thoralf

Direktlänk till inlägg 23 september 2012

SD-SVÄNG AV MODERATERNA

Av Thoralf Alfsson - 23 september 2012 10:01

 


Det nya moderata oppositionsrådet Per-Olof Jonsson gör en rejäl pudel och går över på Sverigedemokraternas linje när det gäller placeringen av Linneuniversitetet.


 


Sverigedemokraterna har konsekvent drivit linjen att Linneuniversitetet skall vara kvar på Malmen och behöver man nya lokaler så skall dessa etableras vid Brofästet Frågan är nu om det är moderaternas nya linje eller om det bara är Per-Olof Jonssons egen åsikt. Oavsett vilket är det lika märkligt.


Är det den moderata fullmäktigegruppens nya linje så är det en uppseendeväckande förändring och då börjar man ju givetvis fundera på hur Malin Petersson påverkat moderaternas fullmäktigegrupp. Eller vilken roll den S+M+C-tillväxtgrupp haft i de tidigare ställningstagandet.


Är det Per-Olof Jonsson egen åsikt är det en 180 graders sväng i raketfart! Per-Olof Jonsson var en av ledamöterna som röstade bort alternativet Brofästet för drygt ett år sedan. Hur kan man ändra sig så totalt på något år.


 


Endast 3 av 13 moderata ledamöter ville ha kvar Brofästet som ett alternativ i april 2011. Ibland dessa fanns inte Per-Olof Jonsson.


Oavsett vilket så hoppas jag att detta gäller hela den moderata fullmäktigegruppen. Då kanske det finns en möjlighet att få stopp på det heltokiga förslaget att bygga ett helt nytt Linneuniversitet i Ölandshamnen och lämna alla befintliga lokaler på Malmen. Ett enormt slöseri med våra skattemedel.


Kan vi räkna med fler SD-svängar av moderaterna i Kalmar med Per-Olof Jonsson vid rodret. Vi kanske även kan ha en samsyn när det gäller avtal med Migrationsverket?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skånepåg

23 september 2012 10:53

Helt OT, men bra sammanfattat om mobbningen av Jimmie Åkesson i senaste SVT:s Debatt.

http://www.swedenconfidential.info/2012/09/22/svts-teater-debatt-med-jimmie-akesson-vs-erik-ullenhag/

 
Ingen bild

Essendon

23 september 2012 11:33

@Skånepåg
Programledare-kärringen fungerade som en slags moderator där endast PK-gänget fick pladdra på, och ostört!
Snacka om fejkat upplägg!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

23 september 2012 11:37

Det finns ett gammalt ordspråk som säger: "Man är väl inte sämre karl än att man kan ändra sig."
Ett annat: "Sent skall syndaren vakna."

 
Ingen bild

Systemfel

23 september 2012 12:29

OT ”Jag gick i god för Stasiprästen – jag blev sviken och grundlurad”

http://www.dn.se/nyheter/sverige/jag-gick-i-god-for-stasiprasten--jag-blev-sviken-och-grundlurad

 
Ingen bild

Lotta

23 september 2012 12:31

OT/Cecila Malmström fick som hon ville. Ny EU-lag gör att asylsökande som behandlas illa i första EU-land de söker asyl i inte kan tvingas tillbaka dit om de söker asyl i ett annat land. Grekland, Italien och Malta nämns som exempel på länder dit asylsökanden inte skall kunna tvingas tillbaka till. En fråga: Vem kan kolla att påstådd illa behandling har skett? Hos vem kommer bevisbördan ligga? Kan man i andra EU-länder söka asyl utan pass eller andra identitetshandlingar?

http://www.östran.se/sveriges_nyheter/Staerkt-skydd-foer-asylsoekande

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 september 2012 14:34

Det verkar som om dom "gamla moderaterna" har tagit över , dom nya Moderaterna är ett hittepå från Fredrik och ledartrojkan , samtliga skulle tillhöra socialdemokraterna, eller möjligtvis Mohammads ord (Motsvarigheten till Livets ord)
Fast samtidigt är det smart att ha lyckats lura 700000 väljare minst.
"Jag är gatsopare och moderat" tjofaderittan
Parodin med "vänsterbrudarna" i Kalmar är bara för go alltså.
För att inte tala om Steve Sjögrengate is this for real ?

Precis som Alfsson skriver blir det "loligt" att se hur moderaternas inriktning påverkas när Bambuska Pettersson "seglat i hamn",nu fattas det bara att den andra donnan får ett jobb i Mr sosses Harem

I stora delar av Kalmars politiska liv är ideologin stark överreklamerad, och det egoistiska egenrofferiet styr stadens kassakista med en schizofren populistisk invandring bla.

När det gäller Linne så är det väl ganska klart att Mr Cheng och SmedbyCasanova lider av storhetsvansinne, brofästet är väl ok ?
Fyll ut vid Fredriksskans, bygg på höjden, ordna ett Kronan museum med en båt likt Wasa, och Kalmar tivoli likt en kopia av Köpenhamn
Jobb bostäder intäkter i massor.

Gubben o Gumman skriver som fristående journalister som ett alternativ till stadens avlönade yrkeskår utan koppling till Thor-alf Alfsson eller Bläsingefiskarnas frimärksklubb

 
Svensson

Svensson

23 september 2012 15:28

Det finns en Sverigedemokrat i oss alla.Per-Olof låter den komma fram :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 september 2012 21:31

Våldtäktsförsök på Galggatan inatt, en gata som sitter ihop med "Nikabroad", tänk om det är berikningen av Kalmars kvinnor som börjat nu. men det är klart den typen av män som är överep i överfallsvåldtäkter börjar bli många nu stort tack Smedbytarzan.

 
Ingen bild

SM811

23 september 2012 22:05

Så sakteliga börjar det gå upp för sju(k)klöverns politiker att SD kommer med vettiga förslag. Detta är bara början på "pudel". Många fler kommer det att bli. Beröringsskräcken börjar så sakteliga att försvinna och fram mot valet kommer SD att vara det självklara valet för många väljare.

 
Ingen bild

Magentan

24 september 2012 00:17

I Jan Millds blogg finns mycket läsvärt idag. Bland annat om den väna prästen Helena Edlund, som skriver så här i en artikel på Tryckfrihetssällskapets webbsida

" ... Yttrandefriheten har nämligen blivit konsekvensialistisk. Det handlar inte längre om vad du får säga, utan om hur det du säger kan uppfattas. ..yttrandefriheten begränsas i dag inte främst av lagrummet – den begränsas av lättkränktheten.
I landet med världens kanske mest lättkränkta individer kan du alltså säga vad du vill – så länge inte någon känner sig kränkt. Beakta här att den kränkte inte behöver uppvisa annan bevisbörda än sin egen upplevelse. ..."
(länk hos Jan Milld)
http://janmilld.wordpress.com/2012/09/23/farlig-prast/

Jag kan tänka mig att det måste vara mycket svårt för många präster att sätta ihop en ärlig och sann predikan i dagens Sverige.

 
Ingen bild

Jorma

24 september 2012 01:28

All heder till Jan Milld. Jag diggar denna mannen även om han inte är bosatt i SD. Jag är också nationalist.

Men OT. Det måste vara oerhört tröttsamt för Jimmie att ställa upp i debatt som han gjorde häromdagen. Experter, publik är särskilt utvalda av vänstermedia. Allt ut i minsta detalj är genomarbetat för att påverka min sambo med flera som saknar koll på läget..

Hur står Jimmie ut gång efter gång? Ingen i studion stödjer honom. Alla är omsorgt utvalda att deltaga för mångkultur av SVT.,

Ute i verkliga Sverige där finns vi, verklighetens folk, snart en miljon som stödjer dig Jimmie utanför TV-studion. Hoppas du tänker på det ibland.

 
Ingen bild

Hulda

24 september 2012 07:40

Jorma... Ja, det var inte en slump att "tandläkaren" och hans insvepta tolk satt på främsta raden i torsdagens debatt.
Sedan är det alltid så att bara en enda Sverigedemokrat får vara med åt gången i Debatt.
PK-tv på högsta nivå....

 
Ingen bild

Stefan A.

24 september 2012 07:50

Charad och bluffindustrin som i Sverige kallas invandringspolitik drar sig inte längre för att använda barn som slagträ i sina försök att uppnå...ja vad? inte vet jag, men antagligen fri invandring, för begränsningar diskuteras AlDRIG i fulmedia eller hos politikerna i sjuklövern, bara mera...och mera..

 
Ingen bild

Till Magentan

24 september 2012 08:45

Jan Millds blogginlägg:

Sök 'Cecilia Bodström' på Google's "Bilder"!

Ett galleri av vänstergängade nusvenska dödgrävare. .
Men Tanja B. måste ha förirrat sig.

 
Ingen bild

Inte-en-till

24 september 2012 10:37

Stort grattis till ett framgångsrikt arbete!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 september 2012 10:38

Bilal i Kalmar får inte lämna blod, för han kan inte svenska ?
Lite Monty Pyton faktor över det faktiskt rätt skall vara rätt.
Detta ägnar Barometern 30 rader våldtäktsförsöket fick 10 rader.
Östran har inte vaknat än verkar det som eller skall det mörkas?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 september 2012 10:40

Jämför man Östran aktivitet ang nyårsscoopet, så kan man se en viss skillnad, när det är skarpt läge, mycket märklig typ av journalistik.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 september 2012 12:46

Moderaterna bojkottar tydligen mötet i KF idag dvs dom 6 som inte ville ha den nya stjärnan som chief, att inte dessa 6 fattar att det är dags att avsluta sina medlemsskap, om inte annat för partiet, dom sjönk med sin kandidat

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

24 september 2012 12:58

OT/Hittade detta på wikipedia.

Henrik Svensmark (born 1958) is a physicist and professor in the Division of Solar System Physics
at the Danish National Space Institute (DTU Space) in Copenhagen.
He is known for his theory on the effects of cosmic rays on cloud formation as an indirect cause of global warming.

http://www.youtube.com/watch?v=n1qGOUIRac0

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 september 2012 13:13

Nu har Östran producerat 7 rader om våldtäktsförsöket i lördags
Man får verkligen säga att pressen är på Kalmarkvinnornas sida
Fast ni får säkert många nya chanser att tex gräva fram signalement och publicera. för ni vill väl att dom skyldiga skall åka fast ?

 
Ingen bild

Jenny

24 september 2012 14:12

http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/23/imamen-yahya-khan-verkar-inte-f-rst-demokratiska-v-rderingar

Mycket bra artikel av Bitte Assarmo. Jag reagerade också på vad denne Imamen skrev och att han egentligen ville avskaffa vår yttrandefrihet....

 
Ingen bild

Skånepåg

24 september 2012 14:23

@ Jenny

Från artikeln: "Frågan man måste ställa sig är hur en imam som inte delar våra svenska demokratiska värderingar ens kan - och får - verka i vårt land. Och hur många andra imamer delar denna skeva uppfattning om det demokratiska västerländska samhället?"

Svaret på denna fråga är enkel. Det gör utan tvekan alla!

 
Svensson

Svensson

24 september 2012 14:28

Sverige svänger över åt SD.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jenny

24 september 2012 15:41

@Skånepåg.
Det var ytterligare en Imam som skrev på newsmill och jag fick samma intryck av hans artikel. Den stora skillnaden tycks vara att kristendomens Gud är förlåtande, medan Islams Gud är bestraffande.
Det är en väsentlig skillnad och ger en bra förklaring till varför det är som det är i dessa muslimska länder.

http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/22/profeten-muhammad-hade-aldrig-anv-nt-v-ld-mot-h-cklare

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 september 2012 15:55

Skjutsade hustrun till tandläkaren i dag , andra besöket undersökning ,röntgen , två små hål ,bedövning : tvåtusen åttahundra tjugofem kronor minus pensionärsavdrag tre hundra = Tvåtusen femhundratjugofem kronor ! Samma behandling betalar en asylsökande etthundra kronor för , femtio kronor per gång , det borde vara vi gamla pensionärer som ska betala minst ! Eller har jag fel ?

 
Ingen bild

Lotta

24 september 2012 20:01

@Ny frisk fläkt på Snaphanen. Läs om Fillipa von Platens betraktelser vid en muslimsk demonstration. Artikeln börjar en lite bit ner.

http://snaphanen.dk/2012/09/23/uhrskov-sverige-forandres-for-altid/#more-132062

 
Ingen bild

Tony

24 september 2012 21:02

Nej Sven E Karlsson, du har inte fel! men vi har beslutsfattare
som tycks ha havererat i dom , övre regionerna, som på flera sätt
visar att dom egentligen avskyr äldre infödda Svenskar.
Det är inte bara priset hos tandläkarna, även högre skatt, ökat
högkostnads skydd både på medicin och läkarbesök som visar på
föraktet hos Alliansstyret mot sina egna gamla.
Tror inte några andra beslutsfattare i andra Europeiska länder
ens skulle tänka tanken att behandla sin inhemska befolkning
på samma kränkande sätt som så som Reinfeldts regering gör.
Därför ska fanskapen röstas bort 2014, inte för att jag tror att Sossarna är så mycket bättre, men en Rejäl uppgång för SD talar även om för dem att det inte går att djävlas för mycket med Svensken!

 
Ingen bild

Hulda

24 september 2012 21:15

Lotta... Att ge fingret åt en Muslimsk demonstration - då kommer poliser och hotar.
När tokvänstern visslar, skriker, kastar ägg,och hittar på en massa annat på SD,s torgmöten - då...
Det är skillnad på folk och folk..

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 september 2012 22:09

Jajamen Tony vi ser fram mot valet tvåtusenfjorton och hoppas på kanonsiffror för SD:s del !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se