thoralf

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

KLIMATLOGIKER?

Av Thoralf Alfsson - 27 november 2012 21:11

Jag tror att oavsett vem jag skulle fråga i Kalmar om medeltemperaturen har stigit i Kalmar under de senaste 25 åren skulle jag få samma svar.


Visst har medeltemperaturen stigit! Visst har det blivit varmare! Ingen snö på vintrarna!


Jag tror att jag kommer finna väldigt få som har en annan uppfattning i Kalmar.


Vi pumpas nästan dagligen fulla med information om klimatförändringar genom media och inte minst politiker. Nyligen gav sig även Världsbanken in som klimatalarmister när man försökte skrämma hela världens befolkning med att temperaturen skulle stiga med hela 4 grader. Detta gjorde man genom att förutspå vilka konsekvenser en sådan temperaturstigning skulle innebära. Men många såkallade experter använder nu denna rapport som ”fakta” för att temperaturen kanske redan till 2060 kan stiga med 4 grader. Inte minst med tanke på klimatmötet i Qatar.


Jag undrar om egentligen någon vet hur mycket ”koldioxid” styr beslut inom politiken, offentlig sektor och privata företag. Hur stora summor betalas inte i klimatrelaterade skatter och avgifter som ofta baseras på koldioxid.


Media pumpar ständigt ut olika larmrapporter när det gäller klimatet och alla dessa är baserade på någon form av klimatmodeller (beräkningsmodeller). Där det räcker med att man bara skruvar på någon parameter för att få ett helt annat resultat. Men idag verkar det som att den klimatalarmist som påvisar störst förändring i den globala temperaturen belönas med medias uppmärksamhet, som t.ex världsbanken.


Tidigare under året har jag varit i kontakt med SMHI och ställt en del frågor. Men även fått en del länkar till data. Jag började därför titta på dessa data från Kalmar flygflottilj, som senare blev Kalmar flygplats när det gäller väderobservationer.


Att vi har haft en temperatur ökning i Kalmar under de senaste 50 åren kan man utan vidare konstatera. Men om det är koldioxidhalten i atmosfären som är orsaken borde temperaturtrenden vara relativt konstant. Eftersom koldioxidhalten stiger med ca 2 ppm/år och att den ökningen snarare accelererar enligt klimatforskare borde vi ha en stigande trend även när det gäller temperaturen.


Om man däremot tittar på hur medeltemperaturen utvecklats vid Kalmar flygplats under de senaste 25 åren ser man följande grafiskt (2012 är ett uppskattat medelvärde).


 


Källa SMHI.  (0,00 motsvarar 7,76 grader i medeltemperatur)


Medeltemperaturen mellan 1988-2012 har varit 7,76 grader. Siffrorna som presenteras i diagrammet är avvikelser från 7,76 grader.


Faktum är att medeltemperaturen faktiskt sjunkit något i Kalmar de senaste 25 åren. (Se den bruna trendlinjen)


Hur många Kalmarbor skulle svara lägre medeltemperatur om de tillfrågades om detta?


Frågan som vi sedan måste ställa oss är givetvis. Är det bara i Kalmar det ser ut så här? Finns de fler orter som har haft sjunkande medeltemperatur de senaste 25 åren?


Hur väl stämmer detta i så fall överens med alla klimatrapporter?


NY OMRÖSTNING!


Svara gärna på min fråga i högermarginalen om klimatrapporter.


UPPDATERING!


Har Hübinette alla hästar hemma? Jag måste ställa mig frågan att om vi från Sverigedemokraterna skall ställa upp på fler TV eller radioprogram och svara på idiotiska frågar. Vill inte journalisten förstå svaren så är det ju ingen mening med att svara på frågor.


Hübinette ville uppenbarligen inte förstå det Jimmie svarade!


Antingen är hon dum eller så spelade hon bara dum. Oavsett vilket tycker jag det inte finns någon anledning att fortsätta detta ”gatlopp” av intervjuer på samma tema.

Den dagen journalisterna är intresserade av riktiga politiska frågor skall vi ställa upp.


Jag har idag ställt upp på en intervju med finska Yle angående motionerna om dubbla medborgarskap för riksdagsledamöter. Tyvärr försov jag mig lite på morgonen samtidigt som den avtalade intervjun ramlat ur mitt minne. Så det blev språngmarsch till riksdagen i ösregnet, snabbt byte till torr skjorta och sedan rusa upp till kammarfoajén för intervjun. Vilket innebar att jag svettades ymnigt när jag var på plats framför kameran. Vi fick göra avbrott flera gånger så jag fick torka svett från pannan. Gud så pinsamt! Men jag tror det gick rätt så bra.


Åklagaren lägger ned förundersökningen mot Erik Almqvist och Kent Ekeroth. Man behövde inte vara någon Einstein för att dra den slutsatsen redan då Expressen började skriva om att polisen gjort en anmälan. Läs artikel i DN.


Att polisen gjorde denna anmälan är minst sagt pinsamt och tyder på en osmaklig politisk korrekthet inom polisledningen. Är detta en ny praxis som skall börja tillämpas inom polisen? För Expressens del visar det bara på den verkilighetsfrånvaro som existerar på de ledande tidningsredaktionerna. Men det har ju Svensson kommit underfund med för länge sedan. Vilket vi kan avläsa i de sjunkande tidningsupplagorna.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Arvid Bengtsson

27 november 2012 22:16

Medeltemperaturen i och runt våra större tätorter har ökat eftersom dessa vuxit i omfattning. Utan att känna till Kalmar, antar jag att flygplatsen där ligger närmare samlad bebyggelse i dag, än den gjorde för 25 år sedan. Det här är ju ett stort problem som gäller alla tätortsnära mätpunkter, också globalt, och de är den övervägande majoriteten av alla mätpunker som finns. Denna faktor har man försökt kompensera för i modellerna av temperaturutvecklingen, men osäkerhetsfaktorn är förstås väldigt stor.

 
Ingen bild

oveg

27 november 2012 22:30

Klimatet har alltid förändrats. Alarmisterna glömmer gärna den medeltida uppvärmningen långt innan det fanns industrier - och det fanns jordbruk på Grönland på vikingatiden.

Alf, titta gärna på denna:

http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/16/meteorolog-de-verkliga-f-rvillarna-r-klimatalarmisterna

 
Ingen bild

Tomén

27 november 2012 22:42

Socialdemokraterna presenterar en ny affärsplan för Sverige.

Det kanske vore en bra idé att styra Sverige som ett företag.
Balanserad ekonomi. Fokusera på kärnverksamheten. Sist in - först ut.

 
Ingen bild

Hulda

27 november 2012 22:51

OT
Tome'n...
Sist in, först ut. Kan inte sägas bättre!!

 
Ingen bild

Cavatus

27 november 2012 23:06

Hübinette var så dålig att hennes insats nödgar ett brev till SVT och be dem omplacera henne till inre tjänst. Det var ett riktigt lågvattenmärke. Förr var hon ganska vass i Agenda men det här var definitivt ett bevis på hur korkad denna kvinna är.

Hon försökte hela tiden kompromettera Jimmie genom att ställa insinuanta och nedlåtande frågor om riktigt löjliga saker. Dessutom lät hon inte Jimmie tala till punkt heller särdeles ofta.

Detta försök att kompromettera Jimme föll tillbaka på henne själv. Hon framstod verkligen inte som en vassaste kniven i lådan. Vilken fullständigt bortgörning från hennes sida.

Likväl gör hon det för att få cred i sina kretsar och nedlåter sig därför till detta. Och hon kommmer att få beröm i sina kretsar också, var så säker.

