thoralf

Direktlänk till inlägg 28 november 2012

LÖGNAKTIG RUBRIK

Av Thoralf Alfsson - 28 november 2012 21:52

Så praktiskt det är för tidningarna att aldrig artikelförfattarna sätter rubrikerna på artikeln. Därmed finns det aldrig någon ansvarig när rubrikerna blir ”felaktiga”.


Igår fick vi ännu ett sådant exempel i lokaltidningen Östran. Sverigedemokraternas landstingsgrupp för Kalmar län hade kallat till presskonferens under måndagen. På tisdagen publicerades en artikel skriven av Ulf Carlsson som var helt ok. Men rubriken var fullständigt fel.


”Ingen akut sjukvård till illegala flyktingar”


 

 

I artikeln kan man dock läsa det rätta.


”Partiet säger också nej till att ”utlänningar som befinner sig i Sverige illegalt ska kunna få icke akut sjukvård på skattebetalarnas bekostnad.”


Med andra ord tvärtom mot vad rubriksättaren på Östran påstår. Endast akut sjukvård till personer som befinner sig illegalt i Sverige.


Att inte ge akut sjukvård är ett brott mot Hälso- o sjukvårdslagen och det är inget som Sverigedemokraterna har för avsikt att ändra på. Bara rubriksättaren på Östran.


   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jonas Nordh

28 november 2012 22:03

Dom kanske på allvar vill bli arbetslösa..

 
Ingen bild

AWSvensson

28 november 2012 22:07

Illegala flyktingar, det finns inga illegala flyktingar,får man flyktingstatus så får man stanna. Spelar ingen roll hur ofta detta upprepas , budskapet som ska förmedlas får ingen effekt om man skriver illegala immigranter.

 
Ingen bild

Micael Foghagen SD-Kalmar

28 november 2012 23:01

Har mailat tidigare i kväll till Ulf Carlsson i ämnet och begärt rättelse, inklusive att ordet flykting skall ersättas med tex invandrare

 
Ingen bild

Hacke

28 november 2012 23:18

Det är skamligt låg nivå på den svenska journalistkåren.
Inte konstigt att det ser ut som det gör i landet med en sådan "tredje statsmakt" där det enda som tycks krävas är hundraprocentig pk-trohet.

 
Ingen bild

Patrik

28 november 2012 23:34

Rännstensblogg...

 
Ingen bild

Skånepåg

28 november 2012 23:34

@ Hacke

Ett exmpel på detta.

Här har Expressen en "stjärna" vid namn Karin Olsson. Hon har grävt djupt i Expressens lager av "bra att ha i brist på nyheter" och hittat följande som hon avslutar sin artikel i Expressen med: "Där stöveltrampen hörs på nytt, där trivs Erik Almqvist."

Var i h-e kommer dessa märkliga figurer ifrån.

http://www.expressen.se/kultur/sds-sallskapsresa/

 
Ingen bild

Det luktar Ex-pressen fejk

28 november 2012 23:44

Enligt Ex-pressen.se så hittades väskan i dag på en restaurang, där Isovaara glömt kvar den.
I kväll lämnades också en väska in till riksdagen, strax efter klockan 20.00 Företrädare för SD fick ett samtal av riksdagens larmtjänst.
– De sa att en anonym person lämnat in en ryggsäck som påstås vara Isovaaras. Den är i ett säkerhetsskåp och ska röntgas, den anses väl vara en potentiell säkerhetsrisk. Hela saken verkar märklig, för om den hittats på en restaurang är det märkligt att den lämnats in på det här sättet, säger SD:s pressekreterare Martin Kinnunen.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 november 2012 23:57

@ Det luktar Ex-pressen fejk lång väg.

Instämmer helt.

I och med att han var rullstolsburen var han ett lämpligt objekt. Allt pekar på en skickligt iscensatt aktion och nu skall det bli intressant att se vad som blir nästa steg, eller man har fått "kalla kårar"?

 
Ingen bild

Skånepåg

29 november 2012 00:02

@ Patrik

"Rännstenslogg"
Inte dåligt ordval för att komma från ett rännstensdrägg!

 
Ingen bild

Skånepåg

29 november 2012 00:06

F´låt skall vara Rännstensblogg, jag missade ett "b".

 
Ingen bild

Patrik

29 november 2012 00:06

Det finns onekligen en risk för att Isovaara blir nästa martyr. Bara för att han uttalar sig rasistiskt mot en riksdagsvakt.

 
Ingen bild

Patrik

29 november 2012 00:09

@Skånepåg - jag bryr mig inte om hur du stavar. Man knappar fel ibland. Det är inget konstigt. Det gör jag också. :)

Men att komma med ett personligt påhopp är väl lite under bältet va?

 
Ingen bild

Skånepåg

29 november 2012 00:12

OK, då tar vi det från början så att det inte blir fler ev. missförstånd. Vad avser du då med Rännstensblogg?

 
Ingen bild

lennart l

29 november 2012 00:17

Stämmer det att Isovaara:s väska hittats på restaurangen där han festade till (söp) och han var så full att han trodde han blivit bestulen så är det för jävligt. Ett riktigt klantassle för att uttrycka sig milt. Att sätta Jimmie Åkesson i den här knipan så nära efter det förra mediadrevet är inte försvarbart. Det har vi inte råd med. Det borde varit nolltolerans mot sprit istället för mot rasism, rasister finns i alla partier, vem kommer inte ihåg de smygfilmade valstugsreportagen där både vänster och höger uttryckte vad de egentligen tyckte om invandring och bidrag.

 
Ingen bild

Patrik

29 november 2012 00:19

Thoralfs tidigare blogginlägg där han hånar medier för att komma med osanning rubricerades "Rännstensmedier". Där han menar att medier kommer med felaktiga uppgifter.

Efter senare inkommen information visar det sig att det snarare rör sig om att den här bloggen snarare kan benämnas som en "Rännstensblogg". Uppenbarligen verkar de verkliga felaktiga uppgifterna kommit härifrån.

Det jag ganska cyniskt menar med kommentaren är att man faktiskt bör söka ordentliga fakta innan man går ut med en "sanningen" som riksdagsman. Fast det kanske är så här han jobbar. Vad vet jag.

 
Ingen bild

Kalle

29 november 2012 00:21


""SD_LEDAMOT VILL HA FLER FLYKTINGAR

Sverigedemokraten Elof Bergström röstade ja till att Härjedalens kommun ska ta emot 60-talet flyktingar inom kort."" källa SvD

Kommer SD Elof Bergström att utslutas ur SD eller kommer han att omfamnas av SD Åkesson???

Det är 10 000 kronorsfrågan!!!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-ledamot-vill-ha-fler-flyktingar_7709892.svd

 
Ingen bild

lennart l

29 november 2012 00:29

Kalle 00:21
Tydligt att man inte kan skylla alla felaktiga beslut på spriten.

 
astrid

astrid

29 november 2012 00:34

Är ordet blatte förenat med så mycket negativt. Det finns något som heter "Blatteförmedlingen" om kammar hem ca 25 milj / år på att ge nysvenskar arbete inom fas 3 (se goggel)

http://astrid

 
Ingen bild

Skånepåg

29 november 2012 00:52

@ Patrik

Du inser tydligen inte att här är något som inte stämmer.
Väskan var försvunnen i 18 timmar.
Väskan lämnades anonymt in till riksdagen.
Vakten har tydligen dragit tillbaka sin anmälan.

Här är definitivt något som inte stämmer. Och massmedias vinklingar förtjänar mer än väl epitetet rännstensmedia. Och inte minst för den skrynliga SD-valsedeln i rännstenen som prydde hela Expressens förstasida inför valet 2010. Det är sådant som försiggår i diktaturer hos media, men något sådant svinaktigt har aldrig tidigare skett i Sverige av den 3 statsmakten. Detta visar att man inte objektivt vill rapportera vad som sker utan styra enligt deras agenda. Man har totalt missbrukar sin roll som den tredja, och för folket så viktiga statsmakten, att bevaka de som har makten. Därför är ordet rännstensmedia oerhört passande i åtskilliga sammanhang.

