thoralf

Direktlänk till inlägg 8 september 2012

DOWN UNDER

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2012 02:34

Jag har precis vaknat "down under" och fått lite frukost. Efter ca 26 timmars resa var vi äntligen på hotellet i Sydney. Jag är på en studieresa i Australien med ca halva Skatteutskottet och några tjänstemän. Vi har ett välspäckat program under veckan med besök i Sydney och Canberra. Det skall bli en intressant vecka och givande samtal hoppas jag.


Det kanske blir lite si och så med bloggandet men jag skall försöka komma med en del inlägg.


Läste en ledare i Expressen om Ojnareskogen på Gotland på flyget och det skall kommentera lite i ett blogginlägg som jag skrev på flyget.

 
 
Ingen bild

Stefan Månsson

8 september 2012 03:16

Australien är ett mycket intressant land som inte har samma slappa syn på illegala invandrare som Sverige. Samtidigt kan du ju ta reda på vissa fakta om deras immgrationspolitik.

Det skulle vara klargörande om du kunde redovisa de stora skillnaderna. Hur är exempelvis det med uppgifterna att asylturister får bo på en ö i Stilla Havet i avvaktan på beslut?

 
HM

HM

8 september 2012 06:23

Rejält spännande att få läsa vad du skriver angående Nordkalks nya stenbrott i Bunge. Nordkalk har ju efter 7 års prövningar av Miljödomstolen och undersökningar av SGU fått klartecken att öppna ett nytt kalkstensbrott där.

Detta kalkstensbrott här motts av växande protester från fältbiologer och andra aktivister och dessa fick sådan framgång att en entrepenör hoppat av (Mellanskog som åtagit sig skogsröjning)och länsstyrelsen som tillfälligt stoppat verksamheten. Allt detta efter en polisinsats av 70 dialogpoliser som inte lyckades hindra aktivisterna och senare Greenpeace från att nästan omöjliggöra skogsarbetarnas arbete. Landshövdingen tog i sluttampen öppet parti för aktivisterna, SAP ledningen svek trots att de dessförinnan deklarerat att företaget hade alla tillstånd klara och pressen på ön har ofiltrerat spridit aktivisternas påståenden och stenarbetarna på norra delen av ön (Cementa och Nordkalk stod mot slutet ensamma tillsammans med sina företag och arbeten.

En fackförening (IF Metall) tillsammans med Nordkalksarbetare anordnade i förrgår en demonstration med 300 deltagare i Visby vilket var häpnadsväckande många.

Som ordförande i vårt lilla och obetydliga Sd på ön ville jag inte ta parti för eller mot kalkbrott pga grundvattenfrågan - en för svår fråga om denna inte är genomdiskuterad i föreningen.

Däremot har jag tagit ställning för demokrati och rättsväsen (Miljödomstolen avgör) och mot aktivistgrupper som arbetar med olagliga och farliga metoder direkt avkopierade från den sk stenkastarvänstern.

En insamling startad av aktivisterna i början av juli för "lägrets verksamhet och till att täcka eventuella skadestånd och rättegångskostnader", alltså långt innan några lagbrott var begågna av aktivister vars bankkonto innehas av en förening (Urbergsgruppen)Elisabeth Wanneby Oskarshamn (Många och högt uppsatta förtroendeuppdrag för Mp) och Sofia Bothorp Karlskrona (Höga förtroendeuppdrag Mp därstädes) har jag polisanmält för uppvigling till brott.

Det för närvarande andra inlägget på min blogg handlar om konflikten men är skrivet innan polisanmälan.

http://ondiklinte.blogspot.com

 
Ingen bild

Hulda

8 september 2012 08:13

Lycka till i Australien Thoralf! Säkert mycket att se och lära av.

Här i Sverige fortsätter det som vanligt, tyvärr. Malmö och Landskrona, bilbränder och "mystiska" explosioner...
I Studio Ett igår ett inslag i serien från "utsatta" områden och man vrider sig i plågor när man hör om hela hyreshus där ingen vuxen jobbar. Vem betalar deras Halalmat - vi Svenskar..
Sedan om att invandringen av främst Somalier blir väldigt stor.

Nästa inslag om att bristen på bostäder för ungdomar är stor, men ingen som helst koppling till invandringen som avhandlades innan..... Alla vet och alla förstår, men ingen vågar/får prata i radio om det självklara sambandet....
Sveriges Radio krymper möjligheten att kommentera nyheterna på hemsidan mer och mer. Folkets åsikter är inte i fas med de som jobbar i "Sanningsministeriet".

 
Ingen bild

Bertil

8 september 2012 09:18

Ser att Ahonen på Östran skrivit ett inlägg med rubriken "Dags för en moske i Kalmar". Av en händelse publicerade Norrbottens-Kuriren krönikör tidigare samma morgon ett inlägg med rubriken "Dags för en moske i Luleå". Innehållet i de båda texterna är väldigt lika, vem har kopierat vem eller kom texten färdig ifrån några lobbyister?

http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=6537687
http://www.ostran.se/Mer/Bloggat/Dags-foer-en-moske-i-Kalmar/(comment)/view#

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 september 2012 10:47

Kan någon testa om Barometern har moderering på alla artiklar eller om vissa signaturer har fått det ?

 
Bertil

Bertil

8 september 2012 10:47

Fortsätter med nyheten ifrån Sydsvenskan och dagens Text-TV på SVT att Migrationsverket behöver ytterligare 8,1 miljarder för att möta den förvänta asylansökningsvågen. Ansökningarna väntas gå upp med 40% ifrån ifjol och totalt nå 41000 ansökningar.

Lite förenklad ekonomi medelst baklängesräknande av det man bland PK-folket inte får räkna på ger alltså att Migrationsverket behöver 28,5 miljarder för 41000 ansökningar.



http://www.sydsvenskan.se/sverige/8-miljarder-till

 
Ingen bild

AWSvensson

8 september 2012 10:59

Bertil , på fyra år är bäst att tillägga innan PK folket går i taket och beskyller Thoralf för lögner.

 
Ingen bild

Bertil

8 september 2012 11:18

AWSvensson
Tack för att du rättade mig, Text-TV redovisade tyvärr inte att det rörde sig om en fyraårsperiod och jag var lite väl snabb att skumma Sydvenskan. Rätt ska vara rätt.

Slår man ut miljarderna innebär det väl 2 miljarder extra per år så att den totala kostnaden blir 7 miljarder per år?

 
Ingen bild

Da Capo

8 september 2012 12:36

"Här i Sverige fortsätter det som vanligt", konstaterar Hulda.
-Jo-minsann. Nästa påtagliga förändring i DumSverige heter "sammanbrott".

Svenska media idiotförklarar med rätta Sveriges etniska befolkning. Igår skedde det igen. Visserligen har nog en och annan i befolkningen ställt frågan: Vad har de här att göra – varför släpa hit dem? Vilka? Somalierna förstås. Vad ont har dessa sk somalier gjort, som måste straffas med evigt utanförskap i DumSverige. Måste straffas med att tvingas förvärva sjukdomar i detta för dem och deras fysiologi artfrämmande geografiska habitat.

Svenska media – med Statsradions P1 i spetsen – gör vad de kan för att tysta ned och argumentera emot den infinitesimala kritiken. Men ibland trampar man fel, som igår, när vi fick höra i radion utbroderat, att somalierna är minsann företagsamma och duktiga människor – i synnerhet när det gäller AFFÄRER. Ty, både hemma och i grannländerna blomstrar deras företagsamhet. I Kenya och särskilt i Nairobi skjuter affärer, smårestauranger, klubbar osv upp som svampar ur myllan efter ett regn. Alla med somaliska innehavare.

I Kenya finns också flertalet av de somalier som inväntar transport till DumSverige för återförening med den släkting, mamma, syster eller moster osv som egoistiskt och ansvarslöst räddade sitt eget skinn och en gång övergav dem och for till det landet gosen strax under polcirkeln, där honung och obegränsad generositet sades flöda.

Nu skall emellertid familjerna och klanerna i dumsvensk regi ‘en masse’ återförenas i DumSverige, för att sedan allt framgent bli försörjda av DumSveriges skattebetalare.

Låt mig instämma i den infinitesimalt röstsvaga protestkören:

VARFÖR I HELVETE TRANSPORTERA HIT DEM, DU IDIOT ULLENHAG?
DU och DINA TROSFRÄNDER MÅSTE VARA SINNESSJUKA – TYP BREIVIK
(dvs icke officiellt erkänt men i tanke och gärning).
Vilket tyvärr kanske kommer att vara er stora tur vid ett framtida rättarting
med exekutionspatrullen väntande i farstun.

AGERA RATIONELLT för FÖRSTA GÅNGEN i ERA USLA LIV!

LÅT ÅTERFÖRENINGEN med SLÄKT och KLANER SKE HEMMA i AFRIKA
och inte i DUMSVERIGE GENOM att REPATRIERA REDAN i DUMSVERIGE
BEFINTLIGA SOMALIER till RESPEKTIVE AFRIKANST HEMLAND.

 
Ingen bild

OT

8 september 2012 12:41

@Thoralf

Skulle vara intressant att veta hur de ser på klimatalarmister i Australien.

P.S: Införde inte Australien nyligen en CO2 skatt?

 
Ingen bild

Henrik

8 september 2012 14:25

Inte riktat mot Thoralf utan till alla politiker i allmänhet som reser runt halva jorden för studiebesök.
Finns det inget billigare, närmare land som kan besökas ?
Skattepengarna flyger bort här också, precis som hos migrationsverket.
Det låter konstigt att det absolut dyraste landet att flyga till är det ENDA som passar för denna studie.
Kan man inte be Australiens ambassad i Sverige hålla föredrag om skattesystemet ?
Känns som en skymf mot oss hedeliga skattebetalare.

 
Stefan K

Stefan K

8 september 2012 15:35

Australien är mitt drömresemål, men har tyvärr inte råd.
Skulle gärna flytta dit också, då Sverige idag inte är det Sverige jag vill se.

När du ändå är i Australien Thoralf, kanske du kan ta upp detta till debatt?
http://www.friatider.se/kraftig-skarpning-av-invandringspolitiken-i-australien

http://petterssons.bloggsida.se

 
Ingen bild

räven

8 september 2012 15:53

Jag som är emot onödiga utgifter i alla former måste givetvis fråga hur viktigt det är med en studieresa till australien? Det kostar trots allt en hel del slantar att åka dit. Speciellt om det är ett antal som ska på studieresan. Jag förutsätter att det inte är privatpersoner som betalar själva utan får utgifterna betalade med skattemedel?

Kan inte kritisera det allt för mycket då jag inte vet vad studieresan är planerad att tillföra såklart. Men vore intressant att veta vad det är för studieresa som kräver "en semester" på andra sidan jordklotet.

/mvh räven

 
Ingen bild

Aussie

8 september 2012 17:53

Förmodligen i Business Class för så där en 40.000 t.o.r per skalle+traktamente+hotell o.s.v Rena skymfen mot svenska pensionärer.

Ni hade bara behövt traska över gatan till Klarabergsgatan där ambassaden ligger och blivit upplysta. Sedan gnäller ni över att invandringen kostar pengar, skäms.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 september 2012 18:52

Aussie

Vi åker ekonomiklass!

Vill någon läsa mer så kan ni gå in på www.riksdagen.se

Där finns program och annan information

 
Ingen bild

Aussie

8 september 2012 22:33

Okej fel av mig, fortfarande hade det blivit billigare och gå tvärs över gatan.

 
Ingen bild

Stefan Månsson

9 september 2012 02:46

Aussie!
Så nu är det fel att åka på studiebesök och skaffa sig ytterligare kunskap och erfarenhet också?
Du som inte ens kan skilja på ekonomiklass och buisness class?

En fullständigt vettlös tosing som du tror sig vara smart.
Du bevisar bara hur fel du har och dessutom är ditt påstående icke korrekt. Den Australiska ambassadens uppgift är INTE att undervisa X antal riksdagsmän/kvinnor i skattefrågor.

Australien är ett mycket intressant land ur sociekonomisk synvinkel. Inte minst deras framgångsrika ekonomiska politik
och stramare invandringspolitik förtjänar att belysas. Däri ligger förklaringen till resan.
Som tidigare har du gjort ännu ett påstående som är korkat.
Jag tror Thoralf är den bästa tänkbara garanten för att det inte blir några utsvävningar. Vad har du för anledning att betvivla detta?

 
Ingen bild

Rune

10 september 2012 18:15

Priset för att inte gå över gatan efter information tycks ligga kring 14 000 + kostnader för mat och husrum, lokala resor, utflykter och annat oundgängligt.

http://www.ticket.se/flyg/resultat.html?_eventId=search&_flowExecutionKey=_cDA928FE6-D953-08F3-6893-029B7B2C4E06_k3F177DB2-0206-A591-ED15-BE8EC6B7BAE4

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards