thoralf

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012

VARFÖR STRANDBERG MEN INTE TÄPPAS FOGELBERG

Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2012 10:07

Sportkommentatorn Strandberg ”sparkas” av Sveriges Radio för att han släppt in Bosse Hansson i Radiohytten på Råsunda. Kritiken är hård mot gamla radiokommentatorer som försvarar Strandberg och Hansson. Det politiskt korrekta mediakåren agerar i samstämmighet!


När PK-kelgrisen Täppas Fogelberg skriver en synnerligen osmaklig debattartikel på SVT-debatt om Lars Vilks så är det ingen som reagerar på Sveriges Radio och väldigt få inom den politiskt korrekta mediakåren.


”Om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast. Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.”


En reaktion kommer dock från Dagens Nyheters ledarredaktion. Ledaren avslutas med följande ord.


”Det är varje medarbetares ansvar att meddela ansvarig chef om hon eller han har ett politiskt engagemang som kan komma i konflikt med redaktionens opartiska rapportering – arbetsuppgifterna kan då komma att ändras.”


Kan man hoppas på att Täppas Fogelberg gjort sitt sista Ring P1?


Dick Erixon sågar Täppas och inte minst Sveriges Radio som han anser uppmanar till mord.


"Sveriges Radios personal uppviglar numera till mord på konstnären Lars Vilks och andra som använder sin yttrandefrihet (se här). "


Läs Dick Erixons blogginlägg.

 
 
Ingen bild

Funtaren

10 oktober 2012 10:19

Jag trodde inte jag skulle få uppleva den dag när DN försvarade Vilks rättigheter. De har alltså någon sorts gräns i sitt demokratiförakt.

Kommer inte att få mig att prenumerera på DN, men det inger lite hopp om att det fportfarande går att vända denna skuta.

 
Ingen bild

AWSvensson

10 oktober 2012 10:21

Täppas Fogelberg är en ärofull apostel för PK dravlet,han uppfyller med råger de direktiv som krävs av en person i hans ställning.Ett direktiv som lyder att man ska kritisera på gränsen till fullbordat hot alla som har fräckheten att ifrågasätta islam och asylhantering, inte kan han sparkas.

 
Ingen bild

Inte-en-till

10 oktober 2012 10:28

DN:s ledarsida har även tidigare försvarat Vilk och yttrandefriheten.

Därmed inte sagt att jag kommer att återuppta min prenumeration på DN...

 
Ingen bild

mullis

10 oktober 2012 10:37

man ser hur pk-sverige har tummen i ögat på dom flesta idag,
i stort sett alla som försvarat hansson är själva pensionärer,
ska du gå emot pk idag måste du antingen vara trött på jobbet eller pensionär.

 
Ingen bild

Hulda

10 oktober 2012 11:02

Täppas är en ordtrollare och kan trots sin ögonsjukdom måla upp ett landskap på ett väldigt vackert sätt. Det ska han ha "cred" för.

Men Täppas är otroligt arrogant mot de som inte tycker som honom. Han knoppar av inringare till Ring P1 omedelbart om de inte tycker "rätt" och ibland hånar han dem rejält efteråt.
Som enväldig programledare är hans makt enorm.
Påhoppet på Vilks var verkligen ett lågvattenmärke av sällsynt sort.
Att detta skräp fått publicerats är enbart tragiskt.

Vsad gäller Strandberg, väcks tanken om vad som är rätt ord för dagen att kalla en ja, ....... någonting.
Likt ordet "socialbidrag" ändras ord som fått en negativ klang till något nytt som håller ett tag.
Se bara på ordet nybyggare. Ettförsök av Centern(?) som misslyckades totalt. Nya ord skapas regelbundet, men dessa trollkonster kan inte dölja de bakomliggande stora problemen.

 
Ingen bild

BJFO

10 oktober 2012 11:20

Jag minns när Täppas Fogelberg i Ring P1 våren 2007 eller 2008 kallade dåvarande jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni för "Mums-Mums", brun utanpå men vit inuti.

 
Ingen bild

Stefan A.

10 oktober 2012 11:27

Även SVT hakade förstås på i något som heter kulturpanelen i morse,tre "kulturknuttar" fick sitta i soffan och kräka ur sig otidigheter mot icke närvarande(naturligtvis) Bo Hansson och Tommy Engstrand "gamla stötar" "obildade" "inte vara ute i journalistiken" men andra ord ren personförföljelse, de betedde sig som...(ja jag vill inte kränka mina vänner svinen genom att skriva ut namnet)undrar om en solbränd Mohammed som sagt svarting väckt lika stor uppmärksamhet i media...eller hade man hört en knappnål falla?

 
Ingen bild

Markku Ahonen

10 oktober 2012 11:28

"Vi är inte emot invandrare utan den svenska invandringspolitiken"...säger man stup i kvarten från SD och dess anhängare. Varför går Thoralf Alfsson alltid in och kommenterar/godkänner rasistiska uttalanden. Jag gillar Bosse Hansson som fotbollskommentator men jag kan absolut inte försvara hans uttalanden och framförallt inte ursäkten han framför. Tycker du Thoralf att man kallar folk för "svartingar"? Kommentera det istället för att ursäkta uttalandet med att jämföra honom än med den ene, än med den andre. Du agerar väldigt oproffesionellt Thoralf.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 oktober 2012 11:59

Markku Ahonen

Du får ju gärna kommentera Täppas! Eller glömde du det.

Fråga till dig Ahonen. Är det rasistiskt att kalla en tjej för svennehora?

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2012 12:00

@ Marko Ahonen

"Tycker du Thoralf att man kallar folk för "svartingar"?"

Du har fått vänliga och adekvata frågor och som du inte vad jag kan minnas har besvarat en endaste gång. Varför kräver du då att andra skall besvara dina frågor? Därför hoppas jag verkigen att man behandlar dig som du behandlar andra. Ställ dig själv frågan: "Är jag verkligen så f-b bra som jag tror?" och om det skulle gå upp ett liljeholmens, lägg sedan ner dina löjliga personangrepp på Alfsson eftersom detta uppenbart är det enda skälet till att du överhuvud taget kommenterar här på bloggen. Men vill du framstå som en pajas, så är det givetvis upp till dig.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

10 oktober 2012 12:24

Thoralf
Du undviker sakfrågan. Varför ta upp Täppas nu när det handlar om Hanssons uttalanden. Det är den du ska kommentera. Och självklart är det lika rasistiskt att kalla en tjej för svennehora. Och framförallt nedvärderande. Rasism utövas från alla håll och ska bekämpas oavsett om det är en "vit" eller en "färgad" som utövar det. Där är skillnaden mellan oss, för mig är rasism rasism oavsett vem som utövar rasism.

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2012 12:29

@ Hulda och Lotta

Vi var tydligen en hel del som skickade mail till Best Western Hotell, vilket resulterade i att islamisterna fick ställa in sitt jippo och blev portade från hotellet. Se mer om detta på bifogade länk till SwedenConfidential. M.a.o en lyckad aktion!

http://www.swedenconfidential.info/2012/10/10/islamisterna-hizb-ut-tahirs-konferens-utkastad-fran-best-western-hotell-i-bromma/

 
Ingen bild

Hacke

10 oktober 2012 12:31

Det är skilland på folk och folk hos godhetsetablissemanget.
Om man som Strandberg öppnar dörren för en gammal kollega eller som Fogelberg hetsar till stormning av en meningsmotståndare borde valet vara självklart för vem som skall fråntas sina befogenheter i public service-radion.
Men nu lever vi en gång för alla i landet Absurdistan där upp är ner och bak är fram och pk-ismen upphöjts till statsreligion med evig immunitet för de rättrogna.

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2012 12:46

Ahonen skriver "Där är skillnaden mellan oss, ...". Japp det är vi evigt tacksamma för!

F.ö är ordet rasism nu så urvattnat, att det framförallt används som ett sista desperat slagträ mot alla som kritisera den förda invandringspolitiken och har totalt förlorat sin egentliga och korrekta betydelse. Något som dess flitiga användare typ Ahonen, inte heller i sin begränsade sinnesvärld tycks ha förmågan att förstå.

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2012 12:54

Nej Ahonen, det handlar inte alls enbart om Hansson eftersom rubriken på tråden är "VARFÖR STRANDBERG MEN INTE TÄPPAS FOGELBERG". Men det är klart, att eftersom du till varje pris vill smita undan det "obehagliga" förvånar det mig inte alls att du undviker att beröra detta.

 
Ingen bild

Da Capo

10 oktober 2012 12:56

*Dispatch-International* är under "Denial of Service" attack.
.
...avlyssnat i moskéen:
"I Guds namn, den barmhärtige, allt levandes Herre, Domedagens Härskare, har söner till Honom i efterföljd av och vägledda av hans Profet Mohammad, den i alla livets skiften sublima Förebilden, inte utan framgång lyckats överbelasta den server, som den ogudaktiga, genom Satans medverkan publicerade *Dispatch-International* använder. Prisad vare Allah, den allom Barmhärtige, som vägleder oss på den av Honom för alla troende anvisade raka vägen till Paradiset."

Dispatch-International använder emellertid *CloudFlare* för att hålla sig kvar på nätet när servern är nere, till exempel genom sabotage, genom att 'i molnet' tillhandahålla cachade kopior av sidor. Tyvärr är inte alla sidor - som möjligen just den du söker - cachade, men du kanske kan nå andra sidor på webbplatsen som också är av intresse.
.
http://dispatch-international.com/sv/content/weekly-alert-oct-4th-2012
.
Nej till muslimska böneutrop!
Skriv under *Dispatch Internationals* protestlista.

 
Ingen bild

Tobbe S

10 oktober 2012 13:18

Stalins utrensningar och Kambodjas "Killing Fields" får en logisk förklaring om man lyssnar på och läser av Täppas. Det föds ständigt fram nya personligheter som är villiga att kliva över hur många kadaver som helst för att få rätt.

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2012 13:24

@ Da Capo

Har gjort min plikt och skrivit på protestlistan, men har du en aning om hur/var kan man se hur många det är som har skrivit på denna lista.

 
Ingen bild

Bengan

10 oktober 2012 13:26

Man undrar lite över var proportionerna i samhället har tagit vägen. Det är både olämpligt och oartigt att kalla någon för svarting, men samma sak gäller när man kallar någon för idiot. Den stora skillnaden ligger i att om du kallar någon för svarting så blir du klassificerad som samhällets fiende nr 1 och hela pk-etablissemanget ställer alla sina samlade resurser till förfogande för att mangrant fördöma vederbörande, medan ett yttrande om att någon är en idiot resulterar på sin höjd i ett lågt mumlande om det olämpliga i yttrandet. För helvete, besinna er!

 
Ingen bild

Thoralf A

10 oktober 2012 13:47

Skånepåg

Gå med i Facebook. Bli sedan "vän" med Ingrid Carlqvist så får du mycket info via FB.

Jag tror ca 2300 skrivit på så här långt.

 
Ingen bild

Jenny

10 oktober 2012 13:49

http://erixon.com/blogg/2012/10/tappas-fogelberg-vill-se-oliktankande-mordade/

Dick skriver om täppas

 
Ingen bild

Magentan

10 oktober 2012 15:29

"HÄXJAKT PÅ RASISTISKA UTTRYCK"
Orden ovan är citat från Lars Vilks i Publicistklubbens PK-Debatt (ja, den heter faktiskt PK-Debatt) i förrgår om "Yttrandefrihet, rasism och självcensur". Nuvarande PK-ordförande Stina Dabrowski ledde debatten och deltagare var Sakine Madon, Per Wirtén, Lars Vilks, Åsa Lindeborg och Marianne Lindberg. Se och lyssna gärna:
http://www.publicistklubben.se/2012/10/08/debatt-yttrandefrihet-rasism-och-sjalvcensur/

Speciellt intressant är det att lyssna på konstnärerna Marianne Lindberg och Lars Vilks. (De övriga tuggar sitt gamla vanliga svammel.)

Vid ca 0:38:00 levererar Dabrowski följande replik till Vilks:
(Ordagrant citerat:) "Det märkliga är ju att en vanlig diskussion mellan rasister och antirasister är ju att rasisterna har ju rasistiska åsikter, och så bryts dom, men här blir det ju en diskussion mellan antirasister som påstår att du är rasist, fast du själv tycker att du är antirasist."

Denna replik tycker jag är ganska signifikativ för hela den vansinniga RASISMHYSTERI som råder i Sverige och i större delen av övriga EU. Eftersom RASISMHYSTERIN eskalerar hela tiden (i synnerhet i Sverige) passerar den dagligen alltmer absurda gränser.

I anslutning till Dabrowskis replik vill jag ställa följande frågor:
Vem bestämmer VAD som egentligen är RASISM samt VEM som är RASIST och VEM som är ANTIRASIST?
Är det enbart pursvenskar som kan vara RASISTER och anklagas för RASISM mot icke-pursvenskarna i Sverige?

 
Ingen bild

Magentan

10 oktober 2012 15:41

Citat från Fria Tider:
"SKOLA TVINGAR SVENSKA ELEVER ÄTA HALALKÖTT"
"På Praktiska gymnasium i Landskrona och Helsingborg har skolorna beslutat sig för att satsa på enbart halalslaktat kött. De elever som av religiösa eller andra skäl inte vill äta halalslaktat kött uppmanas av rektorn att äta smörgåsar, eller inte äta alls."

(Fler frågor:)
Är detta RASISM?
Kan en pursvensk rektor i så fall vara RASISTISK mot pursvenska elever?

 
Ingen bild

Magentan

10 oktober 2012 15:53

(Ännu fler frågor:)
Om rektorn i mitt inlägg ovan hade gjort tvärtom, dvs enbart satsat på svensk husmanskost med icke-halalslaktat kött samt rikligt med fläskkött, och uppmanat de elever som av religiösa skäl endast vill äta halalslaktat kött samt absolut inte fläskkött "att äta smörgåsar eller inte äta alls."

Hade detta varit RASISM?
(Är detta kanske en dum fråga? Varför det i så fall?)

 
Svensson

Svensson

10 oktober 2012 15:53

Vi svenskar är som Sydafrikanerna under Apartheid, Moderaterna var mot dom, som dom är emot oss nu.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

AWSvensson

10 oktober 2012 15:58

Det är frivilligt att äta,men nog sjutton ska de som står för fiolerna ha inflytande över viken mat som serveras. Att en iman står och gapar koranverser skulle göra köttet godkänt är så svordom dumt att det inte ens skulle kommenteras.

 
Ingen bild

AWSvensson

10 oktober 2012 16:10

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article15585714.ab

 
Ingen bild

Inte-en-till

10 oktober 2012 16:15

För jävlit av SVT att säga upp frilanssamarbetet med Strandberg. Man behandlar inte en aktad och mångårig medarbetare på det sättet, särskilt inte en person som p g a ålder står utanför yrkeslivet med ena foten. Det måste kännas oerhört bittert för honom att tvingas sluta yrkeslivet på det här sättet, särskilt som han inte har något att sätta emot och de som agerar endast gör det därför att de ser en chans att framstå som duktiga på en annan persons bekostnad.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 oktober 2012 16:17

OT "Den ofrivillige brandvakten" Hur länge skall Kalmartidingarna mörka branden på träbryggan vid fängleset 06.35
Träbryggor börjar inte brinna en vardagsmorgon av sej självt?

 
Ingen bild

AWSvensson

10 oktober 2012 16:21

GoG,nu ska du inte förstora händelsen ,en dunk med bensin och en tändsticka kan vem som helst tappa,och vem har sagt att det är invandrare,jag bara fråga.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 oktober 2012 16:39

AW Svensson ja vem fan har sagt det :=)(=:
Barometern fick bråttom att stänga kommentarsfunktionen när vi skrev att varje svensk får betala 2000kr i månaden till berikare
Då under senaste snyftaren, vilka små människor skribenter är egentligen långt under sandlådenivå.
Sanningen skola icke göra Barometerns anställda fria i allafall

 
Gubben o Gumman

Gubben o Gumman

10 oktober 2012 16:43

Finnen får väl se vad kategori unga väljare säger om saken 2014
Ett skott i foten räcker inte här
End of story

http://vcxn

 
Ingen bild

SM811

10 oktober 2012 16:49

Vet inte vad det är som far in i skallen på dessa miljökommunister. Samma fenomen som drabbar muslimerna. De blir helt fanatiska.

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2012 17:21

En allmän undring efter att ha kollat runt på olika sajter. Vem eller vilka politiska organisationer är ansvariga för Fria Tider respektive SwedenConfidential. Någon som vet?

 
Gubben o Gumman

Gubben o Gumman

10 oktober 2012 18:50

AW Svensson : Gubben o Gumman skrev "Det lyser redan på en del av Kalmars broar (SOS larm 05.35 Barometern) i en kommentar om elutsmyckning och belysning det tog Barometern bort ?

http://vcxn

 
Ingen bild

Nissolf

10 oktober 2012 19:38

G&G
Länken ni har lagt in måste vara kryp-terad eller krypt-erad, min dator hittar inte servern :-)

 
Gubben o Gumman

Gubben o Gumman

10 oktober 2012 20:02

Nissolf : Oss emellan länken la bloggen in under någon form av ep anfall det var säkerhetskoden som hamnade där

http://vcxn

 
Gubben o Gumman

Gubben o Gumman

10 oktober 2012 20:03

Nåt e knas asså

http://vcxn

 
Ingen bild

PMS

10 oktober 2012 20:36

@Skånepåg
FT drivs av Widar Nord och kallar sig paleokonservativa,dom har ingen politisk koppling som så,men är relativt sett inte överkritiska/negativa till SD.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Paleokonservatism

SC är en mer extrem sajt som inte tvekar att publicera direkt kränkande och rasistiska artiklar,så jag förmodar att dom räknas till yttersta högerkanten.

 
Ingen bild

Jenny

10 oktober 2012 21:59

Är det någon som skall täppas till så är det Täppas ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards