thoralf

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

NY ISTID

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2012 08:57

 


Läs artikel.

 
ANNONS
 
Ingen bild

vmm

1 oktober 2012 11:03

Inget är egentligen normalt när det gäller klimatet, men ska man ändå använda uttrycket om vad som är normalt för Jorden nu den "senaste tiden" så är det att det är istider. Det "normala" för det som nu är Sveriges territorium är att det är täckt av kilometertjock is (en istid varar sisådär 80.000 år och en varmperiod sisådär 20.000 år). Även om orsakerna till istiderna inte är helt klarlagda så vore det bara dumt att tro att nu är det slut med dom återkommande istiderna.

Det är möjligt att koldioxiden är vår räddning. Kanske är det första gången som människan kan göra något åt istiderna. Men metoden känns väldigt outforskad.

Annars undrar jag om Sverige är förberett på att det kan komma en ny istid relativt snart. Om nu inte något får det här mönstret med istider att upphöra så kommer vi om några tusen år att ha ett istäcke på någon eller några kilometer här och självklart utplåna allt som finns i dagens Sverige. Det skulle nog förändra vårt samhälle en smula, och som sagt så undrar jag om det finns någon som helst beredskap för det här.

Kanske är det en uppgift för dig, Thoralf, som ju sitter i riksdagen, att lyfta den här frågan och ta reda på vad vi ska ta oss till om och när nästa istid kommer.

 
Ingen bild

Nalli

1 oktober 2012 11:06

Förr när istiderna kom och gick, vad skyllde de på då.?
Det fanns inga bilar eller mopeder och nästan inga kor!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Tjelvar

1 oktober 2012 12:02

Forskaren har gått på bluffen om koldioxidens värmande verkan. Den är redan "uppanvänd". Koldioxidens molekyler är så effektiva att de tagit upp all energi de kommer åt redan. Mer koldioxid hittar inte mer energi att ta åt sig.

Koldioxiden har redan gjort allt den kan i växthuseffekten, och det är mycket lite jämfört med vad vattenångan gör.

Det är märkligt att så välkända fysiska fakta helt negligeras av de som kallar sig "forskare".


Dagens högre halt av koldioxid i luften verkar som gödningsmedel, som gör att vi får större skördar än som var möjliga för 50 år sedan.

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 oktober 2012 15:05

Så här manipulerar media oss.

Sen ska det man rapporterar alltid vara sant. Men bara för att det är sant behöver man inte rapportera det.

Lars Truedson, Medierna,2012-10-01 14:13

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=5291070

 
Svensson

Svensson

1 oktober 2012 16:48

Det finns en massa forskare. Fyller alla dessa en funktion ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lassekolja

1 oktober 2012 17:30

Att vissa partier, jag syftar på V & MP, kör hårt med utsläppen är helt naturligt. Vad skulle dom annars syssla med? Dom har ju ingen vettig politik i övrigt. Dom borde pressas betydligt hårdare på sin absurda invandringspolitik, särskilt om finansieringen!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2012 17:56

V och MP:s alibi för att vistas på den politiska arenan
Falska människor

 
Ingen bild

HEA

1 oktober 2012 19:51

Hmmm

Jag tror vi skyller utsläppen på Araberna (Ja Nordmännen med förstås)... eller de som är annorlunda, för det är ju de som säljer olja som ju är grunden till utsläppen.... Det är Asiaternas fabriker som spyr ut gifter... Afrikanernas kor och getter som vädrar sina gaser...

För att inte tala om hur de skittar ner miljön med sina lyxbilar som säkert drar två liter milen eller mer, dessutom vet ju alla att de inte har trafikvett, de kör ju som de vill utan att tänka på andra. Kör över både människor och djur.

Fan tror säkert det var deras fel att vi hade istid häruppe förra gången med, de högg säkert ner en massa träd i Afrika med omnejd när det begav sig... Det ändrade säkert på havens strömmar då....

Nej... Världen hade varit mycket bättre om den enbart bestod av Sverige, vi vet hur man ska uppföra sig, vi våldtar inte barn, vi värnar om miljön, när vi gör affärsverksamhet tänker vi i första hand på miljön, djur och sådana som påminner om människor. Så att dessa inte drabbas negativt av det vi gör...

Vi tar hand om våra avfall själva och låter inget drabba något annan, till skillnad från "de där" andra som skiter i allt för att de saknar vår kulturella intelligens...

Visst nu kan du radera denna kommentar, eller inte godkänna den, men du har läst den iaf... Så hoppa upp och sätt dig på mitt långfinger.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 oktober 2012 20:15

På fullmäktigmötet i Högsby i kväll tog SD-s ordförande för kommunföreningen upp detta med att pengarna som kommunen får från staten för mottagande av flyktingar endast räcker för två år därefter får kommunens skattebetalare stå för flyktingarnas uppehälle ! Är det någon som tror att han fick något medhåll så kan jag upplysa om att det fick han inte, utan det vanliga larvet kom upp att dessa flyktingar skall behandlas som vilka kommuninnevånare som helst ! Jag säger bara Herre Gud !

 
Ingen bild

OT

1 oktober 2012 20:29

@HEA

heja HEA! Det var ju en mycket intelligent och humoristisk kommentar för en gångs skull, det gillar vi skarpt här på bloggen.

Lite intelligent motstånd är alltid bra i ett demokratiskt samtal.

Mera sånt HEA...

 
Ingen bild

MakingBacon

1 oktober 2012 20:44

Koldioxiden gör nog varken från eller till.

Det finns forskning som skulle påvisa att klimatsvängningarna beror på hur mycket kosmisk strålning det kommer in till jorden. van Allen-bältet som skyddar oss påverkas av solvindens intensitet. Partiklarna som kommer in i mättad luft fungerar som kondensationskärnor som bildar moln. Vilket kan studeras i en wilson-kammare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Van_Allen-b%C3%A4ltena
http://www.radiofysik.se/museumd.aspx?eventid=65
http://sv.wikipedia.org/wiki/Solvind

 
Ingen bild

vmm

1 oktober 2012 21:47

Jag är lite av en alarmist när det gäller nästa istid. Haha, skulle kanske stå på torget med en skylt med texten "Nästa istid kommer". Men för det första så är jag övertygad om att vi får en ny istid, koldioxid eller inte, och det rätt snart. Med snart menar jag inom överskådlig framtid. Kan bli inom vår livstid, men kan dröja några tusen år till.

För det andra så undrar jag om folk begriper vad en istid kommer att leda till. Det blir ett fullständigt utplånande av Sveriges territorium. Allt som byggts och ägs. Allt. Tänk bara vad som händer ekonomiskt när alla hus blir värdelösa och alla försäkringsbolag och banker går i konkurs... All infrastruktur borta... ja, vi kommer att stå där på isen i våra Fjällrävenjackor och undra varför vi inte kan ringa med våra Iphones... ;) Skämt åsido, det vore en katastrof.

Och vi ska inte tro att istiden börjar med att medeltemperaturen sakta kryper upp med någon tiondels grad per decennium och att det får våra glaciärer i Lappland att växa till sig någon meter varje år. Nope. Jag är helt övertygad om att istiden kommer plötsligt. Lynnigt och oväntat.

SMHI förutspår vädret några dagar framåt. Vad som händer vädermässigt längre än ett par veckor framåt kan man lika gärna kolla i fiskben. SMHI har ingen aning. Förmodligen börjar nästa istid som vid snöovädret i Gävle 1998.

Jag var med då i Gävle 1998 och snön kom oväntat och det bara snöade och snöade och ganska snart så var hela samhället lamslaget. Hade detta fortsatt och inträffat i hela landet så hade vi inte haft en chans. En tiondel av människorna i Sverige hade nog överlevt för dom hade levt som råttor i svält och kyla - det vore dom som tog sig upp på isen i sina Fjällrävenjackor och med obrukbara Iphones.

Snön och isen tror jag kommer att komma plötsligt och samtidigt i flera delar av landet och SMHI har ingen aning och jag är rädd att Sverige och svenska folket vore oförberett på en sådan sak som vi borde kunnat förutse.

 
Ingen bild

vmm

1 oktober 2012 21:50

Jag skrev:

"Och vi ska inte tro att istiden börjar med att medeltemperaturen sakta kryper upp med någon tiondels grad per decennium och att det får våra glaciärer i Lappland att växa till sig någon meter varje år."

Menade att temperaturen kryper NED. Ifall någon missförstod.

 
Ingen bild

OT

1 oktober 2012 22:28

@vmm: "...Men för det första så är jag övertygad om att vi får en ny istid, koldioxid eller inte, och det rätt snart..."

F-n trot om inte våra sjukklöverpolitiker redan vet detta - de är nog därför de tömmer alla länder runt ekvatorn och lurar hit folk med löfte om livstidsförsörjning, så att vi svenskar sedan kan fly till länderna runt ekvatorn när istiden kommer.

Jag skall aldrig mer klaga på sjukklöverns politik, då jag nu insett att de bara vill oss väl!

P.S "Can I Play with Madness": http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

 
Ingen bild

Morningstar

2 oktober 2012 04:41

Det var säkert mammutarna som fes på den tiden. Det var väl därför dom dog ut. Dom släååte sig lite för mycket. Det har ju hittats nedfrusna väbevarade mammutar i Sibirien så det är väl bara att analysera maginnehållet.

 
Janne

Janne

16 januari 2013 08:44

Hej staken, blir det slut med varg när ni kommer till makten, bäst de för mångfalden i detta land om de där grå jävlarna försvinner, gråjävlar vargarna äter ju upp ungarnes skolbuss och de står du för din storstöövel? nee nu ska jag till janne hörs hej..
Mvh örjan bengstfortsts från 'noll vision varg'

http://thoralf.bloggplatsen.se/2012/10/01/8738505-

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se