thoralf

Direktlänk till inlägg 5 september 2012

DE POLITISKT KORREKTA SJÄLVUTNÄMNDA DOMARNA

Av Thoralf Alfsson - 5 september 2012 21:35

Östran har idag tre artiklar som jag tänker kommentera. Den första angår i allra högsta grad mig själv.

Jag blir inte riktigt klok på avsikten med denna artikel.


 


Om det är så att Östran använder bloggen ”Inte rasist men…” som källa för sin nyhetsrapportering är det minst sagt pinsamt och tyder på bristande källkritik. Bloggen ”Inte rasist men …” är mycket närstående Expo vilket man fick tydliga exempel på under Almedalsveckan.  De har utsett sig själva till de politiskt korrekta domarna.


Jag har informerat alla mina läsare på bloggen om den nya tidningen Dispatch International, inte minst därför att man varit så vänliga att publicera min insändare angående Gota Media. Säkerligen retar detta Gota Medias ledning och därmed även Östrans ledningsgrupp.


Östran nämner dock inte ett ord om att det är det svenska och danska Tryckfrihetssällskapet som står bakom tidningen. En information som jag anser vara väldigt viktig.


En annan omständighet är också att Dansk Folkeparti enligt uppgift distribuerar den första upplagan av Dispatch International till alla sina medlemmar i Danmark. Kommer bloggen Inte rasist men nu döma ut att folketingsledamöter från Dansk folkeparti? Jag hoppas att Sverigedemokraternas ledning tar samma beslut och följer Dansk Folkepartis exempel.


Men det finns också en annan tolkning av Östrans artikel. Östran kanske helt enkelt vill göra reklam för den nya tidningen och enda sättet är att ”smeta” ner mig. Oavsett vilket så har nu alla Östrans läsare fått information om den nya tidningen Dispatch International.


Tack Östran och bloggen Inte rasist men..!



I en annan artikel får vi veta att den nya landshövdingen Stefan Carlsson ”sparkar” Anne-Li Fiskesjö från Länsstyrelsetoppen. Stefan Carlsson säger följande till Östran.


”Jag vill att vi ska kunna möta de behov som finns för att utveckla länet. Länsstyrelsen ska vara en resurs för länets utveckling. Vi hade olika uppfattningar om hur detta skulle nås, och jag har meddelat henne att så som vi nu gör är bästa sättet att komma vidare.”


Det är inte utan att man börjar fundera vad landshövdingen syftar på. Är det t.ex att Gota Media skall få bygga sitt mediehus på den unika platsen. Är det så att Stefan Carlsson har helt andra arbetsmetoder än vad som tidigare varit de normala på länsstyrelsen.


För någon vecka sedan fick jag ett samtal från en person som berättade om den stora och negativa utvecklingen av arbetsmiljön som skett sedan Stefan Carlsson tillträde. Risken är antagligen stor att personalomsättningen kommer öka dramatiskt under Stefan Carlsson. Vi kanske har fått en ny Stephen Wang i Stefan Carlsson.


I den tredje artikeln i Östran handlar om att Sverigedemokraterna vill ha en folkomröstning om mottagande av såkallade ensamkommande barn. Bernard Ek och Maria Cimini har startat en namninsamling för att åstadkomma en folkomröstning. 7-klövern går nu samman för att ”stoppa” detta. Kommunens starke man, Roland Åkesson (C) uttalar sig i Östran på ett minst sagt obehagligt sätt.


”Jag känner mönsteråsarna och jag tror inte att de skriver på i första taget eller lämnar ut sina personnummer i en sådan här sak.”


Roland Åkessons uttalande kan faktiskt tolkas som ett dolt hot. Nåde den kommunmedborgare som skriver på denna namnlista. För det kommer Roland Åkesson och 7-klöverns politiker kolla upp! Undrar om de sedan tänker göra hembesök hos dessa ”förlorade människor”?

 
 
Ingen bild

Skånepåg

5 september 2012 22:21

@ Thoralf

Enligt en deltagare, vid en "Universitetshögtid" i början av sommaren på Kalmar slott, fanns en del pinsamma "ikttagelser" rörande den nye hövdingens sätt att "bete sig". Finns säkert en whistle blower på Universitetet eller Länsstyrelsen som förhoppningsvis känner sig manad, och kan ge dig närmare uppgifter. Vill inte skriva mer, med hänsyn til vad det ev. kan orsaka i problemväg för dig. Jag vet bara vad jag hörde och såg samt hur folk reagerade i min närhet.

 
Ingen bild

Skånepåg

5 september 2012 22:35

Rättelse:
1. Enligt en deltagare= Även enligt en annan deltagare
2. jag= vi vet
3. min= vår närhet

Skall nog inte skriva när förkylningen slagit till, så att det blir en massa syftningsfel och man är "dödstrött" med rinnande näsa och ögon.

 
Ingen bild

Essendon

5 september 2012 22:43

Det blir inte lätt att rensa bort alla politiska och korrupta PK-stollar i Småland!
Tidningen Östran verkar vara inne i en slags politisk dimma utan att hitta ut!

Landshövding Stefan Carlsson: "Länsstyrelsen skall vara en resurs för länets utveckling". Undrar om Carlsson vet vad resurs betyder?

Roland Åkesson (C) med sitt uttalande, är inne på det kriminella området...

 
Ingen bild

Skånepåg

5 september 2012 22:46

@ Snälla Thoralf

Lägg in Disqus, så att man har möjlighet att göra rättelser och att man får en chans att rätta det som man snabbt och spontant plitar ner, och som man kanske efter en stund kanske tycker inte var så bra formulerat eller behöver förtydligas. Please!

 
Ingen bild

Thoralf A

5 september 2012 22:54

Skånepåg

Tror tyvärr inte att det är möjligt.

 
Ingen bild

MakingBacon

6 september 2012 00:04

Det här säger mer om PK-ligan än om dig Thoralf. Fortsätt bara med din rakryggade hållning.

 
Ingen bild

Mig

6 september 2012 08:16

Skriv era inlägg i Word först. Läs det högt för er själv efter en stund. Då brukar man hitta de där felen som inte borde komma med i sin text :)

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 september 2012 08:17

Hoppas någon av dom skrivit sitt personnummer på uppropet ilsknar till och polisanmäler Traktorkungen för olaga hot .
Det anmäls alldeles för lite inom den svenskvänliga rörelsen tyvärr
Det går alldrig att täppa till truten på oikofober utan att detta tar fart, så tycker i allafall Gubben o Gumman

 
Ingen bild

Rune

6 september 2012 08:24

Varifrån kommer denne Stefan Carlsson innan han damp ner i Kalmar? Vad har han för historia?

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 september 2012 08:30

Stefan Carlsson

http://sv.wikipedia.org/wiki/Stefan_Carlsson

 
Ingen bild

Stefan A.

6 september 2012 08:37

I stället för att bekymra sig om andras personnummer kommer den brunskjortade centerpartisten att i framtiden få all anledning att fundera över sin egen roll i det mångkulturella haveriet.

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 september 2012 09:21

I morgon är det Fredag.

Långa köer med män på väg till Moskerna runt om i Sverige för Fredagsbönen.

Inga kvinnor synliga. Får dom inte gå till Mosken för att be. Är Islam enbart männens religion? Skall kvinnorna stå hemma vid spisen och föda barn

Är det inge feminister till journalister som är intresserade av denna sak. Kanske man skulle införa kvotering till Moskeerna

Var är Schyman med flera

 
Ingen bild

hummelstadskarin

6 september 2012 09:30

Jag tycker Du är värd beundran, Thoralf, som orkar hålla på!

 
Ingen bild

alf

6 september 2012 09:32

Thoralf
Är det Kalmar du skriver om i din blogg, eller är det Grönköping? Är "Barometern" en synonym för "Grönköpingsposten"?

 
Ingen bild

AWSvensson

6 september 2012 10:11

Inte nog med att de är både åklagare och domare,de anser sig också ha tolkningsföreträde dessa självutnämnda bevakare av ett sedan länge havererat invandringsexperiment. Vad krävs för att dessa nyttiga idioter som deras politiske ledare Lenin så vänligt uttryckte om sina supportrar,ska förstå att det är kört.Somalierna blev droppen ,paniken sprider sig och barnsoldaterna kastas in.

 
Ingen bild

Hacke

6 september 2012 10:24

Heja Thoralf och gå på
rullande sten ej mossa få!

Ditt namn sprids alltmer ju mer du gräver i skiten och alltfler hittar till din sajt och finner sanningen bakom pk-lögnerna.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 september 2012 10:26

AW Svensson : Hej hå hej hå till a-kassan alla klappmurvlar gå
Ramlat i sjön eller slagit dej på tummen i sommar för övrigt

 
Ingen bild

Nalli

6 september 2012 10:58

@Thoralf Alfsson
Din blogg är väldigt ren och fin samt lätt att hitta i, men jag saknar möjligheten att kunna kommentera ett inlägg som går att göra i Fria Tider, Avpixlat och Sweden Confidential.
En bättre blogg en denna det får man allt leta efter. 10-poäng av 10-möjliga får Du för ditt arbete.

 
Ingen bild

AWSvensson

6 september 2012 11:11

GoG,placerad i en brassestol mellan en Gammel dansk och en öl under en Oxel i den Blekingska övärlden har man laddat på för att orka hela tiden fram till valet 2014, så tack för din omtanke.

 
Ingen bild

AWSvensson

6 september 2012 14:44

Ullenhag tror fortfarande att kommuner styrs av mentalt retarderade personer, ska detta sätta somalier i arbete så är hans hjärna mer än lovligt understimulerad.
http://www.regeringen.se/sb/d/16310/a/198427

 
Ingen bild

Nybrobo

6 september 2012 15:14

Hörde också om att länsstyrelsen inte har så många medarbetare kvar Jag ringde ett ärende dit och kvinnan i växlen sa att de tyvärr inte hade så många kvar som jag kunde fråga. verkar som om nya chefen har svingat yxan hårt.

 
Lassekolja

Lassekolja

6 september 2012 15:43

@Sven Dacke, jag minns för ett par år sedan när vi(tre Sverigedemokrater på väg till Valkonferens i Solna 2009) väntade på en fjärde, en SD-tjej vid Gamlestadstorg i Göteborg. Hon missade en buss och eftersom vädret var fint stod vi utanför bilen och väntade. Hela tiden kom en lång karavan med "fredagsbönedeltagare" på väg till Bellevuemosken. Som dom var klädda såg dom ut att vara på väg till maskerad. Med tanke på att detta ägde rum mit på dagen, alltså på arbetstid(!) blev jag så upprörd att jag satte mig i bilen fördjupad i en tidning. Jag klarade alltså inte att se eländet.

Betr. "Schyman med flera", dom har som vanligt fullt upp med att kritisera kristna pursvenskar!?

http://www.norrahalland.se/component/content/artic

 
Ingen bild

Martin

6 september 2012 15:55

Att vilja ha en folkomröstning är ju något som både ja och nej sidan borde kunna ställa upp på?
Hur tänker 7-klövern när de verkar förutsätta att alla som kräver en omröstning tänker rösta på samma sätt? Men så långt har det gått i Sverige att svenskarna inte längre får utnyttja sina demokratiska rättigheter. Ett sådant uttalande skiljer sig bara hårfint från att istället säkerhetspolisen kommer och hämtar oppositionen.
Något som händer i andra länder inte allt för långt ifrån oss, och som kritiseras av Sveriges regering. Men på hemmaplan är man ganska blind.

 
Ingen bild

AWSvensson

6 september 2012 16:06

Kan Malmö så ska inte Växjö vara sämre,konstigt att det tog så lång tid innan polisen fattade vad söm hänt,eller var det försök till mörkläggning.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5260538

 
Ingen bild

Kalle

6 september 2012 16:26

2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter
Opinionsfriheter

1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad
1. yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor,
2. informationsfrihet: frihet att inhämta och ta emot upplysningar samt att i övrigt ta del av andras yttranden,

 
Svensson

Svensson

6 september 2012 16:28

Enligt dom ska man bara läsa Aftonbladet och Expo. Även folk i riksdagen får ha egna synpunkter om olika saker, det är ju tur att några har det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Magentan

6 september 2012 17:48

Det blir värre och värre. Hela etablissemanget har tydligen nu slängt alla former av anständighet och vett överbord. Utan att skämmas häver man ur sig den ena besinningslösa floskeln efter den andra och man drar sig alltså inte ens för att uttala mer eller mindre väl inlindade hotelser.

Hur den kommande valrörelsen ska bli vågar jag inte ens tänka på.

 
Ingen bild

Bernhard Ek

6 september 2012 18:18

Angående namninsamlingen: Denna drivs INTE av SD i politiskt syfte,men vi har alltså tryckt upp namninsamlinglappar och en del av oss delar också ut dessa. Anledningen är att vi uppfattat ett stort inntresse i frågan. Jag beklagar om det inte framgått klart.

 
Ingen bild

qwerty

7 september 2012 01:56

@Skånepåg
Det kan bäst sammanfattas som att Carlsson inte är den som spottar i glaset. Han konsumerar för mer än en person. Jag skulle inte vilja vara eller ta emot hans lever. Behöver jag fortsätta eller är vi nu alla medvetna om hans "problem"?

Kanske vore det dags att undersöka storleken på hövdingens representationskonto? Vad jag hört tar han även bilen mellan residenset och jobbet på länsstyrelsen, ett avstånd på ett par hundra meter.

 
Ingen bild

Magnus S

7 september 2012 02:06

Hoppas ni driver frågan till dess spets Bernhard. Det lär blåsa rejält hård motvind från mediahåll nu. Jag är med er hela vägen i mitt svenska hjärta. Håll ut hela vägen.

 
Ingen bild

Stefan A.

7 september 2012 07:44

Nu har media fått de här sms-lånen på hjärnan igen, att bankerna sprutat ut amorteringsfria!!!! mångmiljonlån över den överhettade bostadsbubblan i mälardalen det bekymrar inte, nej det är 600 kr för ett sms-lån som är rena katastrofen,alla vet att det ska betalas tillbaka,alla vet att det är förhållandevis dyrt,men det är väl upp till var och en och ta ett sådant lån,frihet under ansvar,och tydligen betalar de flest tillbaka i tid annars skulle de här bolagen gå i kk.

 
Ingen bild

Skånepåg

7 september 2012 11:33

@ qwerty

Inte undra på att personen i fråga trodde att han befann sig i Skåne, när han höll sitt tal!

 
Svensson

Svensson

7 september 2012 16:54

Verkar vara en billig tidning, som enbart är ute efter att sälja lösnummer.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Morningstar

7 september 2012 18:22

Tråkigt att det inte går att lägga in Disqus här. Det är ett helt överlägset kommenteringssystem bara för att man har möjlighet att rätta skrivfel utan någon tidsgräns. Hoppas innerligt att Disqus blir ännu större. Då tvingas förmodligen även andra plattformar ändra så att även dom blir Disqus-anpassade. Detta är givetvis inte Alfssons fel utan något som ligger på domänen Bloggplatsen att fixa.

 
Ingen bild

hbm36

7 september 2012 19:06

Läs ahonens blogg Dags för en moské i Kalmar.Kanske i Boda?

 
Ingen bild

igor

8 september 2012 00:24

Om jag tolkar Ahonen rätt så vill han i princip att den skall ligga mitt på Larmtorget eller på annan väl synlig och central plats, den där stora byggnaden på stortorget kan de nog i hans mening riva. Perfekt plats för en stor jävla moske. Allt annat är rasism.

 
Ingen bild

kalle

8 september 2012 00:54

varför granskar politisk korrekta folket SD:are så noga men bryr sig inte det minsta om att granska brottsligheten i deras vardag?

här har PK-folket som smygläser här något att fokusera på, är det nån som vill stoppa en kriminell verksamhet som utnyttjar unga tjejer? hur kan myndigheter och polis och media låta kriminella helt öppet annonsera på köp och sälj sajt?
bara 5 minuters sökning på webben och polisen kunde få enkel förundersökning.

steg 1, annonsen:
http://www.blocket.se/stockholm/Lokal_for_Striptease_skola___Klubb_41249905.htm?ca=8&w=3&last=1

steg 2, sökning på mobilnr:
http://gulasidorna.eniro.se/f/zeloria-ab:17378823?search_word=0704594200

steg 3, sökning på organisationsnr:
http://www.ratsit.se/ReportCompanySmall.aspx?ID=5568633183

steg 4, googla på den papperslöse:
http://www.google.se/search?hl=sv&cp=24&gs_id=4&xhr=t&q=de%20Louro%2C%20Joakim%20Anthony&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1280&bih=832&wrapid=tljp134705740533900&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw&ei=BXdKULj6OIeP4gTU_4GQBA#q=de+Louro,+Joakim+Anthony&hl=sv&prmd=imvnso&ei=OHdKUIbSOZT34QSOgwE&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=3cdeee2746027ea5&biw=1280&bih=832

snabbt ser man en härva med dömda sexförbrytare, försäjning av lyxfastigheter, ljusskygga affärsverksamheter mm

detta vore nåt för barometern att gräva i. men då skulle mångkriminella-kulturella samhället synas

 
Ingen bild

PMS

8 september 2012 02:43

Grattis Sverige,invandringen slår nya rekord.Migrationsverket behöver ytterligare 8,1miljarder utöver de 13,5miljarderna för i år.
www.sydsvenskan.se/sverige/8-mjiljarder-til-flyktingboom

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards