thoralf

Direktlänk till inlägg 1 december 2012

LANDHÖJNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 1 december 2012 12:36

Har läst en debattartikel skriven av två politiker, uppenbarligen två klimatalarmister.


Stellan F Hamrin, Fullmäktige (V), fil dr

Per Johansson, ersättare miljönämnden (FP), generalsekreterare


 Jag undrar i mitt stilla sinne om dessa båda herrar som ser ut att vara välutbildade har något eget tänkande. Eller om man bara är ute efter att utnyttja en märklig rapport från Världsbanken för sina egna syften. Läs debattartikel i DN.


”Bägge har fel. De har så fel så att tankarna går till Don Quijote som slåss mot väderkvarnar som han tror är jättar.”


Lena Krantz, The Climate Scam. Läs gärna hela hennes blogginlägg och kommentar till debattartikeln.


Det tycks som att dessa båda herrar inte hört talas om vad som för flera hundra år sedan kallades vattenminskningen.


I Stockholm påbörjades mätningarna av havsvattenstånd vid Slussen redan 1774. Mätningarna tillkom på order av den svenske kungen Gustav III, för att utröna nivåskillnaderna mellan Mälaren och Saltsjön (Östersjön).


På den tiden var det inte helt klarlagt hur det kom sig att vattnet verkade försvinna, speciellt längs Norrlandskusten. Tidiga resultat från mätningarna visade dock på att det måste vara landet som höjer sig eftersom förändringarna skiljde sig markant åt vid jämförelser mellan stationer i södra och norra Sverige.


”Den svenska Klimat- och sårbarhetsutredningen från 2007 utgick från FN-scenarierna om en höjning av havsytan med mellan 18 och 59 centimeter det närmaste århundradet – även om det tillfogas en brasklapp om att det blir mer om avsmältningen av Grönlandsisen tilltar.

Havsytan i Östersjön och Nordsjön tros stiga två decimeter mer än det globala genomsnittet.”


Det märkliga är att ingen tycks ta hänsyn och räkna med landhöjningen!

 

I något fall nämns landhöjningen i en liten bisatts men man uppger aldrig i siffror hur stor landhöjningen är i Sverige över t.ex en 100-års period. I Stockholm beräknas landhöjningen till 5,2 mm/år vilket motsvarar 52 cm på 100 år. En inte obetydlig landhöjning. Givetvis är detta faktum inte intressant för klimatalarmister som då får svårare att skrämma allmänheten och beslutsfattare.


Jag tycker att statistiken för vattenståndet i Stockholm sedan 1774 talar sitt tydliga språk. När får vi se detta diagram i en svensk tidning. Faktum är att vattennivån har minskat med ca 100 cm sedan 1774.


Landhöjning torde varit ca 120 cm under denna period och därmed kan man kanske gissa att de 20 cm som skiljer kan hänföras till att den så kallade lilla istiden som ungefär varade mellan 1300-1900 och den uppvärmning som kommit därefter.


Här är diagrammet över vattenståndet i Stockholm 1774-2008


 


Källa SMHI

 
 
Ingen bild

Skånepåg

1 december 2012 15:34

I slutet av 1800-talet byggde min farfar tillsammans med sin bror en tilläggsplats för deras roddeka vid stranden inte långt från Skillinge i sydöstra Skåne. Kallas för kås på skånska. Denna kås användes vid sommarfiske av framförallt sill, makrill, ål, torsk, flundra, piggvar och laxöring. Båten drogs upp på rullar och förvarades på land under vinterhalvåret.
För några år sedan besökte jag tillsammans med andra familjemedlemmar denna plats, och till vår stora förvåning var kåsen i stort sett torrlagd och med vatten enbart längst ut, men alla stora stenar som man byggt kåsen med fanns kvar när vi som amatörarkeologer undersökte det hela. För att kolla att det inte var ovanligt lågt vattenstånd vid vårt besök har några av mina bekanta vid några tillfällen kontrollerat kåsen, men den ser i stort sett alltid likadan ut. Har vattennivån "minskat" eller är det landhöjningen som gjort att det blivit så här.

http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A5s

 
Ingen bild

rksmrgs

1 december 2012 16:06

Jag har kunnat följa förändringen av vattenståndet och strandlinjen av en liten vik på den halländska kusten under 65 år. De stenar som under min barndom låg ute i vattnet ligger numer "på torra land". Det smala näset ut till två öar en bit ut i vattnet översvämmades alltid av tidvattnet förr om åren, men är nuförtiden promenerbart dygnet runt. Det är ingen tvekan om att havet har dragit sig tillbaka, i höjdled skulle jag tro ca 20 cm, och i längsledd kanske 10 meter.

 
Ingen bild

Mattias

1 december 2012 16:58

Idag är det klimatförändringar, då var det skogsdöd och ozonhål som domedagsprofeterna siade om. Mig veterligt växer skogen och frodas medan vi fortfarande kan visats utomhus utan att omgående bli blinda eller drabbas av hudcancer.

För övrigt anser jag vi bör bojkotta Brandos
http://brandosnejtack.bloggplatsen.se/

 
Ingen bild

adrs

1 december 2012 18:11

Jag tror inte på det här.
Det måste vara vattuminskingen som ligger bakom alla bekymmer.

 
Svensson

Svensson

1 december 2012 18:55

Ingen har vågat ta upp, att den höga invandringen till Sverige kan göra klimatförändringar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Inte rasist men realist

1 december 2012 19:18

Er svenske journalister journalister…?
http://blogs.jp.dk/susetfrahimmerland/2012/12/01/er-svenske-journalister-journalister/#blog-comments

 
Ingen bild

J

1 december 2012 19:42

Varför har du en linje när sambandet inte är det? Snacka om att vrida på sanningen.

 
Ingen bild

Thoralf A

1 december 2012 19:57

J

Linjen är landhöjningen!

 
Ingen bild

von Moltke

1 december 2012 21:54

@Thoralf
Jag trodde linjen bara var en regression.

 
Ingen bild

Lasse

1 december 2012 21:55

Thoralf! Detta är uNderbart att du pekar på denna jättemiss, En veritabel tanke-saltomotal!
-En annan sådan här tanke-saltomotal fast i ännu större skala är hur miljömupparna, Och JA, Jag säger MILJÖMUPPAR! -Därför att det är man när man talar om KLIMATHOTET. U T A N att ens addresera frågan om att VI BLIVIT 3.5 MILJARDER f l e r på jorden, sedan 80-talet!
Jordens befolkning har alltså DUBBLATS sedan 80-talet!!!!!!!! .......Ingen, tar ens upp det.
.....Ja, Vad skall man säga?!
Alltså, Snacka om att man tar sig för pannan!
Men det här visar på hur otroligt usla vi människor är på att begripa större sammanhang. När vi inte kan se en sådan här sak, Ja, Då skall man nog ägna sig åt någonting annat än att jobba för "globalisering". DET ÄR FÖR STORT FÖR MÄNNISKANS FÖRSTÅND helt enkelt, liksom global ekonomi -Därför ordnade vi människor länder -Som förenkling.

 
Ingen bild

von Moltke

1 december 2012 21:59

Nu är jag förvisso ganska skeptisk till ifall det förekommer en av människan orsakad växthuseffekt, men att komma dragandes med landhöjningen som argument för att den eventuella växthuseffekten inte är ett problem, känns lite felriktat då landhöjningen är något som, om jag har förstått det hela korrekt, existerar i områden där det har förekommit inlandsis, således inte över hela jordklotet.

 
Ingen bild

Pär Green

1 december 2012 23:01

Skrämmande när media och public service får internt diskutera, utan att "motparten" finns med!
Dags Nu att protestera mot MSM!
http://avpixlat.info/2012/12/01/sd-gar-upp-nar-invandringen-debatteras/

 
Ingen bild

bom

1 december 2012 23:09

Jag har varit i kontakt med Per-Anders Olsson, Lantmäteriets Geodesienheten som förklarade vad som händer när isar smälter. De leder inte till någon enhetlig global ändring av havsnivån utan en mycket varierande sådan. Även om den totala mängden vatten i havet ökar så kommer havsnivåökningen att variera mycket på olika ställen. Närmast den smältande isen minskar havsnivån avsevärt. Om till exempel isen på Grönland skulle smälta så skulle havsnivåerna runt Grönland sjunka, någonstans genom Europa går nollan (ingen ändring av nivån) och bortom nollan skulle havsnivån stiga.

En avsmältning av is på Grönland innebär alltså att havsnivån i Stockholm sjunker inte stiger. Avsmältning av is på Antarktis däremot höjer havsnivån i Stockholm. Per-Anders bedömning är att havsnivåökningen i Stockholm kommer att vara mindre än medelförändringen. IPCCs värsta scenario innebär en havshöjning på 59 cm men så mycket skulle det alltså inte bli här i Stockholm. Till det ska man också dra bort en landhöjning på i storleksordningen 50 cm.

Thoralf Ditt referat haltar lite. Landhöjningen är inte enda orsaken. Eventuellt smältvatten rinner åt litet olika håll och nollinjen går någonstans söder om oss vilket gedesifolket vet. Det vet emellertid inte klimathotarna och de vill bara skrämma oss för att få mer pengar och mera makt. De senaste 16 åren har varit en hiatus och temperaturen har knappas ökat. Isarna (landisen på Antarktis och havsisen vid nordpolen) är större delen av året långt under de noll grader som is börjar smälta vid. Vid sydpolen växer isen och vid nordpolen minskade de pga en auguststorm. NPisen verkar variera i en 60års cykel. Klimatet har alltid varierat och det finns inget sätt för oss att rå på det. Solen bestämmer vårt klimat. Koldioxid har ringa eller ingen påverkan på klimatet. 40% ökning under de 16 åren temperaturen stått nästan stilla bevisar det. Sluta kasta bort skattepengar på koldioxidminskning det är pengar i sjön. Klimathotet är vår tids största lögn!

 
Ingen bild

Da Capo

2 december 2012 08:33

OT om landets sjunkande...
.
ABSOLUT SVERIGE
ABSOLUT DUMHET
--------------
Med anledning av att de politiskt korrekta svenska dumbommarna - vore det ärerörigt att kalla dem idioter(?) - har lyckats att tillsvidare sätta stopp för den svenska utgåvan av Mikael Jalvings utomordentligt läsvärda bok ABSOLUT SVERIGE - läs därom utförligt på Avpixlat, har jag tillåtit mig att i all blygsamhet hedra Mikael Jalving, samtidig som jag förhoppningsvis utdelar en välförtjänt spark i röven på mitt eget PK-etablissemang, genom att översätta nedanstående Jalving-kåseri, som publicerades häromdagen i JyllandsPostens pappersutgåva.
-------------------------------------------------------------------
.
Under en snabbutflykt till Malmö i början av veckan sprang jag på ett spöke. Det var den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin, han som fick avgå 2010, då det kom fram att den gode mannen hade besökt en prostituerad fyra år tidigare. Inte för att det fanns rapport om att herr Littorin hade behandlat henne illa, än mindre att han hade kritiserat kvaliteten på hennss tjänster. Nej, nej, brottet bestod i att han hade köpt sex - och som vi alla vet är det det värsta man kan göra i vårt kära grannland - att spendera pengar på sånt. Endast en enda sak är lika vidrig - eller värre, nämligen att vara islamofob.
.
Jag kan inte minnas att jag någonsin har öppnat en svenska tidning utan att stöta på justr detta specifika ord. Denna dag var inget undantag. I Expressens förmiddagsutgåva for i en artikel den återuppståndne Sven Otto Litorin med manisk frenesi, påminnande om Poul Nyrup Rasmussens, fram mot "främlingsfientligheten". Herr Littorin, som numera är rådgivare åt den regionala byråkratin i Skåne, hävdade, invävt i 'nyrupska tirader' om "trångsynthet", "människosyn! och "värdegrund", att massinvandring är Sveriges enda hopp. Utan den, ingen ekonomisk utveckling, ingen tillväxt.
.
Jag ubröt i ett ofrivilligt skratt, medan jag läste spökets goda råd till det fattiga Skåne och jag frågade mig om Herr Littorins plötsliga och påtvungna utmarch från "Top of the Pops" i svensk politik hade gjort honom blind (man skulle ju egentligen ha trott motsatsen), men påminde strax mig själv om att hans "argument" i själva verket är gemensam valuta för Sveriges politiska, mediala och industriell elit.
.
Det är dessutom officiell politik. Statsminister Fredrik Reinfeldt har sagt samma sak: "...att det finns miljarder i den öppna dörrens politik". Huruvida herrarna och damerna tror på detta är förstås en teoretisk fråga, som vi får äverlämna åt framtidens historiker och de som kommer att vaka vid elitens dödsbäddar. För närvarande noterar vi bara att Globaliseringsrådet under den borgerliga regeringen mässar med. Just mässar, medan pyntet dröser av den svenska ekonomin, vars negativa tillväxt är minst lika påtaglig som den danska och medan bostadsmarknaden står inför samma dystra nedgång som på den här sidan av Öresund.
.
Att betrakta Sverige idag kan liknas vid att åse hur den uppfluffade födelsedagstårtan alltmera sjunker ihop med jubilaren med vänner fortsätter att sjunga 'Ja må hon leva....'. Invandringen från alla världens fjärran länder är och blir räddningen, inte en del av eländet. Så det så! Med den retoriska upptrappningen, att de som tycker annorlunda lider av en fobi. På så sätt reduceras problemet med invandringspolitiken till psykologi. Är man oenig med den rådande logiken, så är man sjuk i huvudet och blir utsatt för politisk och social nedtrampning. Oenigheten lyftes därigenom ut ur den politiska sfären, där den annars hör hemma.
.
Idén om invandringens demografiska och ekonomiska nödvändighet är grundad på några skröpliga fantasier om att länder som Sverige och Danmark kommer allt framgent att efterfråga mer och mer arbetskraft och att dessa arbetstagare skall kunna integreras i den allmänna välfärden. Motsatsen kan lika gärna visa sig vara fallet - ja, utan att överdriva kan man säga, att det redan verkar förhålla sig på det sättet.
.
Den "demografiska katastrofen", som allmänt säges vara en följd av minskad invandring, är mindre sannolik än det framtidsscenario som ugöres av importen av människor utan vilja och incitament att hitta ett jobb i våra vid det laget förfallande välfärdsdemokratier, och som kan bli den stenen som stjälper hela lasset.
.
Siffrorna talar för det senare, så som ekonomerna Jan Ekberg och Jan Tullberg har påpekat i sina mycket försiktiga uppskattningar av vad invandringen varje år kostar Sverige - och det rör sig icke om småpengar, vill jag hälsa och säga. Man måste inte vara läkare för att förstå att det som några kallar fobier är verklighet för andra.
-------------------------------------------------------------------
Jyllands-Posten--30.11.2012--Side 34--576 ord--Artikel-id: e38a188c--Original artikel af Mikael Jalving.

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 december 2012 08:41

Är Svenska journalister i själva verket bara är välbetalda propagandister för "System Sverige".

Intressant artikel DATAÖVERSATT med Google från Danska, kan även läsas i original på
http://blogs.jp.dk/susetfrahimmerland/2012/12/01/er-svenske-journalister-journalister/

Alltså det finns flera som undrar över detta "fenomen" även utanför Sverige
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Är svenska journalister journalister ...?
STÖRRE | MINDRE

Datum: 1. December, 2012
Ämnen:
35

I mina nästan tio år som pressansvarig för Dansk Folkeparti, jag gav intervjuer till ett antal utländska journalister, och det är också fortfarande efter att jag var parlamentariker.

Även om det var "gjuten i det ..." och att någon därför berättade att det var ett slöseri med energi, har jag fastnat alltid till det, och tillbringade mycket tid på dessa intervjuer, som jag tror det är viktigt att berätta för världen om Danmark - sett med våra ögon.

Så med andra ord: Det är många en kopp kaffe jag har druckit i sällskap med utländska journalister - tyska, franska, spanska, arabiska, japanska, kinesiska, amerikansk ... och jag vet inte vad ....

Tidigare talade jag också med svenska journalister. Men någon gång insåg jag att landets journalisten-kan jag inte prata med längre. Anledningen till min generaliserande beteende mot svenska journalister är att det slagit mig att de kan i själva verket, när det gäller invandring debatten, inte ens journalister.

Min insiktsfulla och kloka vän, har Kjaersgaard länge sedan räknat ut med det svenska journalisten-stånd, och redan för många år sedan hon bestämde att hon inte vill spendera tid på svenska journalister, var det allmänna snakkene med sin förvrängda och manipuleras.

Jag var då som pressansvarig sedan bad att få tala med de svenska journalisterna, som frågade intervju att Pia förvisso vill ge intervjuer till svenska radio-och TV - men bara om det inte fanns någon intervju, som sändes "live". Hon erbjöd även att åka till Stockholm för att bli intervjuad direkt i studier att om det ska vara.

Detta alternativ har varken svenskt TV eller radio har intresserad Man kan undra över varför ....

Det kan tyckas orättvisa generaliseringar att skriva på det här sättet om "svenska journalister", och liksom journalist som politiker ger mig faktiskt emot att skriva det direkt.

Men ibland blir måste därför generalisera - och i det här fallet är jag självklart att den svenska journalisten, kan i invandringen debatten har gått som medlem och delägare i "System Sverige". Detta system har i flera år bestämt att den som - av någon anledning - vänder sig mot invandring är en dålig sak, och som ett resultat bekämpas. Svensk press har i detta befriended Sveriges kulturinstitutioner, med arbetstagarorganisationerna, med arbetsgivare, med Svenska kyrkan och med alla politiska partier. Utom, naturligtvis, med Sverigedemokraterna, enligt. definition är ond.

Ett svenskt journalist måste därför med nödvändighet ta hänsyn till Dansk Folkeparti - inte bara som en biprodukt och-motståndare, vilket är normalt journalister gör, men som en direkt motståndare som ska styras och alla besegras.

Och därför känner något svenska journalisten besöker Dansk Folkeparti på Christiansborg som soldat i "The 101. Airborn Division", som tidigare D-dagen har tappats bakom fiendens linjer .... och bakom varje buske gömmer fiende.

Tja, den svenska journalisten profet och cool, och kan mycket väl med poker-face sitta och dricka mitt kaffe och låtsas att jag var en vanlig människa - men naturligtvis vet han bättre! Och han kan inte vänta med att komma igång videobandspelare, vände på kameran eller dras skriva bloggen framåt.

Och så börjar hans tredje graden ...! Han är helig inkvisitionen åklagare, vet att jag är skyldig - nu är jag tvungen att erkänna.

Och jag känner plötsligt som den lilla Alexander i Ingmar Bergmann s "Fanny och Alexander", som står mitt emot biskopen, som - naturligtvis kärlek - med piska och stroke, kommer att driva mig ur Satans klor - och mot Guds förlåtelse ...

"Den svenska journalisten ...." Ah, ja ... som det har blivit en nedsättande term i den internationella pressen.

Och anledningen är att det runt frågar om svenska journalister i allmänhet är journalister - eller om de i själva verket bara är välbetalda propagandister för "System Sverige".

Jag har så många möten och diken för så många saker, men alltid vilja göra allt som kan vara tillgängliga för journalister från hem - och utomlands - och jag gör det. Så riktiga journalister ...!

Vänliga hälsningar
Søren Espersen


Bli vän med Jyllands-Posten
---------------------------------------------------------

Slutsats: Alla som har kontakt med pressen, ställ endast upp på direktsända intervjuer eller gör egna debattartiklar, låt ALDRIG media förvanska något. Bemöt påståenden med egna artiklar så att läsare i tidningar får läsa/höra era egna ord.

Har på senaste tiden märk att Jimmie Åkesson börjar bli mera "varm" i kläderna och agera betydligt "tuffare" mot det som kallas journalister.
Bra.


 
Ingen bild

Folkrörelsen SD tuffar på!

2 december 2012 09:19

Sverigedemokraterna stärker sitt stöd bland väljarna och noterar för november den högsta siffran någonsin i undersökningen Svensk väljaropinion, en sammanvägning av resultaten från flera opinionsinstitut, som Novus opinion gör för Ekot.
Om det var val i dag skulle SD få 8,4 procent av rösterna.

Skandalen kommer däremot att påverka Jimmie Åkessons och partiets långsiktiga plan att bli ett mer städat socialkonservativt parti och nå ännu fler väljare, en nivå på cirka 10 – 15 procent som liknande partier i andra EU-länder lyckats med, säger Marie Demker.

– Det är där som de här skandalerna kan spela in.

Kristdemokraterna ligger fortsatt klart under fyraprocents-spärren till riksdagen, med 3,3 procent, och Centerpartiet strax över med 4,2 procent.
Vänsterpartiet försvagas och har 5,4 procent av väljarstödet.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=11079&artikel=5365473

 
Ingen bild

Det jäser i kommunerna

2 december 2012 09:24

Kommuner säger nej till nya flyktingar

-Vi vill visa solidaritet och de flesta är överens om att vi skulle vilja öka kvoterna. Men vi kan inte på grund av den ekonomiska situationen, säger kommunalrådet Sofia Bothorp (MP) i Karlskrona.

Tillsammans med de andra kommunerna i Blekinge har Karlskrona idag avtal med staten om att erbjuda plats åt 285 flyktingar. Men nästa år vill staten placera tre gånger så många flyktingar här. 785 stycken.
Tillsammans har Blekingekommunerna svarat nej.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/kommuner-sager-nej-till-nya-flyktingar

 
Ingen bild

Folkrörelsen SD tuffar på!

2 december 2012 09:37

Grafik här:
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/83/2610860_520_344.jpg

 
Ingen bild

JÅ idag på DN-debatt,bör läsas

2 december 2012 09:41

Nolltolerans råder. Alla sverigedemokrater som uppträder olämpligt och skadar partiets anseende får ta konsekvenserna av detta. Men vilka konsekvenserna blir är olika från fall till fall. Annat vore orimligt. Och det är vi i SD och inte medier eller politiska motståndare som avgör detta, skriver Jimmie Åkesson (SD).
http://www.dn.se/debatt/politiska-skandaler-drabbar-alla-svenska-riksdagspartier

 
Ingen bild

Medborgaren

2 december 2012 10:05

OT/ Idag kan vi läsa om hur 7-klöverns arbetskraftsinvandring fungerar, eller inte fungerar, i verkligheten!
McDonaldschefer har sålt arbetstillstånd till invandrare för 100.000 per skalle, dom har därmed per automatik även fått uppehållstillstånd, hur tänker Fredrik Reinfelt med kumpaner?
Behövs denna specialkompetens från utlandet för att steka hamburgare eller städuppgifter på McDonalds?
Vi har ju redan massarbetslöshet, inte minst i invandrargrupperna, hur länge ska denna vansinnespolitik få fortsätta?
Eftersom detta rapporterats av Ex-pressen är i vanlig ordning bilder pixlade har hela släkten inblandade och namnen på uslingarna hemliga, vi vet därigenom att detta handlar om kreativa invandrare som ägnar sig åt denna verksamhet.
Frågan är om det inte finns någon av sveriges 1 miljon arbetslösa som hade varit lämplig för dessa jobb, eller vad menar Reinfelt?

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 december 2012 10:32

Grattis Sverige, bra jobbat Alliansen!!
Undrar vad det kan bero på?

FN spår att Sverige kan vara ett u-land redan 2030
Postad fredag 30 november, 2012
Human Development Index (HDI) är ett index som tas fram av FN och som används för att jämföra välståndet i olika länder, på samma sätt som bruttonationalprodukt (BNP). Medan BNP fokuserar på materiellt välstånd hävdas HDI ge en mer komplett bild, eftersom det är en sammanvägning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP.

2010 låg Sverige på en femtonde plats bland världens rikaste länder, men redan 2030 spås Sverige hamna allra sist på listan (plats 45), under länder som Kuwait, Mexico, Costa Rica och Libyen, och därmed vara på gränsen till att bli ett u-land.

2030 år kommer Japan ha högst HDI i världen.

http://www.nationell.nu/2012/11/30/fn-spar-att-sverige-kan-vara-ett-u-land-redan-2030/

 
Ingen bild

OH

2 december 2012 10:53

Jag tycker SD bör begära en utredning angående sosseledaren Löfvens eskapadrar i Sydafrika. Där finns kanske möjlighet för aftonlögnen och ex-pressen att göra en långfilm.

 
Ingen bild

Martin J

2 december 2012 11:16

Thoralf, jag tycker du skall akta dig för att trumma för mycket på detta med climatescam osv. Det finns en överväldigande majoritet av forskare som stödjer teorin om att människan har del i den ökande temperaturen och därpå följande klimatförändringar. Det finns såklart mycket konstiga slutsatser och feluppfattningar men själva grundläggande fakta går inte att motsäga. Även om vattennivån i Stockholm inte höjs av att nordpolens isar smälter så drabbas ju andra länder med väldiga konsekvenser för dem. Det är ju också så att en mängd andra fenomen uppstår såsom varmare klimat i amerikanska mellanvästern vilket leder till sämre skördar hos kornboden som förser en stor del av världen med mat. Detta kommer att leda till högre matpriser vilket leder till svält vilket leder till krig vilket leder till flyktingströmmar. Flyktingar som i många fall kommer att välja Sverige som mål för sin flykt.

Jag är Sverigedemokratisk väljare och kommer så att förbli, men jag är rädd för att om denna klimatskeptism blir en utbredd åsikt hos partiets företrädare så kan trovärdigheten skadas.

 
Ingen bild

Hulda

2 december 2012 11:27

OT
På SVT-debatt finns sedan några dagar ett inlägg om "Svenskarna som slåss i Syrien". Man undrar verkligen hur någon Svensk kan få för sig att åka till ett helt främmande land och riskera sitt liv.
Det är en märklig tid vi lever i....

 
Svensson

Svensson

2 december 2012 11:39

Dom har fina titlar, men där tar det bra slut. Det räcker tydligen att ha en bra titel, sen kan man kränga ur sig lite vad som helst.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Dille

2 december 2012 11:41

Här kan man läsa om Expressens hyckleri.
Oslagbart bra! Gå in på länken:

http://petterssonsblogg.se/

 
Ingen bild

Sjuklöverns multikultikulturella Sverige

2 december 2012 12:00

30 fall av stenkastning mot polis och utryckningsfordon har anmälts på Järvafältet i år. Hittills har det varit sju upplopp. Samtidigt får polisens extrainsatser kritik. Nu engagerar sig unga tidigare kriminella för att få stopp på uppladdningen.

Statistiken bekräftar att bilbränder är vardagsmat. Hittills i år har 77 bilbränder inträffat i Rinkeby och Tensta. Polisanmälningar om stenkastning som Västerortspolisen tagit fram för SvD: s räkning visar också på 30 fall av stenkastning under 2012 på Järvafältet:
• Två tredjedelar av fallen riktas mot polisen.
• Sju fall av våldsamt upplopp, med upp till 100 personer samlade.
• Massiva polisinsatser med polis inkallade från andra enheter.
• I 27 av fallen har förundersökning inte inletts eller lagts ner. Bara ett par fall har lett till åtal.

http://www.svd.se/nyheter/stockholm/nya-krafter-i-kampen-mot-valdet_7718556.svd

 
Ingen bild

Desperata "vi gillar olika"på nån annans bakgårdk

2 december 2012 12:25

Ultramarxisten Guillou:
Förlorarna som röstar på SD bryr sig inte om kritiken från vinnarna

http://www.aftonlognen.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article15867653.ab

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2012 12:25

OT/Julia Caesars Söndagskrönika är lysande som vanligt. Avnjutes här: http://snaphanen.dk/2012/12/02/sondgaskronika-leka-med-elden/

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2012 12:28

OT/Kör ytterligare ett lästips, gäller lite mer uppgifter om hackerattacken mot Dispatch International: http://snaphanen.dk/2012/12/02/mer-om-hackerattacken-mot-dispatch-international/

 
Ingen bild

Thoralf A

2 december 2012 12:36

Martin J

Jag förstår dina synpunkter. Men jag reagerar när vissa fakta utelämnas i artiklar som i detta fall i DN. Det är ju inte vilken tidning som helst utan kanske den tidning med högst anseende.

Sedan är jag helt övertygad om att det även förekommer "kunskapskorruption" inom forskarvärlden då väldigt stora summor pengar fördelas. I Sverige mer än 3,6 miljarder kronor varje år för vad som kallas klimatforskning.

Många av de forskare som ifrågasätter t.ex IPCC är forskare som har karriären bakom sig. Varför?

Klimatet har alltid förändrats. Vi kan vara helt säkra på att det även kommer en ny istid då Sverige kommer att bli helt obeboligt. En del påstår att det kanske inte ligger längre bort än ca 500-1000 år.

 
Ingen bild

Norrlänning

2 december 2012 12:40

Isovara ta tillbaka honom.
En av riksdagens mest kompetenta ledamöter,civilingenjör etc.
Tycker det borde räcka att Han ber offentligt och personlig ursäkt för sitt beteende.

 
Ingen bild

Patrik

2 december 2012 12:46

@ Martin J

Menar du att man inte ska argumentera för det man tror på pga att den stora massan inte tror på det? Jag tror att det är DÅ man gräver sin egen grav. Att säga som de flesta utan att lyfta fram sin egen åsikt är väl.... Politiskt Korrekt?

Det jag skulle vilja se mer från SD är HUR man har tänkt sig att skapa fler arbeten. Inte bara peka på vems fel det är. Det är en icke-politik i mina ögon. Vad har man för plan? Hur ska man gå till väga? Har man gjort nån analys?

Det jag eftersöker är en seriös politik med lite konkreta förslag på hur man ska ta sig framåt.

 
Ingen bild

Lotta

2 december 2012 14:55

@Patrik

Det är en ren lögn att SD inte har några förslag till åtgärder mot bl a arbetslöshet. Läs SD:s skuggbudget så ser du att partiet har en rad åtgärder.

https://sverigedemokraterna.se/files/2012/10/Sverigedemokraternas-Höstbudget-för-2013.pdf

 
Ingen bild

Dille

2 december 2012 16:21

I dagens aftonblad spyr Guillou ut sin galla över SD. Hans fördömandenstår som spön i backen.
Men hur är det med honom själv?
Var han inte kommunistkolleger på aftonbladet behjälplig med att spåra en källa?
- Och vad hade källan avslöjat?
- Jo att landets justitieminister gick på bordell

Källan, Leif GW Persson, fick sparken och journalisten Bratt fick be om ursäkt för att han publicerat sanningen.
Vad har Guillou att yvas över egentligen?

 
Ingen bild

Da Capo

2 december 2012 16:52

LANDSSÄNKNING!

http://interasistmen.se
"granskar Sverigedemokraterna" och visar upp den outtömliga källa till humor och enfald som också detta parti, och dess företrädare, står för. Inte bara nu i 'isovaaratider', utan året runt. Vi i redaktionen gör vårt allra bästa för att låta våra egna mögliga partipolitiska åsikter och vår egen grundmurade politiska enfald färga det vi skriver. Vi tillhör ju alla sju-klövern, som detta grön-gråa mögel med svag infärgning i blått och rosa alldeles för välvilligt kallas av våra opponenter. Vi är stolta mångkulturalister och rakryggade beundrare av och sannolikt också framtida proselyter till den visaste av all religioner på vår planet, Islam, så klart. Med vår feministiska inriktning har vi med hull och hår anammat koranens fräsha kvinnosyn.

Vi antirasister bekämpar normalfördelningens och gausskurvans tyranni; vi gör inte skillnad på dumma och kloka; ej heller på folk och folk, möjligen på folk och fä. För oss är en hund en hund, inte en pudel och en tax. Vi älskar serbiska zigenare och dessa ståtliga, välbegåvade och överviktiga damer från Somalia, som nu håller på att flytta in i gamla Sverige. Tänk vilken god idé det är att bytra ut trista och blekfisiga pursvenskar mot entreprenörbegåvade, ebenholzskimrande negrer fråm söder om Sahara. Nästan lika smart som det skulle vara att evakuera nordpolens isbjörnar till Somalia och Sudan, nu när polens is håller på att smälta - i Afrika skulle det minsann inte finnas brist på bytesdjur och ej heller skulle de exotiska invandrarna behöva frysa.. Ett projekt värdigt våra gröna vänner och vår beundrade syster Annie Lööf - en dame som man inte tar där man sätter henne.

Vår grundidé, som vi inte kommer att vika ifrån, är att försöka demonstrera att Sverigedemokraterna inte är ett dugg klyftigare än vi själva, dvs att intelligensen i gamla Sverige är lika låg och välvilligt fördelad inom alla chatteringar av det politiska livet.
Vi hälsar er välkomna och hoppas att ni kommer att njuta av vistelsen!

http://interasistmen.se/bilder/riksdagsledamot-publicerar-nidbilder-pa-invandrare/
http://interasistmen.se/ordlista/

 
Ingen bild

Martin J

2 december 2012 17:09

Självklart ska man reagera på rena felaktigheter. Däremot behöver det inte vara PK att säga som alla andra och att man hela tiden måste sträva efter att vara just politiskt inkorrekt. De flesta säger ju att jorden är rund, det är PK att säga detta. Det innebär ju inte att det är politiskt inkorrekt att säga att jorden är platt, det är bara korkat.

Jag tror att en gångbar hållning i frågan om man är skeptisk är att erkänna att temperaturen ökar, isarna smälter osv men säga att man inte är säker på människans roll i det hela. Att förneka själva händelseförloppet, att det blir varmare, är nog bara dumt.

För övrigt anser jag att SD och Thoralf bör driva frågan att utvinna den olja som finns i Sveriges ekonomiska zon utanför Gotland. Den beräknas ge femtontusen arbeten och inkomster på ca 50 miljarder. Man kan klimatmässigt motivera detta genom att samtidigt öronmärka pengarna till exempelvis fortsatt subventionering av solceller för privat bruk, satsning på infrastruktur för elbilar eller biogasframställning.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ostersjon-tur-och-retur-med-svart-guld-i-lasten_3754383.svd

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

2 december 2012 17:51

Nu vill inte kommunerna ta emot fler sk flyktingar. Ändå har vi som har varit med i SD några år hört alla " superlativen " hur de berikar, hur lönsamt det är osv. Lögner från början till slut. Brukar man inte kalla sådana personer för mytomaner.

 
Ingen bild

Patrik

3 december 2012 16:28

@Martin J

Definitionen av PK är att följa den politiska vinden utan att ge upphov till sina egna argument. Det är precis det du föreslår...! Aja. Vi ska inte grotta ner oss i det. Det vara bara en lite tjurig pik för att jag hört PK alldeles för många gånger från SD-håll.. Inget illa ment. :)

@Lotta

Den har jag redan läst om inte jag minns fel har man tagit siffror angående asyl och flyktingpolitiken till den som inte godkänts av SOU? Lite svårt att ta det ekonomiska utrymmet man påstår sig ska på allvar pga det. I stort påminner den väldigt mycket om Moderaternas, förutom på ett par punkter...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards