thoralf

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012

ANNE RAMBERG BLOGGAR , PARTILEDNINGEN TIGER

Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2012 19:31

Anne Ramberg skriver idag på sin blogg föjande.


”I en demokratisk rättsstat ska domstolarna stå obundna. Den omständigheten att väljarna i demokratiska val bestämt att Sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen illustrerar systemets brister. Folket röstar och stiftar genom sina riksdagsmän lagar i riksdagen. Men folket ska inte genom sina folkvalda döma i domstolar. Det ska oberoende och opartiska domare göra. Efter att ha uttalat mig i denna fråga i Rapport har jag på ett synnerligen obehagligt och konkret sätt blivit bekräftad i min ståndpunkt.”


Jag tror inte mina ögon när jag läser ”att Sverigedemokraterna ska komma in i riksdagen illustrerar systemets brister”. Helt sanslöst. Demokrati kallas det.

Så länge ”rätt” parti suttit i riksdagen och "rätt" nämndemän suttit i domstolarna har systemet fungerat bra menar uppenbarligen Anne Ramberg men när svenska folket valde in Sverigedemokraterna så funkar inte systemet längre. Vilket stolpskott!


”Men folket ska inte genom sina folkvalda döma i domstolar”


När saker och ting inte passar längre då måste man ändra reglerna eller lagen.


”Det ska oberoende och opartiska domare göra”


Vad är det som säger att domare är oberoende och opartiska? Röstar de inte i allmänna valen till riksdag, landsting och kommun. Tänk om en domare eller flera röstar på Sverigedemokraterna?

Skall de då fråntas sitt ämbete av Anne Ramberg?


Tragiskt är bara förnamnet på Anne Rambergs uttalande och hennes blogginlägg.Jag är dock mycket besviken på att inte Sverigedemokraternas partiledning reagerat på Anne Rambergs uttalande! Mycket, mycket besviken. Största möjliga tystnad eller?


SD i Vellinge har dock skickat ett öppet brev till Anne Ramberg. Läs det här. Bra jobbat!


Jag hoppas verkligen inte att kvällens partiledardebatt också blir en besvikelse. Jag vill se en Jimmie Åkesson som är lugn, saklig och sansad men med en vass tunga

 
ANNONS
 
Ingen bild

vmm

7 oktober 2012 19:51

Fast vi vet ju hur det brukar låta om SD klagar på odemokratiska mobbingfasoner - "dom vill bara leka martyrer och utmåla sig som offer". Kanske är det mest effektivt om SDs ledning håller tyst, för jag tror nog svenska folket håller med om att det vore fel att utesluta ett parti från nämndemannasystemet, eller avskaffa nämndemannasystemet helt pga ett partis närvaro. Ibland är det kanske tiga som är guld.

 
Ingen bild

Lotta

7 oktober 2012 19:57

Vilka otäcka åsikter människan luftar, riktigt obehagligt att läsa och långt ifrån den rättsstat hon själv efterfrågar. Hemskt. Passar hon verkligen som advokatsamfundets generalsekreterare med sina extrema åsikter?

 
Ingen bild

Hacke

7 oktober 2012 19:59

Bra av SD i Vellinge. Hoppas SD agerar lika kraftfullt på riksplanet och kräver en ursäkt. Detta övergrepp mot demokratin och rättsstaten - dessutom av en högt uppsatt företrädare för rättsväsendet - är inget annat än en präktig skandal som bör få vittgående följder för vederbörande.
Dags att sätta ned foten en gång för alla mot dessa pk-utspel som ligger långt utanför ramarna för det acceptabla.

 
Ingen bild

Observer

7 oktober 2012 20:10

Ramberg är ju inte vem som helst.Om inte detta megaintellektuella haveri på hennes blogg får konsekvenser DÅ har vi ett exempel på ett riktigt demokratiskt haveri.För hon menar väl allvar med det hon uttrycker och då får naturligtvis får försvarsadvokaterna i kåren göra en blixtutryckningför att legitimera hennes antidemokratiska uttalanden.En utmaning som heter duga och den största hennes kollegor någonsin haft.För det är väl inte så illa att Advokatsamfundet stödjer Rambergs uttalanden?Skulle så vara fallet kan vi konstatera att Sverige som rättstat har hamnat i en riktigt allvarlig kris.

 
Ingen bild

Inte-en-till

7 oktober 2012 20:39

Det är sanslöst oprofessionellt att SD Vellinge agerar. Det här är en fråga för partiledningen, ingen annan. Uppenbarligen saknar SD en policy för såna här situationer. Dags att införa en sådan! (Sen kan givetvis enskilda medlemmar och lokalavdelningar blogga så mycket de vill, det är en annan sak.)

 
Ingen bild

Thoralf A

7 oktober 2012 20:44

Inte-en-till

Avsaknad av agerande från partiledningen kanske leder till egna initiativ.

 
Ingen bild

AWSvensson

7 oktober 2012 20:58

Ok,Jimmie har väl haft en del förberedelse inför partiledardebatten.
Nog var skiljelinjen klar mellan 7-klövern och SD i frågan om asylhantering. Flosklerna staplades på varandra,no limit,alla som klappar på vår dörr är välkommen,något flyktingsmugglare kan ta fasta på i sin raggning av klienter, en smugglarkostnad som syrier anser att de ska få tillbaka av svenska skattebetalare,se Merith Wager.

 
Ingen bild

Inte-en-till

7 oktober 2012 21:06

Thoralf - i all välmening: partiledningens passivitet och "egna initiativ" ger ett splittrat och professionellt intryck.

 
Ingen bild

AWSvensson

7 oktober 2012 21:32

Först lägger man ner stor energi på hur man ska skaffa jobb till ungdomar,något som knappt ebbat ut förrän man välvilligt öppnar dörren för hundratusentals nya arbetslösa kategorin ointegrerbara.

 
Ingen bild

Lasse

7 oktober 2012 21:53

Ot: Såg idag på Rapport ett reportage att vi var tvugna att utbilda de IT-programmerare som kommer till Sverige i att tala svenska. Det räcker inte med engelska.
Till detta reportage intervjuade man en engelsktalande muslimsk kvinna i slöja som då förmodligen var IT-programmerare. Jag undrar hur representativ hon är för dessa IT-invandrare?
Snacka om vinklat......
Var hittade de henne?

 
Ingen bild

Dille

7 oktober 2012 22:19

Jimmie var otroligt bra. Han var betydligt bättre än till och med Göran Hägglund och han överträffade sig själv.
Han var ledig slagfärdig. Helt enkelt briljant.

Tack Jimmie för en lysande uppvisning.

 
Ingen bild

Stefan A.

7 oktober 2012 22:19

Hög tid och gör om det där systemet med advokatsamfund, är en gammal rest av skråsystemet som givits en halvofficiell ställning som myndighet som utser och bannlyser advokater efter eget gottfinnande,det borde vara en angelägenhet för staten, så lägg ned skiten....jo fortare destå bättre med nuvarande ordförande....

 
Ingen bild

Kalle på Spången

7 oktober 2012 22:23

Jimmy var mycket bra ikväll. Hoppas det ger avtryck i opinionen.

 
Stefan K

Stefan K

7 oktober 2012 22:58

Efter att ha sett kvällens partiledardebatt undrar jag hur 7 av de 8 partiledarna är funtade och om de verkligen är intresserade av Sveriges välmående?
De i 7-klövern stod och pratade om massarbetslöshet, ungdomsarbetslöshet, jobb som försvinner, hårdare krav från arbetsgivarna och högre krav i skolan. Ändå lovprisar de i 7-klövern Europas mest extrema flyktingpolitik och hävdar att miljard efter miljard som kastas ut på de nyanlända skapar arbeten åt dem och får ut dem på arbetsmarknaden. Vilka jobb man pratar om nämndes inte och varför inte de cirka 400 000 arbetslösa kan få dem, sades inte heller.
Hur kan en nyanländ analfabet, utan språkkunskaper, utan utbildning och utan yrkeslivserfarenhet få ett jobb på en allt snävare arbetsmarknad där allt högre utbildningskrav ställs, när inte ens nyutbildade och välutbildade svenska ungdomar får något eller när inte ens 50- och 60-åringar med 30-40 års yrkeslivserfarenhet får det?
Sverige och inte minst svensk välfärd är på väg mot något riktigt tråkigt.

Rambergs uttalande kan också tolkas på detta sätt:
Om en Sverigedemokrat inte får sitta som nämndeman då han/hon kan döma partiskt i mål där de åtalade har invandrarbakgrund, så kan väl inte...
...en vänsterpartist sitta som nämndeman om han/hon tvingas döma i mål när "antirasister" står åtalade?
...en muslim sitta som nämndeman om han/hon tvingas döma i mål där de åtalade är judar?
...en f.d asylsökande sitta som nämndeman om han/hon tvingas döma i mål där de åtalade är asylsökande?
...osv!

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

MB

7 oktober 2012 23:08

Jag är dock mycket besviken på att inte Sverigedemokraternas partiledning reagerat på Anne Rambergs uttalande! Mycket, mycket besviken. Största möjliga tystnad eller?

Som sagt denna flathet gjorde att jag sa upp mitt medlemskap i protest,en ledning/parti utan ryggrad kan jag inte stötta aktivt.
Dock får SD min röst ändå då inget vettigt alternativ finns.

 
Ingen bild

Lärare

7 oktober 2012 23:09

Ja, många undrar nog varför SD-ledningen är så tysta i fallet. De kanske samlar sig. De måste agera på ngt sätt.

Ja, Jimmie var bra ikväll, men han blev avbruten av Anna Hedenmo då borde han ha legat på och krävt att få prata till punkt. Han ger sig för lätt ibland.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

7 oktober 2012 23:17

Vilken smart ordförande advokaterna har,fast mest synd är det ju om henne uttalandet kommer ju att växa som en självdöd groda i munnen på Anne allt eftersom SD ökar i valen.
Hon har alltså i sitt oförstånd lyckat tillverka en progresiv groda.
Tänk när SD har en miljon väljare som bara ökar för varje val.
Rent allmänt kan man väl tycka att innavlade inkvoterande Skitenhjelmare är fåniga.

Det finns en fråga hon skall få : Kan en svenska som röstar på Sverigedemokraterna anlita en advokat i Sverige?

 
Ingen bild

Carina Norden

7 oktober 2012 23:22

Från sweden confidential:

"Imamen Ayoub Chilbi är inte bara öppen islamist och homofob, han lyckas också kombinera rollen som själavårdare för muslimerna på häktet i Malmö med rollen som nämndeman i Malmö tingsrätt."

 
Ingen bild

Hm

8 oktober 2012 00:58

Rambergs uttalande kräver naturligtvis en omedelbar reaktion från partiledningen. Helt obegripligt att det är tyst i denna sak. Kanske man anser att Ramberg bör ges tillräckligt långt rep för att hänga sig själv men tyvärr tror jag inte det fungerar. Är SD tysta kommer det att ses som ett svaghetstecken.

 
Ingen bild

s-e karlsson

8 oktober 2012 06:29

Tufft av Jimmie att rakryggat slå tillbaka mot 7 stycken som i princip hatar honom !

 
Ingen bild

OH

8 oktober 2012 07:06

Notera att fru Ramberg är ledamot i en grupp FÖR penningtvätt.
Är det som företrädare för Advokaternas fackförening?

 
Ingen bild

Betula L

8 oktober 2012 12:15

En konsekvens av hennes resonemang är väl att en domare som är sverigedemokrat skall ha yrkesförbud. - Jag tror inte hon förstår vart hennes resonemang leder. Man skulle vilja kunna vänta sig mer av en så viktig aktör i svensk rättsutveckling.

 
Ingen bild

OH

8 oktober 2012 13:15

Regeringen har meddelat att ca 1 miljard skall användas till att om det går förbättra rättssäkerheten i landet. Utmärkt. En god början vore att rensa ut all skumrask som opererar inom rättsväsendet.En annan åtgärd vore att låta det lärosäte som utbildar jurister även utexaminera advokater. Som det är idag tvångsansluts dom till en fackförening som tycks ha tvivelaktigt rykte.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se