känns inte bra att betala licens till denna sörja,
men det finns annat jag vill se så jag fortsätter väl,
men under protest.

 
Ingen bild

mullis

14 december 2012 08:29

jag läser NA nu på morgonen, (på nätet)
dom vet inte hur dom ska bära sig åt för att komma ifrån pepparkaksgubbarna,
snacka om böjda ryggar, ynkligt att se,
bor i deras område men sa upp prenumationen för flera år sen, skönt.

 
Ingen bild

Hacke

14 december 2012 08:51

@ Sissi

Tack för länken till luciafirandet i Helsingfors domkyrka. Fint och stämningsfullt och befriande fritt från pk-pekpinnar.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

14 december 2012 09:29

@Ursus

Svårt med ironi va?

 
Ingen bild

charlotten

14 december 2012 10:11

Ja, efter det här står det klart att den sverigevänliga rörelsen behöver sin egen TV- och radiokanal.

Jag blir så trött på kulturmarxismen i vänsterorienterade SVT och SR.

 
Ingen bild

SM811

14 december 2012 10:32

Luciafirande skall var traditionsbundet så alla våra gamla kan känna igen sig. Ska det ändras måste det ske under lång tid. Det var många av våra gamla som hade kokat kaffe och trodde att de skulle få se en stämningsfullt Luciafirande med sång som de kunde sjunga med i. Jag tror kaffet med pepparkaksgubbar inte smaka de så bra efter detta.

 
Ingen bild

Bertil

14 december 2012 11:23

Youtube tyckte klippet med rapparen var hets mot folkgrupp. Kan det vara så att folk hetsar upp sig just för att de själva känner sig hetsade? Hönan eller ägget?

 
Ingen bild

@Spelevinken

14 december 2012 15:42

Tack i alla fall för att du inte hade den dåliga smaken att anmärka på lucians hudfärg. Rappen kan de förpassa till någon annan mångkulturell aktivitet.

 
Ingen bild

Lasse

15 december 2012 08:52

Detta är stor symbolik. De ljusa massorna skall ledas av en mörkhyad.

 
Ingen bild

RobertSt2

15 december 2012 15:29

Jaha, BÅDA klippen borta! Nu vill jag se ett!

 
Ingen bild

Rolf

16 december 2012 14:53

Radio Kronobergs bidrag till mångkulturen.
Här söker man nya namn kopplade till bokstäver.
Vi ska inte säga A som Adam, utan A som i Ahmed.
Googla på "Årets Kronobergare"
Kolla i högerspalten, där söker man förslag på nya namn.
Nästan komiskt.

 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

16 december 2012 18:08

Jag tycker det var utmärkt att SVT gjorde denna provokation. Tydligare än så kan det väl inte visas vad man gör mot Sverige - några slumrande borde fått upp ögonen...

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

VindarnaViskar

18 december 2012 22:19

.....och SD fick ytterligare en halv miljon sympatisorer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards