thoralf

Direktlänk till inlägg 7 december 2012

RADIKALISERING I VÄXJÖ?

Av Thoralf Alfsson - 7 december 2012 19:35

Efter en hektisk vecka i Riksdagen var det nästan avkoppling med ett möte med polisstyrelsen för Kalmar län idag.


Fick en del intressant information om vad som händer i länet. Flera utländska stöldligor är på väg att rullas i Kalmar län. En liga från Polen som stulit båtmotorer. De greps i Vimmerby efter att de stulit båtmotorer men en av dessa hade en gps-sändare som avslöjade båtmotorns position. Läs artikel.


En annan stöldliga skall komma från Georgien som nu har avslöjats. Nyligen har det varit en konferens med medverkande även från Norge och Danmark angående dessa stöldligor. Våra grannländer bedömer att ca 50 procent av dessa typer av stölder begås av utländska ligor från de forna öststaterna.


Polisen inleder nu ett samarbete med de campingägare som hyr ut stugor eller med vandrarhem som hyr ut billigt boende. Något som dessa ligor använder.


Polisen har fått resultatet från en stor Trygghetsundersökning som gjorts i Kalmar och Kronobergs län under hösten. Har inte fått de specifika detaljerna för de olika kommunerna men vi klarar oss relativt bra i Kalmar län. Värre är det i Kronoberg, och då speciellt i Växjö och Alvesta.


Två områden pekas ut som mycket problematiska  är Araby/Dalbo i Växjö och Rönnemyrsområdet i Alvesta. Länspolismästaren Henrik Malmqvist nämnde till och med ord som risk för radikalisering när han pratade om dessa områden. Med tanke på hans erfarenhet från Västbanken så vet han nog vad han pratar om. Det är uppenbarligen så allvarligt att Kalmar län kommer att tvingas släppa till polisresurser till Kronoberg för att problemen skall kunna hållas på en godtagbar nivå.


”Med utgångspunkt från de problembilder som framkommit vid trygghetsmätningarna ska långsiktiga och uthålliga satsningar påbörjas och intensifieras under 2013 tillsammans med kommunerna och andra aktörer för att vidta lämpliga åtgärder. De två högst prioriterade områdena under 2013 är Araby/Dalbo området i Växjö kommun samt Rönnemyrsområdet i Alvesta kommun.”


Vi får väl säga grattis till det moderata kommunalrådet Bo Frank i Växjö. Han har ju lyckats väldigt väl med det mångkulturella samhället. Det lär bli en ny utmaning för Erik Ullenhag och hans flöskler med radikaliserade muslimer i Växjö, för det kan väl knappast vara något annat än muslimer som länspolismästaren syftade på.


Grön ungdom bemöter vår debattartikel om dubblamedborgarskap för riksdagsledamöter. Läs genmäle


Idioten Milad Ashna borde stängas av från sin sport resten av livet.


http://www.svd.se/sport/misshandel-under-taekwondo-sm_7735600.svd


Migrationsdebatt i riksdagen under fredagen. David Lång börjar efter ca 10 minuter


 
ANNONS
 
Ingen bild

novaspace

7 december 2012 20:00

Hej Thoralf.
Jag brukar läsa din blogg med stort intresse. Är göteborgare.
Vad kommer hända i städer när problem som tex ovanstående radikalisering tar mer och mer polisiära resurser i anspråk.
Det kommer ju sluta i s k "no go zoner". Detta problem växer ju för varje dag. Landet Sverige kommer i värsta fall att se ut som en krigszon. Kanske tar jag i, kanske inte.

Mvh
novaspace

 
Ingen bild

pensionär

7 december 2012 20:14

Hej Thoralf.
Jag undrar bara om politiker också har jobbskatteavdrag? Som vilken arbetande svensson som helst.
Mvh/Eila Israelsson

 
Ingen bild

Skånepåg

7 december 2012 20:18

Det här ordet radikalisering är intressant och har tydligen haft olika betydelser under åren. Men som jag fattar det hela, betyder det numera att: "Detta begrepp betecknar processen när en individ går från att vara icke-våldsbejakande till att ta ställning för våld."

Länspolismästare Henrik Malmqvist talar om två områden som riskerar att hamna i denna kategori. Nu är det inte frågan om enskilda individer som avses, utan hela områden. En minst sagt skrämmande utveckling!

http://copyriot.se/2011/12/12/radikalisering-ar-extremism-och-extremism-ar-antidemokratiskt-om-regeringens-nya-flumsprak/

 
Ingen bild

J B Doe

7 december 2012 20:35

Off topic:
Idag blev jag illa berörd när jag passerade Domus-hörnan i Kalmar. I det svinkalla vädret stod en invandrarkvinna på knä med handflatorna mot varandra och tiggde. Något sådant har jag aldrig sett förut i Sverige.
Ännu mer illa berörd blev jag när jag lade märke till en karl som stod precis bakom henne, men inne i den sköna värmen i Domus foajé. Han övervakade tydligen henne. Att han tänkte avlösa henne tror jag inte. En sann gentleman!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 december 2012 20:44

J B Doe : På Giraffen gick två kvinnor med listor där man skulle skriva på stöd för dövstumma till någon form av bosättning oklart var
Sedan skulle man skänka pengar och skriva summan på listan.
Att man var dövstumma kan ju vara en fördel om man inte kan svenska.
Nationaliteten verkade inte vara Dansk heller

 
Ingen bild

Sissi

7 december 2012 20:56

@J B Doe
Det du beskriver låter som rumänska zigenare. De finns överallt i Stockholm och Uppsala centrum och tigger på just det sättet... Menar du att ni inte haft sådana förut i Kalmar?

 
Ingen bild

50tusen här,50tusen på väg!

7 december 2012 22:29

Samtliga dömda fotbollsspelare somalier

IDROTT OCH BROTT Häromdagen uppmärksammade vi hur ett ungdomsfotbollslag i Göteborg halverats sedan åtta av spelarna dömts för en serie av personrån, misshandel och hot. Precis som vi befarade visar det sig mycket riktigt att spelarna inte är svenskar. Samtliga har somaliskt ursprung.

Laget ifråga är Somalia SK:s juniorlag. Av de åtta spelarna döms tre, Dek Sheikhusein, Abdirahim Hirsi och Muse Jama till de relativt hårdaste påföljderna, tre månaders fängelse. Detta därför att de visat särskild råhet vid rånen, bl.a genom att vid flera av brottstillfällena ha sparkat sina offer i huvudet. Övriga fem döms till sluten ungdomsvård, samhällstjänst eller ungdomstjänst. Trots att samtliga utom en av de dömda är medborgare i Somalia och fyra dessutom myndiga, döms inte någon till utvisning.
http://avpixlat.info/2012/12/07/samtliga-domda-fotbollsspelare-somalier/

 
Ingen bild

Visst fanns det uppsåt!

7 december 2012 22:46

Sverigeettan försvarar överfallet.
– Motståndaren hade redan gått av mattan flera gånger och visat att han inte ville fajtas. Då kände jag att "vill man inte fajtas så ska man inte delta i en sådan här tävling".
http://hd.se/sport/2012/12/07/sadant-hander-hela-tiden/

 
Ingen bild

Det jäser i kommunerna

7 december 2012 22:54

“Vi måste stoppa mottagandet av flyktingar”
Göran Edman är partiordförande för partiet Rättvis Demokrati som bildades 2005 efter ett utdraget bråk inom de lokala Socialdemokraterna.
Idag gör Edman klart att kommunen måste stoppa mottagandet av invandrare då kostnaderna för försörjningsstöd skenar.
http://op.se/opinion/insandare/1.5368653-vi-maste-stoppa-mottagandet-av-flyktingar

 
Ingen bild

SDare

7 december 2012 23:07

http://www.sakerhetspolisen.se/terrorism/radikaliseringochavradikalisering.4.34ffc68f1235b740c068000827.html

 
Ingen bild

Nya domedagshot från S och M

7 december 2012 23:38

Stärkt SD bäddar för
parlamentariskt kaos

Fortsätter den positiva trenden för Sverigedemokraterna ökar partiets inflytande på svensk politik. Ett större SD skulle också ha ökade möjligheter att fälla en eventuell minoritetsregering efter valet 2014, skriver konsulterna
Joakim Kellner tidigare politiskt sakkunnig hos Socialdemokraterna, bland annat på finansdepartementet.
Erik Persson tidigare civilpolitisk handläggare på Moderaternas riksdagskansli.
Båda undertecknarna arbetar med public affairs på pr-byrån Geelmuyden-Kiese.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/risk-for-parlamentariskt-kaos_7737104.svd

 
Ingen bild

Martin J

7 december 2012 23:48

Jag var tvungen att kontrollera detta med utbildningsnivå. I SCB:s senaste undersökning på sidan 43 hittar man tabellen "Partisympatier efter kön och utbildning" sammanställt för både män+kvinnor. Här kan man utläsa följande siffror;

Till att börja med så fick SD 7,9% totalt i undersökningen. Inom gruppen "Förgymnasial utbildning" har SD ett stöd på 8,4%. Inom gruppen "gymnasial utbildning" har man ett stöd på 6,9%. Jag tar med bägge då jag inte hittar någon definition på vad lågutbildad egentligen är. Detta ger att SD har 6% högre stöd i gruppen "Förgymnasial utbildning" än man har totalt och 12,5% mindre stöd i gruppen "Gymnasial utbildning" än man har totalt.

Sedan kan vi jämföra med Socialdemokraterna. Där är siffrorna, i samma ordning som ovan; 34,8% totalt, 47,5% förgym -> +36,5%, 40,8% gymn -> +17%.

För Centern gäller siffrorna 4,4% totalt, 5,5% förgymnasial vilket ger +25%.

Ska man prata "lågutbildade" väljare så är det alltså Sossar och Centerpartister man skall peka ut i första hand då de är betydligt mer överrepresenterade i grupperna med lägst utbildning.

 
Ingen bild

OT

8 december 2012 00:10

Tolka detta sossar!

För eller senare kommer det svenska folket säga följande - "Vi fattade inget, vi stod där som fån medan politikerna snodde allt dom kom åt.

Vi trodde vi drömde, Reinfeldt trodde vi sov...
Dom berövade oss allt som vi sparat ihop...
Dom tog våra drömmar och släckte vårt hopp...

Dom raserade allt som vi hade byggt opp...
Dom tog ifrån oss vår stolthet och det land som var vårt...
Dom byggde ett samhälle, iskallt och hårt...": http://www.youtube.com/watch?v=5RvR-rvtUBQ

Och vad tror ni kommer att hända då?

 
Ingen bild

Kalleman

8 december 2012 00:29

OT
Mikael Wiehe o co har gjort många sånger som är bra, just denna sång är en direkt uppmaning till oss att ta tillbaka vårt land, tack!

Det här är vårt land!

 
Ingen bild

Desperata på riktigt och paranoida

8 december 2012 02:03

Så manipulerar SD folkviljan.
Det finns ett ämne som jag har velat närma mig en längre tid, men av olika anledningar dragit mig för att skriva om. Men nu är det dags. Det handlar om hur SD-anhängarna systematiskt manipulerar folkviljan i syfte att få oss att tro att det stora flertalet i detta land är emot en generös flyktingpolitik.

För så här är det: Varje gång en tidning i Sverige skriver en artikel som på något sätt berör frågorna invandring, integration eller Sverigedemokraterna verkar det gå ett elektroniskt larm. Vips sätter sig några ivriga SD-anhängare vid sina datorer och börjar bomba in kommentarer till just den artikeln.

Det vore en sak om alla dessa kommentarer tillsammans bildade en spänstig debatt, men så är inte fallet. Min uppskattning är att ungefär 90 procent av inläggen är ren SD-propaganda. Visst, man kan tycka att det är tröttsamt, men det är samtidigt listigt. För alla dessa kommentarer kan lätt skapa en illusion av att den speglar verkligheten, att en överväldigande majoritet av NSD:s läsekrets vurmar för Sverigedemokraterna och är rabiata motståndare till invandring, flyktingmottagning och mångkultur. Och så är det naturligtvis inte.Exakt hur detta går till och hur organiserat det är vet jag inte. Det har tydligen gjorts en rapport i ämnet på initiativ av ”Ungdom mot rasism” som lät en PR-byrå granska fenomenet.
– Man vet inte hur många de är eller vilka de är eller i vilken grad de är organiserade, säger Daniel Poohl.

Daniel Poohl tycker att tidningarna är alldeles för slapphänta när det gäller nätkommentarer.
– Man borde ha samma krav som på insändarsidorna. Yttrandrefrihet innebär att man har rätt att bestämma vad som finns i ens tidning. Det innebär inte allas rätt att skriva vad man vill i alla tidningar.
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=7330985

Fotnot:Daniel Pohl är chefredaktör och ansvarig utgivare för den vänsterextrema tidskriften Expo.

 
Svensson

Svensson

8 december 2012 07:55

Dom är rädda nu, när människor börjar vakna upp. Och inser att SD är det enda alternativet. Då ska man hitta på regler, så folk inte ska få tycka som dom själva vill.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

8 december 2012 08:22

Håller med krönikören i NSD, varje gång man slår på TV,radio eller slår upp en blaska så manipuleras man med systematisk invandrarpropaganda i strid mot folkviljan....

 
Ingen bild

s-e karlsson

8 december 2012 09:25

Egen företagare i Grönskåra kritisk till nytt asylboende därstädes ,har tankar om att flytta företaget från kommunen ! Har via mail sagt att jag stöder hans argument ! Rakryggat av honom !

 
Ingen bild

Lotta

8 december 2012 10:28

Det är rätt roande att läsa pk-medias tafatta försök att stämpla SD-sympatisörer som något vi inte är. Senast i raden är Östrans mattesnille Janne G som skriver följande:

"De som tycker som partiet är de missnöjda, de marginaliserade i detta land som aldrig fått del av välståndets frukter."

Undrar om de försöker övertyga allmänheten eller sig själva? Samma sak gäller tjatet om att det är några få SD-sympatisörer med minst 20 nicks var som står för merparten av alla inlägg i olika forum. Att vi är många från absolut samtliga samhällsskikt med olika längd på utbildning vore bara för mycket för pk-media att ta in så det är bättre att ljuga på i gammal god stil.

Hittade denna artikel i Östran om tre brottslingar som varit på stöldturné. Östran skriver inga signalement förutom att en av de kriminella elementen " kallade polisen för "bög" och hotade med att "knulla" polismannens mamma och syster."

Nu tror jag mer att individen sa "knolla" men ok, ett slags utmärkande signalement är det likafullt. Tack för det Östran.

http://www.ostrasmaland.se/NYHETER/Oeland/Stoeldturne-paa-Oeland-slutar-i-faengelset


 
Ingen bild

AWSvensson

8 december 2012 10:50

Med två sådan drömmare sitter Bo Frank säkert.Har de missat Studio 1.

Smålandsposten lördag 8- 12-12.
Nya medborgare ger ny kunskap och nya infallsvinklar.
Växjö kommun växer, och det är oerhört positivt. Krasst ekonomiskt genererar varje ny medborgare 44 750 kronor/ år till kommunen. Men viktigast av allt; nya medborgare ger ny
kunskap, nya infallsvinklar ja, helt enkelt nytänkande. Cirka en tredjedel av våra nya medborgare kommer från andra länder, och en del av dem är flyktingar. Vår absoluta ståndpunkt är att oavsett vart man kommer ifrån; Stockholm eller Damaskus, Lenhovda eller Mogadishu, är man välkommen
till Växjö. Just när det gäller flyktingmottagandet är vi glada att Växjö kommun har haft en generös hållning under en lång tid, och vi anser att det är viktigt att fortsätta på den linjen. Det finns kom-muner i landet som inte tar emot flyktingar eller ensamkommande barn alls. Visst borde alla vara med och ta ett ansvar, men framför allt är det en stor förlust för dessa kommuner Framtida rekryteringsbehov till exempel, kommer att göra att varenda medborgare – ny såväl som gammal – kommer att behövas. Att utgå från att en flykting alltid är en kostnad i form av ökat ekonomiskt bistånd är ett passivt och trångsynt förhållningssätt, och vittnar om en människosyn vi absolut inte kan ställa oss bakom. Självklart måste vi jobba betydligt mer aktivt med utbildning, praktik, mentorer, validering, fadderskap med mera. Vi kan göra mycket, och vi kan göra det mycket, mycket bättre än i dag. Det finns goda exempel från andra kommuner och andra länder. Att lyckas med integration handlar om att jobba brett inte bara med ovanstående utan också med bostäder, skola och fritidsverksamhet. Vi säger inte att det är enkelt. Men vi säger att det är en framtidsfråga avyttersta vikt. Vi vill inte leva i en kommun där man stoppas vid kommungränsen med frågan Är du lönsam lille vän? innan man får flytta hit. Vilka skulle då få vara kvari Expansiva Växjö?
Charlotta Svanberg (S)
Carin Högstedt (V)

 
Ingen bild

Fredrik

8 december 2012 11:17

David Lång känns som en mycket duktig och trovärdig politiker. Han är lugn och sakligoch använder inga floskler. Lyssnar man på sossen som han debatterade med såär det bara floskler och så hittar han på saker som David säger. Lyssnar han inte eller ljuger sossen medvetet? Lika illa båda två.

Jag har tidigare röstat på M men kommer byta parti vid nästa val. De etablerade politikerna tillsammans med media gör allt för att mörklägga och inte se verkligheten. Personer som tidigare röstat på S och borgerligt på mitt jobb kommer göra detsamma.

 
Ingen bild

Hulda

8 december 2012 11:18

SR,s Medierna i P1 om drevet på SD pågår nu. Intressant..!
Gnäll mellan journalister över att de inte lyckades bättre efter "järnrörsfilmen"....
De ville säkert få Jimmie Åkesson att tvingas avgå och att SIFO,s siffror skulle minska kraftigt.
Men Svenskarnas vrede över invandringspolitiken står över en Stockholmsnatt för 2,5 år sedan....

 
Ingen bild

Thoralf A

8 december 2012 11:39

AWSvensson

De borde åtminstone läsa Trygghetsundersökningen i sitt eget län och kommun. Uppenbarligen har de väldigt svårt med läsförståelsen.

 
Ingen bild

biran

8 december 2012 11:44

När zoomalier begår brott då tiger slaskmedia om etniciteten, kolla på bilden om deras uppgivna ålder har någon relevans.
http://petterssonsblogg.se/2012/12/07/halva-fotbollslaget-bakom-las-och-bom/#comments

 
Ingen bild

OH

8 december 2012 13:58

44.750:- kr per år och flykting netto tjänar Växjö Kommun. Självklart skall dom ta emot fler av dessa inkomstbringande folk. Bo Frank bör vara nöjd och glad över detta tillskott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se