thoralf

Direktlänk till inlägg 9 december 2012

MÅNGFALD GÄLLER INTE MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 9 december 2012 10:04

Svensk media skrämmer mig något oerhört. Nu tänker jag inte i första hand på hur Sverigedemokraterna och dess företrädare behandlas i media utan jag tänker på annat.


I svensk media gäller mainstream och definitivt inte mångfald. Med mainstream menar jag i första hand det som är politiskt korrekt. Den som har följt massinvandringen vet vad jag syftar på.


Ett annat område är EU och vad som händer i Bryssel. Det är skrämmande hur lite som rapporteras om EU-parlamentet, trots att det i mångt och mycket styr Sveriges riksdag och våra lagar. Inte ens snuset vara eller icke vara tycks väcka svensk media. Sveriges agerande är i mina ögon pinsamt om man tänker på hur regelverket ser ut för t.ex öl o vin och hur skattesystemet fungerar inom EU, med alla undantag som gynnar Frankrike, Italien och Spanien.


Har svensk public service någonsin visat ett tal från Nigel Farage i EU-parlamentet. Har man överhuvudtaget intervjuat honom någon gång. Han skulle säkert ha synpunkter på hur våra svenska EU-parlamentariker agerar i Bryssel.


Nej, när det gäller EU så gäller inte mångfald i media!


Ännu värre har det varit under den senaste veckan när gäller klimatmötet i Doha. De svenska klimatalarmisterna har haft stående inbjudningar till media. Johan Rockström har figurerat flitigt i TV-soffor och tidningar, Martina Kruger från Greenpeace och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen är andra som dagligen fått media utrymme. Anders Wijkman har jag dock inte sett så mycket utav men det kanske kommer. Jag bara undrar varför får inte några andra uppfattningat något utrymme i svensk media.

Public service har ju ett statligt uppdrag och borde visa på att det finns en del andra uppfattningar. Men som vanligt gäller inte mångfald. En liten debatt i Aktuellt mellan någon klimatalarmist och t.ex Lars Bern kunde vi väl fått se.


Svenska folket skall föras bakom ljuset och indoktrineras med vad som är politiskt korrekt även på detta område. Läs gärna på The Climate Scam för en annan vinkling.


Det var ganska roligt att se hur ordföranden för klimatmötet i Doha tappade fattningen när Lord Monckton smög sig in på Burmas plats och påtalade att det inte varit någon global uppvärmning de senaste 16 åren.





 
 
Ingen bild

christina wegel

9 december 2012 10:20

Det verkar inte som om Alfsson förstått bakgrunden till Lord Moncktons "inlägg". Detta klargör saken: http://www.guardian.co.uk/environment/2012/dec/07/doha-climate-talks-ukip-lord-monckton

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2012 10:26

christina wegel

Jo, det har jag men det förtar inte det roliga i klippet

 
Ingen bild

Desperata på riktigt

9 december 2012 10:32

Avpixlat sprider hat och lagbrott.
http://www.aftonlognen.se/kultur/article15898582.ab

 
Ingen bild

Tony

9 december 2012 10:33

Som nybliven medlem i SD erhöll jag för första
gången tidningen SD kuriren, en utmärkt och lättläst
tidning! Varför SD inte ger ut denna publikation oftare är en gåta. Varför inte via prenumeration ge ut den, till att börja
med som månadstidning, kanske toppat med skribenter som
Julia Caesar, Mats Dagerlind, och flera andra utmärkta
skribenter?

 
Ingen bild

Lotta

9 december 2012 10:40

OT/ stiftade precis en ny bekantskap på Snaphanen, Kjell Håkansson som skriver om det uttjatade uttrycket allas lika värde. Mycket läsvärd.

http://snaphanen.dk/2012/12/09/principen-om-allas-lika-varde/#comment-183836

 
Ingen bild

Stefan

9 december 2012 10:42

Som vanligt har Thoralf nästan rätt. Snusets vara eller icke vara har visst uppmärksammats i PK-media men förvånansvärt lite annat ang EU.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2012 10:58

@ christina wegel

Har läst och tror mig fatta innebörden av vad som skrivs här av Alfsson, i The Guardian och vad Lord Monckton säger. Nu har jag inte hängt med speciellt i klimatdebatten, men borde skärpa mig i detta avseende. Någonstans skall man börja, och var därför vänlig och förklara vilken bakgrund du avser (eller var jag kan hitta detta) och som jag tydligen inte inser betydelsen av?

 
Ingen bild

Lotta

9 december 2012 11:10

@Desperat på riktigt

Har läst Petter Larssons artikel som jag tycker är mer förvirrad än vanligt. Tänker endast kort kommentera Petter Larssons djupt förvirrade hatartikel med följande citat:

"kommenterar juristen, ”har ansett att det är straffbart att utpeka någon som nazist eller rasist,"

"Kanske kan man säga att Avpixlat fungerar som en sambandscentral där sverigedemokrater och oorganiserade nät-rasister kan mötas."

Det övre citatet gäller att en skribent i en kommentar på Avpixlat skrivit att ”Petter Larsson på Aftonbladet uppfyller alla anställningskrav tidningen har. AFA aktivist, Expo skribent och vänsterextrem."

Det undre citatet som enligt "juristen" i fallet Petter Larssons politiska och ideologiska hemvist är straffbart, är det Petter Larsson själv som gör sig skyldig till samma brott genom att kalla oss som skriver inlägg på Avpixlat för "nät-rasister"(sic).

 
Ingen bild

Nils H

9 december 2012 11:11

I ärlighetens namn har där stått en hel del om snuset, och förvånande eller ej angående den frågan, för en gångs skull verkar svenska politiker tycka samma som jag.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2012 11:13

O.T

"Snygg" pudel av "peppargubbsbatikkäringen" när det började bli för obekvämt.

http://www.expressen.se/nyheter/missforstand-om-pepparkaksgubbe/

 
Ingen bild

bom

9 december 2012 11:18

Fr Wegel verkar mena att man skall strunta i Monckton eftersom han representerar SD:s systerparti UKIP och tro på varmisttidningen The Guardian. Tidningen refererar dock andra incidenter med folk som avvisats efter som de hädat och svurit i den heliga klimatkyrkan i Doha. Lord M inledde med att påpeka att temperaturen nu inte ökat på 16 år medan koldioxiden under samma tid stigit (bortåt 10%). Det är naturligtvis som att lägga en brakare i kyrkan och det var därför de troende ropade bu. Dom lever på koldioxidbekämpning och såg sina inkomster hotade!

 
Ingen bild

Ellen

9 december 2012 11:23

För mains-stream-media (journalister som tidningshus)gäller endast trofastheten till den egna ekonomin. Journalistens lön, som är mångdubbelt högre än för den vanlige löntagaren, får dem att tro att deras betydelse står i proportion till deras höga inkomster. Det ger dem en känsla av makt, politisk makt. De inser inte att de inte är folkligt valda att utöva denna makt.
Folket kan inte påverka dem annat än genom att inte köpa deras alster och genom att inte klicka på deras sidor på nätet. Det är detta som nu sker.

Förmodligen kommer man från regeringens sida öka på det statliga presstödet med motiveringen att "vi måste bevara mångfalden inom media" (sic!)

 
Ingen bild

Pepparkaksgate

9 december 2012 11:34

@Skånepåg
Du hann före mig,men PK-Sverige har återigen gjort bort sig.

Berättelsen om 10-årige Mio Simic som inte fick vara pepparkaksgubbe har spridit sig som en löpeld på sociala medier.
Men skolan säger att det rör sig om ett missförstånd. Och att Mio Simic visst ska få vara pepparkaksgubbe.
– Visst får han vara pepparkaksgubbe, självklart, säger Margaretha Zetterlund, verksamhetschef på barn- utbildningskontoret i Laxå kommun.
Tioårige Mio Simic från Laxå ville som vanligt vara pepparkaksgubbe i Kanalskolans luciatåget. Men i fredags kom beskedet: Ingen kommer att få vara pepparkaksgubbe i år.
– När vi skulle fråga om vem som var vad, då sa hon att vi inte fick vara pepparkaksgubbar, säger Mio Simic till Expressen.se.
Tioåringens mamma, Jenny Simic, kunde inte tro sina öron och ringde upp läraren.
– Då hade de tagit bort pepparkaksgubben, eftersom det kan finnas någon som kan bli stött. Då sa jag till henne att okej, då kommer inte min son att få delta, för vi stöder inget Klu Klux Klan-tåg. De kommer in med strutar på huvudet och ska bränna upp lucia. Ska vi inte baka lussekatter hemma, för då kan djurvänner ta illa upp? Jag blir så förbannad, säger Jenny Simic.
http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

 
Ingen bild

AWSvensson

9 december 2012 11:37

Miljöpartiet står och faller med att eländet med miljön hela tiden upprepas som världshistoriens största hot,krig och epidemier inräknade.Miljöpartiets garanter journalisterna ser därför som sin uppgift att hålla miljöpartiet under vingarna med otaliga mer eller mindre seriösa artiklar,allt för att bibehålla trögtänkta sympatisörer till partiet.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 december 2012 11:38

Måste tillstå att jag blir mer och mer förvånad för varje dag över massmedias brist på förståelse för verkligheten.
- Avpixlat nu utsedd till sambandscentral.
- Avpixlat förvandlad till en (unik?) mötesplats. Vad skall man då kalla andra bloggar för?
- Att man är så f-b korkad att man tror att man kan älta det här slumpartade att det råkade ligga några stålrör som man ev. kunde använda i försvarssyft. Nu "smyger" man in ordet järnrör i alla tänkbara och löjliga sammanhang. På något ställe läste jag "tiden före eller efter järnrören". Man talar om järnrörsmaffian o.s.v Tänk om det vid den här byggarbetsplatsen legat ett par motorsågar? Då hade det nog blivit extraupplagor och extrasändningar i TV.

 
Ingen bild

Lotta

9 december 2012 11:44

@Skånepåg

Köp för allt i världen inte Toblerone för det kam kränka Mona Sahlin.

 
Ingen bild

AWSvensson

9 december 2012 11:58

Skånepåg,när argumenten tryter då skjuter man på budbäraren, ett väl praktiserat sätt för att slippa få sin väl invaggade syn på sakers ordning omintetgjord.

 
Ingen bild

En grå pudel

9 december 2012 12:18

Tre Pepparkaksgubbar (med text)
http://www.youtube.com/watch?v=demXwADDt6M
God Jul

 
Svensson

Svensson

9 december 2012 12:18

PK skyddar invandringen. Men vad händer sen, när det kommer fram hur dyr invandringen är ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

9 december 2012 13:26

De 7:s gäng med sin reklam för järnrör synes ha blivit skrothandlare istället för seriösa politiska partier.

 
Ingen bild

God Jul

9 december 2012 13:46

Förhoppningsvis så blir vi önskade god jul och gott nytt år av någon i Sverigedemokratiska partiet!
Annars är det beklagligt att man inte lever som man lär.
Trygghet och Tradition faller därmed plattfall till marken!

Vakna vi svenskar vill inte mer bli mer kastrerade,detta vansinne måste stoppas,att muslimernas agenda får genomslagskraft är inte förenligt med demokrati!
Minaretsutrop hör inte hemma här i Sverige,dessutom så bör dessa potentiella självmordsbombare ha tillträde till vårt land Sverige!
Nu är det nock!
Stoppa skiten.ut med extremisterna,dom har inget här att göra!
Vänligast
Mats Berndtsson

 
Ingen bild

biran

9 december 2012 14:18

Nu har slöddret slängt ut lorden som sa sanningen. http://www.friatider.se/klimatfragan-brittisk-lord-utslangd-fran-konferens

 
Ingen bild

Ludvig

9 december 2012 15:14

Appropå att Jimmie Åkesson inte är bjuden på Nobelfesten i år heller. Representanter från Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan, Syrien och Zimbabwe är inbjudna har jag läst. Man väljer sina vänner.

 
Ingen bild

biran

9 december 2012 17:10

Sverigedemokrater umgås inte med diktaturens kreatur och kommer förhoppningsvis alltid att tacka nej till detta umgänge.

 
Ingen bild

w-son

9 december 2012 18:39

@ christina wegel och andra.

Det som Thoralf tar upp om svensk medias enögdhet vad gäller klimatfrågan har uppmärksammats från många varför ett upprop till Granskningsnämnden har startats på "Frihetsportalen":
http://www.frihetsportalen.se/2012/12/upprop-till-granskningsnamnden/#comments

Den ensidiga rapporteringen i svensk media om koldioxidens påverkan på klimatet illustreras av att man inte med en stavelse tar upp alla seriösa forskare som har en annan ståndpunkt än den media förfäktar. Detta framgår inte minst av att man inte med ett ord nämnt ett öppen brev till FN:s generalsekreterare från 125 ansedda forskare i många länder, varav sju av från Sverige, som publicerades den 29/11 i Finacial Post. Dvs tillräckligt nära i tiden för att vara en riktig NYHET inför klimatmötet.
http://opinion.financialpost.com/2012/11/29/open-climate-letter-to-un-secretary-general-current-scientific-knowledge-does-not-substantiate-ban-ki-moon-assertions-on-weather-and-climate-say-125-scientists/

Såsom nämns på den länkade "Frihetsportalen" så har man Inte heller med ett ord nämnt att "fler än 1.000 forskare nu har undertecknat en skrivelse fån 2008 med protester mot IPCC:s hävdande av människans ansvar för de ändringar som skett i klimatet. Den finns hos USA-senatens kommitté för miljöfrågor. Här en uppdatering från 2009 då 700 underskrifter passerades"
http://www.hatch.senate.gov/public/_files/USSenateEPWMinorityReport.pdf

 
Ingen bild

Fale Bure

9 december 2012 19:21

.
KLIMAT-SCAMMARNA HÅLLER SIG MED JOBB!

-Det är det allt handlar om, Ingenting annat. precis som de som jobbar i "invandrings-industrin"!
Till klimatmötet kom de säkert i egna jet-plan. Och precis som vid mötet i Köpenhamn krävdes det väl 1.200st Limousiner.

...VARFÖR finns det politikerförakt?

Lika dant med FN. ....Det går på middagar. Det åks limousine. Det flygs förstaklass. Det gås på röda mattor och det snackas, snackas, snackas, snackas o snackas och dricks kaffe.
Och AVLÖNAS.

..................Men..... händer det nånting? .....NÄ!

Så frågan är: NÄR FÅR VI EN FRANSK REVOLUTION? NÄR HAR FOLK FÅTT NOG??

 
Ingen bild

alf

9 december 2012 20:07

"MÅNGFALD GÄLLER INTE MEDIA"
Du har så rätt, Thoralf, där är det enfalden som gäller.

 
Ingen bild

Hacke

9 december 2012 21:21

@alf

Visst, det är så uppenbart. Ändå har man mage att begära ännu mer presstöd för att slå vakt om mångfalden i svensk media!
Bara i Sverige.

 
Ingen bild

Eddy Karlsson

10 december 2012 13:35

Ja, Thoralf, du har så rätt. EU är helt osannolikt odemokratiskt,insynsfritt och obegripligt. Fråga en vanlig svensk(*) på gatan om hur EU funkar eller vad dom håller på med! Varför inga såna reportage i SVT/SR? Alla vet svaret på förhand. Jag följer politiken i Sverige ganska noga, men har ingen aning om vem van Rumphoj eller dom andra nissarna är eller vad dom gör. EU arbetar i det fördolda och rätt vad det är säger vår regering att nu har EU bestämt si eller så och det måste vi följa. När läser vi i DN eller den lokala blaskan om som vad pågår inom EU, vilka frågor som rör Sverige dom utreder/beslutar om? Svar: Nästan aldrig! Jo - snuset förstås! Och vad fan har rumäner, tyskar etc att göra med att vi använder snus i Sverige? Det ska väl dom skita i fullständigt.
(*) med svenskar menar jag svenska medborgare som helt och fullt känner sig som svenskar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards