thoralf

Direktlänk till inlägg 30 november 2012

EN STOR ELOGE TILL LANDSTINGSGRUPPEN

Av Thoralf Alfsson - 30 november 2012 19:24

Sverigedemokraternas landstingsgrupp i Kalmar län har gjort ett hästjobb med årets budget. Den presenterades i måndags vid en presskonferens i Kalmar och en senare under dagen i Västervik. Budgeten behandlades sedan under onsdagen och torsdagen av landstingsfullmäktige.


Jag tittade på Alliansens budget i söndags och jämförde den med Sverigedemokraternas 30-sidiga dokument och då kan man verkligen undra vem som är det stora ”oppositionspartiet” i Kalmar län. Enligt uppgift från Alliansen skall man ha fått smärre panik när man såg Sverigedemokraternas budget och insåg att deras egen blev slagen med hästlängder. Henrik Yngvesson (M) och Christer Jonsson (C) skall ha varit mycket förvirrade och planerat rena ”rasistattackerna” på Sverigedemokraternas förslag om hyrläkare. Enligt uppgift tänker man nu ”stjäla” fler av Sverigedemokraternas förslag och ändra skrivningen litegrann och sedan presentera dem som egna förslag. Precis som de Rödgröna gjort när det gäller förslaget gällande hyrläkare.


En eloge till Claus Zaar, Mattias Bäckström Johansson, Bo Karlsson och Micael Foghagen. Ni är de som dragit det tyngsta lasset. Det är väldigt roligt och skönt att ha er som kollegor i vårt distrikt i Kalmar län.


Det fanns dock andra ledamöter som inte skötte sig lika bra enligt Barometerns journalist Mats Andersson.


 


Enligt uppgift blev flera ledamöter upprörda över att inte ordförande Ulf Nilsson (S) stoppade Akko Karlsson från Miljöpartiet.


Folkpartisten Pierre Edström gillar uppenbarligen inte svensk kultur och då speciellt folkdräkter men så är han ju förstås gift med en vänsterpartist eller är det en kommunist.


 


Är det fler kvinnor i slöja, burka och niqab som Pierre Edström syftar på?


Samtidigt vill jag tacka Mats Andersson som faktiskt gett SD ett visst utrymme i artikeln och som även skrivit om SD:s budgetförslag. Jag tror att Mats Andersson har förstått hur seriöst våra landstingspolitiker jobbar med sitt förtroendeuppdrag. Något som jag alltid har haft kunskap om!


 


 


Bra gjort killar! Ni kan känna er stolta över ert slit. Ta nu och vila lite så ses vi på styrelsemöte på måndag eftermiddag.


 


Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, SVT,TV4 kanske borde har varit på plats och lärt sig lite om Sverigedemokraterna istället för att "häcka" i riksdagshuset dag och natt!


I detta blogginlägg finns förklaringen till varför Sverigedemokraterna fortsätter öka i opinionen!


Ingen "skandal" kan rubba oss Sverigedemokrater och förändra vår politik!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Patrik

30 november 2012 19:49

Att du som Riksdagsman sprider rykten och personer andras agerande är häpnandsväckande. Ibland märker man att du har varit i kontakt med 5 kap 1 § brottsbalken..

Bli lite konkret. Det här blogginlägget hade faktiskt varit intressant om du inte hade tagit med allt det där "enligt källor ska..." och "eller är det en kommunist?"-snacket.

 
Ingen bild

Thoralf A

30 november 2012 19:55

Patrick

Om du bara visste vilka källor jag har. Jag skulle aldrig ens komma på tanken att röja dessa.

VP eller VPK. Jag har inte märkt någon skillnad sedan K:et försvann! Har du?

 
Ingen bild

Lars-Inge

30 november 2012 20:29

> Thoralf

Patrik, är det enligt någon tillförlitlig källa en viss persons nya pseudonym eller rentav någon annan kommunist?

Akko Andersson har kanske själv haft någon närkontakt med järnrör på ett eller annat sätt (t.ex. snubblat i trädgården), och liksom kände sig hemma och ville gärna därför beröra detta då han fick chansen? Enligt rykten verkade han glad då han fick nämna detta, och det är ju alltid trevligt att människor känner sig pigga och glada och kan inte se något häpnadsväckande i detta.

 
Ingen bild

charlotten

30 november 2012 21:31

Tycker tvärtom vad media än påstår, att det är intelligenta, eftertänksamma personer som röstar SD. Och dessa företrädare i landstinget är inget undantag. Underbart!

 
Ingen bild

Hacke

30 november 2012 21:39

Tycks som alla känner sig manade att lägga sitt lilla strå till häxjakten och plumpheterna.
En del märker inte när dom gör så grova övertramp att det inte ens går hem hos det egna pk-etablissemanget. Pinsamt heter det i bästa fall.
Nej, Thoralf. Att bevaka hederligt arbete är inget som intresserar slaskjournalisterna. Sannolikt för att dom själva inte vet vad det innebär.
Tack för info. Roligt för oss utanför att få reda på lite kring hur sd-politikerna i landstinget jobbar för allas vårt bästa.

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 november 2012 23:13

Det vore ett under om alla journalister helt kunde bortse från sina politiska åsikter när man vinklar saker och ting. Man kan t ex publicera en bild på Jimmi Åkesson som en kackerlacka som gasas ihjäl. Och följden blir ju den motsatta. Sd ökar än mer. När kommer det en bild på Jonas Sjöstedt som gasas ihjäl. Det partiet har väl än mer av skam i sitt bagage. Och de kramar fortfarande diktaturer. Och är så extrema så att Löfvén sagt att han inte vill ha med dem att göra när det gäller försvars- och utrikespolitik!

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/4/1/?item=art_art-s1/893

 
Ingen bild

fd kollega

30 november 2012 23:14

Kul att det uppmärksammas att ni också jobbar politiskt.
Ha en skön helg, kanske lite kontakt med ett vackrare och mer energigivande alvar än allvaret i veckan?

 
Ingen bild

Calle

30 november 2012 23:36

För att ungefärligt citera den tragiskt bortgångne William Petzäll som chockades av hur meningsmotståndarna betedde sig:
" Ju mer vi utsattes för, desto mer sammansvetsade och taggade blev vi att driva vår politik".Tror det gäller idag också.

 
Ingen bild

MartinA

1 december 2012 02:05

TA är en klippa. Och en hedersman. Och en god man som uppmärksammar gott arbete. Det är synd och skam att jag inte längre sympatiserar med SD när SD har män som TA.

 
Ingen bild

Rännstensmedia

1 december 2012 02:28

Ännu ett stjärnskott hos DN,en dömd vänsterextremist som mördat en meningsmotståndare med fem knivhugg då han ansåg att denna var rasist.
Vem?
Jacques Henri Wallner, född 20 december 1956, är en svensk journalist, föreläsare och debattör, som sedan åtminstone 1991[1] arbetar på Dagens Nyheter.
Numera är han redaktör för Dagens Nyheter-avdelningen DN Motor, och tidigare har han varit bland annat allmänreporter, ekonomireporter, redaktionssekreterare på näringslivsredaktionen Arbete & Pengar, chef för ekonomiredaktionen, sommarkrönikör och utrikeskorrespondent.
Åren 1993, 1997, 1999 och 2000 var han under korta perioder fotograf för Expressen. Han har medverkat i bland annat Robert Aschbergs TV-program i TV 3 1997 och 1998.
År 1989 arbetade han på Tidningarnas Telegrambyrå
http://i50.tinypic.com/fmtegw.jpg

 
Ingen bild

Rännstensmedia

1 december 2012 02:53

Ex-pressen och aftonlognen.se diskuterar SD på DDR-Aktuellt,ett riktigt medialt självmål!
Se här,börjar 8,40min in i programmet:
http://www.svt.se/aktuellt/se-program/30-11-21-00?autostart=true

 
Ingen bild

Magentan

1 december 2012 03:09

Obs! MYCKET INTRESSANT information om Henrik Arnstads lögnkarriär som s.k fil.kand

http://www.dumpt.com/img/viewer.php?file=s26huk80f2exl1mh9hj9.jpg

Fil.kand tillhör de skyddade yrkestitlar som det är straffbart att missbruka!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Skyddad_yrkestitel

Henrik Arnstad skrev en artikel i DN 15 nov om hur fascistiska och rasistiska sverigedemokraterna är.

http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti

 
Ingen bild

DNs Refaat El-Sayed

1 december 2012 05:50

Ett färskt studieintyg från Stockholms universitet visar att Henrik Arnstad har läst 60 högskolepoäng ”historia för journalister” samt tre ytterligare kurser på vardera 7,5 högskolepäng.

”För en fil.kand krävs 180 hp (120 p), Henrik Arnstad har 82,5 hp avklarade kurser”, skriver Malin Zetterström, handläggare på systemförvaltning för Ladok/SISU, i ett mejl från Stockholms universitet.
http://www.friatider.se/dns-henrik-arnstad-ljuger-om-sin-historia

 
Ingen bild

Mytoman eller megalomani?

1 december 2012 06:01

DN-medarbeteren Henrik Arnstad intervjuades igår i DN om UR:s storsatsning Max 1800-tal.
Han titulerades i artikeln seriens exekutiva producent.

Huvudproducenter för serien är projektledaren Johan Romin och programledaren Max Landergård. Detta enligt UR.

Men när DN skrev artikeln igår utgav sig tidningens egen medarbetare Henrik Arnstad sig för att vara seriens exekutiva producent. Han intervjuades i en längre artikel och berättade om serien.
Ulrika Arlert är biträdande redaktionschef på ungdomsredaktionen på UR.
– För oss är det hela väldigt enkelt. Han är inte exekutiv producent. Henrik har producerat ungefär 15 minuter av tre och en halv timmes program.
http://www.resume.se/nyheter/dagspress/2009/05/07/dn-artikel-uppror-ur/

 
Ingen bild

Ludvig

1 december 2012 07:20

Jag har i alla fall tappat all respekt för Pierre Edström sedan han klädde sej i sorgkläder.

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 december 2012 07:28

Ännu en balanserad ledarartikel i Smålandsposten av Marika Formgren.

SD och medier som vill uppfostra
LEDARE i dag 00:30 | Uppdaterad i går 17:34

Under 2,5 veckor har Sverigedemokraterna skakats av kriser; rasistiska och sexistiska smädelser, lögner och järnrör. Toppföreträdare har lämnat sina uppdrag. Opinionsmätningar visar att väljarnas stöd är oförändrat eller ökar.

Läs hela på Smålandsposten .
http://www.smp.se/ledare/sd-och-medier-som-vill-uppfostra(3547733).gm

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 december 2012 08:52

Rännstensmedia : Man undrar ju hur en kille som Anders Lindberg kan stå och leka med ord när 30 års av misslyckad integration är ett faktum

Dessa kommunister måste vara livrädda för SD och det är klart för eller senare kommer folkrörelsen "efter" dom.

Sedan tror man inte man hör rätt när Anna Dahlberg pratar om minskad invandring, " Man är rädd för att skriva något som gynnar SD"
SD är ju en massa människor svenskar som stödjer partiet märkligt resonemang, man får intrycket av att SD består av 20 dödsknarkarnazister.

Båda två är 25 år efter i frågan , konstiga människor.
Sedan undrar man om Demkert skall prata om outbildade människor när SD passerar 25% ?

När skall Lindberg börja diskuttera kompetensen och utbildningen på dom som väller in i landet killen lever ju i en fantasivärld
När skall dessa tre förstå att SD är en folkrörelse dessutom tvärförbannade dom fattar helt enkelt inte vilken ilska dom leker med idag.

Gubben och Gumman skriver som fristående Sverigevänkiga journalister utan koppling till Alfsson,SD eller Skojturkarnas oikofobsällskap

 
Ingen bild

Thoralf A

1 december 2012 09:14

Gubben o Gumman

" Man är rädd för att skriva något som gynnar SD"

Jag reagerade också på detta uttalande. Hur sant något än är får man inte skriva det i media för det kan gynna SD.

Så länge media har den inställningen är SD ensamma på planen. När media sedan kommit över detta stadium ökar SD i raketfart om inte 7-klövern ändrar sin politik, vilket i dagsläget är otänkbart när även "Lövet" mer och mer målar in sig i samma hörn som "Fredde".

Frågan är om Löfven kan sitta kvar om det grävs lite mer i mutaffärerna kring Jas-försäljningen till Sydafrika.

 
Ingen bild

Tony

1 december 2012 09:17

Arnstad är ju kommunist, så det är ju inte konstigt
att han ljuger om sina meriter, det kommunistiska
systemet är ju uppbyggt på en stor lögn, så han följer
så att säga bara sin ideolologi. Sen är det trist att
sådana personer som han får en så pass upphöjd position
i samhället! Men sanningen brukar för det mesta komma
ifatt lögnaren, och så har ju skett i detta fall!

 
Ingen bild

AWSvensson

1 december 2012 10:28

Blekinge Läns tidning konstaterar:Under november månad har antalet LO-anslutna som stödjer Sverigedemokraterna ökat från 11 till nästan 14 procent.
- Det är alarmerande siffror som bottnar i rädsla och utanförskap, säger Jussi Gröhn, ombudsman för LO-distriktet Sydost.
Nog är det alarmerande att inte fler LO medlemmar förstått vilka de ska hålla i handen när det brakar ihop.

 
Ingen bild

lennart l

1 december 2012 11:21

I TV, radio och tidningar pratas och skrivs det dagligen OM SD, men ingen är intresserad/vågar att prata MED Sverigedemokraterna. Bara då det gäller "skandaler", då får reportrarna ta kölapp.

 
Ingen bild

Dille

1 december 2012 11:34

Ung vänster verkar mera som en maffia än ett politiskt organ. Det var inte bara hot, mötesstörningar och våld mot oliktänkande:
http://www.exponerat.info/ung-vanster-har-fatt-bidrag-pa-falska-underlag/
Och detta tiger pressen nästan om! Annat är det när det finns lite skvaller om SD

 
Ingen bild

Stefan A.

1 december 2012 11:40

Kampen mot nomeklaturan måste föras 24 tim dygn 365 dagar om året så ska det nog gå att återinföra demokrati även i Sverige,annars är risken stor att vi under lång tid får fortsätta leva under demokraturen med sju partier och mainstream media...och nu skidåkning, expertkommentatorerna blev överlycklig över norsk seger i damloppet, det blev inte jag, jag vill se svenskt i topp..är man rasist då?

 
Ingen bild

Hulda

1 december 2012 11:43

Tittade på Aktuellt igår. En debatt med Anna Dahlberg från Expressen och en kille från Aftonlögnen.
Debatten var om SD och självklart utan någon partirepresentant.
Men Anna Dahlberg verkar fatta att SD är en kraft som inte går att stoppa.
Killen från Aftonlögnen verkade ha en lång väg till den insikten..

 
Ingen bild

Kommunerna går på knäna,undrar varför?

1 december 2012 11:59

Förra året ökade kommunernas skulder från 166 miljarder kronor vid utgången av 2010 till 203 miljarder kronor vid utgången av 2011 (se tabell längre ned).

Färska siffror som SCB tagit fram i veckan visar att kommunernas skuldberg fortsätter att växa. Vid årsskiftet uppgick kommunernas samlade skulder till 203 miljarder kronor. Vid utgången av tredje kvartalet hade siffran ökat till 215 miljarder.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/30/kommunernas-skuldberg-vaxer/

 
Ingen bild

Svan Dacke

1 december 2012 12:01

S-utspel om studiedagar får kritik av nämndledamöter
ALVESTA i dag 10:10 | Uppdaterad i dag 10:11

Moderaterna är emot S-förslaget att lärarnas studiedagar förläggs till muslimska högtidsdagar.
– Ska nämnden också börja hantera ledigheter efter katolska eller judiska högtider, ska vi ta hänsyn till älgjakten?, frågar sig Thomas Johnsson (M), ordförande i nämnden.

Mera i Smålandsposten
http://www.smp.se/nyheter/alvesta/s-utspel-om-studiedagar-far-kritik-av-namndledamoter(3548203).gm

 
Ingen bild

Kriminella politiker i sjuklövern

1 december 2012 12:04

SD är korgossar jämfört med dessa

http://exilen.forumotion.eu/t239-samlingstraden-kriminella-politiker-i-sjuklovern

 
Ingen bild

biran

1 december 2012 12:38

rshamn Socialdemokraten Stefan Windh tar nu time out från sina politiska uppdrag i Oskarshamn. Kommunrevisorerna utreder om en upphandling, som resulterat i att Windhs företag anlitats, gått rätt till. http://www.realisten.se/2012/12/01/stefan-windh-tar-time-out/#disqus_thread

 
Ingen bild

Kriminella politiker i sjuklövern

1 december 2012 12:45

@biran
Ännu en ekonomisk brottsling som Socialdemokraterna producerat,dom är som kommunisterna i gamla öststaterna där eliten smorde kråset på invånarnas bekostnad!
http://exilen.forumotion.eu/t239-samlingstraden-kriminella-politiker-i-sjuklovern

 
Ingen bild

Vänsterextrema sekten DN

1 december 2012 12:54

Dagens Nyheter presenterar idag sin recension av året julkalender i SVT.
Sveriges vägledande mediaorgan antyder att det snart får vara nog med skrämmande barnprogram, som visar fram människor med olämplig livsstil: En intakt barnfamilj.

Oroande könsstereotyper
DN har förhandsgranskat julkalendern genom att titta igenom de första avsnitten. Det positiva som tidningen kan hitta med den avbildade familjen är att att pappa Stig tillhör det ”älskade klantpappe-facket”. ”Det man kan oroa sig över är könsstereotyperna.” Det blir en ”traditionellt berättad saga” med ”kärnfamiljsmys”.

Ett gift par med olika kön, med flera barn och ett fungerande familjeliv är inte längre en familj, utan om kärnfamilj, dvs en förlegad samlevnadsstruktur som lever kvar från ett äldre och sämre samhälle. Det som började som 70-talsvänsterns dröm, har blivit 10-talets sanning: Svenska ”kärnfamiljer” är i minoritet. Uppenbarligen en irriterande minoritet.
http://www.friatider.se/dn-oroat-for-karnfamiljsmys-till-julen

 
Ingen bild

Kriminella socialister

1 december 2012 13:04

Påhittade namn och kurser.
Även Ung Vänster i Norrbotten har lurat till sig bidrag från landstinget.
Exakt hur mycket är inte klarlagt än, men som i SSU:s fall kan det handla om uppemot en miljon kronor som utbetalts på falska underlag.
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/bidrag-pa-falska-underlag-7316998-default.aspx

 
Ingen bild

Ex-pressen,att dom bara orkar!

1 december 2012 13:24

Den förtalsdömde SD-mannen Markus Wiechel tar nu plats i riksdagen.

Om avhoppen från partiet fortsätter riskerar partiet att få in en avpolleterad partitopp, en politisk vilde, en SD-ord­förande som omhändertagits för fylla och en som misstänks ha varit inblandad i ett internt örfilsbråk.
Expressen har kartlagt SD:s riksdagsersättare - som kan förlänga partiets mardröm.
Japp detta generar mer röster till folkrörelsen Sverigedemokraterna!
http://www.expressen.se/nyheter/ersattarna-riskerar-forlanga-mardrommen/

 
Svensson

Svensson

1 december 2012 13:33

Sverigedemokraterna är mycket duktiga på ekonomi, man tar tillvara på skattebetalarnas skattepengar. Vilket inte regeringen gör.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Medborgaren

1 december 2012 14:02

Ex-pressens lille Mattson ljuger även när han anstränger sig att tala sanning, hopplöst fall således!
Herr Mattson påstår att han tycker det är viktigt att politikernas handlingar kommer till allmänhetens kännedom via medierna, dessvärre lyser artiklar om ungkommunisternas bedrägerier, invandrarföretagens bidragsmiljoner, mm mm mm mm med sin frånvaro i slaskpressen!
Fulmedia tycks ha någon slags filter på sina datorer, som enbart släpper igenom smutskastning av SD!
Hur vore det att uppdatera Ex-pressens o Aftonslaskans datorer o murvelhjärnor så att allmänheten får objektiv och oförvanskad information?

 
Ingen bild

Lotta

1 december 2012 17:15

@MartinA

"Det är synd och skam att jag inte längre sympatiserar med SD när SD har män som TA." Själv kommer jag aldrig någonsin rösta på något annat än SD. Jag beklagar att du inte längre sympatiserar med SD. Frågan är varför du inte gör det och vilket/vilka alternativen är för dig att rösta på?

 
Ingen bild

Nalli

1 december 2012 20:24

EN STOR ELOGE TILL LANDSTINGSGRUPPEN
@Thoralf Alfsson

“Sverigedemokraternas landstingsgrupp i Kalmar län har gjort ett hästjobb med årets budget.”

Det här var verkligen bra, det är så här en slipsten ska dras.

 
Ingen bild

Patrik

2 december 2012 12:35

@ Thoralf

Tack för ett bra svar. Självklart ska du inte röja dina källor.. det är inte det. Det är sättet du använder dessa på som gör hela argumentationen löjesartad. Få gärna intel från andra men använd egna ord och ta fram fakta istället för att sprida "citat" runt dig.

Jag är alltid ute efter en nyanserad debatt. Ska man jämföra V (ja, de använder bara en bokstav nu för tiden) och SD så kan man väl säga att den nyansen saknas till stor del. Pajkastning á la USA-valet 2012.

Btw. Jag gillar verkligen din artikel om landhöjningen. Där gör du ditt jobb bra! Konstruktivt och sansat. Det ÖPPNAR för debatt istället för att få populistiskt fokus på vem som är dum och vem som är bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se