 
Ingen bild

s-e karlsson

29 november 2012 04:56

En stor eloge till SD "grabbarna" Claus Zaar ,Mattias Bäckström Johansson och Bo Karlsson som kämpar på i motvind i Kalmar läns landstingsfullmäktige ! Bra gjort !

 
Ingen bild

Tony

29 november 2012 05:27

Men varför köps skiten? Varför slänga pengar på denna
lögnaktiga parodi på en tidning? Sluta köp Ex-pressen,
låt alla bokpaket från Bonnier koncernen gå oöppnade
rakt ner i soptunnan!

 
Ingen bild

SD påverkar

29 november 2012 05:49

Nu är det bara att sitta lugnt i båten!
Enade vi stå söndrade vi falla.

 
Ingen bild

Nytt SD rekord Novus 8,6%

29 november 2012 06:06

Det är därför SD jagas med blåslampor.
Sug på den vänstermedia med Ex-pressen i spetsen

 
Ingen bild

SD påverkar

29 november 2012 06:10

Stödet för Sverigedemokraterna är rekordstort i den senaste väljarbarometern från Novus som presenteras av TV4Nyheterna idag. Trots den senaste tidens skandaler går partiet framåt med 2,1 procentenheter till 8,6 procent.

Den senaste tidens skandaler har skakat Sverigedemokraterna. Men trots avslöjanden om att högt uppsatta partimedlemmar uttryckt sig både rasistiskt och kvinnoförnedrande har opinionen inte påverkats negativt för partiet – i vart fall inte på kort sikt. I Novus mätning för november är stödet för SD rekordstort.

De nya väljarna vinns framför allt bland äldre personer samt i Stockholmsregionen. I första hand kommer dessa från Socialdemokraterna och Moderaterna.

http://politikerbloggen.tv4.se/2012/11/29/novus-rekordsiffror-for-sd-i-nya-valjarbarometern/

 
Svensson

Svensson

29 november 2012 06:42

Svenska journalister tycks tappa tempo för var dag som går.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

29 november 2012 07:03

Det lackar mot jul. Får man öppet visa att man vill fira denna högtid? Vågar man sätta upp julstjärnor i fönstren, eller kränker man någon med detta? Vet inte om jag vågar. Jag skall i alla fall ge mina barnbarn julklappar. Den bästa julklapp man kan ge barnbarnen i dessa tider är att för deras räkning sätta in valfritt belopp på SD:s valfond. Kvittot på inbetalningarna förses med glada julmotiv och levereras i traditionella julklappspaket. Barnbarnen har då chansen att plocka fram dessa julklappar genom åren och förstår då att farfar/morfar ville oss väl och gjorde vad han kunde för att vi skulle få leva i ett humant/svenskt samhälle. Det unnar inte 7-klövern dem. Om det verkar lite tråkigt för barnen kan man ju komplettera med någon billig leksak eller en liten peng.

 
Ingen bild

Medborgaren

29 november 2012 07:11

SD ökar så det knakar, som trots, eller tack vare Ex-pressen o övrig slaskmedias taffliga försök med smutskastning av duktiga SD-människor!
Det är bara att konstatera att vanligt folk är smartare än usla tidningsmurvlar.
Hög tid att slopa all form av presstöd till dessa undermåliga parasiter, en halv Miljard friska skattekronor betalar vi skattebetalare årligen till dessa skittidningar, ändring kräves snarast!

 
Ingen bild

Nytt SD rekord Novus 8,6%

29 november 2012 07:23

Novus har för den här mätningen intervjuat 2500 personer per telefon under tiden 22 oktober – 25 november 2012.
Andelen osäkra väljare är 12,7 procent. Intervjuerna är genomförda av Norstat.
Fler procent att hämta hos 12,7% osäkra väljare
http://www.novus.se/media/10728/novus_v_ljarbarometer_28_november_2012.pdf

 
Ingen bild

Hacke

29 november 2012 09:48

@ Skånepåg

Ja, det var ännu ett lågvattenmärke av Expressen och K Olsson. Hur många krönikörer ryms det egentligen. Är det bara hatdrev och infantilt pk-tyckande som gäller numera inom den så kallade journalistiken.
Efter att ha lyssnat på P1 Morgon idag ser det närmast lika illa ut i det som ska vara fri och obunden public service.
Tur att det finns sunda alternativ till sk-ten idag.

 
Ingen bild

J

29 november 2012 10:31

Tur att riktig media lägger större vikt vid att granska källor än vad Thoralf gör. Bara för att svergiedemokrat påstår at han blivit hotad av invandrare måste det inte vara sant. SVT insåg det, det gjorde inte du, Thoralf.

 
Ingen bild

Lars-Inge

29 november 2012 10:40

O.T

Riksdagsmannen Per Åslin i Centerpartiet tycker att han är så duktig, att staten skall betala hans julklappar. Han fick nej av Skatteverket. Myndigheten upptäckte också att Åsling försökt dra av samma kostnad två gånger för sitt boende i Almedalen.

Och som "grädde på moset" är Åsling Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson och ledamot i Finansutskottet. Tydligen en typisk representant för Centerpartiet och vars agerande visar vilken moral och etiska regler som man accepterar inom detta parti.

http://www.dn.se/ekonomi/riksdagsman-ville-dra-av-for-julklappar

 
Ingen bild

Lars-Inge

29 november 2012 11:08

@ J

"Tur att riktig media...."

Intressant, kan du ge ett exempel på detta. Ett riktigt media har säkert gjort en stor grej av den i veckan av ett invandrargäng halvt ihjälslagna SDU-representanten i Krlskrona. Så nu vill jag gärna ha tillgång till vilka riktiga medier du avser, så att även jag kan hålla mig uppdaterad med korrekta fakta.

 
Ingen bild

Nalli

29 november 2012 11:12

@Skånepåg
Torsdag 29 nov 00:52
Patrik

"rännstenen som prydde hela Expressens förstasida inför valet 2010. Det är sådant som försiggår i diktaturer hos media, men något sådant svinaktigt har aldrig tidigare skett i Sverige av den 3 statsmakten."

@kvällsbockenpåhugget
Torsdag 29 nov 07:03
"Det lackar mot jul."

Vad jag saknar möjligheten att kunna trycka på GILLAKNAPPEN och kunna skriva en kommentar direkt

 
Ingen bild

teekay

29 november 2012 11:18

Det kanske är dags för Jimmy Åkesson att vädja eller helt enkelt
införa förbud för restaurangbesök med för mycket kröka.
Skandalpressen huvudsakliga uppgift är ju att snoka efter skandaler fram till valet som skall drabba SD.

 
Ingen bild

Patrik

29 november 2012 16:01

@ Skånepåg.

Du hade rätt, det var nåt som inte stämde...

I mina ögon är det här en rännstensblogg eftersom Thoralf står och skriker "hets mot nationalisterna!" (eller vad SD:are kallar sig nu för tiden) innan han ens har en aning om vad som har hänt... Lite som pressmeddelandet från SD som försvann på ett par timmar. Man börjar ju se lite mönster angående vem som påverkar vissa saker bakom kulisserna hos SD.

 
Ingen bild

Lars-Inge

29 november 2012 20:41

@ Patrik

"eftersom Thoralf står och skriker "hets mot nationalisterna!"

Var det på "läktaren" på Sergels Torg han skrek detta och på samma plats där Lars Ohly helt upphetsad till vansinne efte valet 2010 skrek, att nu skall utomparlamentoriska metoder tillämpas mot SD. I så fall verkligen dumt gjort, eftersom de låter illa och lite som ett eko och svårt att uppfatta när man står nere på "plattan".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se