thoralf

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

JIMMIE ÅKESSON NOBELMOBBAS IGEN

Av Thoralf Alfsson - 16 oktober 2012 16:19

Det blir ingen Nobelfest för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i år heller. Nobelstiftelsen har beslutat att hålla fast vid sitt tidigare beslut att inte bjuda in SD-ledaren. Läs artikel på SR


Förra årets beslut upprörde väldigt många och de kommer inte bli färre i år. Den politiska korrektheten har återigen visat sitt fula tryne.


Om man skall se det rent partitaktiskt så är det inget fel. Jag är övertygad om att detta ger publicitet och nya sympatier. Nobelstiftelsen kan knappast sägas leva efter alla människors lika värde.


Vi hade nyligen ett helt gäng partiledare i agenda som sa sig stå upp för alla människors lika värde. Nu har de chansen och visa det genom att tacka nej till inbjudan från Nobelstiftelsen med hänvisning till att inte alla partiledare är inbjudna.  
 
ANNONS
 
Ingen bild

vmm

16 oktober 2012 16:45

Att nobelstiftelsen resonerar som dom gör är ju en sak, men hur resonerar dom partiledare som tänker tacka ja och gå på festen? Är det inte rätt självklart nu för dom att säga att det inte är särskilt roligt att gå om inbjudningarna ska skötas på det här sättet?

 
Ingen bild

HoHo

16 oktober 2012 16:48

Vad som är mest intressant är att ett parti vars ideologi tagit livet av miljontals människor blir inbjudet. Hur tänker de där?

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 oktober 2012 16:56

Undrar om Nobelstiftelsen har läst Moderaterna motion till Riksdagen 2009.

Repris från "Mopsen"

http://mopsen.wordpress.com/2012/10/08/moderaternas-korta-minne-har-ni-glomt-vad-ni-skrivit/

 
Svensson

Svensson

16 oktober 2012 17:00

Nobelfesten har blivit en sluten fest, man måste tycks som dom, sen sitter dom där och berömmer hur duktiga dom är. Vi i SD klarar oss utan inbördes beundran. Vi festar sen, när Sverige har gått under ekonomiskt av den höga invandringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Fiona1177

16 oktober 2012 17:03

Det lägger sig ett löjlighetens skimmer över hela spektaklet. Man kan knappt tro att det är vuxna människor som orkar hålla på så här. Har man levt så länge som jag gjort, så märker man att Sverige nu har blivit ett menlöst, krypande, ängsligt land. Och fort har det gått.

 
Ingen bild

Rafiq A Tschannen

16 oktober 2012 17:16

.
Kanske kan det vara en tröst för SD att ej heller den Helige Profeten Muhammad, fred och välsignelse vara med honom, hade blivit bjuden på den nobla Nobelmiddagen. Denne av Allah utvalde man, den bästa och den mest perfekta av profeterna, skulle av den hycklande Nobelstiftelsen, eftersom han inte var omnämnd i A.Nobels testamente, ej heller ha erhållit invitation. Du är sannerligen i gott sällskap, Jimmie! Allahu akbar.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

16 oktober 2012 17:22

"Människors lika värde" Bra där Thoralf, den uppmaningen borde Åkesson ta till sig

 
Ingen bild

Thoralf A

16 oktober 2012 17:24

Markku Ahonen

Jag förstår att du stödjer Nobelstiftelsens beslut!

 
Ingen bild

AWSvensson

16 oktober 2012 17:29

Läs och begrunda, läs om och om igen , ni läste rätt.
http://www.bltsydostran.se/nyheter/blekinge/polisen-efterlyser-bil%283478925%29.gm

 
Ingen bild

AWSvensson

16 oktober 2012 17:30

Den där Markku Ahonen verkar vara en retsticka,hade han inga syskon eller.

 
Ingen bild

Irene

16 oktober 2012 17:33

Nobelfesten är numera en naftalindoftande tillställning som allt färre bryr sig om och att Åkesson inte är bjuden tror jag bara är till vår fördel. Låt oss se framåt - i morgon är det partiledardebatt, det smäller högre än den urtråkiga middagen.

 
Jonas Nordh

Jonas Nordh

16 oktober 2012 17:36

Stefan Torssel har en del intressanta funderingar till Nobelstiftelsens beslut, läs gärna om ni missat krönikan.

http://avpixlat.info/2012/10/14/alfred-nobel-och-jimmie-akesson

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

16 oktober 2012 17:44

AW Svensson : En riktig buspojk är vad han är. allas lika värde är en sak , allas rätt till Sveriges socialförsäkringssystem något helt annat

 
Ingen bild

SM811

16 oktober 2012 17:55

Detta kommer att slå tillbaka på dessa ynkryggar till PK.

 
Ingen bild

charlotten

16 oktober 2012 17:55

Oj, om ngn annan partiledare tar avstånd och inte heller går för att Åkesson inte är inbjuden - ja då lovar jag att det partiet kommer att få ett uppsving i sin opinion. Man blir nästan lite ambivalent där.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 oktober 2012 18:09

charlotten

Du har en poäng där!

Tror du Göran Hägglund eller Annie Lööf förstår detta.

 
Ingen bild

Skånepåg

16 oktober 2012 18:10

Gubben o Gumman
Du vet lika bra som AWSvensson und myself, att från originaldokumentet på engelska har man (säkerligen helt medvetet med hänsyn till att det passar multikulti bättre) översatt dignity helt felaktigt med det svenska ordet värde i stället för med värdighet.
Jag undrar om Ahonens son, som lirar fotboll, har samma värde som Zlatan. Skiljer nog några hundra miljoner eller så. Skriver detta enbart för att visa hur tokigt en felöversättning blir om man nu inte har förstånd att inse vad man håller på med. Hoppas att jag nu inte var för avancerad för den avsedda personkategorin, för att andemeningen skall missförstås på rätt sätt

 
Ingen bild

Lasse

16 oktober 2012 18:20

LÄGG NER NOBELPRISET!
Man har gång på gång skämt ut sig, -Gett fredspriset till Arafat, till Obama i förebyggande syfte och till EU. ........Man måste vara gravt förståndshandikappad om man inte inser att det här sk "priset" t o t a l t gjort bort sig, LÅÅÅNGT över förverkan!

...Låt oss slippa eländet! Vore jag kungen skulle jag inte ägna en minut åt det ens.

DET ÄR PAJASFASONER

 
Ingen bild

Nissolf

16 oktober 2012 18:39

Inte bara en av norrmännens främsta EU-vurmare (Jagland) som ifrågasätts som jävig. Nu är det Svenska Akademin det gäller.

http://www.svd.se/kultur/anklagas-for-jav_7586808.svd

 
Lassekolja

Lassekolja

16 oktober 2012 18:53

Så länge den svenska journalistkåren envisas med att vägra göra sitt jobb kan trakasserierna fortsätta. En riktig journalist hade naturligtvis pressat Nobeltiftelsn på va i Alfred Nobels testamente det står något om en stor fest och att den som har den och den åsikten inte bör välkomnas. Vilken "anda i Nobels testamente" syftar Nobelstiftesen på? Vad i SD´s politik stämmer inte med andan i testamentt? Att Nobelpristagaren kan komma från vilket land som helst har varken Jimmie Åkesson eller någon annan partiledare några synpunkter på även om Ohly hade blivi extra glad om en pristagare kommit från ett kommunistland.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1094619-oonska

 
Ingen bild

Lasse

16 oktober 2012 18:53

Med tanke på fredspriset så är det där väl inget att fira genom att gå på fest. Hoppas Jimmie tackar nej den dagen han får en inbjudan.

 
Ingen bild

Gute

16 oktober 2012 18:56

Alfred Nobel hade aldrig velat att han skulle bli ett politiskt verktyg, så tyder jag testamentet.

Michael Sohlman, en gammal gråsosse kunde givetvis inte låta bli att använda detta i politisk maktkamp, vilken skam man drar över Nobel och Sverige.

Och Sverigedemokraterna drar in mängder av nya väljare, IGEN!

 
Ingen bild

vmm

16 oktober 2012 19:21

Att Jimmie eller SD skulle ha några invändningar mot att utländska medborgare får nobelpriset tror jag mest handlar om tankefel hos nobelstiftelsen.

Jag tycker det är en fin princip att vem som helst kan få nobelpriset och att ambitionen ska vara att man bara ser till prestationen. Det nobelstiftelsen nu gör är precis tvärtom - man ser till personers åsikter (i någon slags förvrängd och påhittad version, enligt mig). Helt emot vad jag tror Nobel var ute efter.

Genom att politisera nobelpriset tror jag nobelstiftelsen har inlett början till slutet på Nobelprisens storhetstid. Det har varit en fantastisk tid och jag tycker det borde inrättas ett nytt pris när Nobelprisen går ur tiden. Kanske något för FN?

 
Ingen bild

Lotta

16 oktober 2012 19:37

OT/Oj, oj, oj så ängsliga pk-media är nu förtiden. Lyssna på inslaget och känn paniken i pk-iternas hugg mot varandra. Stor komik med tanke på att tramset kommer öka i tant med att SD växer opinionsunderkning efter opinionsundersökning.

http://avpixlat.info/2012/10/16/agenda-pk-pobelns-nya-hatobjekt/

 
Ingen bild

Kurtan

16 oktober 2012 19:52

Bra att de visar var de står !

Ger inte mycket för en stiftelse som ger EUSSR Nobels fredspris då denna synnerligen anti-demokratiska fiktiva union kommer att orsaka inbördeskrig i europa !

Ett talande och tydligt exempel på att EU är anti-demokratisk är att varken Barroso (ex maoist) och Von Rumpoy (Gollum?) är valda av folket i europa... Ett annat och talande exempel på att de är anti-demokrater är att de inte respekterar folkomröstningar !!! Finns ett otal fler men dessa två räcker och blir över...

Undrar vad Nobelstiftelsen kommer att göra då SD inom kort kommer upp i 20-35 procent ? Kommer de även då att stå fast vid sitt fascistiska beslut ?!

Ett talesätt som passar in här:
Den som gräver en grop åt andra, faller oftas själv däruti !

Åkesson skall inte ge någon som helst legitimitet till Nobel stiftelsen som skändar denna samt minnet at Alfred Nobel...
MVH 
Ingen bild

OT

16 oktober 2012 20:33

Det är med stor förundran jag ser på beslutet av nobelstiftelsens att inte bjuda in SD:s partiledare!

De beslutande inom nobelstiftelsens måste ju då rent logiskt anse sig förnämare än vår egen konung!?

Att SD skulle röra om i grytan ordentligt har ju haft på känn, men inte att de skulle göra det med en elvisp!

 
Ingen bild

kalle

16 oktober 2012 20:42

Nobelfesten är inget att se, öjligen norka "fiaskoutdelningen"= fredsprisfesten med världskändisar som minglar och artister som upträder.

det SD bör göra är att skapa sitt mediabolag och sända streamad tv på webben. här är bevis på att det är framtidens sätt att nån puplik.
SD ungdom bör alldrig riksera sin säkerhet genom att demonstrer på gator och torg. ingen medelsvensson vill stå brand kraveller och bråk och bli filmad av polis ch våldsvänstern och lyssna ändå.


http://www.friatider.se/har-ar-filmtjansten-som-ska-krossa-bonnier

 
Ingen bild

Hulda

16 oktober 2012 20:57

Nobelstiftelsen har skjutit sig i foten - rejält!

Ju fler år som går som de nobbar Jimmie Åkesson från Nobelfestligheterna, desto större blir rubrikerna och uppmärksamheten när han till slut blir inbjuden.

För någon gång måste de släppa in honom, och då får de stå där med skammen....
Under tiden ökar SD,s väljarstöd...

 
Peter

Peter

16 oktober 2012 21:05

Nästa torsdag ska Kristoffer Hell vara med på SVT och förklara varför vi ska ha kvar kontanter.
skriv på uppropet: http://kristofferhell.net/till-kontanternas-forsvar/

http://kristofferhell.net/till-kontanternas-forsvar

 
Ingen bild

Tony

16 oktober 2012 21:08

Läs Stefan Thorsells krönika på Avpixlat, han
förutspår stora problem för Nobellstiftelsen, i
takt med att SD växer!

 
Ingen bild

Rafiq A Tschannen

16 oktober 2012 21:10

Ny-Européerna i Berlin är arga för att Mohammad,
fred och välsignelse vara med honom, inte blivit
bjuden på Nobelmiddagen.
.
http://tinyurl.com/MOTILLNOBELMIDDAGEN

 
Ingen bild

Lärare

16 oktober 2012 21:57

I mnorgon smäller det!
Efter Jimmies framträdande i Partiledardebatten kommer SD öka stort IGEN!

Tror inte Reinfeldt och Björklund vågar ta replik på honom, de har aldirg vågat tidigare, vi får väl se. Lööf och Hägglund kanske dristar sig till det. De brukar skicka fram Hägglund.

I går blev det två nya röster till, till SD, två av mina tidigare kolleger har nu även dom upptäckt SD! Vi tackar!

 
Ingen bild

Skånepåg

16 oktober 2012 22:00

@ Rafiq A Tschannen

Om vi nu leker hej villt med tanken att han blev bjuden och dök upp till allas förvåning rent fysiskt. Vad skulle du då ge för råd till honom beträffande käk och dricka och hur skulle han förhålla sig till alla galanta damer. Finns det inte en stor risk att hela Nobelarrangemanget skulle hamna hos DO och att hela Nobelkassan skulle kunna gå åt till skadeståndet?

 
Ingen bild

SM811

16 oktober 2012 22:16

Kan någon tipsa en av Nobelpristagarna hur Nobelstiftelsen behandlar ett Demokratiskt invalt parti i Sveriges Riksdag.

 
Ingen bild

Rafiq A Tschannen

16 oktober 2012 22:31

Vilken apart tanke, Skånepåg; hos DO expanderas arbetslinjen, Nobelkassan recirkuleras till maktetablissemanget; Mo, fred, kärlek och välsignelse vara med honom, spisar vegetabiliskt och uppvaktar chevalereskt damerna, vars borne riddare han är - se Koranen. Med sin kända förkärlek för "lascivt lammkött med kognitionskapacitet" kommer han nog slutgiltigt att inrikta sig på fröken Rööf, Inshallah.

 
Ingen bild

Skånepåg

16 oktober 2012 23:06

@ Rafiq A Tschannen

Hur du kan kopla ihop lascivt (lätt på foten) med kognitionskapacitet (en "hyfsad" förmåga att använda hjärnkontoret) förstår jag inte riktigt. Men eftersom det är höst och det ena lööfet efter det anda faller så finns det trots allt en viss logik.

Tyvärr är mina kunsakaper inom psykiatrin begränsade och den kliniskt somatiska sidan mer välbekant. T.ex visste du att om farbror doktor utför en palpation med 2 (två) fingrar i stället för en (t.ex. inom urologi, gynekologi, proktologi o.s.v.) så behöver inte snickare Olsson gå till en annan farbror doktor för att få en second opinion. Supersmart eller hur? Hade tänkt lobba för detta hos Nobelpriskommittén, men eftersom ingen inom SD har en chans på ett Nobelpris, så skippade jag planerna åtinstone för i år.

 
Ingen bild

Maja Dacke

16 oktober 2012 23:22

Något som förvånar mig är att ingen enda journalist frågade Nobelstiftelsen VILKA värderingar hos SD som de inte stöder. Det kan ju inte vara alla ...

 
Ingen bild

realist

16 oktober 2012 23:25

SD kommer förmodlingen att få minst 20 procent i nästa val och alla är ssssåååå nöjda!

 
Ingen bild

Pär Green

16 oktober 2012 23:40

Är Ni för demokrati, hoppas jag på att Ni uppmanar övriga partiledare att tacka nej, nobel-"festen"!Det blir ingen Nobelfest för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie
Åkesson i år heller. Nobelstiftelsen har beslutat att hålla fast vid
sitt tidigare beslut att inte bjuda in SD-ledaren.

http://sverigesradio.se/sida/a.
Otroligt larvigt beslut!
Hoppas att övriga riksdagsmänniskor tackar nej till detta fjanteri, för demokratin och som kollegor i riksdagen!
(många skulle säkert tycka att det är skönt att slippa denna förlegade fest)


 
Ingen bild

Ludvig

17 oktober 2012 07:18

Att det är så dålig människosyn i Nobelstiftelsen var väldigt tråkigt.

 
Ingen bild

OH

17 oktober 2012 07:26

Det är ett utmärkt beslut av nobelstiftelsen. Dom förstår att Åkesson helst skulle vilja avstå från att festa och supa tillsammans med kommunistpartierna V och MP.

 
Ingen bild

Tony

17 oktober 2012 10:04

Men vänsterpartiet är tydligen rumsrena!
Glömt är då alla dom hundratals miljoner
som fått sätta livet till för den vidriga
kommunismen, ett system som i alla högsta grad
stöds av V.P

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

17 oktober 2012 20:17

Det är bara en massa diktaturer som bjuds in och som får frotera sig med PK-eliten. Vill Jimmie Åkesson verkligen umgås med dessa extremister?

Jag tycker SD borde kräva ett bokslut, så skattebetalarna får reda på hur mycket pengar som egentligen slösas bort vid detta PK-jippo.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

s29

17 oktober 2012 22:09

Nobelstiftelsen har blivit en sandlåda.

 
Ingen bild

Bosse

18 oktober 2012 14:06

En del ambassadörer från diktaturer går ju tydligen bra att bjuda in!Lyssnade nyss på inslaget från SR,riktigt underhållande.Fick mig osökt att tänka på snillen spekulerar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se