thoralf

Direktlänk till inlägg 26 september 2012

INVANDRINGENS KOSTNADER

Av Thoralf Alfsson - 26 september 2012 12:34

SD presenterar siffror på nyinvandringens kostnader (alltså ej vad tidigare invandring kostar idag), kommande invandring under 2013-2015.


Årets mest intressanta pressinformation i riksdagen. Den slår utan tvekan det mesta! Inte minst med tanke på att alla siffror som redovisas är utredningar gjorda av riksdagens utredningstjänst.


 


Ett exempel på vad som skapar de enorma svenska kostnaderna är skillnaden i den politik som t.ex Sverige och Danmark driver. jag anser att Danmarks invandringspolitik är betydligt mer förnuftig än den svenska regeringens politik.


Nedanstående mail kom igår kväll och är ett utmärkt exempel på vad som skiljer Sverige från Danmark. I Sverige ges flyktingar 3 års uppehållstillstånd direkt till de som lämnar Syrien. I Danmark får dessa stanna tills situationen i landet förändrats, vilket givetvis är det minst kostsamma för landet. Sveriges hållning får precis den effekt som detta. Att alla i Danmark söker sig till Sverige och i fortsättning kliver ingen av tåget i Danmark utan alla kliver av i Sverige.


Det är givetvis därför som hela Migrationsverket just nu går på knäna.


Jag håller med brevskrivaren i det orimliga att 20 minuter till på tåget skall ge 3-års uppehållstillstånd! Dags för Sverige att ändra detta beslut!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven Dacke

26 september 2012 12:53

Kommer att följa det hela på datorn.

Och sedan kommer Erik Almqvist eller Jimmie Åkesson att sitta i alla tillgängliga morgonsoffor och media för att diskutera utredningen under flera dagat?

Och sedan Debatt med vänsterdamen på TV

Eller hur?

 
Ingen bild

Stefan

26 september 2012 12:54

Det ska bli intressant att se. Redan nu kan man dock förutse att media i vanlig ordning kommer att förminska detta. Om det ges något utrymme kommer det att vinklas och förlöjligas för att framställa SD som stolliga rasister. Ursäkta min negativa syn men man börjar bli luttrad... En tröst är att allt flre verkar genomskåda medias rävspe.

 
Ingen bild

Lotta

26 september 2012 13:01

Inför pressinformationen läses med stor fördel följande alster, publicerat på Avpixlat idag.

http://avpixlat.info/2012/09/26/moderaternas-framlingsfientliga-forflutna/

 
Ingen bild

s29

26 september 2012 13:21

Moder Svea är som en sån där överviktig kvinna som dom får vincha ner via fönstret till ambulansen. Men sluta trycka i sig chips och cola...nä,nä.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

26 september 2012 13:28

Man kan nog räkna med att Reinfeldt kommer med något sensationellt utspel, så att alla reportrar flockas runt honom i stället.

 
Ingen bild

Hulda

26 september 2012 13:34

Tyvärr kommer Gammelmedia bara att pliktskyldigast ha en liten artikel om detta. Längst bak, innan sporten.
Men det kommer ut ändå! Nätet kan ingen stoppa!
Detta måste omedelbart spridas till grannar, släkt och jobbarkompisar. Skrivas gång på gång i de få kommentarsfält som finns kvar hos media.
Bra jobbat, ni som tagit fram denna beräkning!!

 
Ingen bild

räven

26 september 2012 14:02

"Vi erkänner inte Dublinförordningen, som binder oss till det land där vi först möter statliga myndigheter"

Kan man tolka det på nått annat sätt än att man anstränger sig hårt för att komma till det mest givmilda landet man kan?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 september 2012 14:47

Vi ser och läser om den lilla tvååriga flickan som det är sånt härj om , ingen tycks reagera på pengaintresset i ärendet , fostermamman driver ju ett familjehem . Klart att hon vill att flickan ska få stanna annar kanske mamman förlorar tiotusentals kronor i missade bidrag !

 
Ingen bild

a

26 september 2012 14:52

räven ,ordet byt ut ordet givmilda mot oansvariga så är bilden klar.

 
Ingen bild

Hulda

26 september 2012 15:28

S-E Karlsson
Med risk att "svära i Kyrkan" kom en tanke upp i veckan. Denna lilla flicka kommer nu att slippa slöja eller annat kvinnoförnedrande plagg. Hon får en Kristen/Sekulär uppfostran.
Hon kan ha en relation till vem hon vill i en framtid, tom. med en annan tjej.

Men tanken kommer också... Hon får PUT. Då dyker mamman upp...bara sådär....och får väl då också PUT..

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 september 2012 15:36

De som kommer hit och får PUT har sedan rätt att ta hit stora delar av sin släkt ,då är det så noga med humaniteten men i den här lilla flickans fall gör man allt för att sära på mor och dotter !Var är humaniteten då ? Ett j---a pengaspel är vad det är !

 
Svensson

Svensson

26 september 2012 15:52

Alla svenskar,vill ni överleva, ta då den hand som SD sträcker ut åt er.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

26 september 2012 15:59

Det här kommer man att försöka dölja förstås, lika väl som bråken och bilbränderna som tydligen förekommit i Rinkeby i natt.

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 september 2012 20:44

Smålandspostens artikel går nu att kommentera. Tydligen vill dom få in läsarnas synpunkter om bostadsbyggandet.

Det verkar lite "lurt" med så snabb förändring av tidningens attityd till läsarnas kommentarer men i varje fall positivt och det är bara att tacka

Kommer mycket bra i tid med tanke på SD presentationen i morgon om invandringens kostnad, där även behovet av bostäder är en del

Läs mera
”Bostäder för alla plånböcker”
VÄXJÖ i dag 06:20 | Uppdaterad i dag 16:35

Växjö kommun har tagit initiativ till ett projekt som går ut på att bygga bra och billiga bostäder. – Bostäder för alla plånböcker, säger kommunalråd Bo Frank (M).

PS: Hoppas dom "nypåstigna" har plånboken med sig när dom kommer, annars är det "någon annans" plånbok som kommer att länsas

 
Ingen bild

Sven Dacke

26 september 2012 20:45

Länken jag glömde

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/(3450068).gm

 
Ingen bild

AWSvensson

26 september 2012 21:10

Sorry men Jimmie blev glad.

 
Ingen bild

Jenny

26 september 2012 21:32

http://erixon.com/blogg/2012/09/svenska-agarskatter-mangdubbla-andra-landers/

Kloka ord av Dick Erixon! Hoppas att Sd kan ta åt sig av detta och förbättra för de små företagen :-)

 
Ingen bild

Magentan

26 september 2012 22:27

@ Sven Dacke
Stort TACK för din länk till Behrang Miris Newsmill-artikel i föregående Thoralf-inlägg!
Den artikeln förklarar en hel del om rapparen och låtskrivaren som fick en chefsposition som "Konstnärlig Ledare" på Kulturhuset i Stockholm. Den förklarar också en hel del om de personer som är ansvariga för hans anställning där, dvs några av alla de där vanliga vänstervridna figurerna som trängs i det svenska kulturetablissemanget.

Jag skriver in din länk en gång till, så ingen missar den och riktar en uppmaning till alla, läs den, och läs framför allt kommentarerna efteråt!

http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/30/samma-frustration-i-miljonprogrammen-som-p-tahrirtorget?page=1

Ca 90% av kommentarerna är MYCKET läsvärda. Allra bäst är nog signaturen "Johannes Brahe". Så här börjar en av hans kommentarer (# 46):
"Tack Behrang Miri för din artikel. Den gjorde mig riktigt förbannad. ”Klasspolitiken” och "frustration”. Som andra generationens invandrare ska jag ge dig ett par goda råd som du och dina likasinnade kan ta till dig. Detta är min personliga reflektion. Jag talar endast för mig själv:
1. Som invandrare måste man orientera sig efter majoriteten och det är den gemene svensken - Svensson. ..."
Så följer ytterligare 13 goda råd från den klarsynta och intelligenta 2:a generationsinvandraren "Johannes Brahe".

Här kommer ett alltid aktuellt exempel från en annan av de lysande kommentatorerna. "Milos Vitezi" skriver:
"Muslimer och araber kastar sten och startar upplopp i norra Afrika och hela Mellanöstern, i Frankrike, i England, i Tyskland, i Spanien, i Italien - you name it - men när dom gör precis likadant här i Sverige som dom gör på alla andra ställen dom koloniserat - ja då är det svenskars och Jimmie Åkessons fel.
Dessa hemska svenskar och Jimmie Åkesson måste förfölja alla stackars araber och muslimer vart dom än bosätter sig i världen..."

 
Ingen bild

Lassekolja

26 september 2012 23:49

Äntligen! Denna beräkning har vi väntat på!

SD´s pressträff sändes även i Svt-Forum (Svt2) kl.11:00

 
Ingen bild

S-E Karlsson

27 september 2012 06:49

Hultsfreds kommun säger nu äntligen stopp till fortsatt flyktingmottagande , ska bli spännande att se om Högsby kommun vågar följa i hultfreds spår ,eftersom kommunerna har ett visst samarbete i andra ärenden så borde det bli nej också från högsbys sida ! Väntar med spänning !

 
Ingen bild

Svenne

27 september 2012 11:32

Om Oskar Sjöstedt rakar håret ser han ju ut som en klon av Reinfeldt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se