thoralf

Direktlänk till inlägg 4 september 2012

HUR LÄNGE HAR MALIN HAFT ALLA KORT PÅ HANDEN?

Av Thoralf Alfsson - 4 september 2012 23:55

I lördagens Östran framkommer en uppgift som jag tycker är väldigt intressant och anmärkningsvärd. I artikeln skriver Ulf Carlsson att Malin Petersson förmådde en moderat ledamot av KSRR:s förbundsfullmäktige att inte närvara vid mötet den 30 mars.


Det var på det mötet som socialdemokraten Steve Sjögren skulle beviljas ansvarsfrihet för hans egenmäktiga förfarande när Herold sparkades. Läs artikel från Östran och Barometern


Omröstningen slutade 5-4 men kunde mycket väl slutat på ett helt annat sätt med moderaten Per-Olof Jonsson på plats. Enligt uppgift tvingade Malin Petersson alltså Per-Olof att stanna hemma. Därmed kunde de 5 socialdemokraterna rädda kvar Steve Sjögren som ordförande i förbundsstyrelsen.


Varför detta agerande från Malin Petersson?


Detta verkar som Malin Petersson satt med alla kort på hand innan mötet.


Enligt egen utsago började hennes förhållande med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson inte förrän i april. Jag tycker det verkar som det redan var långt gånget redan i slutet av mars. Annars hade hon aldrig tvingat bort Per-Olof Jonsson från mötet.


Frågan är om det finns någon journalist i Kalmar som vill ställa frågor till Malin Petersson angående detta? På Barometern finns det i varje fall inte. Frågan är om Ulf Carlsson på Östran vågar gå vidare?


Ser på Riksdagens hemsida att Stellan Bojerud redan finns intagen som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Nu är alltså vår riksdagsgrupp återigen 20 ledamöter.


Avpixlat har plockat bort sin artikel med kritik av Ingrid Carlqvist. En artikel som i eftermiddag hade ca 800 kommentarer, de flesta kritiska till artikeln. Jag uppskattar att redaktionen på Avpixlat tog intryck av alla kommentarer och insåg sitt misstag. Om jag nu tolkat det rätt, vilket jag hoppas.


UPPDATERING


"Tisdag morgon och dags att gå på KS- möte och lyssna. Tyvärr är vi SD-are inte med. Johan P vill inte ge oss en plats vid bordet. Att det låg något i luften gick inte att ta miste på. Moderaterna var spända. Malin tittade mest ner i bordet. Johan P dundrade på som vanligt och började briljera med att Kalmar kommun hade en ökad befolkningstillväxt. Inte ett ord från hela " profillösa " alliansen. Senare kröp det fram att socialnämndens underskott ökat från runt 18 miljoner till runt 21 miljoner. Behöver mer sägas eller skrivas. Även vid denna upplysning så satt hela " profillösa " alliansen tysta. Det är bara att hålla med - det finns ingen i alliansen som kan " matcha " Johan P. Ibland skulle jag vilja ställa frågan " varför driver ni inte en "oppos ionspolitik ". Den i stort ende som försöker är Inger H FP men bara efter en sekund så blir det bara smådetaljer. Skulle vara roligt att veta vad Bertil Dahl tänkte när Birgitta Edström-Axelsson kom och tog i hand och hälsade. Slutligen är bara att säga " det finns knappt ingen opposion i Kalmar värd namnet."


Lars Rosen (SD) från dagens KS i Kalmar

 
 
Ingen bild

OT

5 september 2012 00:37

Finns inget mer att säga än vad som redan sagts - "Magnus Uggla - Moder Svea": http://www.youtube.com/watch?v=RX3IxqV9DUY

 
Ingen bild

OT

5 september 2012 01:04

Detta tillägnar jag alla unga svenskar - "Factory - Efter Plugget": http://www.youtube.com/watch?v=dxeWet-9iE8

Tyvärr fixar det sig nog inte för er om ni inte använder ert hjärta, hjärna och röst i de få val som återstår innan det är kört.

 
Ingen bild

Magnus S

5 september 2012 02:28

Förlåt Thoralf om jag också går OT. Men jag vill säga detta att det pyr i mitt fikarum nästan varje dag. Det är inte jag som tar upp samtalet men jag fyller gärna i och poängterar att det är ett ödesval om två år. Vikingagenen börjar rycka lite sporadiskt där ute. Härligt.

 
Ingen bild

Essendon

5 september 2012 06:58

Angående Avpixlat:s kritik mot Ingrid Carlqvist så var denna en helt onödig.
Tjafs med allierade gynnar bara fienden PK vilket Avpixlat borde ha insett.
Avpixlat har säkert lärt sig läxan får man hoppas.

 
Ingen bild

Stefan A.

5 september 2012 07:32

Det är ett djupt demokratiproblem att rep. för Avpixlat måste vara anonyma och ha servrarna i ett land med riktig yttrandefrihet USA,det skulle inte gå annars,allt skulle göras för att tyst dessa personer, både från myndigheter och andra ickedemokratiska org. som expo.Gamla PI hade visst 17 polisanmälningar på sig.Alltid skönt att det är fullt lag igen och det man röstade på, 20 personer starkt och många flera om bara några år.

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 september 2012 08:16

OT : Forserum.

Och diskussionerna går vidare angående Forserum och Solmalierna, som kanske inte ens är från Somalia
Senast en artikel i en något så när vettig tidning SVD. Artikel av en från Melonpartiet, ( Grönt utanpå och rött invändigt) om att Jimmi skall ta sitt ansvar för situationen. Artikeln går naturligtvis ej att kommentera, vilket är tur för författaren som tydligen inte vill ha dialog med läsarna.

För övrigt verkar denna artikel i samma tidning SVD vara den som fortfarande verkar stämma mest med sanningen.

Så här beskriver man "gänget"
"– De här ungdomarna sitter vid torget med kedjor och metallpinnar. Problemet är att man vet vilka de är, var de bor och vilka deras föräldrar är. Men ingen gör någonting. De säger ”vi ska snacka med dem”. Men de är inte tretton år, utan 20 och uppåt."

Men varför har ingen tidning pratat med dom så vi fick en bättre bild av situationen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skolbarn-i-nassjo-hemma-efter-hot_7440636.svd

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 september 2012 08:18

Javisst kan det vara intressant att vet hur länge ett moderat kommunalråd haft handen på Mr Mike under tiden som man spelat kort ?

 
Ingen bild

Jenny

5 september 2012 08:50

Tips!
Här är det ytterligare en människa som vill tjäna pengar på flyktingindustrin.
http://www.gp.se/nyheter/halland/1.1051422-tanker-oppna-flyktingboende

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

5 september 2012 09:41

Tisdag morgon och dags att gå på KS- möte och lyssna. Tyvärr är vi SD-are inte med. Johan P vill inte ge oss en plats vid bordet. Att det låg något i luften gick inte att ta miste på. Moderaterna var spända. Malin tittade mest ner i bordet. Johan P dundrade på som vanligt och började briljera med att Kalmar kommun hade en ökad befolkningstillväxt. Inte ett ord från hela " profillösa " alliansen. Senare kröp det fram att socialnämndens underskott ökat från runt 18 miljoner till runt 21 miljoner. Behöver mer sägas eller skrivas. Även vid denna upplysning så satt hela " profillösa " alliansen tysta. Det är bara att hålla med - det finns ingen i alliansen som kan " matcha " Johan P. Ibland skulle jag vilja ställa frågan " varför driver ni inte en "oppos ionspolitik ". Den i stort ende som försöker är Inger H FP men bara efter en sekund så blir det bara smådetaljer. Skulle vara roligt att veta vad Bertil Dahl tänkte när Birgitta Edström-Axelsson kom och tog i hand och hälsade. Slutligen är bara att säga " det finns knappt ingen opposion i Kalmar värd namnet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 september 2012 10:05

Verkar som om division 4 politiker håller divison 6 politiker i Allians för nysvenskar i hängselstropparna och stundom tager sig en kvinna i "Fiendebyn" .

Yra om befolkningsökning i kommunen är helt underbart, verkar inte finnas en spänn att bygga hyresrätter till svenskar och studnter i Kalmar, men så är det när man har partibok och clownfötter eller hur Ulf Karlssson ?

Tragisk kommunal/bostadspolitk är vad det är, men hur få hejja eff eff-gänget att detta förstå?

 
Ingen bild

vantomen@gmail.com

5 september 2012 11:14

http://www.youtube.com/watch?v=V4SHhosIuwc

 
Ingen bild

PMS

5 september 2012 12:47

Var bråket mellan Avpixlat och Dispatch en reklamkupp så var den genial,all reklam är bra som sagt var.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article15390706.ab

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 september 2012 13:12

Spelar ingen praktisk roll räcker med att några klappmurvlar skriver det reklamen är ett faktum "Bitter strid"

 
Ingen bild

SDare

5 september 2012 13:55

http://www.sydsvenskan.se/malmo/protester-mot-tradfallning

På gotland och i Malmö kan dom. Kanske något att ta efter när motorsågarna ska fram vid Barometerns nya mög bygge?

 
Lassekolja

Lassekolja

5 september 2012 14:14

STORT GRATTIS till både SD och Stellan B.!!!

Betr. den lika märkliga som ömsesidiga kritiken av Avpixlat och Ingrid Carlqvist: För egen del känns det åter bra, eftersom jag tycker båda både behövs och är fantastiska, var och en på sitt sätt!

Thoralf: Bra att Du håller 7-klöver´n i Kalmar "på halstret"! Snart är det dags att göra likadant i Riksdagen. Ser redan fram emot onsdagen den 17 oktober, då Riksdagsårets första partiledardebatt äger rum!

Jag blev provocerad häromdagen då Ipsos mätning gav SD endast 4,9%. Det visar att svenska folket fortfarande sover sött. SD har en diger uppgift framöver, fram till valet 2014!
KÄMPA PÅ Thoralf!!!

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/artiklar/berne-stal

 
Ingen bild

Lasse

5 september 2012 14:20

Jag tycker Avpixlat har tappat stinget jämfört med förr.
Läser hellre Swedenconfidential och Fria Tider numera.

 
Lassekolja

Lassekolja

5 september 2012 14:32

@Jenny, här kommer vad GP inte skrev om det planerade flyktingboendet i Frillesås:

http://www.norrahalland.se/component/content/article/37-artiklar/2360-sd-angriper-barnhem.html

http://www.norrahalland.se/component/content/artic

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards