thoralf

Direktlänk till inlägg 2 september 2012

DET BLIR INGEN SOMMAR

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2012 23:03

Jag har tittat runt lite på klimatalarmisten Pär Holmgrens blogg hos SMHI men jag kan inte hitta en enda blogginlägg om den kalla sommaren i norrland. Där fjolårssnön inte smält bort vilket fått till följd att många renkalvar dött och att Kebnekaise blivit 2 meter högre. Däremot har han haft pippi på att skriva om höga dagstemperaturer oavsett var de inträffat i världen. Att Australien haft sin kallaste sommar på 60 år har han också missat. Att Sverige haft en varmare sommar än normalt är nog Pär Holmgren rätt ensam om att tycka gissar jag.


Att isen i Arktis minskar mer än tidigare år har också fått klimatalarmisten att vädra morgonluft och förutspå att 2012 blir ett är med rekordlite is i Arktis.



Norska tidningar skriver dock om att det troligen inte blir någon sommar på Svalbard i år. Svalbards närmaste granne kanske man kan säga är Arktis. Snön i det som kallas "champagneglaset" har ännu inte smält på Svalbard (se foto i artikeln). Inte förrän denna snö och is har smält brukar man säga att det är sommar på Svalbard. Ingen tycks känna till när snö och is inte smält bort senast under en sommar. Det har i varje fall inte skett sedan 1973 enligt artikeln. Läs artikeln i Aftenposten.


Visst vore det något för Pär Holmgren att skriva om men det passar givetvis inte in i en klimatalarmists agenda.


Sannfinländarna tredubblar sitt väljarstöd enligt en opinionsundersökning beställd av YLE. Läs artikel i DN. När sker samma sak i Sverige?


PS


För första gången har jag en tidning i "handen" som jag vill läsa absolut varenda artikel! Dispatch international! Nya DI   

 
 
Ingen bild

ICH

2 september 2012 23:58

Thoralf, jag rekommenderar dig att läsa Julia Caesars senaste alster på Snaphanen, "Alla somalier är inte somalier" där hon refererar till den somaliska hemsidan Mareeg där man hävdar att ca 85%(!) av de "somaliska" flyktingarna egentligen kommer från Somalias grannländer.

”Så många som 85 procent kan komma från Somalias grannländer Djibouti och Somaliland” skriver Adan Diini på Mareegs internetsajt."

Om detta är korrekt så är det inget annat än ren skandal!
Om så är fallet så är jag även övertygad om att detta även är känt hos ansvariga ministrar inom regeringen liksom hos höga chefer och andra inom Migrationsverk och Migrationsdomstolar. Ullenhags senaste utspel om rasism, extra miljarder till kommuner och praktikplatser ringer allt falskare i mina öron.
http://snaphanen.dk/2012/09/02/alla-somalier-ar-inte somalier/#comment_start
http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3

 
Ingen bild

Magentan

3 september 2012 00:08

Off Topic men VIKTIGT:

Förutom den ordinarie söndagskrönikan har Julia Caesar denna dag begåvat oss med ytterligare en artikel. Under rubriken: "Alla somalier är inte somalier" berättar hon bland annat följande:

"Tusentals afrikaner av helt andra nationaliteter har lurat till sig uppehållstillstånd i Sverige genom att påstå att de kommer från Somalia. Den somaliska nyhetssajten Mareeg uppger nu att majoriteten asylsökande som påstår sig komma från Somalia inte alls är somalier. ”Så många som 85 procent kan komma från Somalias grannländer Djibouti och Somaliland” skriver Adan Diini på Mareegs internetsajt. Asylbedrägerierna styrks av uppgifter från det lokala flyktingmottagandet i Värmland.
En källa i Somalia som av säkerhetsskäl vill vara anonym uppger att en våg av djiboutier började söka sig till Sverige från 2007. Bara under det året uppskattas omkring 7 000 djiboutier ha sökt asyl i Sverige genom att lämna falska uppgifter om att de kom från de södra delarna av Somalia ..."

Mer om dessa asylbedragare, som på grund av vår okontrollerade massinvandringspolitik nu finns här i mängder, kan ni läsa om på denna länk:
http://snaphanen.dk/2012/09/02/alla-somalier-ar-inte-somalier/

Julia Caesars ordinarie söndagskrönika har idag rubriken "Katalysatorn" och ett litet citat från denna ska ni också få:

"Erik Ullenhag lever i sagornas värld. Markkontakt noll. Han har regeringens särskilda uppdrag som lögnhals och propagandaminister. Det är ingen slump att just han har valts till det uppdraget. En avgörande kvalifikation är att han i likhet med historiens övriga propagandaministrar inte besväras av innehav av något samvete. Hans inre är alldeles blankt, lika nollställt som det lilla renskrubbade gosseansiktet. På den plats där samvetet skulle ha suttit har han ett arkiv fyllt till brädden med politiskt korrekta lögner. Vid behov plockar han bara fram några floskler ur arkivet och försöker se ut som om han själv tror på det han säger. En enastående skådespelarprestation i sitt slag."

Läs mer här:
http://snaphanen.dk/2012/09/01/sondagskronika-katalysatorerna/#more-129820


 
Ingen bild

Magentan

3 september 2012 00:10

Nu skickade vi dubbelt "ICH" och jag. :-)

Det gör inget. Bara ingen missar att läsa det!

 
Ingen bild

OT

3 september 2012 00:59

KD var är ni? Modig är den som ändrar inriktningen.

Johannes 8:32 "...och ni kommer att förstå sanningen och sanningen ska göra er fria..."

 
Ingen bild

OT

3 september 2012 01:18

Har ett förslag, som ni bör överväga!

Döp om fonden för SD-politiker som blivit drabbade av våldsbrott m.m till "William Petzäll" fond. I åminnnelse av William.

 
Ingen bild

Magnus

3 september 2012 01:47

Mycket bra förslag.

 
Ingen bild

Ot

3 september 2012 01:47

Vad är skillnaden mellan moderaterna och socialdemokraterna? 150 000 eller 100 000 tusen somalier per år?

När skall vi skattebetalare vakna och förstå att vi inte räcker till?

Räserbajs - Sossarnas fel?: http://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

 
Ingen bild

OT

3 september 2012 02:01

Och måste jag påminna om att det inte är varken Ranfeldt eller svetsaren från Svapavara som betalar kalaset, utan vi arma knegare.

"Ebba Grön - Staten Och Kapitalet": http://www.youtube.com/watch?v=P5vvrUrBuQQ

 
Ingen bild

h upp

3 september 2012 07:53

Jag har "intuitivt" trott på den globala uppvärmningen. Men nu när jag förstår att den är en del av vänsterns (det som utåt sett verkar vara vänster)agenda, så förstår jag att all "information" i frågan är fullständigt värdelös.
Det är mycket möjligt att det finns en global uppvärmning, orsakad av människan, av koldioxid till och med, men den har helt säkert ingenting med mediablajet att göra.
Ingenting har någonting med mediablajet att göra.

 
Ingen bild

Hulda

3 september 2012 07:58

OT.. Ullenhag skänker bort mer av våra skattepengar. Nu 200 miljoner till "utsatta" områden, dvs. invandrargetton.
Bla. till Södertälje och Växjö, rapporterade SR för en stund sedan.

Han verkar ha en outtömlig kassa till panikåtgärder för att rädda det som räddas kan i misslyckandet med Mångkulturen...




 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 september 2012 08:06

Bra Alfsson jaga Miljöpartiet som vanligt ligger du rätt dom andra partierna imploderar av sej självt sakta, vilket ökar snabbt när senaste årens raketforskarinvandring drar loss rejält

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 september 2012 08:08

Anmäl ett par ungdomsförbundare med mobilerna i inspelningsläge till halvans kurs

 
Ingen bild

Da Capo

3 september 2012 08:55

Apropå Herr Ullenhag,
som säges vid behov bara plocka fram några floskler ur det arkiv som han har under skallbenet istället för samvete och försöka se ut som om han själv trodde på det han säger, konstaterar krönikören Julia Caesar: "En enastående skådespelarprestation i sitt slag!"

Men en sådan aktör kräver en regissör!
Därför gjordes Jasenko Selimović, född 1968 i Sarajevo, Bosnien, konstnärlig ledare, regissör, f.d (eller tjänstledig från hela melevitten) vice vd för Göteborgs stadsteater och redaktionschef för Radioteatern, folkpartistisk politiker som nästan kom in i riksdagen och tilltänkt kulturminister, till herr Ullenhags statssekreterare.
Två jämngoda teaterapor i toppen av invandringsindustrien.

Herr Selimović som gillar mångkulturalism och påstår sig ha egna erfarenheter av sk främlinhsfientlighet, skriver i GP:

"De främlingsfientliga krafterna kan motas med tillväxt, punkterande av myter, kunskap, öppen debatt och en öppnare arbetsmarknad. Sverigedemokraternas framgång är inte unik. Främlingsfientligheten är ett europeiskt fenomen och ett resultat av att många upplever att Europa inte längre är förmöget att skapa en framtida välfärd för alla. Efter ett och ett halvt år av livet med ett främlingsfientligt parti i riksdagen måste jag konstatera: vi har inte bemött detta parti på rätt sätt. Faktum är att främlingsfientliga partier och krafter växer och normaliseras, inte bara i Sverige utan även i de flesta europeiska länder."
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.817439-sa-kan-vi-bekampa-framlingsfientligheten

se även Söndagskrönika: Statssekreteraren
http://snaphanen.dk/2012/01/14/sondagskronika-statssekreteraren/

 
Ingen bild

AWSvensson

3 september 2012 09:03

Växjö har nominerats till årets slumområde.topp 15 och i topp när det gäller andel socialhjälp till utrikes födda 80% bäddar för en storseger.

 
Ingen bild

Jenny

3 september 2012 09:05

Kan bekräfta det Magentan & ICH skriver. Har faktiskt själv genom mitt jobb träffat Afrikaner som frågat om jag kan franska...

http://snaphanen.dk/2012/09/02/alla-somalier-ar-inte-somalier/

Åh, herre Gud vad de måste kosta pengar..

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 september 2012 09:31

Undrar vad Sverigedemokraterna gör lokalt i Växjö.


Tysta som små möss i lokala media nu när Regeringen ger Araby i Växjö C- i uppförande och ordning

 
Ingen bild

Stefan A.

3 september 2012 09:36

Blir till att räkna nu för kommunkamrererna,om det lönar sig att korttidsanställa invandrare att plocka skräp eller rulla tummarna för att få till statistiken för att ta del av mytens miljoner, blir bara 13 miljoner per ghetto, ungefär så det går till när de slösar med våra surt förvärvade skattepengar.

 
Ingen bild

vmm

3 september 2012 10:05

Svalbard hade en ovanligt varm vinter och vår:

http://www.svalbardposten.no/nyheter/80-hete-d%C3%B8gn

(artikel från Svalbardposten från 20e mars som berättar om detta)

 
Ingen bild

Åke Västervik

3 september 2012 10:06

....Dispatch Internationell....Japp...Det blir såklart en prenumeration på denna tidning! Nå´t som jag väntat på länge....

 
Ingen bild

Henrik

3 september 2012 11:08

Området i Växjö som har så många utländska akademiker och ändå inte lyckas
få upp sysselsättningen, stavas namnet med ett eller två b ?

 
Ingen bild

Hulda

3 september 2012 11:35

Varje Somalier eller "Somalier", varje uttalande av Ullenhag, varje artikel om en begången gruppvåldtäkt osv. osv. är reklasm för SD.
Det har verkligen skett ett uppvaknande bland allmänheten.
Man märker det i mötet med andra Svenskar.
De flesta har en berättelse ur sitt egna liv eller någon annan näras liv. Det jäser i folkdjupet...........

 
Ingen bild

SM811

3 september 2012 12:06

Har man hamnat i miljödiket kommer det inte ut något annat.

 
Ingen bild

s29

3 september 2012 12:15

Främlingfientligheten i Sverige är ett resultat av Sossarnas bidragstänkande,och har funnits långt innan SD existerade. Vi hade t,e,x kravaller i Södertälje -73. SD bildades -88. Angående Somalierna så undrar jag varför dom ser så välnärda ut när dom kommer hit,hinner dom äta upp sig 40kilo på båten hit?

 
Ingen bild

Ugglan

3 september 2012 12:23

Pär Holmgren vägrar att debattera klimatfrågan med vetenskapsmän. Säger ju det mesta om den muppen. Pär Holmgren har en stor fördel i att så många journalister sympatiserar med Pär Holmgren och hans muppeparti. Aldrig någonsin har Pär Holmgren besvärats av någon komplex fråga. Likt den heliga Maria Wetterstrand har Pär Holmgren den förmånen, att han kan dra till med ett leende på läpparna om nu någon journalist skulle drista sig till att ifrågasätta muppeteorin om den globala uppvärmningen.

Var det inte så att Grönland en gång i tiden hette Grönland för att det grönskade därstädes. Har läst någonstans att för ett antal tusen år sedan grönskade det på den ön som idag är en isklump. Thoralf får väl rätta mig om jag har fel angående Grönland.

 
Ingen bild

rksmrgs

3 september 2012 15:44

@Ugglan

Nja, benämningen "Grönland" var ett PR-trick från den danske kungen Erik den Röde för att locka dit kolonisatörer, som dock rätt snabbt försmäktade i kylan. Men annars är det sant att mycket långt tillbaks (400.000 år eller så) var Grönland ett grönskande paradis. Men det är en annan historia.

 
Ingen bild

AWSvensson

3 september 2012 16:26

Tänk om lögner skulle framkomma?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15352356.ab

 
Ingen bild

AWSvensson

3 september 2012 16:29

Lite utförligare.
http://www.sydsvenskan.se/sverige/ombeds-undvika-forserum

 
Svensson

Svensson

3 september 2012 17:45

Kan Sannfinländarna så kan SD. Och kan Moderaterna ljuga sig till framgångar så kan SD göra det med enkla raka svar :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

3 september 2012 18:06

Ännu en riggad opinionsundersökning! Visst är det väl märkligt
att i alla undersökningar där Svensk media är inblandad, ligger
SD kvar på samma nivå som vid valet 2010, trots att andra undersökningar visar på det dubbla resultatet. Men med den låga
trovärdighet som media besitter, behöver man inte betvivla vilka mätningar som ligger närmast sanningen! Därför är det jätteviktigt att massvis med valobservatörer sätts in vid valet 2014, för makthavare kommer inte att dra sig för att justera ner
SD s resultat om det visar på ett kanonresultat.

 
Ingen bild

Lotta

3 september 2012 18:38

Samma ämne som Ich och Magentan skriver om fast i Per Gudmundsons tappning:

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

 
Ingen bild

Tony

3 september 2012 18:59

Jimmy Åkesson avråds av det centerpartistiska kommunalrådet att åka till Forserum. Det är inte lite fräckt av denne jöns, att försöka hindra någon att besöka byn! Än får vi väl resa vart vi vill i landet utan att fråga PK folket om lov!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards