thoralf

Direktlänk till inlägg 29 september 2012

ÄNNU EN BILBRAND I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 29 september 2012 09:35

Igår kväll inträffade ännu en bilbrand i Kalmar och som vanligt handlar det om området Berga- Norrliden. I detta fall Klunkens backe, vid vattentornet.


Än så länge mörkar media denna brand men polisen har den som en noterad händelse. Bilen skall dessutom vara stulen i Söderåkra. Däremot skriver Barometern om en halmbal i Borgholm som brunnit, vilket känns mer som ett pojkstreck. Har bilbränder inte något nyhetsvärde längre i Kalmar?


Jag skall ställa frågan till aktuella myndigheter hur många förmodade anlagda bilbränder vi haft i Kalmar de senaste åren.


UPPDATERING!


Barometern har nu kommit med en artikel och hör och häpna man använder sverigedemokraten Micael Foghagens bild i artikeln. Jag förutsätter att Micael har sagt ok till detta. Frågan är om det är ett trendbrott på Barometern. Grattis Micael till att du fått din bild publicerad i Barometern.

 

Foto Micael Foghagen 
ANNONS
 
Ingen bild

Micael Foghagen SD-Kalmar

29 september 2012 10:14

Den som väljer att dumpa en stulen bil på den platsen har mycket god lokalkännedom. Platsen är undanskymd och ger goda möjligheter till "pyroteknisk verksamhet" utan störande vittnen - därefter är det promenadavstånd till diverse välbekanta bostadsområden...

 
Ingen bild

fd kollega

29 september 2012 10:14

Kan du inte fråga RUT hur mycket farliga utsläpp en bilbrand orsakar?
Det borde vara en smärre miljökatastrof vi har runt om i landet.
Addera med brandstatistiken för antal fordonsbränder och rada upp hur mycket farliga ämnen som släpps ut totalt de senaste tre åren, gå tillbaka 20 år i tiden för statistik.
Jämför gärna med hur många flygresor eller mil man kan åka med en bil om det går att få fram värden för koldioxidutsläpp/bilbrand.

Regeringen och Miljöpartiet borde därefter få en fråga på hur man avser minska dessa farliga utsläpp som kan orsaka stora skador på miljön samt eventuella risker i arbetsmiljön för brandmän med deras nära arbetsmiljö kring giftig rök.
Slugt sätt att få dem att erkänna problemet och miljön vurmar alla för, även journalister så de kan ju inte gärna mörka detta eftersom det torde vara en mindre miljökatastrof.

 
Ingen bild

zigge

29 september 2012 11:12

Miljöförstöring ha ha nu vill MP ge alla ensamstående 5000 kr mer, dom har inte tid med miljöförstöringssnacket längre för det ger för dålig utdelning enligt opinionsbolagen. Hur många somalier (manliga) kommer det att bo i små enrummare nu då?
Vakna upp och ge dom en riktig match.

 
Ingen bild

Stefan A.

29 september 2012 11:13

Verkar vara en ny taktik hos fulmedia, man tystar ner kravaller och upplopp och bilbränder, blir mer och mer övertygad om att det finns någon/ra spindlar i nätet...

 
Ingen bild

World Travell

29 september 2012 11:22

Thoralf, det ar klart att bilbrander och alla andra brott har ett nyhetsvarde - om det ar en svensk som ar skyldig. Annars inte.

 
Ingen bild

Lotta

29 september 2012 11:39

OT/Ny väljarundersökning av DN/Ipso. Sverigedemokraterna får 5,9 %. Statsvetare Magnus Blomgren om SD:s resultat: "SD 5,8 (+ 0,9)
"SD är inte alls med i den politiska debatten, något de både kan vinna och förlora på. De har lite drygt fem procent och det har de haft hela tiden."" Kanske dags att försöka Göta något åt det även om jag förstår att det är svårt. Skribenten Rune hade ett lysande förslag inunder tidigare artikel:

"Det behöver varken bli dyrt eller svårt att sprida information. SD kan producera en pdf-fil på 2 A4-sidor med fakta som var och en kan skriva ut med sina hemdatorers skrivare för spridning i sin omgivning. Ett sådant faktablad kan man till en billig penning producera varje månad. Varför tar ingen i partiet tag i detta?"

 
Ingen bild

World Travell

29 september 2012 11:43

Visst är bara etniska Svenskar skyldiga om de eldar upp en bil. När någon annan gör så, är det givetvis SD,s och Migrationsverkets fel.....

 
Ingen bild

SM811

29 september 2012 11:46

Nytt Kortedala ? Denna gång i Gårdsten Göteborg
http://www.swedenconfidential.info/2012/09/29/nytt-kortedala-denna-gang-i-gardsten-goteborg/

Så här blir det när det inte blir några kännbara straff.
Tankarna gick genast till Carl-Eric Cevander som blev grovt misshandlad på Kortedala Torg

 
Ingen bild

World Travell

29 september 2012 12:15

Jag ser att nagon skriver under mitt namn (7e kommentaren). Det kan du sluta med omedelbart.

 
Ingen bild

Hans B

29 september 2012 12:33

Sen tillkommer alla skolbränder

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 september 2012 12:45

Sjuka människor

 
Ingen bild

sm

29 september 2012 13:05

OT: Fler som tycker att skränande böneutrop inte skall få förekomma.
http://www.newsmill.se/node/47028

 
Ingen bild

Magentan

29 september 2012 13:06

BOKEN STASILAND
Tack för tipset World Travell om boken "Stasiland" av Anna Funder i Thoralfs föregående inlägg. Den verkar mycket intressant, inte minst med tanke på dina två exempel ur boken, där man verkligen kan konstatera den skrämmande likheten mellan Stasi-landet Östtyskland och vårt nuvarande Sverige. Jag har sökt lite på nätet och kan konstatera följande:

Boken finns att köpa via nätet på Bokus:
"Stasiland - Stories from Behind the Berlin Wall", häftad för 97 kr.
Där finns den även i dansk, norsk, tysk och fransk översättning, men den svenska översättningen (av Moa-Lisa Björk) är slut både hos förlaget och hos leverantörer, och "den är inte planerad att tryckas upp igen".

På vissa bibliotek kan man emellertid låna den svenska översättningen (ISBN nr 91-37-12712-8). Kalmars bibliotek har den till exempel, samt ytterligare 25 st bibliotek i Sverige, här finns en lista:
http://libris.kb.se/bib/9876114

Stasiland av Anna Funder gavs ut 2002 och tilldelades 2004 Storbritanniens tyngsta facklitterära pris: The BBC Four Samuel Johnson Prize for non-fiction.
"När Berlinmuren föll 1989 upphörde Östtyskland att existera. Men minnena och följderna av Stasis terror levde vidare, och de forna östtyska invånarna bar på en mängd historier som länge hade tystats ner ...
http://www.bokus.com/bok/9789137127125/stasiland/

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 september 2012 13:17

Bilbrand brottsrubricering skadegörelse via brand
Halmbalar brottsrubricering mordbrand här ligger babberabatten på runt 99.99%

 
Ingen bild

Magentan

29 september 2012 13:38

@Lotta angående opinionssiffran hos DN/Ipso.

För någon dag sedan skrev jag följande kommentar hos Avpixlat under deras inlägg med Sentios och Novus resultat:

"Jaha, så var det bara Ipsos kvar då av september månads opinionsmätningar.
Ipsos (DN) är det mätinstitut som med sina telefonmätningar brukar få ned SD lägst av alla instituten med de övriga telefonmätarna SKOP, Demoskop och Novus tätt efter sig.
Denna månad har emellertid samtliga dessa tre sistnämnda faktiskt lyckats kravla sig över 6 procentstrecket för SD. Ska bli intressant nu att se hur pass låg siffra Ipsos kan med att tota ihop för SD utan att skämma ut sig. I augustimätningen fick SD 4,9 av Ipsos och i augusti förra året lyckades Ipsos pressa ned SD-siffran till 2,9%. Hur pass trovärdigt var det?"

Jaha, och nu har vi svaret. Under 6%-strecket lyckades alltså Ipsos få ihop det till.
:-)

 
Ingen bild

svenne

29 september 2012 15:52

Inget nyhetsvärde i det,men om det kommer någon ny mirakelmetod att gå ner i vikt typ 10 kg på två dagar eller om någon hollywoodfru gjort något slår man på stora trumman...förstasidesstoff!!!

 
Svensson

Svensson

29 september 2012 16:01

Bilförsäkringarna måste ha blivit dyrare tack vare alla dessa bilbränder.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

adfadfga

29 september 2012 21:35

Apropå bilbränder:

För snart ett par år sedan hade jag anledning att åka med en bärgare av den tvättäkta svenska sorten. Han körde för ett av landets största bärgningsföretag och berättade att hans arbetsgivare regelmässigt hämtade utbrända bilar flera gånger i veckan i Rinkeby. Det är alltså så vanligt i Rinkeby att det med journalisternas alldeles speciella logik "saknar nyhetsvärde" att rapportera om alla bränder.

Så ser det ut.

Ullenhag, Lööf, Billström, Reinfeldt, KD, Löfvén, MP, kommunisterna vill ha fler bilbränder. Det är den enda rimliga slutsatsen, eftersom mer invandring = fler bilbränder.

Du betalar:

- genom din bilförsäkring
- genom att betala skatt - för polis, åklagare, kriminalvård, socialtjänsten, etc
- genom allmänt minskad trygghet

 
Ingen bild

Morningstar

30 september 2012 07:26

Fulmedia tycks dock ha nasett att det hade högt nyhetsvärde att Kikki Danielssons hund hade lämnat in. Men det handlar väl om prioriteringar antar jag...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se