 
Ingen bild

fd kollega

27 november 2012 23:19

Tyvärr var även Åkesson svag idag. Jag tror ni skulle vinna på att byta ut "identitet" i vissa exempel mot "värdegrund". Det var en katastrof och Åkesson tillät sig vara kvar på hennes detaljnivå.
Att ta upp taffliga exempel med bonader, trasmattor eller dylikt förlorade Hübinette på men Åkesson kunde kontrat mycket bättre genom att svara att den svenska identiteten kommer när man förstår den svenska värdegrunden:
att man förväntas följa svensk lag
att religionsfriheten är något vi värnar men det är en privatsak
att ursprunget är viktigt men gemenskapen viktigare
att man låter sina döttrar välja att leva självständigt och få gifta sig med någon de själva väljer
att man inte gifter bort barn och ungdomar
att man förväntas lära sig språket så att man på en 10-årsperiod kan göra sig förstådd och förstå
att oavsett social/ekonomisk bakgrund så bränner man inte upp grannens bil
att när blåljus kommer för att släcka/rädda så kastar man inte sten på dem
att kvinnor och män är jämställda och att det kan upplevas kränkande för en svensk kvinna att ses som oren och inte vilja ta henne i hand
att i Sverige har vi gemensamma simhallar och där badar vi tillsammans. Utan trakasserier.

Tyvärr är det en totalsågning av insatsen ikväll. Åkesson är duktig men det syntes att han var trött på detta nu och då borde han ha lyckats lyft upp sig ovanför hennes nivå för att ytterligare visa att han är bättre än media stämplar honom.

 
Ingen bild

OT

27 november 2012 23:22

Klimat rapport från Världsbanken, borde väl få helt andra alarmklockor att ringa än klimatalarmisternas?

Nåja, låt mig berätta en liten saga.

"Det var en gång ett land som hade så höga skatter att det inte längre gick att höja dessa. Kungen var ytterst bekymmrad då pengarna redan var slut, så han sammankallde då alla landets hovnarrar för hitta ett nytt kreativt sätt att mjölka mer pengar ur den skattetyngda befolkningen..."

P.S Kungen i sagan är inte kungen av Sverige, utan bara en sådan där kung som alltid finns med i sagorna.

 
Ingen bild

Stefan A.

27 november 2012 23:23

En skandal var det, en riktig kalkon från Hübinette, samma jäv*** tjat som har ältats om och om igen i media. Trodde det skulle handla mera om Åkesson som person,hade varit intressant, och ingen jäv*** rättegång. Och denne evinnerliga Zlata som står varje normalbegåvad Svensk långt uppe i halsen vid det här laget,verkar vara mest populär på södermalm i Stockholm och förstås Malmö,annars hör man inte många prata om honom.

 
Ingen bild

Cathrin

27 november 2012 23:24

Gå gärna in här

http://www.radioochtv.se/tillsyn/granskning-av-program/anmalan/

och anmäl programmet. Som en markering om inte annat!

 
Ingen bild

SD påverkar

27 november 2012 23:44

Se idiotintervjun med JÅ här,glöm inte att efter JÅ spola fram till slutet och se det pinsamma salafistskägget Soran Ismails omvärldsbevakning.
Jag är glad att jag inte betalar licens,värre smörja får man leta efter.
http://www.svtplay.se/hubinette?visa=full

 
Ingen bild

Rättvis

27 november 2012 23:52

Ja Jimmie gjorde som vanligt bra ifrån sig. Och trots hetsen mot SD så är det gott om debatter och intervjuer med folk från SD i media.
Vem kunde drömma om detta för bara ett år sedan? Nu debatteras invandringspolitik till och med. Ja det gjorde Sällström idag med en moderat.
Snart vill säkert även sossarna ta debatten. Annars förlorar de röster.
Bäddat för fortsatt uppgång alltså

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

28 november 2012 00:27

Helt klart får det vara färdigtramsat om dessa ämnen som Hübinette och övrig vänstermedia maler på om.
Kräv att få på pränt vilka frågor som ska avhandlas,vill dom inte det så bojkotta PK-media utan bedövning.

 
Ingen bild

johan Thilander

28 november 2012 00:34

"krigsbrott"

 
Ingen bild

Magnus S

28 november 2012 00:43

Hur i fåglarna orkar Jimmie med detta?! Jag är impad av mig själv att jag orkade se det. Faan vad tröttsamt.

 
Ingen bild

Magnus S

28 november 2012 01:05

Detta är min personliga åsikt. Som Erik sa; Detta är vårt land och det säger jag rakt ur hjärtat. Enstaka kan vi ta emot som gör rätt för sig men det är politiken som är åt helskotta. Denna massinvandringspolitik som är åt fanders och vansinnig.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

28 november 2012 01:21

Något som kanske inte är unikt för svenskar med i sällskap med andra skandinaver och tyskarar så är vi ganska ensamma om det i regionen. Bristen på korruption.

http://media.transparency.org/imaps/cpi2009/

Men det är väl också bara en fånig grej som att stå i kö så att även de svaga, gamla och fattiga skall få det som också tillkommer dem.

 
Ingen bild

Mats

28 november 2012 02:07

Jag håller inte med majoriteten här. Ju värre intervjuer desto bättre. Precis alla som såg dagens intervju tog ställning för Åkesson, det är jag mer eller mindre helt övertygad om.

Alltså, så länge han orkar med det så är det bara att fortsätta. Det handlar om tiotusentals röster.

 
Ingen bild

Den lönsamma massinvandringen

28 november 2012 02:40

Så hög blir din landstingsskatt 2013
Landstinget i Blekinge – sänkning med 32 öre till 11,19 %
Landstinget i Dalarna – höjning med 50 öre till 11,16 %
Landstinget i Gävleborg – höjning med 30 öre till 11,51 %
Landstinget i Halland – oförändrad 10,42 %
Landstinget i Jämtland – höjning med 25 öre till 10,85 %
Landstinget i Jönköping – sänkning med 34 öre till 10,66 %
Landstinget i Kalmar – oförändrad 10,87 %
Landstinget i Kronoberg – oförändrad 10,65 %
Landstinget i Norrbotten – sänkning med 22 öre till 10,18 %
Landstinget i Skåne – oförändrad 10,39 %
Landstinget i Stockholm – oförändrad 12,10 %
Landstinget i Sörmland – höjning med 60 öre till 10,77 %
Landstinget i Uppsala – höjning med 30 öre till 11,16 %
Landstinget i Värmland – oförändrad 11,20 %
Landstinget i Västerbotten – sänkning med 20 öre till 10,30 %
Landstinget i Västernorrland - oförändrad 10,99 %
Landstinget i Västmanland – höjning med 50 öre till 10,88 %
Landstinget i Västra Götaland – höjning med 25 öre till 11, 13 %
Landstinget i Örebro – oförändrad 11,02 %
Landstinget i Östergötland – höjning med 65 öre till 10,92 %
http://www.aftonlognen.se/nyheter/minekonomi/familj/article15837800.ab

 
Ingen bild

Despoten som hatar SD

28 november 2012 02:53

Reinfeldt legitimerar våld mot Sverigedemokrater
http://www.youtube.com/watch?v=5bGn6ocOoaY&feature=related

 
Ingen bild

anders

28 november 2012 03:38

Om Hübinette-intervjun:
Jag tycker att Jimmie, liksom andra SD:are, gör fel när ni försöker besvara exakt vad som är svenskt och vem som är svensk. Det är ointressant vad olika människor exakt lägger i begreppen; det intressanta är att SD strävar efter ett sammanhållet land med gemensamma värderingar (som naturligtvis kommer att förändras över tiden). I kontrast till detta finns nuvarande regimens mångkulturalism där strävan är parallella samhällen och kulturer, där ex. Annie Lööf sagt att alla assimilation är av ondo. Det handlar om strävan efter ett sammanhållet Sverige eller efter ett splittrat samhälle.

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 november 2012 06:41

Moderaten Bo Frank Växjö vill stoppa "floden".

Vi får se om han lyckas, troligen inte, men kanske mera pengar från Staten (skattebetalarna) vilket troligen är vad han är ute efter

Enligt Migrationsverkets prognoser om flyktingströmmar kommer 50–60?000 asylsökande till Sverige nästa år.
–?Det är en fördubbling, en dramatisk ökning och Migrationsverket vill ut­öka flyktingmottagningen i kommunerna, säger Bo Frank.


http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/frank-hotar-saga-upp-avtal-med-migrationsverket(3542991).gm

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 november 2012 06:50

Att Bo frank Växjö är ute efter pengarna bekräftas.

----------------------------------------------------------

Steg upp fem idag för att åka till Stockholm och möte på SKL tillsammans med Per Sandberg.

Ca 15 kommuner i Sverige var där, bl a Alvesta och Uppvidinge. Det handlade om flyktingmottagande. Anders Knape, ordf i SKL, ledde dagen på ett bra sätt. Och han och SKL arbetar hårt för att driva på mot staten för att staten skall ta ett ökat kostnadsansvar. Vi träffade bl a Migrationsverket och Skolinspektionen. Hade pressträff med DN på lunchen.

Läs hela storyn

http://www.vaxjo.moderat.se/website1/1.0.1.0/4/1/?item=art_art-s1/887

------------------------------------------------


 
Ingen bild

OH

28 november 2012 07:18

Bristen på korruption???.
Tror Ni verkligen att jakten på Sverigedemokraterna beror på den av jägarna påstådda invandrarfientligheten?. Dom inser nu att SD:s politik är rätt för landet . Nu kämpar dom med alla medel för att även fortsättningsvis söka lura väljarna och därmed sko sig själva. Om SD får större inflytande blir det per automatik mängder av personer som måste lämna sina nuvarande välbetalda uppdrag. Det gäller förutom politiker troligen s.k journalister, folk inom rättsväsendet. Hur skall Rambergskan ställa sig efter sina påhopp?
Tyvärr är nog dagens Sverige det mest KORRUPTA landet i Europa.

 
Ingen bild

Ludvig

28 november 2012 07:31

Jag såg inte programmet i går kväll med idiotiska frågor, men jag tror det ändå gagnar SD att vara med och visa hur duktiga företrädarna är att svara på frågorna.

 
Ingen bild

SD påverkar

28 november 2012 07:50

Moderater hoppar av och går över till SD
Många Moderater har börjat tröttna på Fredrik Reinfeldts hat mot SD. Att prata illa om andra, när man själv inte har några politiska åtgärder. Och samarbetat med Miljöpartiet, var droppen för många Moderater. Fredrik Reinfeldts vänsterpolitik, visar hur desperat han är.
Det känns som Moderaterna, är på väg att slåss sönder. Man framställs som ett populistiskt parti, som är beredda att offra allt för att vara vid makten. Hade någon sagt, att Moderaterna skulle ägna sig åt vänsterpolitik, hade nog många skrattat. Men så långt har det gått.
Mitt tips till Moderater är, att gå ur Moderaterna. Sen går ni in på https://sverigedemokraterna.se/medlemsansokan/ för endast 200 kronor blir ni medlemmar i SD. Sen har ni ett rent samvete, och ni slipper skämmas. Tillsammans ska vi få ordning på Sverige igen.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/11/28/moderater-hoppar-av-och-gar-over-till-sd/

 
Svensson

Svensson

28 november 2012 08:02

Vädret i världen förändras, och det är nog inget vi kan styra. Det är han där uppe som justerar om lite.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

28 november 2012 08:22

Jag tycker Hübbinet gjorde ett uselt jobb. Vem är det som inbillat journalister att de gör ett bra jobb när de ställer en fråga och när de får svaret genast avbryter den de ställt frågan till? Det hjälpte inte heller att snörpa ihop pannan, lägga huvudet på sned och försöka förlöjliga Jimmie Åkesson. Sedan det ständigt återkommande tjatet om vem som är svensk. Om Hübbinet skulle flytta till exempelvis Japan skulle hon då se sig som japanska? Tror hon japanerna skulle se henne som japanska? Tror hon att hon skulle gå under epitetet japanska fast inte född i Japan? Knappast troligt något av det. Jag är övertygad om att hon skulle se sig själv som svenska som bor och lever i Japan. Detsamma tror jag att japanerna skulle säga. Jämför med de svenskar som emigrerade till USA, jag tror att de allra flesta såg sig som svenskar till sin död. Jag tror nämligen att det kan ta flera generationer innan någon vars släktingar kommit till Sverige känner sig som svenskar om de någonsin gör det. Jag brukar titta på Allt för Sverige på söndagarna. Det handlar om amerikanare vars släkt i tidigare generationer just emigrerat från Sverige till USA. Flera av deltagarna som i våra ögon är andra, tredje generationens amerikanare känner sig som svenskar. Språket är naturligtvis det allra viktigaste instrumentet för hur en individ identifierar sig men det behöver inte betyda att bara för att man kan språket är man automatiskt räknar sig som svensk. Jag tror alltså som jag tyckte Jimmie försökte fram att det är den enskilde individen som måste svara på frågan om han eller hon är svensk, inte Hübbinet, Sahlin, Reinfeldt eller journalistkåren och allt vad de heter.

 
Ingen bild

Peter

28 november 2012 08:34

Det är intressant att TA ifrågasätter medias propaganda om varför de varnar för att temperaturen höjs.
Vad är medias syfte?
Personligen tror jag det kan vara att få människor att tro att de påverkar miljön så att Eliten kan komma med förslag om extra beskattning.

 
Ingen bild

s-e karlsson

28 november 2012 08:57

Den "keringa" som kom in på slutet av intervjun var faen i mej en riktig häxa , då tyckte jag synd om Jimmie !

 
Ingen bild

Stefan A.

28 november 2012 09:03

Sedan 2007 gäller att alla riksdagspartier skall vara representerade i SVT,s förvaltningstiftelses styrelse, dax att SD kräver att få en plats och att regeringen ser till att infria stiftelsens egna regler, går lätt att ordna med en utökning av ledamöter,eller trodde sjuklövern att de skulle sitta i orubbat bo i all evinnerlig tid, ack vad de bedrog sig.Denna anonyma stiftelse är viktigare än man tror då de utser olika styrelser inom verksamheten.

 
Ingen bild

AWSvensson

28 november 2012 09:11

Eftersom Zlatans identitet är liktydigt med svensk integrationspolitik så får man med det snaraste tillsätta en expertgrupp som kan identifiera dennes identitet. Därvid skulle alla integrarionsproblem vara lösta och vi lever alla i det välmående lyckoriket Sverige. Förresten vad hade denne verklighetsfrånvarande kommunist där att göra.

 
Ingen bild

Det nya depraverade Sverige

28 november 2012 10:00

Sportbladet berättar om åtta fall där allsvenska spelare dömts för brott som våldtäkt, rån, misshandel, mordhot och rattfylla – och hur deras liv blev efteråt.

Igor Sypniewski, 38.
Yannick Bapupa, 30.
Joseph Elanga, 33.
Dulee Johnson, 28.
Patrik Manzila, 32.
Patrik Gerrbrand, 31
Dusan Djuric, 28
Daniel Mobaeck, 32
http://www.aftonlognen.se/sportbladet/fotboll/article15845412.ab?teaser=true

 
Ingen bild

Ex-pressen bör anmälas

28 november 2012 10:18

Förundersökning mot sverigedemokrater läggs ned
2012-11-28
Överåklagare Mats Åhlund vid Riksenheten för polismål har beslutat lägga ned förundersökningen om hets mot folkgrupp.

Skälet är att uttalandena vid gärningstillfället enbart har spridits till ett fåtal personer. De alternativa brotten förtal och förolämpning är preskriberade.
Förundersökning inleds inte heller för några andra brott vid det aktuella tillfället.
http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Forundersokning-mot-sverigedemokrater-laggs-ned/

Rimligtvis ska Ex-pressen anmälas då det är dom som spridit filmen till offentligheten och därmed gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp enligt överåklagare Mats Åhlunds resonemang.

 
Ingen bild

Fiona1177

28 november 2012 10:21

Jag började se på Hübinette, men när hon började tjata om vad vi har på väggarna för att vara "svensk", då orkade jag faktiskt inte titta längre. Det är dumt att gå och lägga sig om man är ilsken som en galt, svårt att somna då.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 november 2012 12:02

Anledningen till att jag är s.k "klimatskeptiker" är helt enkelt att INGEN har hittills övertygat mig att de s.k "klimatkramarna" har verkligheten på sin sida. Verkligheten är dessutom att ur svenskt perspektiv spelar det ingen som helst roll vad vi gör utsläppsmässigt i lilla Sverige. Att Miljöpartister kommer med allehanda påbud, som krånglar till livet för vanligt folk är inte så förvånande, det är ju deras enda existensberättigande och livsluft. Det vore en katastrof för Sverige om MP, Gud förbjude, skulle bli större än SD i valet 2014!

Betr. Hübinette, jag har länge undrat över varför ingen journalist är det minsta intresserad av SD´s politik. Den ena journalisten ställer konstigare frågor än den andre. Ständigt pågår dessa pseudebatter medan både migrations- och integrationsproblemen ökar med "kvadraten på tiden".
Att se och höra hur galant Jimmie hanterar alla irrelevanta frågor är en fröjd för alla sinnen. Två äldre damer har ringt mig idag på förmiddagen och berömt Jimmie. Bara att instämma!

http://www.status.st

 
Ingen bild

SD påverkar

28 november 2012 12:08

Demoskop har på uppdrag av Norrbottens-Kuriren och 24 Norrbotten genomfört en partisympatiundersökning i Norrbotten.
Två partier ökar sitt stöd bland väljarna i Norrbotten jämfört med valresultatet 2010.
Socialdemokraterna får nu 56 procent mot 51,9 procent vid riksdagsvalet 2010.

Sverigedemokraterna får nu sju procent i länet, jämfört med 3,85 procent vid riksdagsvalet 2010
http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=6641903

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

28 november 2012 12:38

@ Det nya depraverade Sverige

"Sportbladet berättar om åtta fall där allsvenska spelare dömts för brott som våldtäkt, rån, misshandel, mordhot och rattfylla – och hur deras liv blev efteråt."

Men för att få veta mer måste du betala 29 kronor.

Det hade varit bättre för folkbildningen om Aftonbladet hade spridit den informationen gratis, och i stället tagit betalt för kändisskvaller, idol och bantningsmetoder.

Och troligen hade Aftonbladet tjänat mer ekonomiskt också!

 
Ingen bild

Hulda

28 november 2012 12:50

Har alla journalister en "intern tävling" om att vara mest otrevlig mot Jimmie Åkesson?
Det blev en helt annan atmosfär med nästa gäst i gårdagens program.
Nej, nu vill vi höra Jimmie Åkesson som Sommarpratare i sommar.
Då kan han förhoppningsvis slippa alla korkade frågor....

Nästa sommar bör självklart ingen partiledare vara med i programmet, men sommaren 2013 är lämplig för honom och gärna någon annan partiledare.

 
Ingen bild

Tomén

28 november 2012 12:58

Det Nya Arbetarpartiet (Moderaterna) är inte längre borgerliga.
Socialdemokraterna är inte längre ett arbetarparti.

Är det något slags sidbyte i halvlek?

 
Ingen bild

Skånepåg

28 november 2012 13:16


Överåklagare Mats Åhlund lägger ned förundersökningen om hets mot folkgrupp i samband med den uppmärksammade filmen med flera högt uppsatta sverigedemokrater. Skälet är att uttalandena enbart har spridits till ett fåtal personer. Brotten förtal och förolämpning är preskriberade. Skulle uttalandena i sig kunna vara hets mot folkgrupp om de hade spridits? Ja, enligt min uppfattning är det missaktande uttalanden. Hade detta spridits hade det kunnat bli ett åtal, säger Åhlund. Enligt Åhlund hade det behövt vara ett tiotal personer som hörde vad som sades för att det skulle räknas som hets mot folkgrupp. Att filmen har sett av många fler har ingen betydelse, det gäller vilka som var där vid det tillfället.

Att filmen har spridits kan inte belastas de här personerna, det har Expressen gjort i ett senare skede, säger Åhlund.

Förundersökning inleds inte heller om att de tre männen beväpnade sig med järnrör. Det finns inte anledning att anta att avsikten med att ta upp järnrören var att förbereda misshandel. Det är inte heller något annat brott mot person, säger Åhlund till TT. Möjligen kan det, enligt Åhlund, räknas som brottet egenmäktigt förfarande - ett mildare stöldbrott - men den gärningen är preskriberad.

Så då är det således Expressen som skall anmälas för hets mot folkgrupp. Vem ställer upp på detta och som utan problem offentligt kan gå ut med sitt namn.

 
Ingen bild

Errbe

28 november 2012 13:30

Världsbankens klimatkompetens sågas grundligt här:

http://gd.se/ledare/debatt/1.5329116-skramskottet-4-grader

Gå sedan in och titta på förslaget till "Den Nya Världsordningen", som googlas på "Durban + oförblommerade".

De som skräms med koldioxiden vill ta makten över oss ! !

 
Ingen bild

Kalle

28 november 2012 13:32

De tre SD-musketörerna besegrade till slut den stora elaka tidningsdraken Expressen.

Härligt befriande!!!

 
Ingen bild

Mattias

28 november 2012 14:07

Obs! Tänk på miljön, köp inga skor från Brandos! ;-)
http://brandosnejtack.bloggplatsen.se/

 
Ingen bild

Pär Green

28 november 2012 14:08

Har Rättsväsendet för lite att göra?
Men undrar om det fanns någon nämndeman med i detta beslut?

 
Ingen bild

Medborgaren

28 november 2012 14:41

Utredning av SD-film läggs ner!
Det var inte helt oväntat, om man säger.
Men borde inte Ex-pressen åtalas då dom spridit budskapet till hela världens kännedom? Det kan väl knappast vara god publicistsed?
Dessutom borde väl nu istället de provocerande nysvenskarna åtalas eller?
Bara en liten reflektion i dagens sjuka PK-samhälle, om man säger.......
Annars kan man bara konstatera att för en gångs skull funkar det i övrigt ruttna svenska rättssystemet som annars alltid skyddar brottslingen men sänker brottsoffret!

 
Ingen bild

Medborgaren

28 november 2012 15:16

OT/ Ex-pressen går återigen i taket!
Nya friska attentat mot SD-folket i stort uppslag på löpsedlarna, tur att dom aldrig lär sig för även denna gratis publicitet ger ytterligare tusentals nya väljare till SD som fått nog av PK-vansinnet!
Alla vet ju hur SD-folk trakasseras av invandrare så i detta fall är det ju inte otänkbart att det är vakten som burit sig illa åt, men det glömde ex-pressen säkert att väga in!
Kanske hög tid för alla svenskar som dagligen drabbas av trakasserier o påhopp att anmäla för rasism............

 
Ingen bild

Thoralf A

28 november 2012 15:29

Enligt DN skall Lars Isovara blivit rånad av två personer med utländskt utseende och blivit av med sin ryggsäck som han alltid har hängande på sin rullstol innan den intraffade incidenten i riksdagen men det mörkar Expressen i sin artikel.

 
Ingen bild

Inside

28 november 2012 15:53

Nu har Expressen skitit i det blå skåpet!

 
Ingen bild

sarak

28 november 2012 16:05

Efter nedläggningen av förundersökningen ang. grabbarna från "filmen" och deras ursäkter, som alla hört, tycker jag, att de skall få förnyat förtroende och även få sina tjänster tillbaka

 
Ingen bild

sarak

28 november 2012 16:07

Jag understryker det som "fd kollega" skrivit ovan

 
Ingen bild

OH

28 november 2012 16:38

Pär Green
Det här förstår jag ej. På vilket sätt kan en nämndeman påverka åklagare?

 
Ingen bild

AWSvensson

28 november 2012 16:46

Jag blir upprörd av att några kan sjunka så djupt att man rånar en som sitter i rullstol detta oavsett vilken person det gäller. Tydligen så är det mer upprörande för Expressen att vederbörande reagerar vilket inte är så konstigt.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 november 2012 16:50

@ Thoralf
Ingen på Expressen tycks "låtsas om" att Lars Isovara strax innan detta hände blev rånad och antagligen även hotad av 2 invandrare, vilket säger det mesta om denna skitblaska. Att han då hamnat i ett lätt chockartat tillstånd och vad han sen sagt och gjort kan givetvis i hans fall vara en naturlig överreakation och konsekvens av det inträffade.

 
Ingen bild

MakingBacon

28 november 2012 17:32

Under åren 1932 och 1934 måste Vasaloppet inställas på grund av snöbrist. Det finns journalfilmer där man ser folk klafsa runt i sölig mark.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se